Terror Propaganda Haberleri

Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları başladı

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimine göre, bugünden itibaren propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları başlayacak.

Yurthaber 2024-03-21 11:27:19

31 Mart öncesi kritik viraj! Bazı seçim yasakları bugün başladı, YSK takvimi işliyor

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler için son viraja girilirken; propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları da bugün başladı.

Haber 2024-03-21 08:09:07

Kırklareli'nde yasak alanlara asılan propaganda amaçlı poster ve bayraklar kaldırıldı

Kırklareli'nde, seçim kapsamında yasak olan alanlara propaganda amaçlı asılan poster ve bayraklar toplatıldı.

Yurthaber 2024-03-11 13:53:03

'Mardin'de çatışma çıktığı ve çok sayıda askerin yaralandığı' iddiası yalanlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, terör örgütünün propaganda hesaplarından paylaşılan, “Mardin'in Bagok Dağı bölgesinde çatışma çıktı ve çok sayıda yaralı asker Midyat Devlet Hastanesi'ne getirildi” iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Haber 2024-02-13 14:46:59

Burdur’da 2024 yılı toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahları belli oldu

Burdur’da 2024 yılında yapılacak olan toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahları ile çağrı ve propaganda araçlarının asılması gereken yerler belli oldu.

Yurthaber 30-01-24 13:37

Adalet Bakanı Tunç'tan provokatif paylaşım yapanlar hakkında açıklama: 3 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı bölücü terör örgütünü öven, propaganda yapan ve yanıltıcı bilgi yayan hesaplar hakkında yapılan soruşturma kapsamında 59 şüphelinin tespit edildiğini duyurdu.

Haber 13-01-24 15:27

Resmi Gazete'de yayımlandı! YSK, propaganda serbestliği ve seçim yasaklarını açıkladı

YSK, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne ilişkin propaganda serbestliği ve seçim yasaklarını belirledi. Öte yandan, seçmen kütüğü 17 Ocak 2024 Çarşamba saat 17.00'ye kadar askıda kalacak. İşte detaylar...

Haber 20-12-23 14:59

Musk'ın İsrail çıkarması sonrası DDM'den açıklama: Propaganda gözler önüne serildi

İsrail-Filistin çatışması 7 Ekim'den bu yana devam ediyor. Bu süreçte geçtiğimiz günlerde X'in (Twitter) ve uydu internet sistemi Starlink'in sahibi Elon Musk İsrail'i ziyaret etmişti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bu ziyaretle ilgili bir açıklama yaparak, "Yayımlanan görüntüler, İsrail'in propagandasını bir kez daha gözler önüne sermiştir." ifadelerini kullandı.

Haber 28-11-23 18:43

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: 'Anlamakta zorluk çekecekler'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Kutlamayı tek tipçi, ideolojik propaganda faaliyetleri ve dayatmacı zihniyetin yansımaları olarak algılayanlar, elbette Cumhuriyeti ve bugünkü Türkiye manzarasını anlamakta zorluk çekecektir. Çünkü onların zihninde Cumhuriyet herkese değil sadece kendilerine aittir" dedi.

Haber 30-10-23 09:03

Netanyahu'ya yakın isim paylaştı, İletişim Başkanlığı o iddiayı yalanladı! İsrail devletinin resmi hesabı paylaşımı sildi

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail propaganda hesaplarının, 'Filistinlilerin sahte görüntü ürettiği' algısı oluşturmak için yaptığı paylaşımları yalanladı.

Haber 28-10-23 15:44

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden 'Filistin' özel bülteni! Gerçekler tek tek açıklandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 'Filistin' özel bülteni hazırladı. 55 sayfalık bültende sosyal medyada yayılan pek çok iddiaya ilişkin gerçek bilgiler paylaşılırken; "Filistinliler oyuncak bebekle propaganda yapıyor" iddiasının doğru olmadığı açıklandı.

Haber 17-10-23 15:42

Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturmada 30 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, terör örgütü PKK/KCK'nın cebir ve şiddet içeren yöntemlerini öven ve bu yöntemleri meşru gösterecek şekilde propaganda yaptıkları belirlenen 30 şüpheliye yönelik soruşturmasında 21 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 17-10-23 10:43

Bakan Koca'dan Ersin Mahmutluoğlu açıklaması! Ölümü sonrası iddialara yanıt verdi: Aşı kampanyası, kapanma...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun ölümü sonrasında ortaya atılan iddia ile ilgili bir açıklama yaptı. Mahmutluoğlu'nun koronavirüsten ölmediğini ve iddianın kara propaganda aracı olarak kullanıldığını aktaran Bakan Koca, aşı kampanyası, kapanma gibi tedbirlerin asla uygulanmayacağını ifade etti.

Haber 02-10-23 10:44

Erdoğan anket yaptıracak, isimler bir bir belirlenecek! AK Parti'den büyükşehirlere özel lansman, Her il için farklı propaganda

Yerel seçimler yaklaşırken AK Parti'nin izleyeceği yol haritası günden güne belirginleşiyor. Geçtiğimiz günlerde tarihi 7 Ekim olarak açıklanan kongre bu yolda önemli bir aşamanın eşiği olacak. Kongre hem parti yönetiminin belirlenmesi hem de yerel seçimler için başlangıç noktası olması açısından dikkatle takip edilecek. Adaylar, Erdoğan'ın kendi yaptırdığı anketlere göre belirlenecek. Ayrıca AK Parti belediye başkanı adaylarını açıklarken büyükşehirlerde farklı bir yol izleyecek.

Haber 20-08-23 09:30

SEÇİM YASAKLARI 2023: Seçim yasakları ne zaman kalkacak, saat kaçta? YSK Başkanı'ndan son dakika seçim yasakları açıklaması

Seçim yasakları bu sabah oy kullanma işlemlerinin başlamasıyla merak edildi. Dün saat 18.00'da başlayan siyasi propaganda yasağına ek olarak her seçimde olduğu gibi bu sabah saat 06.00'da kamu yasağı da eklendi. Oy kullanacak vatandaşlar seçim yasaklarının ne zaman kalkacağını araştırıyor. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında yapılacak oylama sonucunda 13. Cumhurbaşkanı belli olacak. Peki, Seçim yasakları ne zaman kalkacak? YKS Başkanı'ndan son dakika açıklaması geldi. Ayrıntılar haberimizde...

Haber 28-05-23 16:52

Siyasi propaganda serbestliği sona erdi! Dün saat 18.00 itibarıyla başladı: Hepsi teker teker toplandı

İstanbul'da cumhurbaşkanı ikinci tur seçimleri ile ilgili siyasi propaganda serbestliğinin sona ermesi üzerine siyasi partilerin bayrakları ve pankartları belediye ekiplerince toplanarak çöp arabalarına yüklendi.

Haber 27-05-23 21:00

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için propaganda serbestliği sona erdi

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasına ilişkin adayların propaganda serbestliği saat 18.00'de sona erdi.

Haber 27-05-23 18:16

Van'da terör örgütü propagandası yapan 15 kişi gözaltına alındı

Van'da terör örgütü PKK/KCK'nın sosyal medya üzerinden yaptığı propaganda faaliyetlerine yönelik çalışmalarda 15 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Yurthaber 25-05-23 15:43
Van

Cumhurbaşkanı adayları Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, TRT'de propaganda konuşması yaptı

Cumhurbaşkanı adaylarının propaganda konuşmaları TRT'de yayınlandı. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, "Gerçekleri bal gibi bildikleri halde kendilerine inanan masum insanları kandırmak için saatlerce ekran önünde, sosyal medyada yalan söyleyenlerin tiyatrosu kendilerini ilgilendirir." dedi. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise "O parti bu parti yok. Artık sandıkta birbirine taban tabana zıt, iki farklı anlayış var." ifadelerini kullandı.

Haber 24-05-23 22:56

Cumhurbaşkanı adayları Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun propaganda konuşma sırası belli oldu

Cumhurbaşkanı adayları Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun propaganda konuşma sırası belirlendi. 24 Mayıs'ta ilk propaganda konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs'ta ise ilk propaganda konuşmasını Kemal Kılıçdaroğlu yapacak.

Haber 22-05-23 18:40

Son on gün seçim stratejisi onlara emanet edilmişti! 'Kaybedecek bir şeyimiz yok' diyerek canlı yayında duyurdu: 'Vatandaşın suçu değil...'

28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimleri öncesinde önemli açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, haklarında seçim süreci boyunca kara propaganda yapıldığını savundu. 14 Mayıs'ta alınan sonuçlarda vatandaşın hiçbir suçu olmadığını belirten Kaftancıoğlu "Kaybedecek bir şeyimiz" yok diyerek ikinci tur için iddialı konuştu. 'Öcalan serbest kalacak' ifadesine de çok sert tepki gösteren Kaftancıoğlu, "Son derece çirkin bir yorum! Böyle bir şey söz konusu olamaz" dedi.

Haber 18-05-23 09:58

Siyasi propaganda serbestliği sona erdi! Partilerin bayrak ve pankartları toplandı

İstanbul'da Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili siyasi propaganda serbestliğinin sona ermesi üzerine siyasi partilerin bayrakları ve pankartları belediye ekiplerince toplanmaya başlandı. Toplanan materyaller çöp arabalarına yüklenirken bazı vatandaşlar gönül verdikleri parti ve liderlerin olduğu bayrakları görevlilerden izin isteyerek aldı.

Haber 13-05-23 21:26

Genç Parti'den yeni seçim vaadi! TRT'deki propaganda konuşmasında açıkladı: 29 Ekim'de herkese 10 bin euro vatandaşlık parası

Seçimlere 6 gün kala parti temsilcileri TRT'de propaganda konuşması yaptı. 14 Mayıs seçimleri öncesi Cem Uzan'ın liderliğini yaptığı Genç Parti adına konuşan, parti sözcüsü Metin Altmışkara,"18 yaşını dolduran her Türk vatandaşına 10 bin euro vereceğiz" dedi. Altmışkara, seçimi kazanmaları halinde 29 Ekim 2023 günü paraların hesaplara yatacağını açıkladı.

Haber 08-05-23 14:33

Cumhurbaşkanı adaylarının TRT'de propaganda konuşmaları yayınlandı! İşte liderlerin verdiği mesajlar

Cumhurbaşkanı adaylarının TRT'de propaganda konuşmaları başladı. Yüksek Seçim Kurulu'nda gerçekleştirilen ad çekme işlemine göre ilk konuşmayı CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı.

Haber 07-05-23 22:03

SON DAKİKA: Türkiye'nin beklediği seçimlere 10 gün kaldı! Seçim yasakları da bugün başladı, açılış ve temel atma törenlerinde...

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları bugün başladı. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için bugün başlayan yasaklar, 13 Mayıs Cumartesi saat 18.00'de sona erecek. İşte detaylar...

Haber 04-05-23 10:05

YSK'da kuralar çekildi, cumhurbaşkanı adaylarının propaganda konuşma sıraları belirlendi!

Cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi partilerin TRT'de gerçekleştireceği propaganda konuşmalarının sıralaması, Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) yapılan kura çekimi ile belirlendi. Cumhurbaşkanı adaylarının 7 Mayıs'ta gerçekleştirecekleri konuşmada Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu birinci sırada olacak. ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan ikinci sırada, Muharrem İnce üçüncü sırada yer alırken, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ise dördüncü sırada konuşma yapacak.

Haber 27-04-23 18:33

Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan duyurdu: Çok zor oldu ama başardık...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitinglerine devam ediyor. Eskişehir'de halka hitap eden Kılıçdaroğlu, "Savunma sanayii üzerinden bizi suçlamaya çalışıyorlar. Şimdi şöyle bir propaganda yapıyorlar; Sakın oy vermeyin gelince SİHA'ları kaldıracaklar filan... Gelince senden daha güzelini yapacağız" ifadelerini kullandı. Mitingin ardından sosyal medyada bir paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, son günlerin tartışma konusu olan 'soğan' üzerinden hükümete göndermede bulundu.

Haber 25-04-23 15:29

Cumhurbaşkanı adaylarının propaganda konuşmalarının tarihleri belli oldu

Türkiye, adım adım 14 Mayıs seçimlerine yaklaşıyor. Seçimlere kısa süre kala siyasi partilerin ve cumhurbaşkanı adaylarının çalışmaları sürerken YSK'dan da yeni açıklamalar geliyor. Son olarak Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanı adaylarının TRT’de yapacağı propaganda konuşması tarihlerini belirledi.

Haber 20-04-23 14:23

14 Mayıs seçimleri için propaganda tarihleri belli oldu

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde propaganda döneminde uyulması gereken usul ve esaslara ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan YSK Kararı’na göre, Cumhurbaşkanı seçiminde propaganda başlangıç tarihi 31 Mart Cuma, milletvekili seçimleri için başlangıç tarihi 18 Mart Cumartesi günü olarak belirlendi. Her iki seçim için propaganda bitiş tarihi ise 13 Mayıs Cumartesi olarak belirlendi.

Haber 16-03-23 08:02

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan Kılıçdaroğlu'na sofra yanıtı: Milletin kazanacağı nihai sofranın mimarı olma...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş çıkışının ardından videolu bir mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun "Sofra büyümek zorunda. Erdoğan'ı da, Erdoğan'ın propaganda makinesini de yeneriz, yeneceğiz" ifadelerine İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan yanıt geldi. Zorlu, "İYİ Parti milletin kazanacağı nihai sofranın mimarı olma kararlılığındadır." dedi.

Haber 03-03-23 19:42

SON DAKİKA | Akşener'in çıkışı sonrasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan videolu mesaj! 'Erdoğan'ı da, Erdoğan'ın propaganda makinesini de yeneceğiz'

Son dakika: Milleti İttifakı'nın dünkü toplantısı sonrasında bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş çıkışı gündemi bir anda değiştirdi. Akşener'in sözlerine "Hiç merak etmeyin bütün taşlar yerine oturacak" diyerek yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni bir açıklama geldi. Videolu mesajında Kılıçdaroğlu "Sofra büyümek zorunda. Erdoğan'ı da, Erdoğan'ın propaganda makinesini de yeneriz, yeneceğiz" dedi.

Haber 03-03-23 19:02

Bakan Akar'dan Meclis'te sert konuşma: Bu yalandır, alçaklıktır

TBMM'de devam eden bütçe görüşmeleri aralıksız devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığının bütçe görüşmeleri için kürsüye çıkan Bakan Hulusi Akar sert açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, " İçeride ve dışarıda yapılan diğer bir kara propaganda da terörle mücadelemizin Kürt kardeşlerimize karşı olduğu iftirasıdır. Bu yalandır, bu alçaklıktır." dedi.

Haber 09-12-22 21:34

İsviçre maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Terör örgütü PKK'nın eylemi nedeniyle İsviçre'nin Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İsviçre'nin, terör örgütünün propaganda eylemlerine son vermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber 12-11-22 01:31

SON DAKİKA | AK Partili isim canlı yayında açıkladı! Gözler o tarihe çevrildi, Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak

Son dakika: 2023 Haziranı'nda yapılacak seçimlere adım adım yaklaşılırken yeni bir gelişme yaşandı. Katıldığı canlı yayın programında seçimlerle ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "İl il anketlerimizi de yapmaya devam ediyoruz. Bir yandan bunun da çalışmasını yürütüyoruz. Üçüncüsü Seçim propaganda dönemi... 28 Ekim'de Ankara Arena'da AK Parti Yol Haritası'nı Cumhurbaşkanımız aktaracak" dedi.

Haber 19-09-22 11:34

Altın Portakal'a damga vurmuştu! Tamer Karadağlı'dan 1 yıl sonra gelen Nihal Yalçın itirafı

Tamer Karadağlı ile Nihal Yalçın arasında geçen yılki Altın Portakal'da mimik polemiği yaşanmıştı. Yalçın konuşurken, arkada ödül vermek için bekleyen Karadağlı'nın hareketleri olay olmuştu. Gündeme oturan bu olaydan 1 yıl sonra, Tamer Karadağlı'dan açıklama geldi. "Bu zamana kadar kimse o mimikleri neden yaptığımı sormadı" diyen Karadağlı, sahnede son derece kibar davrandığını fakat o dönem siyasi propaganda malzemesi olarak kullanıldığını ifade etti.

Magazin 02-08-22 20:55

Mısır'da art arda gelen siyasi tutuklu tahliyeleri muhalifleri umutlandırdı

Mısırlı hukukçu Mahmud Cabir: - "Az sayıdaki tahliyeler, kendini aklamak için propaganda çalışmalarıyla sadece rejimin bozulan hukuki imajını düzeltmekten ibaret" - Mısırlı akademisyen ve siyasi uzman Hayri Ömer: - "(Tahliyeler), kapalı siyasi kapıların açılması, isteyenler için siyasi alanın genişletilmesi ve bunun sadece küresel ekonomik krizin gölgesinde yapılmış bir manevra olduğuna dair muhalefetin endişelerinin ortadan kaldırmasıyla sonuçlanabilir"

Yurthaber 18-06-22 12:44

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydal, Adana'da konuştu:

"Propaganda olsun diye söylemiyorum, anketörlerin yüzde 1-3 göstermesine bakmayın. Biz ciddi bir dip dalgayız. Halkta Yeniden Refah özlemi var"

Yurthaber 10-06-22 20:10

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Burdur'da konuştu:

"2,5 yıldır il il, ilçe ilçe esnaf esnaf geziyorum. Esnafın dükkanlarının içinde bugüne kadar herhangi bir siyasi partiyi yermedim. Kendimi, partimi övmedim, propaganda yapmadım"

Yurthaber 02-06-22 15:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan, The Economist için makale kaleme aldı:

"NATO için Türkiye'nin ne denli önemli ve kritik bir ülke olduğu bütün üyelerce yeniden kabul edilirken, bazı üyelerin Türkiye'ye yönelen kimi tehditleri tam olarak takdir edememesi talihsiz bir durumdur" - "Terör tüm üye ülkelere tehdit oluşturmaktadır ve aday ülkelerin örgüte katılmadan önce bu gerçeği kabul etmeleri gerekmektedir. Gerekli adımları atmamaları halinde Türkiye bu konudaki duruşunu değiştirmeyecektir" - "5. madde uyarınca NATO'nun en büyük ikinci ordusunun yardımına koşmasını bekleyen bu ülkelerin, AB ve ABD tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen PKK'nın eleman devşirme, finansman ve propaganda faaliyetlerini engellemesini beklemek en doğal hakkımızdır"

Yurthaber 30-05-22 23:28

Güney Cephesi: Rusya adına Ukrayna'da propaganda faaliyetleri yürüten medya platformu

Ukrayna'da Rus ordusunun kontrolü altına aldığı bazı bölgelerden paylaşım yapan Kremlin yanlısı bir medya platformu ortaya çıktı. BBC'nin Dezenformasyon Ekibi, Güney Cephesi adlı platformun propaganda içeren paylaşımlarını inceledi.

Haber 23-05-22 16:50

Propaganda ne demek? Propaganda kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede anlamı merak edilen kelimeler çok sayıdadır. Gündelik yaşamda olduğu kadar edebi eserlerde de rastlanan Propaganda kelimesi, TDK'da görev alan kişiler tarafından incelenerek dilimize kabul edilmiştir. Türkçe olmayan kelimelerin Türkçeleştirilmesi ile ilgili çalışmalar da yapan TDK'ya göre Propaganda kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 23:34

Rusya’dan ABD’ye “Naziler’e Benzeme” Suçlaması

Rusya Dış İstihbarat Şefi Sergey Naryshkin, ABD Dışişleri Bakanlığı’nı, Almanya’da Nazi döneminde görev yapan “propaganda birimi” gibi faaliyet göstermekle suçladı

Haber 11-05-22 21:16

Zelenskiy, Rusların korkunç planını açıkladı! Cesetleri topluyorlar

Tüm dünya Rusya'nın Buça'daki sivil katliamını konuşurken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den korkunç bir iddia geldi. Savaşın en yoğun yaşandığı Mariupol'deki duruma değinen Zelenskiy, Rusların sokaklardaki cesetleri topladığını söyledi. Amaçlarının propaganda olduğunu belirten Devlet Başkanı, onları öldürenin aslında Ukraynalılarmış gibi göstereceklerini ifade etti.

Haber 08-04-22 07:40

Kremlin’e büyük vurgun! 1 milyon e-posta sızdırıldı

Hacker topluluğu Anonymous, Kremlin hükümetine karşı siber saldırılarını yoğunlaştırıyor. Daha önce de Rusya’ya benzer siber saldırılarda bulunan topluluğun bu kez Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Kremlin’e yapılan en büyük saldırı olabileceği tahmin edilen bu saldırıda 900.000 e-postayı ele geçirdiği iddia edildi. E-postaların savaş boyunca propaganda yapmakla suçlanan büyük bir Rus medya ağından alındığı tahmin ediliyor.

Haber 07-04-22 09:43

Ukrayna'nın Savaş Suçu İddiaları Propaganda Amaçlı

Rusya, askerlerinin Ukrayna'da savaş suçu işledikleri iddialarını yalanladı. Kremlin, Batı ülkelerinin iddialarının Moskova'yı karalamaya çalışan Ukrayna özel güçlerinin sahte propagandası olduğunu kaydetti

Haber 05-04-22 17:01

Adana'da şafak vakti DEAŞ operasyonu! Gözaltılar var

Adana'da DEAŞ'ın propaganda görüntülerinde yer aldığı tespit edilen örgüt üyesi yabancı uyruklu 7 şüpheli, eş zamanlı şafak operasyonuyla yakalandı.

Haber 31-03-22 08:49

Meyer-Landrut: Türkiye’den Rus propaganda kanallarını kısıtlamasını bekliyoruz

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye’nin Ukrayna savaşında izlediği politika ile ilgili Alman haber ajansı dpa’ya değerlendirmelerde bulundu.

Haber 16-03-22 09:40

MacMillan: Propaganda savaşının galibi Ukrayna

Savaşlar ve sonuçları konusunda çok sayıda kitabı bulunan Kanadalı tarihçi ve yazar Margaret MacMillan'a göre süren Ukrayna-Rusya enformasyon savaşının şimdiye kadarki galibi Ukrayna.

Haber 12-03-22 10:18

Rusya-Ukrayna krizi: İki ülke basınında nasıl bir propaganda savaşı var?

Rusya, Ukrayna sınırından çekilme mesajları veriyor ancak bu Ukrayna tarafında henüz tam bir rahatlamaya yol açmadı. Peki Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim iki ülkenin medya kanallarına nasıl yansıyor?

Haber 17-02-22 08:31