Tahıl Haberleri

Araştırma sonucu: Yüksek düzeyde alındığında kalp hastalığı riskini artırıyor! İltihaplanmayı tetikleyerek kan damarlarına zarar veriyor

Et, balık, kuruyemişler, zenginleştirilmiş tahıllar ve ekmeklerde bulunan aşırı miktardaki B3 vitamini iltihaplanmayı tetikleyebilir ve kan damarlarına zarar verebilir. Yeni araştırmalara göre, önemli bir B vitamini olan yüksek düzeydeki niasin, iltihaplanmayı tetikleyerek ve kan damarlarına zarar vererek kalp hastalığı riskini artırabilir.

Haber 20-02-2024 10:38

Ukrayna'dan yola çıkan tahıl gemisi İstanbul'a ulaştı

Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesinin ardından Ukrayna'dan yola çıkan tahıl yüklü ilk gemi Kumköy açıklarına ulaştı.

Haber 21-09-2023 13:56

O tehlikeye dikkat çekti: 'Sarı pas' hastalığı! 'Hiç alışmadığımız, beklemediğimiz yönde...'

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden (SCÜ) Öğretim Görevlisi Volkan Yörük, bu yıl 'sarı pas' hastalığı nedeniyle tarım ürünlerinde kalitenin düştüğünü belirterek, "Hastalıklarla mücadele için zamanında ilaçlama yapmamız gerekiyor. Bu ilaçlama rejimini düzgün uyguladığımızda, bu işin önümüzdeki yıllarda rayına oturacağını düşünüyoruz" dedi.

Haber 25-08-2023 13:51

Rusya’ya rağmen Ukrayna’dan yola çıktı! Tüm dünyanın izlediği o gemi İstanbul Boğazı’nda… Bakanlıktan açıklama geldi

Tüm dünyada gündem olan Rusya’nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesinin ardından bir ilk yaşandı. Ukrayna limanlarından yola çıkan bir ticari gemi Rusya’nın açıklamasına rağmen İstanbul Boğazı'na girdi. 'Joseph Schulte' gemisiyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. İşte tüm dünyanın yakından takip ettiği o gemi ile ilgili son dakika haberinin detayları…

Haber 18-08-2023 07:50

Son dakika! Rusya'dan flaş hamle: Yeni bir tahıl ihracatı rotası üzerinde çalışıyoruz

Son dakika haberi: Rusya 17 Temmuz itibarıyla tahıl koridoru anlaşmasının sona erdiğini duyurmuştu. Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Verşinin, tahıl anlaşması ve yeni rotaların belirlenmesi konusunda Türkiye ile istişare halinde olduklarını belirtti.

Haber 21-07-2023 21:24

SON DAKİKA | MSB duyurdu! Rus personel İstanbul’dan ayrıldı, bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 lira oldu

Son dakika haberi: Güvenlik Kaynakları'ndan edinilen bilgiye göre; Rus personel, Tahıl Koridoru’nun işlemesi için kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi’nden ayrıldı. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik ücretinin 122 bin 351 lira olduğunu bildirdi.

Haber 20-07-2023 12:07

Büyük kriz kapıda! AB’den ortalığı karıştıracak Rusya iddiası: ‘Yakıyorlar’

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta bu seferde tahıl koridoru krizi yaşanıyor. Rusya, koridordan geçen günlerde ayrılmış ve geri dönmek için şartlarını açıklamıştı. Rusya'nın anlaşmadan çekilmesi sonrasında Ukrayna limanlarını bombaladığını ve büyük miktarda tahılın yandığı aktarıldı. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, yaşananlar için "Büyük bir gıda krizine yol açacak" yorumunu yaptı.

Haber 20-07-2023 11:28

Trakya'da arpa hasadı başladı

Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Trakya'da arpa hasadı başladı.

Yurthaber 20-06-2023 09:57

Rusya'dan tahıl anlaşması açıklaması: Gelecek 2 ayın belirleyici olacağı anlayışıyla uzattık

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı tahıl anlaşmasının 2 ay daha uzatılması inisiyatifini bu iki ayın belirleyici olacağı anlayışıyla destekledik." ifadelerini kullandı.

Haber 18-05-2023 17:08

Dünyanın gözü bu açıklamada: 2 gün sonra sona erecek! Karadeniz tahıl anlaşmasında 'ilerleme yok'

Karadeniz tahıl ihracat anlaşmasının uzatılması için sürdürülen müzakereler devam ediyor. Sürenin uzatılmasına ilişkin edinilen bilgiye göre, müzakerelerde ilerleme olmadığı belirtildi ve, "Hepimiz bir uzlaşma istiyoruz ve mekanizmanın çalışmasının durmamasını sağlamaya kararlıyız" denildiği öğrenildi.

Finans 16-05-2023 12:03

SON DAKİKA | Bakan Akar'dan tahıl anlaşması açıklaması 'Süresinin uzatılması konusunda mutabakata doğru gidiliyor'

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl anlaşması ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Akar açıklamasında "Tahıl anlaşmasının süresinin uzatılması konusunda mutabakata doğru gidiliyor. Ukrayna limanlarındaki 6 ticari gemimizin güvenli bir şekilde ülkemize dönmesi konusunda bir çerçeve mutabakat sağlandı." ifadelerini kullandı.

Haber 12-05-2023 09:49

ABD'den Karadeniz Tahıl Koridoru açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Karadeniz Tahıl Koridoru ile ilgili açıklama yaptı. Blinken, "Dünya, Moskova'nın Ukrayna'ya karşı savaşında insanların açlığını silah olarak kullanmayı birkaç haftada bir hatırlatmak durumunda kalmamalı." ifadelerini kullandı.

Haber 09-05-2023 23:26

Milli Savunma Bakanı Akar'dan tahıl koridoru açıklaması... Dünyanın gözü yarın İstanbul'da olacak!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan tahıl girişimi toplantısına ilişkin açıklama geldi. Bakan Akar, yarın İstanbul'da toplantı yapılacağını bildirerek, "Bu toplantının ardından da önümüzdeki hafta bakan yardımcılarının toplantısı söz konusu olacak." ifadelerini kullandı.

Haber 04-05-2023 20:14

Son dakika: Rusya kabul etti! Tahıl Koridoru Anlaşması 60 gün daha uzatıldı

Son dakika haberi... Rusya, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın 60 gün daha uzatılmasını kabul etti. Türkiye'nin çabalarıyla oluşturulan 'Tahıl Koridoru'nda süre 18 Mart'ta sona eriyordu.

Haber 13-03-2023 19:20

Kan grubunuza göre yemeniz gereken yiyecekler! Tüm vücudu etkiliyor

Kan grubu sağlık için birçok belirleyici etki taşıyor. Kan grupları üzerine yapılan araştırmalar kan gruplarının bazı hastalık risklerinin çok daha fazla olduğu belirtiyor. Daha sağlıklı olmak için her kan grubunun tüketmesi ve tüketmemesi gereken yiyecekler bulunuyor.

Haber 03-03-2023 09:59

Yanlış biliyormuşuz! Şekerden çok daha zararlı olan 5 yiyecek

Sağlıklı beslenme üzerine çok farklı düşünceler bulunuyor. Dışarıdan aldığımız bazı yiyecekler sağlıklı olarak pazarlansa da diyetisyenler bu yiyeceklerin çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceğini paylaştı. Şekerden çok daha zararlı olduğu belirtilen bu yiyecekleri yemeden önce tekrar düşünün.

Haber 19-01-2023 09:03

MSB açıkladı! Tahıl koridorunda taşınan tahıl 13 milyon tonu geçti

Milli Savuma Bakanlığı, tahıl koridorunda taşınan tahıl miktarının 13 milyon tonu geçtiğini açıkladı.

Haber 04-12-2022 16:03

Türkiye'nin girişimi etkisini göstermeye devam ediyor! Dünyanın takip ettiği tahıl koridorunda çarpıcı rakam

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Rusya-Ukrayna savaşının üzerine Türkiye'nin arabuluculuğuyla oluşturulan tahıl koridorunda 12 milyondan fazla tahıl taşındığını duyurdu.

Haber 29-11-2022 10:49

Etten daha fazla protein içeren 7 yiyecek

Protein, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu en temel besin ögelerindendir. Protein özellikle sporcuları diyetlerinde büyük önem taşıdığı için sık sık duyduğumuz besin ögesidir. Proteinin genellikle etten alınacağı düşünülür. Ancak bu eksik bilinen doğrulardandır. Et harici protein değeri çok yüksek gıdalar bulunmaktadır.

Haber 16-11-2022 09:28

Son Dakika: Dünya bu sözlere kilitlendi! 'Türkiye' ve 'Erdoğan' detayı dikkat çekti Tahıl tedarikini gelecekte de...

Son dakika haberi: Tahıl sevkiyatı konusunda son günlerde birbirinden önemli gelişmeler yaşanırken tüm dünyanın kilitlendiği açıklama Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi. Putin'in açıklamasındaki "Türkiye" sözleri dikkat çekti. Putin, "Çekilsek bile Ukrayna'dan Türkiye'ye yapılacak tahıl sevkiyatını engellemeyeceğiz." dedi. Putin, Ukrayna'dan Türkiye'ye tahıl tedarikinin gelecekte de engellenmeyecek olmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoksul ülkeler için verdiği çabayı gerekçe gösterdi.

Haber 02-11-2022 17:42

Bakan Akar'dan tahıl koridoru açıklaması: Gemiler yollarına devam ediyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'tahıl koridoru' konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, Ukrayna limanlarından ayrılmış olan ve denizde seyir halindeki gemilerin yollarına devam ettiğini bildirdi. Bakan Akar ayrıca, Türk bandralı gemilerin çıkışında bir sorun yaşanmadığını açıkladı.

Haber 01-11-2022 22:14

Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği! Rus mevkidaşıyla görüştü

Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü. İki bakanın görüşmesinde tahıl koridoru konusu masaya yatırıldı.

Haber 01-11-2022 19:51

Türkiye teklifini hatırlatan Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çok konuşulacak sözler! Bakalım neler olacak

Rusya-Ukrayna savaşıyla patlak veren gıda krizinin aşılması için Türkiye'nin arabuluculuğuyla yapılan tahıl koridoru anlaşmasını Rusya'nın askıya almasıyla ilgili Vladimir Putin'den yeni açıklamalar geldi. Aliyev ve Paşinyan'la görüşmesinden sonra Rus lider, akıbeti merak edilen anlaşmanın devam edebileceği sinyalini verirken kararın gerekçesini net sözlerle açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan "sözünün eri" diye bahseden Putin, Erdoğan hakkında dünyada ses getirecek sözler söyledi.

Haber 01-11-2022 09:47

Dünyanın gözü Türkiye'de! ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nden çok konuşulacak sözler: 'Türklere güvenimiz sonsuz'

Rusya'nın Karadeniz Tahıl Girişimi anlaşmasından çekilmesi dünyada yankı uyandırdı. Konuyla ilgili konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Ukrayna tahılını ülke dışına çıkarmak üzere Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yerini alabilecek bir alternatif olmadığını söyledi. Price, Türkiye'nin bu konudaki çabalarına ilişkin "Karadeniz Tahıl Girişimi konusunda Türklere güvenimiz sonsuz." diye konuştu.

Haber 01-11-2022 00:13

Son dakika: Milli Savunma Bakanlığından tahıl koridoru açıklaması: Ukrayna'dan gemi çıkışı olmayacak

Son dakika haberine göre, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatına ilişkin Milli Savunma Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Sivastopol’da gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle tahıl girişiminin geçici olarak durdurulduğu Rusya Federasyonu tarafından Birleşmiş Milletler ve ülkemiz makamlarına iletilmiştir" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, ilgili makamlarla görüşmelere ve koordinasyona devam edildiği bildirildi.

Haber 30-10-2022 18:10

Rusya'nın durdurma kararına Ukrayna'dan sert karşılık: Rus terörü ve şantajı kaybetmeli

Rusya Savunma Bakanlığı akşam saatlerinden yaptığı açıklamada tahıl koridoru anlaşmasını durdurduğunu açıklamıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'dan tahıl çıkışını sağlayan anlaşmayı askıya alması kararını değerlendirerek, "Rusya gıda krizini kasıtlı olarak eylül ayında ağırlaştırmaya başladı." dedi.

Haber 29-10-2022 22:31

Son dakika: Rusya tahıl koridoru anlaşmasına katılımını durdurdu

Son dakika haberi: Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasına katılımını durdurduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kiev’in bugün “İngiliz uzmanların katılımıyla Karadeniz Filosu gemilerine ve tahıl koridorunun güvenliğini sağlamada yer alan sivil gemilere karşı terör eylemi gerçekleştirdiği” belirtildi. Ukrayna ise Rusya'yı sahte bahaneler öne sürmekle suçlayarak "Uyarmıştık" açıklamasında bulundu.

Haber 29-10-2022 18:04

Tahıl sevkiyatı kapsamında 6 gemi daha Ukrayna limanlarından hareket etti

Tahıl sevkiyatı kapsamında 6 gemi daha Ukrayna limanlarından hareket etti

Yurthaber 19-10-2022 10:50

Tahıl sevkiyatı kapsamında 5 gemi daha Ukrayna'dan hareket etti

Tahıl sevkiyatı kapsamında 5 gemi daha Ukrayna'dan hareket etti

Yurthaber 17-10-2022 13:51

Bakan Akar duyurdu! Ukrayna'dan 3 ayda 7.7 milyon ton tahıl sevk edildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna limanlarından 3 aylık süre içinde toplam 345 gemi ile 7 milyon 700 bin ton tahılın sevkiyatı yapıldığını açıkladı.

Haber 16-10-2022 16:15

Malakanlardan kalan su değirmenleri asırlardır Karslıların hizmetinde

Arpaçay ilçesine bağlı Küçükçatma ile Kağızman ilçesine bağlı Ortaköy ve Tunçkaya köylerindeki değirmenlerde yöre halkı un ve bulgurunu hazırlıyor

Yurthaber 29-09-2022 12:43

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Denizli'de basın toplantısı düzenledi: (1)

"Eskiden mazlumlar yüzünü Türkiye'ye dönerdi, şimdi dünyanın en gelişmiş ülkeleri de yüzünü Türkiye'ye dönüyor. Bir sorun varsa - bölgemizde çok sorun var, çatışmaların yüzde 60'ı bizim coğrafyamızda - artık herkes 'Türkiye çözer, Recep Tayyip Erdoğan çözer' diyor" - "Bugün yine enerji krizinde başta Doğu Avrupa ülkeleri, Balkan ülkeleri olmak üzere gerek elektrik ihtiyacını karşılamada gerekse Azerbaycan'da üretilen gazın bu piyasalara, bu ülkelere ulaştırılmasında da herkesin gözü kulağı Türkiye'de"

Yurthaber 29-09-2022 11:59

Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı! Tahıldan sonra sıra gübre ihracatında

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosluğu’nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Tahıl krizinde oynadığımız rol, dünyada bir rahatlamaya yol açtı. 2008’den bu yana ilk defa tahıl fiyatları ciddi bir düşüş yaşadı. Yüzde 9 civarında bir düşüş yaşadı. Şimdi gübre ihracatının önündeki engelleri kaldırmak için İstanbul’daki koordinasyon merkezimizde BM ile çalışıyoruz" dedi. İşte Çavuşoğlu'nun o açıklamaları...

Haber 25-09-2022 14:58

Tahıl sevkiyatı kapsamında 6 gemi daha Ukrayna limanlarından hareket etti

Tahıl sevkiyatı kapsamında 6 gemi daha Ukrayna limanlarından hareket etti

Yurthaber 24-09-2022 18:46

Karslı kadınlar rüzgara karşı tahıl savurma mesaisinde

Hasadın ardından çuvallara doldurulan tahılları rüzgarın olduğu alanlara götüren kadınlar, elekle eleyip kovalardan döktükleri arpa ile buğdayları kabuk ve samanlardan ayırıyor - Kadınlardan Hüride Avcı: - "Eğer varsa rüzgara karşı savuruyoruz, yoksa rüzgarı bekliyoruz. Sonra bu ürünleri değirmende işleyip kış hazırlığını tamamlıyoruz"

Yurthaber 10-09-2022 11:06

Tahıl sevkiyatı kapsamında 3 gemi daha Ukrayna'dan hareket etti

Tahıl sevkiyatı kapsamında 3 gemi daha Ukrayna'dan hareket etti

Yurthaber 09-09-2022 11:36

Tahıl sevkiyatı kapsamında Ukrayna'dan 5 gemi daha hareket etti

Tahıl sevkiyatı kapsamında Ukrayna'dan 5 gemi daha hareket etti

Yurthaber 01-09-2022 10:36

Ukrayna'dan gönderilen ilk tahıl gemisi Cibuti'ye ulaştı

Ukrayna'dan gönderilen ilk tahıl gemisi Cibuti'ye ulaştı

Yurthaber 30-08-2022 15:17

Tahıl sevkiyatında 3 gemi daha yola çıktı

Tahıl sevkiyatında 3 gemi daha bugün yola çıktı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 3 geminin de Ukrayna limanlarından hareket ettiğini duyurdu.

Haber 29-08-2022 08:27

Akar ve Guterres'ten 'tahıl koridoru' açıklaması: Gemiler umut da taşıyorlar

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, tahıl sevkiyatı için kurulan İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Guterres açıklamalarda bulundu. Guterres, "Bu gemilerin yükü sadece tahıl değil, bu gemilere umut yüklenmiştir" dedi.

Haber 20-08-2022 16:08

MSB duyurdu! Tahıl sevkiyatı için iki gemi daha yolda

MilliSavunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Çernomorsk Limanı'ndan tahıl yüklü 2 geminin daha hareket ettiğini duyurdu.

Haber 20-08-2022 08:14

Ukrayna'dan mısır taşıyan Arizona gemisi İskenderun Körfezi'ne ulaştı

Ukrayna'dan mısır taşıyan "Arizona" gemisi İskenderun Körfezi'ne ulaştı

Yurthaber 18-08-2022 11:06

Ukrayna'dan Lübnan için yola çıkan ilk gemi Razoni Suriye'ye gitti

Ukrayna'dan Lübnan için yola çıkan ilk gemi "Razoni" Suriye'ye gitti

Yurthaber 16-08-2022 16:39

MSB duyurdu: Tahıl sevkiyatı kapsamında 5 gemi daha yola çıktı

Milli Savunma Bakanlığı, Tahıl sevkiyatı kapsamında 5 geminin mısır ve buğday yüklü olarak Ukrayna limanlarından çıkış yaptığını duyurdu.

Haber 16-08-2022 08:28

MSB duyurdu! Tahıl taşıyan 2 gemi daha Ukrayna'dan hareket etti

Milli Savunma Bakanlığı, tahıl taşıyan 2 geminin daha Ukrayna'dan ayrıldığını bildirdi.

Haber 12-08-2022 08:38

MSB'den tahıl gemisi açıklaması: Seyre başlayamadı

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Çernomorsk Limanı'ndan ayrılması planlanan bir geminin kötü hava deniz koşulları dolayısıyla seyre başlayamadığını duyurdu.

Haber 11-08-2022 09:47

Türkiye'ye yüzde 25 indirim mi uygulanacak? Açıklama geldi

Birleşmiş Milletler (BM), 22 Temmuz'da İstanbul'da imzalanan Ukrayna-Rusya tahıl anlaşmasında 'Türkiye'ye yüzde 25 indirim' iddialarına açıklık getirdi. BM'den yapılan açıklamada, "İstanbul'da imzalanan Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması'nda herhangi bir indirim yer almadı." ifadelerine yer verildi. İşte haberin detayları...

Haber 10-08-2022 21:39

Ukrayna'dan gelen iki gemide denetim yapıldı

Ukrayna'dan gelen iki gemide denetim yapıldı

Yurthaber 09-08-2022 15:31

Ukrayna'dan tahıl alacak gemi İstanbul'dan hareket etti

Ukrayna'dan tahıl alacak gemi İstanbul'dan hareket etti

Yurthaber 07-08-2022 20:21