Suyu Haberleri

Turşu suyu faydaları nelerdir? Turşu suyu neye iyi gelir?

Günümüzde sağladığı faydalar yönünden tüketilen birçok farklı meyve sebze bulunmaktadır. Bu meyve veya sebzelerin sirke eşliğinde tuzlu su içerisinde belli bir süre bekletilmesi neticesinde turşu denilen bir besin elde edilir. Turşu tek başına atıştırmalık olarak tüketilebildiği gibi suyu da turşu suyu olarak içilebilmektedir. Turşunun kendisi kadar suyunun da insan sağlığı bakımından sayısız yararının olduğu bilinmektedir. Peki, turşu suyu faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 13-02-2024 14:38

Pirinç suyunun saça faydaları nelerdir? Pirinç suyu saça nasıl uygulanır?

Pirinç, pek çok yemek ve tatlı yapımında kullanılan besin türlerinden biridir. Buğdaygiller ailesine mensup olan pirinç, gerek ülkemizde gerekse dünyanın birçok noktasında severek tüketilen besinler arasındadır. Bu besin sağlık bakımından da oldukça yararlıdır. Pirincin yemekler dışında cilt ve saç bakımında da kullanımı mevcuttur. Özellikle saç sağlığı için pirincin suyundan yararlanılır. Peki, pirinç suyunun saça faydaları nelerdir, saça nasıl uygulanır?

Haber 30-06-2023 16:07

Ceviz suyunun bilinmeyen yararı! Etkisini görenler gözlerine inanamıyor

Ceviz, şifa kaynağı besin olarak görülüyor. Özellikle beyin sağlığı için büyük öneme sahip olan ceviz, sadece sağlık ve yemek konusunda değil kozmetik alanında da etkili sonuçlar yaratabiliyor. Ceviz suyunun faydalarını duyan kişiler bu basit tarifi denemek istiyor.

Kadin 29-05-2023 00:33

Nohut suyunu döküyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz! Her derde deva olan nohut suyunun faydaları

Sağlıklı beslenme denilince akıllara meyve ve sebzeler gelse de bakliyatlar da sağlığımız için büyük önem taşıyor. Genellikle kışın tüketilen bakliyatlardan olan nohutu haşlarken kullandığınız suyu lavaboya döküyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz. Nohut suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Her derde deva oluyor.

Haber 21-09-2022 07:49

Şifa kaynağını çöpe atıyorsunuz! Her gün içilen yoğurt suyunun faydaları saymakla bitmiyor

Yoğurt Türk mutfağında çok önemli bir yere ait. Sofraların vazgeçilmezi olan yoğurt en sık tüketilen gıdalar arasında bulunuyor. Yoğurdun kemiklere ve gelişime olan faydaları biliniyor. Ancak genellikle çöpe atılan yoğurt suyunun faydaları bilinmiyor. Yoğurt suyunun faydalarını öğrenince çok şaşıracaksınız.

Haber 09-09-2022 15:31