Tatilci Haberleri

Uludağ'da ilginç anlar! Tatilci, telesiyejden böyle sarktı

Bursa'da hafta sonu yoğunluğunun yaşandığı Uludağ'da telesiyejden sarkan tatilci, görevlilerin müdahalesi ile indirildi.

Haber 2024-02-18 16:33:09

Bozcaada’ya nasıl gidilir? Geyikli Bozcaada feribot ücreti ne kadar?

Bozcaada, ülkemizin Marmara Bölümü’nün güneybatı kesiminde konumlanan Çanakkale şehrimizin iki ada ilçesinden biridir. Hem doğal güzellikleri hem de tarihi yapısı ile öne çıkan Bozcaada, özellikle turistler için adeta bir tatil merkezidir. Bundan kaynaklı turizm yönünden de önemli bir yere sahip olan adaya, her yaz düzenli olarak çok sayıda tatilci gelir. Ayrıca bölge renkli sokakları ve bahçeleri ile de dikkat çeker. Peki, Bozcaada’ya nasıl gidilir, Geyikli Bozcaada feribot ücreti ne kadar?

Haber 2023-11-18 20:15:04

Muğla'da kuvvetli yağış sele yol açtı! Araçlar sürüklendi, tatilciler kabusu yaşadı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Muğla'da şiddetli yağış sele dönüştü. Sabah saatlerinde kuvvetli olan yağış nedeniyle yollar sular altında kaldı, araçlar sel sularında sürüklendi. Ekiplerin çalışmasıyla mahsur kalan 15 tatilci ise tahliye edildi.

Haber 2023-11-13 14:07:39

3 bin nüfuslu tatil beldesine tatilci akını! Nüfus yaklaşık 70 kat arttı: Park ve plajlarda yatıyorlar

Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası'nda tatilci sayısı 200 bin kişiye ulaştı. Normal şartlarda 3 bin olan ilçenin nüfusu tatilci akınıyla katlanırken yiyecek, içecek ve su sıkıntısı çekildiği belirtiliyor.

Haber 2023-07-16 14:35:42

Antalya'daki 5 yıldızlı otelde korkunç olay! Aqua parktaki kaydıraktan ölüme kaydı... O anlar kamerada

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 5 yıldızlı otelin aqua parkında bulunan kaydıraktan kayarak, kafasını havuzun tabanına vuran 65 yaşındaki tatilci; kaldırıldığı özel hastanede 8 gün sonra yaşamını yitirdi. Dehşet anları anbean kameraya yansıdı.

Haber 04-07-23 16:19

Uyarıları dinlemeyen tatilciler ölümden döndü! Vatandaşlar fark etti, son anda kurtarıldılar

Antalya’nın Alanya ilçesinde korku dolu anlar yaşandı. Cankurtaranların uyarılarına rağmen dalgalı denize giren 2 tatilci, boğulma tehlikesi geçirdi. Cankurtaranlar ve vatandaşlar tarafından fark edilip son anda kurtarılan tatilciler, tedavi için hastaneye kaldırıldı. İşte detaylar...

Haber 23-05-23 14:59

Bayram arifesinde o bölgeye tatilci akını! Gece yarısından itibaren 15 bin araç giriş yaptı...

Tatilcilerin yollardaki bayram hareketliliği devam ediyor. Muğla'nın turistik ilçesi Bodrum'da da Ramazan Bayramı arifesinde tatilci akını başladı. Bodrum'a gece yarısından itibaren 15 bin araç giriş yaptı, jandarma kent girişinde araçlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Denetimler sonrası basın açıklaması yapan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, sürücülere dikkatli olmaları ricasında bulunduklarını söyledi.

Haber 20-04-23 15:58

22 Ocak'ta bahar havası! Antalya'da tatilci ve turist akını... Güneşi gören sahile koştu

Ocak ayının son günlerinde yaşanan bahar havası devam ediyor. Sıcaklığın 18 dereceye kadar çıktığı Antalya'da güzel havayı fırsat bilenler Konyaaltı Sahili'nde yoğunluk oluşturdu.

Haber 22-01-23 14:02

Cezayir'deki orman yangınlarında can kaybı sayısı artıyor! Başbakan açıkladı: Ölenlerin çoğu tatilci

Hava sıcaklıklarının 47 dereceyi aştığı Cezayir'de orman yangını felaketi yaşanıyor. Ülkenin kuzey doğusundaki orman yangınlarında bilanço ağırlaşıyor. Yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 41'e yükseldiği bildirilirken yaralı sayısı ise 160'a çıktı. Başbakan Abdurrahman hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun bölge sakinleri değil tatilciler olduğunu söyledi. Yerel basında çıkan haberlere göre ise onlarca kişinin ise hâlâ kayıp olduğunu belirtildi.

Haber 18-08-22 23:58

Antalya'da doğa yürüyüşü sırasında kaybolan 3 tatilci bulundu

Antalya'da doğa yürüyüşü sırasında kaybolan 3 tatilci bulundu

Yurthaber 31-07-22 14:29

Tatilcilerin mola adresi Dinarelli Lavanta Bahçesi oldu

Ege ve Akdeniz'e giden tatilciler, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki "Dinarelli Lavanta Bahçesi'nde verdikleri mola ile lavantalar arasında fotoğrafı çektirme imkanı buluyor - Tatilci Sevil Makineci: - "Burayı çok beğendik, gerçekten muhteşem bir mekan. Doğal atmosferi harika. Dekorları da çok güzel. Ailece hatıra olarak bol bol fotoğraf ve video çektik"

Yurthaber 22-07-22 12:00

Binlerce kişi tatil için oraya akın ediyordu... Yasaklandı! Öğrenince şoke oldular

Binlerce tatilci denize girmek ve keyifli vakit geçirmek için Sakarya’nın Karasu ilçesine akın ediyordu. Ancak bu kez denize girmek için bölgeye gelenler şoke oldu. Bölgede olumsuz hava muhalefeti sebebiyle denize giriş yasaklandı. Denize girmek için sahile gelen ve denize giremeyen vatandaşlar “Denize girmenin yasak olduğunu öğrendik, hevesliydik maalesef suya giremediğimiz için kumsalın tadını çıkartmaya çalışıyoruz” dedi. Bazı kişiler ise yasakla birlikte planlarının mahvolduğunu belirtti.

Haber 18-07-22 18:25

SON DAKİKA | Datça'da orman yangını! Tahliye kararı alındı, binlerce tatilci eşyalarını alarak bölgeden ayrılıyor

Son dakika haberine göre Muğla'nın Datça ilçesi Mesudiye Mahallesinde orman yangını çıktı. Ekiplerin tüm müdahalesine rağmen alevler bazı yerleşim yerlerine sıçradı. Son bilgilere göre 20 ev tahliye edildi. Alevlerin Kabaklarlı Plajı'na kadar ilerlemesi üzerine jandarma bölgede tahliye kararı aldı. Binlerce tatilci değerli eşyalarını alarak bölgeyi terk etmeye başladı. Yangında ilk defa gece görüşlü iki adet söndürme helikopteri de kullanılmaya başlandı. İşte yangından tüm detaylar...

Haber 13-07-22 20:38

Tatilci akını başladı! Bodrum'a girişte trafik kilitlendi, sahiller dolmaya başladı

Kurban Bayramı için plan yapan tatilciler, sahil kentlerine akın etmeye başladı. Özellikle bayramın 9 güne çıkarılmasının ardından rezervasyonlar yüzde yüz artarken, tatilcilerin en gözde yerlerinden olan Bodrum'a girişte trafik adeta kilitlendi. Yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akın ettiği kentte sahiller de dolmaya başladı.

Haber 07-07-22 13:46

Tatilci ne demek? Tatilci kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Tatilci kelimesinin anlamı, bu kelimeyle ilk kez karşılaşan ya da uzun süredir duymayan kişiler tarafından merak edilerek araştırılabilir. TDK sözlükte yer alan kelimeleri esas anlamının yanı sıra köken, yan anlamları ve nasıl kullanıldığı ile ilgili de incelemek mümkündür. TDK'nın incelemeleri doğrultusunda sözlükteki karşılığı merak edilen Tatilci kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 23:15

Turizmcinin gözü İngiltere'nin kararında! Turuncu kategoriye dönerse sezon yıl sonuna kadar uzar

Geçen yıl sezonu 3,5 milyon tatilci ile kapatan turizm kenti Antalya, bu yıl 8 ayda 4,5 milyon turist ağırladı. Sektör temsilcileri, İngiltere'nin eylül ayında Türkiye'yi kırmızıdan turuncu kategoriye alması halinde sezonun yıl sonuna kadar uzayacağını tahmin ediyor. Sezon sonunda en az 8 milyon tatilcinin ağırlanması bekleniyor.

Finans 19-08-21 15:44

Tatil hayalleri suya düştü! Otelin havuzunu bastılar

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 5 yıldızlı otelde aylar öncesinden yer ayırtıp ödemesini yapan onlarca tatilci, otelin ismini ve yönetimini değiştirmesiyle mağdur oldu. Otelde konaklamasına izin verilmeyen yaklaşık 50 kişi, lobide yetkililer ile tartıştıktan sonra otelin havuzunu basarak çocuklarını eğlendirdi.

Haber 23-07-21 15:16

Afyonkarahisar'ın coğrafi işaret tescilli lokumuna tatilci ilgisi

Afyonkarahisar'ın coğrafi işaret tescilli lokumuna tatilci ilgisi

Yurthaber 23-07-21 15:12

Amasra'ya tatilci akını! Belediye Başkanı Çakır: Bütün izinleri kaldırdık

Bartın Amasra'da bayram tatilinde yoğunluk yaşanırken, ilçe merkezine girişlerde uzun araç kuyrukları oluştu, plajda şemsiye açacak yer kalmadı. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, "İlçemizin nüfusu normal zamanlarda 6 bin 600’dür. Ama şimdi 60 bin kişiye ulaştığını söyleyebiliriz. Bunun için belediye olarak bütün izinleri kaldırdık" dedi.

Haber 21-07-21 15:52

Marmaris'te bayram yoğunluğu! Nüfusun 5 katı turist gelecek

Muğla'nın kış nüfusu 123 bin olan Marmaris ilçesinde turizmciler, Kurban Bayramı sürecinde konaklama ve günübirlik gelenlerle birlikte nüfusun 5 katı kadar kişinin tatil yapacağını söyledi. Yaşanacak tatilci yoğunluğu dikkate alınarak, ilçede, bayram süresince belediye çalışanlarının izinlerinin iptal edildiği bildirildi.

Finans 17-07-21 14:39

Bayram öncesi her yer doldu! Tatilcilere 'gelmeyin' çağrısı yapmaya başladılar

Antalya Adrasan'da pandemi sonrası yaşanan hareketlilik, bayramın yaklaşmasıyla arttı. Bölgedeki turizmciler, özellikle bayram sürecinde 30 bin civarında tatilci beklediklerini söyleyip, Adrasan'a gelmek isteyenlere 'rezervasyon' çağrısında bulundu. Turizmciler, Adrasan'da ambulans ve otopark sorunu yaşandığına dikkat çekerek, yetkililerden çözüm bulunmasını istedi.

Finans 12-07-21 13:57

Yiyecek arayan anne ayı ve iki yavrusu böyle görüntülendi

Uludağ’da bir anne ayı ve iki yavrusu karınlarını doyurabilmek için çöp konteynerini devirip ziyafet çekti. O anlar bir tatilci tarafından saniye saniye kaydedildi.

Haber 09-07-21 13:53

Tatilci akını! Erken geldiler, trafik felç oldu

Kurban Bayramı’na 15 gün kala Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa gibi büyük şehirlerden tatil için erken yola çıkan vatandaşlar Muğla'nın Menteşe ilçesindeki akıllı kavşakta uzun kuyruklar oluşturdu.

Haber 05-07-21 16:22

Bozcaada'ya tatilci akını! Yüzde 80'e ulaştı

Çanakkale'nin önde gelen turizm noktalarından biri olan Bozcaada'da normalleşme sonrası büyük yoğunluk oluştu. Tatilci akınına uğrayan Bozcaada'da adım atacak yer kalmadı. Otellerin doluluk oranı kısa süre içinde yüzde 80'lere ulaştı. Sabah denizde, akşam restoranlarda, gece ise kafe ve barlarda vakit geçiren tatilciler, keyifli vakit geçirdi.

Haber 04-07-21 17:10

Antalya'da 16 tatilci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Antalya Manavgat'ta bir otelde tatil yapan aralarında çocukların da bulunduğu 16 Türk, rahatsızlanınca zehirlenme şüphesiyle kaldırıldıkları hastanelerde tedaviye alındı.

Haber 01-07-21 09:35

Antalya'da güneşlenirken üzerine cankurtaran kulesi devrilen tatilci yaralandı

Antalya'da güneşlenirken üzerine cankurtaran kulesi devrilen tatilci yaralandı

Yurthaber 05-06-21 12:37

Dikkat çeken çıkış: Bodrum varyantına hazır olun!

Tam kapanma öncesi Bodrum, adeta 'tatilci' akınına uğrarken, kente sadece 3 günde 8 binin üzerinde araç giriş yapmıştı. Bodrum Belediye Başkanı yaşananları 'kaos' olarak nitelendirirken, kentten gelen görüntüler endişe yarattı. Kentteki kalabalık bulaş riskini artırırken, "Bodrum varyantına" hazır olun çıkışı dikkat çekti.

Haber 30-04-21 11:01

Koronavirüs tatilcilerin alışkanlıklarını değiştirdi

Koronavirüs, yerli ve yabancı tatilcinin 'tatil' anlayışını değiştirdi. Önceden açık büfe restoran, her şey dahil sistem, kapalı mekandaki konser, bar, disko, havuzlar sorulurken, yeni dönemle birlikte tatilciler en çok koronavirüs önlemleri, izole tatili, kendisine ait havuz, bahçe ve alakart restoranı sorar oldu. Tatilci, pandeminin belirsizliği nedeniyle daha kısa vadeli rezervasyona yöneldi. Tesisler ise tatilcilere daha güvenli tatil sunmak için fiziki birçok değişikliğe gitti.

Trend 12-04-21 14:18

Yedikuyular Kayak Merkezi'nde kaybolan 9 kişilik tatilci grubun yardımına JAK timi koştu

Yedikuyular Kayak Merkezi'nde kaybolan 9 kişilik tatilci grubun yardımına JAK timi koştu

Yurthaber 07-03-21 18:01

Erciyes'te pistler dolup taştı! En çok o ülkelerden talep var

Son kar yağışı ile birlikte 2 metreyi bulan kar kalınlığının ardından Erciyes Kayak Merkezi'nde tatilci akını yaşandı. Pistlerin kayak yapan tatilcilerle dolduğu bölge, keyifli anlara ev sahipliği yaptı.

Haber 24-02-21 11:56

Kartalkaya’da kaybolan 5 kişiyi JAK ekipleri kurtardı

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde snowboard yaparken pistten çıkarak kaybolan 5 tatilci, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi tarafından kurtarıldı.Edinilen bilgiye göre, tatil için İstanbul’dan Kartalkaya Kayak Merkezi’ne gelen 5 kişi snowboard yaptıkları sırada pistlerden çıkarak kayboldu.

Haber 29-01-21 22:47

Yedigöller yolu trafiğe kapatıldı, yüzlerce tatilci geri döndü

Bolu'nun doğa harikası Yedigöller Milli Parkı yolu, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle trafiğe kapatıldı. Hafta sonunda sonbahar manzaraları için Yedigöller'e gelen yüzlerce tatilci, geri dönmek zorunda kaldı.

Haber 22-11-20 15:35

Ankara ile İstanbul'un arasında! Akçakoca'ya tatilci akını

Düzce Akçakoca, hafta sonu yakın illerden gelen günübirlik tatilcilerin akınına uğradı. Hava sıcaklığının 35, deniz suyu sıcaklığının 25 derece olduğu Akçakoca'da, sahiller doldu.

Haber 31-08-20 09:05

Fethiye'de bir tatilci trafikte tartıştığı Belediye Başkanı ve korumasından şikayetçi oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde polise başvuran bir tatilci, trafikte tartıştığı Fethiye Belediye Başkanı ile korumasının kendisine hakaret ederek otomobiline zarar verdiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

Haber 30-08-20 07:23

Fethiye'de bir tatilci trafikte tartıştığı Belediye Başkanı ve korumasından şikayetçi oldu

Fethiye'de bir tatilci trafikte tartıştığı Belediye Başkanı ve korumasından şikayetçi oldu

Yurthaber 30-08-20 03:10

İstanbul'da mangal yakan tatilci yangın çıkardı

Silivri'de ağaçlık alanda mangal yakan piknikçi yangın çıkardı. Çıkan yangında çok sayıda ağaç zarar gördü.

Haber 29-08-20 20:38

Gündüz plajlar, akşam sokaklar doldu! Marmaris'te adım atacak yer kalmadı

Marmaris'te sıcak havaların tadını çıkarmak isteyen onlarca tatilci gündüz plaj ve havuz başlarını, akşamları ise sokakları dolduruyor. Sahildeki yürüyüş yollarına akın eden tatilciler, Marmaris'i çok beğendiğini dile getirmeden geçmedi.

Haber 28-08-20 11:34

Zengin tatilci görünümlü hırsızlar yakayı ele verdi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşayan ve hırsızlık turuna çıkan 3 kafadar, Marmaris’te yerleştikleri 5 yıldızlı bir otelde gündüz turist gibi eğlenip gece de şehirde ev soymaya başladı.

Yurthaber 20-08-20 18:42

Plajda yürürken bir anda yere yığıldı

Antalya’nın Alanya ilçesindeki İncekum Plajı’nda denizden çıkarak, duş ve soyunma kabinine gittiği sırada fenalaşan tatilci genç kadın bayıldı.

Haber 17-08-20 17:30

Fransa'daki binlerce İngiliz tatilci karantinadan kurtulmak için dönüş yolunda

Fransa'da bulunan yaklaşık 160 bin İngiliz turist 14 günlük karantinadan kurtulabilmek için havaalanlarına ve limanlara akın etti.

Haber 15-08-20 22:02

Pandemi sürecinde lüks villa kiralamak isteyen tatilcilere 'kopya site' şoku

Pandemi sürecinde koronavirüsten korunmak için izole tatil arayışına giren tatilciler, internet üzerinden kiralık villalara yönelirken, yüzlerce tatilci 'kopya tatil siteleri' nedeniyle dolandırıldı. Kilometrelerce öteden konaklayacağı villaya gelen tatilciler, ya o adreste villa olmadığını ya da aynı villanın birden çok kişiye aynı anda kiraya verildiğini öğrenince dolandırıldıklarını anladı.

Haber 11-08-20 08:39

Cankurtaran isyan etti: Millet laf dinlemiyor, bak yine biri gidiyor

Antalya Alanya'da bir plajda gün içerisinde boğulma tehlikesi geçiren tatilci sayısı 8’i bulunca, cankurtaranlar isyan etti. Tatilcilerin uyarıları dinlemediğinden yakınan cankurtaran, “Millet laf anlamıyor. Gitmeyin diyoruz gidiyorlar. 7-8 tane boğulma vakası oldu. Bak yine biri gidiyor” dedi.

Haber 09-08-20 15:21

Belediye Başkanı'nın tatilci isyanı: Çocuk bezlerini kuma gömmesinler

Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesinde belediye ekipleri, 4 günlük bayram tatili sonrası yaklaşık 500 ton çöp topladı. Belediye Başkanı Hikmet Ata, bayramda 500 bin kişiyi ağırladıklarını belirterek, "Çocuk bezlerini kuma gömmesinler, etrafı kirletmesinler; buyursunlar, gelsinler başımızın üstünde yerleri var" dedi.

Haber 05-08-20 13:56

Saros Körfezi'ne tatilci akını! Nüfus 100 bini aştı

Edirne'nin Ege Denizi kıyısında bulunan Saros Körfezi, Kurban Bayramı'nda tatilcilerin akınına uğradı. Keşan ilçesine bağlı, kış nüfusu yaklaşık 500 olan Erikli köyünün nüfusu 100 bini aşarken, sahiller de dolup taştı.

Haber 03-08-20 10:17

Akyaka'ya günübirlik tatilci akını! Denizde yüzecek yer kalmadı

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Muğla’nın günübirlik tatil beldesi Akyaka’ya giriş-çıkış tıkandı. Çevre illerden günübirlik tatil için Akyaka’ya gelen vatandaşlar, hem karada, hem de denizde izdihama neden oldu. Sahilde yüzecek alan bulamayan vatandaşlar yüzmenin yasak olduğu Akyaka’nın ünlü Kadın Azmağını da tıka basa doldurdu.

Haber 02-08-20 16:53

Marmara Ereğlisi'ne tatilci akını! Sahiller doldu

Kurban Bayramı nedeniyle İstanbul'un yanı başında bulunan Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesi, tatilci akınına uğradı. Hava sıcaklığının 35 dereceyi aştığı bölgede sahiller doldu. Koronavirüsle ilgili uyarıda bulunan Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Biz belediye olarak vatandaşlarımızdan kurallara uymalarını istiyoruz. Çünkü kurallara uyulursa sıkıntı ve problemler yaşanmaz." diye konuştu.

Haber 02-08-20 08:32

Amasra'ya bir günde nüfusunun 10 katı tatilci geldi

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın'ın Amasra ilçesinde bayram tatili dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor - Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır: - "Kurban Bayramı'nın ikinci gününde 6 bin nüfuslu ilçemiz, nüfusunun 10 katı turist ağırlıyor"

Yurthaber 01-08-20 13:54

Denizde boğulma tehlikesi geçiren şahıs hastaneye kaldırıldı

Aydının Didim ilçesine tatile gelen 57 yaşındaki tatilci boğulma tehlikesi geçirdi.

Yurthaber 28-07-20 17:10

Kocaeli sahillerinde 2 günde 188 kişi boğulmaktan kurtarıldı

Kocaeli’de tatilci akınına uğrayan plajlarda hafta sonu denize giren 188 kişi, cankurtaranlar tarafından boğulmaktan son anda kurtarıldı.Kocaeli’de 15 Haziran’da açılan deniz sezonuyla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM), başta Kandıra olmak üzere 3 ilçede görev yapmaya başladı.

Yurthaber 27-07-20 12:24