Tbmm Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi Ve Teknoloji Ko Haberleri

Ücretsiz elektrik ve doğal gaz açıklaması: Bakan Bayraktar Meclis'ten duyurdu: 270 milyar liralık destek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2024 bütçesinin konuşulduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapan Bakan Alparslan Bayraktar, ücretsiz doğal gaz ve elektrik için açıklamada bulundu. Bakan Bayraktar, "2022'de vatandaşın elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'sini devlet karşıladı" dedi.

Finans 2023-11-18 10:54:20

Bursa'da Uzay Kaşifleri Derneğinin düzenlediği Gezegen Kongresi başladı

TBMM, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, "Uludağ bundan sonra daha fazla gündeme gelecek. Burada yaptığımız bu güzel yatırım, bu otel vesilesiyle 4 mevsim tüm dünyadan misafirlerimizi burada ağırlayacağız. Artık Davos'a gitmeye gerek yok. Biz tüm dünyayı Bursa'da, Uludağ'da ağırlamaya devam edeceğiz." dedi.

Yurthaber 2023-09-25 13:23:56

Bakan Dönmez yerinde inceledi! Karadeniz gazı için geri sayım başladı, günler kaldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 20 Nisan'da yerli Karadeniz gazının karaya çıkacağı ilk noktada incelemelerde bulundu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin'den detaylı bilgi alan Bakan Dönmez'e Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar da eşlik etti.

Finans 2023-04-16 15:52:43

Son dakika: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı duyurdu! Irak, Türkiye'ye tazminat ödeyecek!

Son dakika haberi... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye ve Irak arasında Paris merkezli Uluslararası Ticaret Odası Tahkim Merkezi (ICC) nezdinde görülen davada, Irak'ın beş talebinden dördünün reddedildiğini, Türkiye'nin taleplerinin ise büyük çoğunluğunun kabul edilerek Irak'ın Türkiye'ye tazminat ödemesine hükmettiğini açıkladı.

Haber 2023-03-28 17:07:05

Türkiye'nin ilk ve stratejik tesislerinden biri olacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılıyor

Türkiye'nin ilk bor karbür tesisi bugün Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyete başlayacak. ​Türkiye'nin ilk ve stratejik tesislerinden biri olacak, savunma sanayisinin gücüne güç katacak Türkiye'nin ilk bor karbür tesisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Tam kapasite çalıştığında 279 kişinin istihdam edileceği tesiste, yılda 1000 ton bor karbür üretilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, tesisin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Finans 19-03-23 09:35

Karadeniz gazı Nisan sonu Mayıs başı gibi sisteme verilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının karaya çıkacağı ilk nokta olan Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisinin inşaatında gelinen son nokta hakkında bilgi aldı.

Yurthaber 09-03-23 10:25

Ticarete ilişkin 20 maddelik yeni karar listesi! Meclis onay verdi

Ticaretle ilgili kanunda değişiklik öngören, 20 maddelik yasa teklifi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi. Buna göre üretim tarihinden itibaren 30 gün içinde bozulabilen tarım ve gıda ürünlerine ilişkin ödemelerin süresi; alacaklının küçük, borçlunun orta veya büyük ölçekli ya da alacaklının orta, borçlunun büyük ölçekli işletme olması durumunda 30, diğer durumlarda 45 günü geçemeyecek.

Finans 18-01-23 07:10

‘Esnekliğe sahibiz’ diyerek duyurdu: Bakan Dönmez’den petrol ve doğal gazda sevindiren açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu. Türkiye’nin doğal gaz tedarikine ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Dönmez, “Farklı kaynaklardan istediğimiz zamanda ve miktarda doğal gaz temin etme esnekliğine sahip olduğumuzdan arz güvenliği noktasında bu kışı sıkıntı yaşamadan geçirmeyi hedefliyoruz” dedi. 2023 yılı ilk çeyreği itibariyle Bakü-Tiflis-Ceyhan ham petrol boru hattından taşınan petrol miktarının da 1 milyon varile çıkacağını söyledi.

Finans 16-11-22 10:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş talimat! Libya'ya üst düzey ziyaret

Türkiye'den üst düzey bir heyet Libya'ya ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın'ın bugün (3 Ekim) Libya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu. İşte haberin detayları...

Haber 02-10-22 23:23

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Düzce'de konuştu:

"Sakarya Gaz Sahası'ndaki keşfimizle Karadeniz'in altındaki yapıları yeni bulgu ve bilgilere göre yeniden değerlendiriyoruz. Şimdi yeni bilgi ve bulguları, bu sahadaki sismik çalışmalarla yeniden değerlendiriyoruz. Çalışmalar neticelendiğinde, yeni keşif yapıldığında sizlerle paylaşmış olacağız" - "Enerji verimliliği alanında yapılan yatırımlar ortalama 5 sene içinde geri dönüyor. İster evinizde, iş yerinizde ve sanayi kuruluşlarında hemen her yerde kısa süreli geri dönüş sürelerini görüyoruz, ölçüyoruz. Bu kapsamda enerjiyi verimli kullanma uygulamalarına ve çalışmalarına devam edeceğiz"

Yurthaber 30-09-22 14:43

SON DAKİKA | Yeni zam iddiası gündem olmuştu! Doğal gaz ve elektrikte yeni tarife: Eylül'deki yüzde 20 zammın ardından...

Son dakika: Eylül ayında doğal gaz ve elektriğe zam yapılmıştı. BOTAŞ’ın ekim ayında sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza zam yapmak için çalışmalarını tamamlayıp Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na sunduğu öne sürülmüştü. Zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken BOTAŞ ve EPDK ekim tarifesini yayınladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 30-09-22 08:55

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde alüminyum fabrikasının temeli atıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: - "Türkiye'de şu anda güneş paneli üretimi yıllık kapasitesi 7 gigavat. Başka bir ifadeyle 7 bin megavata ulaştı. 7 bin megavat ne demek? Dünyada dördüncü sıradayız. Dün sıfırdık, bugün dördüncü sıradayız. Şimdi AYDE'nin ve diğer tesislerin devreye girmesiyle inanıyorum ve iddia ediyorum ki 2023'ün sonunda dünyada üçüncü sıraya oturacağız" - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Türkiye'nin ajandası istihdam, üretim, ihracat olsun istiyoruz. İşte buradaki müteşebbis arkadaşımız burada ürettiği ürünlerin yüzde 65'ini ihraç edecek. Alüminyumu alacak, güneş paneli çerçevesi gibi katma değerli bir işe dönüştürecek, ülkeye döviz kazandıracak"

Yurthaber 10-09-22 16:20

OSBÜK 20. Olağan Genel Kurulu yapıldı

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız: - "(Sınırda karbon vergisinin ekonomiye maliyeti) Bu 8-10 milyar doları içeride tutma noktasında çalışmalarımızı yapmak ve karbon vergisine tabi olmayacak şekilde yeşil dönüşümü gerçekleştirmek zorundayız" - Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede: - "Hedefimiz önümüzdeki 10 yılda Türkiye'nin yüzde 1'i olan 750 bin hektarı ülke sanayisine kazandırmak"

Yurthaber 05-08-22 17:52

Bakanlar Varank ve Dönmez, Bilecik'te AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "(Yargıtayın Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararı) CHP’nin Genel Başkanı ne ile övünüyordu? 'Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin Cumhurbaşkanı bana dava açtı ama bu dava Yargıtayda reddedildi'. Sizin lehinize karar çıkınca hukuka güveniyorsunuz, aleyhinize karar çıkınca hukuku eleştiriyorsunuz. Bu ikiyüzlülüktür" - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: - "Başkalarının yaptığı gibi yalan, iftira, dedikodu üzerine siyaset yapmıyoruz. Türkiye'nin gerçekleri neyse onun üzerinden siyaset yapmaya devam ediyoruz"

Yurthaber 13-05-22 14:14

Türkiye yenilenebilir enerjideki atılımıyla dünyada ön plana çıkıyor

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Altunyaldız: - "Sadece son 10 yılda jeotermal enerji kapasitemizi 100 kat artırdık. Rüzgarda 10 bin megavatı geçtik. Dünyada bu alanda 10, Avrupa'da da 5'inci sıradayız" - "Yenilenebilir enerji alanında çalışmalarımız ve katettiğimiz mesafe dünyaya örnek teşkil ediyor"

Yurthaber 05-04-22 11:02

Şehirler arası ve şehir içi ulaşımda hedef çevreci dönüşüm

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız: - "Yeşil enerjiyle çok entegre olduğunu düşündüğümüz ulaşımın, yenilenebilir enerjiyle dönüşmesini, toplu ulaşımda fosil yakıtlardan troleybüslere ve metro araçlarına, tramvaylara geçmeyi, raylı sistemlere geçmeyi çok önemsiyoruz" - "Hızlı demir yolu ağlarıyla tüm ulaşımda bu anlamda kara yolundan demir yoluna doğru geçişi sağlama yönünde çalışmalarımız var"

Yurthaber 25-02-22 11:06

Son dakika: Sanayi tesislerinde uygulanan elektrik ve doğal gaz kısıtlamaları için tarih verildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayi tesislerinde uygulanan elektrik kısıtlamasının 29 Ocak'ta sona ereceğini, doğal gazdaki kısıntının ise 31 Ocak'tan itibaren yüzde 40'tan yüzde 20'ye düşürüleceğini açıkladı. BOTAŞ da, İran'dan test amaçlı sınırlı sayıda gaz arzının başladığını duyurdu.

Haber 28-01-22 19:20

Bakan Dönmez 'büyük sıçrama' diyerek duyurdu: Maden ihracatında cumhuriyet tarihi rekoru

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçtiğimiz yıl Cumhuriyet tarihi rekoru kırarak 5 milyar 930 milyon dolarlık maden ihracatı yapıldığını açıkladı. Bakan Dönmez ayrıca altın için sevindirici haberi de paylaşarak, "2021’de altında 7,6 milyar dolarlık ihracat, 5,6 milyar dolarlık bir ithalat rakamını yakaladık. Bu ne anlama geliyor? 2017’den bu yana dış ticaret açığımız olan altında bu sene yaklaşık 2 milyar dolarlık bir dış ticaret fazlası elde ettik” dedi.

Finans 04-01-22 11:49

ASELSAN Konya'da 6 ayda 170 uzaktan komutalı silah sistemi üretti

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız: - "Farklı kalibrasyonlarda silah sistemlerine ilişkin tasarımdan AR-GE'ye kadar çalışmalar devam ediyor"

Yurthaber 22-12-21 11:43

AK Parti'li Altunyaldız ile Usta, ASELSAN Konya'da incelemelerde bulundu

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız: - "Fabrika; tasarımı, Ar-Ge'si yapılan ve üretilen, bir anlamda ham maddeden üretime kadar ama aynı zamanda tasarımdan başlayan yüksek teknoloji geliştiren yapısıyla özgün bir model oluşturuyor" - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta: - "Önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü, başarılı ve ihracatımıza katkı verecek, savunma sanayisini güçlendirecek önemli çalışmalarla ASELSAN Konya'yı daha çok duyacağız ve tanıyacağız. Yeni Türkiye modeli, böyle bir model. Eski Türkiye'den eser yok"

Yurthaber 21-12-21 11:11

Elektrik ve doğal gazda kademeli fatura dönemi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TRT payının ve enerji fonunun faturalara yansımayacağını açıklamıştı. Açıklamanın ardından 38 maddelik yeni yasa teklifi AK Parti tarafından geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Yeni düzenlemede, elektrik faturalarında kademeli sistem de öngörülüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik faturalarında kademeli tarife uygulamasının devreye alınacağını ve benzer uygulamanın doğal gaz için de çalışıldığını belirtti.

Finans 23-11-21 13:52

8. AR-GE ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi

Bilişim Vadisi'nde düzenlenen programda, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2020 yılı Performans Endeksi ile Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Performans Endeksi'nde ödüller sahiplerini buldu - TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Altunyaldız: - "Türkiye'nin geleceğine, Türkiye'nin 21. yüzyılda küresel yarışta her alanda en üst düzeyde olmasına adanmış bir liderin, saygıdeğer Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu vizyonla ülkemizin tüm kesimleri, ekosistemin parçası ve destekleyicisi olarak hedefe doğru uyumlu bir şekilde yürümeye başladı" - Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Taha Koç: - "Ekonomik daralma olduğu zamanda bile yenilikçi teknolojiye, Ar-Ge'ye, inovasyona ve dijitalleşmeye yatırım yaparsanız değeriniz her zaman artabiliyor"

Yurthaber 12-11-21 14:02

Bakan Dönmez açıkladı! TRT payı kalkıyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2022 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerinde açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, TRT payının tarımsal sulama abone grubundan kaldırılmasına ilişkin hazırlık yaparak Meclis'e sunduklarını bildirdi.

Finans 02-11-21 08:16

Apa Barajı Sulaması Kanal Rehabilitasyonu Projesi ile su kaybının önüne geçilecek

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Altunyaldız: - "Projeyle 14 bin hektar alanı tarıma kazandırıyoruz ve 1500 çiftçi ailemizin mağduriyetinin önüne geçiyoruz. Su kaybını önlerken ayrıca yerleşim yerlerinde suyun adaletli paylaşımını sağlayacağız" - "Projeyle ülkemize yıllık 250 milyon liralık ilave katma değer sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz"

Yurthaber 20-10-21 14:53

Son Dakika: Azerbaycan ile doğal gaz anlaşması! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı

Son dakika haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan'la doğal gaz ticaret anlaşması yapıldığını belirtti. Dönmez, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin ilave doğal gaz arzının sağlanması noktasında önemli ilerlemeler kaydettiğini ifade etti.

Finans 15-10-21 09:03

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, sel felaketi yaşanan Ayancık'ta incelemede bulundu:

"Selin ve afetin etkilerini en aza indirmek amacıyla afetten etkilenen yurttaşlarımızın faturalarının ödeme süresini 3 ay süreyle erteliyoruz. Erteleme için herhangi bir belge, bilgi de istemiyoruz. Vatandaşlarımızın sözlü beyanını da dikkate alarak bu ertelemeleri yapmış olacağız" - "İnşallah bu gece yarısı itibarıyla toplam elektrik sağlayamayacağımız köylerin sayısı, belki de 10'un altına düşmüş olacak"

Yurthaber 16-08-21 20:24

Son Dakika: Bakan Dönmez açıkladı! Afet bölgesinde elektrik faturaları 3 ay ertelenecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sinop, Kastamonu ve Bartın'da sel felaketinden etkilenen vatandaşların elektrik faturası ödemeleriyle ilgili olarak, "Selin ve afetin etkilerini en aza indirmek amacıyla afetten etkilenen yurttaşlarımızın faturalarının ödeme süresini 3 ay süreyle erteliyoruz. Erteleme için herhangi bir belge, bilgi de istemiyoruz. Vatandaşlarımızın sözlü beyanını da dikkate alarak bu ertelemeleri yapmış olacağız." dedi.

Finans 16-08-21 19:44

ASELSAN Konya fabrikasına 800 mühendis 400 teknisyen alacak!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, ASELSAN Konya'nın üretime başladığını belirterek, fabrikada 800'ü mühendis ile birlikte 400 nitelikli teknisyen alınacağını bildirdi.

Finans 16-08-21 11:26

Türkiye'nin en büyüğü olacak! Uzaydan görülebilecek dev proje

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karapınar'da "Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları, Güneş Enerjisi Santrali"nde saha incelemelerinde bulundu ve temel atma törenine katıldı. Uzaydan da görülecek olan büyük proje Türkiye'nin en büyüğü olacak.

Finans 11-06-21 14:20

Ağrı’da ‘Altın Rezervi’ için ilk temel atılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Mollakara altın madeni tesisinin temel atma töreni için Ağrı’ya geldi.

Finans 10-06-21 12:21

KUZKA’dan kaynak verimliliğine destek semineri

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansının (KUZKA) 2021 yılı kalkınma ajansları kaynak verimliliği teması ve yönetim danışmanlığı önceliği doğrultusunda başlattığı seminerler serisi “Enerji Verimliliği Destekleri-Verimlilik Artırıcı Projeler (VAP)” semineriyle devam ediyor.Bölgede kaynak verimliliği ve yönetim danışmanlığı konularında kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik teknik destek programı ilan eden Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), beşincisi gerçekleşecek “Enerji Verimliliği Destekleri - Verimlilik Artırıcı Projeler (VAP)” semineriyle söz konusu alanlarda danışmanlık ihtiyacı duyan işletmelerin proje desteklerinden faydalanmasını ve işletmelerin bu alanlarda bilgi birikimlerini artırmayı amaçlıyor.KUZKA tarafından gerçekleştirilecek seminerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Proje Destekleri Daire Başkanı Ersoy Metin, enerji verimliliği konusunda sağlanan destekler- verimlilik artırıcı projeler konusunda bir sunum gerçekleştirecek.Kastamonu, Çankırı ve Sinop’tan kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımına açık olacak seminer 24 Mart 2021 Çarşamba günü, saat 14:00’da çevrim içi ortamda zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek.

Yurthaber 22-03-21 19:42

Milletvekili Yılmaz ve İl Başkanı Ercik Model Fabrikayı inceledi

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölges’nde (MTOSB) hizmet veren Model Fabrika ve İnovasyon Merkezinde incelemelerde bulundu.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, MTOSB, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde hayata geçirilen Model Fabrika ve İnovasyon Merkezini ziyaret eden Milletvekili Yılmaz ve İl Başkanı Ercik, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Yönetim Kurulu Üyesi Seyfetullah Işık, Denetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, Bölge Müdürü Halil Yılmaz ve fabrika yetkililerinden işleyiş hakkında bilgi aldı.Ziyaret sırasında konuşan Başkan Tekli, “Bölgede yaptığımız çalışmaların sonuncusu Model Fabrikamız.

Yurthaber 05-03-21 17:41

Başkan Gültak, Model Fabrikayı gezdi

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) sınırları içerisinde yer alan Model Fabrika ve İnovasyon Merkezini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, MTOSB, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) katkıları ile hayata geçirilen Model Fabrika ve İnovasyon Merkezini ziyaret etti.

Yurthaber 05-03-21 10:46

Mersinli sanayiciler ’Model Fabrika’yı inceledi

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) sanayicileri, Model Fabrika ve İnovasyon Merkezini ziyaret ederek işleyiş hakkında bilgi aldılar.MTOSB, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğinde kullanıma sunulan Uygulamalı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi - Model Fabrika ve Yenilik Merkezi, sanayicilere yenilikçi çözümler oluşturabilmek adına faaliyetlerine başladı.

Yurthaber 14-02-21 14:24

Vali Yunus Sezer: Silah OSB cazibe haline gelecek

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin cazibe merkezi olması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Yunus Sezer, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) dışında alternatiflerin çoğalması gerektiğini ifade ederek, Silah İhtisas OSB’nin bir cazibe merkezi olması için çalıştıklarını aktardı.Vali Sezer, yaptığı ziyaret sırasında Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı’nın katılımıyla, Silah İhtisas OSB Müdürü İbrahim Erol’dan yatırımlar hakkında bilgi aldı.Silah Sanayi İhtisas OSB’de tahsisleri yapılan arsa sahipleri ile yapılan toplantıda, sanayicilerin istek ve taleplerini dinleyen Sezer, toplantının ardından OSB’de faaliyet gösteren bir fabrikayı da ziyaret ederek üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Yurthaber 10-02-21 13:04

Karabük’te 2020 yılında 144 KOBİ’ye 3 milyon 33 bin 574 TL destek ödemesi yapıldı

Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Karabük Müdürlüğü’nü ziyaret ederek İl Müdürü Serhat Saygın’dan 2020 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.KOBİ’lerin; ekonomideki payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini yükseltmek ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun bir şekilde geliştirmek amacıyla KOSGEB’in kurulduğunu ifade eden Saygın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşu olduklarını söyleyerek, Yıllık çalışan sayısı 250 kişiden az olan ve yıllık net satış hâsılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 125 milyon TL’yi aşmayan işletmelerin KOBİ vasfını taşıdığını ifade etti.Hedef kitlelerinin Sanayi (Madencilik, İmalat, Enerji) ile Hizmet ve Ticaret (İnşaat, Ticaret, Ulaştırma, Turizm, Bilgi ve İletişim, Mesleki bilimsel ve teknik faaliyetler, İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri) sektöründe faaliyet gösteren işletmeler olduğunu söyleyen Saygın, Covid-19 genel salgın hastalığının tüm kurulların çevrimiçi yapıldığını ve daha hızlı kararlar alındığını, düzenlenen 13 kurulda 25 girişimcinin iş planlarının destek bulduğunu, 15 girişimcinin Geleneksel Girişimcilik Destek Programı Kapsamında, 25 girişimcinin İleri Girişimci Destek Programı Kapsamında değerlendirildiğini belirtti.29 KOBİ’ye İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında destek verilmeye başlandığını söyleyen Saygın, 2020 yılında destek programları kapsamında toplam 144 Kobi’ye 3 milyon 33 bin 574 TL destek ödemesi yapıldığını, devam eden kredi programı kapsamında 62 girişimciye kredi kullandırılmış olup 3 milyon 407 bin TL’lik kredi hacmi oluşturulduğunu söyledi.Girişimcilik eğitimlerinin ücretsiz olarak resmi internet adresi üzerinden çevrimiçi olarak devam ettiğini, işletmelerin kendilerini değerlendirebilecekleri işletme raporuna ilginin arttığını, 3 ayda bir saha değerlendirmelerinin yapılarak eğilim anketlerinin düzenlendiğini kaydetti.Covid-19 pandemisi kapsamında firmaların finansal sorunlarına çözüm olmak adına KOSGEB alacakları 2021 Mart ayından itibaren 18 takside kadar ödeme imkânının getirildiğini, iki ayda bir ödeme olduğunda vadenin 36 aya çıktığını, Kamu, Üniversite, Sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında bölgemizde Kobi’lerin ziyaret edilerek devlet desteklerinin anlatıldığını ve sorunların yerinde dinlenildiğini ifade etti.Sanayi alt yapısı bulunan Karabük’te özellikle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin varlığının önemine dikkat çeken Vali Fuat Gürel “Sanayinin can damarları KOBİ’lerimizin üretimin olduğu her yerde gelişme vardır, kalkınma vardır.

Yurthaber 05-02-21 17:32

Adıyaman il istihdam kurulu toplantısı yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2021 yılı birinci toplantısı Vali Mahmut Çuhadar Başkanlığında yapıldı.Adıyaman’da işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik olarak aktif işgücü programlarını uygulamak, geliştirmek, yaygınlaştırmak ve etkinliğini artırmak amacıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2021 yılı birinci toplantısı Vali Mahmut Çuhadar Başkanlığında yapıldı.Adıyaman’ın işgücü istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla Valilik toplantı salonunda toplantı düzenlendi.Toplantıya, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Çalışma ve İşkurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hacı Daştan, Ticaret İl Müdürü Ömer Uslu, ATSO Başkanı Mustafa Uslu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, 2020 yılı içerisinde gerçekleştirilen program ve projeler hakkında kurul üyelerine bilgi vererek, 2021 yılı için hazırlanan eğitim planı ile istihdamın korunması ve artırılmasına yönelik uygulanacak programlara dair Vali Mahmut Çuhadar ve kurul üyelerini bilgilendirdi.Toplantıda konuşan Vali Mahmut Çuhadar, “İşgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik işgücü yetiştirme ve mesleki eğitim programları kapsamında 2020 yılında toplam 933 mesleki eğitim kursu, İşbaşı Eğitim Programı ve Toplum Yararına Program açılmış bu programlara 6.206 kadın ve 4.808 erkek olmak üzere toplam 11.014 kişi katılmıştır.

Yurthaber 27-01-21 15:23

Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde TMMOB işbirliğinde eğitimler düzenlenecek

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu arasında Sanayi Mektebi’nde düzenlenecek eğitimler için işbirliği protokolü imzalandı.DTSO’nun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile kurduğu Diyarbakır Sanayi Mektebi’nin çalışmaları ile ilgili bilgi veren DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Sanayi Mektebi’nin farklı kesimlere yönelik özgün eğitim programları düzenlediğini, bunun için yerel ve ulusal düzeyde kurumlar ile işbirlikleri sağladığını söyledi.

Yurthaber 27-01-21 11:43

Taşdemir, “Kalkınma, kamu ve özel sektörün işbirliğiyle mümkündür”

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Kars’ta sanayi sektörüyle ilgili Sanayi ve Teknoloji, Ticaret ve KOSGEB il müdürlüklerini ziyaretinde, bölge illerinin kalkınmasının, kamu ve özel sektör işbirliğiyle mümkün olacağını belirttiSERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Kars Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ensar Bektaş ile Sanayi, Ulaştırma ve Enerji Birim Başkanı Ramazan Mutlu Doğaner’le birlikte Kars’taki Sanayi ve Teknoloji, Ticaret ve KOSGEB il müdürlüklerini ziyaret etti.

Yurthaber 27-01-21 11:10

Taşdemir, “Kalkınma, kamu ve özel sektörün işbirliğiyle mümkündür”

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Kars’ta sanayi sektörüyle ilgili Sanayi ve Teknoloji, Ticaret ve KOSGEB il müdürlüklerini ziyaretinde, bölge illerinin kalkınmasının, kamu ve özel sektör işbirliğiyle mümkün olacağını belirttiSERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Kars Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ensar Bektaş ile Sanayi, Ulaştırma ve Enerji Birim Başkanı Ramazan Mutlu Doğaner’le birlikte Kars’taki Sanayi ve Teknoloji, Ticaret ve KOSGEB il müdürlüklerini ziyaret etti.

Yurthaber 27-01-21 11:10

Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo'dan Türkiye'ye yatırım kararı

Oppo Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou: - "Oppo, yerli topluma vermiş olduğu sözün bir parçası olarak bir süredir Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmayı düşünüyordu" - "Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle olumlu görüşmeler yaptıktan sonra yatırım kararımızla ilgili yakında sizlerle daha fazla bilgi paylaşmayı umuyoruz"

Yurthaber 24-12-20 13:54

Milletvekili Erenler: “Kalkınma bilim ve eğitimle olur”

TBMM Genel Kurulunda, Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılı bütçelerinin görüşmelerinde söz alan AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, topyekun bir kalkınmanın bilimle ve eğitimle olacağına inandığını dile getirdi.Türkiye’nin 81 ilinin AK Parti döneminde dinamik, yenilikçi ve bilim ağırlıklı üniversitelerle donatıldığına vurgu yapan Ceyda Çetin Erenler, " İlim yuvalarımızdan ikisi de güzide şehrimiz, kuruluşun ve kurtuluşun diyarı, çininin başkenti Kütahya’mızdadır” dedi.Erenler,” Dünyanın hayret ve kıskançlıkla izlediği, dosta güven düşmana korku veren İHA’larımız, SİHA’larımız, TİHA’larımız, ANKA’larımız, HÜRKUŞ’umuz ve yerli motorumuzla uçacak Gökbey’imiz, AK Parti hükümetlerimizin teknolojiye ve bilime verdiği önemi, bununla da kalmayıp Atatürk’ün ’İstikbal göklerdedir’ sözünün lafta değil, icraatta nasıl gerçekleştiğini, kimin iş, kimin laf ürettiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Yurthaber 11-12-20 21:17

Milletvekili Erenler: “Kalkınma bilim ve eğitimle olur”

TBMM Genel Kurulunda, Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılı bütçelerinin görüşmelerinde söz alan AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, topyekun bir kalkınmanın bilimle ve eğitimle olacağına inandığını dile getirdi.Türkiye’nin 81 ilinin AK Parti döneminde dinamik, yenilikçi ve bilim ağırlıklı üniversitelerle donatıldığına vurgu yapan Ceyda Çetin Erenler, " İlim yuvalarımızdan ikisi de güzide şehrimiz, kuruluşun ve kurtuluşun diyarı, çininin başkenti Kütahya’mızdadır” dedi.Erenler,” Dünyanın hayret ve kıskançlıkla izlediği, dosta güven düşmana korku veren İHA’larımız, SİHA’larımız, TİHA’larımız, ANKA’larımız, HÜRKUŞ’umuz ve yerli motorumuzla uçacak Gökbey’imiz, AK Parti hükümetlerimizin teknolojiye ve bilime verdiği önemi, bununla da kalmayıp Atatürk’ün ’İstikbal göklerdedir’ sözünün lafta değil, icraatta nasıl gerçekleştiğini, kimin iş, kimin laf ürettiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Yurthaber 11-12-20 21:17

Kırsal kalkınma destekleri hibe programı tebliğleri yayınlandı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, kırsal kalkınma destekleri hibe programı tebliğlerinin yayınlandığını belirterek, "Tebliğin amacı; doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi” dedi.Resmî Gazete’de yayınlanan 2 adet tebliğ ile “Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar” ve “Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları” yönelik olarak 5 yıl boyunca yürütülecek programın ana esasları belirlendi.Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "Bu Tebliğin amacı; doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama alt yapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir" diye konuştu.Yatırım konuları hakkında ayrıntılı bilgi veren Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Sağlam, hibe programı ile Küçük ve orta ölçekli ekonomik faaliyetlere yönelik yatırım tesislerinin desteklenmesi belirterek, “Program kapsamında yatırımcılarımıza, ekonomik yatırım konularında alt limit 250 bin TL ile üst limit 3 milyon TL, kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında ise alt limit 20 bin TL ile üst limit 500 bin TL arasında, hibeye esas proje tutarlarının KDV Hariç yüzde 50’sine hibe desteği verilecek.

Yurthaber 24-11-20 11:07

Adıyaman tarımsal sulamada elektrik desteği istiyor

TBMM Katip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Enerji Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında Adıyaman’ın tarımsal sulamada kullanılan elektrik desteğinden faydalanamadığı söyledi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katıldığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’ın bir ilçesini ve yüzlerce köyünü Atatürk Barajı’na feda ettiğini, ancak buna karşın Atatürk Barajı’ndan yeterli düzeyde faydalanamadığını vurguladı.Tutdere, “Özellikle Adıyaman, Atatürk Barajı’na ev sahipliği yapan bir ilimiz.

Yurthaber 12-11-20 16:02

CHP’li milletvekilleri, Cizre TSO Başkanı Sevinç ile görüştü

CHP İzmir Milletvekili ve aynı zamanda Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Tacettin Bayır ve Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Sevinç ile görüştü.CHP İzmir Milletvekili ve aynı zamanda Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Tacettin Bayır ve Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül beraberinde CHP Şırnak İl Başkanı Cihangir Bilin, CHP Cizre İlçe Başkanı Kemal Çinko ile birlikte Cizre TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sevinç ile bir araya geldi.

Yurthaber 28-10-20 13:18

Başkan Yılmaz’dan Muradiye OSB’de inceleme

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz Muradiye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantısına katılarak incelemelerde bulundu.Muradiye OSB toplantısı AK Parti Manisa Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Semra Kaplan Kıvırcık başkanlığında gerçekleştirildi.

Yurthaber 27-10-20 15:43

Aydem Enerji’nin ‘Parla’sına Bakan ziyareti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aydem Enerji’nin sahibi olduğu güneş paneli ve Türkiye’nin ilk yerli güneş hücresi yatırımı olan Parla Solar’ı ziyaret etti.Ziyaret sırasında bakana bilgi veren Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, panel ve hücre üretiminin yanı sıra kurulum hizmetleriyle güneş sektöründe entegre fabrika olarak çalışan Parla Solar’ın yenilenebilir enerjide yerli sanayi zincirinin oluşturulmasını ve Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı artırmayı hedeflediğini belirtti.26 Ekim tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Denizli programı kapsamında Parla Solar’a ziyarette bulundu.

Yurthaber 27-10-20 12:34

Milletvekili Erenler: Zafer OSB’nin doğal gaz için kamulaştırma kararı onaylandı

AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nin “Doğal Gaz Bağlantı Hattı Projesinin” gerçekleştirilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan acele kamulaştırma kararı taleplerinin onaylandığını duyurdu.Ceyda Çetin Erenler yaptığı açıklamada, "Stratejik konumu, istihdam avantajları, yatırıma müsait alanları ile yatırımcının gözbebeği Kütahya’mızın, OSB’si Zafer Organize Sanayi Bölgemizde altyapı çalışmalarının bir an önce tamamlanması için verdiğimiz gayretler peş peşe güzel gelişmelerle neticeleniyor” dedi.Kamulaştırma kararının Kütahya’ya hayırlı olmasını temenni eden Erenler, " Kütahyalı hemşerilerimiz adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’e ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yurthaber 24-09-20 21:08