Tava Haberleri

Nohut tava tarifi: Nohut tava nasıl yapılır?

Türk mutfağında pişen yemeklerin vazgeçilmez malzemelerinden biri olan nohut ile et yemeklerini aratmayacak bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Nohut tava tarifini bir kez denerseniz hem pratik hem de lezzetli olan bu yemekten kolay kolay vazgeçemeyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 13-03-2024 23:41

Yemek yapmayı sevenler buraya! Mutfaktaki en büyük yardımcılarınız bu listede

Pratik ve lezzetli yemekler yapmak için doğru ekipmanlar kullanmanız son derece önemli. Mutfakta sıkça tercih edilen ve işlerinizi kolaylaştırarak leziz sofralar kurmanıza yardımcı olacak ürünleri listemizde derledik. Göz atmaya hazır mısınız?

Yemek 07-03-2024 14:57

Mutfağınızın mutlaka bir parçası olmalı! En iyi ve dayanıklı wok tava çeşitleri

Mutfaklarda büyük kolaylık sağlayan "Wok tava nedir?" ve "Wok tava ne için kullanılır?" sorularını merak ediyorsanız hemen cevaplandıralım. Wok tava uzun saplı, yüksek kenarlı, derin pişirme tavasına deniyor. Isıyı eşit dağıttığı ve yemeklerin kolayca pişmesini sağladığı için genellikle kavurma veya sote yemekleri yapılırken tercih ediliyor. Her mutfakta bulunması gereken ürüne sahip olmak istiyorsanız en iyi wok tava önerilerinden oluşan listeyi inceleyebilirsiniz.

Haber 26-09-2023 15:28

Paket servisle arasına mesafe koymak isteyenler buraya! Sizi sağlıklı yemek yemeye alıştıracak pratik mutfak ürünleri

Yoğun geçen bir günün ardından yemek hazırlamak bazen zorlayıcı olabiliyor. Kimi zaman vakit yetmezliği, kimi zaman da hızlıca bir şeyler yeme isteği neticesinde paket servis kaçınılmaz son oluyor. Ancak evde daha sağlıklı ve kolay alternatifler hazırlamak mümkün. Hazırsanız yemek yapma sürenizi kısaltmanıza ve sağlıklı öğünler oluşturmanıza yardım edecek pratik mutfak ürünlerini beraber keşfedelim!

Haber 25-09-2023 17:47

Tava

Tava Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tava Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Hamur açma matından vakum makinesine vadettiği etkiyi gösteren birbirinden pratik mutfak ürünleri

Mutfakta saatlerinizi harcamanızı önleyecek mutfak ürünleri mi arıyorsunuz? Öyleyse doğru yerdesiniz! Daha önce aldığınız mutfak ürünleri, beklediğiniz performansı göstermemiş olabilir. Mutfak işlerinizi kolaylaştıracak ve kalan zamanı kendinize ayırmanızı sağlayacak ürünleri sizin için bir araya getirdik. Gelin, kullanışlı ve kaliteli mutfak ürünlerinin yer aldığı listemizi hep birlikte inceleyelim!

Haber 19-09-2023 16:48

Mikserden dijital mutfak tartısına kullanıcılardan tam puan alan ve mutfakta harikalar yaratan ürünler

Mutfaklar, tartışmasız, gün içinde en çok vakit geçirilen yerlerden biri. Birbirinden lezzetli ve sağlıklı yemekler ile içeceklerin hazırlandığı mutfaklarda işlerinizi kolaylaştıracak ürünlere sahip olmanız oldukça önemli! Tüm marifetinizi konuşturup mutfakta harikalar yaratmanıza yardımcı olacak, kullanışlı, işlevsel ve popüler ürünlerden sizin için bir liste hazırladık. Kullanıcılardan tam puan alan ürünleri merak ediyorsanız okumaya devam edin!

Haber 09-08-2023 17:13

Sağlıklı ve uzun ömürlü kullanım için en iyi Karaca marka tava modelleri

Karaca, mutfak gereçleri alanında öne çıkan markalardan biri olarak kalite ve güvenilirlik konusunda adından sıkça söz ettiriyor. Türkiye’nin dört bir yanından milyonlarca insan tarafından tercih edilen Karaca tavalar hem estetik açıdan göze hitap eder hem kalitesiyle rakiplerinden ayrılıyor. Sizin için Karaca marka tava modellerini mercek altına aldık. İşte severek kullanacağınız o modeller!

Yemek 10-04-2023 16:52

Kaliteli ve uzun ömürlü tava arayanlara Smeg marka tava önerileri

Lezzetli yemekler yapmak istiyor ancak tavalarınızdan istediğiniz performansı alamıyorsanız harika bir yazıyla karşınızdayız! Smeg markası tarafından üretilen tava çeşitleri; kullanışlı gövdesi, paslanmaz çelik kulpları ve 1950'lerin nostaljik rüzgârlarını mutfağınıza taşıyan harika tasarımlarıyla herkesin gönlünü çalıyor. Birbirinden kaliteli Smeg tava modellerini incelemek için okumaya devam edin!

Haber 28-03-2023 15:42

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız! Kahve telvesinin hayatı kolaylaştıran kullanım alanları

Yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıdanın kabuğunu, çekirdeğini, posasını çöpe atıyoruz. Ancak bu çöpe atılan kısımların bilmediğimiz birçok faydası bulunuyor. Gıdaların atılan kısımları sadece sağlık açısından değil hayatın farklı alanlarında da fayda sağlıyor. Kahve telvesi birçok alanda hayatımıza kolaylık sağlıyor. Kahve telvesinin kullanım alanları çok yararlı olsa da maalesef bilinmiyor. Bu faydaları öğrendikten sonra kimse kahve telvelerini çöpe atmıyor.

Kadin 06-01-2023 16:43

Sağlıklı ve lezzetli yemekler yapmanızı sağlayacak en iyi titanyum tava çeşitleri

Yemek hazırlarken kullandığınız ürünlerin sağlıklı ve kaliteli olmasına dikkat edenlerdenseniz doğru yerdesiniz. Mutfağınıza şıklık, yemeklerinize ise sağlık ve lezzet katacak titanyum tavaları sıraladığımız listemize göz atmaya ne dersiniz? İşte detaylar!

Haber 30-12-2022 14:55

Uzun ömürlü ve kullanışlı bir tava isteyenlere en iyi Tefal marka tava önerileri

En gözde tava markalarının başında yer alan Tefal'in uzun ömürlü ve kullanışlı ürünleri arasında tercih yapmak istiyor, "En iyi tefal tava serisi hangisi?" diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz! Bir araya getirdiğimiz birbirinden kaliteli Tefal tava modelleri arasından size ve mutfağınıza en uygun ürünü hızlı bir şekilde seçmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Haber 15-12-2022 16:21

Mutfağınızın havasını tümüyle değiştirecek yüksek indirim oranına sahip mutfak ürünleri

Bütçenizi zorlamadan, mutfağınızda kendisi küçük etkisi büyük değişimler mi yapmak istiyorsunuz? Öyleyse doğru yerdesiniz! Döküm tavadan çaydanlığa, kahve makinesinden blendera, mutfak şefinden bardak setine kadar tam on adet indirimli ürünü listeledik. İndirimler sona ermeden bu mutfak gereçleri arasından beğeninize ve ekonominize hitap eden ürünlere karar vermek için yazımıza göz atmaya ne dersiniz.

Yemek 05-12-2022 17:24

Yemek yaparken kullandığı yöntem görenlerin içini kaldırdı! Evinde asla yemek yemem

Yemek yaparken herkesin uyguladığı yöntem farklılık gösteriyor. Bazıları yemeğin içerisine kattığı her malzeme için farklı mutfak malzemesi kullansa da bazıları aynı aletlerle çok çeşitli yiyecekler yapabiliyor. Dışarıda yemeklerin hangi koşullarda yapıldığı içimize kuşku düşürüyor. TikTok'ta yemek yaparken kullandığı yöntemi paylaşan bir kadın görenleri şoka uğrattı.

Kadin 16-11-2022 15:03

Her türlü kızartmayı kolayca yapabileceğiniz yapışmaz tava çeşitleri

Mutfakların en temel ihtiyaçları arasında yapışmaz tavalar yer alıyor. Yemek pişirmeyi daha kolay hâle getiren bu ürünler aynı zamanda az yağ ile lezzetli kızartmalar yapmak için de ideal. Yemek yapmayı kolaylaştırdığı kadar yapışmaz gövdesi sayesinde yıkaması da pratik olan bu tavalardan satın almayı düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Sizin için seçtiğimiz yapışmaz tava çeşitlerine göz atmadan hangi ürünü alacağınıza karar vermeyin.

Yemek 11-11-2022 18:22

Hayatınızı kolaylaştıracak! Profesyonel mutfaklarda kullanılan 10 püf nokta

Mutfakta yemek yapmak birçok kişi için terapi gibi dinlendirici ve zevkli. Yapılan leziz yemekleri başkalarına sunmak ve övgülerini almak da oldukça mutluluk verici olabiliyor. Mutfakta yemek yaparken karşılaşılan ufak sorunlar olabiliyor. Sadece profesyonel şeflerin bildiği hayatı kolaylaştıran 10 püf nokta bulunuyor.

Yemek 28-10-2022 11:39

Her türlü ızgara yemeğini yapabileceğiniz en iyi ve kullanışlı ızgara tavalar

Izgara yemeklerinin tadı bir başka oluyor. Hatta ızgara tava ile yapılan et, balık, tavuk gibi yemeklerin tadı damakta kalıyor. Yiyeceklerinizi oldukça pratik bir şekilde pişirmenize yardımcı olacak ve kullananların çok sevdiği ızgara tava çeşitlerini sizler için araştırdık. İşte, sofralarınızı donatmanıza pratik bir dokunuş yapacak olan en iyi ızgara tava modelleri...

Yemek 27-10-2022 16:08

Tatlıların vazgeçilmez lezzeti: Tam kıvamında karamel tarifi! Karamel nasıl yapılır?

Karamel en sevilen soslar arasında bulunuyor. Tatlıların lezzetine lezzet katan karameli evde yaparken kıvamını tutturmakta zorluk çekilebiliyor. Ancak doğru tarife sadık kalındığında tam kıvamında karameli yapmak oldukça kolay. Evde karamel nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 25-10-2022 09:47

Bu leziz ekmek için fırına gerek yok: Tavada mısır ekmeği tarifi! Mısır ekmeği nasıl yapılır?

Mısır ekmeği Karadeniz yöresine ait olan eşsiz lezzetler arasında bulunuyor. Bu ekmeğin tadına bayılan kişiler mısır ekmeğini evde yapmak istiyor. Mısır ekmeği yapmak için fırına ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tavada pratik mısır ekmeği yapabilirsiniz. Mısır ekmeği nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi denemelisiniz.

Yemek 21-10-2022 15:59

Tavalarınızdaki yağı hiç ovalamanıza gerek kalmayacak! Bir anda tertemiz olacaklar

Yemek yapmak ne kadar zevkli olsa da ardında kalan mutfak ürünlerini temizlemek bir o kadar can sıkıcı oluyor. Özellikle tavalarda kalan yağları ve kirleri çıkarmak çok zorlu olabiliyor. Tavadaki kiri çıkartırken tavaya zarar vermekten korkuyorsanız tüm kiri tek hamlede çıkaracak temizlik hilesini deneyebilirsiniz.

Kadin 21-10-2022 14:44

Amazon Prime Day geçmiş olsa da indirimleriyle sizi şaşırtacak ürün önerileri

Amazon Prime Day indirimlerini kaçırdığınıza üzülüyorsanız doğru yerdesiniz! Amazon, Prime Day geçmiş olsa da farklı kategorilerde yer alan birçok ürüne indirim uyguluyor. Siz de bu fırsattan yararlanarak ihtiyaçlarınızı tamamlamak için indirimleriyle sizi şaşırtacak ürünlere göz atabilir, bütçe dostu alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.

Haber 18-10-2022 14:54

Bu lezzet anında hazırlanıyor: Nefis tava böreği tarifi! Tava böreği nasıl yapılır?

Tava böreği kahvaltıda ne yapılır? diye düşünenlerin kurtarıcısı olsa da günün her öğününe yakışan bir lezzet. Gelen misafirlerinize çıkartacak pratik yapılan ama lezzetli olan börek tarifi arıyorsanız tava böreği tam size göre! Bu börek saatlerce uğraşılmış gibi düşündüren bir tada sahip. Tava böreği nasıl yapılır? merak ediyorsanız yapımı oldukça basit...

Yemek 13-10-2022 09:28

Bulaşık makinesi tabletini yalnızca bulaşıklarda kullanıyorsanız yanlış yapıyorsunuz! İşte bulaşık makinesi tabletinin şaşırtan kullanım alanları

Daha temiz olmak için çeşitli yöntemler deneniyor. Özellikle bulaşıklar gıdalar ile direkt temas ettiği için hijyenlerine ekstra dikkat etmek gerekiyor. Bulaşık makinesi tabletleri bu durumda yardımınıza koşuyor. Ancak bulaşık makinesi tabletlerinin tek faydası bulaşıkları temizlemek değil. Birçok farklı alanda faydaları bulunuyor.

Kadin 05-10-2022 07:46

Hem kahvaltılarda hem pratik tariflerde kurtarıcınız olacak en iyi kızartma tavası çeşitleri

Kızartma, sofraların en sevilen yemekleri arasında yer alsa da lezzetli kızartma yapmak zor olabilir. Zahmetsiz, kolay ve sağlıklı bir kızartma yapmanın yolu kaliteli ve yapışmaz özellikli güzel kızartma tavası kullanmaktan geçer. Onlarca farklı kızartma tavası içerisinden hangisini alacağına karar veremeyenler için en iyi modelleri bir araya getirdik. Gelin, mutfağınızda en çok kullanacağınız pratik kızartma tavası modelini beraber seçelim.

Yemek 29-08-2022 15:42

Çeşitli yemekleri rahatlıkla pişirebileceğiniz en iyi çift taraflı tava hangisi?

Yemek pişirmenin en keyifli hâli, kaliteli mutfak eşyalarıyla oluyor. Çift taraflı pişiren döküm tavalar da bu ürünlerden biri oluyor. Et mühürlemek, balık ya da gözleme pişirmek gibi birbirinden farklı yemek çeşitlerini işlevsel çift taraflı tava ile yapabilirsiniz. "En iyi çift taraflı tava hangisi?" sorusunun cevabını sizin için araştırdık ve bu ürünleri tek tek listeledik. İşte detaylar!

Yemek 26-07-2022 09:56

Lezzetli yemekler için en iyi çelik tava çeşitleri

Mutfakta kullandığımız aletler elimiz kolumuz olur. Araç gereçler iyi olursa yapılan yemekler de lezzetli olur. Tavalar, en çok kullanılan mutfak gereçlerinin başında gelir. Yumurta kırarken, börek yaparken, yemeklere sos hazırlarken çokça kullanılır. Çizilen, paslanan, yanan bir tava ise hem zaman kaybettirir hem sık değiştirmek gerektiği için bütçeyi sarsabilir. Eğer siz de uzun yıllar kullanacağınız kaliteli bir çelik tava arayışındaysanız okumaya devam edin!

Yemek 24-06-2022 15:53

Mutfağınızda uzun ömürlü ve dayanıklı en iyi granit tava çeşitleri

Eşsiz lezzette yemekler yapmanızı sağlayan granit tavaların ne kadar sağlıklı olduğunu biliyor musunuz? Yanmaz ve yapışmaz özelliği bulunan tavalar, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerini doğru ısı ayarında pişirmenizi ve dolayısıyla sağlıklı beslenmenizi sağlar. Siz de mutfaktaki en büyük yardımcınız olacak uzun ömürlü ve dayanıklı tavalar hakkında daha detaylı bilgiye sahibi olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin. İşte detaylar!

Yemek 14-06-2022 09:59

Evde yemek yapmayı alışkanlık haline getirecekler için ilham veren malzemeler

Dışarıdan yemek söylemekten sıkıldınız ve artık yemeklerinizi kendiniz mi pişirmek istiyorsunuz? Öyleyse doğru yerdesiniz! Ekonomik ve sağlıklı öğünler için evde yemek pişirmeyi alışkanlık hâline getirmek istiyorsanız biraz motivasyona ihtiyacınız olabilir. Bu yolda size yardımcı olacak, ilham verecek, keyifle yemek pişirmenizi sağlayacak birbirinden farklı ve işlevsel mutfak malzemeleriyle mutfağınızı şenlendirmeye ne dersiniz?

Yemek 08-06-2022 15:02

Mutfaklarınız için sağlıklı ve dayanıklı en iyi yanmaz yapışmaz tava önerileri

Mutfak araç gereçleri arasında önemli bir yere sahip olan tavalar, yemek yaparken en büyük yardımcınız olur. Öyle ki kahvaltı sofralarında özenerek hazırladığınız leziz omletler ya da akşam yemeklerinde sunduğunuz damakları şenlendiren etler tavada pişerek sofraya gelir. Her mutfakta mutlaka bulunması gereken yanmaz ve yapışmaz özelliğe sahip en iyi tava hangisi öğrenmek ister misiniz? O hâlde yazımızı okumaya davetlisiniz!

Yemek 01-06-2022 10:43

Evinizde lezzetli yemekler için mutfağın olmazsa olmazı en iyi tava markası ve modelleri

Mutfağınızda harikalar yaratmak için şef olmanıza gerek yok. İşe doğru pişirme gereçlerini satın alarak başlayabilirsiniz. Mutfakta başrol oynayan, olmazsa olmaz gereçlerden biri elbette ki tavalar. Sizin için listelediğimiz en iyi tava markası ve modellerini inceleyerek çok daha lezzetli yemekler yapabilirsiniz.

Yemek 26-12-2021 00:57

Bu tarifi kaçırmayın! İşte kahvaltılarınızı şenlendirecek tavada enfes tost tarifi

Tost, hazırlanışının kolaylığı ve lezzetiyle özellikle kahvaltıların olmazsa olmazlarından biri. İçerisine damak tadınıza uyan her şeyi koyabilmeniz de en büyük artısı. Lezzetli tostlar yapmak için bir makineye sahip olmak zorunda değilsiniz. Sizin için aşağıya ekleyeceğimiz tavada tost tarifiyle makine olmadan da çıtır çıtır tostlar yapabilirsiniz.

Yemek 21-11-2021 14:39

Mutfakta yeni şeyler denemeyi sevenler için en iyi döküm tava tavsiyeleri

Sağlıklı pişirme özellikleriyle öne çıkan döküm tavalar, son yıllarda sıklıkla tercih ediliyor. Sağlıklı yemekler pişirmeye özen gösterenler ve mutfakta yeni şeyler denemeyi sevenler, sizin için en iyi döküm tava tavsiyelerine göz atmaya ne dersiniz?

Yemek 20-11-2021 09:08

Tam çeyiz düzmelik %30 indirimli tencere, tava ve küçük ev aleti çeşitleri

Küçük ev aletleri, tencereler ve tavalar... Özellikle çeyiz düzenlerin ve yeni bir ev kurmak için adım atmak isteyenlerin alışveriş listesine mutlaka eklemesi gereken bu ürünler, her evin olmazsa olmazı. Peki, alışveriş listenizin yıldızı olacak ürünler neler?

Haber 19-11-2021 17:47

Her çeyizde olması gereken 500 TL altı tencere tava seti çeşitleri

Evlenecek çiftlerin üstlerindeki yükü azaltmak ve ihtiyaçlarını mümkün olduğunca tamamlamak adına aileler tarafından hazırlanan çeyizler, evin tamamı için alınmış büyük küçük birçok eşya içeriyor. Çeyiziyle mutfağını A’dan Z’ye tamamlamak isteyenlerin satın alacağı eşyaların en başında ise tencere tava setleri geliyor. Eğer uygun fiyatlı ve kaliteli setler için ürün araştırması yapıyorsanız bu yazı sizin için rehber niteliğinde!

Yemek 10-11-2021 23:41

Yıllardır yanlış yapıyor olabilirsiniz! Ufak gibi görünse de yemeklerin lezzetini kaçıran hatalar

Hepimizin yemek yaparken kazandığı belli alışkanlıkları ve dikkat ettiği ufak detaylar var. Ancak farkında olmadan yaptığımız yanlış şeyler, yemeklerin tadını kaçırabilir ve umduğumuz lezzeti yakalayamayız. Peki sık sık yapılan bu hatalar hangileri? İşte ufak gibi görünse de yemeklerin lezzetini kaçıran hatalar...

Yemek 07-11-2021 15:47

Akıllı telefon parası vermeniz gereken tencere/tava modelleri ve setleri

Mutfak deyince aklınıza ilk olarak ne geliyor? Lezzetli yemekleri pişirdiğiniz tencere ya da tavalar mı, yemek takımları mı, bardak takımları mı yoksa sadece buzdolabı mı? Hepimizin bildiği üzere mutfağı mutfak yapan şey tencere ve tavalarımız. Peki son zamanlarda bunların fiyatlarından haberdar mısınız? Ne kadar olabilir ki diye düşündüyseniz dikkat edin lütfen, kalbinize inmesin.

Yemek 06-10-2021 17:50

Çelik tavaları yapışmaz hale getirmek mümkün! Kağıt havlu ve sofra tuzu kullanarak...

Çelik tava ve tencereleri yapışma özellikleri ile biliyoruz. O nedenle et, tavuk, balık, köfte gibi yiyecekleri pişirirken çelik tavaları kullanmak istemiyoruz. Peki, çelik tavaların yapışmaz hale gelmesinin bir yolu yok mu? Size müjde! Çelik tavaları da yapışmaz tava haline getirebiliriz. İşte bunun için birkaç küçük tüyo...

Yemek 24-05-2021 10:49

Yorgunluk ve halsizlik hissetmenizin nedeni mutfağınızdaki alüminyum olabilir!

Alüminyum folyo, pişirme aşamasında pratik çözüm sunduğundan pek çok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen bir ürün. Ancak alüminyumun gıdalarla temasının birtakım sağlık risklerini beraberinde getirdiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, alüminyumun yıllar içinde kemik erimesinden kısırlığa kadar birçok hastalığa neden olduğunu söyledi.

Haber 23-05-2021 11:40