Telafer Haberleri

ESTÜDAM’dan Iraklı sağlık çalışanlarına tıbbi konferans

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESTÜDAM), Kerkük Üniversitesi, Telafer Üniversitesi ve Yurt Dışındaki Iraklı Doktorlar Derneği işbirliği ile internet üzerinden gerçekleştirilecek “Iraklı Sağlık Çalışanlarına Korona virüs, İlk Yardım ve Yoğun Bakım” Türkçe tıbbi konferanslar programı başladı.

Yurthaber 2020-08-28 17:10:14

DEAŞ'ın sözde emiri: Kızımı vermeyince iftira atıldı

KAYSERİ'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, örgütün sözde Telafer emiri olduğu iddia edilen Irak uyruklu Suphi Huveytli’nin (48), yargılanmasına başlandı.

Haber 2019-12-26 17:02:06

HDP'li Uca Ezi Bayramı'nı kutladı

"Ezidi çocuklar, IŞİD tarafından kendi inançlarından ve toplumundan koparıldı, zorla dinleri değiştirildi. Bunlar Rakka, Musul ve Telafer gibi birçok kentte kurulan pazarlarda satıldı"

Haber 2019-12-18 12:33:34

Osmangazi’de Kerkük gecesi düzenlendi

Türk dünyası kültür etkinlikleri kapsamında Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ’Kerkük Türküleri’ programında Bursa’dan Telafer ve Kerkük’e kadar geniş bir coğrafyanın türküleri seslendirildi.Balkanlar’dan Kafkaslar ve Orta Doğu’ya kadar Türk dünyasına yönelik birçok etkinliğe imza atan Osmangazi Belediyesi, bu kez Kerkük gecesine ev sahipliği yaptı.

Yurthaber 2019-12-01 14:30:41

DEAŞ'ın sözde emirine 15 yıl hapis istemi

KAYSERİ'de DEAŞ terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, örgütün Telafer emiri olduğu iddia edilen Irak uyruklu Suphi Huveytli'nin (48), 15 yıla kadar hapsi istendi.

Haber 31-10-19 16:32

Kayseri'de DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan 4 kişi adliyede (2)

DEAŞ'IN TELAFER SORUMLUSU TUTUKLANDI Kayseri'de polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan ve sorgularının ardından adliyeye sevk edilen terör örgütü DEAŞ'ın sözde Telafer emiri Suphi Huveytli'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi hakim karşısına çıktı.

Haber 21-09-19 22:48

GÜNCELLEME - DEAŞ'ın sözde emiri ölü taklidiyle kurtulmuş

Kayseri'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda yakalanarak adliyeye sevk edilen Irak uyruklu, örgütün sözde Telafer emiri "Ebu Muhammed" kod adlı S.H. tutuklandı - Sözde emirin, Irak'ta kaldığı cezaevinden kurtarılması için DEAŞ üyelerince düzenlenen baskında, Irak polisi tarafından öldürülmek istendiği, bu sırada ölenlerin arasına gizlenip ölü taklidi yaparak yaralı kurtulduğu ortaya çıktı ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

Haber 21-09-19 21:09

DEAŞ’ın Telafer sözde emiri tutuklandı

Kayseri’de Polis Özel Harekat’ın da katılımıyla DEAŞ terör örgütüne düzenlenen operasyonda DEAŞ’ın silah ve mühimmatlardan sorumlu olarak faaliyet yürüttüğü belirlenen ve Telafer sözde emiri tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, PÖH’ün de katılımıyla DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik operasyon başlattı.

Haber 21-09-19 20:05

Kayseri'de DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan 4 kişi adliyede

KAYSERİ'de polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan terör örgütü DEAŞ'ın sözde Telafer emiri Suphi Huveytli'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi, adliyeye sevk edildi.

Haber 21-09-19 17:07

Kayseri'de DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan 4 kişi adliyede

KAYSERİ'de polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan terör örgütü DEAŞ'ın sözde Telafer emiri Suphi Huveytli'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi, adliyeye sevk edildi.

Haber 21-09-19 15:33

DEAŞ’ın Telafer sözde emiri adliyeye sevk edildi

Kayseri’de Polis Özel Harekat’ın da katılımıyla DEAŞ terör örgütüne düzenlenen operasyonda DEAŞ’ın silah ve mühimmatlardan sorumlu olarak faaliyet yürüttüğü belirlenen ve Telafer sözde emirinin de aralarında olduğu 4 kişi adliyeye sevk edildi.Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, PÖH’ün de katılımıyla DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik operasyon başlattı.

Yurthaber 21-09-19 15:20

DEAŞ'ın sözde emirinin sorgusu sürüyor

 KAYSERİ'de polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan terör örgütü DEAŞ'ın sözde Telafer emiri Suphi Huveytli'nin de aralarında bulunduğu 4 kişinin sorgusu sürüyor.

Haber 20-09-19 12:44

DHA YURT BÜLTENİ - 1

DEAŞ'IN SÖZDE TELAFER EMİRİ KAYSERİ'DE YAKALANDI   KAYSERİ'de, DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda sözde Telafer emiri S.H.'nin de içinde bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Haber 20-09-19 08:15

DEAŞ'ın sözde emiriydi! Terör örgütüne darbe

Kayseri’de Polis Özel Harekat’ın da katılımıyla DEAŞ terör örgütüne düzenlenen operasyonda DEAŞ’ın silah ve mühimmatlardan sorumlu olarak faaliyet yürüttüğü belirlenen Telafer sözde emiri kıskıvrak yakalandı.

Haber 20-09-19 00:08

DEAŞ'ın sözde Telafer emiri Kayseri'de yakalandı

Terör örgütü DEAŞ'ın sözde Telafer emirinin de aralarında bulunduğu Irak uyruklu 4 zanlı gözaltına alındı

Haber 19-09-19 23:59

DHA YURT BÜLTENİ-22

DEAŞ'ın sözde Telafer emiri Kayseri'de yakalandı   KAYSERİ'de, DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda sözde Telafer emiri S.H.'nin de içinde bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Haber 19-09-19 23:53

DEAŞ'ın sözde Telafer emiri Kayseri'de yakalandı

KAYSERİ'de, DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda sözde Telafer emiri S.H.'nin de içinde bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Haber 19-09-19 23:39

DEAŞ’ın Telafer Emiri Kayseri’de yakalandı

Kayseri’de Polis Özel Harekat’ın da katılımıyla DEAŞ terör örgütüne düzenlenen operasyonda DEAŞ’ın silah ve mühimmatlardan sorumlu olarak faaliyet yürüttüğü belirlenen Telafer sözde emiri kıskıvrak yakalandı.Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri PÖH’ün de katılımıyla DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik operasyon başlattı.

Haber 19-09-19 23:33

TİKA’dan Irak’ta 5 bin 800 aileye gıda yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Irak’ın Tuzhurmatu, Kerkük, Telafer, Musul ve Erbil vilayetlerinde toplam 5 bin 800 aileye gıda yardımında bulunuldu.Selahadin Vilayeti ITC Sorumlusu Heytem Haşim Muhtaroğlu ve TİKA Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer’in katılımıyla Tuzhurmatu merkezde 100 aileye dağıtıldı.

Haber 27-05-19 11:56

Terör örgütü PKK Telafer'i ele geçirmek istiyor

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi: - "Sincar ilçesinin kontrolünü elinde tutan terör örgütü PKK, şimdi de Türkmenlerin çoğunlukta bulunduğu Telafer ilçesini kontrol etmeyi planlıyor" - "Telaferliler yerlerine ve evlerine geri dönerek bu planı bozabilir" - "PKK, Sincar'da halk üzerindeki böl-zayıflat taktiğini Telafer'de de uygulamak istiyor"

Haber 10-05-19 11:02

Irak'ta projelerimizi geliştireceğiz

TİKA Başkanı Serdar Çam: - "Irak'ta belli bir dağılım ve denge içinde proje çalışmalarımızı geliştirmeye çalışıyoruz" - "Adım adım öncelikler sırasına göre Telafer, Musul, Tuzhurmatu ve Kerkük'te hemen hemen her alanda çeşitli faaliyetlere destek vermeye çalışacağız"

Haber 22-02-19 15:10

Türkiye kendi kök hücre ihtiyacını karşılayabilecek duruma gelmiştir

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık: - "Kök hücreyle alakalı Türkiye'de yaklaşık 500 bin donasyon hedeflemiştik ve buna ulaşmak üzereyiz. Fakat ihtimali artırmak için bağışı da artırmamız gerekiyor" - "Bugün 2 bini aşkın eşleşme, bini aşkın nakille Türkiye kendi kök hücre ihtiyacını, kemik iliği nakli ihtiyacını karşılayabilecek duruma gelmiştir. Önceki yıllarda özellikle varlıklı insanların sadece yurt dışına giderek yaptırabildiği bu tedaviler artık ülkemizde rahatlıkla yapılabilmektedir" - "Suriyelilerin geri dönüşünü hızlandırmak için altyapı çalışmaları olacak. Kalıcı konut inşası, okul, hastane gibi toplumsal hizmet merkezlerinin yapılması noktasında kapsamlı çalışmalarımız olacak. Benzer çalışmaları Musul, Telafer, Kerkük ve Kuzey Irak bölgesinde yürütüyoruz"

Haber 12-02-19 11:03

Iraklı Türkmenler, Peşmerge'nin Kerkük'e dönmesine karşı

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi: - "Peşmerge'nin Kerkük'e dönüşüyle ilgili hiç kimse mutabık değil" - "PKK, Sincar’ı kontrol etmek ve imkan dahilinde Telafer bölgesine geçerek genişletilmiş bir coğrafya yaratmak istiyor"

Yurthaber 07-02-19 11:10

IŞİD’den Telafer’de bombalı araçla saldırı

Irak’ın Telafer kentinde bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında en az iki kişi hayatını kaybetti.

Haber 25-12-18 22:44

Telafer’de Bombalı Saldırı

Irak’ın kuzeyindeki Telafer kentinde düzenlenen bombalı saldırıda en az iki kişi öldü, 11 kişi de yaralandı. IŞİD, saldırıdan saatler sonra örgüte ait haber ajansı Amaq aracılığıyla saldırıyı üstlendi

Haber 25-12-18 21:48

Dışişleri Bakanlığı, Telafer'deki bombalı saldırıyı kınadı

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Musul'a bağlı Telafer bölgesinde meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Haber 25-12-18 20:26

Dışişleri Bakanlığı, Telafer'deki bombalı saldırıyı kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Telafer'deki bombalı saldırıyı kınadı DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Musul'a bağlı Telafer bölgesinde meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Haber 25-12-18 20:14

DEAŞ'ın Telafer bölge sorumlusuna hapis cezası

Terör örgütü DEAŞ'ın Telafer bölge sorumlusu olduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

Haber 06-11-18 13:09

DEAŞ'ın sözde 'Telafer sorumlusuna' 6 yıl 3 ay hapis

KAYSERİ'de DEAŞ terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, örgütün sözde Irak Telafer sorumlusu Emin Al Kurdi (38), 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 06-11-18 12:30

TİKA'nın Türkmen kenti Telafer'e yardımları sürüyor

Telafer Üniversitesi Sağlık Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nün onarımını gerçekleştiren TİKA, ayrıca ilçedeki bin haneye elektrik sağlayacak 20 trafo hibe etti - Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız: "(Musul) Konsolosluk açıldıktan sonra artık günlük olarak buradaki soydaşlarımızın ve kardeşlerimizin ihtiyaçlarıyla ilgileneceğiz"

Haber 23-10-18 20:14

Deaş’ın Sözde Emiri Ve Kardeşine 8 Yıl 9’ar Ay Hapis Cezası

Kırşehir’de düzenlenen operasyonda yakalanan terör örgütü DEAŞ’ın sözde Telafer emiri ve kardeşine 8 yıl 9’ar...

Yurthaber 02-08-18 15:10

DEAŞ'ın sözde Telafer emirine hapis cezası

Kırşehir'deki operasyonda yakalanan terör örgütü DEAŞ'ın sözde "Telafer emiri" ve kardeşine, 8 yıl 9'ar ay hapis cezası verildi - Aynı davada yargılanan 3 tutuklu sanık, 4 yıl 2 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı

Haber 02-08-18 12:46

DEAŞ'ın bombalı araçları Telafer'de sergileniyor

IRAK'ın Musul kentine bağlı Telafer ilçesinde, terör örgütü DEAŞ'tan ele geçirilen bomba yüklü arabalar, el Hüseyin Tugayı'nda sergileniyor.

Haber 30-07-18 13:17

DHA YURT BÜLTENİ-6

(ÖZEL HABER) 1)DEAŞ'IN BOMBALI ARAÇLARI TELAFER'DE SERGİLENİYOR IRAK'ın Musul kentine bağlı Telafer ilçesinde, terör örgütü DEAŞ'tan ele geçirilen bomba yüklü arabalar, el Hüseyin Tugayı'nda sergileniyor.

Haber 30-07-18 12:31

DEAŞ'ın bombalı araçları Telafer'de sergileniyor

IRAK'ın Musul kentine bağlı Telafer ilçesinde, terör örgütü DEAŞ'tan ele geçirilen bomba yüklü arabalar, el Hüseyin Tugayı'nda sergileniyor.

Haber 30-07-18 11:21

Eylem hazırlığındaki DEAŞ üyesi tutuklandı

Irak'ın Telafer kentinden illegal yollarla Ankara'ya geldiği ve Ramazan Bayramı öncesi eylem hazırlığında olduğu gerekçesi ile gözaltı alınan DEAŞ üyesi N.A.F, sevk edildiği mahkemece tutuklandı

Haber 13-06-18 23:38

Bayram öncesi eylem hazırlığındaki DEAŞ üyesi yakalandı

Irak'ın Telafer kentinden illegal yollarla Ankara'ya gelen ve Ramazan Bayramı öncesi eylem hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü DEAŞ üyesi N.A.F, düzenlenen operasyonla yakalandı - Teröristin başkentteki bazı önemli noktaların keşfi ve istihbaratını yaptığı, bayram öncesi kanlı bir eyleme hazırlandığı öğrenildi

Haber 13-06-18 19:38

Kerkük Türkmen Cephesi seçim programını açıklandı

ITC ve Kerkük Türkmen Cephesi Başkanı Salihi : "Hedefimiz Kerkük'ü özel bir idari bölge haline getirerek tüm kesimlerin yönetimde yer almasını sağlamak" "İlk işimiz Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Telafer ve Tuzhurmatu ilçelerini il yapmak"

Haber 15-04-18 15:59

TİKA’dan Telafer’in eğitim altyapısına destek

TİKA, Irak’ın Telafer kentinde DEAŞ saldırıları sonucu tahrip olan üç okulun tadilatını tamamladı.Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak Telafer’de DEAŞ saldırıları sonucu tahrip olan bir ilkokul, bir ortaokul ve bir lise olmak üzere toplam üç okulun tadilatını tamamlayarak Telaferli Türkmen çocukların yeniden eğitim yuvalarına kavuşması sağladı.

Haber 11-04-18 18:29

Tika’dan Telafer’in Eğitim Altyapısına Destek

TİKA, Irak’ın Telafer kentinde DEAŞ saldırıları sonucu tahrip olan üç okulun tadilatını tamamladı.Türk...

Yurthaber 11-04-18 18:23

TİKA’dan Telafer’in eğitim altyapısına destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Irak’ın Telafer kentinde DEAŞ saldırıları sonucu tahrip olan ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam üç okulun tadilatı tamamlandı.TİKA, Telafer’de DEAŞ saldırıları sonucu tahrip olan ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam üç okulun tadilatını tamamlayarak her yaştaki Telaferli Türkmen çocukların yeniden eğitim yuvalarına kavuşmasını sağladı.

Haber 29-03-18 12:51

Tika’dan Telafer’in Eğitim Altyapısına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Irak’ın Telafer kentinde DEAŞ saldırıları sonucu tahrip...

Yurthaber 29-03-18 12:45

TİKA'dan Telafer'deki okullara tadilat desteği

TİKA, Irak'ın Telafer kentinde DEAŞ'ın hasar verdiği 3 okulun tadilatını tamamladı

Haber 29-03-18 12:38

Telafer'in yeniden ayakları üzerinde durmasını sağlayacağız

Musul ilinin Telafer ilçesinde TİKA tarafından onarılan El Zahet Ortaokulunun yeniden hizmete açılması törenine katılan Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yıldız, ilçe belediye ve meclis binalarında yetkililerle görüştü - Büyükelçi Yıldız: - "Telafer kurtarıldıktan hemen sonra Türkiye burada faaliyetlerine başladı. TİKA hemen her konuda Telaferlilerin yanında. Telafer'in sokaklarının temizlenmesinden tutun evlere su sağlanmasına kadar pek çok hizmetin yerine getirilmesini sağlıyoruz"

Haber 15-03-18 04:01

Deaş’ın Sözde Telafer Emiri Hakim Karşısında

DEAŞ Terör Örgütünün sözde Telafer Emiri H.K.İ.H., ve kardeşi S.K.İ.H.,’nin yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.Duruşmaya,...

Yurthaber 12-03-18 16:34

DEAŞ’ın sözde Telafer emiri hakim karşısında

DEAŞ Terör Örgütünün sözde Telafer Emiri H.K.İ.H., ve kardeşi S.K.İ.H.,’nin yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.Duruşmaya, ’terör örgütü üyeliği örgütün hiyerarşik yapısı içinde yer alma’ suçlamasıyla çıkartılan tutuklu sanık sözde Telafer Emiri H.K.İ.H., ve kardeşi S.K.İ.H., ile avukatları katıldı.Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Haber 12-03-18 15:41

DEAŞ'ın sözde Telafer emiri ve kardeşi hakim karşısında

Kırşehir'de yakalandıktan sonra tutuklanan ve "terör örgütü üyeliği ve örgütün hiyerarşik yapısı içinde yer alma" suçlamasıyla haklarında dava açılan 2 sanığın yargılanmasına başlandı

Haber 12-03-18 12:55

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: “kerkük Bir Türkmen Şehridir Türkmen Kardeşlerimiz De Bizim Kımızı Çizgimizdir”

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Kerkük’te, Erbil’de, Musul-Telafer bölgesinde yaşayan Türkmen kardeşlerimizin yüzü ecdadımızdan bu yana,...

Yurthaber 08-03-18 00:35

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: “Kerkük bir Türkmen şehridir Türkmen kardeşlerimiz de bizim kımızı çizgimizdir”

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Kerkük’te, Erbil’de, Musul-Telafer bölgesinde yaşayan Türkmen kardeşlerimizin yüzü ecdadımızdan bu yana, neredeyse bir asırdır güldürülmüyorsa, zulüm zulüm üstüne geliyorsa hiç kimse bizden sadece sabır beklemesin” dedi.Türkmeneli TV tarafından hayata geçirilen “Men Türkmenem Men Begem” bölgesel projesinin gösterimi Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber 07-03-18 23:53