Tasavvuf Muzigi Haberleri

Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de gerçekleştirildi

Tasavvuf ve irfan geleneğini yaşatmak amacıyla hazırlanan "Sema-Semah-Devran" etkinliği, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) seyircilerle buluştu.

Yurthaber 2024-03-29 07:37:47

Kırşehir'de Mevlana'nın 750. Vuslat Yılı dolayısıyla program düzenlendi

Kırşehir'de "2023 Mevlana Yılı" ve Hazreti Mevlana'nın "750. Vuslat Yıl Dönümü" kapsamında Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Ayin-i Şerifi programı düzenledi.

Yurthaber 2023-08-02 07:37:48

Bilecik'te 2023 Mevlana Yılı ve Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü etkinliği

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Turizm Ajansı tarafından Bilecik'te, 2023 Mevlana Yılı ve Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü kapsamında Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Ayin-i Şerifi programı düzenlendi.

Yurthaber 2023-07-20 07:41:38

Marifetname'den seğirmeler ve anlamları nedir? Seğirmeler ve neticeleri nelerdir, neyi işaret eder?

Erzurumlu İbrahim Hakkı olarak bilinen İbrahim Hakkı, 1703 yılında Erzurum'da doğmuştur. Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan yazar, Türk edebiyatında tasavvuf, ilim ve ilahî aşkla tanınan bir yazardır. İlahi aşk anlayışıyla, tasavvuf ve ilim anlayışıyla kendisini geliştiren İbrahim Hakkı mutasavvıf ve araştırmacıdır. Marifetnâme başta olmak üzere toplamda yaklaşık olarak 15 eser kaleme almıştır. Eserlerinden birisi olan Marifetnâme nedir?

Egitim 2023-05-29 16:48:22

Ömer Tuğrul İnançer'in naaşı Nureddin Cerrahi Tekkesi'ne getirildi

Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfı'nın da bulunduğu Karagümrük'teki tekkeye getirilen mutasavvıf, müzisyen ve yazar İnançer'in cenazesi, sevenleri tarafından ilahi ve dualarla karşılandı

Yurthaber 04-09-22 17:35

Tasavvuf ne demek? Tasavvuf kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta kullanmasak da hafızamızda yer eden pek çok kelime vardır. Televizyondan, internetten ya da günlük hayatta duyduğumuzda dikkatimizi çeken bu kelimelerin anlamları zaman zaman merak uyandırabilir. İnternette aratarak ulaşılan kelime anlamları Türk Dil Kurumu tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda yayımlanmıştır. Tasavvuf kelimesi de detaylı bir şekilde incelenen sözcükler arasındadır. Tasavvuf ne demektir?

Egitim 23-05-22 18:38

İstanbul'un manevi fatihi: Akşemseddin

Osmanlı döneminin önemli din alimlerinden olan, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un kapısında kendisini karşılayan ahaliye, "O benim hocamdır. Şehrin manevi fatihidir" dediği Akşemseddin, vefatının 563. yılında yad ediliyor - AKİMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tabakoğlu: - "En zor zamanlarında Fatih'in kararlı, sabırlı, dirayetli ve dikkatli olmasını isteyen Akşemseddin, neticede kültürümüze çok önemli miraslar bırakmıştır. Diyebiliriz ki Akşemseddin'in temsil ettiği manada bir tasavvuf anlayışı, en zor zamanlarında devletine ve milletine hizmeti gaye edinen, bunun için de hiçbir maddi menfaati öne almayan bir bakış ve duruştur"

Yurthaber 16-02-22 11:40

Hacı Bayram Veli kimdir? Hacı Bayram ne zaman yaşadı? Hacı Bayram Veli'nin eserleri nelerdir?

Hacı Bayram Veli dizisi, TRT1 ekranlarında yayın hayatına başlayan yeni bir yapımdır. Hacı Bayram Veli'nin hayatını ve onun tasavvuf dünyasını ekranlara taşındığı Hacı Bayram Veli Aşkın Yolculuğu adlı dizisinin yayınlanmasıyla birlikte Hacı Bayram Veli'nin hayatı merak edilmeye başlandı. İzleyiciler, diziden etkilenerek Hacı Bayram Veli hakkında geniş çaplı araştırmalara başladı. İşte Hacı Bayram Veli hakkında merak edilenler!

Haber 12-02-22 01:03

Semazenlerin ritüelleri Allah'a yolculuğu anlatıyor

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü ve Postnişin Fahri Özçakıl: - "Semazen, üzerindeki siyah hırkasının toprak olduğunu ve öldükten sonra o topraktan sıyrılıp üzerindeki beyaz tennuresiyle kefeni simgelediğini ve başındaki sikkesinin de nefsinin mezar taşı olduğu düşüncesiyle hareket ederek, topraktan sıyrılıyor, kefeniyle Allah'a karşı bir yolculuk başlamış oluyor"

Yurthaber 10-12-21 12:30

Hazreti Mevlana'yı anma törenleri başlıyor

Konya'da gerçekleştirilecek Hazreti Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında bir aydır provalarını yoğunlaştıran Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyesi 49 semazen ve müzisyen, icra edilecek sema ayin-i şerifleri için son hazırlıklarını tamamladı

Yurthaber 06-12-21 11:29

Büyük tasavvuf Yunus Emre İshak Paşa Sarayı'nda anıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz: - "Ecdadımızın Anadolu'ya vurduğu mühürlerden en kıymetlilerinden İshak Paşa Sarayı'nda bu eşsiz ezgileri, bu muhteşem sözleri dinleyebilmek her kula nasip olmaz."

Yurthaber 30-09-21 23:08

Fedakar çift, Mahperi Hunat Hatun Türbesi'nin bakımını yapıyor

Kayseri'de birçok cami, medrese, kervansaray ve hamam inşa ettiren, yaşadığı dönemde önemli hayır işlerine imza atan Mahperi Hunat Hatun'un türbesini, Sema ve Hasan Bozdağ çifti gönüllü olarak temizliyor - Mühendis Hasan Bozdağ: - "Hem işte çalışıyorum hem de medreseye geliyorum. Burada tasavvuf ve sema eğitimi alıyorum. Bunun yanında buranın temizliğiyle de ilgileniyoruz" - Terzi Sema Bozdağ: - "Temizliği eşimle yapmak güzel bir duygu"

Yurthaber 26-09-21 11:49

Said Hatipoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Nihat Hatipoğlu'nun oğlu Said Hatipoğlu'nun biyografisi...

Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'nun oğlu Said Hatipoğlu, dini günlerde ekranlarda babası gibi yer alıp tasavvuf, mezhepler, edebi eserler, tarikatlar ve İslam gibi kategorilerde eserler kaleme almıştır. Said Hatipoğlu bugün Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programının konuğu oluyor. Peki Said Hatipoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Nihat Hatipoğlu'nun oğlu Said Hatipoğlu'nun biyografisi...

Haber 30-04-21 10:20

Sami Özer kimdir? Sami Avni Özer kaç yaşında? Sami Özer nereli?

Sami Özer, Türk tasavvuf müziği sanatçısıdır. Ünlü tasavvuf müziği sanatçısı olarak bilinen Emin Ongan’ın öğrencisi olarak da tanınan Sami Özer, 13 yıl boyunca Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde Klasik Türk Müziği eğitimi almıştır. 1974 yılında düzenlenen “Altın Ses” yarışmasında Türk Sanat Müziği dalında birincilik ödülüne sahip olan Sami Özer, TRT İstanbul Radyosu’nda da bir süre görev almıştır.

Haber 19-04-21 11:33

Said Hatipoğlu kimdir? Said Hatipoğlu kaç yaşında? İşte Nihat Hatipoğlu'nun oğlu...

31 yaşında olan Said Hatipoğlu, tasavvuf, tarikatlar, mezhepler ve İslam üzerine edebi eserler yazmıştır. Nihat Hatipoğlu’na da oldukça benzeyen Said Hatipoğlu, ekranlara çıktığı ilk zamanlardan beri izleyicilerden tam not almıştır. Gerek ahlakı gerekse de konuşması ile birçok kişi tarafından oldukça sevilmiştir.

Haber 12-04-21 13:53

Anadolu Üniversitesi’nin ortaklığında “Ahmet Yesevi’den Yunus Emre’ye Türk Tasavvuf Düşüncesi Çalıştayı” düzenlenecek

Anadolu Üniversitesinin ortaklığında “Ahmet Yesevi’den Yunus Emre’ye Türk Tasavvuf Düşüncesi Çalıştayı” düzenlenecekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2021 yılını "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak ilan etmesi ile birlikte Anadolu Üniversitesi tarafından planlanan etkinlikler hayata geçmeye devam ediyor.

Yurthaber 02-04-21 10:09

Mehmet Fatih Çıtlak kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? İşte Mehmet Fatih Çıtlak biyografisi...

İslâm tarihi ve tasavvuf konularında pek çok radyo ve televizyon programı yapmış olan ilahiyatçı Mehmet Fatih Çıtlak'ın hayatı vatandaşlar tarafından merak edip araştırılıyor. Peki Ramazan ayı içerisinde çeşitli TV kanallarında sahur programları yapan Mehmet Fatih Çıtlak kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? İşte Mehmet Fatih Çıtlak biyografisi...

Magazin 27-03-21 16:42

Sami Özer kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Sami Özer biyografisi...

Türk tasavvuf müziği sanatçısı olan ve Türk sanat müziği dalında birincilik ödülü almış olan Sami Özer, İbo Show'un bu haftaki konuğu olacak. Peki yurt içi ve yurt dışında pek çok etkinlikte sahne alan Sami Özer kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Sami Özer biyografisi...

Magazin 25-03-21 12:24

Huzurevi sakinleri için manevi destek programı düzenlenecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ayda bir düzenlenecek programlarda Kur'an-ı Kerim tilaveti, tasavvuf musikisi dinletisi ve öğretici konulardan oluşan sohbetlere yer verilecek

Yurthaber 28-01-21 10:16

Cobid-19 nedeniyle 6. Uluslararası Yunus Emre Günleri iptal edildi

Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Uluslararası Yunus Emre Günlerinin, korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle iptal edildiği açıklandı.Manisa’nın merkez Yunusemre ilçesine adını veren ünlü tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre adına bu yıl, 2 - 6 Aralık tarihleri arasında yapılacağı daha önceden açıklanan 6.

Yurthaber 20-11-20 16:55

Tuzla’da Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yılına özel sergi

Tuzla’da Anadolu’da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yılına özel ‘Yunus’un Çağırısı’ sergisinin açılışı yapıldı.

Yurthaber 26-10-20 13:59

Esenler’de kültür sanat sezonu Mazhar Alanson konseri ile açıldı

Esenler Belediyesinin 2020-2021 yılı “Yunus Emre Kültür Sanat Sezonu”, Mazhar Alanson konseri ile açıldı.Esenler Belediyesi, 2020-2021 yılı kültür sanat sezonunu Anadolu’da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin vefatının 700.

Yurthaber 09-10-20 23:01

Esenler’de kültür sanat sezonu Mazhar Alanson konseri ile açıldı

Esenler Belediyesinin 2020-2021 yılı “Yunus Emre Kültür Sanat Sezonu”, Mazhar Alanson konseri ile açıldı.Esenler Belediyesi, 2020-2021 yılı kültür sanat sezonunu Anadolu’da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin vefatının 700.

Yurthaber 09-10-20 23:01

Yazar Sinan Yağmur, Uçhisar’da

Uçhisar Belediyesi tarafından düzenlenen ve Aşkın Gözyaşları kitabının yazarı Ünlü Yazar Sinan Yağmur’un ’Tasavvuf ve İçsel Huzur’ konulu halk söyleşi programına vatandaşlarımız ilgi gösterdi.Ünlü yazar Sinan Yağmur’un konuşmacı olarak katıldığı söyleşi programı Uçhisar Kale önünde korona virüs tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirildi.

Yurthaber 12-09-20 10:10

Başiskele’de şiir ve tasavvuf akşamı

Başiskele’de Belediyesi tarafından düzenlenen “2020 Başiskele Yaz Etkinlikleri” kapsamında şiir ve ilahilerle keyifli bir tasavvuf akşamı yaşandı.Korona virüs salgını sonrası yeni normalleşme süreciyle birlikte maske takma, sosyal mesafeye ve temizlik kurallarına uygun olarak Başiskele Sahilinde açık havada yaz etkinlikleri gerçekleştirildi.

Yurthaber 19-08-20 12:53

Yunus Emre türbesi ziyaretçilerini bekliyor

Türkiye’nin önemli tasavvuf ehli ve halk şairlerinden Yunus Emre’nin Eskişehir’deki türbesini ziyaret ederlerin sayısı, Korona virüs etkisi ile bu yıl ciddi oranda azalırken bölgedeki bakımsızlık ve kirlilik dikkati çekiyorAnadolu’da yaşayan, ancak şiirlerindeki evrensel mesajlarıyla dünyanın birçok ülkesinde tanınan ve sevilen Yunus Emre’nin Mihalıççık ilçesinin ismi ile anılan Yunus Emre mahallesinde türbesi bulunuyor.

Yurthaber 24-07-20 12:56

Tasavvuf musikisi sanatçısı Mürşid Kavurmacı ölü bulundu

Tasavvuf musikisi sanatçısı Mürşid Kavurmacı ölü bulundu

Yurthaber 27-05-20 11:32

Sağlık çalışanlarına hastane önünde tasavvuf konseri

Beypazarı Devlet Hastanesi çalışanları için tasavvuf sanatçıları özel bir konser gerçekleştirdi. Sosyal mesafeye dikkat edilen mini konser sağlık çalışanlarının büyük beğenisini topladı. Bazı sağlık çalışanları o anları telefonlarıyla görüntüledi.

Haber 23-05-20 12:01

Başkan Yılmaz: En büyük gücümüz birliğimiz

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan ’Toroslar’da Ramazan’ programında şehit anneleriyle buluştu.Ramazan ayının başlangıcından bu yana her gün sohbet programları, tasavvuf musiki dinletisi, meddah, hacivat ve karagöz gösterileri ile Ramazan’ın birlik ve beraberlik atmosferinin yaşatıldığı program, en son yapılan programda da yoğun ilgi gördü.

Yurthaber 12-05-20 14:55

Şanlıurfa'da mobil tasavvuf konserleri başladı

Şanlıurfa'da "mobil" tasavvuf konserleri başladı

Yurthaber 11-05-20 13:49

Karantinada tasavvuf müzik keyfi

Korona virüs tedbirleri kapsamında Suudi Arabistan ve Kazakistan’dan Balıkesir’e getirilerek yurtta karantinaya alınan vatandaşlarımıza Ramazan’ın manevi atmosferine uygun sürpriz yapıldı.

Yurthaber 08-05-20 00:17

Yunus Emre vefatın 699’üncü yıl dönümünde bu yıl sessizce mezarı başında anıldı

Büyük Türk düşünürü, tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, bugün vefatın 699’üncü yıl dönümünde Eskişehir’in Mihalıççık ilçesindeki kabri başında sessizce anıldı.Eskişehir’in Mihalıççık topraklarında 13’üncü yüzyılında yaşayan ve aynı yerde mezarı bulunan Türk tasavvuf edebiyatının önemli ismi Yunus Emre, kabri başında düzenlenen sessiz bir törenle anıldı.

Yurthaber 06-05-20 19:22

Erzincan Gençlik Merkezi Ramazan Gecelerini dijital platforma taşıdı

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Erzincan Gençlik Merkezi’nde Ramazan etkinlikleri dijital platforma taşındı.“Ramazan Geceleri ” programını sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayınlarla evlere kadar ulaştıran Erzincan Gençlik Merkezi, tasavvuf müziği, halk müziği ve tanınmış isimleri vatandaşlarla buluşturuyor.

Yurthaber 04-05-20 19:00

Van YYÜ İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ferzende İdiz

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanı Doç.

Yurthaber 29-02-20 13:22

TRT 1'in yeni dizisi Hay Sultan'ın oyuncu kadrosu belli oldu! Çetin Tekindor hangi rolde oynayacak?

Yakında TRT 1’de izleyicisi ile buluşacak olan Hay Sultan, Abdülkadir Geylani’nin hayatını anlatacak. İslam tarihinin önemli isimlerden biri olan tasavvuf âlimi Abdülkadir Geylani, usta oyuncu Çetin Tekindor tarafından canlandırılacak.

Magazin 24-02-20 20:42

Çarşamba’da Tasavvuf Müziği Konseri

Çarşamba Belediyesi kültür sanat etkinliklerine Cemil Şensoy Kültür Merkezinde düzenlediği Tasavvuf Müziği Konseri ile devam etti.Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ile başlayan program, Çarşamba Belediyesi Tasavvuf Müziği Topluluğunun konseri ile devam etti ve dualarla sona erdi.

Yurthaber 12-02-20 16:58

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden tasavvuf musikisi konseri

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.

Yurthaber 03-02-20 22:50

Kahramanmaraş'ın tasavvuf musikisi eserleri kayıt altına alınıyor

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Sanatçısı Ahmet Uncu: - "Türk Tasavvuf Müziği adına bugüne kadar böyle bir çalışma yapılmamıştı. Belki de bir şehre ait Tasavvuf Müziği eserleri, ilk defa yazılı hale getirilerek notaya alındı ve ilk kez icra edilecek"

Yurthaber 26-01-20 15:47

OSM’de ‘Bir Yaşam Biçimi Olarak Tasavvuf’ isimli söyleşi gerçekleştirdi

Büyükşehir Belediyesi Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Bir Yaşam Biçimi Olarak Tasavvuf’ isimli söyleşi ile devam etti.Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Bir Yaşam Biçimi Olarak Tasavvuf’ isimli söyleşi ile devam etti.

Yurthaber 23-01-20 15:35

OSM’de ‘Bir yaşam biçimi olarak tasavvuf’ konuşulacak

Büyükşehir Belediyesi Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Bir Yaşam Biçimi Olarak Tasavvuf’ konulu söyleşi ile devam edecek.Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Bir Yaşam Biçimi Olarak Tasavvuf’ konulu söyleşi ile devam edecek.

Yurthaber 20-01-20 14:25

Başakşehir’de musiki rüzgarı esti

İbn Haldun Üniversitesi Başakşehir Tasavvuf Musikisi Korosu unutulmaz bir akşam yaşattı.

Yurthaber 19-01-20 09:32

Şair-Yazar Hayati İnanç sevgisi salona sığmadı

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında şair-yazar Hayati İnanç, sevenleriyle buluştu.Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen program Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlendi.‘Milli Mücadelenin 100’üncü Yılında Kahramanmaraş Tasavvuf Sohbetleri’ adı altında düzenlenen programda, İnanç’ın konuşmasını dinlemek isteyenler salonu tıklım tıklım doldurdu.

Yurthaber 14-01-20 16:00

Din görevlisinden tasavvuf musikisi klibi

Ordu’nun Ulubey ilçesinde görev yapan bir din görevlisi tarafından tasavvuf musikisi klibi hazırlandı.Ulubey ilçesinde Merkez Eski Cami’de görev yapan 7 yıllık din görevlisi evli ve bir çocuk babası Orhan Gülüm, çocukluk yıllarından itibaren hayali olan tasavvuf musikisi üzerine bir klip çekmeye karar verdi.

Haber 31-12-19 16:21

Afgan kızlar Horasan halk müziğini yeniden canlandırmak istiyor

Bezm-i Vahdet grubun temsilcisi Armağan Raufi: - "Yüzyıllar öncesine dayanan Horasan müzik türü artık ülkemizde unutulmuş durumda. Mevlana'nın babası Hoca Bahaeddin Veled'in yaşadığı dönemde revaçta olan aynı zamanda tasavvuf musikisi de içeren bu müzik türünü biz de Mevlana'nın Mesnevisinden seçtiğimiz parçalarla yeniden canlandırıyoruz"

Haber 27-12-19 11:20

Mevlana Kocaeli’de anıldı

Kocaeli’de, Mevlana Celaleddin-i Rumi, düzenlenen ’Şeb-i Arus’ etkinliğinde şiirleriyle anıldı.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musıkisi Korosu tarafından gerçekleştirilen Şeb-i Arus etkinliğinde, öğretileriyle tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 746.

Yurthaber 23-12-19 11:51

Darülaceze’de Mevlana şiirleriyle anıldı

Tasavvuf düşünürü ve maneviyat sembollerinden Mevlana Celaleddin Rumi Hz.

Magazin 21-12-19 13:18

Tasavvuf müziğinin emektarı, sema ayininin sesi oldu

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu solisti Ali Kalaycı, okuduğu naatlarla Konya'da aslına uygun gerçekleştirilen yüzlerce yıllık Sema Ayin-i Şerifi'nin sesi oldu - Ali Kalaycı: - "Sorumluluğumuz yüksek. İnşallah Hazreti Pir'e, tasavvuf yoluna, Mevleviliğe yakışır bir şekilde, sanatçı olarak cemiyette yaşamak nasip olur. Son nefesimize veya emekli olacağımız güne kadar da bu hassasiyeti taşımamız gerektiğine inanıyorum"

Magazin 17-12-19 11:14

Hazreti Mevlana'nın temsil makamı: Postnişin

Türk ve İslam aleminin en büyük mutasavvıflarından Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayata gözlerini yumduğu gece olan "Şeb-i Arus", 746. yılında "Vefa Vakti" temasıyla herkesi bir olmaya çağırıyor - Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü ve Postnişin Fahri Özçakıl: - "Postnişin, Mevlevi şeyhinin oturduğu en üst makamdır. Biz de postnişin olarak Hazreti Mevlana'yı temsilen o makamı doldurmaya gayret ediyoruz"

Yurthaber 14-12-19 11:27

13 yaşındaki Yusuf, 7 yıldır sema dönüyor

SURİYE uyruklu 13 yaşındaki Yusuf Mevlevi, 6 yaşında Halep'te Mevlevi dergahında başladığı semazenliğe, şimdi Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun en küçük üyesi olarak devam ediyor.

Haber 14-12-19 10:43