Tazminat Davasi Haberleri

Bergen'in katili Halil Serbest tazminat davasını kaybetti!

Şarkıcı Bergen'i 30 yaşındayken 6 kurşunla öldüren Halis Serbest, Bergen filminin yapım şirketine "kişilik haklarına saldırı" iddiasıyla tazminat davası açmıştı. Serbest, yaklaşık 2 yıl önce 300 bin liralık açtığı tazminat davasını kaybetti. Serbest'in avukatı, kararı istinafa taşıyacaklarını söyledi.

Magazin 2024-03-23 12:36:05

İzmir'de yoğun bakımdaki 63 yaşındaki kadına cinsel saldırı! Erkek hemşire eşiyle yemek yerken gözaltına alındı: Verilecen cezaya itiraz edildi

Geçen sene İzmir Ege Ünivesitesi Hastanesi'nde yaşanan olay Türkiye'de günlerce konuşulmuş iğrenç detaylar hafızalardan uzun süre silinmemişti. Bir erkek hemşire kanser tedavisi gören 63 yaşındaki kadına cinsel istismarda bulunmuştu. Yakınları olayla ilgili 2 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı. Ancak verilen karara isyan ettiler. İşte detaylar....

Haber 2024-03-18 11:18:26

Köpekten kaçarken düşüp diz kapağı kırılan kadın 315 bin lira tazminat kazandı

Samsun'un Atakum ilçesinde, köpekten kaçarken düşüp diz kapağı kırılan kadının açtığı davada mahkeme, köpeğin sahiplerinin 285 bin 441 lira maddi, 30 bin lira da manevi olmak üzere 315 bin 441 lira tazminat ödemesine hükmetti.

Yurthaber 2024-03-15 11:14:06

Evli çiftler dikkat! Eşine bu lafı söyleyen artık tazminat ödemek zorunda: Yargıtay emsal kararla tartışmaları bitirdi

Evli çiftleri yakından ilgilendiren bir karara daha imza atıldı! Kavga sırasında söylenen bazı sözlerin geri dönüşü olmuyor. Yargıtay'dan tam da bununla ilgili emsal bir karar çıktı. Kavga sırasında eşine 'Bana karı çok' diyen koca kusurlu bulundu ve boşandığı eşine tazminat ödemeye mahkum edildi. İşte haberin detayları...

Haber 2024-03-15 06:28:11

Hindistan'da 7 farklı adamın tecavüzüne uğramıştı... Gezgin çift tazminatı kabul etti!

Dünyayı motorla gezen İspanyol çift, Hindistan'da dehşeti yaşamıştı. Yol kenarında çadır kuran ve dinlenmek isteyen çifte 7 kişi saldırmıştı. Saldırıda 7 farklı adamın tecavüzüne uğrayan kadın feci şekilde darp edilmiş ve soyulmuştu. O çifte Hindistan hükümeti tarafından 1 milyon rupi yani 383 bin lira tazminat ödendi.

Trend 06-03-24 16:38

Survivor'da finale kadar kalmıştı... Barış Murat Yağcı'ya milyonluk tazminat şoku!

Survivor'da iki kez mücadele edip, 2020'de finalist olan Barış Murat Yağcı bu defa tazminat şoku ile karşı karşıya geldi. Survivor döneminde sosyal medya danışmanlığı aldığı kişi ile mahkemelik olan Barış Murat Yağcı hakkında karar verildi.

Magazin 02-03-24 12:19

Icardi ve Wanda Nara hakkında mahkemeden karar çıktı! Tazminat ödenecek...

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Icardi ve eşi Wanda Nara'ya müjdeli haber geldi. İtalyan gazeteci Fabrizio Corona'nın iddiaları sonuçsuz çıktı ve mahkeme tazminat ödenmesine karar verdi.

Spor 01-03-24 11:09

Karı kocanın arasına kredi borcu girdi! Eve haciz getiren adama 'manevi tazminat' şoku

Adana K.L. adlı adam, eşinden habersiz kredi çekti, borçlandı, sonunda eve haciz geldi. K.L.'den şikayetçi olan eşi G.L. boşanma davası açtı. Yargıtay davada emsal nitelikte bir karara imza attı; K.L'nin manevi tazminat ödemesine hükmedildi.

Finans 26-02-24 14:35

SGK Uzmanı Özgür Erdursun memurların bilmediği 3600 Ek Gösterge detayını anlattı: 1.10.2008 tarihine dikkat! ‘Emekli aylıklarına 1 gram yararı yok…’

Sayıları 500 bine yakın birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi için çalışmalar devam ederken yeni bir detay ortaya çıktı. Özellikle tazminat ve emekli aylıklarına etki edeceği belirtilen 3600 Ek Gösterge düzenlemesinin 2008 sonrası işe başlayan devlet memurlarının emekli maaşlarına etki etmeyeceği dile getirildi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, “1.10.2008 öncesi memur olan kişiye göre emekli aylıkları yüzde 30 daha az fark ediyor” diyerek tek tek anlattı.

Finans 21-02-24 08:54

Daha önce 'müjde' verilmişti! Depremzedeler hayal kırıklığına uğradı: Hukuk devletine yakışmıyor

Malatya Barosu üyesi Avukat Çağdaş Karaoğlan, DASK tarafından, arabuluculuk ile yapılan anlaşmalar gereğince gereken ödemelerin yapılmayarak depremzedelerin dava açma hakları ellerinden alındığını söyledi. Karaoğlan, ek tazminat hakkı DASK tarafından kabul edilen vatandaşın, günü gelen ödemelerinin yapılmamasının hukuk devletine yakışmadığını belirtti.

Finans 20-02-24 15:19

Maden kazalarına ilişkin yargılamalarda suçluların uyruğu fark etmiyor

Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü Başkanı Avukat Süleyman Boşça, maden sahalarında meydana gelen kazalarda gerek özel hukuk yargılamasında tazminat boyutuyla, gerekse ceza hukuku yargılamasında kusurluluk boyutuyla değerlendirme yapılması gerektiğini belirterek, "Türkiye’de işlenen suçlarda Türk kanunları uygulanır. Dolayısıyla faillerin hangi ülkenin vatandaşı olduğu somut olay bakımından farklılık arz etmemektedir" dedi.

Finans 20-02-24 15:15

40 milyon liralık tazminat uzun süre konuşulmuştu! Nagehan Alçı, Rasim Ozan Kütahyalı ile neden ayrıldıklarını anlattı

2010 yılında dünyaevine giren Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın boşanma haberi magazin gündemine bomba gibi düşmüştü. Nagehan Alçı'nın Kütahyalı'dan 40 milyon lira tazminat istediği de uzun süre konuşulmuştu. Alçı, katıldığı bir Youtube programında Rasim Ozan Kütahyalı ile neden ayrıldıklarını ilk kez anlattı.

Magazin 03-02-24 14:43

Yargıtay'dan görülmemiş karar: Kişisel bakımına özen göstermeyen kocaya 500 bin TL tazminat!

Yargıtay, kişisel temizliğine önem vermeyen bir kocanın, eşine 500 bin TL ödemesine hükmetti. Kocanın haftada 2 kez dişlerini fırçaladığı ve kıyafetlerini de 5 gün boyunca hiç değiştirmediği öğrenildi.

Trend 29-01-24 15:03

Mahkemeden tüm çalışanları ilgilendiren karar! Sürekli işten atma tehdidi mobing sayıldı

İş yerinde sürekli kovulmakla tehdit edildiğini öne süren işçi, istifa edip tazminat davası açtı. İş mahkemesinin reddettiği dava, istinafa taşındı. İstinaf mahkemesi, işçinin mobinge uğradığına karar vererek manevi tazminata hükmetti.

Finans 27-01-24 15:32

Memurların gözü kulağı bu haberde! Kulisler hareketlendi, çalışmalar başladı: Memura büyükşehir tazminatı geliyor, maaş farkı...

Artan enflasyonla birlikte özellikle büyükşehirlerdeki kira artışları gündem olmuştu. Memurlar yaşanan kira artışları sonrasında daha az kira ödeyebilmek için küçük illere gitmenin yollarını aramaya başlamıştı. Kulislerde konuşulanlara göre büyükşehirlerde çalışan memurlar için 'büyükşehir tazminatı' geliyor. AK Parti'nin 30 Ocak'ta açıklayacağı yerel seçim beyannamesinde tazminat konusuna da yer ayırması beklendiği aktarıldı.

Finans 23-01-24 20:06

İki Gökçe Kırgız arasındaki hukuk savaşı bitti: Artık o ismi kullanamayacak!

Gökçe Kırgız Durukan, 2006 yılında söylediği ''Kalbime Gömerim" adlı şarkısıyla fenomen olmuştu. Sosyal medya fenomeni Durukan'ın, marka haline getirdiği isminden haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla şarkıcı Gökçe Kırgız Taner'e açtığı davada karar çıktı. Mahkeme adını değiştiren Gökçe Kırgız Taner’in ismi kullanması durdurarak gerçek Kırgız’a tazminat ödemesine karar verdi.

Magazin 18-01-24 10:24

Otobüste şehirler arası yolculuk yaparken üzerine kaynar su dökülmüştü! Firma tazminat ödeyecek

Şehirlerarası sefer yapan bir otobüste çay servisi sırasında üzerine kaynar su dökülen kadın yolcuya, firmanın 26 bin 76 lira tazminat ödemesine karar verildi.

Haber 13-01-24 11:43

Apple, Iphone kullanıcılarına ödeme yapmaya başladı; işte nedeni

Apple, bazı iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlattığı iddiasıyla ABD'de uzun süredir devam eden bir toplu dava kapsamında tazminat ödemeye başladı. Davacılar 500 milyon dolarlık tazminattan pay alacaklar. Bu da talep başına yaklaşık 92 dolara denk geliyor.

Finans 09-01-24 14:08

SGK işe giriş bildirgesi nedir, nasıl alınır? E-Devlet işe giriş bildirgesi sorgulama ve görüntüleme

Çalışmakta olan ve emeklilik hakkı kazanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, hangi meslek grubunda ya da hangi görevde olduklarına göre sigortalılık ve emeklilik durumlarını SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) aracılığı ile takip edebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu, işe giriş, işten çıkış, tazminat, emeklilik gibi çalışma hayatı ile ilgili işlemlerle ilgilenmektedir. Günümüzde ise SGK ile ilgili birçok işlem ya da başvuru da internet üzerinden yapılabilir hâle gelmiştir.

Haber 05-01-24 13:11

Canlı yayında Mehmet Büyükekşi için olay sözler: Tazminatı cebinden ödesin!

Süper Kupa maçını oynamayı reddederek yurda dönen Galatasaray Fenerbahçe'nin bu kararı sonrası herhangi bir tazminat ödeyip ödenmeyeceği bilinmezken, gazeteci Kenan Taş'tan konuyla alakalı beklenmedik bir çıkış geldi. İşte detaylar...

Spor 29-12-23 23:47

Kabul etti! Google, 5 milyar dolar tazminat ödeyecek

Amerikan teknoloji şirketi Google, kullanıcılarının gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davada, 5 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Söz konusu dava, Google çerezlerinin, kullanıcıların Chrome'da gizli modunu etkinleştirdikten sonra bile internette gezinme faaliyetlerini izlemeye devam ettiği iddiasıyla açılmıştı.

Haber 29-12-23 11:20

Erdoğan'ın Özgür Özel'e açtığı dava sonuçlandı: Tazminat ödemeye mahkum edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri olmadan önce Özgür Özel'e dava açmıştı. Manevi tazminat davası kesin olarak karara bağlandı.

Haber 22-12-23 16:54

BDDK’daki 400 memura 45 bin liralık tazminat! Büyük yankı uyandırmıştı: AK Parti’den yeni önerge hazırlığı

BDDK'nın İstanbul'daki uzmanlarına 45 bin TL'ye kadar tazminat verilmesini öngören maddesi tartışmalara yol açmıştı. Sadece 400 çalışan memura verilmesi planlanan ‘hayat pahalılığı ikramiyesi’ için AK Parti geri adım atmaya hazırlanıyor. Edinilen bilgiye göre, bu kararın torba kanun teklifinden çıkarılacağı öne sürüldü. BDDK’nın tüm memurlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenleme yapılacağı öğrenildi.

Finans 06-12-23 14:05

Devlet Bahçeli'den İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki: 'Türk milleti akan kana daha fazla sessiz kalmama iradesindedir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu. Bahçeli, "İsrail tazminat ödemeye mahkum edilmeli, 'Caniyahu' Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde adalet ve insanlık namına yargılanmalıdır. Türk milleti akan kana, günbegün mesafe alan soykırıma daha fazla sessiz ve seyirci kalmama iradesindedir" dedi.

Haber 01-12-23 17:59

Son dakika: Galatasaray, Igor Tudor davasını kaybetti! Ödenecek tazminat da ortaya çıktı

Son dakika haberleri: Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında oynayacağı Alanyaspor maçına hazırlanan Galatasaray'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. 15 Şubat 2017 tarihinde sarı - kırmızılı takımın başına geçen ve 18 Aralık 2017'te görevinden ayrılan Igor Tudor'un ayrılık süreci olaylı olmuştu. Galatasaray, Tudor’a temsilcilik ücreti ödemediği için aleyhinde açılan davayı kaybetti. İşte detaylar...

Spor 22-11-23 18:39

Galatasaray'da beklenmedik Tete gelişmesi! Yaşanan durum can sıkmaya başladı

Galatasaray, Shakhtar Donetsk'in açtığı tazminat davası sebebiyle devre arasında Tete için gelen teklifleri değerlendirme kararı aldı.

Spor 21-11-23 15:03

Nijerya Milli Takımı'nın teknik direktörü için olay sözler! Kovamıyoruz çünkü tazminat paramız yok!

Nijerya Futbol Federasyonu (NFF), 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'ndeki kötü performansın ardından tazminat ödeyecek parası olmaması nedeniyle milli takım teknik direktörünü görevden alamayacağını bildirdi.

Spor 20-11-23 23:13

Satırında DNA'sı tespit edildi! 250 bin TL tazminat... Mantar toplamaya çıktıklarını söylemişlerdi

Antalya'da el konulan satırında avlanması yasak yaban keçisinin DNA'sına rastlanan kişiye 250 bin lira tazminat uygulandı. Olayın, bölgede koruma kontrol faaliyeti sürdüren ekiplerin, şüphelilerin satır ve bıçaklarında kan lekesi olduğunu fark etmesiyle ortaya çıktığı öğrenildi. Söz konusu kontrol faaliyetleri esnasında şüphelilerin ekiplere mantar toplamaya çıktıklarını söyledikleri kaydedildi.

Haber 06-11-23 15:57

Üniformalarının kendilerini hasta ettiğini söylediler! Uçuş görevlilerine 1 milyon dolar tazminat ödendi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletindeki uçuş görevlileri ve havayolu şirketi arasındaki dava ilginç anlara sahne oldu. Üniformalarının kendilerini baş ağrısı, bronşit, şişmiş gözler, deri döküntüleri ve diğer rahatsızlıklarla hasta ettiğini iddia eden American Airlines'ın dört uçuş görevlisine 1 milyon dolar (yaklaşık 28 milyon 397 bin TL) tazminat ödemek zorunda kaldı.

Trend 04-11-23 15:50

Öğretmen, polis, hemşire… Memurun ek göstergesi için karar! Anayasa Mahkemesi Erdoğan’a yetki veren maddeyi iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergesini 3600'e yükselten ve diğer kamu görevlilerinin ek göstergelerini yeniden düzenleyen kanunla ilgili önemli bir karar verdi. AYM, emekli aylıklarında etkili olan tazminat yansıtma oranlarını üç katına kadar artırma konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki veren maddeyi iptal etti.

Finans 26-10-23 09:26

Jüri, Türk yönetici Ülkü Rowe'u haklı buldu! Google tazminat ödeyecek... İşte miktarı

Yazılım devi Google'ın cinsiyet ayrımcılığı nedeniyle dava açan Türk kadın yönetici Ülkü Rowe'a 1 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildiği bildirildi. Rowe, şirketin cinsiyeti nedeniyle kendisine daha az ücret ödediğini ve terfi ettirmediğini iddia etmişti.

Haber 23-10-23 12:37

DASK zararı karşılayamadı: İlk davada sonuç: Az ve orta hasarlı konutlar ek tazminat alabilir…

DASK, 25 Kasım 2022’den sonra tazminat ödemelerini iki katı çıkarmasına rağmen bu artırımı SMS ve e-mail üzerinden bildirimde bulundu. Avukat Çağdaş Karaoğlan, DASK’ın bu şekilde bildirim yapmasının hukuka aykırı olduğunu, deprem mağdurlarının ek tazminat alabilmesi konusunda alınmış davaların sonuçlanmaya başladığını hatta kazanıldığını belirtti. “Almış olduğu tazminatın zararı karşılamadığını, belgelerle kanıtlamak koşuluyla az ve orta hasarlı konutlar da ek tazminat alabilirler” dedi.

Finans 21-10-23 11:56

'Çalıştırmadan fişe bakın' Akaryakıt istasyonunda başına geldi... Tazminat kazandı

İzmir 8'inci Tüketici Mahkemesi, mazotla çalışan otomobile benzin doldurulması sebebiyle, sürücünün aracında meydana gelen zararın, akaryakıt firması tarafından ödenmesine karar verdi.

Haber 12-10-23 11:28

SON DAKİKA: Trabzonspor'da Nenad Bjelica dönemi resmen sona erdi! İşte ödenecek tazminat bedeli

Trabzonspor'da üst üste alınan kötü sonuçların ardından Hırvat çalıştırıcı Nenad Bjelica ile yollar resmen ayrıldı. Tecrübeli çalıştırıcıya fesih bedeli olarak 1.6 milyon Euro ödenecek. İşte detaylar...

Spor 12-10-23 11:05

Beşiktaş'tan geçmiş döneme dair inceleme raporlarıyla ilgili açıklama! '12 adet tazminat davası açıldı!'

Beşiktaş Kulübü, KPMG Bağımsız Denetim ve SMM Anonim Şirketi'nin geçmiş dönemlere dair yaptığı incelemelerle ilgili bir açıklama yayımladı. Siyah - beyazlı kulübün internet sitesinden yaptığı bildiride, "Rapordaki bulgular hukuki sorumluluklar açısından yargıya intikal ettirilmiş, muhtelif mahkemelerde sorumluluğa dayalı olarak on iki adet tazminat davası açılmıştır." ifadeleri kullanıldı. İşte detaylar...

Spor 10-10-23 18:37

Konserlerini tek tek iptal etmişti! Gökhan Özen 10 Milyon TL'lik tazminat davası açacak

2000’li yıllara damgasını vuran 42 yaşındaki ünlü şarkıcı Gökhan Özen uzun süredir gözlerden uzak Los Angeles'ta bir yaşam sürüyordu. Eski eşi Selen Sevigen ile olaylı bir boşanma süreci yaşayan Özen, geçtiğimiz ay ülkeye geri döndü. Geçtiğimiz günlerde konserleri iptal ettiğini açıklayan ünlü isim 10 Milyon TL'lik maddi manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Magazin 09-10-23 17:13

Ve Trabzonspor'da düğüm çözülüyor! Nenad Bjelica, fesih için şehre geliyor! Yeni hoca ise...

Trabzonspor, büyük umutla yola çıkılan yeni sezonda yaşanan istikrarsızlık ve puan kayıpları nedeniyle teknik direktör Nenad Bjelica ile düşündüğü ayrılığı resmiyete döküyor. Ülkesinde olan Hırvat hoca bugün Trabzon’a gelerek tazminat görüşmeleri için masaya oturacak.

Spor 09-10-23 16:19

Mahkeme kararını verdi! Ekrem İmamoğlu davayı kaybetti, tazminat ödeyecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından açılan davayı kaybetti. Mahkeme, İmamoğlu'nun yasal faiziyle birlikte 15 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Haber 07-10-23 09:34

Göksel konserine gitti, duyma yetisini yüzde 65 kaybetti! 400 bin liralık tazminat davası açtı

Şarkıcı Göksel'in 7 Temmuz'da Harbiye'de gerçekleşen konserine giden Selin Gül'ün kafasına, konser esnasında ateşlenen havai fişekler sebebiyle demir parçası düştü. Kaza sonrası sol kulağında yüzde 65 engel oluştuğunu söyleyen Selin Gül, 400 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Magazin 05-10-23 16:58

Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto'ya büyük şok! Hadise'nin açtığı dava sonuçlandı

Şarkıları ve klipleriyle gündemden düşmeyen Hadise, Reza Zarrab’la ilişki yaşadığını öne sürerek kendisine ağır hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto'ya dava açmıştı. Hadise'nin açtığı davada ünlü isimler hakkında "Hakaret" suçundan 3 aydan 4 yıl 8 aya kadar değişen hapis istemiyle ayrı ayrı iddianame düzenlendi. Hadise’nin 3 program sunucusuna açtığı tazminat davasında karar çıktı.

Magazin 04-10-23 13:04

Son dakika: Galatasaray'a büyük şok! Yeni transfer için dava açtılar: '150 milyon euro tazminat!'

Son dakika haberleri: Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında konuk ettiği Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etmiş ve üst üste 6. galibiyetini almıştı. Gözünü Avrupa'daki Manchester United maçına diken sarı - kırmızılıların sezon başında transfer ettiği Tete için ise flaş bir gelişme yaşandı. Shakhtar Donetsk CEO'su Sergei Palkin, Galatasaray'a dava açıldığını ve 150 milyon euroluk bir tazminat maddesi olduğunu dile getirdi. İşte detaylar...

Spor 03-10-23 18:37

40 milyon liralık tazminat isteği gündem olmuştu! Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı tek celsede boşandı

2010 yılından beri evli olan Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın boşanma haberi magazin gündemine bomba gibi düşmüştü. Davacı Nagehan Alçı'nın mahkemeye verdiği boşanma dilekçesinde Kütahyalı'dan 40 milyon lira tazminat istediği, ayrıca 60 bin lira aylık nafaka talep ettiği iddiası uzun süre konuşulmuştu. Ünlü çift anlaşmalı olarak boşandı.

Magazin 03-10-23 15:46

Akşener AYM'ye başvurdu! 5 milyon TL tazminat talep etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 7 yıl süren yargılama sürecinde hak ihlallerine maruz kaldığını belirterek Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu. İYİ Parti Sözcüsü Uğur Poyraz, başvuru hakkında bilgi verirken Akşener’in 5 milyon lira manevi tazminat talebinde bulunduğu öğrenildi.

Haber 26-09-23 11:01

Doktor arkadaşına güvenip burun estetiği yaptırdı, bu hale geldi

İzmir'de iş insanı Bülent Çetin (56), bir özel hastanede yaptırdığı burun estetiği ameliyatı sonrası hayatının şokunu yaşadı. Ameliyatını doktor arkadaşının yaptığı Çetin, burnunda yaşadığı doku kaybı nedeniyle maddi ve manevi tazminat davası açtı. Yaşadıklarını nedeniyle halen psikolojik tedavi gördüğünü belirten Çetin, "Burnum fonksiyonlarını yerine getiremiyor. Bu nedenle nefes almakta bile zorlanıyorum" dedi. Hastane yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını söyledi.

Haber 22-09-23 14:54

Araç sahipleri dikkat! Tazminat ödeme riski vardı: Zorunlu trafik sigortası azami primleri için yeni düzenleme… Ortadan kalktı

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren karar dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Zorunlu trafik sigortasında acentelerden teklif alamayan araç sahipleri için artık azami prim tutarlarını SEDDK belirleyecek. Peki bu değişiklik araç sahiplerini nasıl etkileyecek? “Sigorta acenteleri zor durumda kalıyordu” diyen uzmanlar uygulamaya ilişkin, “Araç sahipleri için önemli tazminat riski vardı. Bunların hepsi bir arada ortadan kalkıyor” yorumunda bulunuyor.

Finans 20-09-23 08:48

Arto'ya kendisine haciz gönderen Çağla Şıkel'e sert çıktı: Göğüslerin açıldı...

Çağla Şikel, Arto'nun kişilik haklarını zedelediği gerekçesiyle açtığı 1 milyonluk tazminat davasında karar çıkmıştı. Arto'nun mal varlığına haciz koydurduğu söylenen Çağla Şıkel'e Arto'dan sert ifadeler geldi. Arto kararını üst mahkemede olduğunu söyleyip konuyu yine Şıkel'in göğüslerine getirdi.

Magazin 19-09-23 15:34

Eşinden habersiz bunu yapana kötü haber! Yargıtay, boşanma sebebi saydı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, erkeğin kendi adına kayıtlı taşınmazı eşinin görüşünü almadan satmasını boşanma sebebi saydı. Eşin rızası olmadan yapılan ev satışının 'güven sarsıcı' olay olarak nitelendiren yüksek mahkeme, bu tür durumlarda kişilik haklarına saldırıda bulunulan mağdur kadına manevi tazminat ödenmesi gerektiğine hükmetti.

Haber 15-09-23 11:07

Kılıçdaroğlu, Soylu'ya açtığı tazminat davasını kazandı

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu aleyhine açtığı tazminat davasını kazandı.

Haber 07-09-23 11:36

Ev sahibi TV programını izleyince neye uğradığını şaşırdı! Baştan aşağı yenilendi... Kiracıya tazminat davası açtı

Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarında bu kez yaşanan bir olay, eşine az rastlanır türden oldu. Kiracı olan diş hekimliği öğrencisi, bir TV programıyla görüşüp oturduğu evi baştan aşağı değiştirtti. Program TV'de yayınlanınca ev sahibi evdeki değişikliklerden haberdar oldu ve mahkemeye başvurdu. "Kiracı eve zarar verdi, amacı TV programından eşya almakmış" diyen ev sahibi kiracısına tazminat davası açtı. Kiracı adına yapılan savunmada ise "Ev, kiralandığı gibi teslim edildi" ifadeleri kullanıldı.

Haber 02-09-23 09:35