Tkdk Haberleri

Sivas'ta devlet desteğiyle kurulan mantar üretim tesisi kadınlara istihdam sağlıyor

Sivas'ta, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) hibe desteğiyle kurulan ve 10 kadının istihdam edildiği tesiste günlük yaklaşık 1 ton kültür mantarı üretiliyor.

Yurthaber 06-03-2024 11:55

Fabrikasının çatısına GES kurdu, elektrik giderini yarı yarıya azalttı

Muş'ta plastik bidon ve ambalaj ürünleri üretimi yapan Masum Özdemir, yıllık elektrik tüketiminin yarısını fabrikasının çatısına kurduğu güneş enerjisi santralinden (GES) karşılıyor.

Yurthaber 30-11-2023 11:12

Devlet desteğiyle kurdukları çiftlikten günlük 600 litre süt elde ediyorlar

Sivas'ta ata mesleği besiciliği bir asırdır sürdüren Şimşek ailesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun hibe desteğiyle 5 bin metrekarelik alan üzerine süt sığırcılığı tesisi kurdu - Halil Şimşek: - "Şu anda 45 hayvanım var. Bunlardan 30'u süt sığırcılığına yönelik ve tam kapasiteyle çalışıyorum"

Yurthaber 29-09-2022 11:43

Van'da devlet desteğiyle kurulan tesisten 20 şehre mantar satılıyor

Tuşba ilçesinde 25 milyon liralık yatırımla 5 bini kapalı 24 bin metrekare alana kurulan tesiste, 38 kişi istihdam ediliyor - Tesis müdürü Kubilay Çağrı Gidersu: - "20 ile hitap ediyoruz. Yıl sonunda ihracat yapma hedefimiz var. Gürcistan başta olmak üzere Dubai ve Irak gibi ülkelere ürün göndermeyi planlıyoruz"

Yurthaber 23-09-2022 11:12

Tkdk

Tkdk Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tkdk Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Van'da sıcak su kaynakları termal otel projesiyle ekonomiye kazandırılacak

Türkiye'nin en soğuk yerleşim yerlerinden Çaldıran'da, jeotermal kaynakların değerlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında kaba inşaatı tamamlanan tesiste, kayak merkezi, kaplıca, sauna, apart villalar, havuzlar, aquapark ve spor salonları bulunuyor - Proje koordinatörü Yusuf Taşkın: - "50 milyon lira yatırım yapıldı ama bu devam ediyor. Yılın her döneminde, en soğuk günlerde bile girilebilecek havuzlar yapacağız. İzlanda'daki mavi lagünler gibi burada da kışın ortasında sıcak su keyfi yaşanacak"

Yurthaber 22-09-2022 12:21

Devlet desteğiyle kurulan tesiste atık orman ürünleri ekonomiye kazandırılıyor

Yozgatlı bir girişimci, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteğiyle köyünde kurduğu tesiste bir tür katı yakıt olan pelet üretiyor - Girişimci Kazım Erdoğan: - "O kadar büyük bir talep var ki ürün yetiştiremiyoruz"

Yurthaber 20-09-2022 11:08

Denemek için başladığı karabuğday üretiminde devlet desteğiyle ihracata başladı

Çankırı'da karabuğday yetiştiren İsmail Akbaş : - "Ürünlerimizi Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre'ye gönderdik. Arap ülkelerine de göndermeyi düşünüyoruz"

Yurthaber 12-09-2022 11:17