Tasnim Haberleri

İran'ın Natanz'daki nükleer tesisinde 'yangın'

İran'ın tek uranyum zenginleştirme merkezi Natanz'daki nükleer tesiste bir "olay" meydana geldiği açıklandı. Tasnim haber ajansı, Natanz valisinin sözlerini aktararak söz konusu olayın yangın olduğunu duyurdu. Olayda ölü veya yaralı olmadığı, herhangi bir sızmayla ilgili de endişe duyulmadığı belirtildi.

Haber 2020-07-02 18:27:42

İran'da helikopter düştü: 5 ölü

İran'da yarı resmi Tasnim Haber Ajansı, Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti'nde bir ambulans helikopterin düştüğünü; kazada 5 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haber 2019-03-04 14:30:19

DHA DIŞ - İran'da helikopter düştü: 5 ölü

İran'da yarı resmi Tasnim Haber Ajansı, Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti'nde bir ambulans helikopterin düştüğünü; kazada 5 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haber 2019-03-04 14:28:18

Devrim Muhafızları’ndan Trump’a Yanıt

İran’ın Tasnim haber ajansına göre Devrim Muhafızları’nın başkanı Amerika’nın İran’ın küresel petrol ticaretini kısmaya çabasına kolayca karşılık verilebileceğini söyledi

Haber 2018-07-25 18:47:39

Diğer Haber Etiketleri

Son dakika! İran'da bir yolcu uçağı düştü!

Tasnim haber ajansının son dakika olarak duyurduğu haberine göre, İran'ın başkenti Tahran'dan Yasouj'a gitmek üzere kalkan 60 kişiyi taşıyan yolcu uçağı radardan kayboldu. Uçağın Semirom kenti yakınlarında düştüğü açıklandı. Uçağın Tahran-Yasuc arasında uçuş gerçekleştirdiği belirtildi.

Haber 18-02-18 10:33

Son dakika! İran Dışişleri'nden 'sınır kapıları kapatıldı' iddiasına yalanlama

İran merkezli Tasnim haber ajansının İran'ın Kuzey Irak ile bulunan sınır kapılarını kapattığını aktarmasının ardından İran Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık Tahran'ın Kuzey Irak ile sınır kapılarını kapattığını yalanladı. Irak ordusu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Peşmerge güçlerinin Kerkük’ten çekilmesi için 48 saatlik süre tanırken, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı, kentin adeta bir saatli bombaya döndüğünü belirterek, “Her an patlayabilir” dedi.

Haber 15-10-17 13:06

İran Amerika’yı BM’ye Şikayet Etti

İran’ın yarı-resmi haber ajansı Tasnim, Tahran’ın Amerika’nın son yaptırımlarını BM Güvenlik Konseyi’ne resmen şikayet ettiğini duyurdu.

Haber 01-08-17 17:00

Hasan Ruhani'nin kardeşi tutuklandı

Tasnim haber ajansının haberine göre İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin kardeşi ve yardımcısı Hüseyin Feridun, "mali suç" nedeniyle tutuklandı. İran Yargı Sözcüsü Gholam-Hossein Mohseni Eje'i Pazar günü yaptığı haftalık basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin kardeşi ve baş yardımcılarından biri olan Fereydoun'un Yargı tarafından düzenlenen kefaleti ödememesi üzerine hapishaneye gönderildiğini bildirdi.

Haber 16-07-17 15:49

İran, Suriye'deki IŞİD karargahlarını vurdu

İran'ın Tasnim haber ajansı, Devrim Muhafızları'nın Suriye'nin doğusunda bulunan IŞİD militanlarını füzeyle vurduğunu açıkladı. Devrim Muhafızları'nın yaptıkları açıklamada, "masumların kanının dökülmesi cevapsız kalmayacak"denildi. IŞİD 7 Haziran'da Tahran'da terör saldırıları gerçekleştirmişti. Saldırılarda 18 kişi hayatını kaybetmişti.

Haber 19-06-17 00:02

Çavuşoğlu'ndan flaş açıklamalar! İran'dan Türkiye mesajı

Mevlüt Çavuşoğlu, Katar krizine ilişkin, "Türkiye olarak amacımız bu krizin bir an önce çözülmesidir. Sorunlar olabilir ama sorunları çözmek için bu kadar ileri giden adımları atmaya gerek yok. Tarafsızlığımızı koruyoruz ama yanlış olanı da çekinmeden söylüyoruz. Sorunun çözümüne katkı sunmaya çalışıyoruz" dedi. İran'dan ise flaş bir açıklama geldi. Tasnim haber ajansına konuşan İranlı yetkililer, Katar pazarını Türkiye'ye kaptırdıklarını söyledi.

Haber 15-06-17 17:55

İran: Tahran saldırılarının planlayıcısı öldürüldü

İran İstihbarat Bakanı Alevi, Tahran'daki saldırıların planlayıcısının bugün öldürüldüğünü açıkladı. Tasnim Haber Ajansı'nın aktardığına göre, İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi, Tahran'da 17 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları gerçekleştiren saldırganların komutanın bugün güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü duyurdu. İran parlamentosu ve İran İslam Devrimi'nin lideri Humeyni'nin türbesine çarşamba günü düzenlenen intihar bombalı ve silahlı saldırıda 17 kişi ölmüştü; IŞİD üst lenmişti.

Haber 11-06-17 08:46

Hizbullah’tan Esad yanlısı Afganlar’a keskin nişancı eğitimi

Lübnan’daki Hizbullah, Suriye’de Esat için savaşan Afganlar’a ileri derece keskin nişancılık eğitimi veriyor. İran’da hükümet yanlısı Tasnim Ajansı’nın verdiği habere göre yüzlerce Afganlı kapsamlı keskin nişancı eğitimini tamamladı.

Haber 14-07-16 14:21

IŞİD İranlı komutanı öldürdü

İran'ın Tasnim haber ajansı, İran Devrim Muhafızı komutanlarından Seyyid Rıza Hüseyni Mukaddem'in Bağdat'ın kuzeyindeki Samarra kenti yakınlarında öldürüldüğünü duyurdu.

Haber 09-02-15 13:07