Temel Haberleri

Netflix en ucuz reklamsız aboneliğini kaldırıyor

Dijital içerik platformu Netflix, ikinci çeyrekte Kanada ve İngiltere'de en ucuz reklamsız planını kaldıracağını duyurdu.

Finans 24-01-2024 12:05

Tokat'ta heyecanlandıran keşif: Temel kazısında bulundu! En az 500 yıllık

Tokat'ta yıkılıp yerine yapılacak olan yeni okulun temel kazısında, tarihi hamam kalıntıları bulundu. Kalıntıların, Sultan II. Beyazıt dönemine ait olduğu düşünülen ve Hazinedar Başı Firuz Ağa tarafından 1485 yılında inşa edildiği tahmin edilen Tahtakale Hamamı’na ait olabileceği üzerinde duruluyor. Tokat Valisi Numan Hatipooğlu, "Burada eski bir hamam kalıntısı var. Bu hamam kalıntısını tamamen ortaya çıkaracağız. Açık hava müzesi haline getireceğiz’’ dedi. İşte detaylar...

Haber 21-11-2023 10:50

Sakarya'da Kozluk Köprülü Kavşağı ve Karapürçek-Akyazı il yolunun temeli atıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Kozluk Köprülü Kavşağı ve Karapürçek-Akyazı İl Yolu Projesi'ne ilişkin, "Mevcut yolun fiziksel ve geometrik standartlarını yükseltecek projemizle Karapürçek ve Akyazı'ya hızlı ve konforlu erişim imkanı tesis edilecektir." dedi.

Yurthaber 27-04-2023 14:30

Afyonkarahisar'da temel kazısında lahit bulundu

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde bina temeli kazısında antik döneme ait lahit bulundu.

Yurthaber 03-04-2023 15:35

Temel

Temel Hakkındaki Haberler Mynet'te. Temel Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Esas eş anlamlısı nedir? Esas kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Yazılışları ve okunuşları farklı ama anlamları aynı olan sözcüklere eş anlamlı sözcükler denir. Cümle içerisinde birbirlerinin yerine kullanılabilen bu sözcükler anlam bozukluğu yaratmaz. Neredeyse her kelime bir anlamdaşa sahip olması Türkçeyi zengin bir dil yapar. Bu kelimelerden biri olan esas kelimesinin eş anlamı olan birden fazla sözcük bulunur, bazı anlamdaşları da yabancı kökenlidir. Peki, esas eş anlamlısı nedir?

Egitim 07-10-2022 17:40