Tiroid Haberleri

Yılda en az bir defa bu testleri yaptırmak sağlığınız hakkında hayati öneme sahip bilgiler veriyor!

Erken teşhis, pek çok hastalığın tedavisinin başarılı sonuçlanması için büyük önem taşır. Herhangi bir sağlık sorununuz ve hastalık belirtiniz olmasa dahi belirli aralıklarla sağlık kontrolünden geçmeniz erken teşhis yapmanızı ve bir hastalığınız varsa hızlıca önlem almanızı sağlar. Yıl içinde en az bir defa yaptıracağınız bu testler sağlığınız hakkında oldukça detaylı bilgiler veriyor.

Kadin 06-02-2024 10:36

'Yıllarca fark etmeyebilirsiniz' Hem kilo veremiyor hem de sürekli üşüyor musunuz? 'Görünmez hastalığı' işaret ediyorlar

Kış aylarının genellikle vücut açısından bilindik iki sonucu var: Kilo almak ve sürekli üşümek. Ancak uzmanlar çok sık karşılaşılan bu iki durumun bir arada olmasının; görünmez bir hastalığın belirtileri olabileceğine dikkat çekiyor.

Kadin 24-01-2024 12:46

Canan Karatay'dan ezber bozan açıklama! Aşırı stres ve üzüntü bakın hangi hastalıklara yol açıyor

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu defa tiroid hastalığı hakkında bilinmeyenleri anlattı. Karatay, aşırı stres ve üzüntünün yol açacabileceği hastalıkları da tek tek sıraladı.

Haber 04-12-2023 14:56

Tiroid uyarıcı hormon (TSH) testi nedir? TSH düşüklüğü neden olur?

Tıp dünyasının önemli bir parçası olan Tiroid Uyarıcı Hormon (TSH) testi tiroid bezinin sağlığını değerlendirmek için kullanılan bir araçtır. Tiroid bezinin işleyişi vücudun enerji düzenlemesinde ve metabolizma hızında önemli bir rol oynar. Bu test TSH seviyelerini ölçerek tiroid bezinin aşırı aktif veya yetersiz çalışıp çalışmadığını belirlememize yardımcı olur.

Haber 30-09-2023 04:12

Tiroid

Tiroid Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tiroid Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Tiroid hormonu nedir, ne işe yarar, bozukluğu belirtileri nelerdir? Tiroid hormonu yüksekliği ve eksikliği neden olur?

Tiroid hormonu tiroid bezi tarafından üretilen ve metabolizmanın düzenlenmesinde önemli bir rol oynayan bir hormondur. Bu hormon hücrelerin enerji kullanımını, vücut sıcaklığını ve hatta kalp atış hızını kontrol ederek vücudunuzun normal çalışmasını sağlar. Tiroid hormonu düzeylerinin düşük olması (hipotiroidizm) veya yüksek olması (hipertiroidizm), birçok sağlık sorununa neden olabilir ve doğru düzeyde tutulması önemlidir.

Haber 10-04-2023 11:38

Kilo verme ameliyatı kötü sonuçlandı! Sarkan göğüsleri ve cildi cinsel hayatını bitirdi

Kilo vermek için yapılan diyetler ve egzersizler her zaman etkili sonuçlar sağlayamayabiliyor. Bu nedenle kilo verme ameliyatını tercih eden kişilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Kilo vermek isteyen Claudette Hawk, tüp mide ameliyatından sonra yaşadığı pişmanlıkları anlatarak cinsel hayatının bittiğini belirtiyor.

Kadin 07-04-2023 17:08

Yüzyıllardır kullanılan doğal ilaç! Magnezyum bombası bu gıda kan şekerini ve kolesterolü düşürüyor

Eski zamanlarda hastalıklara karşı sık sık kullanılan doğal ilaçların popülerliği her geçen gün azalıyor. Ancak süper gıda olarak görülen eski bir tahıl hem ucuz fiyatı hem de zengin magnezyum içeriği ile özellikle Hindistan'da tüketilmeye devam ediyor. Kan şekerini ve kolesterolü düşürdüğü bilinen bu tahılın faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 04-04-2023 17:07

Genetik diyerek geçiştirmeyin! Saç beyazlaması ciddi hastalığın belirtisi olabilir

Saç beyazlaması hem kadınların hem de erkeklerin yaşadığı problemler arasında bulunuyor. Saç beyazlamasının ileri yaşlarda görüldüğü düşünülse de erken yaşlarda da saç beyazlaması yaşanabiliyor. Saç beyazlamasına neden olan birçok faktör bulunuyor. Bu durum genellikle geçiştirilse de ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor.

Haber 20-02-2023 13:38

Dünyada bir ilk! Türk hekimler kanıtladı, literatüre girecek: Teşhis ve tedavideki ezberler değişecek

Tiroid hastalıkları, yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Çok saç dökülmesi, kilo alamama veya verememe, halsizlik gibi belirtilere yol açıyor ve omurganın çok daha erken dönemde yaşlanmasına neden oluyor. Türk hekimleri ise normalde 60'lı yaşlardan itibaren başlayan omurga yaşlanmasının, tiroid hastalığı olanlarda 40'lı yaşlardan itibaren başladığını ortaya koydu. Alanında dünyada ilk olan bu çalışma, önümüzdeki günlerde uluslararası bir dergide de yayınlanacak ve literatüre girecek.

Haber 16-01-2023 12:02

Tavuk diye bunu yediriyorlar! Görüntüsü neredeyse aynı ama… Yiyenlerin dizlerinde ortaya çıkıyor

Sofraların vazgeçilmezi olan tavukla ilgili ortaya atılan bir iddia endişelendirdi. Tüketenlerin sağlığını olumsuz etkileyeceği konusunda uyarıda bulunulan iddiaya göre antibiyotikli ve hormonlu civcivler büyütülüp piyasaya sürülüyor. Onkoloji Uzmanı Doktor Yavuz Dizdar "Tavuk değil, civciv yiyoruz" derken yiyenlerin dizlerinde sorunların ortaya çıkabileceğine dikkat çekti. Şimdi vatandaşlar satın aldıkları tavuğun sağlıklı mı yoksa sağlıksız mı olduğunun nasıl anlaşılacağı araştırılıyor.

Haber 28-12-2022 10:47

Az yediğiniz halde kilo alıyorsanız sebebi ciddi hastalıklar olabilir! Bu maddeleri gözden geçirin

Günümüz sağlık sorunlarından biri ola fazla kilolar kadın, erkek, yaşlı veya çocuk fark etmeksizin çoğu insanın yaşadığı bir durum. Bu durumun yanında bir de az yediği halde zayıflayamayan ve hızla kilo almaya başlayan kişiler bazı hastalıkların belirtisini yaşıyor olabilir. Peki, hızla alınan ve verilemeyen kilolar hangi hastalıkların belirtisi?

Haber 06-12-2022 20:28

Tiroid hastaları nasıl beslenmeli?

Ülkemizde de sıklıkla karşılaşılan tiroid hastalığı yapısına göre çeşitlilik göstermektedir. Metabolizma hızı üzerinde de önemli etkilere sahip olan tiroid hormonları düzensiz salgılandığında önemli sağlık sorunlarına sebebiyet verebilmektedir.

Haber 19-11-2022 11:52

Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: Sakın yemeyin! Metabolizmayı mahvediyor

Prof. Dr. Canan Karatay'ın sağlıklı beslenme hakkında yaptığı açıklamalar gündem yaratıyor. Sık sık yediğimiz ve faydalı sandığımız bazı besinlerin oldukça zararlı olduğunu belirterek asla yememiz gerektiğini vurguluyor. İşte tiroidleri ve metabolizmayı bozan o tehlikeli yiyecek...

Haber 10-11-2022 13:36

Tiroid hastalarının mutlaka bilmesi gerekenler! 12 soruda tiroid hastalığı

Tiroid boynumuzun ön kısmında yer alan ve tiroid hormonlarını salgılayan bir bezdir. Tiroid hormonları vücudun tüm hücrelerini etkileyerek organların çalışmasını ve metabolizma hızını düzenler. Tiroid bezinin çalışmasını TSH (tiroidi uyaran hormon) aracılığıyla hipofiz bezi kontrol eder. Hipofiz beynin alt kısmında yer alan yaklaşık nohut büyüklüğünde bir kısımdır. Hipofizden salgılanan TSH’ın etkisi ile tiroid bezi T3 ve T4 tiroid hormonlarını salgılar.

Haber 12-10-2022 20:35

Sessiz katil olarak biliniyor: Bir anda kalp krizine ve felce neden oluyor! Gözlerinizdeki değişiklikler uyarı veriyor

Sağlığımızı tehlikeye atan birçok hastalık bulunuyor. Bazı hastalıklar var ki hem yaşam kalitesini düşürüyor hem de kalp krizi, felç gibi hayati durumların meydana gelmesine neden oluyor. Sessiz katil olarak bilinen kolesterol sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Ancak kolesterolün etkilerini gözlere bakarak anlamak mümkün olabiliyor. Gözlerdeki değişiklikler tehlikeli kolesterol belirtisi olabilir.

Haber 11-10-2022 13:49

Geçmeyen sivilceleriniz varsa altında yatan neden ciddi olabilir! Evde bir bardak su ile tiroid hastalığınızı tespit edin

Sivilceler genellikle ergenlik döneminde çıkmaya başlayarak zaman zaman sorunlara yol açan cilt problemleri arasında bulunuyor. Bazı kişiler sivilce problemi yaşamazken bazıları ise yetişkinlikte de sivilcelerle mücadele ediyor. Tiroid hastalıkları sivilcelere neden olan etkenler arasında üst sırada yer alıyor. Evde yapacağınız test ile tiroid hastalığınızı öğrenebilirsiniz.

Haber 11-10-2022 09:24

Sayı her geçen gün artıyor: Ömür boyu ilaç kullanmak zorundalar! Tiroid kanseri tedavisi nedir?

Tiroid kanseri vakalarının sayısı ülkemizde her geçen gün artıyor. Tiroid bezinin tamamı alınmadan tiroid kanseri tedavisi mümkün. Uzmanlar, tiroid kanserinde ameliyatın mutlaka gerekli olduğunu belirtiyorlar. Her tiroid kanserinde vücudun orkestra şefi olarak kabul edilen tiroid bezinin tamamının alınması şart değil. Tiroid bezindeki kanserli bölgenin temizlenmesi yeterli olabilir.

Haber 29-09-2022 19:22

Bu belirti sadece sabahları görülüyor! Sinsice ilerleyen tiroid belirtilerini anlamak için dikkatli olun

Hastalıkların yol açtığı belirtilere karşı daima dikkatli olmamız gerekiyor. Birçok hastalık sabahları çeşitli belirtiler gösteriyor. Tiroid hastalıkları da sabahları rahatsızlık yaşamanıza neden oluyor. Sadece sabahları görülen bu belirtiyi fark ederek tiroid tedavisine erkenden başlamanız mümkün.

Haber 13-09-2022 09:18

Şifa kaynağını çöpe atıyorsunuz! Her gün içilen yoğurt suyunun faydaları saymakla bitmiyor

Yoğurt Türk mutfağında çok önemli bir yere ait. Sofraların vazgeçilmezi olan yoğurt en sık tüketilen gıdalar arasında bulunuyor. Yoğurdun kemiklere ve gelişime olan faydaları biliniyor. Ancak genellikle çöpe atılan yoğurt suyunun faydaları bilinmiyor. Yoğurt suyunun faydalarını öğrenince çok şaşıracaksınız.

Haber 09-09-2022 15:31

Çok yaygın görülüyor! Önemsiz görmeyin, tiroid nodülleri kanser riski taşıyor

Tiroid nodülleri en sık karşılaşılan hastalıklar arasında bulunuyor. Belirtilerinin yorgunluktan, gripten kaynaklandığı düşünülerek göz ardı edilen tiroid nodülleri sağlığı tehlikeye atabiliyor. Tedavi edilmeyen riskli tiroid nodülleri kanser riski taşıyabiliyor.

Haber 08-09-2022 09:50

Yorgun uyanıyorsanız sebebi ciddi hastalıklar olabilir! Hemen doktora koşun

Uyku günlük koşuşturmacanın içerisinde vücudumuzu tam anlamıyla dinlendirebildiğimiz tek an olabilir. Sağlıklı bir yaşam için oldukça önemli olan uykunun yetersiz kalması çeşitli sorunlara neden olmaktadır. Uyku problemleri birçok etkenden kaynaklanabilir. Düzenli olarak uyku problemleri yaşıyorsanız doktora görünmeniz gerekmektedir.

Haber 01-09-2022 09:08

Dört farklı çeşidi var! Tiroid kanserinde kimler tehlike altında?

Kanser; kalp hastalıklarının ardından tüm dünyada en çok rastlanan hastalık olarak bilinir. Son yıllarda yapılan araştırmalarda her beş insandan birisinin hayatı boyunca bir defa kansere yakalandığı belirlenmiştir. Tiroid kanseri; insan sağlığını riske eden hastalıklardan birisidir.

Haber 31-08-2022 13:52

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarifini verdi! Tiroid için mucizevi kür

Tiroit hastalıkları toplumda sıklıkla görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Genel sağlığı oldukça etkileyen bu hastalıklara sahip kişilerin beslenmesine ekstra özen göstermesi gerekiyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tiroid hastalıklarına iyi gelecek dereotu kürünün tarifini verdi.

Haber 18-08-2022 14:59

Tiroide iyi gelir, kansere karşı korur, kalp hastalıkları riskini azaltır... Dereotunun şaşkınlık yaratan faydaları

Aromatik bir tada sahip olan dereotu birçok yemek ve salataya eklenerek lezzetlendirmektedir. Dereotu düşük kalorisi ile aslında tam bir diyet dostudur. 100 gram dereotu 43 kalori, 61 mg sodyum, 738 mg potasyum, 85 mg C vitamini, 208 mg kalsiyum, 6.6 mg demir, 55 mg magnezyum içermektedir. Dereotunun içeriğinde az miktarda bakır ve çinko da bulunmaktadır. Peki dereotunun faydaları nelerdir?

Haber 17-08-2022 07:05

Uzmanlardan uyarı: Her boğaz ağrısını enfeksiyon sanmayın! Subakut tiroidit nedir?

Boğaz her yaştan insanın en sık yaşadığı rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Su içerken bile rahatsızlık yaşamaya neden olan boğaz ağrılarının genellikle boğaz enfeksiyonlarından kaynaklandığı düşülüyor ancak altta yatan nedenler farklı olabiliyor.

Haber 15-08-2022 10:31

Tiroid hastalığına mucize gibi çözüm: Ceviz kürü! Ceviz kürü nasıl yapılır?

Tiroid, günümüzde çoğu kişide olan çoğu kişinin de geç fark ettiği hastalıklardan biridir. Temel görevlerinden biri vücut metabolizmasını ayarlayan T3 ve T4 hormonlarını salgılamaktır. Tiroid bezinin normal düzeyden az ya da aşırı hormon salgılamasına bağlı olarak, diğer organlar da hızlı ya da yavaş çalışır. Vücudu baştan aşağıya etkileyen tiroid hastalığına karşı ceviz kürünü deneyebilirsiniz.

Haber 25-06-2022 07:59

Bu şikayetleriniz varsa dikkat! Hemen doktora gidin

Tiroid hastalıkları herkeste görülebilen hastalıklardan. Sıklıkla karşılaşılan tiroid hastalıkları önemsiz görülüp geçiştirilse de çok ciddi sağlık sorunlarına zemin oluşturuyor. Bu sebeple tiroid hastalıklarının gösterdiği belirtilere dikkat ederek doktora başvurmak gerekiyor.

Haber 11-06-2022 15:22

Tiroid hormonlarının anormal salgılanmasına neden oluyor! İşte uzak durmanız gereken gıdalar

Tüketilen gıdaların, tüketim alışkanlıklarının insan sağlığı üzerinde oldukça etkisi bulunuyor. Sağlığa yararlı olmayan birçok gıda bulunuyor. Şeker, oldukça zararlı besinlerin başında geliyor.

Haber 29-04-2022 01:04

Hamilelikte görülüyor! Bebeğin beyin gelişimini etkiliyor

Anne adayları hamilelik sürecinde gergin ve stresli olabiliyorlar. Bu süreçte yaşanılan hastalıklar ve yenilen yemekler hem anneyi hem bebeği etkiliyor. Bebeğin gelişimi için sağlıklı beslenmek önem taşıyor. Hamilelikte görülen hipotiroidi özellikle ilk üç ayda bebeğin beyin gelişimini etkileyebiliyor.

Kadin 27-04-2022 12:38

Bu hastalıklara sahip olanların oruç tutması çok riskli

Ramazan ayında oruç tutmak isteyen ama sağlığının bu durumdan olumsuz etkileneceğinden endişelenen birçok kişi bulunuyor. Oruç tutmak bazı hastalara veya özel durumda olanlara tehlikeli olabiliyor. Uzmanlar riskli konumda olanların oruç tutmadan önce mutlaka doktora görünmeleri gerektiğini öneriliyorlar.

Haber 11-04-2022 16:13

Tiroid derdine deva! Bu kürü her gün uygulayın, sonuçlar inanılmaz!

Tiroid hastalığı kişinin hayat kalitesini düşürüyor. Bunun için, birkaç tane cevizi su bardağında birkaç gün bekletin ve cevizi yiyip suyunu için. Bunu her gün tekrarlarsanız değişikliği birkaç haftada göreceksiniz...

Haber 17-03-2022 00:43

Tiroid hastalığınıza iyi gelecek mucizevi kür

Tiroid hastalıkları birçok soruna yol açarak hastanın hayatını olumsuz etkilemektedir. Bu sorunlar önemli hastalıklara zemin oluşturmaktadır. Tiroid hastalıklarının daha ciddi sonuçlara yol açmaması için mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Haberin içeriğinde yer alan kür ile tiroid rahatsızlıklarınızı azaltabilirsiniz.

Haber 08-03-2022 17:37

Ceviz suyunun hiç bilinmeyen faydaları

Ceviz herkes tarafından sevilerek tüketilen bir kuruyemiş. Tadının güzel olmasının yanı sıra oldukça fazla faydası da bulunuyor. Bu nedenle diğer kuruyemişlere oranla daha fazla tercih ediliyor. Ceviz suyunun içerisinde de ceviz gibi pek çok vitamin ve mineral bulunuyor. Ceviz suyunun bilinmeyen pek çok faydası var. İşte o mucizevi yararlar…

Haber 21-02-2022 16:08

Tiroid hastaları nasıl beslenmeli?

Tiroid hastalarının yemek düzenlerine ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Yememeleri gereken gıdaları tüketmeleri hastalıklarını büyük ölçüde olumsuz etki ediyor. Bazı gıdalar ise olumlu yönde etkileyerek hastalığın seyrinde yardımcı oluyor. Tiroid hastalarının neleri yemeli neleri yememeleri gerektiğini merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 08-02-2022 14:20

Bu alışkanlıklara dikkat! Hastalıklara neden oluyor…

Gün boyunca fark etmeden yaptığımız alışkanlıklar nedeniyle hayatımız olumsuz yönde etkilenebiliyor. Alışkanlıklarımız sağlığımızı etkileyip, hastalıklara yol açabiliyor. Bu alışkanlıklardan kurtulmak için bu habere göz atabilirsiniz.

Haber 02-02-2022 17:07

Hashimoto hastalığı belirtileri ve tedavisi nedir?

Bağışıklık sisteminin boyunda yer alan tiroid bezine saldırmasıyla ortaya çıkan hashimoto hastalığı, tiroid bezinin iltihaplanmasına ve uzun dönemde yeterince tiroid hormonu salgılanamamasına (hipotiroidizm) neden olur. Hashimoto hastalığı tedavisi ve belirtileri ile ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal konu hakkında merak edilenleri anlattı.

Haber 12-10-2021 09:08

Uzman isim uyardı! Hamilelikte tiroid bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir

Hamilelik döneminde yaşanan biz dizi fizyolojik ve hormonal değişikliklerin tiroid hormonlarını da etkilediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melis Koçer Yazıcı, “Gebelikte yaşanan tiroid hastalıklarının hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından yakından takip edilmesi gerekiyor” dedi. Yazıcı, tedavi edilmeyen şiddetli hipotroidin bebeğin beyin gelişimini de etkileyebildiğini söyledi.

Haber 09-08-2021 09:39

Hipertiroidi nedir? Hipertiroidi belirtileri nasıl anlaşılır?

Hipertiroidi, tiroit adı verilen organın aşırı hormon üretimi sonucunda, kanda bir çeşit zehirlenme meydana gelmesidir. Ortaya çıkan aşırı tiroit hormonu bir çeşit zehirdir. Dolayısıyla bu hormonun bütün vücudun organ ve dokularına verdiği zararlar vardır. Bu zararların belirtileriyle hipertiroidi olduğumuzu anlarız. Peki hipertiroidi tedavisi nasıl yapılır? Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Cumali Aktolun anlattı.

Haber 29-06-2021 15:42

Stres bu hastalığa yol açıyor! İşte risk altındaki meslek grupları

Çağın hastalığı olan stresin tiroid hastalıklarını tetiklediğine dikkat çeken Endokrin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erhan Ayşan, “Finans, bankacılık, ekonomi sektöründe olanlar ve doktorlar risk altında. Stres tiroid başta olmak üzere tüm endokrin hastalıkları başlatabilir. Önemli olan süreci iyi yönetmektir” dedi.

Haber 08-06-2021 11:32

İzleyicilerin dikkati sayesinde Demi Jones’un hayatı kurtuldu!

Aşk Adası yıldızlarından Demi Jones, tiroid kanseri ile mücadelesi hakkında konuştu. Koronavirüs pandemisi yüzünden yaptırmak istediği testlerin tam altı kez iptal edildiğini dile getiren genç yıldız hastalığının teşhisi konulduğunda çok sinirlendiğini söyledi.

Magazin 02-06-2021 07:43

Tiroidin iltihabı (haşimato) nedir, nasıl tedavi edilir? İşte nedenleri ve belirtileri ile tiroidin iltihabı hastalığı

Tiroidin iltihabı ya da haşimato hastalığı, bağışıklık sisteminin yanlışlıkla antikor üretmesi nedeniyle yaşanır. Tiroidin iltihabı belirtileri, hipotiroidi belirtileriyle benzerlik gösterir. Saç dökülmelerine, ani kilo almalara ve kalp ritim bozukluklarına neden olan tiroidin iltihabı tedavisinde gecikmeden doktora başvurmak büyük önem taşır. Peki haşimato hastalığı neden yaşanır? İşte konu ile ilgili tüm merak ettikleriniz...

Haber 27-05-2021 17:58

Eldeki terleme hastalık belirtisi mi? Aşırı terleme tedavisi var mı?

Aşırı terlemenin her zaman bir hastalık belirtisi olmayacağını söyleyen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özkan Demirhan, aşırı terlemenin hastalık belirtisi olmasa da araştırılması gereken bir problem olduğunu dile getirdi.

Haber 12-04-2021 13:52

Tiroid kanserinde erkekler de risk altında

Tiroid kanserleri yüzde 90-95 oranında çok kötü seyirli olmuyor ancak bu kanser türünün nadir görülen kötü seyirli alt tipleri de bulunuyor.

Haber 15-04-2013 10:28

Türkiye’de tiroit kanseri neden arttı?

2008'den bu yana kadınlarda görülen tiroit kanseri yaklaşık 3 kat arttı. Dünyada fazla görülmeyen bu kanser türünün Türkiye’deki artış nedeni bilinmiyor ama İstanbul’daki MMOF Kongresi’ne katılan uzmanlar, genç yaşta ve gereksiz yere çektirilen tomografileri işaret ediyor.

Haber 18-11-2011 10:11

Hamilelikte troide dikkat

Tiroid bezinin fonksiyonel hastalıkları hipertiroidi (tiroid bezinin aşırı çalışması) ve hipotiroidi ( tiroid bezinin yavaş çalışması) olarak ikiye ayrılıyor. Tiroid bezinin yapısal kusurları da var. Eğer tiroid bezinin boyutları artmışsa bu duruma guatr deniliyor. Tiroid bezinin yapısı bozulmadan genel olarak hacmi atmış ise düffüz guatr, nodüller oluşturarak yapısı değişmiş ise nodüler guatr olarak isimlendiriliyor.

Haber 28-11-2007 00:13

Tiroid hastalıkları, gözleri büyütür

Tiroid hastalıkları gözlerde de birtakım fiziksel hasarlar yaratıyor. Bu hastalığı genellikle tıbbi tedaviyle düzeltmek mümkün oluyor. Ancak hormon seviyesinin normale dönmesi tek başına yeterli değil. Sigara içen hastaların mutlaka sigarayı bırakması gerekiyor!

Haber 12-05-2007 03:40

Tiroid kanserinde önceden teşhis imkanı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Biyokimya ve Klinik Biyokimyacı Yard. Doç. Dr. Funda Kosova ve ekibi Tiroid kanserinin önceden saptanabileceğini ispatladı.

Haber 14-03-2007 17:55

Tiroid hastalıkları kalbi bozuyor

Guatr ve Tiroid Kanseri Derneği Başkanı Prof. Dr. Cumali Aktolun, "Zehirli guatr kısa sürede tedavi edilmezse kalp büyümesi, kalp yetmezliğine dönüşür, bu da ölümle sonuçlanır" dedi.

Haber 28-12-2006 19:31

Tiroid (Guatr) bezi nedir? Tedavisi nasıldır?

Guatr bezi boyun ön bölgesinde nefes borusunun hemen önünde yer alan, kelebek benzeri iki kanadı ve bir de birleştirici bölgesi olan 20-25 g ağırlığında bir iç salgı bezidir.

Haber 31-05-2005 01:55