Tapınak Haberleri

Zerzevan Kalesi'nde heyecanlandıran keşif! Bin 900 yıllık Mithras Tapınağı bulundu

Diyarbakır’da bulunan, Roma’nın 3 bin yıllık garnizonu Zerzevan Kalesi’ndeki kazı çalışmalarında heyecanlandıran bir keşfe imza atıldı. Kalenin içerisinde bin 900 yıllık Mithras Tapınağı’nın ana giriş kapısı keşfedildi. Mithrasçılar'ın bu tapınağı gizli törenler ve gizemli ayinler için kullandıkları belirtildi. İşte heyecanlandıran keşfin detayları...

Haber 06-11-2023 17:15

Likya'nın dini merkezi Letoon Antik Kenti tarihe ışık tutuyor

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Letoon Antik Kenti, bünyesinde barındırdığı 3 tapınak ve yazıtlarla Likya tarihinin aydınlanmasına katkı sağlıyor.

Yurthaber 27-07-2023 11:17

Böyle protesto ne görüldü ne de duyuldu! Tapınağa çırılçıplak giderek böyle isyan etti

Endonezya’da Alman turist Darja Tuschinski’nin tapınaktaki protestosu geniş yankı uyandırdı. Alman turistin Hindu gösterisine giriş bileti alamaması üzerine duruma sinirlenerek soyunmaya başlaması herkesi şaşırttı. Protestosuna çırılçıplak devam eden Tuschinski, tapınaktaki gösteriyi bastı.

Trend 27-05-2023 11:28

Büyük dikkat çekiyor! Birçok rivayete konu olmuş... Çok enteresan bir yapı gibi duruyor

Tokat'ın Niksar ilçesine yaklaşık olarak 10 kilometre uzaklıkta, Efkerit Vadisi'nde dağın yamacında oyularak yapılan tapınak görenleri şaşırtıyor. Birçok rivayete konu olan tapınağın, Anadolu'da yaşayan ilk kavme ait olduğu söyleniyor. Bölge halkı yapının turizme kazandırılmasını bekliyor.

Haber 21-04-2023 15:51

Tapınak

Tapınak Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tapınak Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Korkunç kaza! Hindistan’da tapınağın zemini çöktü... 35 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de kayıp

Hindistan'ın Madya Pradeş eyaleti Indore şehrindeki bir tapınakta bulunan kullanılmayan su kuyusunun üstünü örten yapının çökmesi sonucu korkunç bir kaza yaşandı. İbadet etmek için tapınağın içinde bulunan kişilerden kazanın sonucunda 35’i hayatını kaybetti. Onlarca kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Trend 31-03-2023 09:34

Kutsal tapınağa izinsiz bir şekilde çıkan turisti elindeki sopayla bekledi! Yanına yaklaşıp bir anda kafasına vurdu

Meksika'daki eski Maya Kukulcán Tapınağı'na izinsiz giren Polonyalı bir turist güvenlik görevlilerinin kendisini merdivenden indirmesinden sonra bir de yerel halktan bir kişinin tepkisiyle karşılaştı. Elinde büyük bir sopayla adamın tapınaktan inmesini bekleyen adam kalabalığın arasından sıyrılarak elindeki sopayla Polonyalı turistin kafasına vurdu.

Trend 30-01-2023 12:02

457 metrelik dağı tek başına oydu! 400 basamak yaptı... Nedeni herkesi şaşırttı

Hindistan’ın Bihar eyaletinin Jaru Banwariya köyünde yaşayan Ganauri Paswan isimli bir adam bölgede bulunan 457 metrelik dağı tek başına oydu. Bir çekiç ve keski kullanarak tam 8 yıllık çalışmasının sonucunda dağa 400 basamak yapmayı başaran adam Yogeshwar Nath tapınağını ziyaret edenlerin zorlukla karşılaştığını fark ettikten sonra bu yola başladığını söyledi.

Trend 05-12-2022 17:44

Bursa'daki antik kentin tapınağı gün yüzüne çıkarılıyor

Gölyazı Mahallesi'nde bulunan Apollonia ad Rhyndacum Antik Kenti'ndeki tapınağın toprağa gömülü sütunları, kazı çalışmasıyla görünür hale gelmeye başladı - Kazı başkanı Prof. Dr. Derya Şahin: - "Burada artık tapınağa dair daha fazla veri elde etmeye başladık. Amacımız, alanda gerçekten 19'uncu yüzyılda yapılan çizimlere dair buluntuların olup olmadığını görmek, adada buluntular ve yapıların tarihiyle ilgili verileri elde edip yayınlanmasını ve halkımızla paylaşılmasını sağlamak"

Yurthaber 20-10-2022 11:11

Çatalhöyük'te 8 bin 200 yıllık inanç yapısı bulundu

Konya'nın Çumra ilçesindeki 9 bin yıllık Neolitik kentte yükseltilmiş ocak, boğa başlı sekilerle süslenmiş sunak, duvar resimleri ve kabartmalarıyla dikkati çeken yapı gün yüzüne çıkarıldı - Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Ali Umut Türkcan: - "Bu alanı şimdi özel tekniklerle koruma altına alıyoruz. Önümüzdeki sene bunu daha detaylı inceleyeceğiz"

Yurthaber 06-09-2022 11:08