Terhis Haberleri

Manisa'da engelliler temsili askerlik yaptı

Manisa İl Jandarma Komutanlığında temsili askerlik yapan engelliler, yemin ederek terhis oldu.

Yurthaber 2023-05-16 14:52:50

SON DAKİKA | Bakan Akar duyurdu! 10 bin 900 askere sıla izni verildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem felaketinin etkilediği bölgelerde ikamet eden veya ailesi buralarda yaşayan 10 bin 900 er, erbaş ve personele sıla izni verildiğini duyurdu. Bakan Akar, 'erken terhis' iddialarını ise kesin bir dille yalanladı. İşte Bakan Akar'ın o açıklamaları...

Haber 2023-02-17 11:41:29

Askerlere erken terhis olacak mı? Bakan Akar'dan asker terhis süresine ilişkin son dakika açıklaması

Asker terhis süresi ile ilgili son dakika açıklaması Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası merak edilen soru yanıt buldu. Peki, askerler erken terhis olacak mı? İşte, Bakan Akar tarafından yapılan asker terhis süresine ilişkin açıklama...

Haber 2023-02-14 11:18:51

Askerlere erken terhis olacak mı? Bakan Akar’dan açıklama geldi…

Deprem felaketinin ardından TSK’da görev yapan askerlerle ilgili merak edilen soruların cevabına yönelik açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar “Depremin etkilediği bölgelerde ikamet eden veya ailesi buralarda yaşayan 10 bin 738 askere izin verildi. Terhislerle ilgili herhangi bir erteleme veya erken terhis yoktur. Mehmetçiğimizin terhisleri planlanan zamanda yapılacaktır” dedi.

Haber 2023-02-14 11:09:59

Karabük’te 2 bin 2 bedelli asker yemin etti

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 2 bin 2 bedelli askerlik yükümlüsü için yemin ve terhis töreni düzenlendi.

Yurthaber 09-11-22 13:51

Perihan Savaş'ın oğlu terhis oldu! Aslan parçamı aldım notuyla paylaştı

Perihan Savaş'ın Yılmaz Zafer ile evliliğinden dünyaya gelen oğlu Savaş Zafer askerlik görevini tamamladı. Yemin töreni sonrası oğluna kavuştuğu anları takipçileriyle paylaşan ünlü oyuncu, "Aslan parçamı aldım. Allah tüm askerlerimizi korusun" ifadelerini kullandı.

Magazin 06-07-22 20:06

Terhis ne demek? Terhis kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sık kullanılan Türkçe kelimeler dışında ülkemizde yaşayan farklı dilleri konuşan kişilerin kullandığı kelimeler de günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır. Ancak farklı kültürlere ait sözcükler de TDK tarafından dilimize Türkçeleştirilerek katılmaya çalışılır. Böylece Türkçe kökenli olsun olmasın her bir kelimenin taşıdığı anlam yine kendine özel olur. Terhis kelimesi de kendine özel anlamı bulunan sözcükler arasında yer alır. Terhis kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 18:07

Terhis etmek ne demek? Terhis etmek TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller birbirlerine benzese de aralarında kullanım ve oluşum farkları bulunur. Bunların hepsi kalıplaşmış ifadelerdir, ancak atasözleri bir yargı içerirken deyimler ve birleşik fiiller belirli durumları ve şeyleri ifade eder. Türkçe, bu ifadeler sayesinde zenginleşmiştir ve Türk tarihinden gelen bu sözleri kullanarak kuvvetli bir anlatıma kavuşur. Terhis etmek ifadesi de, Türkçede bulunan öz anlatımlardan biridir. Terhis etmek TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:31

Terhis olmak ne demek? Terhis olmak TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Terhis olmak ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Terhis olmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:31

Baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, başında mermi olduğu ortaya çıktı! 43 yıl sonra ‘gazi’ sayıldı

Suriye sınırında, 1978 yılında kaçakçılarla girdiği çatışmada ağır yaralanan ve tedavisinin ardından taburcu olup terhis edilen Trabzonlu er Mustafa Tiryaki (64), girişimlerine rağmen gazi sayılmadı. 5 yıl önce baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede başında mermi olduğu ortaya çıkan ve hukuk mücadelesini kazanan Tiryaki'ye 43 yıl sonra 'gazilik' unvanı ve madalyası verildi. Tiryaki, “Yüzümde gururla taşıdığım izlerim ve kafamdaki mermi ile bu onura nail oldum, gözüm açık gitmez” dedi.

Haber 27-09-21 09:59

Şanlıurfa’da kazada ölen asker son yolculuğuna uğurlandı

Erzincan’da vatani görevini bitirmesinin ardından memleketi Şanlıurfa’ya gelirken kazada ölen asker, son yolculuğuna uğurlandı.Erzincan’da vatani görevini bitirerek terhis alan Ömer Faruk Keser (21) memleketi Şanlıurfa’ya döndüğü sırada Siverek-Hilvan arasında geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetti.

Haber 26-02-21 15:31

Terhisini alan asker memleketine giderken kazada hayatını kaybetti

Erzincan’da vatani görevini yaptıktan sonra terhis alan asker, akrabalarıyla Şanlıurfa’ya giderken kaza yaptı. Kazada terhisini yeni alan asker hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı.

Haber 25-02-21 19:32

Terhisini alan asker memleketine giderken kazada hayatını kaybetti

Erzincan’da vatani görevini yaptıktan sonra terhis alan asker, akrabalarıyla Şanlıurfa’ya giderken kaza yaptı.

Haber 25-02-21 19:21

Murat Ceylan askerlikte video çekmişti! 2 yıl hapsi isteniyor

Erzincan'da bedelli askerlik yapan Survivor sunucusu Murat Ceylan, terhis olduktan sonra sosyal medyadan paylaştığı koğuş videosu nedeniyle "Emre itaatsizlik" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

Magazin 30-09-20 12:38

Survivor Berkan Karabulut terhis oldu! Hemen sosyal medyaya sarıldı!

Survivor Ünlüler-Gönüllüler 2020 programının sona ermesiyle birlikte yarışmacılar özel hayatlarıyla gündeme gelmeye devam etti. Yarışmaya sonradan dahil olmasına rağmen dördüncü olmayı başaran Survivor Berkan geçtiğimiz ay vatani görevini yapmak için birliğine teslim olmuştu. Terhis olan Berkan Karabulut sosyal medya hesabından müjdeyi verdi.

Magazin 27-09-20 16:56

Trump rest çekti: Dağıtmıyoruz, kaynaklarını da kesmiyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki polis şiddetine yönelik tartışmalara ilişkin, "Polis teşkilatımızı dağıtmıyoruz, mali kaynaklarını da kesmiyoruz. Polislerimizi terhis etmiyoruz." açıklamasında bulundu.

Haber 09-06-20 00:13

Bakan Akar'dan celp ve terhis işlemleriyle ilgili açıklama

Milli Savunma Bakanı Akar, "Celplerle gelecek yaklaşık 100 bin gencimize test yaptık. Terhisler sıkıntısız tamamlandı, celpler için de her türlü hassasiyeti gösteriyoruz" dedi.

Haber 06-06-20 10:56

Karantinadaki babaanne, terhis olan torununa sarılamadı

Antalya Serik'te koronavirüs nedeniyle karantinada bulunan Lütfiye Yavuz, dün akşam vatani görevini tamamlayıp, dönen torununu karşısında görünce büyük sevinç yaşadı. Demir bariyerlerin gerisinde torununa sarılamamanın hüznüyle gözyaşı döken Yavuz, "Yavrumu yarın bekliyordum ama şimdi geldi. Kuzum benim" dedi.

Haber 04-06-20 11:24

Bakan Akar duyurmuştu! Kışlalarda terhisler bugün başladı

Son dakika haberine göre; Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) koronavirüsle mücadele kapsamında bir ay ertelediği terhisler bugün başlıyor. Yaklaşık 66 bin yükümlü bugünden itibaren terhis belgelerini alarak yakınlarına kavuşmak için kışlalardan ayrılacak.

Haber 31-05-20 10:08

Askerler ne zaman gelecek? Terhisler ne zaman başlayacak?

Koronavirüs nedeniyle halihazırda askerde olanların terhisleri dondurulmuştu. Askerdekiler terhis ne zaman olacak ve askerdekileri bekleyen yakınları, eşleri, sevgilileri ise askerler ne zaman gelecek merakla bekliyorlar. Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar terhis tarihini açıkladı.

Haber 15-05-20 15:14

Son dakika: Bakan Akar'dan terhis ve celplerle ilgili açıklama

Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 1 Ocak'tan bu zaman kadar operasyon bölgelerinde 1359 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtirken terhis ve celplerle ilgili de açıklama yaptı.

Haber 09-05-20 12:47

Askerlik terhis işlemleri ne zaman başlayacak? Bedelli askerlik alımları ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada normalleşme planını duyurdu. Erdoğan'ın açıklamasının ardından "Askerlik terhis işlemleri ne zaman başlayacak?" , "Bedelli askerlik alımları ne zaman başlayacak?" sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte Erdoğan'ın askerlik terhis işlemleri ve bedelli askerlik için yaptığı açıklamalar...

Haber 04-05-20 20:09

Mehmetçiklere korona virüs koruması

Yeni celp işlemi ile terhis işlemlerinin korona virüs tedbirleri kapsamında ertelendiğini duyuran Milli Savunma Bakanlığı, silah altında bulunan mevcut Mehmetçikler için ne gibi tedbirler alındığını Çorlu’da bulunan 66.

Yurthaber 21-04-20 13:34

Terhisleri 1 ay erteleyen Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre askerlerin terhis süreleri 1 ay uzadı.

Haber 17-04-20 01:04

Terhisler durdurulacak mı? Celp dönemi gelenler ve terhisler olacaklar ne olacak?

Koronavirüse karşı hayatın hemen her alanında pek çok önlem alınıyor. Milli Savunma Bakanlığı da askerlerin sağlığı ve güvenliği için pek önlem açıkladı. Peki terhis olacaklar ile askere alınanlar ne olacak? Terhis ve celpler ertelenecek mi merak ediliyor. Terhislerin durdurulup durdurulmayacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinesi ile yapmakta olduğu kritik toplantıdan sonra açıklanacak.

Haber 13-04-20 17:27

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor! (Terhis ve celp dönemleri ertelenecek mi?)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Tele konferansla ile yapılacak toplantıda koronavirüs tedbirlerinin ele alınması bekleniyor. Öte yandan Milli Savunma Bakanı Akar'ın da askerlerin terhis ve celp dönemlerinin ertelenmesi için sunum yapacağı, alınan kararın bu hafta açıklanması bekleniyor.

Haber 13-04-20 08:50

Bedelli askerliğe uzaktan eğitim mi gelecek? Askerlikte celp ve terhis tarihleri ertelenecek mi?

Bedelli askerliğe uzaktan eğitimin gelip gelmeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Gündeme askerlerin terhis ve celp işlemlerini bir süre durdurulacağı ve bedelli askerlikte uzaktan eğitime geçileceği iddiaları geldi. Peki bedelli askerliğe uzaktan eğitim mi gelecek? İşte konuyla ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri...

Haber 12-04-20 07:52

Denizli’den tahliye olacak yükümlülerin ve terhis olacak askerlerin otobüsleri hazır

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, ulaştırma sektöründeki DTO üyesi firmaların temsilcilerini topladı.

Yurthaber 08-04-20 14:03

Burdur'dan 1157 bedelli asker, 'sosyal mesafe'ye uyularak terhis edildi

Burdur'da vatani görevini tamamlayan 1157 bedelli asker, koronavirüs tedbirleri kapsamında, sosyal mesafe kuralına uyularak, bindirildiği otobüslerle memleketlerine gönderildi.

Haber 05-04-20 14:36

İçişleri Bakanlığı, seyahat kısıtlamasıyla ilgili valiliklere ek genelge gönderdi

İçişleri Bakanlığı, araç giriş- çıkış kısıtlaması getirilen Büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak'ta hangi durumlarda seyahat kısıtlaması için istisnalar getirileceğiyle ilgili valiliklere ek genelge gönderdi. Taburcu olanlar, birinci derece yakını vefat edenler ve terhis olanlar izin belgesi alacak.

Haber 04-04-20 20:01

Son dakika: İstanbul Valisi Yerlikaya'dan terhis olacak askerlerle ilgili açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Bedelli askerlikten terhis olacakların İstanbul'dan ayrılmalarında kısıtlama yoktur" derken "Kovid-19 tanısı dışında diğer nedenlerden dolayı vefat eden vatandaşlarımızın, cenaze aracı veya ambulans ile memleketlerine sevki için kaymakamlıklarımız tarafından seyahat izni verilecektir." açıklamasını yaptı.

Haber 04-04-20 14:43

Koronaya karşı Mehmetçiklere özel otobüsler kalkacak

Kırklareli Valiliğince yapılan açıklamada, “İlimizden il dışına otobüs seferlerinin 28.03.2020 tarihi saat 17:00’den itibaren geçici olarak durdurulmasından dolayı askerlerimizin memleketlerine gitmeleri için özel otobüsler kaldırılacaktır” denildi.Kırklareli Valiliğince yapılan açıklamada, “İlimizde vatani görevini yapan, terhis olacak Mehmetçiklerimiz; memleketlerine, sevdiklerinin yanlarına sağlıklı bir şekilde ulaştırılacaklardır.

Yurthaber 29-03-20 19:37

Çağatay Ulusoy'un askerlik pozları ortaya çıktı

Vatani görevini yapmak için geçtiğimiz ay Ankara Mamak'taki birliğine teslim olan ve iki hafta önce terhis olan Çağatay Ulusoy'un yeni askerlik fotoğrafları ortaya çıktı.

Magazin 07-02-20 20:00

Can Yaman terhis oldu! Ünlü oyuncudan kamuflajlı paylaşım!

Vatani görevini yapmak için İzmir'deki bedelli birliğinde bulunan oyuncu Can Yaman, 18 günlük süreyi tamamlamasının ardından terhis oldu. Ünlü oyuncu Can Yaman, annesiyle askeriyede çekilen kamuflajlı fotoğrafını Instagram hesabından paylaştı.

Magazin 27-01-20 19:59

Manavgat’ta bulunan yaralı şahin Milli Parkı Şefliğine teslim edildi

Manavgat’ta bugün terhis olan jandarma er Abdulkadir Özbak tarafından yol kenarında kaçak avcılar tarafından vurulmuş ve yaralı olarak bulunan kızıl şahin, yetkililere teslim edildi.Manavgat Side Özel Eğitim Merkez Komutanlığında askerlik görevini tamamlayarak terhis olan jandarma er Abdulkadir Özbak, ağabeyiyle birlikte Manavgat Şelalesi’ne ziyaret için gelirken yaralı bir kuşun yol kenarına düştüğünü gördü.

Yurthaber 13-01-20 17:20

Terhis olan askerin yaralı bulduğu şahin korumaya alındı

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, bugün terhis olan Abdulkadir Özbak tarafından yol kenarında vurulmuş halde bulunan yaralı kızıl şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine teslim edildi.

Haber 13-01-20 17:05

Bedelli askerler yemin etti

Bayburt’ta 38’inci dönem bedelli askerlik yükümlüleri Garnizon Komutanlığında yemin ve terhis töreni düzenlendi.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bedelli askerlik yükümlüleri 21 günlük eğitimlerini tamamlayarak yemin etti.

Yurthaber 11-01-20 08:46

Asker arkadaşları 32 yıl sonra buluştu

Mardin Kızıltepe 117 Jandarma Sınır Alay Komutanlığından 1988’de terhis olan askerler 32 yıl sonra buluştu.Develi Belediyesi personeli Develi İşkur Sorumlusu Erol Bostancı, sosyal medya üzerinden görüştüğü asker arkadaşlarıyla Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde biraraya gelip hasret giderdi.Erol Bostancı duygularını ifade ederken, 32 yılın hasreti ve özlemiyle Kadirli’de buluştuklarını söyledi.

Yurthaber 26-12-19 15:31

Isparta’da 42 bedelli jandarma er yemin ederek terhis oldu

Isparta’da, 21 günlük bedelli askerlik uygulaması kapsamında 34.

Haber 15-11-19 13:57

Askerden geldiği suda cesedi bulundu

ERZURUM'da vatani görevini yapıp, terhis olan İbrahim Çelik (20), Antalya'ya geldiği gün, bir derenin denize döküldüğü noktada ölü bulundu.

Haber 14-11-19 11:03

Askerden geldi, suda cesedi bulundu

ERZURUM'da vatani görevini yapıp, terhis olan İbrahim Çelik (20), Antalya'ya geldiği gün, bir derenin denize döküldüğü noktada ölü bulundu.

Haber 14-11-19 11:01

Bursa’da 24. dönem bedelli askerler yemin edip terhis oldu

Bursa’da bedelli 100 asker yemin edip terhis oldu.

Haber 20-09-19 14:38

Isparta’da 28. dönem bedelli jandarma erler yemin ederek terhis oldu

Hükümet tarafından çıkarılan 21 günlük bedelli askerlik uygulaması kapsamında 28.

Yurthaber 20-09-19 12:56

Aydın'da bin 150 bedelli asker ant içti

Aydın 1. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan bin 150 bedelli asker için yemin ve terhis töreni düzenlendi - Törende, Jandarma Er Abdul Vahap Çiçek "Mehmetçik" şiirini okudu, opera sanatçısı olan Jandarma Er Gürkan Gider ise "Yemen" türküsünü seslendirdi

Yurthaber 09-08-19 13:11

Aydın'da bin 150 bedelli asker ant içti

Aydın 1. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan bin 150 bedelli asker için yemin ve terhis töreni düzenlendi - Törende, Jandarma Er Abdul Vahap Çiçek "Mehmetçik" şiirini okudu, opera sanatçısı olan Jandarma Er Gürkan Gider ise "Yemen" türküsünü seslendirdi

Haber 09-08-19 13:09

Milli Savunma Bakanlığında bilgilendirme toplantısı

Milli Savunma Bakanlığı Cari İşlem Şube Müdürü Muhabere Albay Tamer Zincir: (2) - "S-400'lerin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı'na sevkiyatı bugün itibarıyla tamamlanıyor. Toplam 30 sorti yapıldı" - "(Yeni askerlik sistemi) 6 aylık hizmet süresini tamamlayanlardan terhis işlemleri biten 122 bin yükümlü memleketlerine gönderildi" - "(Türk ve ABD heyetlerince) Güvenli Bölge tesisi ile ilgili müşterek çalışma yapılmıştır. Çalışmaların önümüzdeki dönemde devam etmesi planlandı" - Askeri kaynaklar, S-400'lerin ikinci grup sevkiyatının da Ankara'ya yapılmasının beklendiğini belirtti

Haber 25-07-19 14:37

Otostopçuları gasp eden zanlılar yakalandı (2)

Manisa’da otostop çeken üniversite öğrencilerini, askerleri ve yolda kalan vatandaşları kiraladıkları araçlara alarak ıssız yerlerde önce darp edip, ardından telefon ve paralarını gasp eden 3 kişi sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.Manisa’da kiralık araçlarla Manisa-İzmir, İzmir-Manisa, İzmir-Turgutlu, Turgutlu-İzmir arasında otostop çeken üniversite öğrencileri, dağıtımda veya terhis olan askerleri ve yolda kalan vatandaşları araçlarına alan şüpheli şahısların araçlarına aldıkları kişileri ıssız yerlerde darp edip korkutarak telefon ve paralarını gasp ettikleri tespit edildi.

Haber 05-07-19 17:34

Futbolcular Tolgay Arslan ile Musa Çağıran terhis edildi

Bedelli askerlik uygulamasından yararlanarak 21 günlük temel eğitimlerini Çorum'da tamamlayan, aralarında Fenerbahçeli futbolcu Tolgay Arslan ve Çaykur Rizesporlu Musa Çağıran'ın da yer aldığı 99 kişi için yemin töreni düzenlendi

Yurthaber 28-06-19 16:44

Futbolcular Tolgay Arslan ile Musa Çağıran terhis edildi

Bedelli askerlik uygulamasından yararlanarak 21 günlük temel eğitimlerini Çorum'da tamamlayan, aralarında Fenerbahçeli futbolcu Tolgay Arslan ve Çaykur Rizesporlu Musa Çağıran'ın da yer aldığı 99 kişi için yemin töreni düzenlendi

Haber 28-06-19 16:44