Tasarım Haberleri

Kazılarda çıkarılan yaklaşık 12 bin 500 yıllık eserlerin figürlerini altına işledi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaklaşık 12 bin 500 yıllık Körtik Tepe'deki kazılarda çıkarılan eserlerdeki farklı hayvan figürleri takı tasarım ustası tarafından altın gerdanlık, küpe, yüzük ve bileklikte kullanıldı.

Yurthaber 01-11-2023 11:57

Akıllı cihazların tasarımında 'devrim yaratabilecek' adım: Çinli bilim insanları geliştirdi!

Yeni geliştirilen sıvı metal tekniği, akıllı cihaz tasarımlarında yeni kapılar açabilir... Çinli bilim insanlarının geliştirdiği sıvı metali kağıda uygulama tekniğinin, gelecek dönemde esnek ve bükülebilir akıllı cihazlar geliştirilmesine olanak tanıyacağı belirtildi.

Haber 14-06-2023 16:34

Fenerbahçe'nin yeni sezon forması internete sızdı, bu iddia ortalığı karıştırdı!

Yeni sezon hazırlıklarına tam gaz devam eden Fenerbahçe'de taraftarın merakla beklediği konuların başında forma geliyor. Sarı-Lacivertliler'in yeni sezon forması olduğu iddia edilen bir forma tasarımı sosyal medyada paylaşılırken formanın tasarımı 1997-98 sezonunu hatırlattı. İşte detaylar...

Spor 27-05-2023 10:12

Erdoğan ve Bahçeli'ye yer verdiği tasarımları gündem olmuştu! Gözaltı sonrası Akşener'den açıklama: Sadece 37 gün kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yer aldığı tasarımları yapan Mahir Akkoyun gözaltına alındı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'den konuyla ilgili paylaşım geldi. Akkoyun'un gözaltına alınmasına tepki gösteren Akşener "Sadece 37 gün kaldı" dedi. Mahir Akkoyun daha sonra serbest bırakıldı.

Haber 07-04-2023 12:49

Tasarım eş anlamlısı nedir? Tasarım kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe anlatım ve dil bilgisi açısından çok zengin bir dildir. Dilimizde anlatmak istediklerimizi farklı kelimelerle ifade etmemizi sağlayan eş anlamlı sözcükler bulunmaktadır. Anlamları aynı, okunuşları ve yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı sözcükler denmektedir. Türkçe eş anlamlı sözcüklerin yaygın olarak yer aldığı bir dildir. Bazı kelimelerin bir bazı kelimelerin birden fazla eş anlamlısı olabilir. Tasarım sözcüğü eş anlamlısı olan bir kelimedir. Peki, tasarım eş anlamlısı nedir?

Egitim 18-11-2022 18:01

Edirne'de düzenlenen 2. Mimarlık ve Enerji Çalıştayı sıfır enerjili bina tasarımı ile tamamlandı

Edirne'de düzenlenen 2. Mimarlık ve Enerji Çalıştayı "sıfır enerjili bina" tasarımı ile tamamlandı

Yurthaber 14-10-2022 17:16

Mühendis adayları iş hayatını sanal gerçeklikle öğreniyor

Gaziantep Üniversitesinde hazırlanan laboratuvarla öğrenciler, sanal gerçekliği kullanarak tasarımlarını yaptıkları fabrika ve makinelerle teoriği pratiğe döküyor - Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram: - "Katılımcılar, kendi tasarladıkları fabrika, makinalar içerisinde birebir gezme şansı olacak, hatalar varsa düzeltebilecek. Bu sayede bir mühendisin 2 yıllık çalışması aylara düşürmüş olacağız. Bazen de bir günde bir fabrikayı tasarlayacak"

Yurthaber 01-10-2022 13:10

Sizi zengin hissettirecek lüks ve tasarım ev eşyası modelleri

Hayatın koşuşturması sırasında rahatlamayı sağlayan yaşam alanları kişisel zevklere göre dizayn edilir. Bazen konfora daha çok önem verip bazense lüks eşyalarla tasarlanır evler. Gelir düzeyine bağlı hayat standardı ne olursa olsun sadece tek bir eşya bile zenginlik hissi vermeye ve o konforu yaşatmaya yetebilir. Peki, yaşam alanınızda sıcak ve lüks bir ambiyans oluşturmaya hazır mısınız? Öyleyse okumaya devam edin!

Haber 20-09-2022 13:48

Türkiye ev tekstili tasarım yarışmasında final heyecanı

Türkiye ev tekstili tasarım yarışmasında final heyecanı

Yurthaber 05-09-2022 16:57

Geleneksel kumaşlardan üniversite sanayi iş birliğiyle modern kıyafetler üretiliyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde basma, pazen, ehram, alaca gibi geleneksel kumaşlar modern giysilere dönüştürülüyor - Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut: - "Alaca kumaş, ehram gibi kadınların 70-80 yıl önce şalvar ve çarşaf dikip giydikleri kumaşlardan ceketler, pantolonlar ve gece elbiseleri tasarladık"

Yurthaber 04-09-2022 11:13

Bolu'nun Ayvazı TEKNOFEST'te sergileniyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesince ilk kez 2017 yılında tasarlanan elektrikli araç Ayvaz'ın, tasarımı yenilenen ve performansı artırılan beşinci versiyonu "Ayvaz Neo" TEKNOFEST KARADENİZ'de tanıtılıyor - Vatandaşlar, festival alanında tur attıkları elektrikli araçla hatıra fotoğrafı çektiriyor

Yurthaber 01-09-2022 16:50

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması için son başvuru tarihi 2 Eylül'e uzatıldı

Bu yıl "Şarj ve Batarya Teknolojileri" temasıyla 25 Ekim'de Bursa Uludağ Üniversitesinde gerçekleştirilecek yarışmada, dereceye giren finalistlere toplam 500 bin lira ödül verilecek

Yurthaber 21-08-2022 16:37

Çocuk yaşta başladığı kuyumculuk zanaatında özgün tasarımcı oldu

Konyalı kuyumcu 40 yıldır altın, gümüş ve değerli taşlara sabırla şekil veriyor, ters mimari tekniğiyle işlediği taşlarla da adından söz ettiriyor - Takı tasarımcısı Servet Küçükdemirel: - "Ben dünyanın birçok yerindeki kuyumcu fuarlarına gittim. Oralarda gördüklerimi hayata geçirmeye karar verdim. Ondan dolayı da kişiye özel tasarımlar yapmaya başladım"

Yurthaber 30-07-2022 11:16