Tapu Ve Nufus Mudurlukleri Haberleri

Bakan Özhaseki duyurdu: Gayrimenkul satış işlemlerinden hazineye 60 milyar TL!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Gayrimenkul satış işlemlerinden 2023 yılında Hazineye 60 milyar TL’nin üzerinde katkı sağlandı” açıklamasını yaptı. Tapu harçlarının yüzde 95’i satış işlemlerinden...

Finans 2024-04-04 17:46:42

Bakan da uyarmıştı, son gün yarın, 'Sonra öderim' diyenlere kötü haber: Yaptırımlar yolda!

Tapu sahipleri ilgilendiren gün geldi çattı. 2023 yılı kira gelir beyannamesinin verilmesinde son gün 5 Nisan! Peki kimler beyanname verecek, beyanname nereden doldurulacak, istisna bedeli ne kadar ve kimler yararlanabilecek? İşte kira beyannamesine dair merak edilenler...

Finans 2024-04-04 11:05:53

Turgut Altınok'tan Antalya'da 600 dairesi olduğu iddiasına belgeli yanıt

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğuna ilişkin iddialara, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, 'Turgut Altınok adına Antalya il ve ilçe sınırları içinde herhangi bir gayrimenkul kaydına rastlanmamıştır' yazılı belgeyle yanıt verdi.

Haber 2024-03-28 17:06:44

Gelir İdaresi Başkanlığı şimdiye kadar denenmeyen yola başvurdu! Personellerin hepsi kapı kapı dolaşıyor: Kira vergisinde 4 ayrı ceza yolda

Maliye, tapu kayıtları ile ikamet adresi karşılaştırması yaptı. 1 milyon ev sahibinin kira vergisini ödemediği tespit edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı önderliğinde Gelir İdaresi Başkanlığı vergide kaçakların önüne geçecek kritik adımı attı. GİB şimdiye kadar denenmeyen bir yola başvurarak kira vergisini ödemeyenleri tespit edecek uygulamayı devreye aldı.Vergi dairesi personelleri kapı kapı dolaşarak bilgi toplarken, vergi kaçıran ev sahipleri için 4 ayrı cezanın yolda olduğu belirtiliyor.

Finans 2024-02-21 11:17:59

Tapu randevusu nasıl alınır? E-devletten tapu randevusu alınır mı?

Günümüzde, özellikle de son yıllarda birçok resmî işlem de internet üzerinden yapılabilmektedir. Kişiye özel e-Devlet şifresi ve kimlik numarası ile giriş yapılabilen e-Devlet sistemi üzerinden resmî birçok talep gerçekleştirilebilmektedir. Her geçen gün dijital ortamda yapılan işlem sayısı ise daha da artmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde yapılacak birçok işlem de dijital ortamda yapılabilir hâle gelmiştir.

Haber 05-02-24 18:51

Gayrimenkulde fahiş fiyata neşter vuracak! Yeni uygulama geliyor, Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulacak

Gayrimenkul fiyatlarında artışa çözüm bulmak için yeni bir önlem daha devreye alınıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü fahiş fiyatın önüne geçmek için Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi'ni kuruyor. Artık Türkiye'deki tüm konutların fiyatı semt semt, mahalle mahalle, sokak sokak belirlenecek. Konut almak isteyen sisteme girip adil fiyatını görebilecek. Bu sistemle birlikte evin değerini düşük gösterip yaşanan vergi kayıplarının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Finans 24-01-24 22:40

Tapuda yeni dönem! 2024'te sil baştan değişti, gayrimenkul alım-satımlarında artık...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek. Veriler daha sonra değer haritaları oluşturulmasında da kullanılabilecek.

Finans 23-01-24 16:15

Haluk Levent ve Hasan Can Kaya sözünü tutmuştu! Çadırda kalan şehit ailesine tapu verilmişti! O sorulara mütevazi yanıt: Saygı gösterelim

Geçtiğimiz günlerde Pençe - Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 9 askerimizden Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesinin depremde evi yıkıldığı için çadırda kaldığı ortaya çıkmıştı. Usta sanatçı Haluk Levent, Hasan Can Kaya ile birlikte Şehit Müslüm Özdemir'in ailesine bir ev aldıklarını duyurmuştu. Önceki akşam Etiler'de görüntülenen Hasan Can Kaya konuyla ilgili sorulara mütevazi bir tavır sergileyerek, "Onların yaptıklarının yanında bizim yaptıklarımız hiç bir şey" dedi.

Magazin 22-01-24 13:19

Sandıktan tesadüfen ortaya çıkan dev miras dudak uçuklattı! Harem ağasının serveti sahiplerini buldu

İkinci Beyazıt dönemi harem ağası olan Hüseyin Ağa'nın mirası sandıkta tesadüf eseri ortaya çıktı. 1510 yılında başı kesilip öldürülen ve 'Kesikbaş' olarak da anılan Hüseyin Ağa'nın torunu, 1960'ta sandıkta bir tapu buldu. Tapu, Çardaklı Hamamı ve bir konak arsasını kapsıyordu. Hüseyin Ağa'nın dudak uçuklatan serveti tam 63 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından sahiplerini buldu.

Kadin 22-01-24 11:58

Mehmet Şimşek'ten kira açıklaması: Fiili olarak yapılacak: 4,5 milyon konut için Hazine Bakanlığı harekete geçti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerinin mart ayında doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkul sahiplerinin mercek altına alındığını belirterek, "Tapu ve nüfus verilerinin incelenmesi sonucunda, kira geliri elde edebilme potansiyeline sahip yaklaşık 4,5 milyon konut analiz ediliyor; kiralık olarak kullanıldığı tespit edilen adreslerde fiili tespitler yapılacak" dedi.

Finans 20-01-24 11:51

Haluk Levent ve Hasan Can Kaya sözünü tuttu! Çadırda kalan şehit ailesine tapu verildi! Eşyaları da o isim karşılayacak

Ünlü şarkıcı Haluk Levent, geçtiğimiz hafta Pençe - Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 9 askerimizden Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesine ev aldıklarını duyurdu. Ev eşyaları ise başka bir ünlü şarkıcı tarafından karşılanacağını açıkladı.

Magazin 19-01-24 15:36

Parsel sorgulama işlemi: Parsel sorgulama nasıl, nereden yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sunulan kamu hizmetlerinden biri de parsel sorgulama işlemidir. Tapu müdürlüğüne şahsen gitmeye gerek kalmadan sorgulama yapabilmeyi sağlayan bu uygulama ile kişiler ilgili parselin tüm bilgilerine kolayca ve güvenli bir şekilde erişebilirler. Parsel sorgulaması yapabilmek için bazı gereklilikler bulunur.

Haber 03-01-24 22:19

'Mehmet Şimşek'in sorunu bu...' diyerek vatandaşı uyardı! 'Piyasayı karıştıracaklar, iyi niyetliler kazıklanacak cinlikler çıkacak'

Son dönemde en çok gündeme gelen bakanlardan biri Mehmet Şimşek! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz günlerde %25 kira sınırının kalkacağına yönelik sözler söylediği iddia edilmiş fakat bu iddia yalanlanmıştı. 2024 zamları öncesinde tapu harçları konusunda yeni bir atılım yapmak isteyen Şimşek, ikinci ve üçüncü evini alanlardan alınacak vergi miktarını artırma konusunda kararlı.

Finans 27-12-23 09:35

Tapuda yeni dönem! Çalışmalarda gaza basıldı: 2024 sonunda devreye girecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Türkiye Tapu" uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi hedefleniyor.

Finans 23-12-23 16:00

Tapu ve kadastroda yeni dönem başlıyor! Bakan Özhaseki duyurdu 'Yılbaşından itibaren...'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlığı Oluşturma Projesi" ile deprem, sel ve heyelan gibi afetlerin ardından, arama kurtarma ve hasar tespitini, yeni şehirleşme çalışmaları ile de mevcut yapı stokunun tespitinin yapılabileceğini bildirdi.

Finans 15-12-23 12:26

İnteraktif Vergi Dairesi nedir? İnteraktif Vergi Dairesi nasıl kullanılır?

İnternetin her alanda kullanılabilir hâle gelmesi resmî işlemlere ve devlete ait kurum ve kuruluşlara da etki etmiştir. Bugün sağlıktan tapu ya da nüfus işlemlerine kadar birçok resmî işlem internet üzerinden yapılabilmektedir. İnteraktif özellik kullanılarak resmi belgelere ulaşabilmek de mümkündür. Peki, İnteraktif Vergi Dairesi nedir? İnteraktif Vergi Dairesi nasıl kullanılır?

Haber 05-12-23 00:58

Tapuda yeni dönem! Tarih verildi: Türkiye Tapu sistemi hayata geçiyor

Tapuda yeni düzenlemenin sinyalleri geldi. Ev, arsa, yazlık almak isteyen herkesi ilgilendiren uygulama için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı. 'Türkiye Tapu' uygulamasının 2024 yıl sonuna kadar devreye sokulması planlanıyor. Yeni düzenleme kapsamında tapu işlem süreçlerinin kişi ve mekana bağlı kalmadan çözülmesi hedefleniyor.

Finans 16-11-23 12:14

Ev sahibi olmak isterken hayatının şokunu yaşadı! 'Bu fiyata ev bulamazsın'

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası memleketi Konya'ya tayini çıkan askeri personel N.Y., ev sahibi olmak isterken hayatının şokunu yaşadı. N.Y., satın almak istediği daire için görüştüğü ve kendisini emlakçı olarak gösteren kişilere 250 bin lirasını kaptırdı. Konut kredisi çekmek için bankaya gittiğinde tapu kaydıyla ilgili sorun yaşayınca durumu anlayan N.Y., geri istediği kaporayı 3 aydır alamayınca savcılığın yolunu tuttu. İşte detaylar...

Haber 09-11-23 12:50

Şans eseri ortaya çıktı, 45 yıl sonra kaldığı yerden devam edecek! Çok ilginç geldi

İzmir'de Yargıtay'ca 1977'de bozulup yerel mahkemeye gönderilen tapu iptali ve tescil davası dosyası, rafta unutuldu. Tarafların ve taraf avukatlarının hayatını kaybettiği, şans eseri ortaya çıkan davanın görülmesine 45 yıl 9 ay 11 gün sonra yeniden yerel mahkemede devam edilecek. Unutulan dosyayı ortaya çıkaran avukatlardan Erdoğan Zeren, "Benden yaşça büyük bir dosyaya bakıyor olmak; çok ilginç geldi" diye konuştu.

Haber 05-11-23 13:05

Ev ve araba satışında yeni dönem! Yarından itibaren devreye alınıyor: Tapu ve ilan fiyatı farklı olursa 100 bin lira ceza…

Ticaret Bakanlığı’nın, gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarında sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek amacıyla getirdiği ilan yasağının uygulanmasına yarından itibaren başlanacak. İlan siteleri üzerinden yapılacak gayrimenkul ve araç satışlarında e-Devlet'ten kimlik doğrulaması gerekecek. Konunun detaylarını ve piyasaya etkisini değerlendiren uzmanlar ise, bu kararla fiyatların bir nebze aşağı geleceğini ifade ediyor.

Finans 31-10-23 11:50

Gebze’de tapu sorunu çözüme kavuştu

Şehir ve bölge planlama bölümü öğrencileriyle bir araya gelen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, "Gebze’mizin en önemli sorunlarından olan 100 yıllık tapu sorununa el attık. Bugüne kadar 35 bine yakın tapu düzenledik hamdolsun" dedi.

Yurthaber 17-10-23 10:52

İftar vakti aile katliamı yapan sanık yeniden hakim karşısında

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde tapu meselesi yüzünden iftar vakti kardeşi, yengesi ve yeğenini öldüren sanık, yeniden hakim karşısına çıktı.

Yurthaber 06-10-23 12:15

Mersin'de şafak operasyonu, hepsi yakalandı! Dublör kullanıyorlarmış, aralarında avukat ve memurlar da var

Mersin'de dublör kullanarak gurbetçilerin gayrimenkullerini satışa çıkaran suç örgütüne operasyon düzenlendi. Şafak vakti düzenlenen operasyonda aralarında tapu memurları, avukat, emlak ofisi sahipleri ve çalışanlarının da bulunduğu 23 şüpheli gözaltına alındı.

Haber 22-09-23 08:24

Akılalmaz olay! Kiracısı evi başkasına kiraladı

Antalya'da akılalmaz bir olay yaşandı. Antalya'da yaşayan Emine Sapmaz, dairesinin satış işlemi için tapu fotoğrafını gönderdiği kiracısı Oğuz A.'nın, evi bir başkasına kiraladığını öğrendi. İmzasının taklit edilip kendisinin yurt dışındaymış gibi gösterildiğini belirten Sapmaz, evde gizli bir bölmedeki altın ve paralarının da çalındığını iddia etti.

Haber 06-09-23 12:05

Milyonluk vurgun! Devlete ait arazileri sattılar, tuzağa böyle çektiler: 'Her şeyimi kaybettim'

Devlete ait hazine arazilerini ucuza satmayı vaat ettiler, milyonluk vurgun yaptılar. Mağdurları sözde tapu memuru ve sözde bakanlık görevlisiyle de tuzağa çektiler. Üstelik bunu bir kez değil, tutuklanıp serbest kaldıktan sonra devam ettirdiler.

Haber 01-08-23 06:45

Ev, araba alacaklar satacaklar dikkat! Noterlerde yeni dönem: Hem pasaport hem de tapu harçlarına zam…

Yeni harç tutarları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 6 aya kadar pasaportlar için harç tutarı 1034,55 lira, 1 yıl süreli olanlar için 1512,45 lira, 2 yıl süreli olanlar için 2 bin 469,15 lira, 3 yıl süreliler için 3 bin 507,75 lira ve 3 yıldan fazla süreli olanlar için 4 bin 943,25 lira olarak uygulanacak. Tapu işlemlerinde ise yapılan işlemin türüne göre binde 2,27 ile binde 1593,9 arasında değişen harç oranları uygulanacak.

Finans 13-07-23 09:55

Arsa sorgulama 2023: e-Devlet arsa sorgulama nasıl yapılır?

Birçok resmi işlem gibi tapu işlemleri, başvuruları ya da sorgulamaları da e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilir. Arsa sorgulamak için direkt olarak ve şahsen başvuru yaparak Türkiye Cumhuriyeti Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nden destek alınabilir. Bunu dışında internet üzerinden e-Devlet sistemi aracılığı ile de bilgi alabilmek mümkün olur.

Haber 11-07-23 12:51

e-İmar sorgulama 2023: Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Devlet yetkisinde olan imar durumları için sorgulama çeşitli yöntemlerle yapılabilir. İmar yetkisi Türkiye Cumhuriyeti Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne aittir. Vatandaşlar imar sorgulaması yapmak istedikleri zaman şahsen başvuru ile işlem gerçekleştirebilirler. Ancak daha hızlı işlem yapmak isteyen vatandaşlar internet üzerinden de sorgulama yapabilir.

Haber 11-07-23 02:40

Başvurular e-Devlet'ten! Gayrimenkul satışına 'noter' ayarı... 'Ek maliyeti' var diyerek açıkladı: 'Hafta sonu' detayına dikkat

Gayrimenkul satışlarında hayata geçen yeni uygulama beraberinde birçok yeniliği de getirdi: Artık taşınmaz satışları hafta sonlarında da noterlerde gerçekleştirilebilecek. 1 Ocak'ta yürürlüğe girmesi beklenen uygulamanın başlama tarihi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamasıyla 4 Temmuz olarak belirlendi. Uygulamayla özellikle büyükşehirlerde noterlerin tapu dairelerine alternatif olacağı değerlendirilirken noterde gayrimenkul satışı başvurusu ve maliyeti detayları da ortaya çıktı.

Finans 23-06-23 09:28

Didim’de ’Rüşvet’ operasyonu; 9 kişi gözaltına alındı

Aydın Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğüne bağlı Didim KOM Büro Amirliğince Tapu Müdürlüğünde ve tapu takipçisi adı altında rüşvet alıp vererek işlem yapılmasına sağlayanlara karşı yapılan operasyonda 9 şüpheli göz altına alındı. Şüphelilerin adli işlemleri devam ediyor.

Yurthaber 15-06-23 15:15

Okuma-yazma bilmeyen babasına hayatının şokunu yaşattı! Önce arsayı üzerine geçirdi, sonra...

İzmir'in Balçova ilçesinde akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. İddiaya göre M.F. (50), okuma-yazması olmayan babası S.F.'yi (73) kandırarak ona ait olan arsayı kendi üzerine geçirdi ve 8 katlı apartman yaptı. Tapu müdürlüğüne gittiğinde tapunun oğlunun üzerine olduğunu öğrenen S.F., durumu yargıya taşıdı. İzmir 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, 4 dairenin tapu kaydının iptaline, S.F. adına tapuya kayıt ve tesciline karar verdi. İşte olayın detayları...

Haber 04-06-23 11:11

Konut, arsa ve otomobil alacaklar dikkat! Noterlerde yeni dönem başlıyor! Geçici tapu verilecek...

Dükkan, arsa, ev gibi gayrimenkullerin satışı 1 Temmuz itibarıyla noterlerden de yapılabilecek. Noterlerin devreye girmesiyle işlemler en az 5 kat daha hızlı olacak. Yeni sistemle dolandırıcılığın da büyük ölçüde önüne geçilecek. Noter Başkatibi Hakan Çağlar, "Tapu dairesinin vereceği tapu yerine geçici bir belge vereceğiz. Bu belge ile de tescil yapılıp tapularını alabilecekler" dedi.

Finans 03-06-23 07:34

ÖTV ve KDV… Hazine Bakanlığı verisinde ortaya çıktı! Sıfır otomobilde dikkat çeken rakam: Yüzde 97,1 artış

Yılın ilk dört ayında tahsil edilen vergi oranları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre tahsil edilen vergilerde geçen yıla göre yüzde 46’lık artış yaşandı. Özel Tüketim Vergisi’nde (ÖTV) tahsilat yüzde 97,1 artışla 188,9 milyar lira olurken, bunun neredeyse yarısını sıfır motorlu taşıt satın alanlar ödedi. KDV tahsilatında da yüzde 104,7’lik artış söz konusu. Yargı, noter, tapu, pasaport, trafik ve diğer harçlardan ise dört ayda toplam 36,2 milyar liralık gelir elde edildi.

Finans 17-05-23 09:45

Bakan Murat Kurum'dan Kağıthane'de tapu ve anahtar teslim töreninde önemli mesajlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'un mesire alanı olan Kağıthane'mize, toplam büyüklüğü 60 bin metrekare olan, 74 milyon yatırım değerine sahip olacak Kağıthane Millet Bahçemizi armağan ediyoruz." dedi.

Haber 24-04-23 19:40

Sandıkta tesadüfen bulundu... Harem ağasından 7,5 milyon dolarlık miras! 63 yıl sonra tescillenip 16'ya bölündü

İstanbul'da 2'nci Beyazıt dönemi Darüssaade (Harem Dairesi) ağalarından Hüseyin Ağa'nın mirası 63 yıl sonra sahiplerini buldu. Tesadüfen sandıkta bulunan bir tapu ile başlayan ve 63 yıldır süren hukuk mücadelesi sonunda, dudak uçuklatan miras Hüseyin Ağa'nın torunlarının oldu. Küçük Ayasofya Camii haziresindeki Çardaklı Hamamı ile yıkılmış konak alanının tapusu, 16 hissedar adına 24 Mart 2023 itibarıyla tescil edildi. İki yerin değerinin 7,5 milyon dolar olduğu kaydedildi. İşte detaylar...

Haber 28-03-23 12:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Dikkat çeken görevden alma ve atama kararları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Öte yandan Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyelikleri ile 12 üniversiteye rektör ataması yapıldı.

Haber 15-03-23 06:14

Kentsel dönüşümde ’Yıldırım’ hamle

Yıldırım Belediyesi, hayata geçirdiği imar uygulamaları ve tapu çalışmaları ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmaya devam ediyor.

Yurthaber 08-03-23 13:53

Sakarya'da iftar vakti aile katliamı yapmıştı! İfadesi ortaya çıktı: Onu da öldürme düşüncem vardı

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde tapu meselesi yüzünden aile katliamı yapan kişi hakim karşısına çıktı. İftar vaktinde kardeşini, yengesini ve yeğenini acımasızca öldüren sanık Ç.G. mahkemede "Yeğenim Tuncay Güler, silahı bana doğrultunca ben de kendisine ateş ettim. Merdivenlerden aşağı kaydı. Ağabeyim de o sırada korkuluğu olmayan merdivenden aşağı düştü. Diğer yeğenim B.T.'ye bakmaya yukarı çıktım. Neden çıktığımı bilmiyorum, belki onu da öldürme düşüncem vardı o anki psikolojimle"dedi.

Haber 24-02-23 00:27

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Bu tarihleri kaçıran faiziyle ceza ödeyecek

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren bu tarihleri sakın kaçırmayın. Türkiye’de tapulu mülkü olanları yakından ilgilendiren emlak vergisi ödeme tarihleri yaklaşıyor. Mükellef olduğunuz halde bu tarihleri kaçırır ve verginizi ödemezseniz faiziyle ceza ödemek durumunda kalabilirsiniz. O yüzden bu tarihleri not edin...

Finans 31-01-23 15:50

Konut kredisine büyük engel! Rayiç bedel yüzünden kredi çıkmıyor! 1 milyon TL’ye 40 bin TL…

Yeni Evim Kampanyası ile ev sahibi olmak isteyenler konut ilanlarını tek tek incelemeye devam ederken ortaya yeni bir sorun daha çıktı. Rayiç bedelin düşük gösterildiği konutlar nedeniyle konut kredisine ulaşmak vatandaşlar tarafından neredeyse hayal oldu. ‘Rayiç bedel neden düşük gösteriliyor?’ sorusuna yanıt ise yüksek vergi ve tapu harçları olarak gösterilirken sektör temsilcileri ise oranların düşürülmesini talep ediyor. İşte kredi sorunu ile ilgili haberin detayları…

Finans 28-01-23 08:06

Samsun’da tapuda rüşvet operasyonu: 13 gözaltı

Samsun’da Tapu Müdürlüğüne yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunda aralarında tapu çalışanları, emlakçı ve müteahhitlerin de bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Yurthaber 18-01-23 10:36

Tapu işi olanlar dikkat! Bu haberi okumadan sakın işlem yapmayın! O ücret artık 4 bin TL'yi aşamayacak

Yeni yıl zamları tapu da işi olan vatandaşları da vurdu. Gayrimenkul alıp satacak olanların merak ettiği noter ücretleri de belli oldu. Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan Noterler Tarafından Düzenlenen Taşınmazın Satış Sözleşmelerine Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında noter ücretlerine sınırlama getirildi. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Finans 12-01-23 10:36

Tapu sahipleri dikkat! Bu tarihleri sakın kaçırmayın! Ödemeyene ceza var

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri için geri sayım başladı. 2023 yılında Gelir Vergisi Kanunu'nda yer alan indirim ve istisna ve muafiyetlere ilişkin tutarlar basit usulde vergilendirmeye ilişkin had ve tutarlar yeniden belirlendi. Bu kapsamda; Emlak vergisi ücretleri yeniden değerleme oranı olan yüzde 122.93'ün yarısı kadar yüzde 61.47 olarak uygulanacak.

Finans 06-01-23 09:19

2023'te yeni düzenlemeler: E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför, yemek kartları... Her şey değişti

Son dakika haberi: Yeni yıl ile birlikte yeni düzenlemeler geldi. 1 Ocak 2023 bugünden itibaren pek çok şey devreye giriyor. Tiyatro ve sinema biletlerindeki yüzde 10'luk vergi alınmayacak. E-ticaret yasası uygulanacak. WhatsApp eski telefonlarda çalışmayacak. Birçok meslek grubunda izin günleri dahil birçok alanda yeni düzenlemeler söz konusu. İşte 2023'te konaklamadan ticarete, elektronik satışlardan tapu satışlarına, akıllı cihazlardan WhatsApp'a yeni düzenlemelerin detayları...

Finans 01-01-23 07:48

Ev alıp satacak olanlar dikkat! Bunu yapmadan iki kez düşünün! Cezası büyük

Ev alım satım işlemleri yapılırken gerçek alım-satım bedellerinin beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Ancak bazı vatandaşlar daha az tapu harcı ödemek için alım satım değerini düşük gösteriyorlar. Bu işlemin cezası ise çok büyük. Bunu yapmadan iki kez düşünün!

Finans 08-12-22 12:07

Tapu Kadastro sözleşmeli personel alımı ne zaman? Tapu Kadastro personel alımı başvuru şartları neler? 426 personel alınacak

Tapu Kadastro sözleşmeli personel alımının detayları netleşti. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleşen personel alımı için farklı branşlarda görevlendirilmek üzere 426 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar detayları sorgulamaya başladılar. Peki, Tapu Kadastro sözleşmeli personel alımı ne zaman? Tapu Kadastro personel alımı başvuru şartları neler?

Finans 17-11-22 11:42

Tapu ve Kadastronun depoda duran eşyaları çocuk sitesine bilişim sınıfı ve kütüphane oldu

Tapu ve Kadastronun depoda duran eşyaları çocuk sitesine bilişim sınıfı ve kütüphane oldu

Yurthaber 14-10-22 14:20

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Kocaeli'de tapu dağıtım törenine katıldı:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 85 milyonun tamamını bir, beraber ve kardeş kılacak bir toplumsal bütünlüğü inşallah hep beraber sağlayacağız" - "Bizim kitabımızda insanları mezheplerine, meşreplerine göre ayırt etmek yazmaz. Bizim kitabımızda insanları etnik kökenlerine, ana dillerine göre birbirlerinden ayırt etmek yazmaz. Bizim kitabımızda; insanlarımızı kültürel farklılıklarına göre birbirlerinden uzak tutmak hiç yazmaz"

Yurthaber 08-10-22 20:08

Tapuda yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı, herkes aynı seviyede bilgiye ulaşacak

Tapuda yeni düzenleme hayata geçirildi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, tapu sicilini oluşturan tapu kütüğü, kat mülkiyeti kütüğü ve tapu planlarına ilişkin, aplikasyon ve yüz ölçümü hesabı gibi teknik işlemlerde kullanılan yanılma sınırının tanımlanmasına yönelik usul ve esaslar belirlendi. İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları...

Finans 27-09-22 16:26