Tansu Çiller Haberleri Ve Son Dakika Tansu Çiller Haberleri

Tansu Çiller Haberleri Ve Son Dakika Tansu Çiller Haberleri

Tansu Çiller, 1946 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Tansu Çiller Robert Koleji ve ,Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Tansu Çiller ,Yüksek lisansını New Hampshire Universitesi, doktorasını Connecticut Üniversitesi'nde verdi. Tansu Çiller Doktora sonrası çalışmalarını Yale Üniversitesi'nde devam ettirdi. 1978 yılında doçent, 1983 yılında profesör oldu. Tansu Çiller'in ekonomi üzerine 9 yayını bulunmaktadır.

Tansu Çiller başta Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere çeşitli üniversitelerde çalışmalar yaptı, 1990 yılı kasım ayında “Doğru Yol” Partisinde politikaya girdi. Tansu Çiller,1991 yılı seçimlerinde İstanbul milletvekili seçildi.Sosyal Demokrat Halkçı Parti ile kurulan, Süleyman Demirel'in başbakanlığındaki koalisyon hükümetinde ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak görev aldı.

Tansu Çiller Demirel'in Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. cumhurbaşkanı seçilerek başbakanlık görevini bırakmasından sonra DYP genel başkanlığına adaylığını koydu. Tansu Çiller,13 Haziran 1993 tarihli DYP olağanüstü genel kurulunda en yüksek oyu alarak genel başkan seçildi ve Türkiye'nin ilk kadın başbakanı oldu.

Tansu Çiller 5 Nisan 1994 kararlarıyla Türk ekonomisinde bir döneme imza attı. .25 Haziran1993 tarihinden, 6 Mart 1996 tarihine kadar 50,51 ve 52 inci Cumhuriyet hükümetlerinde başbakanlık yapmıştır.

Tansu Çiller RP - DYP arasında kurulan 54. hükümette dışişleri bakanlığı yaptı. 3 Kasım 2002'de yapılan erken genel seçimlerde DYP'nin seçim barajını aşamaması üzerine genel başkanlık görevinden istifa ederek, aktif politikadan çekilmiştir.19, 20 ve 21 inci Dönem İstanbul Milletvekilliği yapmıştır.

Çiller'in mal varlığı başını çok uzun süre ağrıttı. ANAP'lı 93 milletvekilinin 28 Haziran 1997'de Meclis Başkanlığı'na verdiği Başbakan Tansu Çiller'in malvarlığının araştırılmasına ilişkin önerge 14 Temmuz 1997'de TBMM'de görüşüldü. SHP'nin de desteğiyle 187'ye karşı 203 oyla reddedilen önergeye DYP'li iki milletvekili kabul oyu verdi.

Tansu Çiller aynı gün, 1983'ten itibaren Meclis'te grubu bulunan siyasi parti liderlerinin ve yakınlarının mal varlığının araştırılmasını öngören SHP - DYP ortak önergesi kabul edildi. Böylece başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Çiller'in rakipleri olan ANAP lideri Mesut Yılmaz ve RP lideri Necmettin Erbakan gibi politikacıların mal varlıklarının da araştırılması yolu açıldı.

1963 yılından beri Özer Uçuran bey ile evli ve İki çocuk annesi olan Tansu Çiller, İngilizce ve Almanca bilmektedir. Evlendikten sonra Özer Uçuran bey Çiller soyadını almıştır.

Çiller'in mal beyanı(8 Haziran 1993)

Yeniköy'de müstakil ev

Uskumruköy, Kilyos arsa kat karşılığı 30 villa, sosyal tesisleri, 16 daireli Apart otel (Ağustos 1991, son genel seçimden önce)

Bodrum Yeşilyurtlular Kooperatifi hissesi (1 adet)

Bizim Vadi Kooperatifi hissesi (1 adet)

18.dönem milletvekilleri yapı kooperatifi hissesi (1 adet)

Amerika'da müstakil ev (200 m2)

Amerika'da apartman dairesi (110 m2)

Bilkent konutları, dubleks daire

Marsan Marmara Holding A.Ş. ortaklığı payı (1.1 milyar)

Marso Gıda A.Ş. ortaklık payı (0.7 milyar)

Markim Kimya A.Ş. ortaklık payı (0.1 milyar)

Yeşilyurt Turizm A.Ş. ortaklık payı (0.08 milyar)

Uskumruköy, Sarıyer arsa (78 dönüm)

Kısırkaya, Sarıyer arsa (90 dönüm)

Kilyos ve Sarıyer arsa (29 dönüm)

Milas, Muğla Bahçe, 1/4 hisse (13 dönüm)

17 Haziran 1994'te gazeteci Turan Yavuz, Özer ve Tansu Çiller'in ABD'de otel, alışveriş merkezi ve villadan oluşan, milyonlarca dolarlık gayrimenkulu olduğunu duyurdu. Bu malların Çiller'in ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı döneminde edinildiğinin basında yer alması büyük bir tartışma başlattı.

Bunların Çiller'in başbakanlığa aday olduğu 8 Haziran 1993'teki mal beyanında yer almadığı da ortaya çıktı. Bunun üzerine DYP lideri, söz konusu gayrimenkuller Marsan Holding tarafından satın alındığından kişisel mal bildiriminde bulunmadığını açıkladı.

Tansu Çiller, ANAP'ın önergesinin TBMM'de görüşülmesinden bir gün önce açıkladığı mal varlığı listesinde 1973'te babasından miras kalan 437 bin liranın (o günkü kurla 29 bin dolar) en verimli alanlarda işletilerek 677 milyar liraya (22 milyon dolar) çıkarıldığını öne sürdü ve eşiyle sahip oldukları şirketlerin vergileriyle ilgili iddialara ise bir açıklama getirmedi.

Tansu Çiller 1995 seçimlerinden önce ABD'deki malvarlığını getirip Şehit Anaları Vakfı'na bağışlayacağını açıkladı. DYP lideri bu işlem için ''Bir, iki ay sürer'' dedi, ancak yıllar geçmesine rağmen sözünü yerine getirmedi. Çiller'in bu süre zarfında ABD'deki otelini yenilediği, yanına bir de restoran açtırdığı öne sürüldü.

Tansu Çiller Haberleri

Kurum'a desteğini açıkça ilan eden Çiller'e İmamoğlu'ndan sert yanıt: Onun arazisine ballı börek imar çıkardı

31 Mart seçimlerinin en çok merak edilen kenti olan İstanbul'da seçim yarışı kızışıyor. Son olarak eski Başbakanlardan Tansu Çiller Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'a desteğini açıklamıştı. Ekrem İmamoğlu Çiller'in sözlerine tepki göstererek, "Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için Şehircilik Bakanı, onun için destekliyor." ifadelerini kullandı.

Haber 23-02-2024 15:15

Tansu Çiller’den Murat Kurum’a destek: ‘Büyük bir heyecanla geliyor’

Yerel seçimler öncesinde eski Başbakan Tansu Çiller yeniden ortaya çıkarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum'a destek verdiğini açıklayan Çiller ‘Murat Kurum İstanbul'a büyük bir heyecanla geliyor, İstanbullu bu heyecanı arıyordu’ ifadelerini kullandı.

Haber 23-02-2024 07:39

DYP'de 'Tansu Çiller' krizi! Toplu istifayı böyle duyurdular: Hanımefendinin geleceğini bekliyorduk, engel olmaya çalıştılar

Doğruyol Partisi'nde (DYP) eski Başbakan ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller çerçevesinde yaşandığı öne sürülen gelişmelerden dolayı Sivas İl Başkanı Mehmet Bölük, yönetimi ile birlikte istifa etti. Bölük, toplu istifaya ilişkin açıklamasında Tansu Çiller'in partinin genel başkanlığına geleceği beklentilerinde olduklarını açıkladı. Çiller'e engel olunmaya çalışıldığını ileri süren Bölük, bunun gerekçesi olarak parti içindeki "siyasi anlaşmazlıkları" gösterdi.

Haber 02-12-2022 11:52

Çiller ekonominin başına geçmiş iddialarına avukatından yalanlama

"Çiller ekonominin başına geçmiş" iddialarına avukatından yalanlama

Yurthaber 17-07-2022 21:14

Tansu Çiller'den flaş çıkış: Bunlar beni dehşete düşürüyor

Eski Başbakan Tansu Çiller, bir televizyon programına telefonla bağlanarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tansu Çiller, muhalefet partilerinin oluşturduğu 6'lı masa ilgili, "Türkiye’nin önüne koydukları o 6’lı masa ile bir yere gitmenin mümkün olmadığını biliyorum" ifadelerini kullandı. İşte haberin detayları...

Haber 07-06-2022 00:05

Tansu Çiller’den Millet İttifakı’nı kızdıracak sözler: ‘Yavrum, bu büyüklere masallar’

Parti kuracağı iddiaları ile gündemden düşmeyen Tansu Çiller, Millet İttifakı'na yönelik ağır eleştirilerde bulunarak “Türkiye'yi tökezletirler” mesajı verdi. Millet İttifakı’nın parlamenter sisteme yeniden dönüş açıklamaları ile ilgili de konuşan Çiller ‘Yavrum, bu büyüklere masallar. Merkez sağı yeniden inşa etmek lazım, çünkü çimento burada’ ifadelerini kullandı.

Haber 12-05-2022 07:44

Son dakika | Zafer Partisi ile ittifak için açık kapı bıraktı! Vecdet Öz'den Ümit Özdağ açıklaması

Son dakika haberi: Adalet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet Öz'den Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Olası yeni bir ittifak için kapıyı açık bırakan Öz, "Ümit Özdağ’ın milliyetçiliği Atatürk milliyetçiliğine yaklaşmıştır ve bu bize yakın gelmektedir" diye konuştu.

Haber 08-05-2022 08:03

Tansu Çiller parti kuracak mı? Tansu Çiller siyasete geri mi dönüyor? Ne karar verdi?

Bir dönem Türkiye politikasında çokça konuşulan isimlerden olan eski politikacı, siyaset insanı ve eski Türkiye Başbakanı Tansu Çiller, aylar önce yaptığı açıklamayla gündem olmuştu. Konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Peki Tansu Çiller parti kuracak mı? Tansu Çiller siyasete geri mi dönüyor? Ne karar verdi? İşte detaylar...

Haber 29-04-2022 09:06

SON DAKİKA | Tansu Çiller yeni parti kuracak mı? Kararını verdi

Son dakika haberi: Tansu Çiller yeni parti kurma konusunda kararını verdi. Merkez bir sağ parti kurma konusunda hazırlıklara başladığı iddia edilen ve "Ben milletimi özledim" çıkışıyla gündem yaratan eski başbakan Çiller'le ilgili dikkat çeken yeni bir gelişme yaşandı.

Haber 29-04-2022 08:42

Enginyurt'un Tansu Çiller yanıtı Buket Aydın'ı kahkahaya boğdu: Çok alem bir insansınız

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un canlı yayında Tansu Çiller'le ilgili soruya verdiği cevap Buket Aydın'a kahkaha attırdı. İzleyicilere "Kusura bakmayın" diyen Aydın, Enginyurt'a "Çok alem bir insansınız" sözleriyle karşılık verdi. İşte canlı yayında yaşanan ilginç anlar...

Haber 22-03-2022 21:45

Siyasete döneceği konuşulan Tansu Çiller’den bomba açıklama! ‘40 milyar dolarlık…’

Siyaset kulislerinde son günlerde parti kurarak yeniden sahalara döneceği konuşulan Tansu Çiller’den son dakika açıklamaları geldi. Çiller yaptığı açıklamada koalisyon döneminde yaşadıklarını anlatarak çok ilginç bilgiler paylaştı. Çiller açıklamasında “40 milyar dolar kazandıracak özelleştirmenin önü kesildi. Dönemin Dışişleri Bakanı Mümtaz Soysal ve 92 vekilin AYM'ye başvurusu sonucu özelleştirme durduruldu” ifadelerini kullandı.

Finans 16-03-2022 11:06

Tansu Çiller'in yeni partisi hangisi? Tansu Çiller parti mi kuracak, Anavatan Partisi’nin başına mı geçecek?

Tansu Çiller'in parti kuracağı söylentilerinin ardından Çiller'in yeni partisi merak edilmeye başlandı. Eski başbakanlardan Tansu Çiller, "Ben milletimi özledim. Kim ne kadar isterse, o kadarını alır. Bu benim bir borcum. Bu benim üstümde bir vebal” diyerek siyaset için yeşil ışık yakmıştı. Peki Tansu Çiller'in yeni partisi hangisi? Tansu Çiller parti mi kuracak? Anavatan Partisi’nin başına mı geçecek? İşte merak edilenler...

Haber 15-03-2022 10:11

Tansu Çiller kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Tansu Çiller Anavatan Partisi’nin başına mı geçecek? Partisi hangisi?

Bir dönem Türkiye politikasında çokça konuşulan isimlerden olan eski politikacı, siyaset insanı ve eski Türkiye Başbakanı Tansu Çiller'in yaptığı açıklamaların yankıları sürüyor. Peki Tansu Çiller kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Tansu Çiller Anavatan Partisi’nin başına mı geçecek? Partisi hangisi? İşte hayatı, biyografisi ve merak edilenler...

Haber 12-03-2022 15:10

Özgür Demirtaş kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Özgür Demirtaş ne mezunu?

Ünlü finans profesörü, akademisyen ve yazar Özgür Demirtaş ekonomi uyarısı ve siyasete geri döneceği söylenen eski Başbakan Tansu Çiller ile ilgili paylaşımının ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki Özgür Demirtaş kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Özgür Demirtaş ne mezunu? İşte ünlü finans profesörünün hayatı ve biyografisi...

Haber 12-03-2022 12:03

Çok konuşulacak Tansu Çiller iddiası! O partinin adını değiştirecek…

Tansu Çiller’in yeniden aktif siyasete dönmek için yol haritasını belirlediği iddia edildi. Çiller’in yeni parti kurmayacağı var olan siyasi bir partinin adını değiştirerek yoluna devam edeceği iddia edildi. İşte Tansu Çiller’in aktif siyasete dönüşü ile ilgili son dakika kulis bilgilerinin detayları…

Haber 12-03-2022 09:21

Son Dakika: Meral Akşener'den Tansu Çiller açıklaması: Benim aklıma Erdoğan geliyor

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, siyasete döneceği konuşulan eski başbakanlardan Tansu Çiller'le ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. "Tansu Çiller denilince benim aklıma Meral Akşener geliyor" yorumuna yanıt veren İYİ Parti lideri, "Çiller deyince benim aklıma ise Tayyip Erdoğan geliyor" diye konuştu.

Haber 11-03-2022 10:24

Tansu Çiller siyasete geri mi dönüyor? Bu benim milletime borcum diyerek açıkladı

Eski Başbakan Tansu Çiller 'yeniden siyasete dönecek' iddialarıyla ilgili konuştu. Siyasete dönme konusunda henüz bir karar vermediğinin altını çizen Çiller, "Benim, milletime büyük bir şükran ve minnet borcum var. Gelinen noktada dünyanın nelere meyillendiğini gördükçe ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum. Bu benim bir borcum, bunu istiyorum" diye konuştu.

Haber 09-03-2022 15:09

Tansu Çiller kimdir, aslen nereli? Tansu Çiller kaç yaşında ve evli mi? Tansu Çiller parti mi kuracak?

Bir dönem Türkiye politikasında çokça konuşulan isimlerden olan eski politikacı, siyaset insanı ve eski Türkiye Başbakanı Tansu Çiller'in hayatı ve yaşamına dair konular merak ediliyor. Son olarak parti kuracağı iddia edilen Tansu Çiller'in tam ismi Tansu Penbe Çiller'dir. Peki Tansu Çiller kimdir, aslen nereli? Tansu Çiller kaç yaşında ve evli mi? İşte hayatı ve merak edilenler...

Haber 03-03-2022 09:33

28 Şubat'ta ne oldu? 28 Şubat süreci nedir? Darbe hangi yıl oldu? Dönemin hükümeti ve komutanları kimdi?

28 Şubat süreci vatandaşlar tarafından internette araştırılan konular arasında yer alıyor. 28 Şubat süreci nedir? ve 28 Şubat'ta ne oldu? sorularının yanıtı merak konusu olurken 26 yıl önce yaşanan olayın ayrıntıları da internet kullanıcıları tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Peki 28 Şubat'ta ne oldu? 28 Şubat süreci nedir? Darbe hangi yıl oldu? Dönemin hükümeti ve komutanları kimdi? İşte 28 Şubat sürecine ilişkin detaylar...

Haber 28-02-2022 12:22

Tansu Çiller parti mi kuruyor? Siyasete geri mi dönecek? Tansu Çiller ne zaman başbakan oldu?

Tansu Çiller parti mi kuruyor? sorusunun yanıtı Tansu Çiller'in yaptığı açıklamaların gündem olmasının ardından merak konusu oldu. Türkiye'nin 22 başbakanı Tansu Çiller'in parti kuracağı ve yeniden siyasete döneceği iddia edildi. Bu kapsamda Tansu Çiller parti mi kuruyor? Siyasete geri mi dönecek? Tansu Çiller ne zaman başbakan oldu? sorularının yanıtı merak konusu oldu. Tansu Çiller ile ilgili iddiaların ayrıntıları haberimizde...

Haber 28-02-2022 09:56

Tansu Çiller parti kuracak mı? İlk kez bu kadar net konuştu! Dikkat çeken sözler: Merkez sağda yeni oluşum lazım

Tansu Çiller'in yeni parti kuracağı iddiaları gündem yaratırken, eski Başbakan Çiller'den iddialarla ilgili açıklama geldi. Merkez sağda yeni oluşum gerektiğini belirten Çiller, "Şu an öyle bir karar içerisinde değilim ama yaptığım bir tespit var" diye konuştu.

Haber 28-02-2022 07:10

Kulisleri hareketlendiren iddia! Tansu Çiller parti mi kuruyor? Açıklama geldi

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in bir parti kuracağı yönündeki iddia kulisleri hareketlendirmişti. Tansu Çiller, yeni parti iddialarına avukatı Dilek Özaşık aracılığıyla yanıt verdi.

Haber 06-02-2022 15:05

Madımak Otelinin yakılması davasında yeni gelişme: Tansu Çiller'le ilgili talebe ret

Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılması sonucu 37 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili ana davadan dosyası ayrılan firari 3 sanığın yargılanmasında, dönemin başbakanı Tansu Çiller'in dinlenme talebi mahkemece reddedildi.

Haber 06-10-2021 16:37

Tansu Çiller'in zamanın Genelkurmay Başkanına iş birliği teklifinde bulunduğu iddiasına yalanlama

Tansu Çiller'in Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde, zamanın Genelkurmay Başkanına koalisyon ortağı olan Refah Partisi'nin bertaraf edilmesine yönelik iş birliği teklifinde bulunduğu ve bu yönde destek istediğine ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğu bildirildi.

Haber 24-08-2021 23:04

Kabine değişikliğiyle ilgili gündemi sarsacak Tansu Çiller iddiası

AK Parti yönetimindeki değişiklik sonrası gözler kabineye çevrildi. Haftalardır konuşulan kabine değişikliği iddiaları her geçen gün daha da güçlenirken, gündemi değiştirecek Tansu Çiller iddiası ortaya atıldı. Eski Başbakan Tansu Çiller, yeni kabinede dışişleri bakanı olacak.

Haber 25-03-2021 09:14

Bitlis'te 11 askerin şehit olduğu kaza sonrası 'Cougar' iddiasına Tansu Çiller'den yanıt

Cougar tipi askeri helikopterlerin 'TSK'nın onay vermemesine rağmen Türkiye’nin Gümrük Birliği’ne girmesi karşılığında alındı' iddiasına Tansu Çiller'den yanıt geldi.

Haber 09-03-2021 08:14

Eski Başbakan Tansu Çiller'den, vefat eden Mesut Yılmaz hakkında açıklamalar

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, bugün hayatını kaybeden Mesut Yılmaz için başsağlığı dilerken, vefatından duyduğu üzüntüyü anlattı. Çiller, "Üzüldüğüm nokta şudur bütün bu bölünmüşlüklerin üstüne çıkabilirdik. Bir bütünleşme sağlayabilirdik. Bu bölünmüşlük rekabete de götürebilirdi, bütünleşmeye de götürebilirdi" dedi.

Haber 30-10-2020 12:15

Dünyanın en güçlü kadın liderleri! Listede Türkiye'den de bir isim var

Yönetici denildiğinde maalesef geçmiş günlerden beri akıllara sadece "erkekler" gelir. Aslında dünyanın geneline baktığımız zaman kadın lider sayısının da azımsanamayacak kadar çok olduğunu görürüz. Dünyadaki kurallarda söz sahibi olan, gücü elinde bulunduran kadın devlet başkanlarının kimler olduğunu merak mı ediyorsunuz?

Trend 11-08-2020 09:57

Tansu Çiller Ayasofya Camii'ne geldi

Ayasofya Camii'nin ibadete açılışına gelen eski başbakanlardan Tansu Çiller, "Ayasofya aslında bir dünya mirası. Türkiye bu konuda her zaman bir hassasiyet göstermiştir. Göstermeye de devam edecektir" dedi.

Haber 24-07-2020 13:32

Liderlerin özel pilotu Mehmet Bodur: Özal kokpitte uçmak isterdi, Demirel aynı gün evde olmak

Merhum Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Turgut Özal ile eski Başbakan Tansu Çiller’in de aralarında olduğu pek çok devlet büyüğünün özel pilotluğunu yapan, THY’nin efsane kaptan pilotu Mehmet Bodur, 43 yıl uçtuğu gökyüzünde, liderlerle yaşadıklarını anlattı. Bodur, “Özal, uçağın kalkışı ve inişi sırasında kokpite gelirdi, Demirel akşamı evinde geçirmek için günlük uçuşlar yapardı. Çiller ise uçak seyahatlerinde rahat kıyafetler tercih ederdi” dedi.

Haber 15-02-2020 10:01

Rahşan Ecevit'in vefatı

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, Rahşan Ecevit için başsağlığı mesajı yayımladı

Haber 18-01-2020 14:05

Eski başbakanlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek telefonu

Eski başbakanlar Binali Yıldırım, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz ve Yıldırım Akbulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak, Barış Pınarı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanması temennisinde bulundu.

Haber 10-10-2019 17:37

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller oyunu kullandı

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller oyunu kullandı

Haber 23-06-2019 11:31

Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ'dan sonra şimdi de Tansu Çiller!

Türkiye'nin ilk kadın başbakanı Tansu Çiller'in figürü Madame Tussauds'da ziyaretçilerle buluştu.

Trend 09-05-2019 07:17

Tansu Çiller'in figürü Madame Tussauds'da sergileniyor

Tansu Çiller'in figürü Madame Tussauds'da sergileniyor

Haber 08-05-2019 17:21

Sürpriz isim Yenikapı'da! Erdoğan ve Bahçeli'den önce geldi

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Cumhur İttifakı’nın Yenikapı'daki mitingine katıldı. Çiller, "Bir hafta sonra sandığa gideceğiz ve inanıyorum ki, o sandıkta Türkiye, yine birlik ve beraberlik içinde istikrarına sahip çıkacak. Gelecek nesilleri daha güzel Türkiye’sine taşıyacağız" dedi.

Haber 24-03-2019 17:08

Tansu Çiller'den 'Gülen' iddiasına yalanlama

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, "Başbakanlığım döneminde, yasada yer alacak terör tanımının Fetullah Gülen'le tartışıldığı, ondan fikir alındığı veya o doğrultuda yön verildiği şeklindeki iddia külliyen hakikat dışıdır" ifadelerini kullandı.

Haber 22-11-2018 15:59

Tansu Çiller'den yalanlama

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller: - "Başbakanlığım döneminde, yasada yer alacak terör tanımının Fetullah Gülen'le tartışıldığı, ondan fikir alındığı veya o doğrultuda yön verildiği şeklindeki iddia külliyen hakikat dışıdır"

Haber 22-11-2018 15:36

Çiller'den Güngör Uras için başsağlığı mesajı

Eski Başbakan Tansu Çiller: - "Sanayileşmede üretimin önemine verdiği desteğin özellikle vurgulandığı ekonomi alanındaki bilimsel çalışmalarının yanı sıra herkese hitap eden günlük ekonomi yazıları ile çığır açmış bir büyük toplumsal değerimizi kaybettik"

Haber 20-08-2018 19:30

Tansu Çiller: Çok ciddi bir kriz beklentisi görüyorum!

Eski Başbakan Tansu Çiller, ekonomi ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunurken yeni yönetim sisteminin 'krizi aşmada çok büyük fırsat verdiği görüşünü dile getirdi. Çiller, "Özel kesimde çok ciddi bir kriz beklentisi görüyorum" dedi.

Haber 19-07-2018 08:12

Tansu Çiller sandık başında: Herkes huzurla sandıklara gidiyor

AK Parti'nin Yenkapı'daki mitingine katılması sonrası siyasetin gündemine yeniden giren Türkiye'nin 22. Başbakanı Tansu Çiller, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi için oyunu kullandı. Çiller, "Adeta bir bayram havası içerisinde, bir seçim şöleni havasında herkes huzurla sandıklara gidiyor" dedi.

Haber 24-06-2018 12:59

Türkiye sandık başında

Eski başbakanlardan Tansu Çiller: - "Bir seçim şöleni havasında herkes huzurla sandıklara gidiyor. Sonuçların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"

Haber 24-06-2018 12:30

Tansu Çiller'den tartışma yaratacak Muharrem İnce açıklaması

AK Parti'nin İstanbul mitingine katılmasını 'Milli şuur' olarak ifade eden ve muhalefetin tepkisini çeken Tansu Çiller, seçim sürecini değerlendirdi. HDP üzerinden Muharrem İnce'yle ilgili açıklamalarda bulunan Çiller, 'Terör örgütünün bir lideri oy istiyor, sonra bu partinin ileri gelenleri diyor ki, ikinci tur olursa biz Muharrem İnce’ye vereceğiz oyumuzu' ifadelerini kullandı.

Haber 23-06-2018 08:04

HDP'li Pervin Buldan'dan çarpıcı Tansu Çiller yorumu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, eski başbakanlardan Tansu Çiller ve eski bakanlardan Mehmet Ağar'ı eleştirerek, "Zihniyet değişmedi, anlayış değişmedi. Bu anlayış, bugün AKP hükümetinin kurmuş olduğu itifakta ortaya çıktı. 90-95'li yılların provokatörleriyle, Mehmet Ağar ile Tansu Çiller ile kol kola yürüyorlardı. Şimdi aynı sahneyi paylaşıyorlar." dedi

Haber 22-06-2018 17:27

Tansu Çiller'den tartışma yaratacak açıklamalar

AK Parti mitinginde Milli Şuur mesajı veren eski Başbakan Tansu Çiller, 'Bugün içeride öyle ittifaklar var ki ipleri dışarıda olan ve bu ipe tutunmaya çalışan ittifaklar bunlar. Bu durumu çok büyük bir tehlike olarak görüyorum. 24 Haziran’da milletime güveniyorum' dedi.

Haber 21-06-2018 07:55

Meral Akşener'den Tansu Çiller açıklaması

İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçimlerden sonra Millet İttifakı liderleri olarak bir araya gelip ‘sonrası’nı şekillendireceklerini söyledi. Akşener, Tansu Çiller'le ilgili soruyu da yanıtladı.

Haber 21-06-2018 07:25

Fatih Altaylı'dan dikkat çeken Tansu Çiller çıkışı: Eleştirilere katılmıyorum, çocuklarının geleceğini düşünüyor

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, AK Parti'nin 17 Haziran'da Yenikapı'da düzenlenen mitingine katılan eski Başbakan Tansu Çiller'le ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Altaylı, Çiller'e yapılan eleştirilere katılmadığını söyledi ve "Çiller kendisinin ve çocuklarının geleceği için siyasi tercih yapıyor" ifadesini kullandı.

Haber 20-06-2018 09:21

Kılıçdaroğlu'ndan flaş Abdullah Gül açıklaması

Halk Arenası'na konuk olan CHP lideri Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül ile ilgili, "Bizim illa Sayın Abdullah Gül’ün aleyhine konuşmamız isteniyor. Böyle bize yönelik bir kumpas çevrilmek isteniyor. Sayın Abdullah Gül’ün aleyhine niye konuşayım? Sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı yapmıştır. Saygın bir kişidir. Kendisine saygı duyarım" dedi.

Haber 20-06-2018 00:11

Tansu Çiller AK Parti mitingine neden katıldı? Flaş iddia

AK Parti'nin Yenikapı'daki mitingine katılarak tartışmalara neden olan eski başbakanlardan Tansu Çiller'le ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Haber 19-06-2018 07:58