Tevcih Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Türkmen Halkının Fahri Aksakalı' ünvanı verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov tarafından, 'Türkmen Halkının Fahri Aksakalı' ünvanı tevcih edildi.

Haber 2024-03-01 14:59:57

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'a Moğolistan'da devlet nişanı tevcih edildi

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'a Moğolistan'da devlet nişanı tevcih edildi

Yurthaber 2022-08-19 17:56:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Kralı'na devlet nişanı verdi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Devlet Nişanı Tevcih Töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah'a Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı, Sultan Abdullah Şah tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Malezya En Yüksek Ulusal Taç Nişanı tevcih edildi.

Haber 2022-08-16 22:44:52

Tevcih ne demek? Tevcih kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yeni bir dil öğrenirken çoğunlukla karşılaşılan problem, o dilin sözcüklerini öğrenmek ve anlamlarına tam olarak hakim olmaktır. Pek çok dilde, bir sözcüğün birden fazla anlamda kullanıldığı durumlar yaygındır. Bu anlam çeşitliliği kafa karışıklığına yol açabilir. Bu bağlamda anlamı araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Tevcih ne demek? Tevcih TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 2022-05-23 18:10:30

Tevcih etmek ne demek? Tevcih etmek TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. Tevcih etmek de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. Tevcih etmek ne demektir?

Egitim 17-05-22 19:32

Kocaeli'de Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi

Vali Seddar Yavuz: - "Bayrağımızı kabul etmeyen, toprak bütünlüğümüze saygı duymayan, parçalamak isteyen ve demokrasinin bütün nimetlerinden istifade ederek hainlik edenlere bu ülkede yer olmadığını bir kez daha söylemek istiyorum"

Yurthaber 17-03-22 00:19

Manisa'da Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi

Manisa'da "Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni" düzenlendi

Yurthaber 16-03-22 19:23

Tekirdağ'da Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi

Tekirdağ'da "Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni" düzenlendi

Yurthaber 16-03-22 16:38

Siirt'te Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi

Vali Osman Hacıbektaşoğlu: - "Şehitlerin geride bıraktığı emanetlere sahip çıkacağız"

Yurthaber 16-03-22 16:11

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronlarına nefes aldırmıyoruz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Terör baronlarına nefes aldırmıyoruz. Bu katil sürülerine yaptıklarını misliyle ödetiyoruz." diye konuştu.

Haber 16-03-22 14:41

Kırklareli'de Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi

Vali Bilgin: - "Vatan, millet ve bayrağımız için mücadele eden gazi ve şehitlerimizden Allah razı olsun"

Yurthaber 16-03-22 14:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş insanı Tacettin Aslan'a fahri doktora tevcih törenine video mesaj gönderdi:

"İÇDAŞ gibi bir dünya devini ülkemize kazandıran Tacettin Aslan, sivil toplum kuruluşları ve eğitim kurumlarına verdiği güçlü destekle de nitelikli insan havuzumuzun gelişmesine önemli katkılarda bulunmuştur"

Yurthaber 24-06-21 16:42

Konya’da gazilere ve şehit ailelerine Devlet Övünç Madalyası verildi

Konya Valiliği tarafından düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni”, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda gerçekleştirildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gazilere ve şehit ailelerine teslim edilmek üzere Konya Valiliği’ne gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcihi Töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Yurthaber 19-03-21 14:11

Şehit babası ve gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi

Batman’da şehit babası Mehmet Bağatur ve gazi Oktay Başak’a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.Türkiye genelinde aynı anda icra edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Batman’da valilik makamında düzenlendi.

Yurthaber 19-03-21 11:35

Gazi Ufuk Ağaç’a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı taktim edildi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Gazi Özel Harekât Polis Memuru Ufuk Ağaç’a tevcih edilmek üzere Erzincan Valiliğine gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratının takdimi için Valilik makamında tören düzenlendi.Devlet Övünç Madalyası ve Beratını Gazi Özel Hareket Polis Memuru Ufuk Ağaç’a tevcih eden Vali Mehmet Makas, madalya tevcih töreninde yaptığı konuşmada, “Bu Madalya ve Berat, sizin evlatlarınıza bırakacağınız en güzel, en anlamlı miras olacaktır.” dedi.Valilik makamında düzenlenen törene, Vali Mehmet Makası’ın yanı sıra, Erzincan Belediye Başkan Vekili Erkan Polat, 59’uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş ve Erzincan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muammer Doğan katıldı.

Yurthaber 18-03-21 23:17

Kayseri’de şehiri aileleri ve gazilere ’Devlet Övünç Madalyaları’ verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kayseri’deki 3 şehit ailesi ve 10 gaziye gönderilen “Devlet Övünç Madalyaları” düzenlenen tören ile hak sahiplerine Vali Şehmus Günaydın tarafından verildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle eş zamanlı olarak Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı salonunda Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi.

Yurthaber 18-03-21 20:20

Şehit Hüseyin Mertoğlu’nun ailesine devlet övünç madalyası

Burdur Valisi Ali Arslantaş, 2019 yılında Hakkari’de PKK terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Mertoğlu’nun ailesine devlet övünç madalyası ve beratlarını takdim etti.Vali Arslantaş takdim sırasında yaptığı konuşmada; “Şehidimizin üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi önerisi üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç madalyası tevcih edilmiştir” bu vesileyle başta Şehidimiz Hüseyin Mertoğlu olmak üzere vatanımız ve bayrağımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi minnet ve şükran duyguları içerisinde rahmetle anıyoruz” dedi.Törene Garnizon Komutanı P.

Yurthaber 18-03-21 17:44

18 Mart’ın Yıl Dönümü ve Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni gerçekleşti

Gaziantep Valiliği tarafından organize edilen, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 106.

Yurthaber 18-03-21 17:20

Güneydoğu Gazisine Gazilik Beratı ve Devlet Övünç Madalyası verildi

Giresun Valisi Enver Ünlü, 2016 yılında bölücü terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada yaralanan Gazi Salih Yavuz’a, Gazilik Beratı ve Devlet Övünç Madalyası takdim etti.2016 yılında Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada yaralanan Gazi Piyade Uzman Onbaşı Salih Yavuz’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı “Gazilik Beratı ve Devlet Övünç Madalyası” takdim edildi.Giresun Valilik Makamında düzenlenen törene Vali Enver Ünlü’nün yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir ve Gazi Salih Yavuz’un eşi Seniha Yavuz ile 1,5 aylık bebekleri Çağan Altay Yavuz katıldı.Gazi Salih Yavuz’a vatan için yaptıkları fedakârlık ve kahramanlıklar için teşekkür eden Vali Ünlü, “Devlet Övünç Madalyası Tevcih Törenimizde Gazimiz Piyade Uzman Onbaşı Salih Yavuz’a yapmış olduğu fedakârlığın, gösterdiği kahramanlığın bir nişanesi olarak madalya ve beratını takdim ettik” dedi.

Yurthaber 18-03-21 17:09

Şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Yurthaber 18-03-21 17:01

Eskişehir’de 6 gaziye Devlet Övünç Madalyası tevcih edildi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106’ıncı yıldönümü kapsamında 6 gaziye Devlet Övünç Madalyası tevcih edildi.Eskişehir Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki programa, Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Milletvekili Utku Çakırözer, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Gaziler ve aile yakınları katıldı.

Yurthaber 18-03-21 16:24

Trabzon’da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi

Trabzon Valiliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde şehit aileleri ve gaziler onuruna Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleştirildi.Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra, Garnizon Komutan Vekili Personel Albay Erdem Canpolat, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile il protokolü katıldı.Vali Ustaoğlu törende yaptığı konuşmada, şehitlerin bıraktığı emanetleri korumak en önemli görevlerinin başında geldiğini belirterek “Bu özel ve anlamlı günde ülkemiz ve milletimizin varlığını devam ettirmek, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek uğruna canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşan evlatlarımızın siz kıymetli aileleri ve gazilerimizle bir araya gelmenin heyecanını ve gururunu yaşamaktayız.

Yurthaber 18-03-21 16:12

Manisa’da devlet övünç madalyası töreni düzenlendi

Manisa Valiliği ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi.

Yurthaber 18-03-21 15:42

Aydın’da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleştirildi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla, Aydın Ticaret Odası Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleştirildi.

Yurthaber 18-03-21 15:36

Muğla’da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleştirildi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106.

Yurthaber 18-03-21 14:46

Muğla’da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleştirildi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106.

Yurthaber 18-03-21 14:46

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli andımız İstiklal Marşı'dır

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Milli andımız olan İstiklal Marşı'mız bize niçin birlik olmamız, vatanımıza sahip çıkmamız, devletimizi güçlendirmemiz gerektiğini anlatıyor." dedi.

Haber 18-03-21 13:54

Milli Savunma Bakanı Akar, 2. Korvet Filotillası Komodorluğu Sancak Tevcih Töreni'nde konuştu: (2)

"Tüm olumlu yapıcı yaklaşımlarımıza rağmen uluslararası hukuktan doğan haklarımızın kısıtlanmasına yönelik provokatif girişimler, eylemler, yapılan sorumsuz açıklamalar ve tehdit dili, Ege'de gerginliği doğal olarak artırıyor, tırmandırıyor ve sorunları derinleştiriyor, bölgesel barış, huzur ve istikrarı bozuyor" - "Türkiye'nin ve Kıbrıs Türkü'nün Kıbrıs ile alakalı yer almadığı hiçbir projenin yaşama şansı yoktur. Kıbrıs dahil tüm denizlerimizdeki hak ve menfaatlerimizi korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna da çok şükür muktediriz"

Yurthaber 19-02-21 14:56

Kıbrıs gazilerine “Milli Mücadele Madalyaları” verilmeye devam ediliyor

Edirne’de ikamet eden Kıbrıs gazilerine “Milli Mücadele Madalyaları” verilmeye devam ediliyor.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Edirne ilinde ikamet etmekte olan Kıbrıs gazilerine, Covid-19 tedbirlerine uygun şekilde tevcih edilmeye devam ediliyor.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Milli Mücadele yıllarında gösterilen feragat, fedakarlık ve kahramanlığın bir ifadesi olarak 56/2000 sayılı Madalya ve Nişanlar Yasası gereğince Bakanlar Kurulunun önerisi üzerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası; Edirne ili Uzunköprü ilçesine bağlı Balabankoru köyünde ikamet etmekte olan Kıbrıs Gazisi Süleyman Oyman’a, Dereköy’de ikamet etmekte olan Hüseyin Pekel ve beraberindeki kızı Esen Göcen’e Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş tarafından tevcih edildi.Gerçekleştirilen programa Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gaziler birim sorumlusu Zeynep Şener, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kıbrıs Gazisi İbrahim Aksal da katıldı.“Torunlarıma bırakacağım en büyük miras”Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan ve aradan geçen 46 yıl sonra “Milli Mücadele Madalyası” ile onurlandırılan Kıbrıs Gazisi Hüseyin Pekel, “Bu benim için haklı gurur kaynağı olan bir durumdur.

Yurthaber 30-10-20 12:52

Kıbrıs gazilerine “Milli Mücadele Madalyaları” verilmeye devam ediliyor

Edirne’de ikamet eden Kıbrıs gazilerine “Milli Mücadele Madalyaları” verilmeye devam ediliyor.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Edirne ilinde ikamet etmekte olan Kıbrıs gazilerine, Covid-19 tedbirlerine uygun şekilde tevcih edilmeye devam ediliyor.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Milli Mücadele yıllarında gösterilen feragat, fedakarlık ve kahramanlığın bir ifadesi olarak 56/2000 sayılı Madalya ve Nişanlar Yasası gereğince Bakanlar Kurulunun önerisi üzerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası; Edirne ili Uzunköprü ilçesine bağlı Balabankoru köyünde ikamet etmekte olan Kıbrıs Gazisi Süleyman Oyman’a, Dereköy’de ikamet etmekte olan Hüseyin Pekel ve beraberindeki kızı Esen Göcen’e Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş tarafından tevcih edildi.Gerçekleştirilen programa Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gaziler birim sorumlusu Zeynep Şener, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kıbrıs Gazisi İbrahim Aksal da katıldı.“Torunlarıma bırakacağım en büyük miras”Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan ve aradan geçen 46 yıl sonra “Milli Mücadele Madalyası” ile onurlandırılan Kıbrıs Gazisi Hüseyin Pekel, “Bu benim için haklı gurur kaynağı olan bir durumdur.

Yurthaber 30-10-20 12:52

Ardahan’da Devlet Övünç Madalya ve Beratı töreni

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, İç Güvenlik Gazisi Adnan Tatlı’ya gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına takdim etti.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve tüm illerle birlikte eş zamanlı olarak ilimizde de düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih töreninde, Şırnak’ın Silopi ilçesinde vatani görevini yaparken gazi olan Adnan Tatlı’ya Vali Hüseyin Öner tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevdi edildi.Törende konuşan Vali Hüseyin Öner şunları söyledi: “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi dolayısıyla düzenlediğimiz törene hoş geldiniz.

Yurthaber 19-09-20 10:17

Elazığ’da şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi

Elazığ’da şehit aileleri ile gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Elazığ Valiliği’ne gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcih töreni yapıldı.

Yurthaber 18-09-20 16:34

Şehit Yakınları ve Gazilere Devlet övünç madalyası verildi

Balıkesir’de bulunan şehitlerin yakınlarına ve gazilere, Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcihi Töreni gerçekleştirildi.Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada; “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beraatlarının takdimini gerçekleştireceğiz.

Yurthaber 18-09-20 15:30

Diyarbakır’da devlet övünç madalyası tevcih töreni yapıldı

Diyarbakır’da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen devlet övünç madalyası tevcih töreni düzenlendi.Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen devlet övünç madalyası tevcih törenine katıldı.

Yurthaber 18-09-20 14:44

Şehit yakınlarına devlet övünç madalyası verildi

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyaları üç şehit yakınına ve dört gaziye, düzenlenen törenle Vali Ali Fuat Atik tarafından verildi.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen törenle illerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası teslim töreninde konuşan Vali Ali Fuat Atik, Sayın Cumhurbaşkanının tevcih ettiği Devlet Övünç Madalyalarını kendilerine iletmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi, "Anadolu coğrafyasına geldiğimiz 1071 Malazgirt Savaşı’ndan beri yurt edindiğimiz bu toprakları savunmak, korumak için bizden sonra gelecek nesillere miras olarak bırakmak için canla başla mücadele ederek şehitler verdik, gazilerimiz oldu.

Yurthaber 18-09-20 09:51

Nevşehir’de Devlet Övünç Madalyası ve Tevcih töreni düzenlendi

Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni”, Valilik fuaye salonunda gerçekleştirildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gazilere ve şehit ailelerine teslim edilmek üzere Nevşehir Valiliğine gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcihi töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.Törende bir konuşma yapan Vali İnci Sezer Becel, madalyanın millete yapılmış olan fedakârlığın, gösterilen kahramanlığın bir nişanesi olduğunu belirtti.

Yurthaber 18-09-20 09:34

Devlet Övünç Madalyaları sahiplerine teslim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kayseri’deki 5 şehit ailesine ve 20 Gazi’ye gönderilen “Devlet Övünç Madalyaları” düzenlenen tören ile hak sahiplerine Kayseri Valisi Şehmus Günaydın tarafından takdim edildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle eş zamanlı olarak Kayseri’de de Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi.

Yurthaber 17-09-20 22:46

Isparta’da şehit ve gazilerin madalyaları verildi

Isparta’da düzenlenen törenle kahraman 3 şehidin ailesine ve 7 gaziye devlet övünç madalyaları ile beratları takdim edildi.Isparta’da Cumhurbaşkanlığı tarafından şehitler; Burhan Açıkkol, Şükrü Çakar ve Ali Hekim’in aileleri ile kahraman gaziler; Abdurrahman Aydoğdu, Eyüp Çetin, Süleyman Altuntay, Hakkı Tuncel, Seyfettin Kayacan, Hakan Aksoy ve Umut Şimşek’e tevcih edilmek üzere gönderilen devlet övünç madalyası ve beratları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu tarafından düzenlenen törenle takdim edildi.Isparta Sanayi ve Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene, başta şehit yakınları ve gaziler olmak üzere Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Garnizon Komutanı Vekili Albay Ahmet Aşık, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yurthaber 17-09-20 21:54

Nevşehir'de Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih töreni yapıldı

NEVŞEHİR'de 2 şehit ailesi ile 2 gaziye Devlet Övünç Madalyaları ve Beratı düzenlenen törenle verildi.

Yurthaber 17-09-20 19:58

Terör saldırısında gazi olan Albay Demiral’a övünç madalyası takdim edildi

Bilgöl’de yaşanan terör saldırısında yaralanarak gazi olan Albay Erdinç Demiral’a düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.Karabük Polisevinde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih törende, 2015 yılında Bingöl ili Karlıova İlçesi İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaparken BTÖ mensuplarınca düzenlenen EYP saldırısı sonucu yaralanarak Gazi olan Jan.

Yurthaber 17-09-20 19:22

Şanlıurfa’da şehit aileleri ve gazilere devlet övünç madalyası ve beratı verildi

Şanlıurfa Valiliğinde, vatanımız ve milletimizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin yakınlarına ve kahraman gazilerimize Cumhurbaşkanlığı himayelerinde “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” düzenlendi.Valilik toplantı salonunda düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.Şehadet makamının üzerinde makam yokSaygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından törenin açış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 19 Eylül Gaziler Günü öncesinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih töreninin çok anlamlı olduğunu belirterek, bu yıl korona virüs pandemisi nedeniyle, topluca Gaziler Günü etkinliği düzenlenemeyeceğini dile getirdi.Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye’nin tüm illerinde aynı anda bu vatan için şehit düşen kahramanlar ve gaziler için hazırlanan Devlet Övünç Madalyalarının takdim edildiğini hatırlatan Vali Erin, “Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyorum, Allah mekanlarını cennet eylesin.

Yurthaber 17-09-20 18:54

Sinop’ta şehit yakınları ve gazilere devlet övünç madalyası

Sinop Valiliği ve Sinop Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazilere "Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni" düzenlendi.Sinop Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşu yapılması, İstiklal Marşı okunması ve şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yurthaber 17-09-20 18:21

Sinop’ta şehit yakınları ve gazilere devlet övünç madalyası

Sinop Valiliği ve Sinop Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazilere "Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni" düzenlendi.Sinop Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşu yapılması, İstiklal Marşı okunması ve şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yurthaber 17-09-20 18:21

Şehit yakınları ve gazilere gurur madalyası

Malatya’da, terörle mücadelede şehadete erişen şehitlerin aileleri ile Gazilere Cumhurbaşkanlığı tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası ve beratları, düzenlenen törenle takdim edildi.Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Törenine 2.

Yurthaber 17-09-20 18:21

Vali Bilmez’den şehit aileleriyle gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 3 şehit ailesine ve bir gaziye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’nı takdim etti.Vali Bilmez, Valiliğin Ali Paşa Toplantı Salonu’nda ağırladığı şehit aileleri ile birlikte ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Devlet Övünç Madalyası Tevcih Törenindeki konuşmasını dinledi.

Yurthaber 17-09-20 18:16

Aksaray'da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni yapıldı

Aksaray'da "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni" yapıldı

Yurthaber 17-09-20 17:51

Aydın’da duygulandıran tören

Aydın’da devlet övünç madalyası tevcih töreni düzenlendi.

Yurthaber 17-09-20 17:27

İzmir'de Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni yapıldı

İzmir'de "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni" yapıldı

Yurthaber 17-09-20 17:24

Malul Gazi Uğur Edizer’e Devlet Övünç Madalyası verildi

2015 yılında Bitlis’in Hizan İlçesinde terör örgütüyle girdiği çatışmada gazi olan Uzman Çavuş Uğur Edizer, Devlet Övünç Madalyası ile ödüllendirildi.Malul Gazi Uğur Edizer’e madalyası ve beratı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Kars Valisi Türker Öksüz tarafından tevcih edildi.Kars Valiliğinde düzenlenen madalya törenine İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Jandarma Alay Komutanı Albay Hidayet Arıkan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Yıldız katıldı.Gazi Uğur Edizer’e madalyasını tevcih ettikten sonra gazetecilere açıklamada bulunan Kars Valisi Türker Öksüz, üstün görev anlayışı içerisinde feragat, başarı ve yaralılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı bu madalyanın kendisine verildiğini söyledi.Jandarma Uzman Çavuş Uğur Edizer’in ülkemize ve milletimize çok önemli hizmetleri olduğunu belirten Vali Öksüz, “Bugün çok onurlu ve gururlu bir tören için bir aranda bulunmaktayız.

Yurthaber 17-09-20 17:00