The United Nations Security Council Haberleri

Emre Kurttepeli Gave a Speech in British Technology Summit

Within the scope of the GREAT campaign to promote trade and investment between the United Kingdom and Turkey, Held on 27th November at the Grand Wyndham Hotel, Emre Kurttepeli participated as a speaker. Gave a speech titled as financing the technology.

Finans 2023-07-06 11:48:38

Emre Kurttepeli Attended The Webrazzi Arena As a Jury Member

10 different initiative projects participated in the competition; Kobakus was the winner of the competition, allowing all bank accounts to be managed on a single platform at the same time and with high security.

Finans 2023-07-06 11:02:34

The United States vs. Billie Holiday filmine Prada imzası damga vurdu

Yılın ödül avcısı filmlerinden biri olarak lanse edilen The United States vs. Billie Holiday sadece çarpıcı konusu ve dikkat çekici müziklerinin yanı sıra Prada imzalı kostümleriyle ön plana çıkıyor.

Trend 2021-01-21 08:06:06

Brighton 0-3 Manchester United (Maç Sonucu)

İngiltere Premier Lig'in 32. haftasında Manchester United, Brighton deplasmanına konuk oldu. The American Express Community Stadı'ndaki mücadeleden Kırmızı Şeytanlar 3-0 galip ayrıldı. ManU'nun gollerini 16'da Greenwood, 29 ve 50'de Fernandes kaydetti. Bu sonucun ardından Manchester United 52 puana çıkarken, Brighton ise 33 puanda kaldı.

Spor 2020-07-01 01:58:35

Boğazkale Kaymakamlığından UNESCO’ya proje başvurusu

UNESCO “United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization” kelimelerinin baş harfleri alınarak oluşturulan "Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu" na yapılan proje başvurusu ile ilgili Boğazkale Kaymakamlığından basın açıklaması yapıldı.Proje hakkında yazılı bir açıklama yapan Boğazkale Kaymakamı Yunus Ataman, “Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Fonu (IFCD) UNESCO 2005 Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesinin 18.

Yurthaber 15-06-20 17:27

Avrupa’dan Çorlu’ya ödül

Yerel demokrasinin önemine dikkat çekmek amacıyla 2007 yılından bu yana düzenlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında Çorlu Yılın Partner Şehri unvanını almaya hak kazandı.Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe) tarafından demokratik katılımı yerel düzeyde güçlendirme amacıyla organize edilen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nda (European Local Democracy Week-ELDW) Çorlu, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödülleri arasında bulunan ve geçmiş dönem 12 Yıldız Avrupa Şehri unvanı olarak anılan Yılın Partner Şehri büyük ödülünü kazandı.

Yurthaber 27-02-20 16:37

Emre Kurttepeli Gave a Speech in British Technology Summit

Within the scope of the GREAT campaign to promote trade and investment between the United Kingdom and Turkey, Held on 27th November at the Grand Wyndham Hotel, Emre Kurttepeli participated as a speaker.

Finans 31-01-20 13:06

Emre Kurttepeli Attended The Webrazzi Arena As a Jury Member

10 different initiative projects participated in the competition; Kobakus was the winner of the competition, allowing all bank accounts to be managed on a single platform at the same time and with high security.

Finans 31-01-20 12:04

İhlas Koleji, ACUMUN2020’den 4 ödülle dönüyor

İhlas Koleji öğrencileri Model Birleşmiş Millet (MUN) organizasyonu kapsamında düzenlenen ACUMUN 2020’de dört ödül birden kazandılar.Acıbadem Üniversitesi tarafından düzenlenen ACUMUN2020’ye katılan Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Selim Taha Koparan, Mustafa Necati Yazıcı, Ömer Barcın, ve Beraa Nazyph Gulhan Honorable Mention ödülüne layık görüldüler.Ölmez: “MUN Konferansları ile öğrencilerimizin kişisel becerileri ve yetkinlikleri gelişiyor.”Model Birleşmiş Milletler (MUN -Model United Nations) konferansları hakkında bilgi veren Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Yabancı Diller Zümre Başkanı ve MUN Kulübü Danışman Öğretmeni Ayşe Ölmez, “Model Birleşmiş Milletler konferansları, temel olarak Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinin simülasyon olarak hem yurt dışından hem de yurt içinden katılan öğrenciler tarafından canlandırıldığı bir etkinliktir” dedi.Okullarında bulunan MUN Kulübünde bu konferanslara hazırlandıklarını dile getiren Ölmez, öğrencilerin kişisel gelişimleri açısından yeni yetenekler kazanmalarını hedeflediklerini söyledi.“Dört gün süren ACUMUN2020’DE iletişim dili İngilizce olduğu için öğrencilerimiz, hem sözlü hem de yazılı anlamda çok yoğun bir İngilizce kullandılar.

Haber 25-01-20 12:44

Trump threatens with 25 pct. duty on EU cars if no trade deal

United States President Donald Trump threatened to impose a tariff of 25 percent on cars imported from the European Union unless a trade agreement is reached with the bloc, Trump told in an interview by Maria Bartiromo from Fox Business.

Haber 22-01-20 14:12

GLOBAL MARKETS-Europe opens higher after US, China deal, Asian markets closed mixed

Markets in Europe opened with gains on Thursday on trade optimism after the United States and China signed their phase one trade deal and Washington stated that phase two talks are already underway.

Haber 16-01-20 11:54

Akiş GYO “United Nations Global Compact”a üye oldu

Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İ.Gökşin Durusoy: -"Küresel İlkeler Sözleşmesi, şirketler için insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele başlıkları altında konumlanan 10 ilkeyi kapsıyor. Bu hareketin bir parçası olduğumuz için mutluyuz"

Finans 10-01-20 12:42

Akiş GYO ‘United Nations Global Compact’a üye oldu

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (United Nations Global Compact) katılımcısı oldu.Akkök Holding’in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi için üyelik süreci başarıyla tamamlandı.160 ülkeden 9 bin 500 şirketYapılan açıklamaya göre sürekli rekabet içerisindeki iş dünyasına ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere evrensel ilkeler öneren ve yenilikçi bir kurumsal sorumluluk yaklaşımı olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, ilk defa 2000 yılında hayata geçirildi.

Finans 10-01-20 11:02

2020 'Uluslararası Bitki Sağlığı Yılı' ilan edildi

BİRLEŞMİŞ Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO - Food And Agriculture Organization of the United Nations) 2020’yi “Uluslararası Bitki Sağlığı Yılı” (IYPH) ilan etti.

Haber 03-01-20 12:57

ÇİMKO’nun üç tesisine “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi”

ÇİMKO Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş.’nin Narlı Çimento Fabrikası ile Osmaniye ve Altınşehir Hazır Beton Tesislerine “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” verildi.SANKO Holding bünyesinde yer alan ve Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri kuruluşları arasında bulunan ÇİMKO’nun Narlı Fabrikası ile Altınşehir ve Osmaniye Hazır Beton Tesisleri; Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin (The Concrete Sustainability Council) Bölgesel Sistem Operatörü olan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ülkemize tanıtılan “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında almaya hak kazandığı belgeler, Divan Otel’de düzenlenen törende takdim edildi.Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda, THBB Kalite Güvence Sistemi İktisadi İşletmesi (KGS) tarafından gerçekleştirilen bağımsız denetimler sonucunda, Altınşehir ve Osmaniye Hazır Beton Tesisleri Gümüş; Narlı Fabrikası ise bronz olarak belgelendirildi.Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 18-12-19 16:46

ESOGÜ’de MUN 5. simülasyonu gerçekleştirildi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Diplomasi ve Model Birleşmiş Milletler Kulübü tarafından düzenlenen Birleşmiş Milletler simülasyonun 5’incisi de başarıyla geride bırakıldı.Model United Nations (MUN), ESOGÜ’de eğitim gören uluslararası ilişkiler öğrencileri tarafından organize edildi.

Yurthaber 16-12-19 14:01

Beijing refuses to put time limit on trade deal

China will not put a deadline for reaching a trade deal with the United States, Chinese foreign ministry spokeswoman Hua Chunying said on Wednesday.

Haber 04-12-19 16:20

Trabzon’da geleceğin liderleri çocuk hakları için toplandı

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı ortaklığında yürütülen Eğitimin Yıldızları-HOPO Proje Yarışması kapsamında MCOMUN’19 "Çocuk Hakları" temalı "Geleceğin Liderleri" (Future Leaders) etkinliği gerçekleştirildi.Temel olarak Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinin simülasyon olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı ve genelde konferans şeklinde gerçekleşen bir etkinlik olan MUN (Model United Nations) konferansları Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesinde uygulanmaya başlandı.

Yurthaber 20-11-19 14:09

Liseliler dünya sorunlarına çözüm arayacaklar

Beylikdüzü Sosyal Bilimler Lisesi Model United Nations’19 (BSBL MUN) Öğrenci Konferansı bu yıl İstanbul Gelişim Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Haber 15-11-19 12:24

Kızılırmak Deltası’nda ’daimi’ hazırlık

Samsun’da bulunan Kızılırmak Deltası’nın United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) tarafından daimi listeye alınması konusundaki süreci takip ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "UNESCO tarafından hazırlanan raporun gereğini yerine getirme çalışmalarımız devam ediyor" dedi.Samsun’un Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne 2016 yılında alınmıştı.

Haber 11-10-19 13:40

Boeing 737 MAX's return stalled by EU regulators

After the European Union Aviation Safety Agency has denied it has any "specific concerns" regarding the reintroduction of Boeing 737 MAX to air traffic, unnamed sources who spoke to the Wall Street Journal claimed regulators have recently warned counterparts in the United States that the safety of overhauled flight control systems is still under question.

Finans 08-10-19 16:03

THY ve BM Medeniyetler İttifakı arasında önemli iş birliği

TÜRK  Hava Yolları (THY), kültürler arası anlayış platformu olan Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı (UNAOC - United Nations Alliance of Civilizations) ile önemli bir iş birliğine imza attı.

Haber 25-09-19 10:57

German, UK, US yields fall deeply to historic lows

As China ignored on Thursday the suggestion by United States President Donald Trump about a personal meeting with China's head of state Xi Jinping, stocks on both sides of the Atlantic resumed the drop after the worst day on Wall Street this year and investors fled to benchmark sovereign debt.

Haber 15-08-19 16:14

Trump to place 10 pct. tariff on remaining Chinese goods on Sep 1

United States President Donald Trump announced on Thursday that he will place a 10% tariff on the remaining 300 billion dollars of Chinese goods from September 1, which could be hiked up to 25 percent if required and added that US "will be taxing the hell out of China until there is a deal." "Our representatives have just returned from China where they had constructive talks having to do with a future Trade Deal.

Haber 02-08-19 11:43

Oil drops 1.5 pct. on rise in US inventories, weaker outlook

Crude prices traded sharply lower on Wednesday after a worse-than-expected report from the American Petroleum Institute (API), stating a substantial increase in the United States crude stockpiles.

Haber 12-06-19 11:24

US tariffs on cars officially delayed for 6 months

The administration of United States President Donald Trump decided to delay tariffs on imported cars on Friday as it continues to negotiate trade deals with the European Union and Japan, The Telegraph reported on Friday.

Haber 17-05-19 16:58

MEFMUN’dan İhlas Kolejine üç ödül birden

Model Birleşmiş Milletler (MUN) organizasyonu kapsamında MEFMUN 2019’a katılan Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Zeynep Ceren Topsakal, Mustafa Necati Yazıcı ve Esmanur Altuntaş ödüle layık görüldü.MEF Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin çeşitli lise ve üniversite öğrencilerinin yer aldığı MEFMUN 2019’da Zeynep Ceren Topsakal, Mustafa Necati Yazıcı ve Esmanur Altuntaş, Honorable Mention ödülünü kazandı.Öğrencilerin oluşturduğu birçok komitenin bir araya gelerek sorunları çözmek adına fikirler ürettiği MEFMUN 2019’da Mustafa Necati Yazıcı Belçika delegesi, Zeynep Ceren Topsakal da Ekvatoral Gine delegesi olarak UN Security Council (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) komitesinde yer aldı.Komitelerinin gündem maddesinin terör saldırılarının önlenmesi olduğunu dile getiren Yazıcı ve Topsakal, "Üye devletlere bağlayıcı kararlar verme yetkisi olan tek Birleşmiş Milletler organı olarak terör saldırıları ile ilgili çözümler ürettik.

Haber 07-05-19 14:11

Rouhani: Talks with US possible if sanctions are lifted

Iranian President Hassan Rouhani stated on Wednesday that negotiations with the United States are possible only if the country lifts sanctions imposed against the Islamic Republic, and apologizes for its "illegal" moves.

Haber 24-04-19 11:52

Baker Hughes: US oil rig count down by 8 to 816

The number of oil rigs in the United States fell by 8 to 816 in the week ending March 29 compared to the previous week, according to the Baker Hughes weekly rig count.

Haber 01-04-19 10:18

BM gündemi Samsun’da tartışılıyor

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin düzenlediği ana teması Wıtness The Future (Geleceğe Tanık Ol) MUN (Model Birleşmiş Milletler) Konferansı Samsun’da başladı.9 il 18 farklı liseden gelecek öğrenciler 15-17 Mart tarihleri arasında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlemiş olduğu Model Birleşmiş Milletler (Model United Nations-MUN) konferansına katılıyor.

Yurthaber 15-03-19 17:45

Ewe Türkiye, Idc Security Roadshow 2019’ A Katıldı

Teknolojik gelişmeleri çalışma hayatının her anına ulaştırmayı başaran EWE Turkey Holding, IDC Security Roadshow 2019 etkinliği kapsamında düzenlenen Running the Business of Security Paneli’ne katıldı.EWE Turkey Holding Bilgi Güvenliği Yöneticisi İlmiye Nur Ayyıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte bilgi güvenliği için modern zorluklar, şirket ve çalışanları arasındaki güvenlik sorumluluğunun sınırları, mevzuat ve düzenlemelerin kurumun güvenliği üzerindeki etkisi gibi konular tartışıldı.

Yurthaber 13-03-19 10:40

Pompeo: US wants to stop Iran oil exports as quickly as possible

United States Secretary of State Mike Pompeo said that the Trump administration has "every intention of driving Iranian oil exports to zero just as quickly as we can." Pompeo said the country's role in oil trade is diminishing and that its exports "have tanked due to our pressure campaign." Pompeo, speaking at the CERAWeek energy summit, accused Iran of using energy to "exert undue influence" in the Middle East, and particularly on Iraq.

Haber 13-03-19 10:33

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) Delegasyonu TRAINIAL 2019’da

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) Delegasyonu MUN (Modern United Nations) İzmir Atatürk Anadolu Lisesinde gerçekleşen TRAINIAL 2019’a katıldı.Birleşmiş Milletlere üye olan ülkeler ve kurumları temsil edildiği organizasyonda, GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) Delegasyonu yürütülen çalışmalara katılarak, dünya gündemiyle ilgili bir çok konu hakkında fikirlerini paylaştı.GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) İngilizce öğretmeni Bilge Didem Korkmaz ve Tuğçe Özpamukçu rehberliğinde İzmir Atatürk Anadolu Lisesinde gerçekleşen TRAINIAL 2019’a konferansına delege olarak katılan IBDP 11.sınıf öğrencileri Zeynep Özharat, Bilge Temel, 9.

Yurthaber 08-01-19 14:10

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) Delegasyonu TRAINIAL 2019’da

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) Delegasyonu MUN (Modern United Nations) İzmir Atatürk Anadolu Lisesinde gerçekleşen TRAINIAL 2019’a katıldı.Birleşmiş Milletlere üye olan ülkeler ve kurumları temsil edildiği organizasyonda, GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) Delegasyonu yürütülen çalışmalara katılarak, dünya gündemiyle ilgili bir çok konu hakkında fikirlerini paylaştı.GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) İngilizce öğretmeni Bilge Didem Korkmaz ve Tuğçe Özpamukçu rehberliğinde İzmir Atatürk Anadolu Lisesinde gerçekleşen TRAINIAL 2019’a konferansına delege olarak katılan IBDP 11.sınıf öğrencileri Zeynep Özharat, Bilge Temel, 9.

Yurthaber 08-01-19 14:10

Kolej öğrencileri, dünya sorunlarını mercek altına aldı

GKV Cemil Alevli Koleji (IBDP) öğrencileri tarafından düzenlenen Model United Nations (MUN) toplantısında dünyanın birçok sorunu masaya yatırdı.Etkinliğin tamamında konuşmacılar ve etkinliğe katılan öğrenciler İngilizce olarak yabancı dilde araştırma, tartışma, anlama ve yazma alanındaki deneyimlerini geliştirdi.GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) tarafından Model United Nations (MUN) toplantısı düzenlendi.

Yurthaber 13-12-18 13:30

Kolej öğrencileri, dünya sorunlarını mercek altına aldı

GKV Cemil Alevli Koleji (IBDP) öğrencileri tarafından düzenlenen Model United Nations (MUN) toplantısında dünyanın birçok sorunu masaya yatırdı.Etkinliğin tamamında konuşmacılar ve etkinliğe katılan öğrenciler İngilizce olarak yabancı dilde araştırma, tartışma, anlama ve yazma alanındaki deneyimlerini geliştirdi.GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) tarafından Model United Nations (MUN) toplantısı düzenlendi.

Yurthaber 13-12-18 13:30

Çin'in casusluk iddiasına istihbarattan açıklama geldi

ABD'nin en üst istihbarat kurumu ''The Department of Homeland Security''den Çin'in casusluk iddiasına açıklama geldi.

Haber 09-10-18 09:24

UN: Net emissions need to fall to net zero around 2050

To limit global warming to 1.5C, net emissions of carbon dioxide need to fall by about 45 percent from 2010 levels by 2030, reaching “net zero” around 2050, according to a new United Nations (UN) report.

Haber 08-10-18 23:20

OPEC president: US hasn't asked us for more oil

The president of Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) says the organisation has not been asked by the United States to boost oil production amid collapsing output in Venezuela and US sanctions on Iran.

Finans 10-07-18 11:46

F.Bahçe'ye Wilshere'dan kötü haber!

Fenerbahçe’nin en büyük transfer hedeflerinden Jack Wilshere, West Ham United ile anlaşmaya vardı. Anlaşmayı The Guardian ve Sky Sports da duyurdu.

Spor 06-07-18 09:39

Council adopts monitoring and reporting CO2 emissions rules

The Council today adopted a regulation on monitoring and reporting of CO2 emissions as well as fuel consumption of new heavy-duty vehicles.

Haber 25-06-18 13:57

EU agrees negotiating mandate on the amendment of the Schengen borders code

EU ambassadors endorsed, on behalf of the Council, a mandate for negotiations on a proposal amending the Schengen border code as regards temporary reintroduction of controls at internal borders.

Haber 20-06-18 15:32

Enhancing women’s participation in the armed forces focus of annual OSCE discussion

Ways to enhance women’s participation in the armed forces were a key area of focus at this year’s Annual Discussion on the Implementation of the OSCE Code of Conduct on Politico-Military Aspects of Security, held today in Vienna.

Haber 14-06-18 11:17

EU agrees on new directive for interoperability of roll tolls across Europe

EU countries want to make it easier to trace owners of foreign vehicles that fail to pay road tolls by granting each other access to national vehicle registration data.  The Council today adopted a general approach on updated electronic road tolling rules which include a legal basis for such information sharing.

Haber 08-06-18 11:49

Finance ministers of the world's wealthiest nations at the G-7 summit, trade wars in focus

Finance ministers of the world's wealthiest nations will meet at the G-7 summit Friday in Quebec.

Haber 08-06-18 09:45

Riza Tansu, the boat designer is sued to bankruptcy

Mashwi Yased Bayat Al Qubaisi, United Arab Emirates requested in court that the Tansu Marine Vehicles be decided to go bankrupt, stating that the boat was not delivered on time.

Haber 29-05-18 08:53

EU Council and European Parliament agree on election date

The EU Council today adopted a decision setting 23 to 26 May 2019 as the dates for the next European Parliament elections.

Haber 22-05-18 11:46

EU Council gives the go-ahead to trade negotiations with Australia and New Zealand

The EU Council authorised the Commission to open trade negotiations with Australia and New Zealand and adopted negotiating directives for each of the negotiations.

Haber 22-05-18 11:39

Sanko Okullarında Bir İlk Daha Gerçekleşti

SANKO Okulları SANKO Model United Nations (SANKO Model Birleşmiş Milletler) “SANMUN’18”i düzenleyerek Güneydoğu Anadolu Bölgesinde...

Yurthaber 16-05-18 11:28