Tibbi Malzeme Haberleri

Limonun bilinmeyen kullanım alanları! Bu 5 faydasını duyan şaşırıyor

Limon, mutfakta sıkça kullanılan bir malzeme olarak bilinir. Birçok kişi limonun başka kullanım alanlarından haberdar değil. Limon, temizlikte oldukça etkili bir malzeme olarak kullanılabilir. Özellikle limon suyu, doğal bir temizleyici ve dezenfektandır. Evde yüzeyleri temizlerken veya banyo malzemelerini parlatırken limon suyu kullanmak, kimyasal içeren temizlik ürünlerinden kaçınmanın doğal bir yoludur. Ayrıca, limon suyu, kötü kokuları gidermek için de kullanılır.

Kadin 2024-04-16 10:59:59

Hazar Ergüçlü İnci Taneleri dizisi hakkında konuştu: Yılmaz Erdoğan'la...

İnci Taneleri dizisinde Dilber karakterine hayat veren Hazar Ergüçlü, bir derginin kapağında yer aldı. Dizi ve karakteri hakkında konuşan Ergüçlü, "İnci Taneleri'nin senaryosu o kadar iyi ve Dilber öyle bir karakter ki hep yeni bir malzeme oluyor metinde" dedi.

Magazin 2024-04-14 15:31:42

Sadece iki malzeme yetiyor! Orkideleri iki yıldan daha fazla sürekli çiçek açtıran yöntem

Orkidelerin göz kamaştırıcı çiçekleri ve olağanüstü yapısı onları sahiplenmek veya özel birine hediye etmek için mükemmel bir ev bitkisi haline getirir. Ancak onların uzun süre çiçek açmasını sağlamak biraz bilgi gerektirir. Birçok yöntemi denemenize rağmen orkideleriniz uzun süre çiçek açmıyorsa bu etkili yöntemi mutlaka denemelisiniz.

Kadin 2024-04-13 14:35:32

Hastanede müdür yardımcısı ile teknikerin kavgası kamerada

Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi’nde, müdür yardımcısı ile tekniker arasında iddiaya göre malzeme alımıyla ilgili olarak kavga çıktı. Yaşanan kavga anları kameralara yansıdı.

Yurthaber 2024-04-05 07:46:20

Diğer Haber Etiketleri

mon limon ele karakteri Hazar Ergüçlü bitkiler Göz ilik orkide Tekirdağ Sebze sinek tarifi tatlısı tarifi Gaziantep katmer tarifi katmer tatlısı Ramazan Ramazan menüsü güllaç güllaç tarifi tavuklu makarna şevket şevketi bostan farklı lezzetler yiyecekler turta tarifi hurma püf noktaları tarif tatlı Gümüşhane kaçakçılık tarihi eser Diyarbakır Altın Hakkari Edirne Trakya Üniversitesi parfüm gül Osmaniye Muhtar silah İzmir ağzı kahve sohbetleri ıspanaklı börek ıspanaklı börek tarifi terbiyeli tavuk terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl yapılır terbiyeli tavuk suyu çorbası tarifi tavuk suyu çorba faydaları tavuk suyu çorba tarifi tavuk suyu çorba tarifi terbiyeli tavuk suyu çorba terbiyeli terbiyeli tavuk suyu çorbası bağışıklık şehit Şırnak tören su muhallebisi tarifi osmanlı mutfağı öksürük mandalina çin tıbbı kurabiye Lütfü Savaş Hatay Yerel seçim kandil simidi kandil simidi tarifi kandil simit tarifi kandil simiti tarifi kandil simidi nasıl yapılır Miraç kandili ayak ayaklar paslanmış bıçak nasıl temizlenir kabartma tozu İşçi usta Müteahhit kettle halı kolay pasta tarif kolay pasta tarifleri pandispan alman pastası alman pastası tarifi muzlu alman pastası Eyüpsultan Hırsız muhallebi tarifi soğan halkası soğan halkası tarifi soğan halkası yapılışı kepek nasıl geçer kepek damla çikolatalı kurabiye kurabiye çeşitleri çıtır tavuk çıtır tavuk yapımı bulaşık makinesi bursa helvası Tatlıcı süt helvası süt helvası tarifi pizza hamuru pratik pizza hamuru pizza pizza sosu pizza sosu tarifi Avanos hırsızlık Nevşehir Ürgüp kolay karnabahar kızartması Karnabahar karnabahar kızartma tarifi karnabahar kızartması nasıl olur karnabahar kızartması tarifi kış yemekleri ayva tatlısı ayva ayva tatlısı nasıl yapılır ayva tatlısı tarifi kek nasıl kek tarif kek tarifi kek yapmak kek toka geniş saç şerbeti nasıl yapılır reyhan şerbeti reyhan şerbeti tarifi leziz salatalık turşusu kıtır salatalık turşusu karanfil saç dökülmesi yastık salep

Bu üç ucuz malzeme ile sineklerden doğal ve güvenli bir şekilde kurtulun!

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte sinekler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu basit ve ucuz yöntem sayesinde yalnızca üç malzeme kullanılıyor ve evinizdeki sineklerden kurtulmanıza yardımcı oluyor.

Kadin 02-04-24 15:33

Ramazan sofralarının baş tacı Antep katmeri tarifi! Evde Gaziantep katmer tatlısı nasıl yapılır?

Katmer tatlısı tarifi Ramazan ayının gelmesiyle birlikte araştırılmaya başladı. Evde, az sayıda malzeme ile dışarıda satılanlar kadar lezzetli bir Antep katmeri tarifi yapabilirsiniz. Peki, kolay katmer tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte nefis Gaziantep katmer tatlısı tarifi ve malzeme listesi...

Yemek 23-03-24 15:57

İftar sofralarının vazgeçilmesi: Güllaç tatlısı tarifi! Güllaç tatlısı nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Güllaç tarifi merak ediliyor. Ramazan deyince akla gelen ilk tatlılardan biri olan güllaç görüntüsünün yanı sıra tadıyla da iştah kabartıyor. Sütlü olduğundan iftardan sonra rahatlıkla yenebilecek, hazmı kolay ve hafif bir tatlı olan güllaç, Ramazan ayında sıklıkla yapılıyor. Bu tatlı sarayda da bu özelliğiyle çokça tercih edilmiştir. Arif Bilgin’in Osmanlı Saray Mutfağı kitabındaki bilgilere göre, güllaç ilk kez saraya 1489 yılında alındı. Peki, güllaç tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 12-03-24 15:51

Körili tavuklu makarna tarifi: Körili tavuklu makarna nasıl yapılır?

Tavuğu ve makarnayı sevenlerdenseniz körili tavuklu makarna tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Hem çok hızlı bir şekilde pişirebileceğiniz hem de az malzeme ile bol lezzet elde edebileceğiniz bu tarifi istediğiniz her sofrada servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yemek 10-03-24 18:02

Şevketi bostan tarifi: Şevketi bostan yemeği nasıl yapılır?

Ege bölgesinin meşhur otlarından biri olan şevketi bostan, salatası, çorbası yemeği yapılabilen hem lezzetli hem de bereketli bir yiyecektir. Şevketi bostan tarifini siz de denemek isterseniz aşağıda tarif aşamalarını ve gerekli malzeme listesini bulabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yemek 10-03-24 15:21

Hurmalı turta tarifi: Hurmalı turta nasıl yapılır?

Farklı lezzetler, atıştırmalıklar, glutensiz yiyecekler tüketmeyi ve denemeyi seviyorsanız hurmalı turta tarifimizi çok seveceksiniz. Sadece birkaç malzeme kullanarak yapabileceğiniz hurmalı turta tarifimiz sadece birkaç dakikanızı alacak. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-24 02:52

Sahine tatlısı tarifi: Sahine tatlısı nasıl yapılır?

Hem pratik hem de çok lezzetli bir tatlı tarifi arıyorsanız sahine tatlısı tarifimizi kesinlikle denemelisiniz. Birkaç malzeme ile kolayca hazır edilerek sunulabilen bu tatlı Türk mutfağından Van şehri ile özdeşleşmiş olan bir tatlı. Enerji ve şifa kaynağı olarak da bilinen sahine tatlısını iftar sofralarınızda da servis edebilirsiniz.

Yemek 08-03-24 02:45

Gümüşhane'de tarihi eser operasyonunda sikke ve objeler ele geçirildi

Gümüşhane'nin Kelkit ve Şiran ilçelerinde düzenlenen operasyonda tarihi eser niteliği taşıyan çok sayıda sikke, obje ve malzeme ele geçirildi.

Yurthaber 01-03-24 13:46

Gaziantep’te 1 milyon 317 bin liralık kaçak malzeme ele geçirildi: 6 gözaltı

Gaziantep’te jandarma ekiplerinin kaçakçılık olaylarına yönelik operasyonunda piyasa değeri 1 milyon 317 bin TL olan gümrük kaçağı sigara, makaron, nargile kömürü, çay ve tütün ele geçirildi.

Yurthaber 29-02-24 14:09

Diyarbakır’da 110 okula 1 milyon liralık malzeme desteği

Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren 110 okula 1 milyon TL değerinde spor malzeme desteği sağladı.

Yurthaber 28-02-24 12:34

Hakkari'de birer kilogramlık 13 külçe altın ele geçirildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir minibüste ve sürücünün üzerinde birer kilogramlık 13 külçe altın ve elektronik malzeme ele geçirildi.

Yurthaber 26-02-24 08:55

Güllerden yutulabilir parfüm! Türkiye'de üretildi: Yapısı sadece iyi kokmak değil

Edirne'de Trakya Üniversitesi'nden Doç. Dr. Gülşah Gedik, güllerden tablet halinde yutulabilir parfüm ürettiklerini belirtti. Doç. Dr. Gedik, "Yapay malzeme kullanmadan gülün kendi aromasını verdiği bir kapsül içerisine koyduğumuz gülden elde ettiğimiz ekstreyi püskürtmeli kurutucuda toz haline getiriyoruz. Bazen polimer ile kaplıyoruz. Bunu da yutulabilir bir hale getirmek için daha sonra kapsüllerin içerisine koyuyoruz. Kapsüllerde yoğun bir koku oluyor; bu koku gülden geliyor" dedi.

Haber 25-02-24 13:48

Osmaniye’de 250 ton atık geri dönüşüme kazandırıldı

Osmaniye Belediyesi tarafından hayata geçirilen sıfır atık projesi çerçevesinden kurulan geri dönüşüm bankalarında toplanan yaklaşık 250 ton kağıt, metal, plastik ve cam atığı malzeme geri dönüşüme kazandırıldı.

Yurthaber 21-02-24 08:08

Muhtar adayının evinden ve iş yerinden çıkanlar şoke etti

İzmir’de polis ekipleri tarafından 3 ayrı adrese gerçekleştirilen operasyonda, silah imalatında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden birinin Bayraklı ilçesinde bir mahalleden muhtar adayı olduğu, diğer şüphelilerin de eşi ve babası olduğu ortaya çıktı.

Haber 19-02-24 12:32

Ispanaklı börek tarifi: Ispanaklı börek nasıl yapılır?

Türk mutfağının özellikle de kahvaltıların baş tacı börek, ister el açması ister hazır yufkadan olsun her türlü malzeme ile yapılabilir. Dışarıdan almak yerine evde kendi mutfağında börek yamayı tercih edenler için son derece pratik bir ıspanaklı börek tarifimiz var. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 15-02-24 00:56

Bağışıklık deposu: Tavuk suyu çorbası tarifi! Terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl yapılır? Deneyenlerin bağımlısı olduğu lezzet

Tavuk suyu çorbası içerdiği bol malzeme ile ana yemek niteliğinde doyurucu bir çorba olarak biliniyor. Çoğu kültürde yer alan bu lezzetli çorba haşlanmış tavuk ile hazırlanıyor. Protein değeri de oldukça yüksek olan tavuk suyu çorbasına isteğe göre sebzeler eklenerek lezzetine lezzet katabilirsiniz. Hastalıklara şifa olan bu çorba bağışıklığı da güçlendirici özelliğiyle dikkat çekiyor. Peki, terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylı tarifi...

Yemek 14-02-24 11:55

Araç kazası sonucu şehit olan asker için Şırnak'ta tören yapıldı

3. Komando Tugay Komutanlığınca personel ve malzeme sevki esnasında meydana gelen araç kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen şehit olan Ulaştırma Sözleşmeli Er Adem Kel için Şırnak'ta tören düzenlendi.

Yurthaber 14-02-24 07:43

Az malzemeli nefis tatlı: Su muhallebisi tarifi! Kolay su muhallebisi nasıl yapılır? İşte malzeme listesi...

Sütlü tatlı denince şüphesiz akla ilk gelenlerden biri de muhallebi oluyor. Az malzeme ile hazırlanan ve muhallebinin yapımına çok benzeyen su muhallebisi adından da anlaşılacağı gibi su eklenerek yapılıyor. İçeriğinde hem su hem de süt bulunan su muhallebisi tatlısı oldukça hafif ve sevilen tatlar arasında yer alıyor. Peki, kolay su muhallebisi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yemelere doyamayacağınız su muhallebisi tarifi...

Yemek 09-02-24 16:03

Bu çayı içen 30 yıl öksürmedi! Çinlilerin öksürüğü bıçak gibi kesen şifa çayı! Sadece tek malzeme ile yapılıyor

Günümüzde geleneksel tıbbın mucizevi gücüne olan ilgi artıyor. "Bu çayı içen 30 yıl öksürmedi!" başlığıyla sosyal medyada paylaşılan bu çay Çin tıbbından şifa getiriyor. Çinlilerin öksürüğü kesen mucizevi çayı, tek bir malzeme ile kolayca hazırlanıyor. Doğanın bize sunduğu basit bir çözüm, yıllardır süregelen bir sağlık sorununa çare olabilir. Bu çayın, sadece öksürüğü durdurmakla kalmayıp aynı zamanda öksürük oluşumunu da engellediği iddia ediliyor.

Kadin 09-02-24 15:16

Shortbread tarifi: Shortbread nasıl yapılır?

Dünyanın farklı ülkelerine ait mutfaklardan değişik tarifleri denemeyi seviyorsanız ve el lezzetinize güveniyorsanız shortbread olarak da bilinen İskoç kurabiyesi tarifini mutlaka denemelisiniz. Sadece 3 malzeme kullanarak çok kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz bu tarifi ve tarif için gerekli olan malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 08-02-24 02:11

Protestoların hedefindeydi! Lütfü Savaş'tan açıklama: 'Fırsat vermeyeceğiz'

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay'da vatandaşların protesto ettiği Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan açıklama geldi. Savaş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Bugün on binlerce canımızın matemini tutarken acımızı bilerek ve isteyerek siyasi malzeme haline getirmeye çalışanlara, Hatay’da fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Haber 06-02-24 22:11

Kıtır kıtır susamlı kandil simidi tarifi! Evde pratik kandil simidi nasıl yapılır?

Kandil simidi, Türkiye'de geleneksel olarak kandillerde dağıtılır. Şekli itibariyle simidi andıran kandil simidi susamlı ve sade çeşitleriyle ikram edilir. Hakiki kandil simidi tarifinde mahlep, ayrıca susam veya çörek otu kullanılır. Türkiye'de özellikle kandillerde üretilmekle birlikte, çoğu pastanede her gün yapılan kandil simidi tarifi merak ediliyor. İşte kıtır kıtır susamlı kandil simidi tarifi ve malzeme listesi...

Yemek 06-02-24 15:16

Pas lekelerini anında söküp atıyor! Evde pas tutan eşyalarınızı tek malzemeyle parlatan yöntem

Günlük hayatta sıkça karşılaşılan pas lekeleri bazen can sıkıcı olabiliyor. Özelliklerde evlerde masa, sehpa ve sandalye ayakları, bıçak, lavabo, küvet ve kapı kolu gibi yüzeylerde oluşan pas lekelerinden kolayca kurtulmak mümkün. Her evde bulunan tek malzeme pas lekelerini çözmede oldukça başarılı.

Kadin 06-02-24 09:38

Günlüğü 2 bin liraya usta bulamayan kadın müteahhit çözümü kendinde buldu! Evlerinden alınıp öğle ve akşam yemeği de veriliyor, ama bulamıyoruz

Türkiye genelinde yaşanan işçi sıkıntı işverenleri başka alternatif üretmeye zorluyor. Sakarya'da bir kadın müteahhit usta bulamadığı için baretini taktı, harç karıştırıp malzeme taşıdı. Günlüğü 500 ila 2 bin lira arasında verilen iş için eleman bulamamaktan isyan eden Zeynep Alkan, inşaat ustalarının döviz kazanmak için yurt dışını tercih ettiğini belirtti.

Finans 05-02-24 12:47

Tek malzeme kettle kirecinden eser bırakmıyor! Su ısıtıcısını en etkili temizleme tüyosu

Su ısıtıcıları zaman içinde kullanıma bağlı olarak kireçlenme eğilimindedir. Bu durum su ısıtıcısının performansını olumsuz etkileyebilir. Öte yandan kettelada biriken kireçler sağlığı riske atabiliyor. Kettle kirecini temizlemek için anında etki eden her evde bulunan malzemeyi temizlik uzmanları açıkladı. İşte su ısıtıcısını en etkili temizleme tüyosu...

Kadin 02-02-24 12:03

Halı ve koltuk lekelerini tek seferde çıkarıyor! Daha önce hiç duymadığınız leke çıkarma yöntemi

Halı ve koltuk gibi ev eşyalarında oluşan çay lekeleri oldukça can sıkıcı olabiliyor. Hangi yöntemi denediysem çay lekesinden kurtulamadım diyorsanız bu şaşırtıcı ama etkili leke çıkarma yöntemini deneyebilirsiniz. Üstelik sadece tek malzeme yeterli oluyor. İşte daha önce hiç duymadığınız leke çıkarma yöntemi...

Kadin 30-01-24 08:43

Evde kolay pasta nasıl yapılır? Nefis Alman pastası tarifi ve malzeme listesi! Bağımlılık yapan lezzet

Kolay pasta tariflerinden biri olan Alman pastası hem misafir ikramlıklarında hem de doğum günü gibi özel günlerde tercih ediliyor. Tamamen ev yapımı olan pandispanya keki, arasındaki lezzetli krema ve son dokunuş olarak üzerine dökülen pudra şekeri ile tamamlanan Alman pastası tarifi ağızlarda muhteşem bir tat bırakıyor. Denemek ve tekrar tekrar yapmak isteyenler lezzetli Alman pastası tarifini araştırıyor. Peki, Alman pastası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları...

Yemek 29-01-24 14:42

Önce sorguladılar, sonra dayak attılar! O anlar kamerada

Eyüpsultan’da 5 gün boyunca iş yerine girerek alüminyum malzeme çalan şahıs, dükkan sahipleri tarafından yakalandı. Yakalanmadan hemen önce bir başkasının da evine girdiği öğrenilen şahsı, mahalleli dakikalarca hem sorguladı hem de darp etti. O anları kayıt altına da alan grup, şahsı polise teslim etti. İşte detaylar...

Haber 25-01-24 09:59

Portakallı muhallebi tarifi: Portakallı muhallebi nasıl yapılır?

Muhallebi, Türk mutfağına has bir lezzet olarak tanınır. Mutfakların en lezzetli ve en pratik tatlılarından biri olarak kabul edilir. Sade muhallebi, pirinç unu ile yapılır ancak birçok farklı malzeme ya da meyve ile de renklendirilebilir. Özellikle de kış aylarının gözde meyvesi portakal ile hem hafif hem de lezzetli bir muhallebi yapabilmek mümkündür.

Yemek 24-01-24 21:03

Çıtır çıtır soğan halkası tarifi! Evde kolay ve lezzetli soğan halkası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Soğan halkası tarifi merak ediliyor. Soğan halkasını ister hamburger ve pizza gibi menülere eşlik olarak ister ara öğünde patates kızartmasının yanına servis edebilirsiniz. Yapımı oldukça kolay oolan soğan halkasını yediden yetmişe herkes severek tüketiyor. Peki, soğan halkası nasıl yapılır? İşte çıtır çıtır soğan halkası tarifi ve malzeme listesi....

Yemek 20-01-24 18:05

Kepeğe karşı en etkili formül! Sadece 2 malzeme kepeğin kökünü kazıyor, tekrar oluşumunu engelliyor

Saçtaki kepek sorunu hem kadın hem de erkeklerin sıklıkla karşılaştığı bir problem. Tertemiz saçlara kavuşmak ve kepek sorununu kökten çözmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte kepeğin kökünü kazıyan 2 malzemeli formül...

Kadin 20-01-24 11:39

Ağızda dağılan damla çikolatalı kurabiye tarifi! Nefis damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Damla çikolatalı kurabiye tarifi ağızda dağılan yumuşak dokusuyla deneyenlerden tam puan alıyor. Temel kurabiye malzemeleri ve damla çikolata ile hazırlanan bu tarif davet sofralarına çok yakışan ikramlıklardan biri. Damla çikolatalı kurabiyenin bu tarifi ile çat kapı misafire be hazırlasam derdine son vereceksiniz. İşte ağızda dağılan damla çikolatalı kurabiye tarifi...

Yemek 19-01-24 18:04

Çıtır tavuk yapımı: Çıtır tavuk nasıl yapılır?

Farklı şekillerde pişirilerek tüm öğünlerin en lezzetli yemek seçeneklerini sunan tavuk, dünya çapında en sık tercih edilen yiyecekler arasında yer alır. Genel olarak dışarıdan ünlü markalar tarafından yapılan çıtır tavuk tarifi evde yapılabilecek ve kolaylıkla hazırlanabilecek lezzetlerden biridir. Çıtır tavuk yapmak için birkaç malzeme ve birkaç dakika yeterli olacaktır.

Yemek 19-01-24 16:04

Bulaşık makinesine koyacağınız 2 malzeme mucizeler yaratıyor! Bulaşıkları ışıl ışıl yapan yöntem

Hayatı büyük oranda kolaylaştıran bulaşık makineleri bazen istenildiği gibi performans göstermeyebiliyor. Eğer bulaşıklarınız makineden sararmış, matlaşmış veya çizilmiş bir şekilde çıkıyorsa bulaşıkları ışıl ışıl yapan bu yöntemi mutlaka denemelisiniz. Üstelik bu yöntem her evde bulunan 2 malzeme ile yapılıyor.

Kadin 19-01-24 15:25

Süt helvası tarifi: Süt helvası nasıl yapılır?

Helva denince akla çok sayıda helva türü gelir. En meşhur helva türlerinden biri de Bursa şehrine mal olan süt helvasıdır. Az malzeme ile hem kavurma hem de fırında pişirme aşamaları bulunan süt helvası yapımı bilinenin aksine son derece kolaydır. 2021 yılında coğrafi işaret de alan ve tescillenen süt helvası hafif olduğu için hem akşam yemeklerinde hem de öğle yemeklerinde tüketilebilir.

Yemek 19-01-24 14:10

En kolay pizza hamuru tarifi! Evde pratik pizza hamuru ve sosu nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Hafif kabarmış bir hamuru ve bol bol malzemesiyle evde yapılan pizzalar yedikçe yediren türden. Eğer siz de "Evde pizza nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını merak ediyorsanız bu pratik pizza hamuru ve pizza sosunu tarifleriniz arasına mutlaka kaydetmelisiniz. Pizza yapmanın en önemli noktalarından biri de elbette hamuru oluyor. Tüm detayları ve incelikleriyle pizza hamuru ve pizza sosu tarifini sizler için derledik.

Yemek 17-01-24 17:50

Nevşehir'de 16 hırsızlık olayının şüphelisi tutuklandı

Nevşehir'de 16 farklı ev, iş yeri, bağ evi ve tarlalardan eşya, alet ve malzeme çaldığı iddiasıyla yakalanan şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 17-01-24 10:43

Pratik ve lezzetli karnabahar kızartması tarifi! Karnabaharı sevmeyen bile bayılarak yiyor! İşte malzeme listesi

Kış aylarının gözde sebzelerinden karnabahar birbirinden lezzetleri yemek çeşitleriyle sofralarda yerini aldı. Klasik karnabahar tariflerinden sıkılanların deneyebileceği bu karnabahar kızartması tarifi yediden yetmişe herkes tarafından bayılarak tüketiliyor. İşte pratik ve lezzetinden parmak ısırtan karnabahar kızartması tarifi...

Yemek 16-01-24 17:39

Tam mevsimi: Nefis ayva tatlısı tarifi! Pratik ayva tatlısı nasıl yapılır? Misafirlerinizin bayılacağı lezzet

Sonbahar ve kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sofralarımızı süsleyen ayvanın hem kendisi hem de tatlısı oldukça seviliyor. Tam mevsimi gelmişken denemeniz gereken nefis ayva tatlısı tarifi ile misafirlerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz. En pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz ayva tatlısı tarifi ile damakları unutulmaz bir tat bırakacaksınız. İşte ayva tatlısı tarifi ve malzeme listesi...

Yemek 13-01-24 16:41

Hiç bu kadar yumuşağını görmemiştiniz! Puf puf kabaran bulut kek tarifi! Deneyenler bağımlısı oldu

Tüm evi saran muhteşem kokusuyla adeta iştah açan bu kek tarifini deneyenler bağımlısı oluyor. Kek yapmak her ne kadar kolay gibi görünse de yumuşacık ve puf puf kabarmış bir kek için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Eğer siz de kekim kabarmıyor ve sert oluyor diye üzülüyorsanız tam kıvamında bulut kek tarifi tam size göre! Peki, puf puf kabaran yumuşacık kek nasıl yapılır? İşte nefis kek tarifi ve malzeme listesi...

Yemek 13-01-24 16:25

Genişlemiş lastik tokaları saniyeler içinde eski haline döndüren yöntem! Yenisini almaya gerek kalmıyor

Günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız lastik tokalar zaman içinde genişleyebiliyor. Saçlarımızı sıkı bir şekilde toplamamıza yardımcı olan lastik tokalar kullanıldıkça deforme olarak ilk halinden daha geniş bir hale geliyor. Genişlemiş lastiklerle saç toplamak bir hayli zor oluyor. Lastik tokaları evde tek malzeme ile ilk günkü haline döndürmek mümkün. Eğer siz de aynı durumu yaşıyorsanız bu pratik lastik daraltma yöntemini hemen denemelisiniz.

Kadin 13-01-24 10:35

Hem sağlıklı hem lezzetli reyhan şerbeti tarifi! Püf noktalarıyla reyhan şerbeti nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Reyhan şerbetinin püf noktalarıyla tarifi merak ediliyor. Hem lezzetli hem sağlıklı reyhan şerbeti damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Reyhan şerbetinin öksürüğe iyi gelmesi, vücutta onarımı hızlandırması ve iştah açmasının yanında pek çok faydası vardır. Peki, reyhan şerbeti nasıl yapılır? İşte reyhan şerbeti tarifi...

Yemek 12-01-24 18:01

Kütür kütür salatalık turşusu tarifi! Evde kolay salatalık turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Ev yapımı turşuların eşsiz lezzeti sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz salatalık turşusu tarifi sadece birkaç basit malzeme ile yapılabilir. Bu pratik tarif, turşu sevenler için harika bir seçenek. Lezzetli ve kıtır kıtır turşuların sırrını öğrenmek ve evinizde kolayca yapmak istiyorsanız haberimize göz atabilirsiniz. İşte evde kolay salatalık turşusu yapımı...

Yemek 10-01-24 17:46

Saçlarınız sürekli dökülüyorsa dikkat! Saç dökülmesine son veren en etkili ve doğal yöntem

Saç dökülmesi, pek çok kişi için endişe verici bir durumdur. Mevsim geçişleri, saçı çok sık boyamak, saça çok sık kimyasal uygulamak, genetik faktörler ve stres gibi durumların ortaya çıkardığı saç dökülmesi için evde doğal tedavi yöntemleri araştırılıyor. Saç dökülmesine son vermek için etkili ve doğal yöntemler arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu doğal yöntem saç dökülmesini azaltarak dökülen saçların yeniden çıkmasına ve güçlenmesine yardımcı oluyor. İşte tek malzeme ile saç çıkartan kür...

Kadin 10-01-24 12:01

Sararmış yastık lekelerini anında çıkarıyor! Tek malzeme ile kar gibi beyaz oluyor

Yatak odalarımızdaki sararmış yastık lekeleri, zamanla oluşan ve çoğu zaman can sıkan bir durumdur. Sadece tek bir malzeme ile yastık lekelerinin beyazlaması mümkün. Bu yöntem, yastıkları kar gibi beyaz hale getiriyor ve onları ilk günkü gibi temiz yapıyor. Eğer siz de sararmış yastıkları nasıl bembeyaz yaparım diye düşünüyorsanız haberimize göz atabilirsiniz.

Kadin 10-01-24 10:55