Tiroid Nodulleri Haberleri

Herkes kullanıyor ama zararını kimse bilmiyor! Vücut fonksiyonlarının bozulmasına sebep olan o hata...

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan parfümün bilinmeyen bir zararı ortaya çıktı. Parfümü doğrudan boyun bölgesine sıkmanın tiroid fonksiyonlarını bozduğu öğrenildi. Tiroid bezinin yetersiz hormon salgıladığı durumlarda metabolizma yavaşlar ve obezite ortaya çıkar. Obezite genellikle, göz çevresinde, göbek etrafında ve vücudun alt bölgelerinde kendini gösterir.

Kadin 2024-02-09 07:50:53

Graves hastalığı nedir, neden olur? Graves hastalığı belirtileri ve tedavisi

Graves hastalığı tiroid bezinin aşırı aktif olmasına neden olan otoimmün bir bozukluktur. Bu hastalık genellikle genç yetişkinlerde ve kadınlarda daha sık görülür. Graves hastalığında tiroid hormonlarının aşırı üretilmesine bağlı olarak bir dizi semptom ortaya çıkar. Graves hastalığı sadece fiziksel sağlığı etkilemek ile de kalmaz, aynı zamanda hastaların günlük yaşamında da önemli değişikliklere neden olabilir. Peki, Graves hastalığı nedir ve neden olur, belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Haber 2024-01-14 16:59:20

Canan Karatay'dan ezber bozan açıklama! Aşırı stres ve üzüntü bakın hangi hastalıklara yol açıyor

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu defa tiroid hastalığı hakkında bilinmeyenleri anlattı. Karatay, aşırı stres ve üzüntünün yol açacabileceği hastalıkları da tek tek sıraladı.

Haber 2023-12-04 14:56:32

Guatr nedir, neden olur? Guatra ne iyi gelir, nasıl geçer?

Guatr, tiroid bezinin anormal bir şekilde büyümesini ifade eden bir terimdir ve genellikle boyundaki şişlikle belirgin hale gelir. Bu durum, tiroid bezinin aşırı miktarda hormon üretmesi veya hormon üretiminde yetersizlik ile ilişkilidir. Guatr, genellikle iyot eksikliği, otoimmün hastalıklar, genetik faktörler veya tiroid bezindeki nodüller gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Peki, guatra ne iy igelir?

Haber 2023-11-30 21:49:03

Tiroid kanseri kan tahlilinde çıkar mı? Tiroid kanseri belirtileri nelerdir?

Tiroid kanseri, tiroid bezinde başlayan ve genellikle yavaş büyüyen bir kanser türüdür. Tiroid bezinin vücudun metabolizmasını düzenleyen önemli hormonları üretme görevi vardır. Ancak tiroid hücrelerinde meydana gelen genetik değişiklikler veya diğer faktörler sonucunda kontrolsüz bir şekilde çoğalan hücreler tiroid kanserine neden olabilir. Tiroid kanseri genellikle erken evrelerde teşhis edilebilir ve başarıyla tedavi edilebilir.

Haber 21-11-23 22:43

Haşimato hastası ne yemeli ne yememeli? Haşimato diyeti nasıl yapılır?

Haşimato tiroiditi, tiroid bezinin otoimmün bir hastalığıdır ve genellikle tiroidin iltihaplanması ile karakterizedir. Bu durumda, tiroid bezinin kendi bağışıklık sistemi tarafından saldırıya uğraması, tiroid hormonları üretimini etkileyebilir. Haşimato tiroiditi olan bireyler, tiroid fonksiyonlarını düzenlemek ve genel sağlıklarını desteklemek için özel bir diyet benimsemeyi düşünebilirler.

Haber 31-10-23 23:36

Tiroid uyarıcı hormon (TSH) testi nedir? TSH düşüklüğü neden olur?

Tıp dünyasının önemli bir parçası olan Tiroid Uyarıcı Hormon (TSH) testi tiroid bezinin sağlığını değerlendirmek için kullanılan bir araçtır. Tiroid bezinin işleyişi vücudun enerji düzenlemesinde ve metabolizma hızında önemli bir rol oynar. Bu test TSH seviyelerini ölçerek tiroid bezinin aşırı aktif veya yetersiz çalışıp çalışmadığını belirlememize yardımcı olur.

Haber 30-09-23 04:12

Atom tedavisi kimlere verilir? Atom tedavisi kaç gün sürer?

Atom tedavisi tiroid kanserinin tedavisinde kullanılan bir tür radyasyon tedavisidir. Tiroid kanseri boynun ön tarafında bulunan tiroid bezinde gelişen bir kanser türüdür. Tiroid bezi tiroid hormonları üretir. Tiroid hormonları metabolizma, büyüme ve gelişme için gereklidir. Atom tedavisi tiroid kanseri hücrelerini öldürmek için radyoaktif iyot kullanır. Tiroid kanseri hücreleri sağlıklı hücrelerden farklı olarak radyoaktif iyottan daha fazla etkilenir.

Haber 29-08-23 18:23

Atom tedavisi nedir? Atom tedavisi nasıl yapılır?

Tiroid bezi boynun ön tarafında bulunan bir endokrin bezdir ve tiroid hormonları üretir. Tiroid hormonları metabolizma, büyüme ve gelişme için gereklidir. Atom tedavisi ise tiroid kanserinin tedavisinde kullanılan bir tür radyasyon tedavisidir. Atom tedavisi tiroid kanserinin tedavisinde etkili bir yöntemdir. Ancak atom tedavisinin bazı yan etkileri olabilir. Bu nedenle atom tedavisinin olası faydaları ve riskleri dikkatlice değerlendirilmelidir.

Haber 29-08-23 17:36

İyotun faydaları nelerdir, iyot çözeltisi ne işe yarar? İyot ne zaman alınmalı, hangi besinlerde var?

Elzem bir mineral olan iyot sağlıklı bir yaşam için önemli bir role sahiptir. İyot vücutta tiroid hormonu üretiminde kullanılan bir elementtir ve metabolizmanın düzenlenmesine, hücrelerin gelişimine ve sinir sistemine yardımcı olur. Vücutta doğal olarak bulunmayan iyot, besinler veya takviyeler yoluyla alınmalıdır. İyot, sağlıklı bir yaşam için gerekli olan önemli bir mineraldir. Vücuttaki tiroid hormonlarının üretiminde rol oynar ve metabolizmanın düzenlenmesinde kritik bir rol oynar.

Haber 08-05-23 14:00

Tiroid hormonu nedir, ne işe yarar, bozukluğu belirtileri nelerdir? Tiroid hormonu yüksekliği ve eksikliği neden olur?

Tiroid hormonu tiroid bezi tarafından üretilen ve metabolizmanın düzenlenmesinde önemli bir rol oynayan bir hormondur. Bu hormon hücrelerin enerji kullanımını, vücut sıcaklığını ve hatta kalp atış hızını kontrol ederek vücudunuzun normal çalışmasını sağlar. Tiroid hormonu düzeylerinin düşük olması (hipotiroidizm) veya yüksek olması (hipertiroidizm), birçok sağlık sorununa neden olabilir ve doğru düzeyde tutulması önemlidir.

Haber 10-04-23 11:38

Tiroksin hormonu nedir, ne işe yarar? Tiroksin hormonu eksikliği belirtileri nelerdir, metabolizmayı hızlandırır mı?

Tiroksin hormonu tiroid bezleri tarafından üretilen ve metabolizmayı düzenleyen bir hormondur. Bu hormonun vücutta birçok önemli işlevi vardır, özellikle enerji metabolizmasında rol oynar ve hücrelerin normal fonksiyonları için gereklidir. Yetersiz veya fazla tiroksin hormonu çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir ve bu nedenle tiroid fonksiyonlarının düzenli olarak izlenmesi önemlidir.

Haber 10-04-23 10:16

Gebelikte TSH değeri kaç olmalıdır, T3 T4 TSH normal değerleri nelerdir? Hamilelikte TSH yüksekliği bebeğe zarar verir mi, TSH yüksekliği nasıl düşürülür?

Gebelikte anne ve bebeğin hayatı için önemli olan değerler bulunmaktadır. Bu değerlerden birisi de annenin tiroid değerleridir. Gebelikte tiroid hormonlarındaki değişimler, annenin ve bebeğin sağlığı açısından büyük önem taşır. TSH değeri, gebelikte sıkça takip edilen bir parametre olup uygun seviyelerde tutulması önemlidir. Düzenli doktor kontrollerini aksatmamaya gebelik süresince dikkat edilmelidir. Peki, gebelikte TSH kaç olmalıdır ve TSH yüksekliği bebeğe zarar verir mi?

Kadin 17-03-23 16:51

Dünyada bir ilk! Türk hekimler kanıtladı, literatüre girecek: Teşhis ve tedavideki ezberler değişecek

Tiroid hastalıkları, yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Çok saç dökülmesi, kilo alamama veya verememe, halsizlik gibi belirtilere yol açıyor ve omurganın çok daha erken dönemde yaşlanmasına neden oluyor. Türk hekimleri ise normalde 60'lı yaşlardan itibaren başlayan omurga yaşlanmasının, tiroid hastalığı olanlarda 40'lı yaşlardan itibaren başladığını ortaya koydu. Alanında dünyada ilk olan bu çalışma, önümüzdeki günlerde uluslararası bir dergide de yayınlanacak ve literatüre girecek.

Haber 16-01-23 12:02

Son dakika: Sivasspor - Galatasaray maçının hakemi Erkan Özdamar ilk kez konuştu! Askerlik yapmama sebebi de ortaya çıktı: Tiroid kanseri!

Son dakika haberleri: Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Demir Grup Sivasspor - Galatasaray maçında görev yapan hakem Erkan Özdamar'ın yönetimi büyük eleştiri toplamıştı. Karşılaşmanın ardından Özdamar'ın, çürük raporu aldığı için askerlikten muaf olduğu ortaya çıkmış ve bu gelişme kamuoyunda geniş yer bulmuştu. Özdamar'ın askerlik yapamama sebebi ortaya çıkarken, 35 yaşındaki hakem olaylı maçla ilgili ilk kez konuştu. İşte detaylar...

Spor 02-01-23 13:43

Tiroid hastaları nasıl beslenmeli?

Ülkemizde de sıklıkla karşılaşılan tiroid hastalığı yapısına göre çeşitlilik göstermektedir. Metabolizma hızı üzerinde de önemli etkilere sahip olan tiroid hormonları düzensiz salgılandığında önemli sağlık sorunlarına sebebiyet verebilmektedir.

Haber 19-11-22 11:52

Tiroid bezi iltihabı nasıl anlaşılır? Nelere dikkat edilmeli?

Tiroid bezi, tiroid hormonunun salgılanmasını sağlar. Tiroid hastalığı ise tiroid bezinin yeterli oranda hormon yapamaması veya aşırı hormon üretmesi sonucu ortaya çıkar. Hem ülkemizde hem de dünyada tiroid bezi düzgün çalışmadığı için çeşitli semptomlar yaşayan ama farkında olmayan milyonlar var.

Haber 01-11-22 19:43

Tiroid hastalarının mutlaka bilmesi gerekenler! 12 soruda tiroid hastalığı

Tiroid boynumuzun ön kısmında yer alan ve tiroid hormonlarını salgılayan bir bezdir. Tiroid hormonları vücudun tüm hücrelerini etkileyerek organların çalışmasını ve metabolizma hızını düzenler. Tiroid bezinin çalışmasını TSH (tiroidi uyaran hormon) aracılığıyla hipofiz bezi kontrol eder. Hipofiz beynin alt kısmında yer alan yaklaşık nohut büyüklüğünde bir kısımdır. Hipofizden salgılanan TSH’ın etkisi ile tiroid bezi T3 ve T4 tiroid hormonlarını salgılar.

Haber 12-10-22 20:35

Sedef hastalığına ve alerjiye karşı korur, üreme sağlığını destekler: Selenyum nedir, selenyum hangi besinlerde bulunur?

Selenyum, DNA fonksiyonlarından, tiroid bezlerinin çalışmasına, bağışıklık sisteminden, cilt sağlığına kadar pek çok alanda görev alan çok kıymetli bir mineraldir. Kalp sağlığı, üreme, iltihap ya da enfeksiyon durumlarında da etkilidir. Selenyum vücut içinde bu kadar kıymetliyken bunun takibini yapıyor muyuz? Hangi durumlarda eksikliği görülür? Hangi durumlarda özellikle takip edilmesi gerekir?

Haber 12-10-22 17:00

Geçmeyen sivilceleriniz varsa altında yatan neden ciddi olabilir! Evde bir bardak su ile tiroid hastalığınızı tespit edin

Sivilceler genellikle ergenlik döneminde çıkmaya başlayarak zaman zaman sorunlara yol açan cilt problemleri arasında bulunuyor. Bazı kişiler sivilce problemi yaşamazken bazıları ise yetişkinlikte de sivilcelerle mücadele ediyor. Tiroid hastalıkları sivilcelere neden olan etkenler arasında üst sırada yer alıyor. Evde yapacağınız test ile tiroid hastalığınızı öğrenebilirsiniz.

Haber 11-10-22 09:24

Sayı her geçen gün artıyor: Ömür boyu ilaç kullanmak zorundalar! Tiroid kanseri tedavisi nedir?

Tiroid kanseri vakalarının sayısı ülkemizde her geçen gün artıyor. Tiroid bezinin tamamı alınmadan tiroid kanseri tedavisi mümkün. Uzmanlar, tiroid kanserinde ameliyatın mutlaka gerekli olduğunu belirtiyorlar. Her tiroid kanserinde vücudun orkestra şefi olarak kabul edilen tiroid bezinin tamamının alınması şart değil. Tiroid bezindeki kanserli bölgenin temizlenmesi yeterli olabilir.

Haber 29-09-22 19:22

Bu belirti sadece sabahları görülüyor! Sinsice ilerleyen tiroid belirtilerini anlamak için dikkatli olun

Hastalıkların yol açtığı belirtilere karşı daima dikkatli olmamız gerekiyor. Birçok hastalık sabahları çeşitli belirtiler gösteriyor. Tiroid hastalıkları da sabahları rahatsızlık yaşamanıza neden oluyor. Sadece sabahları görülen bu belirtiyi fark ederek tiroid tedavisine erkenden başlamanız mümkün.

Haber 13-09-22 09:18

Çok yaygın görülüyor! Önemsiz görmeyin, tiroid nodülleri kanser riski taşıyor

Tiroid nodülleri en sık karşılaşılan hastalıklar arasında bulunuyor. Belirtilerinin yorgunluktan, gripten kaynaklandığı düşünülerek göz ardı edilen tiroid nodülleri sağlığı tehlikeye atabiliyor. Tedavi edilmeyen riskli tiroid nodülleri kanser riski taşıyabiliyor.

Haber 08-09-22 09:50

Dört farklı çeşidi var! Tiroid kanserinde kimler tehlike altında?

Kanser; kalp hastalıklarının ardından tüm dünyada en çok rastlanan hastalık olarak bilinir. Son yıllarda yapılan araştırmalarda her beş insandan birisinin hayatı boyunca bir defa kansere yakalandığı belirlenmiştir. Tiroid kanseri; insan sağlığını riske eden hastalıklardan birisidir.

Haber 31-08-22 13:52

Radyofrekans ablasyon tedavisi nedir? Nasıl uygulanır?

Radyofrekans ablasyon tedavisi, girişimsel onkolojik ve girişimsel radyolojik tedavi yöntemlerinden biridir. Karaciğer kanseri, böbrek kanseri, akciğer kanseri, tiroid nodülleri gibi tümörlere uygulanmaktadır.

Haber 23-08-22 15:05

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarifini verdi! Tiroid için mucizevi kür

Tiroit hastalıkları toplumda sıklıkla görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Genel sağlığı oldukça etkileyen bu hastalıklara sahip kişilerin beslenmesine ekstra özen göstermesi gerekiyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tiroid hastalıklarına iyi gelecek dereotu kürünün tarifini verdi.

Haber 18-08-22 14:59

Tiroide, mide ağrısı ve ishale neden oluyor! O kadar çok zararı var ki...

Sıcak yaz günlerinde soğuk su içmek cazip gelebilir. Ancak soğuk su sizin anlık olarak serinlemenize yardımcı olur. Vücudunuzda yarattığı tahribat ise inanılmaz! Buzdolabından çıkar çıkmaz içilen soğuk su birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Tiroid, ishal ve mide ağrısı ön plana çıkan şikayetlerden sadece bir kısmı.

Haber 11-08-22 07:00

Hamilelikte hangi tarama testleri uygulanmalıdır?

Hamilelikte birçok tarama testi bulunmaktadır. Bunlar arasında en başta genel rutin kan testleri bulunur. Hastalarımızın kan testlerine, tiroid testlerine, mikrobiyolojik testlerine (Hepatit B ve C) ve gebeliğin ilerleyen trimesterlerinde zeka testlerine bakılıyor.

Kadin 30-07-22 14:51

Mutfağınıza bile sokmayın! Fazla kilo ve diyabete yol açıyor...

Hipotiroidisi olan bireylerin, tükettiği gıdalara dikkat etmesi gerekiyor. Haberimizde, tiroid normal salgılanmasına müdahale edebilecek bazı gıdalar yer alıyor. İşte o gıdalar...

Haber 15-07-22 12:25

Medipol Üniversitesi'nden 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü'nde bilgilendirme

Medipol Üniversitesi Esenler Hastanesi Uzm. Diyetisyen Canel Öner Sayar: - "Ev yapımı ya da kaliteli çikolata, fiziksel, zihinsel ve ruhsal açıdan tam bir şifa deposuyken, yapay tatlandırıcılı, katkılı olanlar tiroid hastalıklarından obeziteye, kalp damar hastalıklarından diyabete kadar pek çok soruna zemin hazırlıyor"

Yurthaber 07-07-22 10:09

Diliniz büyümeye başladıysa dikkat! Hashimoto hastalığı nedir, neden kaynaklanır?

Hashimoto Hastalığı, bağışıklık sistemimizin boynumuzda yer alan tiroid bezine saldırması ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu durum tiroid bezinin iltihaplanmasına ve uzun dönemde yeterince tiroid hormonu salgılanamamasına (hipotiroidizm) neden olur.

Haber 02-07-22 15:50

Tiroid hastalığına mucize gibi çözüm: Ceviz kürü! Ceviz kürü nasıl yapılır?

Tiroid, günümüzde çoğu kişide olan çoğu kişinin de geç fark ettiği hastalıklardan biridir. Temel görevlerinden biri vücut metabolizmasını ayarlayan T3 ve T4 hormonlarını salgılamaktır. Tiroid bezinin normal düzeyden az ya da aşırı hormon salgılamasına bağlı olarak, diğer organlar da hızlı ya da yavaş çalışır. Vücudu baştan aşağıya etkileyen tiroid hastalığına karşı ceviz kürünü deneyebilirsiniz.

Haber 25-06-22 07:59

Bu şikayetleriniz varsa dikkat! Hemen doktora gidin

Tiroid hastalıkları herkeste görülebilen hastalıklardan. Sıklıkla karşılaşılan tiroid hastalıkları önemsiz görülüp geçiştirilse de çok ciddi sağlık sorunlarına zemin oluşturuyor. Bu sebeple tiroid hastalıklarının gösterdiği belirtilere dikkat ederek doktora başvurmak gerekiyor.

Haber 11-06-22 15:22

Tiroid hormonlarının anormal salgılanmasına neden oluyor! İşte uzak durmanız gereken gıdalar

Tüketilen gıdaların, tüketim alışkanlıklarının insan sağlığı üzerinde oldukça etkisi bulunuyor. Sağlığa yararlı olmayan birçok gıda bulunuyor. Şeker, oldukça zararlı besinlerin başında geliyor.

Haber 29-04-22 01:04

Tiroid derdine deva! Bu kürü her gün uygulayın, sonuçlar inanılmaz!

Tiroid hastalığı kişinin hayat kalitesini düşürüyor. Bunun için, birkaç tane cevizi su bardağında birkaç gün bekletin ve cevizi yiyip suyunu için. Bunu her gün tekrarlarsanız değişikliği birkaç haftada göreceksiniz...

Haber 17-03-22 00:43

Tiroid hastalığınıza iyi gelecek mucizevi kür

Tiroid hastalıkları birçok soruna yol açarak hastanın hayatını olumsuz etkilemektedir. Bu sorunlar önemli hastalıklara zemin oluşturmaktadır. Tiroid hastalıklarının daha ciddi sonuçlara yol açmaması için mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Haberin içeriğinde yer alan kür ile tiroid rahatsızlıklarınızı azaltabilirsiniz.

Haber 08-03-22 17:37

Geceleri bacağa giren kramp ciddi hastalıkların belirtisi olabilir

Medipol Esenler Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi İlknur Topal: - "Kramp, böbrek, kalp, damar, diyabet, tiroid gibi önemli hastalıkların yanı sıra vitamin eksikliklerine karşı vücudun ilk uyarı sistemlerinden biridir"

Yurthaber 10-02-22 09:45

Tiroid hastaları nasıl beslenmeli?

Tiroid hastalarının yemek düzenlerine ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Yememeleri gereken gıdaları tüketmeleri hastalıklarını büyük ölçüde olumsuz etki ediyor. Bazı gıdalar ise olumlu yönde etkileyerek hastalığın seyrinde yardımcı oluyor. Tiroid hastalarının neleri yemeli neleri yememeleri gerektiğini merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 08-02-22 14:20

Fukuşima felaketi sonrası kansere yakalan 6 gençten 5,4 milyon dolarlık dava

Fukuşima Nükleer Santrali'nde 11 yıl önce meydana gelen kaza sonrası tiroid kanserine yakalanan altı genç, santrali işleten Tokyo Elektrik Enerjisi Kurumu (TEPCO)'na 616 milyon yen'lik (yaklaşık 5,4 milyon dolar) dava açtı. 2011'de yaşları 6-16 arasında değişen gençlerin yıllardır süren adalet arayışı ve açtıkları bu dava Japonya'da bir ilk ve emsal teşkil edebilir.

Haber 27-01-22 16:35

Uzmanından donuk omuz sendromuna karşı uyarılar

Medipol Mega Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümünden Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan: - "Yakın zamanda omuz bölgesinde kırık, yaralanma gelişen ya da ameliyat geçiren kişilerde, şeker hastalığı, tiroid hastalıkları, tüberküloz, parkinson, kalp ve damar hastalıkları gibi rahatsızlıklarda donuk omuz sendromu gelişme riski artar" - "Donuk omuzda belirtiler tipik olarak yavaş yavaş başlar, zamanla kötüleşir ve sonrasında 1 ila 3 yıllık bir süre zarfında ağrı, tutukluk ve hareket kısıtlanmasının azalması beklenir"

Yurthaber 24-01-22 10:01

Saç dökülmesinden nasıl kurtulabilirsiniz? Saç dökülmesinin nedenleri ve çözümleri

Kadın erkek demeden milyonlarca kişinin yaşadığı tahmin edilen saç dökülmesi probleminin birden fazla nedeni olabilir. Erkek tipi saç dökülme ile kadın tipi saç dökülmeler arasında farklılıklar olduğunu belirten uzmanlar, kadınlarda yaşanan saç dökülmeleri ile ilgili ilk olarak hormonal bozukluk olup olmadığının araştırılması gerektiğini dile getirdi. Erkeklerde erkeklik hormonu, böbrek üstü bezi hormonu, tiroid hormonu, süt hormonu ile ilgili araştırmalar yapılması gerektiğini belirtiyorlar.

Haber 18-01-22 10:08

Herkesin başına gelebilir! Tiroid kanseri olduğu söylendi gerçek bambaşka çıktı

İstanbul'da bir kişiye vücudunda yaygın ağrılar olması üzerine başvurduğu hastanede tarafından tiroid kanseri tanısı konuldu. Hasta, başka bir hastane ve hekime başvurduğunda kanser olmadığını, paratiroid adenomu olduğunu öğrendi. Paratiroid adenomlarının radyolojik görünümlerinin tiroid kanserlerine çok benzediğini belirten Prof. Dr. Erhan Ayşan "Diğer yandan boyunda görülen her kitleye hemen iğne biyopsisi yapılması da bir başka yanlış" dedi.

Haber 07-01-22 10:35

Hashimoto hastalığı belirtileri ve tedavisi nedir?

Bağışıklık sisteminin boyunda yer alan tiroid bezine saldırmasıyla ortaya çıkan hashimoto hastalığı, tiroid bezinin iltihaplanmasına ve uzun dönemde yeterince tiroid hormonu salgılanamamasına (hipotiroidizm) neden olur. Hashimoto hastalığı tedavisi ve belirtileri ile ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal konu hakkında merak edilenleri anlattı.

Haber 12-10-21 09:08

Uzman isim uyardı! Hamilelikte tiroid bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir

Hamilelik döneminde yaşanan biz dizi fizyolojik ve hormonal değişikliklerin tiroid hormonlarını da etkilediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melis Koçer Yazıcı, “Gebelikte yaşanan tiroid hastalıklarının hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından yakından takip edilmesi gerekiyor” dedi. Yazıcı, tedavi edilmeyen şiddetli hipotroidin bebeğin beyin gelişimini de etkileyebildiğini söyledi.

Haber 09-08-21 09:39

Stres bu hastalığa yol açıyor! İşte risk altındaki meslek grupları

Çağın hastalığı olan stresin tiroid hastalıklarını tetiklediğine dikkat çeken Endokrin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erhan Ayşan, “Finans, bankacılık, ekonomi sektöründe olanlar ve doktorlar risk altında. Stres tiroid başta olmak üzere tüm endokrin hastalıkları başlatabilir. Önemli olan süreci iyi yönetmektir” dedi.

Haber 08-06-21 11:32

İzleyicilerin dikkati sayesinde Demi Jones’un hayatı kurtuldu!

Aşk Adası yıldızlarından Demi Jones, tiroid kanseri ile mücadelesi hakkında konuştu. Koronavirüs pandemisi yüzünden yaptırmak istediği testlerin tam altı kez iptal edildiğini dile getiren genç yıldız hastalığının teşhisi konulduğunda çok sinirlendiğini söyledi.

Magazin 02-06-21 07:43

Mine Tugay takipçisiyle dalga geçti! 'Saçlarıma tiroid düşünüyorum'

Sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çeken Mine Tugay yine hayranlarını mest etti. Tugay kendisine gelen bir yorumla da dalga geçti.

Magazin 15-05-21 14:28

Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte hayat hikayesi…

30 seneyi aşkın tıbbi tecrübesiyle hastalarına genel cerrahi uzmanı olarak hizmet veren Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş, Meme ve Tiroid Cerrahisi, Onkolojik Cerrahi, Obezite ve Metabolizma Cerrahisi, Sindirim Sistemi Cerrahisi, Karaciğer ve Safra Yolları Cerrahisi alanında çalışmalarını sürdürüyor.

Haber 27-04-21 10:07

Kanser tedavisi gören 61 yaşındaki kadın 4. kattan atlayarak intihar etti

Pendik’te tiroid hastası olan ve kanser tedavisi gören Ayşe Çalışır isimli 61 yaşındaki kadın, 4.

Haber 31-03-21 12:53