Tahrir Meydani Haberleri

Radikal örgütlere yönelik operasyonun detayları ortaya çıktı

Aşırı uç radikal terör örgütlerine yönelik 3 gündür devam eden ve bugün sona eren “Kahramanlar-45” operasyonunun İstanbul ayağında DEAŞ ve Heyeti Tahrir Şam (HTŞ) yanlısı 8 şüpheliden 7’sinin yakalandığı öğrenildi.

Yurthaber 2024-01-18 10:52:48

Yasağa aldırmayıp sınıra yürüdüler! İstanbul'da da cuma namazı sonrası binlerce kişi toplandı: Filistin'e dört bir yandan destek mesajları

Geçtiğimiz günlerde Irak’ta Şii lider Sadr’dan Filistin için "milyonluk gösteri" çağrısı gelmişti. Iraklılar Tahrir Meydanı'nda toplanarak Filistinlilere destek gösterisi yaptı. İstanbul'da cuma namazının ardından Beyazıt Meydanı'nda binlerce kişi bir araya geldi. İstanbul 2 Nolu Barosu da İsrail Başkonsolosluğu önünden Filistin bayraklarıyla Filistinlilere destek mesajı verdi. Ürdün'de bir araya gelen yüzlerce kişi ise yasağa rağmen protesto amacıyla Filistin sınırına doğru yürüdü.

Haber 2023-10-13 13:34:09

İstanbul’da radikal örgütlere operasyon: 4 gözaltı

İstanbul’da DEAŞ, Heyeti Tahrir Şam, Fetih Cephesi ve El Nusra gibi 4 radikal örgüte yönelik düzenlenen operasyonda biri kadın 4 şüpheli yakalandı.

Yurthaber 2023-08-18 10:03:29

SON DAKİKA | İstanbul'da 4 radikal örgüte operasyon! 4 şüpheli yakalandı

Son dakika haberi: İstanbul’da DEAŞ, Heyeti Tahrir Şam, Fetih Cephesi ve El Nusra gibi 4 radikal örgüte yönelik düzenlenen operasyonda 4 şüphelinin yakalandığı aktarıldı.

Haber 2023-08-18 09:47:46

SON DAKİKA | Ankara'da El Nusra/Heyet Tahrir Şam Cephesi operasyonu! 11 kişi için gözaltı kararı

Son dakika haberi: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, El Nusra/Heyet Tahrir Şam Cephesi silahlı terör örgütü içerisinde faaliyette bulundukları tespit edilen 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 9'u yakalandı.

Haber 24-10-22 09:23

Tahrir heyeti ne demek? Tahrir heyeti birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller, farklı kökenlere ve yapılara sahiptirler. Her dil, kendi yapısına uygun olarak kelime türetir ve bu sayede zenginleşir. Türkçede de kelimelere ekler getirilerek veya farklı kelimelerin kaynaşması ile yeni kelimeler üretilir. Bu kelimelerin üretilmesi farklı kökenlerden gelen sözcüklerin Türkçeleştirilmesi ve dilimizin anlam zenginliği kazanması için gereklidir. Tahrir heyeti de farklı kelimelerin birleştirilmesiyle oluşturulmuş yeni bir kelimedir. Tahrir heyeti ne demektir?

Egitim 23-05-22 17:22

Tahrir ne demek? Tahrir kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yabancı dillere ait çok sayıda kelimeyi bünyesinde barındıran Türkçe, en çok Arapça, Fransızca ve Farsça dillerindeki kelimelerle bezenmiştir. Ancak bu durum bir sorun gibi görülmez, aksine zenginlik olarak değerlendirilir. Konumu nedeniyle farklı ülkelerle ilişkiler yürüten Türkiye'nin dilini zenginleştiren bu etkileşimler, kelimelerle ilgili yapılan incelemeleri artırmıştır. Tahrir kelimesiyle ilgili araştırmalar da aynı sebeple yürütülmüştür. Tahrir ne demektir?

Egitim 23-05-22 17:22

Meydani ne demek? Meydani kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimelerin anlamları araştırılırken ilk bakılan Türk Dil Kurumu (TDK)'nun açıklamaları olur. Türkçeyi zenginleştirmek için yapılan çalışmalar, sözcüklerin kökenlerine kadar tüm detaylarını ortaya çıkarılmasını sağlar. Konuya ilgi duyan ya da kelimelerin anlamlarını merak edenler de TDK'nın perspektifiyle araştırmalarını sürdürür. İrdelenen sözcükler arasında bulunan Meydani kelimesi de birçok kişi tarafından mercek altına alınır. Ara sıra dikkat çekerek araştırılan Meydani kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 15:38

Halk ozanı Aşık Meydani'nin anısını öğrencileri yaşatıyor

Kayseri'de aşıklık geleneğini yıllarca sürdüren ve bu alanda çok sayıda kişiye ilham kaynağı olan Aşık Meydani mahlaslı İdris Eroğlu'nun mirasına, öğrencileri sahip çıkıyor - TRT repertuvarına giren 60'a yakın eseri bulunan halk ozanının oğlu Dilaver Eroğlu: - "Babam birçok insanın halk aşıklığına ilgi duymasına vesile oldu. O bir ışıktı, güneşti. Bizler onun bıraktığı yerden devam ettirmeye çalışıyoruz" - Öğrencisi Kul Mustafa: - "Ben onun çırağıydım. Doğaçlama atışma tarzını ondan öğrendim. O bir okul gibiydi. Çok insan yetiştirdi"

Yurthaber 04-12-21 11:46

Bavyera‘da Türk Hizb-ut Tahrir hücresine operasyon

Aichach kenti ve çevresinde Hizb-ut Tahrir üyesi olduğu şüphesiyle altı kişinin evlerine operasyon düzenlendi.

Haber 12-06-21 11:56

Son Dakika: Ankara'da El Nusra/Heyet Tahrir Şam Cephesi operasyonu

Son dakika haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında verilen talimatlara istinaden; El Nusra/Heyet Tahrir Şam Cephesi silahlı terör örgütüne operasyon düzenlendi.

Haber 26-05-21 09:44

İstanbul’da HTŞ ve DEAŞ’a operasyon: 4’ü yabancı 8 şüpheli yakalandı

İstanbul’da, Suriye’de faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı radikal örgütlerden Heyet Tahrir El-Şam’a (HTŞ) ve DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda 4’ü yabancı uyruklu 8 şüpheli yakalandı.Alınan bilgiye göre İstanbul Terörle Mücadele Polisi, aşırı uç radikal terör örgütlerine yönelik yürütülen çalışmalarda, El Kaide uzantısı Heyet Tahrir El-Şam (HTŞ) ile DEAŞ’la bağlantılı kişilerin İstanbul’da saklandıklarını belirledi.

Haber 07-04-21 06:48

İstanbul’da HTŞ ve DEAŞ’a operasyon: 4’ü yabancı 8 şüpheli yakalandı

İstanbul’da, Suriye’de faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı radikal örgütlerden Heyet Tahrir El-Şam’a (HTŞ) ve DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda 4’ü yabancı uyruklu 8 şüpheli yakalandı.Alınan bilgiye göre İstanbul Terörle Mücadele Polisi, aşırı uç radikal terör örgütlerine yönelik yürütülen çalışmalarda, El Kaide uzantısı Heyet Tahrir El-Şam (HTŞ) ile DEAŞ’la bağlantılı kişilerin İstanbul’da saklandıklarını belirledi.

Haber 07-04-21 06:48

İstanbul’da HTŞ ve DEAŞ’a finansman sağlamakla suçlanan 3 şüpheli tutuklandı

Suriye’de faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı radikal örgütlerden Heyet Tahrir El-Şam’a (HTŞ) ve DEAŞ’a finansman sağladıkları şüphesiyle gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü tutuklandı.

Haber 16-03-21 09:01

Bloomberg yazarı: Pragmatizm, Türkiye ile Mısır'ın buzları eritmesini sağlayabilir

ABD merkezli düşünce kuruluşu Orta Doğu Politikası için Tahrir Enstitüsü'nden Timothy Kaldas, Bloomberg haber ajansında Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerde son dönemde gelen açıklama ve yaşanan gelişmeleri analiz ettiği bir makale kaleme aldı.

Haber 10-03-21 14:59

Şanlıurfa’da Hizb-ut Tahrir örgütüne operasyon: 11 gözaltı

Şanlıurfa’da terör örgütü Hizb-ut Tahrir’e yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’da Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında polis, Hizb-ut Tahrir üyelerine yönelik bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Haber 02-03-21 14:52

Hatay'da yurda kaçak girmeye çalışan 2'si terörist 9 kişi yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı, Hatay'da yasa dışı yollarla Suriye'den yurda girmeye çalışan içlerinde Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) mensubu 2 teröristin olduğu 9 kişi yakalanarak, Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildiğini duyurdu.

Haber 24-02-21 19:27

Antik kentte terör propagandası yapan 5 kişi gözaltına alındı

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi tarihi antik kent Amorıum bölgesinde çektikleri video ile Hizb-ut Tahrir terör örgütünün propagandasını yapan 5 kadın gözaltına alındı.12 Ocak’ta Emirdağ’da bulunan Amorıum Antik Kenti’nde bir grup kadın tarafından sosyal medyada paylaştıkları video ile Hizb-ut Tahrir terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edildi.

Haber 23-02-21 20:13

Son Dakika: MSB duyurdu! Türkiye'ye girmeye çalışan teröristler yakalandı

Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanlığı, yasa dışı yollarla Suriye'den yurda girmeye çalışan 2'si Heyet Tahrir el-Şam, 2'si DEAŞ terör örgütü mensubu 16 kişinin yakalandığını açıkladı.

Haber 21-02-21 13:04

Hizb-ut Tahrir: Bazı ülkelerde yasaklanan örgütün Türkiye'deki konumu ne?

Hizb-ut Tahrir, onlarca ülkede faaliyet gösteren bir siyasal İslamcı örgüt. Kimi ülkelerde yasaklı konumda kimilerinde ise değil. Kamuoyunda daha çok hilafet etkinlikleriyle tanınan örgütün Türkiye'deki hukuki konumuyla ilgili ise bir kafa karışıklığı bulunuyor.

Haber 22-01-21 03:09

Almanya’da Heyet Tahrir el-Şam’a operasyon sürüyor

Almanya’da Heyet Tahrir el-Şam’a yönelik operasyon kapsamında Erman K.

Haber 15-01-21 22:56

Siirt’te bir yılda PKK’ya bin 132 operasyon gerçekleştirildi, 31 terörist etkisiz hale getirildi

Siirt’te İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğünce PKK/KCK, FETÖ/PDY, DEAŞ, HİZB-UT TAHRİR terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonların verileri açıklandı.

Haber 05-01-21 13:11

Haşdi Şabi, Süleymani için Bağdat’ta gösteri düzenledi

İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Örgütü Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in ölüm yıldönümü yaklaşırken örgüt başkent Bağdat’ta gösteri düzenledi.Geçtiğimiz Ocak ayında Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD tarafından düzenlenen hava saldırısı ile öldürülen İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Örgütü Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in ölüm yıldönümü yaklaşırken, Haşdi Şabi başkentteki ünlü Tahrir Meydanı’nda gösteri düzenledi.

Haber 26-12-20 22:32

Yılbaşı öncesi DEAŞ ve El Kaide uzantılı örgütlere operasyon: 7 gözaltı

İstanbul’da gece DEAŞ ve El Kaide uzantılı radikal selefi örgütlere yönelik düzenlenen operasyonda 4’ü yabancı uyruklu 7 şüpheli gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele ekipleri ve Özel Harekat Polislerinden oluşan özel tim, yaklaşan yılbaşı öncesi kentteki DEAŞ ve El Kaide‘nin farklı uzantılarına yönelik gece saatlerinde nokta operasyonu düzenlemişti.Aşırı uç radikal terör örgütü DEAŞ ve El Kaide uzantılı Heyeti Tahrir Şam, Fetih Cephesi, El Nusra ve Hürasettin Tugayları (HAD) gibi terör örgütleri ile bağlantılı kişilerin yakalanması için gece saatlerinde Esenyurt, Bağcılar, Fatih, Küçükçekmece, Şişli ve Sultanbeyli’de 10 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda 4’ü yabancı, üçü Türk olmak üzere toplam 7 şüpheli gözaltına alındı.

Haber 25-12-20 10:42

İstanbul’da selefi terör örgütlerine yönelik çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ, Heyeti Tahrir Şam (HTŞ), Fetih Cephesi (FEC) ve El Nusra Cephedi (NC) gibi terör örgütleri ile bağlantılı radikal unsurlara yönelik çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, DEAŞ, Heyeti Tahrir Şam (HTŞ), Fetih Cephesi (FEC) ve El Nusra Cephedi (NC) gibi terör örgütleri ile bağlantılı radikal unsurların faaliyetlerini engellemeye yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, özellikle son süreçte ülkemizi hedef alan eylemler yapabilecekleri göz önünde bulundurulan şahısların yakalanmasına yönelik 11.12.2020 günü Başakşehir, Esenyurt, Esenler, Sultangazi, Küçükçekmece, Bağcılar, Sultanbeyli, Kağıthane, ilçelerinde 18 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde 11 şahıs yakalanmış, yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve iki adet kuru sıkı tabanca ve bu tabancaya ait 16 adet fişek ele geçirilmiştir.

Haber 11-12-20 07:06

Mısır'da yaşam koşullarını protesto eden bir kişi kendini yaktı

Mısır'daki yaşam koşullarını protesto eden bir kişi, başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı’nda kendisini ateşe verdi.

Haber 12-11-20 23:57

Mısır’da yaşam koşullarını protesto eden bir kişi kendini yaktı

Mısır’daki yaşam koşullarını protesto eden bir kişi, başkent Kahire’deki Tahrir Meydanı’nda kendisini ateşe verdi.Mısır’daki yaşam koşullarını protesto eden bir kişi, kendisini ateşe verdi.

Haber 12-11-20 23:00

Bağdat’ta 1 yılın ardından Tahrir Meydanı ve Cumhuriyet Köprüsü yeniden trafiğe açıldı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir yıldan fazladır hükümet karşıtı protestolar nedeniyle kapalı olan kent merkezindeki Tahrir Meydanı ve Cumhuriyet Köprüsü yeniden trafiğe açıldı.

Haber 31-10-20 17:17

HTŞ’den 1 yabancı uyruklu daha tutuklandı

Samsun ve Denizli’de Heyet Tahrir-El Şam (HTŞ) silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Suriye uyruklu 1 kişi daha mahkemece tutuklandı.Edinilen bilgiye göre, Samsun İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 3 gün önce düzenlenen eş zamanlı operasyonda HTŞ silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen Suriye uyruklu 5 şüpheliden 4’ü Bafra ilçe merkezinde, 1 şüpheli de Denizli’nin Buldan ilçe merkezinde yakalanarak gözaltına alındı.

Haber 16-10-20 15:24

HTŞ’den 1 yabancı uyruklu şahıs adliyeye sevk edildi

Samsun ve Denizli’de Heyet Tahrir-El Şam (HTŞ) silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Suriye uyruklu 1 kişi daha adliyeye sevk edildi.Edinilen bilgiye göre, Samsun İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 3 gün önce düzenlenen eş zamanlı operasyonda HTŞ silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen Suriye uyruklu 5 şüpheliden 4’ü Bafra ilçe merkezinde, 1 şüpheli de Denizli’nin Buldan ilçe merkezinde yakalanarak gözaltına alındı.

Haber 16-10-20 12:14

HTŞ terör örgütünden 4 yabancı tutuklandı

Samsun ve Denizli’de Heyet Tahrir-El Şam (HTŞ) silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Suriye uyruklu 4 kişi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.Edinilen bilgiye göre, Samsun İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 2 gün önce düzenlenen eş zamanlı operasyonda HTŞ silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen Suriye uyruklu 5 şüpheliden 4’ü Bafra ilçe merkezinde, 1 şüpheli de Denizli’nin Buldan ilçe merkezinde yakalanarak gözaltına alındı.

Haber 15-10-20 19:37

Samsun’da HTŞ terör örgütü şüphelisi 4 yabancı adliyeye sevk edildi

Samsun ve Denizli’de Heyet Tahrir-El Şam (HTŞ) silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Suriye uyruklu 5 kişiden 4’ü adliyeye sevk edildi.Edinilen bilgiye göre, Samsun İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 2 gün önce düzenlenen eş zamanlı operasyonda HTŞ silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen Suriye uyruklu 5 şüpheliden 4’ü Bafra ilçe merkezinde, 1 şüpheli de Denizli’nin Buldan ilçe merkezinde yakalanarak gözaltına alındı.

Haber 15-10-20 14:48

İdlib’te HTŞ’ye ait silah deposunda patlama

Suriye’nin İdlib şehrinde Heyet Tahrir Şam (HTŞ) örgütüne ait silah deposunda patlama meydana geldi.Suriye’nin İdlib şehrinin kuzeyindeki Maarat al-Ikhwan bölgesi yakınlarında Heyet Tahrir Şam (HTŞ) örgütüne ait silah deposunda patlama meydana geldi.

Haber 11-10-20 20:03

İstanbul’da radikal örgütlere gece yarısı operasyonu: 14 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı

İstanbul’da, radikal örgütlere mensup yabancı uyruklu 14 şüphelinin yakalanması için 10 ilçede gece yarısı eş zamanlı operasyon başlatıldı.İHA muhabirinin güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlüklerince aşırı uç radikal terör örgütlerine yönelik yeni bir çalışma başlatıldı.Yürütülen soruşturma kapsamında başta DEAŞ olmak üzere, El Kaide’nin Suriye uzantısı Heyet El-Tahrir Şam (HTŞ), Fetih Cephesi/El-Nusra Cephesi (FEC/ENC) gibi ‘silahlı terör örgütlerine üye olmak’ suçundan arandıkları belirtilen ve Suriye gibi çatışmalı bölgeye giriş yaptıktan sonra illegal yollardan Türkiye’ye geçtikleri tespit edilen hücre üyelerinin eylem arayışında oldukları anlaşıldı.

Haber 03-10-20 01:34

HTŞ’den gözaltına alınan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı

Samsun’da terör örgütü Heyet Tahrir-El Şam’da (HTŞ) faaliyet gösterdiği iddia edilen yabancı uyruklu bir kişi mahkemece tutuklandı.Olay, Bafra ilçesinde meydana geldi.

Yurthaber 01-10-20 18:32

İstanbul’da 8 ilçede DEAŞ ve HTŞ‘ye operasyon: yabancı uyruklu 13 şüpheli yakalandı

İstanbul’da, terör örgütleri DEAŞ ve Heyet Tahrir el-Şam’a (HTŞ/FEC/ENC) yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında Rus ve Orta Asya kökenli kişilerin de olduğu yabancı uyruklu 13 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.Edinilen bilgilere göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (TEM) bağlı polis timleri, aşırı uç radikal terör örgütleri DEAŞ ve Suriye iç savaşında doğrudan yer alan selefi örgütlerden Heyet Tahrir el-Şam’a (HTŞ/FEC/ENC) yönelik gece operasyon düzenlemişti.Yürütülen soruşturma kapsamında, ‘yabancı terörist savaşçı’ (YTS) olarak nitelendirilen kişilerin kentte barındıkları adresleri tek tek tespit eden emniyet ekipleri, gece yarısı İstanbul’un 8 farklı ilçesinde 16 kilit noktaya özel harekat polisleriyle birlikte baskın düzenledi.

Haber 30-09-20 10:51

İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 13 gözaltı

İstanbul'da, 8 ilçede 16 farklı adrese terör örgütleri DEAŞ ve Heyet Tahrir el-Şam'a yönelik düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon anları ve adreslerde yapılan aramalar kameralara yansıdı.

Haber 30-09-20 10:33

İstanbul’da 8 ilçede DEAŞ ve HTŞ‘ye operasyon: Çok sayıda şüpheli gözaltında

İstanbul’da, terör örgütleri DEAŞ ve Heyet Tahrir el-Şam’a yönelik düzenlenen operasyonlarda yabancı uyruklu çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.Edinilen bilgilere göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (TEM) bağlı polis timleri, aşırı uç radikal terör örgütleri DEAŞ ve Suriye iç savaşında doğrudan yer alan selefi örgütlerden Heyet Tahrir el-Şam’a (HTŞ) yönelik yeni bir operasyon başlattı.Yürütülen soruşturma kapsamında, ‘yabancı terörist savaşçı’ (YTS) olarak nitelendirilen kişilerin kentte barındıkları adresleri tek tek tespit eden emniyet ekipleri, geceyarısı İstanbul’un 8 farklı ilçesinde 16 kilit noktaya özel harekat polisleriyle birlikte baskın düzenledi.Eş zamanlı operasyonlarda, Heyet Tahrir el-Şam ve DEAŞ’la bağlantılı oldukları değerlendirilen çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.Polisiye soruşturmaya hedef olan kişilerin, geçmiş dönemde DEAŞ ve HTŞ saflarında Ortadoğu ülkelerindeki çatışmalara doğrudan ya da dolaylı olarak katıldıkları ileri sürülüyor.Yakalanan şüphelilerin, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Terörle Mücadele Şubesine götürülmeleri ve burada çok yönlü olarak sorgulanmaları bekleniyor.

Haber 30-09-20 02:16

Jandarmadan HTŞ operasyonu: 1 gözaltı

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Heyeti Tahrir-i Şam (HTŞ) üyesi 1 kişi yakalandı.Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen asayiş faaliyetleri kapsamında; HTŞ Silahlı Terör Örgütü yapılanmasına yönelik Pınarbaşı ilçesinde operasyon düzenlendi.

Yurthaber 28-07-20 17:47

Samsun’da HTŞ operasyonunda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı

Samsun’da Heyet Tahrir El Şam (HTŞ) terör örgütüne yönelik jandarma tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan yabancı uyruklu bir kişi mahkemece tutuklandı.Edinilen bilgiye göre, Samsun İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, HTŞ terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yaptıkları çalışmalar doğrultusunda yabancı uyruklu 30 yaşındaki M.D.’nin sosyal medya hesabında söz konusu silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığını ve örgüt liderine ait talimatların videolarını yayınladığını tespit etti.

Yurthaber 07-06-20 21:29

Evde kalan Aliağalılar vakitlerini kitap okuyarak geçiriyor

Korona virüs ile etkin mücadele için vatandaşlarına ‘Evde Kal’ çağrısı yapan Aliağa Belediyesi, evinde kalan vatandaşlarına mayıs ayının kitabı olarak Aliağa Kent Kitaplığı’nın 7’nci yayını ‘Tapu Tahrir Defterlerine Göre 16.

Yurthaber 01-05-20 20:37

Irak güvenlik güçleri, göstericilerin kalesi Tahrirdeki eylem çadırlarını yaktı

Ülkede 1 Ekim'den bu yana devam eden hükümet karşıtı gösterilere son vermek için göstericilerin kalesi Tahrir Meydanı'na müdahale ediliyor

Haber 25-01-20 14:55

Irak'ta göstericilerin trafiğe kapattığı otoban, meydan ve köprü yeniden açıldı

Güvenlik güçleri Bağdat'taki gösterilerin merkezi Tahrir Meydanı'ndaki eylemcileri dağıtmak için müdahaleye başladı

Haber 25-01-20 12:14

Bağdat Operasyon Komutanlığı: 15 subay yaralandı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta sabah saatlerinde güvenlik güçleriyle hükümet karşıtı protestocular arasında çıkan şiddet olaylarında 1’i tümgeneral olmak üzere 15 subayın yaralandığı bildirildi.Irak’ta Bağdat Operasyon Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tahrir Meydanı girişi ve Kurtoba Kavşağı’ndaki protestocular koruma görevlerini yerine getirmeye çalışan güvenlik güçlerimiz, bir grup şiddet yanlısının sokakların kaldırımlarındaki taşı söküp güvenlik güçlerine fırlatması sonucu 1’i Tümgeneral olmak üzere 15 subayımız yaralanmıştır" denildi.Subaylardan 14’ünün başına taş isabet etmesi sonucu yaralandığı belirtilirken, "Meydana gelen olaylarda polis gücü üçüncü tugay komutanının bacağı kırıldı" ifadeleri kullanıldı.Açıklamada yaralıların hastanelere kaldırıldığı kaydedilirken, "Yaşanan şiddet olaylarına rağmen güvenlik güçlerimiz metanetini koruyarak üzerine düşen görevini sürdürdü" denildi.Bağdat’ta sabah saatlerinde hükümet karşıtı protestocularla güvenlik güçleri arasında yaşanan şiddet olaylarında 2 protestocu hayatını kaybetti ve 1 kişi de yaralandı.Öte yandan Irak’ta geçtiğimiz Ekim ayında başlayan hükümet karşıtı protestolarda güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanması üzerine, Irak Savaş Suçlarını Belgeleme Merkezi verilerine göre 669 kişi hayatını kaybederken 25 bine yakın kişi de yaralandı.

Haber 20-01-20 16:52

Hem kanserle hem yolsuzlukla mücadele ediyor

Kanser hastası, 17 yaşındaki Hamad Firas, Bağdat'ta protestoculara ücretsiz berberlik hizmeti veriyor - Firas'ın Tahrir Meydanı'nda kurduğu çadırda, "Bir el kanserle, diğer el yolsuzlukla mücadele ediyor" yazan pankart asılı - Firas, çadırında topladığı bağışları, kendisiyle aynı kaderi paylaşanlara dağıtıyor

Haber 14-01-20 11:04

Irak'ta hükümet karşıtı göstericiler, başkentteki Tahrir Meydanı'na akın etti

Irak'ta hükümet karşıtı göstericiler, başkentteki Tahrir Meydanı'na akın etti

Haber 10-01-20 16:57

Süleymani suikastinin ardından bir grup Irak'ta sevinç gösterisi düzenledi

Irak'ın başkenti Bağdat'ta İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası Tahrir Meydanı'nda bir grup, sevinç gösterisi yaptı.

Haber 03-01-20 09:26

Jandarma’dan DEAŞ’a iki ilde operasyon: 7 gözaltı

Jandarma ekiplerinin Burdur ve Hatay’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenledikleri operasyonlarda 7 DEAŞ üyesi yakalanarak gözaltına alındı.Jandarma İstihbarat Komutanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde Burdur ve Hatay İl Jandarma Komutanlıkları tarafından DEAŞ, El Nusra Cephesi (ENC), Fetih El Şam Cephesi (FEC), Heyet-i Tahrir Şam (HTŞ) üyesi şahısların illegal faaliyetlerinin ortaya çıkartılması ve terör örgütü mensuplarının yılbaşı kutlamaları nedeniyle yapabilecekleri muhtemel eylemlerin önlenmesi maksadıyla yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, Suriye’de bulunan DEAŞ terör örgütünün sözde üst düzey yöneticilerinden M.E.

Haber 31-12-19 17:01

Irak bayraklarından yılbaşı ağacı

Irak’ın meşhur Tahrir Meydanı’nda, protestocular yeni yılı Irak bayraklarıyla kaplanan yılbaşı ağacıyla karşılıyor.Irak’ın başkenti Bağdat’ta bulunan meşhur Tahrir Meydanı, günlerdir ev sahipliği yaptığı eylemlerin yerine bu kez renkli görüntülere sahne oldu.

Haber 31-12-19 12:18