Taş Haberleri

Tanesini 500 dolardan aşağıya satmıyor! Sadece o ilde var 'Kendimi bildim bileli yapıp satarım'

Hatay’ın Defne ilçesinde yaşayan Ali Özalp, babasından öğrendiği serpantin taşı oymacılığında özenle ortaya çıkardığı eserleri 500 dolardan başlayan fiyatlarla satıyor.

Finans 31-03-2024 11:11

Giresun'da dalgaların yola sürüklediği taşlar ulaşımı aksattı

Giresun'un Tirebolu ilçesinde dalgalar nedeniyle yola sürüklenen taşlar ulaşımda aksamalara neden oldu.

Yurthaber 27-03-2024 07:49

Bitlis-Baykan kara yolunda heyelan meydana geldi

Düşen kaya parçaları ve toprak yığını Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla temizlendi.

Yurthaber 19-03-2024 08:04

Kaldırımda yürürken arkasından sessizce yaklaştı... Kafasını taşla vura vura ezdi! Tekirdağ'daki kan donduran olay kamerada

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde korkunç bir olay meydana geldi. Kaldırımda yürüyen bir kişi, arkasından yaklaşan saldırganın hamlesiyle dehşeti yaşadı. Elindeki taşla adamın kafasına vuran saldırgan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaralanan C.G. hastaneye kaldırılırken, olay anı kameraya yansıdı.

Haber 09-03-2024 14:01

Tablet sipariş etti, kargo paketini açtığında hayatının şokunu yaşadı: Zoruma gitti

Gaziosmanpaşa’da bedensel engelli Sibel Zengin, tablet almak için uzun süredir para biriktiriyordu. Zengin, biriktirdiği parayla internet sitesi üzerinden 20 bin lira değerinde tablet sipariş etti. Zengin, kargo paketini açtığında ise hayatının şokunu yaşadı. Zengin'in sipariş ettiği tablet yerine kutudan çıkan 'pes' dedirtti! Hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Sibel Zengin, "Mağdur oldum, bu resmen insanları dolandırmak. 20 bin lira verdim. Birazcık zoruma gitti, üzüldüm." diye konuştu.

Finans 03-03-2024 11:17

Yardım olarak kömür dağıttılar ‘taş’ çıktı! Sosyal medyadan tepki yağdı: ‘Şu rezilliğe bakın! Valimize sesleniyoruz’

Türkiye’nin kömür denince akla ilk gelen ili olan Zonguldak’tan tepki çeken bir olay yaşandı. Yardım olarak dağıtılan kömürler ‘taş’ çıktı. İhtiyaç sahipleri dağıtılan kömürleri görür görmez durumu yetkililere bildirdi. Valilik gelen ihbarlar üzerine hemen harekete geçti ve ihtiyaç sahibi ailelere yeniden kömür dağıtarak konu ile ilgili bir açıklama yayımladı. İşte Zonguldak’ta yaşanan kömür skandalının detayları…

Haber 26-01-2024 07:47

Kazı çalışmasında ortaya çıktı, merak uyandırdı! İnsan kalbine benziyor: Uzmanlardan görüş aldık

Bayburt’ta su kanalı çalışması sırasında ortaya çıkan kalp şeklindeki taş merak uyandırdı. Taşın gök taşı olabileceği düşünülüyor. Arazisinde su arama çalışmaları sırasında kepçeyle kazı yaptığı esnada taşı fark eden Mustafa Yazıcıoğlu, "Doğal mı yoksa yapay mı olduğunu anlamak için inceleme fırsatı bulduk ve uzmanlardan görüş aldık. Mıknatıs testi sonucunda, taşın damar kısımlarında mıknatısın tuttuğunu gözlemledik." dedi.

Haber 07-01-2024 09:30

Tarihi taşlarla havalimanında yakalanmıştı! Belçikalı turistin cezası belli oldu

Belçikalı Kim Mike W Mergits, Antalya Havalimanı'nda Roma dönemine ait 3 taş ile yakalandı. 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçlamasıyla hakkında dava açılan Mergits, 10 ay hapis ve adli para cezasına mahkum edildi. Mergits'e etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Haber 30-11-2023 12:35

'Gramına 200 dolar veririz' Mantar toplarken buldu! Gözü gibi bakıyor... O bölgede çok var İçindeki sıvıyı çıkardığımda...

Malatya’da mantar toplamaya gittiği dağda diğer taşlardan farklı taşları gören Osman Ünver, yanına aldığı taşları 1 yıldır muhafaza ediyor. Ünver, taşların meteor taşı olabileceğini düşündüğünü söyleyerek bölgede çok sayıda benzer taşın olduğunu söyledi. Ünver "Geçen sene bu işlerden bir aracı arkadaşa 200 dolar gramına veririz dediler. Ben de vermedim ve halen elimde taşlar. Ne olduğunu tam öğrenmek istiyorum” dedi.

Haber 27-09-2023 11:37

Sultangazi'de tartıştıkları kız öğrenciyi taş atarak yaralayan 2 şüpheli tutuklandı

Sultangazi'de, tartıştıkları kız öğrenciye taş atarak yaralanmasına neden olan 2 şüpheli, tutuklandı.

Yurthaber 11-09-2023 15:35

Depremlerde hasar gören Gaziantep Kalesi restore ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Gaziantep Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore ediliyor.

Yurthaber 07-09-2023 11:06

Tarlasında bulduğu taş bir anda hayatını değiştirdi ama... '3 milyon TL teklif ettiler, vermedim' Gelen raporla her şey tersine döndü

Tokat’ta bir oduncunun bulduğu taşın meteor olduğunun düşünülmesi çevresi tarafından milyoner gibi karşılanmasına neden oldu. Analiz sonucunda taşın sıradan bir taş olduğunun anlaşılmasıyla vatandaşın gördüğü ilgi bir anda kayboldu. Oduncu, "Beni arayıp taşı almak isteyenler de oldu, 3 milyon lira para verdiler. Tahlil sonucu çıkmadan taşı alacaklardı, sonuç ne çıkarsa çıksın ellerinde olana razı olacaklardı. Ben taşı vermedim, benzetme yapacaksak kumar oynadım ama kaybettim" dedi.

Haber 21-08-2023 12:41

Ahlat'taki taş ocaklarında işçiler, sıcak havada saatlerce balyoz sallıyor

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki taş ocaklarında işçiler, kavurucu sıcağa rağmen geleneksel yöntemleri kullanarak çalışıyor.

Yurthaber 03-08-2023 12:11

Akıllara durgunluk veren anlar: Görüntüler İstanbul’da kaydedildi! Kaldırımdaki insanların başına taş yağdı

Çağlayan’da öğle saatlerinde kaldırımda yürüyen vatandaşların başına, bir binadan kopan çok sayıda taş parçası düştü. Neye uğradığını şaşıran vatandaşlar panikle etrafa kaçışırken, olayda 2 kişi başından ve kolundan yaralandı. Dehşet anları ise kameralara yansıdı.

Haber 26-07-2023 16:16

Mersin'de hastanın mesanesinden 2 kilo 200 gram taş çıktı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, "idrar yaparken yanma" şikayetiyle hastaneye başvuran 40 yaşındaki hastanın mesanesinden 2 kilo 200 gram taş çıkarıldı.

Yurthaber 12-06-2023 11:22

Zımpara gibi sertleşen havluları yumuşacık yapan doğal çözüm! Yumuşatıcılara para vermeye son

Kimse cildini sertleşmiş havlulara silerek tahriş etmek istemiyor. Ancak havlular yıkana yıkana zaman içerisinde sertleşebiliyor. Taş gibi sertleşen havlular cildimizde çiziklere sebep olabiliyor. Sertleşen havlular nasıl yumuşatılır sorusunun tek yolunun yumuşatıcı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Evde uygulayacağınız doğal yöntemle yumuşacık havlulara kavuşabilirsiniz.

Kadin 25-05-2023 16:50

54 yıl boyunca gözünde bir taş parçasıyla yaşadı! Doktor doktor gezdi kimse ona inanmadı... “Deli olduğumu düşündüler”

İspanya’da yaşayan 64 yaşındaki Domi isimli bir kadın hayatının 54 yılını gözündeki bir taş parçasıyla geçirdiğini söyleyerek herkesi şaşırttı. 20’den fazla doktora gitmesine rağmen duruma bir çözüm bulamadığını söyleyen Domi, doktorların gözünde çakıl taşı olduğuna inanmadıklarını ve akıl sağlığından şüphelendiklerini ifade etti.

Trend 25-05-2023 14:55

Erzurum’da İmamoğlu'nun konuşması sırasında yaşanan 'taşlı saldırı' olayında 9 kişi daha serbest

Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum’daki konuşması sırasında çıkan olaylarla ilgili son olarak yapılan soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan 9 kişinin daha serbest kaldığı öğrenildi. Daha önce gözaltına alınan 15 kişi de serbest kalmıştı.

Haber 10-05-2023 10:58

Munzur ve Pülümür vadilerinden topladığı taşlar ile dal parçaları tuvali oldu

Tunceli'de yaşayan ressam Murat Ozan, Munzur ve Pülümür vadilerinden topladığı taş ile dal parçalarını tuval olarak kullanıyor.

Yurthaber 28-04-2023 11:07

Sertleşmiş havluları pamuk gibi yumuşacık yapıyor! Sertleşen havluları yumuşatmak için...

Kimse elini ve yüzünü yıkadıktan sonra cildini taş gibi sertleşmiş havlularla kurulmak istemiyor. Zaman içerisinde sertleşen havlular hem kötü bir his bırakıyor hem de cildi tahriş ediyor. Sertleşmiş havluları yumuşatmak için çeşitli çözümler aranıyor. Evde yapılan basit yöntemle sertleşen havlularınızı pamuk gibi yumuşacık yapabilirsiniz.

Kadin 19-04-2023 09:59

Tam 5 bin yıllık gizemli oyun... Taşları bulundu ama nasıl oynandığı çözülemiyor! 'Satrancın atası'

Siirt’teki Başur Höyük’te 2013’te başlayan kazılarda 39 taşı bulunan 5 bin yıllık oyun gizemini koruyor. Batman Müzesi’nde sergilenen taşların bulunduğu kazı çalışmalarında görev alan Uzman Arkeolog Abdurrahman Demir, oyunun asıl oynandığının hala çözülemediğini belirtti. Demir, "Sistem olarak 4 domuzun, 4 köpeğin olması, göz şeklinde olması, pramidal taşların olması ve mermi benzeri taşların olması bunun bir zeka oyunu olduğunu gösteriyor. ‘Satrancın atasıdır’ demek çok da yanlış olmaz" dedi.

Haber 12-01-2023 11:30

Trabzon'da akılalmaz olay! Aldığı fındıkları görünce şoka uğradı... 'Toy olduğum için...'

Akılalmaz olay Trabzon'da yaşandı. Amcasının iş yerinde çalışan 18 yaşındaki Cihat Aydın, kimliği belirsiz kişiye 3 bin 370 lira ödeyerek 2 çuval fındık aldı. Çuvallardan 28 kilo 600 gram ağırlığında 2 taş çıktı. Zararlarının bin 420 lira olduğunu söyleyen Aydın, "Acele edince beni de acele ettirdi; toy olduğum için anlayamadım" ifadelerini kullandı. Genç Cihat, taşların üzerine fiyat ve tarih yazarak dükkanında sergiledi.

Haber 09-01-2023 17:22

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, mesanesinden çıkanlar şaşkına çevirdi! 'Dünya literatüründe pek rastlanmıyor'

Çanakkale’de, idrar yaparken yanma ve karın ağrısı şikayetiyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi Üroloji Servisi’ne başvuran Hayrettin Gültekin'in (30) vücudundan çıkanlar şaşkına çevirdi. Gültekin'in mesanesinden ameliyatla, toplam ağırlığı 550 gram olan 20 taş çıkarıldı. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan, "Dünya literatürüne baktığımızda bu boyutlarda taşlara pek rastlanmıyor" ifadelerini kullandı.

Haber 21-11-2022 13:56

Taş eş anlamlısı nedir? Taş kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimiz eş anlamlı sözcükler açısından oldukça zengindir. Eş anlamlı sözcüklerde kelimenin yazılışı ve okunuşu farklı olup anlamları aynıdır. Yazılı veya sözlü anlatımlarda bir kelimeyi çok sık tekrar etmek gerektiğinde kelimenin eş anlamlısını kullanmak anlatım bozukluklarının önüne geçmektedir. Pek çok kelimenin eş anlamı olan Türkçede taş kelimesinin eş anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 18-11-2022 18:02

Uzaydan geldiğini düşünüyor... 10 yıl önce buldu 'Nasıl böyle bir şey olur?' diyerek hemen eve götürdü! Satın almak istediler...

Kocaeli'de yaşayan Ertan Kamış isimli vatandaş 10 yıl önce bulduğu ve uzaydan geldiğini düşündüğü taşa gözü gibi bakıyor. "Bunu kendime dünya dışından gelen bir mektup, bir mesaj olarak algıladım" diyen Kamış taşı satın almak isteyenlere fiyat dahi vermedi. Taşın güçleri olduğuna inanan Kamış uzaydan geldiğine inandığı taşı dağınıklığı düzeltmesi için İstanbul'a getirdiğini de belirtti. İşte Ertan Kamış ve elindeki taşın hikayesi...

Haber 08-11-2022 20:38

Bu taşlar evinize bolluk ve bereket getiriyor! Zenginlik için almanız gereken taşlar

Doğal taşlar hayatın birçok alanında sıklıkla kullanılıyor. İnsanlık tarihi boyunca oldukça ilgi gören doğal taşların faydalarına inanlar bu taşları yanlarında ayırmıyor. Doğal taşların para, aşk, bereket, sağlık getirdiği düşünülüyor. Evinize bolluk ve bereket getirmek istiyorsanız aşağıda bulunan taşların enerjilerine bakabilirsiniz.

Kadin 01-11-2022 18:47

Karaman'da hastanın mesanesinden 1 kilo 50 gram taş çıktı

Karaman'da hastanın mesanesinden 1 kilo 50 gram taş çıktı

Yurthaber 16-09-2022 16:30

Adana'da eski eşini kafasına taşla vurarak öldüren zanlı tutuklandı

Adana'da eski eşini kafasına taşla vurarak öldüren zanlı tutuklandı

Yurthaber 02-09-2022 09:57

GÜNCELLEME 2 - Adana'da darbedilip kafasına taşla vurulan kadın öldü

Cinayet zanlısı eski koca gözaltına alındı CENAZENİN DEFNEDİLMESİ EKLENDİ

Yurthaber 01-09-2022 12:52

Adana'da tadilat sırasında bulunan ve kafatası sanılan cismin taş olduğu belirlendi

Adana'da tadilat sırasında bulunan ve kafatası sanılan cismin taş olduğu belirlendi

Yurthaber 01-09-2022 10:01

GÜNCELLEME - Adana'da darbedilip kafasına taşla vurulan kadın öldü

KADININ BOŞANDIĞI EŞİNİN GÖZALTINA ALINMASI EKLENDİ

Yurthaber 01-09-2022 09:46

Adana’da darbedilip kafasına taşla vurulan kadın öldü

Adana’da darbedilip kafasına taşla vurulan kadın öldü

Yurthaber 01-09-2022 07:17

Çocuk yaşta başladığı kuyumculuk zanaatında özgün tasarımcı oldu

Konyalı kuyumcu 40 yıldır altın, gümüş ve değerli taşlara sabırla şekil veriyor, ters mimari tekniğiyle işlediği taşlarla da adından söz ettiriyor - Takı tasarımcısı Servet Küçükdemirel: - "Ben dünyanın birçok yerindeki kuyumcu fuarlarına gittim. Oralarda gördüklerimi hayata geçirmeye karar verdim. Ondan dolayı da kişiye özel tasarımlar yapmaya başladım"

Yurthaber 30-07-2022 11:16