Teşhis Haberleri

Dünyada bir ilk! Türk bilim insanları geliştirdi... O hastalıkları nefesten teşhis ediyor

Türk bilim insanları tarafından dünyada bir ilke imza atılarak, geliştirilen elektronik burun ile kalp hastalıkları nefesten teşhis edilebiliyor. Söz konusu çalışmada; kişilere 10 litrelik tek kullanımlık steril poşetler ve ağızlıklar verildi ve kişiler bunları üfleyerek nefesleriyle doldurdular. Ardından nefesler, içinde gaz sensörleri olan elektronik burun aracılığıyla bilgisayara veri halinde kaydedildi. Çalışmada nefeslerin yüzde 97,19 doğrulukla ayrıldığı sonucuna ulaşıldı.

Haber 11-03-2024 10:10

Uzun ve sağlıklı bir yaşam için atılacak ilk adımı anlattı! 'Yaşam kalitesini yükseltir'

Düzenli sağlık taramalarının önemini vurgulayan Dr. Hatice Seda Kuz, “Sağlık, en değerli varlığımızdır. Sağlığımızı korumak ve hastalıkları önlemek için düzenli olarak sağlık kontrolü yaptırmak, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek adına atılacak en önemli adımdır" dedi.

Kadin 19-02-2024 11:13

Geceleri bu hisle uyanıyorsanız dikkat! Kanserin yaygın belirtisi

Kanser ölümcül sonuçlar doğurabilen en ciddi hastalıklardan. Kanserin belirtileri hakkında bilinçli olup bu hastalığı erken teşhis etmek hayati önem taşıyor. Uzmanlar geceleri artış gösteren kanser belirtilerine karşı uyarılarda bulunuyor. İşte kanserin bilinmeyen belirtileri...

Haber 14-06-2023 16:39

Cinsel ilişkilerini ifşaladı! Mikropenisim var ama kadınlara...

Penis boyları cinsel ilişkilerde erkeklerin gerginlik yaşamasına neden olabiliyor. Bu konuda yapılan araştırmalar penis boyunun erkeklerin düşündüğü kadar önemli olmadığını belirtse de birçok kişi bu sebeple psikolojik problemler yaşıyor. İnternette küçük penisi olduğunu itiraf eden bir adam cinsel ilişkilerde kadınlara olan yaklaşımını açıkladı.

Kadin 02-05-2023 09:51

Teşhis

Teşhis Hakkındaki Haberler Mynet'te. Teşhis Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Alzheimer hastalığının yıllar önce görülen ilk belirtisi! Gözlerdeki değişime dikkat

Alzheimer tüm yaşamı etkisi altına alarak temel ihtiyaçların giderilmesini bile zorlaştıran hastalıklardandır. Yaşlılık hastalığı olarak bilinen Alzheimer'ın görülme oranının daha erken yaşlara düştüğü bilinmektedir. Alzheimer hastalığını erken teşhis etmek bu hastalığın tedavisi için büyük önem taşır. Alzheimer, teşhis edilmeden yıllar önce gözlerde ortaya çıkan değişim bu hastalığın uyarı işareti olabilir.

Haber 05-04-2023 09:11

Gerçek uyuyan güzel hastalığına sahip! Dört gün boyunca aralıksız uyuyor...Hayatımı mahvediyor

Uyku birçok kişi için zamanımızı boşa harcadığımız bir vakit olarak görülse de vücudun en temel ihtiyaçları arasında üst sırada yer alıyor. Uykusuzluk kalp krizi, inme. kanser gibi hastalıkların risklerini artırıyor. Ancak fazla uyumak da sağlık açısından zararlar taşıyabiliyor. Kendini 'Gerçek Uyuyan Güzel' olarak adlandırılan bir kadın dört boyunca aralıksız uyuduğunu paylaşarak hastalığının etkilerini anlattı.

Haber 01-03-2023 09:40

En ölümcül kanser türü! Bu belirtiler varsa hemen doktora koşun

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan kanserin zararlı etkilerinden korunmak için erken belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. En ölümcül kanser türü olarak bilinen akciğer kanserinin belirtileri hakkında uyarılar yapıldı.

Haber 03-02-2023 11:59

Bu belirtiye dikkat! Kalp krizi geçirmeden haftalar önce görülüyor

Kalp krizi her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Kap krizinin belirtileri göğüs sıkışması ve terleme gibi belirtiler olduğu bilinse de kalp krizinden haftalar önce ortaya çıkan ve görmezden gelinen önemli bir belirti bulunuyor. Kalp krizi geçiren kadınların %40'ı aynı belirtiyi yaşamış.

Haber 30-01-2023 16:19

Nadiren görülen hastalığı nedeniyle göğüslerinin büyümesi durmuyor! Kıvrımlı OnlyFans modelinin göğüsleri sadece 8 ayda...

Kadınlar göğüslerinin boyutu için çeşitli estetik operasyonlar yaptırıyorlar. Göğüslerinin daha büyük olmasını isteyenler göğüs büyütmek için uygun cerrahi işlemler yaptırıyor. Göğüslerinin hep büyük olmasını hayal eden OnlyFans modeli Pamelia'nın nadir görülen hastalığı nedeniyle göğüslerinin büyümesi durmuyor.

Kadin 17-01-2023 09:26

Şiddetli karın ağrısının nedeni herkesi şok etti! Yanlış teşhis nedeniyle apandisti alındı ama gerçekler bambaşkaydı...

Yabancı madde yutma vakaları oldukça dikkat çekici olabiliyor. Psikolojik rahatsızlık, merak ve çeşitli hastalıklar nedeniyle yutulan yabancı maddeler hastalara ciddi zararlar verebiliyor. Şiddetli karın ağrısı yaşayan 4 yaşındaki çocuğun karnından çıkanlar ebeveynlerini ve doktorları şok etti.

Haber 17-01-2023 08:56

Yapılan hata nedeniyle penisini kaybetti! Açtığı davadan 65 bin dolar kazandı

Ameliyatlarda yapılan yanlış hamleler hastanın hayatını tamamen değiştirebiliyor. Fransa'da ismi açıklanmayan bir hastaya yapılan ameliyatta yapılan yanlış müdahalelerin ardından hastanın penisi tamamen çıkartıldı. Yaşanan talihsizliklerin ardından dava açan hasta davayı kazandı.

Haber 26-12-2022 16:58

Ölümcül kan pıhtısının belirtisi tuvalette görülüyor! Durum çok ciddi olabilir

Tuvalet anında yaşanan çeşitli sağlık problemleri birçok hastalığın uyarı işareti olabiliyor. Genellikle tuvalette yaşanan değişimler göz ardı edilse de bu değişimlerin altında yatan neden oldukça riskli olabilir. Uzmanlar ölümcül kan pıhtılarının tuvalette de belirti verebileceğini bildiriyor.

Haber 13-12-2022 09:33

Diyabetin fark edilmeyen belirtisi! Önemsiz sanılıyor ama tedavi için büyük önem taşıyor

Hastalıkların belirtileri hakkında bilinçli olmak onların erken teşhis edilmesini sağlayarak tedavinin daha etkili sonuçlar vermesine yardımcı oluyor. Günümüzde giderek artış gösteren şeker hastalığında da belirtilere dikkat etmek hayati önem taşıyor. Teşhis edilmeyen diyabet kalp krizi ve felç riskinde büyük rol oynuyor. Uzmanlar diyabetin görmezden gelinebilecek belirtisi hakkında uyarıyor.

Haber 12-12-2022 09:18

İdrarınıza dikkat! Vakit kaybetmeden doktora koşun: Karaciğer hasarı büyük

İdrar vücudumuzdaki hastalıklar hakkında oldukça uyarıcı olabiliyor. İdrar yaparken ve idrarda görülen değişimler birçok hastalığın belirtisi olarak görülüyor. Uzmanlara göre tedavisi olmayan karaciğer hasarı idrardaki renklerde belli olabiliyor. İdrar renginizde aşağıda bulunan durumları görüyorsanız hemen doktora başvurabilirsiniz.

Haber 02-12-2022 11:19

Her şey göz tembelliğiyle başladı! Göz çukuru alındıktan sonra hayatını kaybetti

Göz tembelliği toplumda sıklıkla görülen göz sorunları arasında bulunmaktadır. Genellikle doğru muayeneler ve erken teşhis ile tedavi edilen göz tembelliği nadiren riskli durumlar oluşturmaktadır. Göz tembelliği nedeniyle doktora giden Aleksandra Celiç, nadir görülen kansere yakalandığını öğrendi.

Haber 01-12-2022 11:35

Duyduğu halüsinasyonlar sayesinde hastalığını keşfetti! Kuruntu yaptığı düşünülüyordu...

Vücudumuzda gelişen değişimler hakkında kuruntu yapıp internetten sıklıkla hastalık araştırıyor olabiliriz. Bu araştırmalar can sıkıcı durumlara yol açsa da bazen hissettiklerimiz doğru çıkabiliyor. 40'lı yaşlardaki bir kadın duyduğu halüsinasyonlar sayesinde beyin tümörü olduğunu öğrendi.

Haber 25-11-2022 17:30

Bebeğinin bezi bir anda kanlar içinde kaldı! Hastanedeki teşhis karşısında şok yaşadı

Bebeklerin sağlığı için ebeveynlerin oldukça sorumluluk sahibi olması gerekiyor. Bebeklerde ve çocuklarda görülen en ufak değişimler ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Sarah Regan, 9 aylık bebeğinin bezinin kanla dolu olduğunu görünce dehşete kapıldı. Hastanede yapılan teşhisin ardından bebeğin annesi ve teşhisi duyan herkes şok yaşadı.

Kadin 23-11-2022 10:28

Doktora başvurun! Tehlikeli kanserin özellikle sabahları görülen 'Yıkıcı' belirtileri

Kanser tüm hayatı etkisi altına alan ölüme sebep olabilen tehlikeli hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Değişen yaşam koşulları kanser vakalarının artmasına sebep oluyor. Uzmanlar kanserin tehlikeli etkilerini azaltmak için erken teşhis etmenin hayati önemi olduğunu vurguluyor. Kanserin bazı belirtileri var ki genellikle sabahları görülüyor. Bu belirtileri sürekli olarak görüyorsanız mutlaka doktora başvurmanız gerekiyor.

Haber 04-11-2022 16:04

Zonguldak'ta sahte doktor raporu düzenlenmesine soruşturma

Zonguldak'ta özel hastanede görev yapan bir doktorun iş yeri hekimliği bilgi sistemine girilerek farklı kentlerde yaşayan vatandaşlara çeşitli teşhisler konularak rapor düzenlenmesine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Yurthaber 04-11-2022 14:26

Sürekli olarak internetten aratıyorsanız dikkat! 'İnternetten hastalık arama' hastalığı sorun yaratıyor

Hastalıklara yakalanma korkusu hastalıktan daha fazla korkutuyor. Özellikle internetin yaygınlaşması ile birçok insan internet üzerinden hastalık araştırıyor ve kendine bilinçsiz teşhis konuyor. Bu durum oldukça olumsuz sonuçlara yol açıyor. Uzmanlar "İnternetten hastalık arama" hastalığı siberkondri hakkında uyarıyor.

Haber 10-10-2022 10:53

Her 9 kişiden biri risk altında! Meme kanseri bu kadınlarda daha fazla görülüyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Kansere yakalanan kişi sayısında her geçen gün artış görülüyor. Kanserin tehlikeli etkilerinden korunmak için özellikle risk altında olan kişilerin düzenli olarak muayene olması gerekiyor. Diğer kanserlerde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhis hayat kurtarıyor.

Kadin 30-09-2022 10:42

Bu belirtiyi görüyorsanız doktora koşun! Kolokteral kanserinin habercisi olabilir

Kanser en korkulan hastalıklar arasında yer alıyor. Her geçen yıl kanser hastalarında artış görülüyor. Ölümcül sonuçlara yol açan kanseri erken teşhis etmek hastalığın seyrinde oldukça önem taşıyor. Erken teşhis ile hayatınızı kurtarmak mümkün olabiliyor.

Haber 22-09-2022 15:59

En sık yaşanan ölüm nedenleri arasında: Çok fazla yanlış bilgi içeriyor! Bunları yapmanıza gerek yok

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasına bulunuyor. Ölümcül sonuçlara neden olabilen kanserin çok tehlikeli çeşitleri bulunuyor. Erkeklerde sıklıkla görülen prostat kanseri de kansere bağlı ölümlerde ikinci sırada yer alıyor. Toplumda prostat kanseri ile ilgili yanlış bilinen çok sayıda bilgi var. İşte o yanlış bilgiler...

Haber 13-09-2022 11:12

Basit tırnak testi ile kanseri önceden teşhis etmeniz mümkün! Akciğer kanseri için önemli bir adım

Kanser çağımızın en risk taşıyan hastalığı haline geldi. Kanser vakalarında gün geçtikçe artış meydana geliyor. Bu sebeple kanseri önceden teşhis etmek ve uygun tedaviyi izlemek önem taşıyor. Akciğer kanserini tırnak testi ile anlamak mümkün olabiliyor. Bu kolay test hayatınızı kurtarabilir.

Haber 12-09-2022 12:58

Kocasının kokusundan parkinson olduğunu anladı! Hastalıkları koklayarak teşhis edebilir

Parkinson tüm yaşamı etkileyen beyinsel hastalıklar arasında bulunuyor. Genellikle belirli bir yaşın üzerinde görülen parkinsonu erken teşhis ederek tedaviye bir an önce başlamak hastalığın seyrini etkiliyor. Joy Milne isimli bir kadın kocasını koklayarak parkinson olduğunu anladı.

Haber 07-09-2022 16:42

Bu belirtisi çok yaygın: Ölüme neden olan en tehlikeli tür! Akciğer kanserini erken teşhis edin

Akciğer kanseri kansere bağlı ölümlerde ilk sırada bulunmaktadır. Kötü yaşam koşullarının, zararlı madde kullanımının akciğer kanserine yol açtığı bilinmektedir. Oldukça kötü sonuçlara neden olan akciğer kanserinin belirtileri hakkında bilinçli olmak ve erken müdahalede bulunmak hayati önem taşır.

Haber 06-09-2022 14:42

Dünyada 13 vaka vardı! Karaman'da bir kişide ortaya çıktı...

Karaman'da, bir kişi zeka geriliği ve sosyal uyumsuzluk şikayetiyle hastaneye başvurdu. Hastaya dünyada yalnızca 13 kişide görülen "Imagawa-Matsumoto Sendromu" teşhisi konuldu.

Haber 25-08-2022 19:54

Karaman'da bir hastaya Imagawa-Matsumoto Sendromu teşhisi konuldu

Karaman'da bir hastaya "Imagawa-Matsumoto Sendromu" teşhisi konuldu

Yurthaber 25-08-2022 19:47

Mutlaka tüketin! Meme kanseri riskini azaltıyor

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türleri arasında üst sıralarda yer almaktadır. Meme kanserine neden olan birçok faktör vardır. Meme kanserinden korunmak için düzenli olarak doktor kontrolüne gitmek ve sağlıklı beslenmek gerekmektedir. Uzmanlar meme kanserine yakalanma riskini düşürmek için beslenme düzeninizi değiştirmeniz hakkında önerilerde bulunuyor.

Haber 19-08-2022 10:48