Suriye Devlet Baskani Besar Esad Haberleri

Beşar Esad, Suriye'de 25. kez af ilan etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın imzaladığı kararname ile idam cezaları ömür boyu hapse çevrilecek, ömür boyu hapis cezasına çarptırılanların ise cezaları 20 yıla indirilecek.

Haber 2023-11-16 20:49:45

Esad için yakalama kararı! Bir ilk oldu

Fransa'da mahkeme 2013 yılında Suriye halkına kimyasal saldırı düzenleyerek "insanlığa karşı suç işlediği'' gerekçesiyle Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad için uluslararası yakalama emri çıkarttı. Paris mahkemesinin kararı, Suriye lideri hakkındaki ilk uluslararası yakalama emri özelliğini taşıyor.

Haber 2023-11-15 15:57:20

SON DAKİKA | 'Kalıcı ateşkes sağlanmalı' Cumhurbaşkanı Erdoğan Riyad'daki kritik zirvede konuştu! 'Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlık yaşanıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’da düzenlenen “Olağanüstü İslam Zirvesi”ne katılmak üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da! Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da dün akşam zirveye katılmak üzere Riyad’a gelmişti. Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi"nin yapılacağı Kral Abdülaziz Uluslararası Konferans Merkezi'ne gelirken tüm liderler, aile fotoğrafının ardından zirve toplantısına geçti. Erdoğan Zirve'de konuşma yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 2023-11-11 13:15:52

SON DAKİKA | İsrail Suriye'yi hedef aldı! Şam ve Halep Havalimanı'nı vurdu

Son dakika haberi: İsrail'den Suriye'ye yönelik saldırı düzenlendi. Suriye Devlet Televizyonu, İsrail'in Şam ve Halep Havalimanı'nı vurduğunu duyurdu. Saldırı sonrası Şam ve Halep havalimanlarının hizmet dışı kaldığı belirtildi.

Haber 2023-10-12 14:34:50

SON DAKİKA | Devlet Bahçeli'ye çok sert yanıt! Kemal Kılıçdaroğlu tezkere kararını açıkladı! 'Milliyetçiyim diyorsan...'

Son dakika: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak ve Suriye tezkeresi ile ilgili olarak "Bir tek yabancı askerin postalının Türkiye'ye değmesini istemiyoruz. Bana 'neden' hayır diyorsunuz diye soruyorlar, milliyetçiyim diyorsan 'hayır' diyeceksin" dedi.

Haber 10-10-23 13:57

12 yıl sonra bir ilk! Suriye Devlet Başkanı Esad kritik zirve için Suudi Arabistan'da

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 12 yılın ardından Suudi Arabistan'ı ziyaret etti. Esad, yarın Cidde kentinde düzenlenecek olan 32. Arap Birliği Zirvesi'ne katılacak.

Haber 18-05-23 19:48

Suriye haber ajansı duyurdu: İsrail'den Halep Havalimanı'na hava saldırısı

İsrail, Suriye'ye karşı hava saldırılarına devam ediyor. Suriye devlet haber ajansı SANA, ülkenin kuzeyindeki Halep Havalimanı'nın, İsrail tarafından hava saldırısıyla hedef alınarak hizmet dışı kaldığını duyurdu. İsrail'den ise söz konusu saldırıya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Haber 02-05-23 01:26

Son dakika: Erdoğan-Putin görüşmesinin detayları ortaya çıktı! Rus turistler için yeni ödeme yöntemi geliyor

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği telefonun görüşmesinin detayları belli oldu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından elde edilen bilgilere göre Erdoğan ve Putin, iki ülke arasında ilave hava yolu seferi, Suriye ile dörtlü mekanizma görüşmeleri, Türkiye'ye gelen Rus turistler için yeni ödeme yöntemi, Rusya'ya satılan domates kotasının artırılması gibi konularda mutabakata vardı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 28-04-23 17:06

11 yıl sonra bir ilk! Tunus, Suriye'ye büyükelçi atadı

Tunus, 11 yıl aradan sonra Şam'a büyükelçi atadı. Tunus, Esad rejiminin ülkede Arap Baharı ile patlak veren halk ayaklanmalarını şiddet kullanarak bastırmasına tepki olarak yaklaşık 11 yıl önce Suriye ile diplomatik ilişkilerini kesmişti.

Haber 27-04-23 21:56

11 yıl aradan sonra bir ilk! Suriye, Tunus'taki büyükelçiliğini yeniden açıyor

Suriye ve Tunus arasında 11 yıl önce kesilen diplomatik ilişkiler yeniden canlandı. Son olarak Esad rejimi, Tunus'taki büyükelçiliğini yeniden açma kararı aldı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Suriye'nin başkenti Şam'da Tunus Büyükelçiliğini tekrar açma talimatını vermişti.

Haber 12-04-23 18:58

İsrail'den Suriye'nin başkenti Şam'a yeni hava saldırısı!

İsrail, Suriye'ye karşı hava saldırılarına devam ediyor. Suriye devlet haber ajansı SANA, yerel saatle 00.15'te Şam kırsalındaki bir noktanın İsrail güçlerince hava saldırısıyla hedef alındığı duyurdu. Saldırıda 2 sivilin öldüğü iddia edilirken, İsrail'den ise bir açıklama yapılmadı.

Haber 04-04-23 02:22

Ukrayna lideri Zelenskiy imzayı attı! Esad'a yaptırım kararı geldi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın ilhak ettiği toprakları tanıdıklarını açıklayan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a 10 yıl süreyle yaptırım uygulanmasına yönelik kararname imzaladı. Zelenskiy'nin imzaladığı kararnamede yaptırımdan etkilenecek 300 kişi yer aldı.

Haber 18-03-23 19:21

Putin, Moskova'da Esad'la bir araya gelecek! Türkiye detayı dikkat çekti: Suriye ve İran...

Rusya'nın Başkenti Moskova kritik bir görüşmeye ev sahipliği yapacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la bir araya gelecek. Görüşmede siyasi, ticari, ekonomik ve bölgesel konular masaya yatırılacak. Öte yandan, 15-16 Mart tarihleri arasında, Suriye'deki krizin çözümüne yönelik Rusya, Türkiye, Suriye ve İran Dışişleri Bakan Yardımcılarının da Moskova'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Haber 14-03-23 22:38

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme! Dikkat çeken ‘Suriye’ mesajı…

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kritik görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye konusunda somut netice almak için rejimin yapıcı olmasını ve siyasi süreçte birtakım adımları hayata geçirmesinin gerekli olduğunu ifade etti.

Haber 05-01-23 12:15

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad ile görüşecek mi? Kritik soruyu canlı yayında yanıtladı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'le görüşeceğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Suriye'yle gerçekleşen ve 11 yıl sonra bir ilk olan üst düzey görüşmeye de değinen Kalın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad ile görüşecek mi?" sorusunu da yanıtladı.

Haber 03-01-23 21:19

Son dakika | Erdoğan'ın önerisine Rusya'dan yeşil ışık! 'Esad' açıklaması dikkat çekmişti... Son derece olumlu bakıyoruz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Esad ile birlikte 3'lü görüşme önerisine Rusya'nın olumlu yaklaşıldığı belirtildi. Erdoğan, 3'lü görüşme teklifini Putin'e ilettiğini, Putin'in de sıcak baktığını açıklamıştı.

Haber 16-12-22 11:49

SON DAKİKA | Erdoğan'dan 'Esad' açıklaması! Hala Cumhurbaşkanınızı tanıyamadınız dedi, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nu hedef aldı: Şov yapıyor!

Son dakika: Türkmenistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin konuştuğu cinsel istismarla ilgili CHP lideri Kılılçdaroğlu'na ve İBB Başkanı İmamoğlu'na yüklendi. "Kendi partisi kaynıyor, tacizlerle kaynıyor" diyen Erdoğan, İmamoğlu'nu da şov yapmakla suçladı. Suriye ile ilgili olası bir temas için de "Putin'e teklif ettim! Liderler olarak bir araya gelelim" diyen Erdoğan, "2023'te son kez mi aday olacaksınız?" sorusuna da yanıt verdi.

Haber 15-12-22 12:58

SON DAKİKA | Türkiye'den gelen peş peşe Suriye açıklamalarının ardından sürpriz gelişme! Rus heyeti Türkiye'ye geliyor

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik olası kara harekatı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Esad ile görüşebilirim' açıklaması sonrasında yeni bir gelişme yaşandı. Putin'in Suriye temsilcisinin Türkiye'ye geleceği belirtildi. İstanbul'da yapılacak görüşmelerde heyetin yarın gelmesi bekleniyor. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 07-12-22 09:19

Esad’dan sürpriz hamle! PKK/YPG şokta! Yakıtlarını kesti…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye rejimine karşı yaptığı ılımlı açıklamaların ardından gündem yaratacak bir son dakika gelişmesi yaşandı. PKK/YPG’nin Türkiye’ye karşı saldırılarını arttırdığı şu günlerde Esad rejiminin terör örgütünün yuvalandığı mahallelere yakıtı kestiği öğrenildi. İşte Türkiye – Suriye ilişkilerini yakından ilgilendiren son dakika haberinin detayları…

Haber 28-11-22 11:43

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Erdoğan'dan 'kara harekatı' sinyali, Bahçeli'den 'Sisi' ve 'Esad' mesajları, Dünya Kupası'nda sürpriz...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Pençe Kılıç Hava Harekatı sonrası 'kara harekatı' sinyali, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 'Sisi' ve 'Esad' hakkında dikkat çeken mesajlar, FIFA Dünya Kupası'nda ilk sürpriz, terör saldırısında hayatını kaybeden Ayşenur Öğretmen'den unutulmayacak kahramanlık, tiyatrocuların karıştığı kazada 'hız' detayı...

Haber 22-11-22 17:27

Son dakika: Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sisi ile görüşmesine ilk yorum! Arkası gelmelidir diyerek Esad'ı işaret etti

Son dakika haberi: MHP lideri Bahçeli, HDP'ye sert sözlerle yüklenirken, "AYM'nin hala neyi beklediğini sormayalım mı? 2023'te bölücü siyasete son verilmelidir" diye konuştu. Bahçeli ayrıca CHP ve İYİ Parti'ye de tepki göstererek "Bu 2 partinin HDP'den ne farkı vardır?" dedi. Bahçeli, Erdoğan'ın Mısır Devlet Başkanı Sisi ile görüşmesine ilişkin "Doğru bir temastır. Bize göre arkası gelmeli, Esad ile de görüşme vasatı hazırlanmalıdır" dedi.

Haber 22-11-22 11:06

İsrail'den Suriye'nin başkenti Şam'a yeni hava saldırısı!

İsrail, Suriye'ye karşı hava saldırılarına devam ediyor. Suriye devlet haber ajansı SANA, başkent Şam'da bazı noktalara İsrail tarafından hava saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu. Haberde, hava savunma sistemlerinin füzelerin bazılarını düşürdüğü, saldırıda hasar meydana geldiğini belirtildi.

Haber 27-10-22 02:07

Hamas heyeti 10 yıl sonra Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüştü! 'Türkiye' detayı dikkatlerden kaçmadı

Suriye iç savaşının başlamasından bu yana dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Halil el- Hayye'nin da aralarında bulunduğu Hamas heyeti, 10 yıl aradan sonra Suriye'nin başkenti Şam'da bir araya geldi. Hamas'ın Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil el-Hayye'nin görüşmede kullandığı 'Türkiye' sözleri ise dikkat çekti. İşte haberin detayları...

Haber 19-10-22 20:04

Prag'daki tarihi zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesajlar! Paşinyan, Miçotakis, Esad... Soruları tek tek böyle yanıtladı

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çekya'daki Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi sonrası basın toplantısında konuştu. Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüşmesine değinen Erdoğan, "Bölgemizde iyi komşuluk ilişkileri temelinde tam normalleşme hedefimize ulaşabileceğimize samimiyetle inanıyorum." ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, "Miçotakis yemekte yaptığım konuşmadan rahatsız olmuş." dedi. 'Suriye ile görüşme olacak mı?' sorusuna da yanıt veren Erdoğan net konuştu. İşte detaylar...

Haber 06-10-22 21:29

Son Dakika: İsrail savaş uçaklarının Halep Uluslararası Havalimanı'nı hedef aldığını duyurdular

Son dakika haberi: Suriye'de sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Suriye devlet haber ajansı SANA, İsrail savaş uçaklarının Halep Uluslararası Havalimanı’nı hedef aldığını bildirdi. Beşar Esad rejimi tarafından, Suriye'nin kuzeyindeki Halep Havalimanı'nın İsrail tarafından hava saldırısıyla hedef alınarak hizmet dışı kaldığını ileri sürüldü. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 06-09-22 21:23

Son dakika: Son günlerin en şikayet edilen konusuydu! Bakan Çavuşoğlu seçime işaret etti: 'AK Parti iktidarını zorda bırakmak için yapıyorlar'

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan gündeme ve dış politikaya ilişkin önemli açıklamalar geldi. Bakan Çavuşoğlu, 'Suriye ile diyalog olur mu?' sorusuna da kritik bir yanıt verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esad ile görüşeceği iddialarını yalanladı. Çavuşoğlu'nun değindiği bir diğer gündem maddesi ise son günlerin en çok şikayet edilen konularından biriydi. Çavuşoğlu seçime işaret ederek "AK Parti iktidarını zorda bırakmak için yapılan adımlar olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Haber 23-08-22 10:24

Erdoğan ve Putin zirvesi! 20 günde ikinci kez görüşecekler... İşte masadaki başlıklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus lider Putin 20 gün sonra yeniden bir araya gelmesi gündemde. İki liderin görüşme yapması beklenirken, Suriye konusunun da ele alınacağı Türkiye'nin dikkate alınan güvenlik endişeleri olduğu aktarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin en son 20 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da bir araya gelmişti.

Haber 05-08-22 13:09

Erdoğan, Putin ve Reisi zirvesi gerçekleşti! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Söküp atacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Reisi, Tahran'da bir araya geldi. Üç lider tarafından Suriye ve bölgedeki terörle mücadele konusuna vurgu yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirvede "Milli güvenliğimize kast eden şer odaklarını Suriye'den söküp atmakta kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Haber 19-07-22 21:38

Dünyanın gözü Erdoğan-Putin-Reisi görüşmesinde! Masada olası operasyon var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin davetine icabetle dün İran’ın başkenti Tahran’a geldi. Erdoğan, bugün Tahran'da İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ev sahipliğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla düzenlenecek olan Astana formatında Yedinci Üçlü Zirveye katılacak. Zirvenin ana gündem maddesi Suriye olacak. Görüşmede Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik olası operasyonu da masada olacak.

Haber 19-07-22 08:14

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Suriye ile ilişkileri kestiklerini açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Suriye’nin Ukrayna’nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanımasının ardından Ukrayna’nın Suriye ile ilişkilerini kestiğini açıkladı.

Haber 29-06-22 23:32

Bakan Koca'dan Ümit Özdağ'ın paylaşımına tepki! Düzeltmeniz için sizi aradım... Sataştınız

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaptığı bir paylaşımda Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde 2 acil nöbetçi doktorunun da Suriyeli olduğu iddialarına yer vermiş ve dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Özdağ, daha sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisini arayıp acil servisteki 4 doktorun ikisinin Türk, ikisinin Suriye kökenli olduğunu söylediğini duyurmuştu. Özdağ'ın paylaşımında kullandığı bazı ifadelere Bakan Koca'dan tepki geldi. Bakan Koca "Bakan arkadaşıma sataştınız" dedi.

Haber 07-06-22 19:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü

Görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşı başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e, Suriye sınırında 30 kilometre derinlikte terörden arındırılmış bölge oluşturulamadığını, buranın güvenli hale getirilmesinin zorunluluk olduğunu ifade etti - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüşmesinde, İstanbul'da, Rusya, Ukrayna ve BM ile bir araya gelerek muhtemel bir gözlem mekanizmasında rol üstlenmeye hazır olduklarını iletti

Yurthaber 30-05-22 17:31

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin ile kritik görüşme! Dikkat çeken Suriye detayı

Son dakika haberi: Son günlerde Türkiye'den Suriye sınırında harekat sinyallerinin üst üste verilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Erdoğan, Putin'e Suriye sınırında terörden arındırılmış güvenli bölgenin zorunluluk olduğunu vurguladı. İki liderin görüşmesinde Erdoğan ayrıca Rusya-Ukrayna-BM arasında 'İstanbul' önerisinde bulunup arabuluculuk mesajı verdi.

Haber 30-05-22 17:15

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Düzce'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu:

"Bu konudaki düşüncelerim gayet açık ve nettir. Bunu kamuoyu ve Suriyeli kardeşlerimizle de paylaştım; onların kendi ülkelerine gitmesi lazım. Onların can ve mal güvenliğini sağlayarak, Suriye ile oturup bir masada konuşarak bütün bu sorunların çözülmesi lazım" - "Devlet yönetmek aslında kolay bir iştir, dünyanın en kolay işlerindendir. Devlette herkesin görevi kanunla belirlenmiştir. Liyakat sistemini bozarsanız devlette çürüme başlar, o zaman devlet yönetilemez hale gelir"

Yurthaber 25-05-22 15:05

Son dakika: Bahçeli NATO'ya sert tepki gösterdi! 'Türkiye'nin katılacağı yeni bir teşkilat mümkündür'

Son dakika haberi: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başta gıda ve konut fiyatlarında olmak üzere fahiş fiyat artışlarına ilişkin açıklamalar yaptı ve "Cebini doldurmaya çalışan utanmazları cümle aleme hem deşifre etmeli hem de rezil etmeliyiz" sözlerini kullandı. İsveç ve Finlandiya'ya sert tepki gösteren Bahçeli, "NATO'suz yok olmayız" diyerek yeni bir güvenlik teşkilatının kurulmasının mümkün olduğunu söyledi. Bahçeli ayrıca Suriye operasyonuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Haber 24-05-22 10:51

Ukrayna ordusu tarafından düşürüldü! Pilotun kimliği belli oldu: Dikkat çeken 'Esad' detayı

Ukrayna'nın Çernihiv kentinde Rus saldırıları sırasında düşürülen Rus savaş uçağının enkazı görüntülendi. Öte yandan düşürülen savaş uçağı pilotu Aleksandr Krasnoyarsk'un ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la çekilmiş fotoğrafları olduğu ortaya çıktı. Pilotun daha önce Suriye'de görev yaptığı öğrenildi.

Haber 07-05-22 20:23

Esad’tan 11 Yıl Sonra Arap Ülkesine İlk Ziyaret

İç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ilk kez bir Arap ülkesini ziyaret eden Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti. Suriye lideri ziyaretle, iç savaş sırasında kendisini devirmek isteyen isyancılara bir dönem destek veren BAE ile iyi ilişkilerin altını çizdi. Suriye Cumhurbaşkanı Esad, Abu Dhabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid El Nahyan’la görüştü.

Haber 19-03-22 02:09

Ukrayna'dan çok konuşulacak iddia: Rusya, Ukrayna'ya DEAŞ'lı teröristleri getirecek

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya'nın DEAŞ'lı teröristleri Ukrayna'ya getirerek bu ülkede "Suriye senaryosu"nu hayata geçirmeyi amaçladığını ileri sürdü. Vladimir Putin, Rusya tarafında yer alacak "gönüllü savaşçıların" Ukrayna'daki çatışma bölgelerine ulaştırılması talimatını vermişti.

Haber 11-03-22 16:20

Ukrayna’da düşürülen Rus uçağının pilotunun Esad ile fotoğrafları ortaya çıktı

Ukrayna’nın Çernihiv kentinde bir Rus savaş uçağı Ukrayna askerleri tarafından vurularak düşürülmesi sırasında uçaktan atlayan Rus pilot, siviller tarafından yakalanmıştı. O pilotla ilgili bugün dikkat çeken fotoğraflar ortaya çıktı. Suriye Devlet Başkanı Esad ile fotoğrafları olan pilotun Suriye’de de görev yaptığı bildirildi.

Haber 06-03-22 10:22

Esad'dan Putin'e Ukrayna telefonu! 'Hakkınız var'

Suriye'deki rejimin lideri Beşşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla arayarak, Ukrayna'ya askeri müdahale başlatan Moskova yönetimine desteklerini yineledi. Esad, NATO'nun genişlemesine karşı çıkmanın Moskova yönetiminin hakkı olduğunu savundu.

Haber 25-02-22 17:30

Son dakika: Rusya'nın ardından Suriye'den flaş Donetsk ve Luhanks kararı! Esad rejimi de tanıyacak

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'nın doğusunda Donetsk ve Luhanks'taki sözde cumhuriyetleri tanıma kararı sonrası Suriye'deki rejimden bir açıklama yapıldı. Esad rejimi sözde cumhuriyetleri tanıyacağını açıkladı.

Haber 22-02-22 00:08

Son dakika: Kilis'te üvey anne dehşeti! Isırdı, kızgın şişle yaktı

Son dakika haberine göre, Kilis'te, 5 yaşındaki üvey kızını darp ederek vücudunun çeşitli yerlerini ısıtılmış şiş ile yaktığı iddiasıyla gözaltına alınan Suriye uyruklu kadın tutuklandı. Küçük kız ise devlet koruması altına alındı.

Haber 23-12-21 16:22

Suriye: İsrail Hava Saldırısı Düzenledi Bir Asker Öldü

Suriye, İsrail’in kendi topraklarına yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirdiğini iddia etti. Suriye devlet televizyonu saldırıda bir Suriyeli askerin öldüğünü duyurdu

Haber 16-12-21 11:59

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü, görüşmede Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan gelişmeler ile Suriye, Libya ve Ukrayna başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Haber 03-12-21 18:28

Rusya'da kritik gün! Erdoğan ile Putin arasında önemli görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine bugün Rusya'ya çalışma ziyaretinde bulunacak. Liderlerin görüşmesinde, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Suriye, Libya ve Afganistan'daki gelişmelerin de ele alınacağı belirtildi. Öte yandan kritik görüşme öncesi BM'den Erdoğan ve Putin'e, İdlib'de sükuneti sağlamaları çağrısı yapıldı.

Haber 29-09-21 07:58

Putin, Esad'ı Moskova'da ağırladı: Suriye'de en büyük sorun yabancı silahlı güçler

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Pazartesi günü ülkesindeki iç savaşın başından beri en büyük destekçilerinden olan Rusya'ya üçüncü kez gitti. Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü. Görüşmenin ana konusu muhaliflerin elinde kalan son bölgeler oldu. Putin, "En büyük sorun Suriye'deki yabancı güçlerin varlığı" dedi.

Haber 14-09-21 13:14

Merkel Moskova'ya Gidiyor

Angela Merkel, Almanya Başbakanı sıfatıyla yarın son kez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ziyaret edecek. Görüşmede Afganistan’daki son gelişmelerle, Ukrayna, Belarus ve Suriye de konuları masada olacak

Haber 19-08-21 12:43

Esad'dan dikkat çeken hamle: 'Göstermelik' rakibini devlet bakanı olarak atadı

Suriye'deki rejimin lideri Beşşar Esad, onayladığı kabinede, mayısta düzenlenen sözde devlet başkanı seçimindeki göstermelik rakibi Abdullah Sellum Abdullah'ı "Devlet Bakanı" görevine atadı.

Haber 11-08-21 17:42

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan-Putin görüşmesinde ikili ilişkiler, turizm, Sputnik V aşısı, Karabağ ve Suriye konuları ele alındı.

Haber 24-06-21 19:38