Suu Cii Haberleri

Myanmar'da devrik lider Suu Kyi, 4 yıl daha hapis cezasına mahkum edildi

Myanmar'da devrik lider Aung San Suu Kyi çıkarıldığı son mahkemede, yasa dışı bir şekilde telsiz bulundurma ve ithal etme suçlamalarından 4 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Haber 2022-01-10 13:57:35

Myanmar'ın devrik lideri Suu Çii’nin yargılandığı davanın karar duruşması ertelendi

Myanmar'ın devrik lideri Suu Çii’nin yargılandığı davanın karar duruşması ertelendi

Yurthaber 2021-12-20 12:58:33

Myanmar: Darbeyle görevden alınan eski lider Aung San Suu Kyi, dört yıl hapis cezasına çarptırıldı

1 Şubat'ta ordunun yönetime el koyduğu Myanmar'da, görevden alınarak ev hapsinde tutulan devrik lider Aung San Suu Kyi hakkında ilk mahkeme kararı verildi.

Haber 2021-12-06 10:47:35

Myanmar’ın devrik lideri Suu Çii, mahkemede aleyhinde verilen beyanların yanlış olduğunu söyledi

Myanmar’ın devrik lideri Suu Çii, mahkemede aleyhinde verilen beyanların yanlış olduğunu söyledi

Yurthaber 2021-06-21 19:57:05

Myanmar’ın Devrik Liderine Yeni Suçlama

Devlet sırları yasasını ihlal etmekle suçlanan Aung San Suu Kyi, 14 yıla kadar hapis cezası alabilir

Haber 01-04-21 18:24

Myanmar'da cunta Suu Kyi'yi yasa dışı olarak 600 bin dolar ve altın almakla suçladı

Myanmar'da 1 Şubat'ta yönetime el koyan askeri yönetim, ülkenin devrik lideri Aung San Suu Kyi'yi yasa dışı olarak 600 bin dolar nakit ve altın almakla suçladı. Cunta, Devlet Başkanı Win Myint ve bazı bakanların yolsuzluk yaptıklarını öne sürdü.

Haber 11-03-21 14:57

Myanmar’da 2007’den Sonra En Büyük Protestolar

Myanmar’da haftanın son gününde de askeri darbe karşıtı protestolar vardı. Protestocular ülkenin seçilmiş lideri Aung San Suu Kyi’nin serbest bırakılmasını istedi

Haber 07-02-21 18:33

Myanmar’da Darbe Karşıtı Gösteriler

Myanmar’ın çeşitli kentlerinde binlerce kişi, hafta başında düzenlenen darbeyi protesto etmek için sokaklara döküldü. Protestocular, ülkenin seçilmiş lideri Aung San Suu Kyi’nin serbest bırakılmasını talep etti

Haber 06-02-21 21:29

BM Güvenlik Konseyi’nden Myanmar Çağrısı: ''Tutukluları Bırakın''

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, askeri darbe sonrasında tutuklanan Myanmar'ın fiili lideri Aung San Suu Kyi ve Başkan Win Myint'in, derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu

Haber 05-02-21 02:22

Myanmar’ın Devrik Liderine Kaçakçılık Suçlaması

Polis, Aung San Suu Kyi’nin evinde bulunan ruhsatsız 6 adet telsiz radyosunu yasadışı olarak ithal ettiği ve izinsiz kullandığı suçlamasında bulundu

Haber 03-02-21 23:42

Aung San Suu Kyi: Bir zamanların demokrasi sembolü Myanmar liderinin gözden ve iktidardan düşüş hikayesi

Bir zamanlar bütün dünyada demokratikleşme ve insan hakları mücadelesinin sembolü olan Aung San Suu Kyi, ordu tarafından devrildi ve gözaltına alındı. Beş yıl önce büyük halk desteği ile iktidara gelen siyasetçi, Arakanlı Müslümanlar krizi sonrası uluslararası itibarından çok şey kaybetmişti.

Haber 02-02-21 04:59

Myanmar'da Askeri Darbeye Tüm Dünyadan Tepki

Darbe öncesinde Myanmar'ın fiili lideri Aung San Suu Kyi ve Ulusal Demokrasi Birliği Partisi'nin diğer yetkililerini gözaltına almıştı. ABD; BM, Türkiye ve insan hakları grupları darbeyi kınadı

Haber 01-02-21 18:21

Darbe yapan Myanmar ordusundan seçim sözü

Myanmar’da askeri darbeyle yönetime el koyan ordu yeni seçim sözü verdi.Myanmar ordusu sabah erken saatlerinde, başkent Nepido’da ülkenin lideri Aung San Suu Kyi ve Devlet Başkanı Win Myint’i gözaltına aldı.

Haber 01-02-21 11:34

Myanmar'da darbe! Ordu ülke yönetimine el koydu

Myanmar'da iktidar partisi Ulusal Demokrasi Birliği (NLD) Partisi Sözcüsü Myo Nyunt, Devlet Konseyi Başkanı ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii ile partinin diğer yöneticilerinin gözaltına alınmasının ardından ordu, ülke yönetimine el koyduğunu bildirdi. Dışişleri Bakanlığı, Myanmar'daki darbeye sert tepki göstererek "Derin endişeyle karşılıyor, şiddetle kınıyoruz. Türkiye her türlü darbeye ve askeri müdahaleye karşıdır." açıklamasını yaptı.

Haber 01-02-21 07:12

Myanmar: Ülkenin lideri Aung San Suu Kyi ve iktidar partisi yöneticileri 'ordu tarafından gözaltına alındı'

Myanmar lideri Aung San Suu Kyi ve iktidar partisinden diğer üst düzey isimlerin sabah erken saatlerde düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı bildirildi.

Haber 01-02-21 03:14

Arakanlı mültecilerden soykırımı inkar eden Suu Çii'ye tepki

Arakan Rohingya Barış ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Muhammed Mohibullah: - "Dünya, soykırım yapılmadığı iddialarını kanıtlar ışığında değerlendirecek" - Arakanlı mülteci Nur Kemal: - "Dünya bunu kabul etmeyecek. Tüm dünya bize yapılan işkencenin seviyesini gördü ve bu hala devam ediyor"

Haber 11-12-19 22:10

Hollanda'da Arakanlı Müslümanlardan Suu Çii'ye tepki

Avustralya Rohingya Aydınlar Topluluğu Vakfı Başkanı Hla Myint: - "Söylediği her şey yalan. Uluslararası hukuk uzmanları bunu zaten kabul etmez çünkü Myanmar hükümetinin yaptığı araştırmalar gerçeği yansıtmıyor" - Avrupa Rohingya Konseyi Eğitim Başkanı Hüseyin Azmi: - "Suu Çii, duruşma salonunda Arakanlı Müslümanlara karşı soykırım yapılmadığını söyleyerek büyük bir yalana imza attı. Bu yalanları uzun süredir uyduruyorlar fakat duruşmada bu yalanlarla kendini kurtaramaz"

Haber 11-12-19 18:13

Myanmar lideri Suu Kyi, soykırım iddialarını reddetti

Myanmar lideri Aung San Suu Kyi, Uluslararası Adalet Divanında yaptığı savunmada Rohingya Müslümanlarına askerlerin orantısız güç kullanmış olabileceğini söyleyerek soykırım iddialarını reddetti.Myanmar’ın lideri Aung San Suu Kyi, ülkesini Birleşmiş Milletler’in (BM) Uluslararası Adalet Divanı’ndaki soykırım iddialarına karşı savundu.

Haber 11-12-19 18:13

Uluslararası Adalet Divanı: Suu Kyi Rohingyalara soykırım iddialarını reddetti

Myanmar lideri Suu Kyi, Uluslararası Adalet Divanı’nda yaptığı savunmada Rohingyalara askerlerin orantısız güç kullanmış olabileceğini, ancak soykırım yaşanmadığını söyledi.

Haber 11-12-19 15:35

Nobel ödüllü Myanmar lideri Suu Çii soykırımı inkar etti

Nobel ödüllü Myanmar lideri Suu Çii soykırımı inkar etti

Haber 11-12-19 15:35

Myanmar'ın Nobel Barış Ödüllü Lideri Soykırım İddialarını Reddetti

Myanmar Lideri Aung San Suu Kyi, ülkesinin Rohingya’da müslümanlara yönelik soykırım yaptığı iddialarının eksik ve yanıltıcı olduğunu söyledi

Haber 11-12-19 13:16

Myanmar: Arakan'daki Müslümanlara soykırım uygulandığı iddiasıyla açılan dava başlıyor

Myanmar'da Arakan eyaletinde yaşayan Müslümanlara soykırım yapıldığı iddialarıyla açılan dava, Hollanda'nın başkenti Lahey'de bulunan Uluslararası Adalet Divanı'nda bugün başlıyor. Myanmar adına savunmayı ülkenin fiili lideri, Nobel Barış Ödülü sahibi Aung San Suu Kyi yapacak.

Haber 10-12-19 13:56

Nobel Barış Ödüllü Suu Kyi Soykırım İddiasıyla Adalet Divanı Karşısında

Myanmar Lideri Aung San Suu Kyi, ülkesinin Rohingya müslümanlarına yönelik soykırım yapmadığına dair savunma yapmak üzere Uluslararası Adalet Divanı önüne çıkıyor

Haber 10-12-19 12:34

GRAFİKLİ - Soykırım inkarcısına verilen Nobel Ödülü önceki tartışmalı kararları hatırlattı

Bosna'daki soykırımı inkar eden Avusturyalı yazar Peter Handke'nin Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmesi, İsveç Kraliyet Akademisinin daha önce verdiği ve tartışmalara neden olan ödülleri akıllara getirdi - Daha önce eski ABD Başkanı Barack Obama, AB, Afrikalı çevre eylemcisi Wangari Maathai, Myanmar lideri Aung San Suu Çii ve eski ABD'li siyasetçi Henry Kissinger'ın bu ödüle layık görülmesi ilgili çevrelerde uzun süre tartışılmıştı

Haber 10-12-19 11:04

Myanmar, Uluslararası Adalet Divanına Suu Çii liderliğinde ekip gönderiyor

Myanmar, Uluslararası Adalet Divanına Suu Çii liderliğinde ekip gönderiyor

Haber 20-11-19 23:17

Arjantin'de Suu Çii'ye Arakanlı Müslümanlara karşı işlenen suçlardan dava açıldı

Arjantin'de Suu Çii'ye Arakanlı Müslümanlara karşı işlenen suçlardan dava açıldı

Haber 14-11-19 07:05

Abe'den Suu Çii'ye Arakanlı mültecilerin dönüşü için çağrı

Japonya Başbakanı Abe Şinzo: - "Arakan eyaletinde yaşanan insan hakları ihlalleri göz önüne alındığında, Myanmar hükümetinin ve ordusunun (mültecilerin dönüşü için) gerekli önlemleri acilen alması gerekiyor"

Haber 21-10-19 14:11

GÖRÜŞ - Myanmar lideri Suu Çii aşırı sağa yaklaşıyor

GÖRÜŞ - Myanmar lideri Suu Çii aşırı sağa yaklaşıyor

Haber 14-06-19 11:08

BM, Myanmar’ı Rohingyalı Müslümanların dönüşü için harekete geçmeye çağırdı

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Bangladeş’te mülteci olarak bulunan Rohingya Müslümanlarının Mynmar’a güvenli bir şekilde dönmeleri için Myanmar hükümetine harekete geçme çağrısında bulundu.BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Cuma günü sona eren 5 günlük Myanmar ziyaretinde Devlet Müsteşarı Daw Aung San Suu Kyi ve üst düzey hükümet yetkilileriyle görüştü.

Haber 26-05-19 12:39

BM Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanların durumundan endişeli

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii ile görüştü

Haber 25-05-19 15:58

Myanmar’da Müslüman avukatı öldüren sanıklara idam

Myanmar’da mahkeme, Myanmar lideri Aung San Suu Kyi’ni partisi olan Ulusal Demokrasi Birliği Partisi’nin (NLD) danışmanlığını yapan Müslüman avukat Ko Ni’yi öldüren 2 kişiye idam cezası verdi.Myanmar lideri Aung San Suu Kyi’nin partisi olan Ulusal Demokrasi Birliği’nin Partisi’nin (NLD) danışmanlığını da yapan 63 yaşındaki Müslüman avukat Ko Ni, 2017 yılının Ocak ayında öldürüldü.

Haber 15-02-19 13:49

New York'taki konferansta, Myanmar'a boykot çağrısı yapılacak

New York'ta 8-9 Şubat'ta düzenlenecek "Myanmar'da Koruma ve Sorumluluk Uluslararası Konferansı'nda" Myanmar'a karşı boykot çağrısında bulunulacak - Özgür Rohingya Koalisyonu Başkanı Maung Zarni: - "Bu konferans, Myanmar'da Aung San Suu Çii yönetimi, insanları öldüren ordu ile bu yönetim ve ordunun insanlara karşı nefret, yanlış bilgi ve şiddet silahı haline gelen aşırı ırkçı topluluklar ve kurumlara karşı boykotun bir başlangıcı olacak. Tıpkı, İsrail'e karşı başlatılan BDS (Boykot, Tecrit ve Yaptırım) hareketi gibi" - "BM'ye üye ülkeler arasında, Myanmar'daki insanların hayatını kurtarmak ve soykırıma son vermek konusunda kesin bir siyasi irade yok çünkü bunu yapmak bazı ülkelerin çıkarlarıyla uyuşmuyor"

Haber 07-02-19 19:53

City of London Suu Çi'ye verdiği nişanı geri alıyor

Londra'nın finans merkezi City of London, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çi'ye 2017'de verdiği Özgürlük Nişanı'nı geri alma sürecini başlattı

Haber 11-01-19 16:25

Hollanda'da Arakan protestosu

Avrupa Rohingya Konseyi Başkanı Dr. Hla Kyaw: - "Er ya da geç seni (Myanmar lideri Aung San Suu Çii) ve yönetimini Rohingyalara karşı yaptığınız soykırım ve işlediğiniz savaş suçlarından yargılanmak üzere UCM'ye getirmek için kesin ve kararlıyız. UCM'de cezalandırılmaktan kaçamayacaksın"

Haber 25-11-18 20:04

Arakanlı Müslümanlara karşı şiddetin özrü yok

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Myanmar lideri Aung San Suu Çii ile bir araya geldi - Pence görüşmede Arakanlı Müslümanlara karşı şiddetin "özrü olmadığını", Reuters muhabirlerinin tutuklanması ve cezalandırılmasının "çok rahatsız edici" olduğunu dile getirdi

Haber 14-11-18 11:47

Mahathir'den Arakanlı Müslümanlar konusunda Suu Çii'ye sert eleştiri

Mahathir'den Arakanlı Müslümanlar konusunda Suu Çii'ye sert eleştiri

Haber 13-11-18 16:25

Af Örgütü Myanmar Liderinin Vicdan Elçisi Ödülünü Geri Aldı

Uluslararası Af Örgütü, Myanmar Lideri Aung San Suu Kyi'yi 2009’da verdiği Vicdan Elçisi Ödülü'nü geri çekti. Örgütün gerekçesi Suu Kyi’nin bir zamanlar savunduğu değerlere utanç verici şekilde ihanet etmesi

Haber 13-11-18 14:58

Myanmar lideri Suu Çii'ye verilen ödül geri alındı

Uluslararası Af Örgütü, Myanmar lideri Aung San Suu Çii'ye verdiği Vicdan Elçiliği Ödülü'nü bir zamanlar savunuculuğunu yaptığı değerlere utanç verici biçimde ihanet ettiği gerekçesiyle geri aldı.

Haber 13-11-18 04:06

Uluslararası Af Örgütü, Myanmar liderine verilen Vicdan Elçisi ödülünü geri çekti

Uluslararası Af Örgütü (UAÖ), Myanmar lideri Aung San Suu Kyi'ye 2009’da verilen "Vicdan Elçisi" ödülünü geri çektiğini duyurdu - UAÖ Genel Sekreteri Kumi Naidoo: - "Bugün, artık umudun, cesaretin ve insan haklarını ilelebet savunmanın sembolü olmamanızdan ötürü büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Uluslararası Af Örgütü, Vicdan Elçisi Ödülü’nün sahibi olmayı sürdürmenizi gerekçelendiremiyor, bu nedenle de üzülerek bu ödülü sizden geri alıyoruz"

Haber 12-11-18 22:26

Uluslararası Af Örgütü Suu Çii'ye verdiği Vicdan Elçiliği Ödülü'nü geri aldı

Uluslararası Af Örgütü Suu Çii'ye verdiği Vicdan Elçiliği Ödülü'nü geri aldı

Haber 12-11-18 22:22

Myanmar'daki ara seçimler

Seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre, parlamentodaki boş 13 koltuktan 7'sinin sahibi Aung San Suu Çii liderliğindeki NLD oldu

Haber 05-11-18 16:55

Malezya'dan, Myanmar'a Arakan eleştirisi

Malezya Başbakan Yardımcısı Wan Azizah Wan İsmail, Myanmar Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii'yi, Arakanlı Müslümanların maruz kaldığı şiddete müdahale etmediği için eleştirdi

Haber 19-10-18 13:22

Kanada Myanmarlı lider Suu Çii'nin onursal vatandaşlığını iptal etti

Kanada Myanmarlı lider Suu Çii'nin onursal vatandaşlığını iptal etti

Haber 03-10-18 11:45

Kanada Suu Çii'nin fahri vatandaşlığını iptal etti

Kanada Suu Çii'nin fahri vatandaşlığını iptal etti

Haber 28-09-18 09:28

Myanmar'daki yabancı ajans muhabirlerine verilen hapis cezası

Myanmar lideri Suu Çii, yabancı bir haber ajansının iki muhabirinin yedişer yıl hapse mahkum edilmesine ilişkin mahkeme kararını müdafaa etti

Haber 13-09-18 11:28

Arakanlı Müslümanları yüzüstü bırakmak son derece tehlikeli

BHRN Direktörü Kyaw Win: - "Eğer bugün Arakanlı Müslümanları yüzüstü bırakırsak, geriye kalan yüzde 70’lik Müslüman nüfusu da yüzüstü bırakmış olacağız. Bunun sonuçları son derece tehlikeli" - “Suu Çii ya Arakan Müslümanlarına yönelik soykırıma karşı durmalı ya da istifa etmeli"

Haber 31-08-18 13:03

Suu Çii istifa edebilirdi

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin: - "(Myanmar lideri Suu Çii) Sessiz kalabilir veya daha da iyisi istifa edebilirdi. Myanmar ordusunun sözcüsü olmasına gerek yoktu"

Haber 30-08-18 13:22