Tercih Dönemi Haberleri

İletişim ve Tasarım mezunları ne iş yapar? İletişim ve Tasarım bölümü mezunları iş imkânları nelerdir?

Sözel puanla alım yapan İletişim ve Tasarım Bölümü son zamanlarda ön plana çıkmaya başladı. Bu lisans bölümünde öğrenciler, iktisat ve sosyoloji gibi farklı alanlarda dersler alıyorlar. Birçok farklı firmada çalışabilen İletişim ve Tasarım mezunlarının özel sektörde iş olanakları oldukça fazladır. Peki, İletişim ve Tasarım Bölümü nedir? İletişim ve Tasarım mezunları ne iş yapar?

Egitim 09-09-2022 16:44

İletişim Sanatları mezunları ne iş yapar? İletişim Sanatları Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir?

İletişim Sanatları öğrencileri, üniversite dönemleri boyunca davranış bilimleri, reklamcılık gibi birçok alanda ders görürler. Hem reklamcı hem de hakla ilişkiler mezunu olarak çalışabilirler. Peki, İletişim Sanatları mezunları ne iş yapar? İletişim Sanatları Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir?

Egitim 09-09-2022 16:44

İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar? İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları iş imkanları nelerdir?

Üniversitelerde dil alanında en çok tercih edilen bölümlerden birisi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümüdür. Mezunlarına yazarlıktan çevirmenliğe, tercümanlıktan yöneticiliğe kadar pek çok farklı iş kapısı açar. Peki, İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunlarının özel sektörde iş olanakları nelerdir?

Egitim 09-09-2022 16:41

İnşaat Mühendisliği mezunları ne iş yapar? İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunları iş imkanları nelerdir?

İnşaat Mühendisliği en popüler mühendislik dallarından birisidir. İnşaat Mühendisliği mezunları iş imkânları, her yıl sürekli büyüyen inşaat sektörüyle birlikte artmaktadır. İstatistik, teknik resim ve mukavemet gibi farklı dersler alırlar. Peki, İnşaat Mühendisliği Bölümü nedir? İnşaat Mühendisliği mezunlarının kamuda iş olanakları nelerdir?

Egitim 09-09-2022 16:40

İngilizce Öğretmenliği mezunları ne iş yapar? İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunları iş imkanları nelerdir?

Dil alanında en çok talep gören bölümlerden olan İngilizce Öğretmenliği bölümüdür. Lisans dönemi boyunca İngilizceye hem yazılı hem de sözlü bir şekilde hâkim olurlar. Aynı zamanda öğretmenlik mesleğine dair dersler almaktadırlar. Peki, İngilizce Öğretmenliği Bölümü nedir? İngilizce Öğretmenliği mezunları iş imkânları nelerdir?

Egitim 09-09-2022 16:40

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı mezunları ne iş yapar? İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunları iş imkanları nelerdir?

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, ülkemizde en bilinen bölümlerin başında gelir. Öğrenciler dört yıllık lisans dönemleri boyunca teknik çizimden iş sağlığına kadar çeşitli konularda eğitim alır. Özellikle dekorasyon firmalarının talep gösterdiği mezunlar farklı sahalarda çalışabilme imkânına sahiplerdir.

Egitim 09-09-2022 16:39

Havacılık ve Uzay Mühendisliği mezunları ne iş yapar? Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir?

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü son yıllarda artan uzay çalışmalarıyla popülerlik kazanmıştır. Matematik, fizik gibi birçok temel bilimin yer aldığı eğitim programı ile donanımlı mezunlar vermektedir. Hem özel sektörde hem de kamuda iş imkânı sunar. Peki Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü nedir?

Egitim 09-09-2022 16:21

Heyecanla bekleniyor! 2022 Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? Üniversite kayıtları tarihi belli oldu mu?

Üniversite yerleştirme sınavına giren öğrenciler her yıl üniversite kayıtları zamanını heyecanla bekliyor. Üniversite kayıtları ne zaman başladı diye araştırmalar yapılıyor. YKS tercih döneminin bitmesinin ardından 2022 üniversite kayıtlarının başlama tarihi merak ediliyor. İşte üniversite kayıt tarihleri...

Egitim 21-08-2022 11:53