Tereyağ Haberleri

Bir gecede 700 ürünün fiyatı değişti! Kahvaltı sevenleri üzen haber geldi: Fiyatı bir günde 60 lira arttı

Yeni asgari ücretin belli olması, yüksek enflasyon veya zincir marketler... Sebebini hangisiyle açıklamak daha doğru olur bilinmez ama bir gerçek var ki o da gıda ürünlerinin gün gün artması. Bir günde 700 ürüne birden zam geldi. Zam şampiyonları belli olurken olan yine vatandaşın bütçesine oldu.

Finans 26-01-2024 06:40

Asgari ücret belli olmadan zamlar gelmeye başladı! Etiketler değişti, vatandaş isyan etti: Kaşar, sucuk, yumurta, tereyağı...

Türkiye asgari ücretin ne kadar olacağını merak ederken zincir marketlerde daha asgari ücrete zam yapılmadan ürünlere zam gelmeye başladı. Vatandaş dün aldığı bir ürünü bugün aynı fiyata alamıyor. Tüketiciler şikayet etti, gerçek ortaya çıktı. Sadece İstanbul'da 306 üründe fahiş fiyat tespit edildi. İşte sofraların olmazsa olmazı tereyağı, süt, peynir, yumurta fiyatlarındaki değişimler...

Finans 20-12-2023 19:49

Her mutfakta var: Damarları tıkıyor, iltihaplanma yapıyor! Ağzınıza bile sürmeyin

Kalbe giden damarların tıkanmasına birçok şey sebep olabilmektedir. Yediklerimiz, sağlıksız yaşam, aşırı kilo ve benzeri şeyler kalp sağlığını büyük tehlikeye atıyor. Ama öyle bir besin var ki damarlarınızın tıkanmasına en büyük sebeplerden birisi bu. İçeriğinden emin olmadığınız tereyağı ve trans yağ içeren margarinler atardamarınız için hoş olmayabilir.

Haber 04-08-2023 08:47

Canan Karatay yine ezber bozdu! Kurtlu elma tüketin

Canan Karatay, sağlıklı yaşam ve çeşitli hastalıklar üzerine yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme geliyor. Prof. Dr. Canan Karatay, vücudumuz için zararlı olan gıdaları sıralayarak meyve tüketmek isteyenlere çarpıcı önerilerde bulundu ve Parkinson, Alzheimer gibi hastalıkları önleyen gıdayı açıkladı.

Haber 25-04-2023 09:06

Yemeklerinize ekstra tat katacak en iyi tereyağı ve markaları

Yemeklerinize ekstra tat katacak, en faydalı ve kaliteli tereyağı markalarını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! Tuzludan tuzsuza, geleneksel yöntemlerle üretilenlerden manda sütüyle imal edilen seçeneklere kadar birbirinden farklı tereyağlarını sizin için derledik. Hazırsanız gelin, Türkiye'nin en iyi tereyağı markalarını ve ürünlerini beraber inceleyelim.

Yemek 15-02-2023 18:05

Mutfağın kapısından içeri sokmayın: Kalbinizi çürütüyor! Sağlığınız için en kötü yiyecekler

Sağlıklı olarak düşündüğümüz birçok yiyecek vücudumuza zarar verebiliyor. Kansere neden olabilen ve kalp sağlığı için büyük risk oluşturan yiyecekler bulunuyor. Uzmanlar aşağıda bulunan yiyeceklerin tüketimi hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 20-01-2023 16:30

Usta şeflerin yemeklerinizin lezzetini katlayacak 10 gizli malzemesi

Yoğun geçen bir günün ardından yemek yapma fikri oldukça zorlayıcı olsa da bazı kişiler için mutfağa girmek ve kendi yemeğini yapmak bir terapi gibi görülüyor. Yapılan yemeklerin tadını güzelleştirmek için el lezzetinin önemi biliniyor. Ancak yemeğe katılan bazı gizli malzemeler yemeği lezzetine lezzet katabiliyor.

Yemek 13-01-2023 09:55

Dolandırılmaya son verin! En sağlıklısı evde yapılanı: Evde tereyağı nasıl yapılır?

Tereyağ neredeyse her yemeğin içerisinde kullanılan en çok tüketilen yağlar arasında bulunuyor. Tereyağın faydaları ve zararları konusunda uzmanlar ikiye bölünse de dışarıdan alınan tereyağların içinde zararlı maddeler olduğu biliniyor. Marketlerden alınan tereyağların içerisindeki süt miktarı giderek azaltılıyor. Bu nedenle birçok kişi evde tereyağ nasıl yapılır sorusunun cevabını arıyor. İşte evde pratik tereyağ yapımı...

Yemek 21-12-2022 15:10

Sürekli olarak yiyorsanız dikkat! Damarları tıkayan yiyecekler... Kalp krizi ve felç riskini artırıyor

Günlük hayatta yediğimiz birçok gıda sağlığımız için büyük risk oluşturuyor. Lezzetli olduğu için tercih ettiğimiz zararlı yiyeceklerin dışında faydalı olan yiyecekler de çeşitli hastalıklar üzerinde risk oluşturabiliyor. Uzmanlar sıklıkla tüketilen bazı yiyecekler damarları tıkayarak kalp krizi ve inme riskini artırdığını belirtiyor.

Haber 21-12-2022 14:37

Mutfakta zam şampiyonu oldu! Enflasyon rakamları sonrası ortaya çıktı: Fiyatı en fazla artan ürün tereyağı

Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından geçtiğimiz hangi ürüne ne kadar zam geldiği, fiyatların ne kadar gerilediği de belli oldu. Kasım ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 17,58 ile tereyağı oldu. En çok ucuzlayan ürün ise yüzde 5,5'lik gerilemeyle çocuk giyim ürünlerinde oluştu.

Finans 05-12-2022 12:13

Yemek yaparken kullandığı yöntem görenlerin içini kaldırdı! Evinde asla yemek yemem

Yemek yaparken herkesin uyguladığı yöntem farklılık gösteriyor. Bazıları yemeğin içerisine kattığı her malzeme için farklı mutfak malzemesi kullansa da bazıları aynı aletlerle çok çeşitli yiyecekler yapabiliyor. Dışarıda yemeklerin hangi koşullarda yapıldığı içimize kuşku düşürüyor. TikTok'ta yemek yaparken kullandığı yöntemi paylaşan bir kadın görenleri şoka uğrattı.

Kadin 16-11-2022 15:03

Hayatınızı kolaylaştıracak! Profesyonel mutfaklarda kullanılan 10 püf nokta

Mutfakta yemek yapmak birçok kişi için terapi gibi dinlendirici ve zevkli. Yapılan leziz yemekleri başkalarına sunmak ve övgülerini almak da oldukça mutluluk verici olabiliyor. Mutfakta yemek yaparken karşılaşılan ufak sorunlar olabiliyor. Sadece profesyonel şeflerin bildiği hayatı kolaylaştıran 10 püf nokta bulunuyor.

Yemek 28-10-2022 11:39

Tatlıların vazgeçilmez lezzeti: Tam kıvamında karamel tarifi! Karamel nasıl yapılır?

Karamel en sevilen soslar arasında bulunuyor. Tatlıların lezzetine lezzet katan karameli evde yaparken kıvamını tutturmakta zorluk çekilebiliyor. Ancak doğru tarife sadık kalındığında tam kıvamında karameli yapmak oldukça kolay. Evde karamel nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 25-10-2022 09:47

Çayı bu şekilde içmeye devam ediyorsanız büyük risk altındasınız! Kalp krizinden korunmak için bir kaşık tereyağ eklemek yeterli

Çay, ülkemizin olmazsa olmazları arasında bulunuyor. Birçok insan su yerine çay tüketiyor. Oldukça sevilen çayın faydaları olduğu kadar zararları da bulunuyor. Özellikle çayın içerisine atılan şeker çoğu hastalığın oluşmasında büyük rol oynuyor. Prof. Dr. Canan Karatay çayın içerisine şeker yerine tereyağı atmanızı öneriyor.

Haber 22-09-2022 08:03

Prof. Dr. Canan Karatay uzun yaşamın formülünü verdi! Bunu yiyen 90-95 yaşına kadar yaşar

Sağlıklı beslenme uzun yaşamak ve hastalıklardan korunmak için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlardan sağlıklı beslenmenin önemini her fırsatta vurguluyor. Prof. Dr. Canan Karatay'da sağlıklı beslenme üzerine yaptığı konuşmalar ile dikkat çekiyor. Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklama ile sağlıklı ve uzun yaşamanın formülünü verdi.

Haber 13-09-2022 12:23

Aslında çok kolay: Ağızda dağılan kurabiye yapabilmek için püf noktaları

Kurabiye hem çayın hem de kahvenin yanına oldukça yakışan atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Gün yemeklerinin vazgeçilmezi olan kurabiyenin çok çeşitli tarifleri bulunuyor. Ancak kurabiyenin içerisinde giren malzemelerden çok kıvamı önem taşıyor. Annelerimizin yaptığı gibi ağızda dağılan kurabiye yapmak istiyorsanız aşağıdaki püf noktaları uygulayabilirsiniz.

Yemek 21-08-2022 08:50

Sıklıkla yapılıyor: Kurban etini pişirirken bu hatalara dikkat edin!

Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanlar buzdolaplarını dolduruyor. Kurban etlerini ziyan etmemek için uygun şekilde kesilmesine, muhafaza edilmesine ve pişirilmesine dikkat etmek gerekiyor. Fark edilmeden yapılan hatalar kurban etinizin tadının istenmeyen bir tada sahip olmasına neden oluyor.

Yemek 07-07-2022 12:23

Fark edilmeden yapılıyor: Kurabiyelerinizin istediğiniz gibi olmasını istiyorsanız bu hatalardan uzak durun

Birçok farklı çeşidi bulunan kurabiye sevilerek yeniliyor. Kurabiye hem çayın hem de kahvenin yanına oldukça yakışması ve yapımının kolay olması nedeniyle sıklıkla yapılıyor. Yapımı her ne kadar kolay olsa da tarifleri uygularken yapılan bazı yanlışlar geri dönülmez sonuçlara yol açabiliyor. Aşağıda bulunan hatalar kurabiyeleriniz istediğiniz gibi olmamasına yol açıyor.

Yemek 16-06-2022 10:46

Aldığınız tereyağının gerçek olduğundan emin misiniz? Öğrenmek için…

Yemeklerde sıklıkla kullanılan tereyağları hem mis gibi kokusuyla hem de leziz tadıyla yemeklerin lezzetine lezzet katıyor. Sağlık için tüketilmesi önerilen tereyağının içerisinde katkı maddesi olmaması ve gerçek tereyağı olması gerekiyor. Evde kolayca uygulayacağınız yöntem ile aldığınız tereyağının hakiki tereyağ olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Yemek 18-05-2022 08:20

Tarım Bakanlığı'ndan flaş karar! Tereyağı İhracatı yasaklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, 18 Nisan tarihinden itibaren tereyağı ihracatını yasaklama kararı aldı. Kararın ülkesel tereyağı arz güvenliğinin sağlanması, arz ve talep dengesinin korunması için alındığı belirtildi.

Finans 15-04-2022 15:33

Her gün tereyağı yediğinizde kalbinize ne olur? Kolesterolü ne kadar etkiler?

Tereyağı ülkemizde çok sık kullanılan yiyeceklerin başında geliyor. Son yıllarda sağlıklı beslenme veya kilo vermek için yapılan bazı diyetlerde tereyağı kullanılması gerektiği belirtiliyor. Özellikle karbonhidrat alımını önemli ölçüde azaltan diyetlerde tereyağı tüketimi yaygındır. Ancak bu kadar tereyağı tüketmek özellikle kalp sağlığı için faydalı mı? Her gün belli miktarda tereyağı yediğinizde kalbinize ne olur?

Haber 02-04-2022 11:27

Bir kaşığı yetiyor! Cinsel isteği artırır, iltihapları yok eder

Reçeli, tatlısı, kompostosu nefis olan ayva sağlığa olan faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Hastalıklardan koruyarak bağışıklığı güçlendiren ayva, tereyağı ile karıştırıldığında etkisini katına çıkarıyor. Gülgiller ailesinden olan ayva, kilo kontrolü için diyet listelerinde rahatlıkla yer alabilmektedir. Lifli içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenlemekte etkili olan ayva, cildin daha parlak ve canlı görünmesini de sağlar.

Haber 01-04-2022 07:01

Hayati tehlikesi olan trans yağla karıştırılıyor! Tereyağın faydaları ve zararları nelerdir?

Anadolu topraklarıyla özdeşleşen tereyağı, market raflarında yerini alan ve çok kullanılan ürünlerin başında yer alıyor. Son yıllarda zararlarıyla ön plana çıkan margarin gibi trans yağlarla karıştırılan tereyağı ile yapılan yemekler lezzetiyle damak çatlatıyor. Tek başına da kullanılan tereyağı kahvaltı sofralarında da sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle doğal olanının makbul olduğu tereyağının ana maddesi süttür. İnsan sağlığına çok faydası olan tereyağının ölçülü kullanılması gerekmektedir.

Haber 23-03-2022 14:03

Ölümcül hata: Buzdolabına asla girmemesi gereken yiyecekler! Kansere neden oluyor

Günümüzün olmazsa olmaz beyaz eşyası buzdolabı, mutfağın demirbaşıdır. Sebze, meyve ve yemeklerin uzun süre saklanması için ideal bir alan olarak görülen buzdolabı, bazı yiyecekler için hiç iyi bir ortam değil. Bir yiyeceğin sıcaklığını düşürmek tazeliğini koruyarak daha uzun süre tüketilmesini sağlayabilir. Ancak bu kurallar bazı yiyecekler için geçerli değil! Hele bazıları var ki, dikkat edilmediğinde kansere neden oluyor!

Yemek 22-03-2022 08:04

Prof. Dr. Canan Karatay: Eritip içenler 95 yaşına kadar yaşıyor

Zararlı ve düzensiz beslenme alışkanlıkları birçok hastalığa yol açabiliyor. Düzenli ve sağlıklı beslenmek ise hastalıklara yakalanma riskini azalttığı gibi yaşamı kaliteli hale getirerek daha uzun yaşamayı mümkün kılıyor. Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklamada bazı besinlerin ömrü 95 yaşına kadar uzatabileceğini söyledi. İşte o besinler…

Haber 28-02-2022 10:40

Yarattığı farka inanamayacaksınız! İşte yemeklerin lezzetine lezzet katacak sade yağın yapılışı

Yemeklerde kullandığınız yağ ne kadar iyiyse, yemeğin lezzeti de o kadar atar. Bu yüzden tariflerde margarin yerine tereyağı kullanıldığında daha güzel sonuçlar ortaya çıkar. Tereyağı ne kadar lezzetli bir yağ olsa da, ghee yağı ya da diğer adıyla sade yağın lezzeti bir başka olur. Peki sade yağ nasıl yapılır?

Yemek 23-10-2021 01:34

Garip ama gerçek! Çamaşır makinesinde tereyağı yapmak mümkün

Tereyağı lezzetli yemeklerin en büyük sırrı olabilir. Hangi yemeğe koyarsanız koyun o yemeğin tadını on kat arttırır. Lezzetli bir ürün olduğu kadar yapımı da bir hayli zor ama hiç merak etmeyin! Eski usul tereyağı yapımına son veriyoruz ve çamaşır makinesinde tereyağı yapıyoruz. Gelin, çamaşır makinesinde nasıl tereyağı yapabileceğinizi aşama aşama anlatalım.

Yemek 04-10-2021 15:26

Erzurum Ticaret Borsası

Erzurum Ticaret Borsası

Yurthaber 09-08-2021 16:30

Karides güveç tarifi nasıl yapılır? Tereyağında karides tarifi ile şeflere taş çıkartın

Deniz ürünleri içinde en çok sevilen seçeneklerden biri de karides güveçtir. Karides güveç tarifinin zor ve meşakkatli olduğu düşünülse de uygulama adımları takip edildiğinde düşünüldüğünden daha pratik şekilde hazırlandığı görülebilir. Karides güveç tarifi tereyağı ile de hazırlanabilir. İki şekilde de tadına doyulmaz lezzetiyle tercih edilebilen karidesli güveç tarifini Deniz Ürünleri Uzmanı İlker Ercan sizler için anlattı.

Yemek 07-07-2021 14:44

Raf ömrünü kısaltıyor! Buzdolabında saklamamanız gereken 10 yiyecek

Yiyecekleri buzdolabında saklamaya alışkın olabilirsiniz. Ancak çoğu zaman bu depolama şekli ürünlerin raf ömrünü uzatmak yerine kısaltıyor. Tasarruf etmeyi düşünürken aslında daha büyük masraf çıkarttıklarını bilmeyenlere özel olarak buzdolabında saklanmaması gereken yiyeceklerin listesini hazırladık.

Yemek 02-06-2021 17:49

Çiğ sütün fiyatı ne kadar oldu? İşte yeni fiyatı!

Ulusal Süt Konseyi, 1 Mayıs-30 Haziran döneminde geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye fiyatını oluşturdu.

Finans 21-04-2021 11:22

Erzurum Ticaret Borsası

Büyükbaş hayvan etinin kilogramı 34,25 liradan işlem gördü

Yurthaber 10-03-2021 16:17

Pratik Tereyağı Kreması

Beş dakikada hazır olan pratik tereyağı kreması tarifi

Yemek 11-04-2016 22:27