Tambour Horizon Haberleri

Samanyolu Galaksisi'nin merkezinde yer alıyor! Sagittarius A* kara deliğinin net fotoğrafı paylaşıldı

Olay Ufku Teleskobu (Event Horizon Telescope-EHT), Samanyolu Galaksisi'nin merkezinde yer alan süper kütleli kara delik Sagittarius A*'nın net fotoğrafını paylaştı. Görsel sayesinde kara deliğin etrafındaki manyetik alanlar da gözlemlenebiliyor.

Haber 2024-03-28 00:36:28

Rekabet Kurulu'ndan gıda şirketlerine 355 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu, bazı gıda firmaları hakkında yürüttüğü soruşturmaları tamamladı. Aralarında Nestle Türkiye, Eti Gıda ve Horizon Hızlı Tüketim şirketlerinin de bulunduğu gıda şirketlerine toplam 355 milyon lira idari para cezası verdi.

Finans 2024-01-04 13:06:34

13. mücevher tasarım yarışmasının kazananları belli oldu

Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Mücevher Tasarım Yarışması’nın kazananları ödüllerini aldı. 'Next Horizon' temalı tasarımların yer aldığı yarışmada ödüller dün akşam İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Finans 2023-10-08 11:34:29

Rekabet Kurulu'ndan 4 firmaya soruşturma

Rekabet Kurulu, Danone Tikveşli, Eti Gıda, Horizon Hızlı Tüketim ve Nestle Türkiye hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Finans 2023-01-05 10:44:51

Meta'nın büyük umut bağladığı Horizon Worlds için olay iddia: O kadar çok sorun var ki, oluşturan ekip bile kullanmıyor

Metaverse artık hayatımızın içinde. Ancak metaverse uğruna adını bile değiştiren Meta'nın metaverse uygulaması Horizon Worlds'te sorunlar yaşandığı ileri sürüldü. Elde edilen bir nota göre, Meta'nın Horizon Worlds'ünde o kadar çok kalite sorunu var ki, onu oluşturan ekip bile onu çok fazla kullanmıyor.

Haber 07-10-22 11:05

Avrupa Birliği destekli projelerde Türk mühendislerin başarısı öne çıkıyor

FEV Türkiye, Türkiye'n in araştırma ve inovasyon kültürüne katkı sağlama misyonunu, Avrupa Birliği Horizon Programı projelerinden aldığı hibe destekleri ile ileriye taşıyor

Yurthaber 22-08-22 16:21
ab

Metaverse'te cinsel tacize uğrayan kadının yaşadıkları şoke etti! İki erkek yanına yaklaştı sonrası kabus gibi

İddialara göre, 21 yaşındaki bir kadın Meta'nın sanal gerçeklik platformu Horizon Worlds metaverse'ünde cinsel tacize uğradı. Bu haberi manşetine taşıyan İngiliz basını, iki erkek avatar yüzünden rahatsız edici anlar yaşayan genç kadının başına gelenleri ayrıntılarıyla anlattı.

Haber 27-05-22 12:10

Skandal olay! Metaverse dünyasına giren kadın, 3 erkek tarafından tacize uğradı

Metaverse, son dönemin en çok konuşulan konusu olmaya devam ederken, skandal boyutundaki bir taciz olayı herkesi şoke etti. Facebook'un Horizon Venues metaverse'üne giren 43 yaşındaki dört çocuk annesi Nina Jane Patel, metaverse dünyasında 3 erkek tarafından taciz edildi.

Haber 30-01-22 15:15

META ne demek? Facebook neden ismini değiştirdi?

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook'un gelecek 10 yılda geliştireceği sanal evren metaverse'ü tanıttı. Şirketin Horizon ismindeki sistemi henüz kullanıcıya açılmasa da uzun süredir geliştirilmeye devam ediliyor. Ayrıca Facebook'ta bir isim değişikliği yaşandı. Peki META ne demek? Facebook neden ismini değiştirdi? İşte Facebook'un yeni ismi META'nın detayları...

Haber 28-10-21 22:08

Facebook 'Horizon Workrooms' adlı sanal ofis uygulamasını tanıttı

Sosyal medya şirketi Facebook, kullanıcıların sanal bir ofiste birlikte çalışmasını sağlayacak Oculus Quest 2 sanal gerçeklik başlığı uygulamasını tanıttı.

Haber 20-08-21 10:16

Forza Horizon 5'in minimum sistem gereksinimleri açıklandı! Peki fiyatı ne kadar?

E3 2021'de duyurulan Forza Horizon 5'in minimum sistem gereksinimleri belli oldu. Forza Horizon 5'in önerilen sistem gereksinimleri ise henüz açıklanmadı. İşte hız tutkunlarının yeni gözdesi Forza Horizon 5'in minimum sistem gereksinimleri ve fiyatı.

Haber 15-06-21 12:39

Hız tutkunlarının yeni gözdesi Forza Horizon 5'in çıkış tarihi belli oldu!

Forza Horizon 5 resmen duyuruldu. Hız ve otomobil tutkunlarının yeni gözdesi olacak Forza Horizon 5'in çıkış tarihi de açıklandı. Peki Forza Horizon 5 ne zaman çıkacak? İşte Forza Horizon hakkında bilinmesi gereken her şey.

Haber 14-06-21 11:56

Horizon Forbidden West’in oynanış videosu yayınlandı!

Sony, State of Play etkinliğinde Horizon Forbidden West'i bekleyen oyuncuları heyecanlandıracak bir paylaşımda bulundu. Firma, geçtiğimiz akşam düzenlediği etkinlikte Horizon Forbidden West'in PS5'te 14 dakikalık oynanış videosunu gösterdi.

Haber 28-05-21 09:55

Türk Telekom, AB destekli 5G Ar-Ge projesini başarıyla tamamladı

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç: - "5G ve ötesi araştırmalarında, Horizon 2020 kapsamında projesi uluslararası konsorsiyumda kabul edilen ilk Türk operatörü olarak, fabrikaların dijitalleşmesi sürecine uluslararası bir proje ile katkı sağlamış olmak ülkemiz için de, şirketimiz için de çok değerli"

Yurthaber 16-05-21 10:19

Messier 87 galaksisinin güncellenmiş anlık görüntüsü paylaşıldı

Bir kara deliğin ilk gerçek görüntüsünü yakalamak bilim insanlarının yıllarını aldı. Ancak takip etmesi sadece birkaç yıl sürdü. New York Times, Event Horizon Telescope araştırmacılarının bir kara deliğin bugüne kadarki en ayrıntılı resmini yayınladığını bildirdi.

Haber 30-03-21 09:55

Büyükşehir Belediyesi Online çalıştaya katıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de akıllı şehirlerin arttırılmasını destekleyen Horizon 2020 MAtchUP Projesi ve MAtchUP Şehirler Ağı ve diğer yerel yönetimlerin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Yerel Yönetimlerde Engellilik ve Erişilebilirlik Kavramları Üzerine Sürdürülebilir Çözümler Çalıştayı’na katıldı.Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Yerel Yönetimlerde Engellilik ve Erişilebilirlik Kavramları Üzerine Sürdürülebilir Çözümler Çalıştayı’na katılım sağladı.

Yurthaber 19-03-21 12:07

Sony PlayStation için ücretsiz oyunlar vereceğini duyurdu!

Sony Play at Home etkinliği için ücretsiz oyunlar verecek. 25 Mart'tan itibaren toplam 10 PlayStation oyunu ücretsiz olarak oyuncularla buluşacak. Play at Home ücretsiz oyunları arasında ABZU ve Horizon Zero Dawn gibi yapımlar da var.

Haber 18-03-21 11:21

Zorlu Enerji'ye Horizon 2020 kapsamında bir hibe desteği daha

Zorlu Enerji, dahil olduğu "eCharge4Drivers" projesi ile Horizon 2020 çerçeve programı kapsamında Avrupa Birliği (AB) tarafından hibe desteği alacak.

Finans 16-03-21 13:46

HKÜ’de “Ufuk Avrupa” seferberliği

Avrupa Birliği (AB) Çerçeve Programları kapsamında 2021-2027 yılları arasında uygulanacak olan “Ufuk Avrupa (Horizon Europe)” programının ilk bilgilendirme toplantısı Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ) gerçekleştirildi.“Ufuk Avrupa”’nın etkin olarak tanıtılması, işbirliği fırsatlarının gözden geçirilmesi ve proje hazırlıkları sürecinin başlatılması amacıyla düzenlenen programa; alanında birçok AB projesi yürüten, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi ve Konya Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 06-03-21 09:22

OnePlus'tan 'ufukta yeni bir şeyler' olduğunu gösteren paylaşım! OnePlus 9 mu geliyor?

OnePlus 9 ailesi ile çok yakında tanışabiliriz. Zira ünlü akıllı telefon üreticisi OnePlus, yeni bir duyuru yaptı. OnePlus duyurusunda ''Something new is on the horizon'' (Ufukta yeni bir şey var) ifadesini kullandı ve tarih verdi.

Haber 01-03-21 16:46

Acil müdahale teknolojisine Türkiye liderlik edecek

HAVELSAN koordinatörlüğünde 13 ülkeden 24 kurumun yer aldığı "Team Aware" projesi, Horizon 2020 başvuruları arasında birinci olarak desteklenmeye hak kazandı - Proje sayesinde, acil müdahale ekiplerini uzaktan takip eden, kapalı alanda yerlerini belirleyen, giyilebilir sensörler ve yapay zeka ile aktivitelerini tespit eden bir sistem geliştirilecek

Yurthaber 27-12-20 11:07

Forza Horizon 5 için geri sayım başladı

Yarış oyunu tutkunlarının merakla beklediği Forza Horizon 5 Xbox Series X/S’in lansmanı sırasında duyurulmamıştı. Ancak bir gazeteci serinin beşinci oyununun beklenenden çok daha önce yani 2021 yılında gelebileceğini açıkladı.

Haber 01-12-20 09:52

Düden Şelalesi’nde su seviyesi ölçümleri başladı

Avrupa Birliği Horizon 2020 programı dahilinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcısı olduğu CUTLER Projesi kapsamında Düden Şelalesi Rekreasyon Alanı’nın niteliğini ve etkin kullanımını arttırmak amacıyla su seviyesi ölçümlerine başlandı.Avrupa Komisyonu tarafından Akıllı Şehirler ve Toplumlar Programı kapsamında yürütülen CUTLER Projesi’nin odak noktası olarak Düden Çayı ve Şelalesi belirlenmişti.

Yurthaber 25-11-20 17:03

Dünya makarna devinin projesinde Tekfen Mühendislik imzası

Tekfen Mühendislik Genel Müdürü Fatih Can: - "Bu projede kullanmak üzere, Horizon 2020 kapsamında, yoğunlaştırılmış güneş enerjisi teknolojisinin geliştirilmesine yönelik 2,6 milyon avro tutarında ve Türkiye’de tek seferde alınan en büyük fon desteğine layık görüldük" - "Tekfen Mühendislik'in de katkısıyla dünyada yeni bir teknoloji geliştiriliyor. Bu Türk mühendisliği için gurur verici"

Yurthaber 25-10-20 16:08

Düden Şelalesi halkın katılımıyla güzelleşecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Horizon 2020 programı dahilinde katılımcısı olduğu CUTLER Projesi kapsamında Düden Şelalesi Rekreasyon Alanı’nın niteliği ve etkin kullanımını arttırmak amacıyla ziyaretçi anket çalışması başlattı.

Yurthaber 06-10-20 15:37

Amasya OSB Üst Kurul Toplantısı

Amasya Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) Üst Kurul Toplantısı, Vali Mustafa Masatlı’nın başkanlığında gerçekleştirildi.Toplantıda, Organize Sanayi Bölgelerine OKA tarafından verilen fizibilite destekleri, Organize Sanayi Bölgesindeki sanayicilere ve KSS’lerdeki firmalara KOSGEB tarafından verilen destekler, Organize Sanayi Bölgesindeki firmalara ve ildeki sanayi kuruluşlarına İŞKUR tarafından verilen destekler, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bünyesinde Kurulan Milli Teknoloji Güçlü Sanayi Yatırıma Destek Platformu ile ilgili bilgilendirme yapılması, TÜBİTAK destekleri (Horizon 2020) projesi ile ilgili bilgi aktarılması, OSB’lerin genişleme alanları, iş ve işlemleri konuları ele alındı.Toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Dursun Pazar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Osman Yılmaz, KOSGEB İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, OSB İl Koordinatörü Hasbi Altuntaş, mevcut OSB’lerin yöneticileri ve diğer yetkililer katıldı.

Yurthaber 28-09-20 14:40

Steam versiyonu fiyatı ile hayal kırıklığı uğrattı

Horizon Zero Dawn Steam ve Epic Store üzerinde 7 Ağustos günü erişime açılacak. Ancak oyun şimdiden satışa açıldı. Steam üzeride 275 TL ücretle satışa çıkan oyun geçtiğimiz yıl pek çok ödül alarak övgüler kazanmıştı.

Haber 06-07-20 12:31

Horizon: Forbidden West'in geliştiricisi konuştu, açıklamalarıyla şaşırttı!

PlayStation 4’e 2017 yılında geldiğinde çok ses getirmesi gerekirken nedense bir anda unutulan ancak bana göre kült PS4 yapımları arasında yer alan Horizon Zero Dawn için güzel haber geçtiğimiz günlerde gelmişti. PlayStation 5 etkinliğinde duyurulan Horizon: Forbidden West için geri sayım başladı derken, hevesimiz kursağımızda kaldı.

Haber 19-06-20 12:06

Nilüfer’de sağlıklı gıda ekosistemi hayat buluyor

Nilüfer Belediyesi, ortakları arasında yer aldığı “Kentsel Gıda Sistemlerinin Yenilikçi Living Lab Uygulamalarına Dönüşümünün Güçlendirilmesi” (FUSILLI) isimli proje ile Avrupa Birliği HORIZON 2020 programından hibe almaya hak kazandı.

Yurthaber 16-06-20 09:54

Acıbadem Sağlık Grubu’na bir ödül de ABD’den geldi…

Acıbadem Sağlık Grubu, geçtiğimiz sene yenilenen web sitesi acibadem.com.tr ile dünya çapında en prestijli ödüllerden biri kabul edilen Horizon İnteraktif Ödül Yarışması’nda altın madalyanın sahibi oldu. Amerika Indianapolis’te 18.’si gerçekleştirilen ve 35 eyalet ve 18 ülkenin toplam 800 projeyle katıldığı, dünyanın en prestijli yarışması Horizon İnteraktif Ödül Yarışması’nda Acıbadem, ‘Sağlık ve İnsan Hizmetleri’ kategorisinde Gold Winner ödülünü kazanan tek Türk markası oldu.

Haber 22-04-20 14:50

PS4’e özel olarak geliştirilmiş Horizon Zero Dawn şimdi de PC’ye geliyor

Daha önce PS4’e özel olarak piyasaya sürülen açık dünya oyunu Horizon Zero Dawn’ın yazın PC için geleceği duyuruldu.

Haber 12-03-20 11:58

Horizon Zero Dawn Yaz Aylarında PC'ye Geliyor!

Bir süredir söylentileri dolaşan Horizon Zero Dawn PC sürümü resmen onaylandı!

Haber 12-03-20 05:57

Erciyes Teknopark’ta Horizon 2020 Programı ERC Bilgi Günü Etkinliği Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) araştırmacılarına Horizon 2020 Bilimsel Mükemmeliyet Fonlarından olan konu bağımsız ve ortaksız başvuru yapılabilen ERC Consolidator Grants ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Erciyes Üniversitesi akademisyenlerine yönelik olarak düzenlenen ERC Bilgi Günü etkinliği ile ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof.

Yurthaber 09-03-20 09:29

Horizon Zero Dawn PC’ye geliyor

PS 4 için özel olarak geliştirilen oyunlar birer birer PC platformuna gelmeye devam ediyor. Bunun son örneği hak ettiği değeri bir türlü göremeyen Horizon Zero Dawn.

Haber 28-02-20 09:16

DPÜ’nün Projesine AB COST programından ikinci destek

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) ‘Yeni Karbonnanotüp Esaslı Biyosensörler ve Kanser Hücrelerini Erken Dönemde Teşhisi’ projesi HORIZON 2020 COST programından destek almaya hak kazandı.Projenin yürütücüsü DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim üyesi Doç.

Yurthaber 28-01-20 08:32

PlayStation 5 arayüzü için bugün ilk sızıntı geldi

PlayStation 5 arayüzü ile birlikte Horizon: Zero Dawn’ın devam oyununun gelebileceği de ortaya çıktı.

Haber 22-01-20 09:30

AB’den Zorlu Enerji projelerine 3.5 milyon euro destek

Zorlu Enerji, Avrupa Birliği’nin (AB) en büyük araştırma ve inovasyon programı olan Horizon 2020 Programı kapsamında, kendi mühendislerince geliştirilen altı ayrı projesiyle yaklaşık 3 milyon 500 bin euro fon almaya hak kazandı.

Finans 07-01-20 12:21

Zorlu Enerji’nin projelerine AB’den yaklaşık 3 milyon 500 bin euro destek

Zorlu Enerji, AB’nin en büyük araştırma ve inovasyon programı olan Horizon 2020 Programı kapsamında, kendi mühendislerince geliştirilen 6 ayrı projesiyle yaklaşık 3 milyon 500 bin euro fon almaya hak kazandı.Zorlu Enerji, kendi bünyesindeki mühendislerin geliştirdiği AR-GE projeleriyle Avrupa Birliği’nin dikkatini çekti.

Finans 07-01-20 10:21

Forza Horizon 4'e Battle Royale Modu Geliyor!

Microsoft, Forza Horizon 4 için The Eliminator isimli bir battle royale modu duyurdu.

Trend 12-12-19 22:05

Avrupa Birliği, Zorlu Enerji projelerini destekliyor

Zorlu Enerji, jeotermal alanında Horizon 2020 Projesi kapsamında hibe desteği sağladığı GECO, GeoSmart ve GEOPRO projelerinden sonra SUCCEED projesiyle de Horizon 2020 kapsamında fonlanan ERA-NET ACT projerine dahil olmaya hak kazandı.

Finans 12-11-19 11:13

AB fon desteği ile restore edilecek Sığacık Kalesi surları için çalışmalar başladı

Avrupa Birliğinin (AB) değişikliği önleme programlarından biri olan Horizon 2020 Programı kapsamındaki Shelter Projesinin ilk yerel paydaşlar toplantısı Seferihisar’da gerçekleştirilirken, tahsis edilen AB fonu sayesinde Sığacık Kalesi surlarının restorasyonu için 6 aylık yerel uygulama planı ön çalışma olarak belirlendi.AB’nin en önemli iklim değişikliği önleme programlarından biri olan Horizon 2020 Programı kapsamındaki Shelter Projesinin ilk yerel paydaşlar toplantısı Seferihisar’da gerçekleştirildi.

Yurthaber 06-11-19 12:59

Vestel'e Avrupa Birliği'nden fon desteği

Vestel Elektronik, Horizon 2020 programı kapsamında yürütülen ve üretim teknolojilerine odaklanan KYKLOS 4.0 projesiyle fon alma hakkı elde etti - Vestel CEO'su Turan Erdoğan: - "Endüstri 4.0'ın Türkiye'deki öncülerinden olarak Vestel City'de yapay zeka, robotlar ve nesnelerin interneti gibi teknolojileri kullanarak üretim yapıyoruz" - "Uzun vadede gelecek vizyonumuza baktığımızda da Endüstri 4.0 kavramı ile 'Mobilite' ve 'Bağlanabilirlik' teknolojileri, Vestel'in Ar-Ge çalışmalarının da önemli bir ayağını oluşturuyor"

Haber 27-09-19 10:59

Vestel Elektronik’in ’akıllı ve esnek üretim’ projesine Avrupa Birliği’nden Horizon 2020 desteği

Vestel Elektronik, Avrupa Birliği tarafından Horizon 2020 programı kapsamında yürütülen ve üretim teknolojilerine odaklanan KYKLOS 4.0 projesinden fon almaya hak kazandı.

Haber 27-09-19 10:45

Muğla'da kruvaziyer turizmi

Çoğunluğu İspanyol 1403 turisti taşıyan kruvaziyer "Horizon", Marmaris Limanı'na bağlandı

Yurthaber 25-09-19 14:05

Muğla'da kruvaziyer turizmi

Çoğunluğu İspanyol 1403 turisti taşıyan kruvaziyer "Horizon", Marmaris Limanı'na bağlandı

Haber 25-09-19 14:05

Çankayalı çocuklar iklim şenliğinde buluştu

Çankaya Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafından HORIZON 2020 kapsamında desteklenen Doğa Temelli Çözümler konulu faaliyetler çerçevesinde İklim, Çevre ve Çocuk Şenliği düzenledi.Çankaya Belediyesi, Avrupa Komisyonu’nun "Ufuklar 2020 Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı" (HORİZON 2020 Programı) Doğa Temelli Projeler/Çözümler (Nature4Cities Project) kapsamında “İklim, Çevre ve Çocuk Şenliği” düzenledi.

Yurthaber 23-09-19 11:20

Muğla'da kruvaziyer turizmi

Çoğunluğu İspanyol 1382 turisti taşıyan kruvaziyer "Horizon", Marmaris Limanı'na bağlandı

Yurthaber 18-09-19 11:15

Muğla'da kruvaziyer turizmi

Çoğunluğu İspanyol 1382 turisti taşıyan kruvaziyer "Horizon", Marmaris Limanı'na bağlandı

Finans 18-09-19 11:15

Muğla'da kruvaziyer turizmi

Çoğunluğu İspanyol 1447 turisti taşıyan kruvaziyer "Horizon", Marmaris Limanı'na yanaştı

Yurthaber 11-09-19 10:56