Temsilciler Meclisi Haberleri

Son dakika: ABD meclisinde flaş gelişme! Kevin McCarthy başkanlık görevinden alındı

ABD tarihinde bir ilk yaşandı. ABD Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Kevin McCarthy, yapılan oylama ile başkanlık görevinden alındı.

Haber 04-10-2023 00:11

Amerika Birleşik Devletleri’nde kriz yaratmıştı! ABD Temsilciler Meclisi başkanı 15. turda seçildi

ABD Temsilciler Meclisi başkanlık seçimleri adeta krize neden olmuştu. ABD'de Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, 15. turun sonunda, 216 oyla yeni Temsilciler Meclisi Başkanı seçildi.

Trend 07-01-2023 09:13

ABD'de Temsilciler Meclisi krizi büyüyor! Başkan yine seçilemedi, yasama donmuş durumda

ABD'de Temsilciler Meclisi başkanlık seçimi krizi büyüyor. Yapılan 9. ve 10. oylamalarda da meclis başkanı seçilemedi. Temsilciler Meclisi başkanının seçilememesi nedeniyle üyeler yemin edemediği için Kongrenin bir kanadı hala faaliyete başlayamadı. ABD'de yasama, yürütme ve yargı olmak üzere üç ana organdan oluşan federal devletin yasama organı durma noktasına gelirken, milletvekillerinin acil bir durumda yasama faaliyetleri yerine getiremeyeceği ve bu durumun ülke için iyi olmadığı belirtildi.

Haber 06-01-2023 02:26

Cumhuriyetçiler anlaşamadı! McCarthy 5. turda da Temsilciler Meclisi başkanı seçilemedi

ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisinde yapılan beşinci tur oylama sonucunda 201 oyda kalan Cumhuriyetçi çoğunluk lideri Kevin McCarthy, başkan seçilmek için yeterli desteğe ulaşamadı. Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın McCarthy'e destek çağrısına rağmen Cumhuriyetçiler arasındaki 20 kişilik muhalif grup, McCharty karşıtlığına devam etti.

Haber 04-01-2023 21:59

ABD'de Temsilciler Meclisi'nden TikTok yasağı... O cihazlara indiremeyecekler

ABD'de popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Amerika Birleşik Devletleri Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nden önemli bir TikTok kararı geldi. Temsilciler Meclisi, üyeler ve çalışanlarının kullandığı resmi cihazlara sosyal paylaşım platformu TikTok uygulamasının indirilmesine yasak getirdi.

Haber 28-12-2022 16:36

ABD Temsilciler Meclisi onayladı! Rusya ve Belarus için kritik teklif kabul edildi

ABD Temsilciler Meclisi, ABD'nin Rusya ve Belarus ile normal ticari ilişkilerini askıya almasını öngören yasa tasarısını onayladı.

Haber 18-03-2022 00:03

Küresel piyasalar, imalat sanayi verilerine odaklandı! İşte piyasalarda takip edilecek veriler

Küresel piyasalar satıcılı bir seyir izlerken, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

Finans 24-03-2021 09:27

Küresel piyasalar teşvik paketini bekliyor! İşte piyasalarda bugün takip edilecek veriler

Küresel piyasalar, ABD’de ekonomik destek paketinin Senato’da onaylanmasına karşın, beklentilerin gerçekleşmesi, devam eden enflasyon tedirginliği ve fiyatlanacak yeni beklentiler konusundaki kararsızlıklarla karışık bir seyir izliyor.

Finans 09-03-2021 09:24

Teşvik Paketi'nin Temsilciler Meclisi’nde ne zaman onaylanacağı açıklandı

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi’nin yaptığı açıklamaya göre, Biden'in önerdiği fakat Senato’nun kendi versiyonunu kabul ettiği 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketi 10 Mart Çarşamba günü Meclis’te görüşülerek oylanacak.

Finans 09-03-2021 08:48

ABD’de Temsilciler Meclisi oturumu, tehdit nedeniyle iptal edildi

ABD’nin başkenti Washington’da Kongre binasına yapılan tehdit sonucu Temsilciler Meclisi’nde yapılması planlanan oturumun iptal edildiği duyuruldu. Kongre binasında güvenlik üst seviyeye çıkarıldı.

Haber 04-03-2021 10:11

Piyasalarda bugün neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalar, ABD'deki koronavirüs salgınına yönelik tedbirlerin hafifletilmesi ve ekonomik destek paketine ilişkin pozitif beklentileri ile dün olumlu seyretmesinin ardından bugün Asya piyasalarında karışık bir seyir izleniyor. İşte piyasalarda 2 Mart(bugün) takip edilecek veriler ve küresel piyasalarda son durum...

Finans 02-03-2021 09:36

Yeni Zelanda Parlamentosundaki kravat krizi çözüldü

Yeni Zelanda Parlamentosunda kravat takma zorunluluğuna karşı çıkan Maori lideri Rawiri Waititi’nin Genel Kurul salonundan çıkarılması üzerine başlayan kravat krizi çözüme ulaştı.

Haber 11-02-2021 13:53