Tohum Haberleri

Muş'ta 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı

Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Mera Islah ve Amenajman Projesi" kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı.

Yurthaber 19-04-2024 14:36

Ayçiçeği için yeni karar! Süre uzatıldı

Yağlık ayçiçeği tohumunda yüzde 12'ye, ham ayçiçeği yağında yüzde 22'ye düşürülerek uygulanan gümrük vergisine ilişkin düzenlemenin 22 Nisan'a kadar devam etmesi kararlaştırıldı.

Finans 05-04-2024 12:01

Ham ayçiçeği yağı ve tohumu için vergi kararı

Yağlık ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12 gümrük vergisi, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.

Finans 26-01-2024 08:03

İzmir’de bulundu, büyük heyecan yarattı! İlk kez böyle bir şeyle karşılaştılar…

İzmir’de bulunan tarihi bir kalıntı büyük heyecan yarattı. Bornova’da devam eden Yassıtepe Höyüğü'ndeki kazılarda 5 bin yıl öncesine ait Anadolu'nun en eski incir çekirdekleri bulundu.

Haber 09-01-2024 11:27

Endonezya'dan getirdi, taleplere yetişemiyor! Kilosu 100 bin lira

Endonezya'nın Açe bölgesinden getirdiği fasulye tohumunu bahçesine eken Usame Sofoğlu, taleplere yetişemiyor. "Kacang panjang" isimli fasyulyenin dünyanın her yerinde yetiştiğini, Türkiye'de ise sadece kendi bahçesinde bulunduğunu ifade eden Sofoğlu, "Bunlar kendi vatanında iki buçuk metreye kadar uzayabiliyor. Biz burada bir, bir buçuk metreyi hedefledik. Hedefimize de ulaştık" dedi. Bu fasulyenin tohumunun tane fiyatı 20 lira, 10 gramı ise bin liradan satılıyor. İşte detaylar...

Finans 06-10-2023 09:30

Manavgat yangınında zarar gören alanların tamamına yakını ağaçlandırıldı

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Manavgat yangınında zarar gören alanlarda 5 milyon 170 bin fidanı ve 153 bin 520 kilogram ağaç tohumunu toprakla buluşturdu

Yurthaber 28-07-2023 13:29

Milli ve yerli tohumlar tarla gününde görücüye çıktı

Tarımsal üretimde dışa bağımlılığın minimuma indirilmesi ve üretimde kalkınmayı sağlarken gıda arz güvenliğinin de kontrol altına alınmasına katkı sağlayacak 15 yerli ve milli tohum çeşidi, sektör temsilcilerinin buluştuğu etkinlikte tanıtıldı.

Yurthaber 15-06-2023 09:49

Ağrı'da devlet destekli projelerle tarımsal ürün çeşitliliği artıyor

Ağrı Valiliği, Tarım ve Orman Bakanlığı ile DAP Bölge Kalkınma İdaresince kentte tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla tohum ve sıvat dağıtımı ile makine tanıtım töreni gerçekleştirildi.

Yurthaber 17-05-2023 13:20

Diyarbakır'da yüzde 75 hibe ile 93 çiftçiye 169 ton çeltik tohumu dağıtıldı

Diyarbakır'da 93 çiftçiye yüzde 75'i hibe 169 ton çeltik tohumu verildi.

Yurthaber 27-04-2023 15:22

Ardahan'da üreticiye 72 ton patates tohumu ve 100 ton kavılca tohumu dağıtıldı

Ardahan'da "Alternatif Ürün Patates Üretimi farkındalığının Oluşturulması" projesi kapsamında 44 üreticiye 72 ton patates tohumu ile 199 üreticiye 100 ton kavılca tohumu dağıtıldı.

Yurthaber 26-04-2023 11:18

Kendi küçük etkisi büyük! Cinsel güç artırıcı bu tohum iltihaba ve kansere karşı koruyor

Yemeklerde kullandığımız gıdalar sağlığımız için oldukça faydalı olabiliyor. Eski Mısır'da şifa kaynağı olarak görülen ve Tutankhamun'un mezarında bulunan bir tohumun faydaları oldukça şaşırtıcı olabiliyor. Cinsel problemlerde kansere kadar birçok sağlık sorununda etkili sonuçlar sağlayan bu tohumu mutfaktan eksik etmemek gerekiyor.

Haber 16-04-2023 16:59

Mersin'de üretilen 13 ton barbunya tohumu depremzede çiftçilere dağıtılacak

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzede çiftçiler için Mersin'den hazırlanan 13 ton barbunya tohumu, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki üreticilere dağıtılacak.

Yurthaber 14-04-2023 13:08

Hurma çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır? Hurma çekirdeği kaç günde çimlenir, saksıda yetişir mi?

Dünya genelinde hurma çok fazla tüketilen meyvelerin arasında yer alır. Özellikle Ramazan ayında tüketimi çok popülerdir. İftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alır ve açlığın hurmayla giderilmesinin sağlık açısında faydalı olduğuna inanılır. Tropikal ve çöl şartlarında kolayca büyüyen hurmanın geçmişi sekiz bin yıl öncesine dayanır. Hurma bitkisi sıcak iklimlerde yetişir, tüm şartlar karşılandığında evlerde de yetiştirilebilir. Peki, hurma çekirdeği nasıl çimlenir?

Haber 10-04-2023 15:05

Kayısı çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır, dikilir mi? Kayısı çekirdeği nasıl ekilir, kaç günde çimlenir?

Kayısı bitkisi dünyanın birçok bölgesinde yetişebilen bir bitki çeşididir. Meyveleri çok faydalı olduğu gibi aroması da çok sevilir ve yaygın olarak tüketilir. Kayısının taze ya da kuru olarak tüketildiği aynı zamanda birçok yiyecek-içecek ürününde aromasının yer aldığı biliniyor. Türkiye’de en çok Malatya’da yetiştirilir. Kayısı bitkisinin bakımı oldukça keyifli ve yetiştirilmesi çok kolaydır. Küçük alanlarda bile yetiştirebilirler. Peki kayısı çekirdeği nasıl ekilir?

Haber 10-04-2023 15:04

Ananas çimlendirme nasıl yapılır? Ananas kaç günde filizlenir, toprağa nasıl dikilir?

Tropikal bir meyve olan ananas, yaz aylarında ferahlık sağlayan, severek tüketilen ve besin değeri oldukça fazla olan bir meyvedir. Aromasıyla birçok farklı kullanım alanında yer olan ananas yetiştiriciliği de merak edilen konular arasında yer alır. Ilıman iklimlerde rahatlıkla yetişen ananas, evde ortamında da yetiştirilebilir. Saksıda ananas yetiştirme mümkündür. Ananas yetiştirmek isteyenlerin bilmesi gereken birçok nokta bulunur. Ananas kaç günde filizlenir?

Haber 10-04-2023 15:03

Mandalina çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır, evde yetişir mi? Mandalina çekirdeği kaç günde çimlenir?

Turunçgiller familyasından gelen mandalinanın, Çin'de ortaya çıktığı düşünülmektedir. Clementine, Tangoro ve Satsuma, Owari'deki en yaygın mandalina çeşitlerinden sadece birkaçıdır. Mandalina kış mevsiminde hasat edilir ve tüm yıl boyunca pazarda bulunur. Mandalina çiğ olarak tüketilebilir bir meyvedir. Aroması tatlılarda, dondurmalarda ve şekerlemelerde yaygın olarak kullanılır. Yiyecekler haricinde kozmetik endüstrisinde de yaygın olarak kullanılır.

Haber 10-04-2023 15:03

Biber tohumu çimlendirme nasıl yapılır? Taze biber çekirdeği ekilir mi, biber tohumu ekimi nasıl olmalıdır?

Biberin ilk ortaya çıktığı yer Güney Amerika kıtasıdır. 16. yüzyıldan sonra tüm dünyaya yayılmış ve mutfakların vazgeçilmez bir ürünü olmuştur. Biberin birçok çeşidi bulunur ve her mevsim tüketilebilir. Avantajı evdeki saksıda bile kolayca yetişen bu bitkinin tohumunun kaliteli olmasıdır. Evde biber yetiştirmek isteyenlerin bilmesi gereken bazı önemli noktalar var. Biber tohumu çimlendirme ve ekilme işlemi nasıl yapılır?

Haber 10-04-2023 15:01

Konya Ovası'nda çiftçi mart ve nisan yağışlarından memnun

Türkiye'nin tahıl ambarı Konya'da, kışın beklenen kar ve yağmurun yağmaması nedeniyle ekilen tohumlarda bazı bölgelerde çürüme ve seyrelme olmasına karşın mart ve nisan yağışları çiftçinin yüzünü güldürdü.

Yurthaber 10-04-2023 12:22

Şeftali çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır, şeftali çekirdeği dikilir mi? Şeftali çekirdeği nasıl ekilir, kaç günde çimlenir?

Şeftali, rosaceae familyasından gelen yaz mevsiminde yetişen bir meyvedir. Sağlıklı yaşamın ve ölümsüzlüğün simgesi olarak bilinen şeftali, bol su içeren tatlı bir besindir. 2018’de yapılan değerlendirmelere göre dünyada en fazla şeftali yetiştiriciliğinin yapıldığı ülke Çin'dir. Çin’den sonra İtalya, Yunanistan, İspanya ve Türkiye en çok şeftali üretilen yerlerdir. Ülkemizde en çok şeftali yetiştirilen şehir Bursa’dır. Peki, şeftali çekirdeği dikilir mi?

Haber 20-03-2023 17:49

Ata tohumu nedir, özellikleri nelerdir? Ata tohumu ne işe yarar, nereden temin edilir, nasıl anlaşılır?

Günümüzde pek çok tohum çeşidi kullanılır. Yüzlerce hatta binlerce yıldır yapısıyla oynanmamış, genetiği bozulmadığı için kalitesini koruyan ata tohumu meyve ve sebzelerin yapısına besin değerinin artırılması bakımından olumlu bir işleve sahiptir. Günümüzde doğal yapısı bozulmamış tohumların tercih edilmesi oldukça yaygınlaşmıştır. Bu durum içeriğinde kimyasal içermeyen besinlerin üretiminde de yükseliş sağlamıştır. Peki, GDO’lu ürünlere karşı olarak ortaya çıkan ata tohumu ne işe yarar?

Haber 20-03-2023 17:47

Tohum çimlendirme nasıl yapılır, tohum çimlendikten sonra ne yapılır? Tohum ne kadar sürede çimlenir?

Çimlenme sayesinde embriyo tohumdan yükselir ve bir bitki dönüşür. Bu süreç bitki yetiştiricileri arasında tohum çimlendirme işlemi olarak bilinir. Çimlenme için uygun koşulları oluşturmak gerekir. Doğal ortamlarında kendiliğinden gelişebilen bitkilerin istenilen koşullarda yaşayabilmeleri için bu aşamaları yerine getirmek şarttır. Bazı tohumları uyandırmak kolaydır bazılarını uyandırmak ise daha zordur. Peki, tohum çimlendirme nasıl yapılır?

Haber 20-03-2023 17:44

Patates ekim zamanı hangi aylar, patates ekildikten sonra ne zaman çıkar? Patates ekimi nasıl yapılır, bahçeye patates ekimi nasıl yapılır?

Patates toprağın altında meyve bölümü tüketilebilen bir bitkidir. Yumru kısmının haricinde patates bitkisinin yaprakları da çeşitli şekillerde tüketilebilir. Yılın her zamanı bulunabilen ve hasat edilen bir bitki olduğundan birçok mutfağın temel gıda maddesidir. Patates yüksek oranda besleyici ve vitaminlidir. Çok fazla gübre ve katkıya ihtiyaç duymayan patatesin diğer sebzelere göre yetişmesi daha kolaydır. Peki, patates ekimi nasıl yapılır, patates ekildikten ne zaman sonra çıkar?

Haber 20-03-2023 17:43

Domates kaç günde bir sulanır ve nasıl bakılır? Saksıda ve açık tarlada domates yetiştirmenin püf noktaları nedir?

Domates dünyanın en çok tüketilen meyveleri arasında yer alır. Anavatanı Güney Amerika olan domates birçok dünya ülkesinde olmakla birlikte ülkemizde de yetiştiriliyor. Domates birçok mutfakta oldukça talep görüyor ve dört mevsim tüketiliyor. Talebin fazla olması domates yetiştiriciliğini destekleyen unsurlardan biridir. Bununla birlikte domates üretim işlemi oldukça verimli olduğundan çoğu üreticinin tercih ettiği bir üründür. Bahçede ve aksıda ve açık tarlada domates yetiştirmenin püf noktası

Haber 20-03-2023 17:39

Pamuk nerede yetişir, nasıl yetişir? Pamuk en çok hangi bölgede, ilde yetişir?

Pamuk yaygınlıkla endüstride kullanılan çok önemli bir maddedir. Bu maddenin elde edilebilmesi için 90 civarı ülkede sıklıkla yetiştirilir. Domates, biber ve diğer bitkiler gibi bakımı özenle yapılması gereken pamuk bitkisi, çalımsı ağaç biçiminde bir bitkidir. Asya ve Afrika kıtalarında yaygın olarak görülür. Pamuk yetiştiriciliğinde çok yağış almayan, sıcak bölgeler idealdir. Pamuk en çok hangi bölgede ve ilde yetişir?

Haber 20-03-2023 17:36

Kivi nerede yetişir, hangi iklimde yetişir? Kivi hangi mevsimde, nasıl yetişir?

Tüylü kabuğuyla birçok kişi tarafından iç gıdıklayıcı olarak bilinen kivi, içeriğindeki C ve E vitaminleriyle bol bol tüketilmesi gereken bir meyvedir. Çin’de ortaya çıktığı ve Dünyaya buradan yayıldığı bilinir. Kivi siyah minik çekirdekleri bulunan, olgunlaştığında yeşil bir renge bürünüp, tatlanır. Ham hâlindeyken daha ekşi bir tadı vardır. Nemli ve yağışlı ortamları seven kivi hangi iklimde yetişir?

Haber 20-03-2023 17:36

Avokado nerede yetişir, nasıl yetiştirilir? Avokado Türkiye'de yetişir mi, en çok hangi ülkede yetişir?

Birkaç yıl önce ülkemizde avokado çok fazla bilinen ve tüketilen bir meyve değildi. Haliyle yetiştiriciliği de söz konusu değildi. Son yıllarda özellikle sağlıklı beslenmeyle ilgilenenlerin ve sporcuların tüketmeye başlamasıyla birlikte popüler hâle geldi. Avokadonun içeriğinde sağlıklı yağlar olduğundan birçok kişi yağ tüketimini avokadodan sağlamaya başladı. İçeriğindeki sağlıklı bileşenlerden dolayı popülerleşen avokadonun yetiştiriciliği de yaygınlaşıyor. Peki, avokado nasıl yetiştirilir?

Haber 20-03-2023 17:35

Hibrit tohum nedir, avantajları nelerdir? Hibrit tohum nasıl elde edilir, GDO'yla farkı nedir?

Tarım alanında her geçen gün yaşanan gelişmeler, bu alanda yapılan çalışmaların daha büyük etkiler yaratmasını sağlar. Önemli bir konu olan hibrit tohum da tarım alanında gerçekleşen bir gelişmedir ve oldukça merak edilmektedir. Melez tohum olarak da bilinirler ve tarım açısından çok önemlidir. Tarım faaliyetlerinden daha fazla verim alınmasını sağlayan hibrit tohumlar, son dönemlerde giderek yaygınlaşmaktadır. Peki, hibrit tohum elde etmek için ne yapılmalıdır ve GDO'yla farkı nedir?

Haber 17-03-2023 16:33

Tohum ıslahı nedir, yöntemleri nelerdir? Tohum ıslahı nasıl yapılır, neden yapılır?

Tarım sektöründe daha fazla verim elde etmek için pek çok çalışma yapılır. Bunlar arasında tohum ıslahı da yer alır. Çok önemli bir çalışma olan tohum ıslahı sayesinde kaliteli ekin üretmek mümkündür. Ayrıca melezleme çalışmaları sayesinde raf ömrü daha uzun sebze ve meyve elde edilebilir. Bu sayede tarımla uğraşan kişiler daha yüksek verim elde edebilir. Tohumları korumak ve daha fazla çeşitlilik elde etmek için bu uygulamaya başvurulabilir. Peki, tohum ıslahı nedir, yöntemleri nelerdir?

Haber 17-03-2023 16:33

Gül tohumu çimlendirme nasıl yapılır? Evde gül tohumu nasıl ekilir?

Gül, laleden sonra hem ülkemizde hem de dünyanın diğer bölgelerinde en çok yetiştirilen çiçeklerden biridir. Kendine özel aroması ve görüntüsü nedeniyle en sevilen çiçeklerden biri olan gülün kırka yakın çeşidi vardır. Türkiye'de en çok gül yetiştirilen bölge Akdeniz bölgesidir ve şehir Isparta'dır. Gülün bakımı oldukça kolaydır. Gül ile ilgilenmek oldukça keyifli ve bir o kadar sabır gerektirir. Evde gül tohumu nasıl ekilir, gül tohumu çimlendirme nasıl yapılır?

Kadin 07-03-2023 17:50

Orkide tohumu çimlendirme nasıl yapılır, toprağa ekilir mi? Orkide tohumu kaç günde çimlenir?

Orkide tropikal iklimleri seven, dünyanın birçok noktasında yetişebilen, güzel kokusuyla bilinen bir çiçektir. 20 000’den fazla türe sahip olan orkidenin, Türkiye’de yetişen 24 farklı türü bulunur. Orkide ülkemizde en sevilen çiçekler arasında yer alır. Belli koşullarda yetişebilen bu bitki saksıda da büyütülebilir. Bu çiçeği sevenler ve yetiştirmek isteyenler, orkidenin nasıl yetiştirileceğini bilmesi gerekiyor. Orkide tohumu kaç günde çimlenir, toprağa ekilir mi?

Kadin 07-03-2023 17:50

Lavanta tohumu çimlendirme nasıl yapılır, lavanta tohumu toprağa nasıl ekilir? Lavanta tohumu kaç günde çimlenir?

Lavanta güzel kokulu, mor çiçekli bir Akdeniz bitkisidir. Güzel kokusuyla ünlü olan lavanta kozmetik ürünlerinin içeriğinde vazgeçilmez bir bileşendir. Ferahlatıcı özelliğiyle parfüm, oda kokusu ve deterjan gibi birçok maddenin içerisinde bulunabilir. Lavanta tohumu bulunması çok kolaydır. Bunun gibi tohumların ekilmesi gereken belli aralıklar bulunur. Ayrıca ekilecek tohumun bakımını da bilmek gerekir. Peki, lavanta tohumu toprağa nasıl ekilir?

Kadin 07-03-2023 17:49

Tohum çimlendirme nasıl yapılır, çimlendikten sonra ne yapılır? Evde tohum nasıl çimlendirilir, tohum hangi ortamda daha iyi çimlenir?

Tohumlar, bitkinin büyütleceği embriyorlardır denebilir. Tüketilen birçok meyve ve sebzenin çekirdeği aslında onların tohumudur. Çoğu insan bu çekirdekleri atık olarak görüp çöpe atar, ancak bitki yetiştirmek isteyen kişiler, çekirdeği tohum olarak kullanırlar. Bu tohumlar toprakla bir araya geldiğinde yeni bitkilerin canlanmasını sağlarlar. Bu noktada önemli olan tohumun çimlenmesi sağlamaktır. Çimlenme işlemi nasıl gerçekleşir, çimlendikten sonra ne yapılır?

Kadin 07-03-2023 17:29

Fiyatlar geçen seneye göre yüzde 200 arttı: Kabul edilir bir durum değil

Karamanlı çiftçiler artan fiyatlara isyan edip yetkililerden yardım istedi. Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram özellikle de mısır, ayçiçeği ve şeker pancarı tohumlarında geçen seneye göre yüzde 200 artış olduğunu belirterek bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Finans 02-01-2023 23:24

Marmaris'te ilkokul öğrencileri yanan alanlara 4 bin 250 tohum topu saçtı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ilkokul 2. sınıf öğrencileri, orman yangınlarında zarar gören alanların yeniden yeşermesi için 4 bin 250 tohum topunu doğa ile buluşturdu.

Yurthaber 27-12-2022 13:17

Etten daha fazla protein içeren 7 yiyecek

Protein, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu en temel besin ögelerindendir. Protein özellikle sporcuları diyetlerinde büyük önem taşıdığı için sık sık duyduğumuz besin ögesidir. Proteinin genellikle etten alınacağı düşünülür. Ancak bu eksik bilinen doğrulardandır. Et harici protein değeri çok yüksek gıdalar bulunmaktadır.

Haber 16-11-2022 09:28

Mardin’de 13 milyon liralık tohum projesi

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında, kent genelinde bin 828 çiftçiye yüzde 75 ile hibe edilecek sertifikalı kırmızı mercimek ve buğday tohumu dağıtımı başladı.

Yurthaber 08-11-2022 13:55

Hakkari’deki çiftçilere buğday ve tohum desteği

Hakkari Valiliği tarafından atıl ve kullanılmayan arazilerde üretimin artırılması amacıyla yürütülen çalışmalarda çiftçilere yüzde 75 hibeli 152 ton buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.

Yurthaber 04-11-2022 10:29

Akyurt’ta 30 ton tohum çiftçilere emanet

Ankara Akyurt Belediyesi ve Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğiyle Akyurtlu çiftçilere yüzde 75 hibeli buğday tohumu desteğinde bulunuldu.

Haber 03-11-2022 10:55

2023 yılının ata tohumları dağıtıma hazırlanıyor

Türkiye’nin en donanımlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar 80 İle 17 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı için dikimi yapılan ürünlerden elde ettiği tohumların kurutulması ve kontrol işlemlerine devam ediyor.

Haber 31-10-2022 15:11

Çiftçiye 83 ton tohum desteği

İzmit Belediyesi, 828 çiftçiye yaklaşık 83 ton nusrat cinsi buğday tohumu dağıttı.İzmit’te yetişen en verimli cins olarak belirlenen nusrat cinsi buğday tohumları, bu sene de çiftçiye hibe olarak dağıtıldı.

Haber 31-10-2022 12:49

Türkiye'nin en büyük tarım işletmesinde buğday tohumları toprakla buluşuyor

Şanlıurfa'da yaklaşık 1 milyon 663 bin dekar arazide tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde, 658 bin dekarlık alanda hububat tohumları toprakla buluşturulmaya başlandı.

Haber 31-10-2022 10:07

Silivri'de üretilen yerli tohumlar, Antalya'da yabancı alım heyetlerine tanıtıldı

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak: - "Yerli, milli ve sertifikalı tohumlarımızı Antalya'daki fuarda da sergiliyoruz. Misafirlerin ilgisiyle karşılaştık"

Yurthaber 20-10-2022 16:17

Samsun'da çiftçilere yerli buğday tohumu dağıtılacak

Samsun'da çiftçilere yerli buğday tohumu dağıtılacak

Yurthaber 15-10-2022 11:29

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Uşak'ta tohum dağıtım törenine katıldı

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Uşak'ta tohum dağıtım törenine katıldı

Yurthaber 14-10-2022 17:02

Burdur'da çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtıldı

Burdur'da çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtıldı

Yurthaber 14-10-2022 15:29

Samsun'da 3 yılda 11 binden fazla çiftçiye fide, fidan ve tohum desteği verildi

Samsun'da 3 yılda 11 binden fazla çiftçiye fide, fidan ve tohum desteği verildi

Yurthaber 12-10-2022 17:34

Mersin'de çiftçilere 43 ton yerli ve milli arpa tohumu dağıtımına başlandı

Mersin'de çiftçilere 43 ton yerli ve milli arpa tohumu dağıtımına başlandı

Yurthaber 12-10-2022 16:08

Mersin'de çiftçilere 50 ton ata buğdayı tohumu dağıtımına başlandı

Mersin'de çiftçilere 50 ton ata buğdayı tohumu dağıtımına başlandı

Yurthaber 11-10-2022 13:54

Mersin'de ormanlık alanlara 27 ton 250 kilogram kızılçam tohumu ekilecek

Mersin'de ormanlık alanlara 27 ton 250 kilogram kızılçam tohumu ekilecek

Yurthaber 05-10-2022 10:56