Tansiyon Haberleri Ve Son Dakika Tansiyon Haberleri

Tansiyon Haberleri Ve Son Dakika Tansiyon Haberleri

Kalp Krizi ve felç gibi bir çok ani hasatlığın ana nedenlerinden biri olarak gösterilen tansiyon hastalığından birçok insan mustariptir. Tansiyon hastalığından korunmak için yediğinize ve içtiğinize dikkat etmelisiniz. Atar damarlardaki kan basıncının artması ya da azalması durumuna tansiyon deniz. Tansiyonun Hipo tansiyon ve hiper tansiyon olmak üzere iki türü vardır. Tansiyonun genel belirtileri burun kanaması, baş ağrısı, kulak çınlaması, halsizlik ve bacaklarda şişkinlik olmasıdır. Tansiyonun iki türünde de bu semptomlar farklılık göstermektedir. İnsan sağlığını pek çok açıdan tehdit eden bu rahatsızlık en çok beyin ve kalbe zarar verir. Normal tansiyon değerleri kişiden kişiye değişse de ideal büyük tansiyon değerleri 120 ila 130 arasında küçük tansiyon değeri ise 70 ila 90 arasında olmalıdır.

Tansiyon Haberleri

Tansiyon nasıl düşürülür, tansiyon nasıl düşer? Evde tansiyon düşürme yöntemleri

Tansiyon, kanın damarlara uyguladığı basınç olarak tanımlanır. Sağlıklı bir insanın kan basıncı genellikle dinlenme durumunda 120/80 mmHg olarak kabul edilir. Fakat, tansiyon yüksekliği veya hipertansiyon, kan basıncının normalden daha yüksek olduğu durumu ifade eder. Hipertansiyon, genellikle belirgin semptomlar göstermeyen fakat ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen yaygın bir durumdur.

Haber 13-03-2024 20:12

Her 3 kişiden birinde görülüyor! Düzenli değilse aman dikkat! Kalp krizi başta olmak üzere birçok riski beraberinde getiriyor

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre günümüzde her 3 kişiden birinde yüksek tansiyon sorunu görülüyor. Önlem alındığı takdirde, 30 yıl içinde 76 milyon kişinin yüksek tansiyonun getirdiği hayati tehlikeden kurtulabileceği tahmin ediliyor. Ancak yüksek tansiyonun tedavisi kadar, gün içindeki tansiyon düzeyi değişikliklerinin de kontrol altında tutulması gerekiyor. Ortalama düzeyde tutulmayan tansiyon, başta kalp krizi olmak üzere, beyin kanaması gibi birçok riski beraberinde getirebiliyor.

Kadin 19-02-2024 15:52

Mucize içecek: Kalp krizi riskini azaltıyor, tansiyonu dengeliyor! Sadece yarım bardak içmeniz yeterli

Bedenimizdeki tüm sistemlerin birbiriyle etkileşim halinde olduğu bir gerçektir. Beslenme alışkanlıklarımız, sağlığımızı doğrudan etkiler. Tükettiğimiz her gıda, kanımızın bileşimiyle başlayıp organlarımızın düzgün çalışmasına kadar geniş bir etki alanına sahiptir. Bu noktada, nar suyunun sağlık üzerindeki etkileri oldukça şaşırtıyor. Nar suyu, kötü kolesterol seviyelerini düşürmek, yüksek tansiyonu kontrol altına almak ve kalp krizine karşı koruma sağlamak gibi faydalarıyla ön plana çıkar.

Haber 09-01-2024 09:26

Bu belirti büyük riskin uyarıcı işareti! Hemen uzmana görünün, yüksek tansiyon hastası olabilirsiniz

Yüksek tansiyon muayene ve testler yapılmadığı takdirde teşhisi zor olan hastalıklar arasında yer alıyor. Uzmanların yaptıkları açıklamalara göre; oldukça sinsi bir hastalık olan hipertansiyona müdahale edilmemesi kalp krizi ve felç riskini artırıyor. Doktorlar, gözde görülen yüksek tansiyon belirtisi için herkesin bilinçli olması gerektiğini ifade ediyor.

Haber 26-11-2023 15:13

Diğer Haber Etiketleri

baş ağrısı nasıl geçer besin beslenme Doktor Psikoloji limonlu su tarifi açlık otu alkol ayva bal bal kabağı c vitamini çörek otu demirhindi ejder meyvesi keçiboynuzu keten tohumu limon maydanoz muz nar pancar patates peynir portakal sarımsak sperm spor süt Trabzon hurması turşu yaban mersini yeşil çay cinsel ilişki kan şekeri kolesterol şeker boyun ağrısı Meyve suyu Avokado ilaç nişasta Diş Gıcırdatma (Bruksuzim) Sebze Karbonhidrat kafein konserve meyve kalp hastalıkları vitamin su hastalık uyku mutfak Limon otu bulyon Antioksidan Kalp‎ Karaciğer‎ Pankreas‎ Göz Ağrı Erzurum Van Çay sindirim sistemi kahve diyet kemik kış kan iftar Sahur hafıza kaybı detoks çorba Mısır Anadolu badem afrodizyak sivilce Horlama antibiyotik pizza masaj çörek otu yağı tedavi Ramazan greyfurt kalori tuz kırmızı et seks alzheimer anksiyete astım Bağışıklık Sistemi baş ağrısı boyun fıtığı bronşit bunama damar tıkanıklığı demans diyabet enfeksiyon ense ağrısı felç fıtık grip hazımsızlık hipertansiyon hipertiroidi inme (beyin krizi) ishal kabızlık kalp krizi kan basıncı kanser kansızlık karaciğer yağlanması koah kulak çınlaması Meme kanseri menenjit migren nezle ödem öksürük parkinson prostat kanseri saman nezlesi stres şeker hastalığı tümör uyku apnesi uykusuzluk ülser virüs yüksek tansiyon İsveç Norveç alara cennet hurması cennet hurması kurusu cilt cilt sağlığı bağırsak bağışıklık böbrek böbrek hastalığı belirtileri böbrek hastalıkları böbrekler c vitamin balgam fayda faydaları etiket enerji fasulye filiz fıstık ezmesi fosfor hazır çorba ibni sina ibrahim saraçoğlu iltihap hemoroid hibiscus hibiskus çayı hibiskus çayı faydaları hibiskus faydaları hipertansiyon belirtileri antioksidan besinler araştırma diş eti doymuş yağ ejder meyvesi faydaları eklem ağrıları kardiyovasküler ışgın kahvenin faydaları kalp damar hastalıkları kalsiyum yüksek tansiyon belirtileri yüksek tansiyon nasıl düşer yüksek tansiyona ne iyi gelir yorgun yemek keçiboynuzu pekmezi keçiboynuzu pekmezi faydaları keten tohumu faydaları nar suyu faydaları ne faydası var mide rahatsızlıkları mevlana kötü kolesterol lavaş puding risk pitaya rus sarımsağın faydaları şarküteri şifa tansiyon belirtileri tansiyon düşmesi belirtileri tansiyon düşüklüğü tansiyon düşüklüğü belirtileri tansiyon düşüklüğü neden olur tansiyon yüksekliği tansiyon yüksekliği belirtileri küçük tansiyon yüksekliği kuru kırmızı pancar ölüm osmanlı osteoporoz trans yağ uzman tokluk kan şekeri ibrahim saraçoğlu kürleri çeşni keten tohumunun faydaları fermente ne demek kraker zarar zayıflama zehir su teresi keten tohumu ne işe yarar kahvenin zararları filtre kahve faydaları demirhindi nasıl kullanılır kolesterol düşüren besinler akne nasıl geçer kolesterol düşürmek su teresi faydaları tansiyonu düşürmek için tansiyonu düşüren yiyecekler kolesterol düşüren yiyecekler damarlar tansiyon düşmesi neden olur keçiboynuzu özü faydaları ve zararları

Tansiyon

Tansiyon Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tansiyon Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Tansiyon hastası olduğunu nasıl anlarız? Tansiyon belirtileri nelerdir?

Tansiyon kanın arter duvarlarına uyguladığı basıncı ifade eden önemli bir sağlık göstergesidir. Yüksek tansiyon "sessiz katil" olarak adlandırılabilir çünkü genellikle belirtileri olmayabilir ancak ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Tersine düşük tansiyon da enerji eksikliği ve baş dönmesi gibi sorunlara neden olabilir. Peki, tansiyon hastası olduğumuzu nasıl anlarız, tansiyon belirtileri nelerdir?

Haber 22-11-2023 13:05

Mucize besin: Kalp-damar sağlığını koruyor, bağırsakları çalıştırıyor! Kalsiyum ve fosfor deposu

Kuruyemiş çeşitlerinden biri olan bademin faydaları saymakla bitmiyor. İşlem görmemiş yani çiğ bademin rafine edilmiş veya işlenmiş bademlere göre daha besleyici olduğu biliniyor. Kalp-damar sağlığından sindirim sistemini düzenlemeye kadar birçok yararı olan bademin hiç duymadığınız faydaları haberimizde.

Haber 17-11-2023 17:17

Hayat iksiri olarak anılıyor! Bu doğal ilacın faydaları saymakla bitmiyor

Doğa, insanların sağlığını olumlu etkileyebilecek sayısız bitki ve besini sunar. Bu bitkiler, yüzyıllardır geleneksel tıp ve yerel tedavi yöntemlerinin bir parçası olarak kullanılıyor. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun stres ve balgam giderici özelliğinin yanı sıra kalp hastalıkları ile tansiyon düşürmede birebir olduğunu söyledi. Her derde deva limon otunun saymakla bitmeyen faydaları haberimizde.

Haber 27-10-2023 08:46

Ense ağrısı yaşayanlar dikkat: Sakın hafife almayın! Ciddi hastalıkların belirtisi

Ense ağrısı, birçok kişinin sık karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Genellikle gerginlik, stres veya kötü duruş nedeniyle meydana gelir. Ense ağrısı, boyun kaslarında gerginlik, kas spazmları veya boyun omurlarında bir sorun nedeniyle ortaya çıkabilir. Ayrıca, uzun süreli bilgisayar kullanımı, ağır yüklerin kaldırılması veya uyku pozisyonunun yanlış seçimi de neden olabilir. Ense ağrılarına neden olan birçok ciddi hastalık bulunmaktadır. Kalp hastalıkları da bu ciddi hastalıklardan biri.

Haber 22-10-2023 08:56

Her sabah yorgun uyanıyorsanız dikkat: Tehlikeli hastalıkların belirtisi olabilir!

Uyku, vücut sistemlerini yavaşlatarak ve rahatlatarak, kalktığınızda kendinizi fiziksel olarak daha güçlü hissetmenizi sağlıyor. Kaliteli ve düzenli uyku kişiye enerji ve verimlilik katıyor. Uykunun yetersiz kalması sonucu çeşitli sorunlar meydana gelebilir. Uyku problemlerinin ortaya çıkmasının birçok sebebi vardır. Düzenli olarak uyku problemleri yaşıyorsanız doktora görünmenizde fayda var.

Haber 06-10-2023 08:47

Bu karışımı yiyen doktor yüzü görmüyor! Kış aylarında hastalıklardan koruyor

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Bu tarif hem hastalıklardan koruyor hem de hastalığa yakalandığınızda daha hafif atlatmanızı sağlıyor.

Haber 22-09-2023 10:23

Günde 2 kaşık yerseniz vücutta onarmadık yer bırakmıyor! Kolesterolü düzenliyor, kilo verdiriyor

Faydaları saymakla bitmeyen bu besin günde sadece 2 kaşık tükettiğinize vücudunuzu onarıyor. Özellikle sporcuların bu favori besini protein, yağ, lif, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin içeriklere sahip.

Haber 10-09-2023 09:19

Araştırmalar en güçlü 42 gıdadan biri diyor! Kanseri önlüyor, bağışıklığı zırh gibi koruyor

Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Yeşil yapraklı sebzeler içerdikleri vitamin ve antioksidanlar ile vücuda büyük faydalar sağlıyor. Bu yeşil yapraklı sebzelerden biri araştırmalara göre en güçlü 42 gıdadan biri olarak gösterildi. İşte 2 yaprağı bile büyük faydalar sağlayan o besin...

Haber 31-08-2023 09:51

Mucize kür tarifi: Kanser riskini azaltıyor, yüksek tansiyonu dengeliyor! Faydalarına şaşıracaksınız

Hastalıklardan korunmak için hem sağlıklı beslenmeli hem de bol bol hareket etmeliyiz. Bunların yanında ek olarak tüketebileceğiniz faydalı besinler ve kür tarifleri ile sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmenize katkıda bulunabilirsiniz. Yemeklere lezzet katmak için en çok tüketilen besinlerden biri olan maydanoz besin değerleri bakımından da oldukça zengin olmasıyla birçok derde deva oluyor. İşte faydaları saymakla bitmeyen maydanoz limon kürü tarifi...

Haber 18-08-2023 15:33

Mucize besin: Kansere karşı zırh gibi etkili! Kolesterolü düşürüyor, kan şekerini dengeliyor

Hastalıklardan korunmak sağlıklı beslenme ve egzersizlerden geçiyor. Etkili beslenmenin yanında bize şifa veren yararlı besinleri tüketmek de oldukça faydalı olacaktır. Geçmişten günümüze şifa niyetine kullanılan çörek otu hem doğal haliyle hem de çörek otu yağı olarak kullanılıyor. Genellikle hamur işlerinin üzerine serpilen bu doğal besinin hastalıklara karşı etkilerini duyanlar şaşırıyor. İşte kansere karşı mucize etkileriyle de bilinen çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 10-08-2023 08:54

Mucize etkili doğal ilaç: Kolayca zayıflatıyor, tansiyonu dengeliyor! Hazımsızlığa son

Açlık otu Osmanlı'dan günümüze gelen ve genellikle çay olarak kullanılan bir tür bitkidir. Özellikle kilo verme problemine yardımcı olan açlık otu ayrıca sindirim sistemine de iyi gelir. Açlık otunun metabolizmayı çalıştırarak tok tutma özelliği bilinir. Zahmetsizce zayıflatması ve kabızlık gibi bağırsak sorunlarına olan desteği ile oldukça sevilen bir bitkidir.

Haber 07-08-2023 22:03

Bir bardak mucize: Kötü kolesterol ve yüksek tansiyona son veriyor, kalp krizini önlüyor!

Bedenimizdeki tüm sistemler birbiriyle bağlantılıdır ve bir organdaki aksaklık tüm organlara etki eder. Tükettiğimiz her şey bizi beslemesinin yanı sıra kanımızın içeriğinden organlarımızın düzgün çalışmasına kadar tüm sağlığımıza etki eder. Nar suyu Kötü kolesterolü bitiriyor, yüksek tansiyonu düşürüyor ve kalp krizine karşı koruyor. Nar meyvesi antioksidan içeriği en yüksek meyvelerdendir. Antioksidanlar sağlıklı hücrelere zarar veren serbest radikalleri etkisiz hale getirir.

Haber 17-07-2023 19:56

Mucize içecek: karaciğeri temizliyor, kalp krizini önlüyor! Vitamin ve mineral deposu

Hastalıklardan korunmak ve bağışıklığımızı güçlendirmek adına sağlıklı beslenmek oldukça büyük önem arz ediyor. Kırmızı pancarın tam bir antioksidan deposu olduğunu biliyor muydunuz? Pancar içeriğinde C, E, A, K, B6, B12, B9 VE P vitamini gibi çok önemli vitaminler içerir. Ayrıca bileşiğinde manganez, potasyum, bakır, kalsiyum, fosfor, magnezyum, çinko, selenyum ve demir gibi mineraller de vardır.

Haber 08-07-2023 09:15

Tansiyonu ne düşürür? Yüksek tansiyonu düşüren şeyler nelerdir?

Yüksek tansiyon dünya genelinde birçok insanı etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Tıbbi olarak hipertansiyon olarak da adlandırılan yüksek tansiyon kan damarlarındaki basıncın normalden daha yüksek olması durumudur. Yüksek tansiyon kalp hastalıkları, böbrek sorunları ve diğer ciddi sağlık sorunlarının riskini artırabilir. Ancak yüksek tansiyonun yönetilebilir bir durum olduğunu ve uygun önlemler alarak kontrol altına alınabileceğini unutmamak önemlidir.

Haber 30-06-2023 22:39

Şifa kaynağını gördüğünüz yerde toplayın! Doğal antibiyotik olan bu gıda cinsel gücü artırıyor, kanı temizliyor

Doğal gıdaların faydaları sağlık için büyük önem taşıyor. Keçiboynuzu da faydaları saymakla bitmeyen gıdaların içinde bulunuyor. Doğal antibiyotik etkisi yaratan keçiboynuzu kan temizleme, cinsel gücü artırma gibi etkiler yaratıyor. İşte keçiboynuzunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 02-06-2023 09:06

Yağlanmış zehir dolu karaciğeri anında temizliyor! Hastalıklara karşı kalkan oluyor

Karaciğer yağlanmasının erken fark edilmemesi ve tedavi edilmemesi siroza, karaciğer kanserine neden olabiliyor. Bu sebeple karaciğer yağlanmasını erken teşhis etmek hayati önem taşıyor. Sıklıkla tüketmediğimiz bir gıda karaciğer yağlanması için mucizevi etkiler yaratıyor. Demirhindinin faydaları sadece karaciğere olan etkileriyle sınırlı kalmıyor. İşte demirhindinin faydaları...

Haber 07-05-2023 17:07

İsveç araştırma roketi Norveç topraklarına düştü! İki ülke arasında tansiyon yükseldi

İsveç'in araştırma roketlerinden birinin arızalanarak Norveç topraklarına düşmesi iki ülke ilişkilerinde gerginliğe neden oldu. Roketin fırlatıldığı İsveç'teki Esrange Uzay Merkezi'nden Marko Kohberg yaptığı açıklamada, meydana gelen sapmanın çok ciddi olduğunu söyledi.

Haber 26-04-2023 21:51

Severek tükettiğiniz yiyeceklere dikkat! Tansiyon için büyük risk oluşturabilir

Severek tükettiğimiz yiyecekler çeşitli hastalıklara sebep olabiliyor. Bu yiyecekler faydalı olsalar bile bazı hastalıkların tetiklenmesine neden olabiliyorlar. Uzmanlar tansiyonu yükselten tiramine sahip olan sıklıkla tüketilen yiyecekleri sıralayarak belirli bir ilaç kullanan kişilerin dikkat etmesi gerektiğini açıkladı.

Haber 02-04-2023 17:11

Ramazan ayında en sık yapılan 10 hata! Yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları riskini artırıyor

Ramazan ayında beslenmenin değişmesiyle birlikte sağlık konusundan çeşitli problemler yaşanabiliyor. Her sene iftarda ve sahurda doğru beslenme üzerine çeşitli tavsiyeler veriliyor. Fark edilmeden yapılan ufak hatalar sağlığı büyük ölçüde tehdit edebiliyor. Beslenme uzmanı ramazan ayında en sık yapılan beslenme hatalarını paylaştı.

Haber 28-03-2023 14:35

Hayatı tehdit eden hastalık! Dikkat Türkiye'de her 20 kişide bir görülüyor

Türkiye'de her 20 kişiden birinde görülen ileri evre böbrek hastalığına dikkat çeken uzmanlar, semptomları tek tek sayıp uyarıda bulundu. Oranın büyüklüğüne dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Bilge; bu bulguların olması halinde acilen doktora gidilmesini tavsiye etti. İşte hayati önemi olan o 9 kritik belirti...

Haber 13-03-2023 14:03

Yemeden önce tekrar düşünün! Tansiyonun yükselmesine neden oluyor

Yüksek tansiyon farkında olmasak da en tehlikeli hastalıklar arasında yer alıyor. Sinsice yükselen tansiyona müdahale edilmemesi kalp krizi ve felç gibi rahatsızlıkların gelişmesine sebep olabiliyor. Hipertansiyon risk faktörleri arasında bulunan bazı yiyecekler bilinçsizce tüketilirse sağlığı derinden etkiliyor. Günlük hayatta sık sık tüketilen bazı yiyecekler tansiyon için büyük risk oluşturuyor.

Haber 08-03-2023 09:09

Her gün yediğimiz o gıda kan basıncını uçurabiliyor! Tansiyonu yükselten tehlike...

Yüksek tansiyon sağlığımız için büyük risk oluşturabiliyor. Toplumda birçok insan yüksek tansiyon hastası olduğunu bilmiyor. Tedavi edilmeyen tansiyon kalp krizi, felç gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Günlük hayatta severek tükettiğimiz birçok besin tansiyonu yükseltebiliyor.

Haber 01-02-2023 09:12

Sadece bir tanesi bile ömrünüze ömür katıyor! Değeri yeteri kadar bilinmiyor

Kış aylarında tüketilen meyve ve sebzeler bağışıklığımız için büyük önem taşıyor. Meyve tüketiminin azalması hastalıklara açık hale gelmemizi sağlıyor. Sık tüketilen meyvelerin dışında kalan bir meyve var ki faydaları saymakla bitmiyor. Bu meyvenin faydalarını duyanlar hemen manava koşuyor.

Haber 12-01-2023 17:12

Mevlana'nın her gün içtiği içecek! Osmanlı'nın her derde deva şerbeti

Geçmişten günümüze kadar gelen birçok yiyecek ve içecek bulunuyor. Özellik Osmanlı mutfağının sınırsız lezzetleri günümüzde de kullanılıyor. Sirkengebin şerbeti Osmanlı'da şifa deposu olarak görülüyordu. Ancak şerbetin tarihi çok daha öncelere dayanıyor. Mevlana'nın en sevdiği içecek olarak bilinen sirkengebin şerbetinin vücuda sağladığı etkiler duyanları şaşırtıyor.

Haber 23-12-2022 14:24

İçmeden önce tekrar düşünün: Hipertansiyona dikkat! Ölüm riskini ikiye katlıyor

Kahve ve çay tüketimi toplumumuzda önemli bir yere sahip. En sık tercih edilen sıcak içeceklerden olan kahvenin faydaları bulunsa da şaşırtan zararları da göz korkutabiliyor. Yapılan araştırmalara göre günde 2 tane kahve içmek belirli hastalıklara sahip kişilerin ölüm riskini 2 kat artırıyor.

Haber 22-12-2022 09:46

Sofralarınızdan eksik etmeyin: En güçlü antioksidan! Sessiz katile karşı koruyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Bu sebeple yemeklere katılan malzemelere oldukça önem vermek gerekiyor. Öyle bir besin var ki vücudu hastalıklara karşı zırh gibi koruyor. Sessiz katil olarak bilinen yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Uzmanlar bu besini yemeklerinize eklemeniz gerektiğini belirtiyor.

Haber 19-12-2022 12:26

Sağlığınızı düşünüyorsanız asla yemezsiniz! Tansiyonu altüst eden en kötü yiyecek

Yüksek tansiyon toplumda sıklıkla görülen sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Tedavi edilmeyen yüksek tansiyon kalp krizi, felç ve böbrek rahatsızlıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Yüksek tansiyondan korunmak için ve yüksek tansiyon hastalarının bu hastalığı kontrol altında tutması için kaçınmaları gereken yiyecekler vardır. İşte hipertansiyon hastalarının asla yememesi gereken yiyecekler...

Haber 13-12-2022 09:29

Önemsiz sanmayın! Her sabah yaşadığınız baş ağrılarının nedeni tehlikeli olabilir

Baş ağrıları yaşam kalitesini düşürerek temel ihtiyaçları giderirken bile zorluk yaşamaya neden oluyor. Özellikle sabahları görülen baş ağrıları güne mutsuz bir şekilde başlamaya yol açıyor. Sabahları yaşanan baş ağrıları genellikle önemsiz görülse de bu durum tehlike saçabiliyor. Her sabah yaşanan baş ağrılarının nedeni oldukça riskli olabilir.

Haber 08-12-2022 12:06

Kendi ayrı kabuğu ayrı faydalı: Öksürüğün kökünü kurutur, kabızlığı bitirir! Faydaları saymakla bitmiyor

Kış aylarında hastalıklardan korunmak daha büyük önem taşıyor. Düşen bağışıklıklar ve değişen hava koşulları grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmamıza neden oluyor. Birçok meyve sebze bu hastalıklar hakkında etkili sonuçlar sağlıyor. Ancak kış aylarında yetişen öyle bir meyve var ki kendisinin ayrı kabuğunun ayrı faydaları bulunuyor.

Haber 14-11-2022 09:40

Tansiyon hastaları! Bu belirtilere dikkat edin

Diş eti hastalığı dişin etrafında biriken diş taşı ve plağın sebep olduğu ve dişetlerimizi etkileyen bir rahatsızlıktır. Çoğunlukla dişetlerimizdeki rahatsızlığı diş fırçalarken oluşan kanama sonucu fark eder ve diş hekimine öyle gideriz. Oysa dişeti sağlığımız genel sağlığımızla doğrudan ilişkilidir. Çünkü dişetindeki kanama sonucunda diş taşı içindeki bakteriler kanayan kılcal damarlardan kan dolaşımımıza sızabilir ve ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.

Haber 12-11-2022 23:31

Etkileri hiç bilinmiyor! Kanserle mücadele ediyor, kabızlığı bitiriyor

Işgın veya ışkın etkilere bilinmeyen doğal şifa kaynakları arasında bulunuyor. Sağlık için çok önemli yeri bulunan ışgın otunun etkilerini duyanlar büyük şaşkınlık yaşıyor. Fazla tüketilmeyen ışgın otu astı, tansiyon, kanser, diyabet, cinsel sorunlar gibi saymakla bitmeyen birçok hastalığa şifa oluyor. Işgın otunun faydalarını ve kullanımını mutlaka öğrenmek gerekiyor.

Haber 06-11-2022 12:10

Tam mevsimi! Sofranızdan eksik etmeyin: Kış hastalıklarına karşı tam koruma sağlıyor

Kış aylarında artan soğuklar ve iç alanların yeterince havalandırılmaması çok daha kolay hastalanmaya ve hastalıkların bulaşmasına neden oluyor. Hastalıklardan korunmak için sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi vurgulanıyor. Kışın pazarlarda ve manavlarda yer alan mucizevi yiyeceğin faydaları şaşırtıyor.

Haber 29-10-2022 15:29

Bugüne kadar çöpe attığınız için üzüleceksiniz! Asıl şifası kabuğunda saklı

Yediğimiz meyvelerin kabuklarını soyduktan sonra çöpe atıyoruz. Ancak bu konuda yanlış yapıyor olabiliriz. Bazı meyveler var ki kabukları şifa dağıtıyor. Vücudu çeşitli hastalıklardan koruyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, nar kabuğunda saklı olan faydaları belirterek bu kabukları çöpe atmamanız gerektiğini vurguladı.

Haber 19-10-2022 08:50

Yüksek tansiyona ne iyi gelir, evde doğal ve bitkisel yollardan nasıl geçer? Tansiyonu ne düşürür?

Bir diğer ifadeyle hipertansiyon olarak ifade edilen yüksek tansiyon, ciddi hastalıklara neden olabilen ve tedavisi uzman kontrolünde gerçekleştirilmesi gereken bir sağlık problemidir. Genellikle burun kanaması, baş ağrısı, halsizlik ve çarpıntı ile kendini gösteren yüksek tansiyon; yaşam tarzı değiştirilerek kontrol altına alınabilir. Peki yüksek tansiyonu ne düşürür, limon suyu içmek doğru bir uygulama mıdır, evde hazırlanabilecek doğal tarifler nelerdir? Yüksek tansiyona ne iyi gelir?

Haber 09-10-2022 12:44

Rusların yaşam iksiri: Sarımsak ve limonun faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız

Toplumda birçok kişi daha sağlıklı, kuvvetli olmak ve hastalıklardan korunmak için doğal kür tarifleri araştırıyor. Ruslar günlük yaşamlarında doğal ürünler ile yaptıkları karışımları kullanmayı seviyor. Rus doktorları ve Dr. İbrahim Saraçoğlu bağışıklık sistemini güçlendiren, vücudu yenileyen çeşitli hastalıklardan koruyan doğal kür tarifi verdi.

Haber 07-10-2022 07:49

Sağlıklı sanıyoruz ama kalp krizi, tansiyon riskini artırabilirler! Yemeden önce bir kez daha düşünün

Yediklerimiz ve içtiklerimiz sağlığımızı doğrudan etki altına alıyor. Daha sağlıklı olmak adına yediğimiz yiyecekler kalp krizi, felç, tansiyon gibi hastalıkların riskinin artmasına neden olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre bu tehlikeli hastalıkların riskini artırabilecek sağlıklı diyerek yediğimiz sık tüketilen 4 gıda bulunuyor.

Haber 07-10-2022 07:25

Kahvenin faydaları saymakla bitmiyor! Düzenli tüketildiğinde alzheimer, parkinson ve kanser hastalığı için etkili sonuçlar sağlıyor

Kahve en sık içilen içecekler arasında yer alıyor. Birçok insan kahve içmeden güne başlayamıyor. İnsanlar yıllar boyunca kahve içmenin oldukça zararlı olduğunu düşünse de dozunda içilen kahvenin sağlık için birçok faydası bulunuyor. Dozunda içilen kahve kanser, alzheimer ve parkinson gibi birçok hastalığa etkili sonuçlar sağlayabiliyor. Ancak bazı kişilerin kahve içimine dikkat etmeleri gerekiyor.

Haber 04-10-2022 10:14

Bağışıklık için olmazsa olmaz: Tansiyonu düzenliyor, kanseri önlüyor

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte sağlıklı sebzelerde artış görülüyor. Sebze tüketiminin artırılması sağlık için büyük önem taşıyor. Çok fazla tüketilmeyen pancar sebzesi de çok faydalı olan sebzeler arasında bulunuyor. Pancarın faydalarını merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.

Haber 30-09-2022 08:22

Cinsel ilişkinin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Tehlikeli hastalıklara karşı öyle etkileri var ki...

Cinsel ilişki hem erkekler hem de kadınlar için hayatın önemli bir parçası olarak görülüyor. Cinsel ilişkinin sadece haz vermek konusunda faydası olduğu düşünülüyor ancak bu konu doğru olarak bilinen büyük yanlışlar arasında bulunuyor. Seksin sağlık için birçok faydası bulunuyor. İşte cinsel ilişkinin sağlığa faydaları...

Haber 26-09-2022 08:52

'Süper gıda' olarak biliniyor: Kanseri önlüyor, kan şekerini dengeliyor

Beslenme düzeni sağlığımız için önem taşıyor. Özellikle düzenli olarak meyve ve sebze yemek birçok hastalığı önleyebiliyor. Bazı gıdalar sağlık için çok yararlı olabiliyor. Sıklıkla tüketilmeyen yaban mersini de bu gıdalar arasında bulunuyor. Yaban mersininin faydalarını duyanlar çok şaşırıyor. İşte yaban mersini faydaları...

Haber 22-09-2022 14:03

Doğal afrodizyak etkili: Düzenli olarak tüketildiğinde ne diyabet kalır ne tansiyon

Sağlığımızın için meyve ve sebzeler oldukça önem taşıyor. Sık yemediğimiz birçok meyvenin sağlık için inanılmaz faydaları bulunuyor. Daha sağlıklı olmak ve hastalıklardan korunmak için bu meyveleri beslenme düzenine katmak gerekiyor. Fazla bilinmeyen ama mucizevi etkileri olan ejder meyvesinin faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 20-09-2022 14:35

Yüksek tansiyonu sadece bir saatte düşürüyor! Kanseri ve kalp krizi riskini azaltıyor

Yüksek tansiyon çok ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında olan yüksek tansiyonu düşürmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Doğal tedavileri tercih edenler yüksek tansiyon için bitkisel ürünlere başvuruyor. Yüksek tansiyonun tedavisinin aksatılmaması sağlık için büyük önem taşıyor. Hibiskus çayı hem yüksek tansiyonu hem de birçok hastalığı önlüyor.

Haber 18-09-2022 14:34

Severek yiyorsunuz ama resmen zehir saçıyor! Sağlığınızdan olmak istemiyorsanız evinize sokmayın

Sağlık için beslenmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Doğru beslenme hastalıklardan korunmamızı sağlarken sağlıksız beslenmek birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Severek tükettiğimiz yiyeceklerin zararları birçok insan tarafından bilinmiyor. Yediğimiz gıdalar yavaş yavaş hasta olmamıza neden oluyor. Asla yememeniz gereken gıdaları öğrenmek istiyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 16-09-2022 08:12

Kalp krizine ve felce yol açıyor! Yüksek tansiyonu kontrol altına almak için yapmanız gerekenler

Bazı hastalıklar oldukça tehlikeli olarak başka hastalıklara yol açabiliyor. Yüksek tansiyon da ölümcül sonuçlara yol açabilen hastalıklardan. Yüksek tansiyon hastalarının tehlikeli durumlardan korunmak için yaşam düzenine dikkat etmesi hayati önem taşıyor.

Haber 11-09-2022 16:34

Mutlaka tüketin: Kansere karşı zırh gibi koruma sağlıyor! Sindirimi kolaylaştırıyor

Hastalıklardan korunmak ve çeşitli rahatsızlıkları önlemek için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Bazen sık yemediğimiz gıdaların faydalarını duyunca oldukça şaşırıyoruz. Pek fazla tüketilmeyen keten tohumunun faydaları da şaşırmanıza neden olabilir. Keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 09-09-2022 11:47