Tente Faciasi Haberleri

Bodrum'da fırtına! Tente ve çatılar uçtu: Ortalık savaş alanına döndü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde fırtına nedeniyle sahildeki bazı iş yerlerinin çatıları uçtu. İlçede aralıklarla etkili olan sağanak, dolu ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi.

Haber 2023-03-05 19:59:30

Tente güvertesi ne demek? Tente güvertesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Teknolojik gelişmeler, keşfedilen yeni türler, yabancı dillerde görülen kavramları isimlendirmek gibi nedenlerle diller yeni kelimelere ihtiyaç duyar. Türkçeye yeni kelimelerin kazandırılması için TDK tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. TDK, yeni kelimeler türetirken çoğunlukla eski kelimelerden faydalanır. Bu şekilde oluşturulan kelimelere birleşik sözcük denir. Tente güvertesi birleşik kelimesi de bunlara bir örnektir. Peki, Tente güvertesi ne demek?

Egitim 2022-05-23 22:59:21

Tente ne demek? Tente kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dil, insanoğlunun hem ürünü hem de üreticisi olduğu tek alandır ve insanlar arasındaki ortak noktalardan biri olarak bilinir. Bir dili bilmek, aynı zamanda belirli ses dizilerinin belirli kavram ya da anlamları gösterdiğini bilmek anlamına gelir. Bu nedenle Türkçe öğrenmek veya dilbilgisi anlamında farkındalıklarını artırmak isteyen kişilerin merak ettikleri ilk şeylerden biri dilde bulunan sözcüklerin anlamlarıdır. Anlamı merak edilen sözcüklerden bir tanesi olan Tente ne demek, TDK sözlükteki anlamı nedir? Tente TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 2022-05-23 18:04:43

Kahramanmaraş'ta cami önündeki demir tente kar nedeniyle çöktü

Kahramanmaraş'ta cami önündeki demir tente kar nedeniyle çöktü

Yurthaber 2022-01-26 15:35:32

DHA İSTANBUL- (ÖZEL) - GAZİOSMANPAŞA'DA YANGIN FACİASI : 2 KARDEŞ ÖLDÜ, 1'İ İSE AĞIR YARALANDI

GAZİOSMANPAŞA'da annelerinin evde olmadığı sırada çıkan yangında 3 yaşındaki Muhammet Köken ile 1 yaşındaki üvey kardeşi Mesut Efe Öğündür hayatını kaybetti.

Yurthaber 17-12-21 14:25

Kırıkkale'de büyük korku yaşatan kaza! Freni boşalan minibüs başka bir araca çarpıp iş yerine böyle daldı

Kırıkkale'de, park halindeyken freni boşalan minibüs, hafif ticari araca ve bir iş yerinin tente demirine çarptı. Korku dolu anlar iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Haber 09-12-21 10:07

İstanbul’da akıllara durgunluk veren olay! Restoranda yemek yiyen kadının üzerine tente düştü

Sarıyer’de bir restoranda yemek yiyen kadının üzerine şiddetli rüzgar sonucu devrilen tente düştü. Olay anı kameralara yansırken, yaralanan kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haber 03-11-21 12:01

Tente üzerinde intihara teşebbüs eden şahsı polis ikna etti

Kırşehir’de, tarihi çarşı tentelerine çıkarak intihara teşebbüs eden şahıs, polis tarafından ikna edilerek indirildi.Alınan bilgiye göre, Uzun Çarşı’da meydana gelen olayda C.Ö., tentelerin üzerine çıkarak intihara teşebbüs etti.

Yurthaber 25-12-20 17:34

Akşemseddin Hazretleri Türbesi'ne takılan Fransız tarzı tente tepkilere yol açtı

Bolu Göynük'te Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin Hazretleri Türbesi'nin kapısının üstüne monte edilen Fransız tarzı tente, tepkilere neden oldu. Akşemseddin Hazretleri Vakfı Başkanı ve Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya, tenteyi en kısa sürede Türk kültürüne uygun değiştireceklerini söyledi.

Haber 17-12-20 09:46

Şişli’de bir otelin camından tente üzerine düşen kadın hastaneye kaldırıldı

Şişli’de gece saatlerinde bir otelin camından otelin tabelasının bulunduğu tentenin üzerine düşen kadın hastaneye kaldırıldı.Olay, saat 01:30 sıralarında Şişli 19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan dünyaca ünlü bir otelde yaşandı.

Haber 27-11-20 02:58

Yok artık! Rahatlığını görünce hayrete düşeceksiniz

Antalya'da seyir halindeki kamyonetin tente kısmında yolculuk eden kişi görenleri hayrete düşürdü. İşte vatandaşın pes dedirten yolculuğu...

Haber 22-10-20 17:53

Otobüsün çarptığı tente demirinin aracın içine girmesi kameraya yansıdı

Otobüsün çarptığı tente demirinin aracın içine girmesi kameraya yansıdı

Yurthaber 25-08-20 14:27

Tente dehşeti! 3 kadın yolcu ölümden döndü

Bursa’da yol kenarına park eden TIR'ı geçmek isteyen yolcu otobüs sürücüsü bir iş yerinin tentesine çarptı. Yaklaşık 3 metre uzayan tentenin demiri camı kırarak otobüsün içerisine girdi. Demirin otobüsteki 3 kadın yolcuyu teğet geçtiği o anlar saniye saniye kaydedildi.

Haber 25-08-20 13:45

Hayvanlar güneşten tente ile korunuyor

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Adıyaman’da satışa çıkarılan kurbanlıklar güneşli havadan tentelerle korunmaya çalışılıyor.Adıyaman’da, kent merkezinde alıcılarını bekleyen kurbanlıkların Adıyaman’ın hava sıcaklıklarına ve güneş ışınlarına maruz kalmamaları için tente ile korunmaya çalışılıyor.

Yurthaber 17-07-20 11:46

Gölbaşı Belediyesi camileri onarıyor

Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Birimi ekipleri, camilerdeki onarım çalışmalarına devam ediyor.Tentesi olmayan camilere güneş, yağmur gibi doğal olaylardan korumak için tente yaptıklarını söyleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Yaşadığımız salgın süreci ile birlikte yapmış olduğumuz dezenfektan ve hijyen çalışmaları ile camilerimizi ibadetlere uygun hale getirmiştik.

Yurthaber 26-06-20 11:01

3. kattan düşen genç kız tente sayesinde hayatta kaldı

Denizli’de, yaşadığı apartmanın üçüncü kat balkonundan aşağı düşen 17 yaşındaki genç kız, birinci kattaki balkon tentesine çarpıp hızının azalması sayesinde hayata tutundu.Olay, Kale ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde meydana geldi.

Yurthaber 19-06-20 17:07

Patlama sesini duyan sokağa fırladı! İzmir'de korku dolu anlar

İzmir'de bir apartmanın zemin katında bulunan tente dükkanında çıkan yangın, mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Yangın sırasında meydana gelen patlama sesiyle aparman sakinleri kendilerini sokağa attı. Yaklaşık 40 dakika devam eden ve dükkanın içinde bulunan tüm malzemelerin küle döndüğü yangında oldukça büyük maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

Haber 04-06-20 22:22

Mustafa Paşa Camii’nin avluna dev tente yapıldı

Gebze Belediyesi tarafından Mustafa Paşa Cami yönetiminin talebi doğrultusunda musalla taşının bulunduğu alana dev şemsiye görünümlü tente yapıldı.Gebze Belediyesi tarafından Mustafa Paşa Cami yönetiminin talebi yerine getirildi.

Yurthaber 15-05-20 12:44

İzmir polisinden sabaha karşı kumar operasyonu

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, metruk bir binanın bahçesinde üzeri tente ile kapalı olan alanda kumar oynadığı tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilere hem koronavirüs tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle, hem de kumar oynamak suçundan para cezası kesildi.

Haber 02-04-20 07:44

Tente çökmesi sonucu cemaatten 3 kişinin ölümüyle ilgili dava

Müşteki Aslı Solak Şengezer: - "Eşim Mustafa Ümit Şengezer hayatını kaybetti. Oğlum babasız kaldı. 2,5 yıllık evliliğim bitti. Annem ve kardeşim ölümden döndü" - Müşteki Cemile Yılmaz: - "Eşim 3 yıldır bilinci kapalı şeklinde hastanede yatıyor. 6 ay yoğun bakımda kaldı. Öldükten sonra hayata döndürülmüş. Her gün gözümün önünde ölüyor"

Haber 21-01-20 14:35

Ataköy’de tente faciasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi

Ataköy Ömer Duruk Camii’nde cenaze namazında tente çökmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği 45 kişinin de yaralandığı olayın davasının görülmesine devam edildi.

Haber 21-01-20 13:27

Kayseri'de Camii Kebir'in kapı üstlerine tente yapılması

Vakıflar Bölge Müdürü Murat Seçilir: - "Çok da çirkin görünen, esere yakışmayan uygulamalar bunlar. Bunlar üçüncü şahıslar tarafından yapılmış eklentiler. Hoş değil, beğenmiyoruz, tasvip etmiyoruz" - "Zaten Camii Kebir'in restorasyonu için proje çalışmaları idaremiz tarafından başlatılmış durumda. Restorasyon çalışmaları sırasında da esere zarar verilmeden söz konusu eklentiler kaldırılacaktır"

Haber 20-11-19 12:58

884 yıllık caminin kapı üstlerine tente yapıldı

1135 yılında Danişmend Hükümdarı Melik Mehmet Gazi tarafından yaptırılan ve Kayseri’nin en eski camisi olma özelliği taşıyan Cami Kebir’in kapı üstlerine tente yapıldı.Danişmendlilerin üçüncü hükümdarı olan Melik Mehmet Gazi tarafından 1135 yılında yaptırılan ve restorasyonlarla günümüze kadar ulaşan kentin en eski camisi olan Cami Kebir’in giriş kapıları üzerine tente yapıldı.

Haber 18-11-19 14:03

Terastaki tente çöktü: 1'i çocuk, 3 yaralı

ADIYAMAN'da, 3 katlı evin terasında, tütün kurutan Songül Ocak ve Şehriban Ocak ile yanlarındaki 2 yaşındaki Mahmur Ocak, çöken tentenin altında kalarak yaralandı.

Haber 08-10-19 22:45

Terastaki tente çöktü: 1'i çocuk, 3 yaralı

ADIYAMAN'da, 3 katlı evin terasında, tütün kurutan Songül Ocak ve Şehriban Ocak ile yanlarındaki 2 yaşındaki Mahmur Ocak, çöken tentenin altında kalarak yaralandı.

Haber 08-10-19 20:55

Ataköy’de tente faciasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi

Ataköy’de Ömer Duruk Cami’deki cenaze namazında tente çökmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği 45 kişinin de yaralandığı olayın davasının görülmesine devam edildi.

Haber 08-10-19 13:55

ATAKÖY'DEKİ TENTE FACİASI MAĞDURU: DOMİNO TAŞI GİBİ TENTELER ÜZERİMİZE DÜŞTÜ

Haber: Serpil KIRKESER / Kamera: İstanbul DHA Ataköy 5.

Haber 08-10-19 13:36

Ankara’da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı

Ankara’nın Sincan ilçesinde çarpışan iki otomobilden biri süpermarketin tente direğine çarparak durabildi.Kaza, saat 23.30 sularında Ankara’nın Sincan ilçesi Pınarbaşı Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde meydana geldi.

Haber 04-08-19 08:48

3'üncü kattan düşen minik Ecem'i tente kurtardı

YALOVA’da 15 aylık Ecem Aydın, oyun oynadığı 3'üncü kattaki evlerinin balkonundan düştü.

Haber 24-07-19 16:14

3'üncü kattan düşen minik Ecem'i tente kurtardı

YALOVA’da 15 aylık Ecem Aydın, oyun oynadığı 3'üncü kattaki evlerinin balkonundan düştü. Minik kız, binanın giriş katındaki iş yerinin tentesine düşerek, hayatta kaldı.

Haber 24-07-19 14:42

Cami Bahçesinin üzeri kapatıldı

Erdek’te bulunan Turan Mahallesi’nde cami bahçesinin üzeri güneş ve yağmura karşı sandviç tipi panel tenteyle ile kapatıldı.Turan Mahallesi Muhtarlığı ile Camii İmam Hatibi Furkan Güngör organizasyonunda hayırsever mahalle sakinlerinin katkılarıyla Turan Mahallesi Camisi bahçesinde gerçekleştirilen tente yapım çalışmaları tamamlandı.

Yurthaber 22-07-19 15:50
Haber 21-05-19 16:56
Haber 21-05-19 16:45

ATAKÖY'DEKİ TENTE FACİASI DAVASI BAŞLADI

Serpil KIRKESER - ATAKÖY 5.

Haber 21-05-19 16:43

Ataköy’de tente faciasına ilişkin davanın görülmesine başlandı

Ataköy’de Ömer Duruk Cami’nde cenaze namazında tente çökmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği 45 kişinin de yaralandığı olayın davasının görülmesine başlandı.Ataköy 5.

Haber 21-05-19 16:43

BMC dünyanın yükünü çekiyor

BMC'nin taktik tekerlekli araç kategorisindeki ürünleri, Türkiye'nin yanı sıra 16 farklı ülkede hizmet veriyor - Tedarik sayısı 2 bin 604'e ulaşan araçların yüzde 70'lik kısmı yerli olanaklarla Türkiye'de üretiliyor - Araçlar silah, haberleşme, radar sistemleri, su/yakıt tankeri, kasa tente, kurtarma aracı, çekici, konteyner taşıyıcı, mobil yemekhane/mutfak/çamaşırhane ve benzeri rolleri üstlenebiliyor

Finans 26-04-19 11:22

DHA YURT BÜLTENİ - 1

1)ÇANAKKALE'DE KAÇAK GÖÇMEN FACİASI: 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinden fiber tekneye binen 15 kaçak göçmen, Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isterken, su alan tekne battı.

Haber 26-03-19 08:35

TEKNE FACİASI DAVASINDA 15 YILA KADAR HAPİS  İSTEMİ

  Haber: Serpil KIRKESER / Kamera:  İSTANBUL DHA  Beylikdüzü'nde denize açıldıktan sonra alabora olan ve 2 kişinin öldüğü tekne faciasına ilişkin açılan davada  savcı mütalaasını açıkladı.

Haber 21-03-19 10:47

(Ek fotoğraf ve bilgilerle) BEYOĞLU'NDA YANGIN FACİASI 4 KİŞİ ÖLDÜ 1 KİŞİ YARALANDI

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - Hakan KAYA / İSTANBUL DHA Beyoğlu'nda 5 katlı bir binanın 2.

Haber 03-03-19 17:10

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3 

  (Ek fotoğraf ve bilgilerle)  1- BEYOĞLU'NDA YANGIN FACİASI: 4 KİŞİ ÖLDÜ 1 KİŞİ YARALANDI   Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - Hakan KAYA / İSTANBUL DHA Beyoğlu'nda 5 katlı bir binanın 2.

Haber 03-03-19 16:57

BEYOĞLU'NDA YANGIN FACİASI: 4 KİŞİ ÖLDÜ 1 KİŞİ YARALANDI  

  Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - Hakan KAYA / İSTANBUL DHA Beyoğlu'nda 5 katlı bir binanın 2.

Haber 03-03-19 16:08

BEYOĞLU'NDA YANGIN FACİASI: 2 KİŞİNİN CENAZESİ EVDEN ÇIKARILDI 

Beyoğlu'ndaki yangın evde hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.  Beyoğlu Asmalımescit Mahallesi Şehbender Sokakt 5 katlı bir binanın 2.

Haber 03-03-19 15:02

BEYOĞLU'NDA YANGIN FACİASI: 4 KİŞİ ÖLDÜ 1 KİŞİ YARALANDI

  Yangında ölen 3 kişinin kimlikleri belli olurken, diğer kişinin kimliğini belirleme çalışmaları devam ediyor.  Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - Hakan KAYA / İSTANBUL DHA Beyoğlu'nda 5 katlı bir binanın 2.

Haber 03-03-19 13:28

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2

  (Geniş haber)  1- BEYOĞLU'NDA YANGIN FACİASI: 4 KİŞİ ÖLDÜ 1 KİŞİ YARALANDI   Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - Hakan KAYA / İSTANBUL DHA Beyoğlu'nda 5 katlı bir binanın 2.

Haber 03-03-19 13:20