Toksin Haberleri

Tek başına tüketildiğinde vücudu toksinlerden arındırıyor! Detoks etkisi en yüksek doğal besinler

Etrafta dolaşan toksin ve toksik maddeler insan vücudunu etkisi altına alıyor. Vücudu toksinlerden arındırmanın en kolay yolu detoks yapmaktan geçiyor. Doğru bir şekilde uygulanan detoks uygulamaları bağışıklık sistemini ve sindirim sistemini güçlendirebilir, vücudun doğal detoks sürecini rahatlatabilir ve fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olabilir. İşte detoks etkisi en yüksek doğal besinler...

Kadin 2023-09-14 11:07:23

Bentonit kilinin faydaları neler? Bentonit kili ne işe yarar?

Bentonit kil volkanik kül, tüf ve lavların kimyasal ayrışması ile oluşan bir kil türüdür. İçerisinde bulunan elektromanyetik negatif yük sayesinde toksin ve bakterileri vücuttan atmaya yardımcı olur. Bentonit kil birçok farklı alanda kullanılabilen doğal ve etkili bir üründür. Cilt bakımından sindirim sağlığına kadar uzanan geniş yelpazesi ile bu doğal mucize, size sağlık ve güzellikte doğal bir dokunuş sunuyor.

Haber 2023-08-31 21:18:39

Sigara bağımlıları dikkat: 3 günde ciğerleri tertemiz yapıyor! Vücutta toksin bırakmıyor

Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan akciğer, kirli kanı yenileme görevi üstleniyor. İnsan sağlığı için büyük önem arz eden akciğerlerimize gözümüz gibi iyi bakmalıyız. Özellikle sigara kullanan kişilerin tercih edebileceği 3 malzemeli kür tarifi ile 3 günde akciğerlerinizi yeni doğmuş gibi yapabilirsiniz.

Haber 2023-07-11 19:36:57

Mineral ve vitamin deposu! İşte vücuttaki toksinleri söküp atan ve yeni doğmuş gibi yapan 9 besin

Hastalıklara davetiye çıkaran toksin birikimi günümüzde en fazla görülen sağlık sorunlarından biridir. Zararlı olan bu toksinler hücrelerin bozulmasına yol açar. Vitamin ve mineral deposu olan bazı yiyecekler vücutta biriken toksini söküp atma konusunda birebir faydalıdır.

Haber 2023-06-12 21:10:00

Muğla'da cep telefonuyla kaydedildi! Zehirli uğur böceği alarmı

Muğla'da türüne az rastlanan zehirli uğur böceği olarak bilinen ‘Esus Cinnaberinus’ görüldü. Toksin vererek kaşıntı ve alerjiye neden olan böcekler için uzmanlar 'dokunulması bile tehlikeli' uyarısında bulunuyor.

Haber 06-06-23 14:52

Yağ yakıcı detoks suyu tarifleri önerileri: Zayıflamak için detoks suyu nasıl yapılır, kilo verdirir mi?

Pek çok çevresel etkenle birlikte yorgunluk, stres, anksiyete gibi durumlar da vücutta toksin birikimine neden olabilmektedir. Normal şartlarda bu toksinlerin vücuttan atılımı kendi kendine sağlanırken bunun yeterli gelmediği durumlarda çeşitli yöntemler uygulanabilmektedir. Hemen hemen herkes tarafından uygulanabilen detoks da bu yöntemlerden birisidir. Bu amaçla hazırlanan ve farklı uygulamaları bulunan detoks suyu nasıl hazırlanır?

Haber 07-04-23 16:21

Faydalarını duyanlar markete koşuyor! Vücuttaki zehri söküp atıyor

Tükettiğimiz bütün besinlerin sağlığımız üzerinde çeşitli etkileri var. Birçok hastalığa şifa olan ve vücuttaki zehri atarak iyileşmeyi kolaylaştıran bazı besinlerde bulunmakta. Bu besinlerin başında vücutta toksin bırakmayan tahin geliyor. Tahin başta olmak üzere vücuttaki zehri atan gıdaları sizler için derledik...

Kadin 23-03-23 16:19

7 günlük detoks diyeti listesi: Detoks diyeti nasıl yapılır, kaç kilo verilir?

Gün içerisinde hissedilen yorgunluk, cilt ve saçlarda gözlenen değişikliklerin pek çok nedeni bulunur. Günlük hayatımızda maruz kaldığımız katkı maddeli gıdalar, alkol, kafein, kirli hava ve sigara gibi toksin maddeler de bu nedenlerden birkaçıdır. Bu toksin maddelerden arınmak cilt, saç ve vücudun yenilenmesini sağlamak adına yapılan pek çok uygulama vardır. Bunlardan biri de detoks diyetleridir. Pek çok uygulaması bulunan detoks diyetiyle 7 günde kaç kilo verilir?

Haber 18-11-22 17:53

Taze dut yaprağı çayı neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Taze dut yaprağı çayı nasıl hazırlanır, nasıl demlenir?

Aktarlardan kolayca temin edilebilecek malzemeler ile evde hazırlanabilen bitki çayları insan sağlığına faydalı çeşitli özelliklere sahiptir. Bilinçli olarak tüketildiği zaman bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılır. Taze dut yapraklarından hazırlanan çayın da en bilinen faydası vücudu toksinlerden temizlemesi ve kanser hücrelerine karşı mücadele etmesidir. Ödem ve toksin attırıcı etkisiyle bilinen taze dut yaprağı çayı nasıl demlenir?

Haber 04-11-22 18:22

Bu 'uğur böceği' hiç masum değil! O ilde görüntülendi

Elazığ'da 'Esus Cinnaberinus' halk arasında ise zehirli uğur böceği olarak bilinen örümcek görüldü. Tekevler köyünde bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülenen zehirli örümcek, daha sonra gözden kayboldu. Uzmanlar "Eresus Cinnaberinus" cinsi örümceklerin bazı türlerinin zehirli olduğunu belirtiyor. Zehirli türler, çıplak elle dokunulduğunda toksin vererek kaşıntı ve alerjiye neden olabiliyor.

Haber 31-10-22 12:58

Daha çok Karadeniz Bölgesi'nde bulunuyor! Cinsel gücü artırıyor ama zehirlenmelere dikkat

Komar çiçeği ve Zifin çiçeği türü çiçeklerle beslenen arıların ürettiği 'orman gülü' ballarında Grayanotoksin' denilen toksin bulunduğu için zehirlenme vakalarının olabileceği kaydedildi. Prof. Dr. Abdulkadir Gündüz, ''Bu bölgede binlerce yıldır şifa amacıyla tüketilir. Ağrı kesici olarak, bağırsak düzenleyicisi olarak, hatta zindelik, cinsel gücü artırıcı olarak tüketilir. Balın zehirleme ihtimali değişik nedenlere bağlı olabiliyor'' diyerek dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Haber 08-10-22 09:30
bal

Limon suyunun faydalı olduğu düşünülüyor ama gerçekler farklı olabilir! Limon suyu faydalı mı?

Sağlıklı beslenme denilince ilk akla gelen bol su içmek oluyor. Bugüne kadar kilo vermek, toksin atmak isteyen birçok kişiye limon suyu içmesi önerilmiştir. Limon suyunun sağlık için oldukça faydalı olduğu düşünülüyor. Ancak bu bilginin doğruluğu sorgulanıyor. Limon suyu gerçekten faydalı mı? İşte cevabı...

Haber 08-09-22 12:03

Kokusu midenizi kaldırır, hastanelik eder! Etin bozulduğu nasıl anlaşılır, nelere dikkat edilmeli?

Bozulmuş et ateş, kusma, mide krampları ve ishal gibi semptomlara neden olan gıda kaynaklı hastalıklardan sorumlu patojenik bakteriler içerebilir. Ette en yaygın bulunan zararlı bakteriler Salmonella ve Shiga toksin üreten E. coli'dir. Etin bozulduğunu anlamak için dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var. Bununla birlikte etin saklama süresi ve şekli de etin bozulmasını hızlandıran adımlar olarak ön plana çıkıyor.

Yemek 23-08-22 09:08

Toksin ne demek? Toksin kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yeni bir dil öğrenirken çoğunlukla karşılaşılan problem, o dilin sözcüklerini öğrenmek ve anlamlarına tam olarak hakim olmaktır. Pek çok dilde, bir sözcüğün birden fazla anlamda kullanıldığı durumlar yaygındır. Bu anlam çeşitliliği kafa karışıklığına yol açabilir. Bu bağlamda anlamı araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Toksin ne demek? Toksin TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 17:48

Gıda zehirlenmesine ne iyi gelir? Gıda zehirlenmesi için evde doğal bitkisel çözümler de var: Zencefil ve elma sirkesi...

Gıda zehirlenmesi genellikle bozuk, kirli veya zehirli (kontamine) olan gıdaların tüketilmesinden sonra karşılaşılan bir durumdur. Gıda üzerinde bulunan bulaşıcı ve hastalık yapıcı organizmalar, bakteriler, mantarlar, virüsler ve parazitlerin yanı sıra bu canlıların oluşturdukları toksin maddeler gıda zehirlenmelerinin başlıca nedenleridir. Gıda zehirlenmesine ne iyi gelir? Gıda zehirlenmesinde evde uygulanabilecek doğal yöntemler arasında yer alan zencefil ve elma sirkesi nasıl kullanılmalı?

Haber 17-05-22 10:35

İkisini karıştırınca etkisi inanılmaz! İlaç gibi: Tek seferde bitiriyor

Kilo vermek isteyenlerin dikkat ettikleri konuların başında ödem birikimi oluyor. Ödem hem vücudu şiş gösterir hem de hastalıklara davetiye çıkarır. Aslında ciddi bir sağlık sorunu olan ödemin vücuttan bir an önce atılması gerekmektedir. Her bünye farklı olduğu için ödem atma süreci de kişiden kişiye değişmektedir. Ancak doğada bulunan iki güçlü toksin atıcı meyve sayesinde kolaylıkla ödemden kurtulabilirsiniz.

Haber 04-05-22 08:16

Kanser riskini artıran yağ: 200 kat daha fazla! Aralarında ayçiçek yağı da var

Yemeklerde kullanılan yağların içeriğindeki bazı maddeler ısındıkça ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan bu toksin kimyasalların çeşitli kanser türlerine neden oluyor. Özellikle en çok kullanılan dört yağın kullanılmaması ya da kullanılırken bazı şeylere dikkat edilmesi konusunda uzmanlar ciddi uyarılarda bulunuyor.

Haber 19-04-22 11:19

Karaciğeri korur, toksin atar! İşte sağlıklı karaciğer için en iyi 7 besin...

Doğal birçok yiyeceğin sağlığa yararları saymakla bitmez. Karaciğere yararıyla bilinen ve toksinlerden arındıran 7 besini haberimizde derledik. Bu besinler, karaciğer için en faydalı besinlerin başında geliyor.

Haber 16-04-22 00:17

Alışveriş yaparken kanser olmayın! Dikkat etmeniz gereken 3 hayati kural

Hayatın akışının en önemli unsuru beslenmedir. Beslenme ihtiyacını gidermek için sürekli gıda alışverişi yaparız. Marketlerden, çarşı ya da pazarlardan yapılan alışverişlerde çok dikkatli olunmalı. Özellikle hastalıklara davetiye çıkaran toksin birikiminin olduğu plastik paketli ürünlerden mümkün mertebe uzak durulmalıdır. İşte alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken 3 hayati kural...

Haber 19-03-22 08:17

Vücuttaki ödem nedir, nasıl oluşur? Ödem en hızlı nasıl atılır? İşte ödem atıcı besinler

Ödem, damar içinde dolaşan sıvının damarların dışına sızması sonucunda doku araları ile cilt altında sıvı birikmesidir. Vücutta su dağılımının, kas hücresinde ve kullanılan bölgede dengeli şekilde olması gerekiyor. Ancak aşırı kilo, stres, toksin maddelerin artışı gibi çeşitli nedenlerle vücudun lenf kanalları tıkanıyor ve vücuttan atılması gereken su drene edilemediği için ödeme neden oluyor.

Haber 22-02-22 11:46

Sadece iki malzemeyle böbreklerdeki toksini temizleyebilirsiniz

Böbreklerde biriken toksin sağlığınızı tehdit eden en önemli unsurlardan biridir. Maydanoz ve limon karışımından oluşan mucize kür tarifi ile böbrekleri toksinlerden arındırabilirsiniz. Vücuttan toksin atan en etkili besinlerin başında gelen maydanozu limonla buluşturduğunuzda, böbrekleri mucizevi bir şekilde temizleyerek sağlığınızı koruma altına alabilirsiniz.

Haber 04-02-22 13:59

Çorum Ticaret Borsası, insan ve hayvan sağlığını Toksin Ölçüm Laboratuvarı ile koruyacak

Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat: - "Ülkemizde bugün birinci sorun su ise ikinci sorun da toksinlerdir. Dünyanın neresine giderseniz gidin bundan sonra gündeme gelecek konulardan biri toksinlerdir, toksinlerin insana yaşattığı yıkımlardır"

Yurthaber 01-12-21 13:26

Hayvansal ürünlerde gıda sağlığını olumsuz etkileyen noktalara dikkat

Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Uzman Veteriner Hekim Öğüt Köse: - "Toksin içeren yemle beslenen hayvanlarda; canlı ağırlıkta azalma, performans kayıpları, nihai ürün kalitesinde bozulma ve bağışıklık sisteminin baskılanması sonucu enfeksiyonlara karşı direncin azalması gibi olumsuz sonuçlar ortaya çıkabiliyor"

Yurthaber 15-10-21 10:17

Vücuttaki zehirleri atan gıdalar! Bu besinler toksin falan bırakmıyor

Koronavirüs salgınıyla birlikte sağlığın ne denli önemli olduğunu anladığımız şu günlerde, hangi besinlerin vücudumuz için faydalı olduğu araştırılmaya devam ediyor. Biz bugün sizler için vücuttaki zehirleri atan gıdaları araştırdık. İşte o besinler.

Haber 11-08-21 16:34

Sepsis ne demek? Sepsis kriterleri nelerdir?

Kısaca kan zehirlenmesi olan sepsis, kana çeşitli bakteri, toksin gibi enfeksiyona yol açabilecek maddelerin karışmasıyla ortaya çıkar. Septik şoka yol açabilir. Bu yazımızda “Sepsis ne demek?, Septik şok nedir?, Sepsis kriterleri nedir?” gibi en sık merak edilen soruları yanıtladık.

Haber 23-12-20 15:17

Balon balığıyla ilgili dehşet verici açıklama: 30 insanı öldürecek toksin var, siyanürden 1200 kat daha zehirli'

Prof. Dr. Mehmet Cengiz Deval, balon balıklarının ‘altın zehirli kurbağa'dan sonra dünyadaki en zehirli ikinci omurgalı hayvan olarak kabul edildiğini söyledi. Deval, "Gonad, karaciğer, bağırsak, kas dokuları ve bazen de derileri Tetrodotoksin (TTX) olarak tanımlanan nörotoksin içerir. Siyanürden 1200 kat daha zehirli olan tetrodotoksin insanlar için de ölümcüldür. Bir balon balığında 30 yetişkin insanı öldürmeye yetecek kadar toksin vardır ve bilinen bir panzehir de yoktur" dedi.

Haber 03-12-20 12:27

Glutatyon ve bağışıklık sistemi etkisi ile ilgili bilimsel veriler

Glutatyon, vücut hücrelerinde yapılan güçlü bir antioksidandır. Yaşlanma, stres ve toksin maruziyetinin bir sonucu olarak seviyeleri düşer. Glutatyonu artırmak, oksidatif stresi azaltmak da dahil olmak üzere birçok sağlık yararı sağlar. Büyük ölçüde üç amino asitten oluşur: glutamin, glisin ve sistein.

Haber 25-11-20 12:24

Kalkık kaş ve çekik gözler için toksin uygulaması

Kalkık kaş ve çekik gözler son zamanların trendleri arasında yer alıyor. Çoğu kadının hayalindeki görünümün tamamlayıcısı olan Kalkık kaş ve çekik gözlere nasıl sahip olunur sorusunu Güzellik Danışmanı Şehnaz Askeroğlu cevaplıyor.

Haber 13-11-20 14:47

Adeta mideyi dezenfekte ediyor! Kimyon suyuyla...

Mide şişkinliğiniz bir türlü geçmiyorsa kimyon suyu şifasından faydalanabilirsiniz. Vücuttan toksin atmak isteyenlerin de tercihleri arasında yer alan kimyon suyu nasıl hazırlanır, nasıl kullanılır? Gelin hep birlikte öğrenelim...

Haber 20-10-20 09:03

Detoks diyeti nedir, nasıl yapılır?

Detoks diyetinin amacı, tamamen doğal beslenerek vücudu zehirleyen toksin maddelerden arındırmak, beslenme dengesizliğinden dolayı oluşan vitamin ve mineral eksikliğini gidermek, işlenmiş gıda, kafein, alkol gibi metabolizmayı yavaşlatan gıdaları vücuttan uzaklaştırarak bağışıklık sistemini güçlendirmektir.

Kadin 23-06-20 13:54

Akciğerleri temizleyen besinler nelerdir?

Sigara-tütün kullanımı, yoğun trafiğe bağlı egzoz dumanı, hava kirliliği… Birçok toksin madde farkında olarak ya da olmayarak ciğerlerimize giriyor. Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek, akciğeri temizleyen besinler konusunda önemli bilgiler verdi.

Yemek 03-04-20 10:52

Koronavirüs reyhan satışlarını ikiye katladı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye’de tıbbi aromatik bitki çeşitliliği kategorisinde Coğrafi İşaret Belgesi alan ilk ürün olan Arapgir’in mor reyhanına talep yüzde 50 arttı.Türkiye’de sadece Malatya’nın Arapgir ilçesinde yetişen ve 200’ün üzerinde aromatik değere sahip olan aynı zamanda çayı, şerbeti, reçeli, ezmesi yapılan mor reyhan ,sindirim sistemin temizleyici,bağışıklık sistemini güçlendirici ve toksin atıcı etkisiyle de tam bir şifa kaynağı.Korona virüsüne karşı tüketilmesi gereken en önemli ürünün Arapgir’in mor reyhanı olduğunu belirten Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, "Fesleğen ailesinden olan mor reyhanın, yılda dört kere ılıman bölgede yetiştirilir.

Yurthaber 15-03-20 17:25

Zonguldak'ta zehirlenen çiftin yiyeceklerinden alınan numuneler temiz çıktı

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, çiftin yiyecekte toksinin bulunduğu kısmı yemiş olabileceğini, yiyeceğin diğer kısımlarında bu toksin bulunmadığı için raporda çıkmamasının normal olduğunu kaydetti - Çiftin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor

Yurthaber 17-12-19 16:58

Giresun’da ilk kez anestezi altında ve ultrasonografi eşliğinde serebral palsi ameliyatı yapıldı

Halk arasında beyin felci olarak ta bilinen serebral palsi hastalığı ile ilgili Giresun’da ilk kez anestezi altında ve ultrasonografi eşliğinde ameliyat yapıldı.Başarılı geçen ameliyat ile 5 yaşındaki Bulem’e üst ve alt ekstremiteye botulinum toksin enjeksiyonu uygulandı.Konuyla ilgili olarak Giresun Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği Dr.

Yurthaber 10-12-19 14:33

Göbek eriten ve vücuttaki toksinleri atmaya yarayan kür tarifi

İşlenmiş gıda tüketimi, yağlı beslenme sadece vücutta kilo değil, fazla toksin birikimine de sebep olur. Vücutta fazla toksin birikimi ise çeşitli hastalıklara neden olabilir. Hem sağlığınıza kavuşmak hem de kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız gece tüketilen bu kür tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 05-12-19 15:10

Akciğerleri temizleyen besinler

Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek, akciğeri temizleyen besinler konusunda bilgiler verdi.Sigara-tütün kullanımı, yoğun trafiğe bağlı egzoz dumanı, hava kirliliği gibi birçok toksin maddenin farkında olarak ya da olmayarak ciğerlerimize girdiğini söyleyen Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek, “Toksin maddeler zamanla ciğerlerde birikerek çeşitli akciğer sorunlarına, tedavi edilmezse akciğer kanserine kadar neden olabiliyor.

Yurthaber 02-12-19 10:44

DEAŞ’ın patlayıcı uzmanı Gaziantep’te yakalandı

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü DEAŞ’ın patlayıcı ve silah uzmanı yakalanarak gözaltına alındı.Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında silahlı terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı Al-Saqri ağının yöneticilerinin sosyal medya hesaplarını kullanarak patlayıcı, kimyasal, biyolojik, toksin yapımı konusundaki uzmanlık bilgilerini kendisiyle paylaştığı değerlendirilen H.

Haber 26-11-19 18:54

Her derde deva siyah üzüm tezgahlarda yerini aldı

Bilecik’te faydası saymakla bitmeyen siyah üzüm pazar tezgahlardakini yerini aldı.Bilecik Merkez Hürriyet Mahallesi’nde kurulan Kapalı Pazar’daki tezgahlarda uzmanlar tarafından kalp, beyin, kolesterol, şeker hastalığı, kanser hücrelerinin oluşumunu engellemek, toksin arındırıcı gibi birçok derde deva olduğu söylenen siyah üzüm kilosu 5 TL’den tezgahlarda yerini aldı.

Yurthaber 14-10-19 13:45

Hekimler, tıbbi kozmetik uygulamasını önce kadavrada tecrübe ediyor

Medikal Estetik Tıp Derneği ve TOBB Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı tarafından gerçekleştirilen Kadavra Çalıştayı'nda hekimler, kadavra üzerinde kesi, dolgu, toksin ve ip uygulamaları yaptı - Medikal Estetik Tıp Derneği Başkanı Devrim Gürsoy: - "Kadavra eğitimi, hekimlerin tıp fakültesini bitirdikten sonra interaktif bir şekilde kadavra üzerinde tüm doku derinliklerine, anatomik olarak tüm doku katmanlarına saygı göstermesini ve doğru uygulama yapmasını sağlıyor. Eğitim, ilerleyen mesleki süreçlerinde komplikasyon ve yan etki yaşamamaları için son derece faydalı"

Haber 13-10-19 13:49

Sisteme dışarıdan bakmayı öğrenmeniz gerekiyor

Yazar Alev Alatlı: - "Öğretmenler olarak sizin ne yapıp yapıp sisteme dışarıdan bakmayı öğrenmeniz, nerede bozukluk var onu görmeniz gerekiyor" - "Nasihatnamelerde bir iş yapıyorum ve benimle birlikte hareket edin istiyorum. Beyin detoksu yapmaya çalışıyorum. Bu kitaplarla zihinlerin toksin atmasını sağlamaya çalışıyorum" - "Biz Türküz, elhamdülillah Müslümanız. Bizi en çok rahatsız eden şey adaletin olmamasıdır. Biz özgürlüklerden vazgeçeriz de adaletten geçmeyiz. Bizi en çok yaralayan adalettir"

Haber 30-09-19 22:10

Dünya’da her yıl 6 milyon bebekte Sepsis hastalığı görülüyor

Kana bakteri ve toksin karışması sonucu bağışıklık sisteminin çökmesiyle ortaya çıkan sepsis hastalığına bağlı olarak ölüm sayısının dünyada arttığını dile getiren Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç.

Yurthaber 24-09-19 10:10

Kırmızı altının hasadına başlandı

Gastronomi kenti Gaziantep’te yemekleri tadı sofraların baş tacı olan biberin hasadına başlandı.Gastronomi şehri olan Gaziantep ‘in Nurdağı İlçesi‘nde 17 bin dekarlık alana ekilen sofraların ve yemeklerin vazgeçilmezi olan biber ve acı salça yapımında kullanılan kırmızı biberin yaklaşık bir ay sürecek hasadına başlandı.5 aylık bir yetiştirme sürecinden sonra hasada gelen biberler toplanarak alfa toksin den uzak bir kurutma sistemine dikkat ederek kurutulmaya bırakılıyor.Toplanılan biberler çuvallanarak çöpleri çekilmek üzere ayrı bir alana getiriliyor.

Haber 31-08-19 14:11

Faydası saymakla bitmiyor

Bilecik’in faydası saymakla bitmeyen, her derde deva siyah üzüm tezgahlarda yerini aldı.Uzmanların kalp, beyin, kolesterol, şeker hastalığı, zayıflatma, kanser hücrelerinin oluşumunu engellemek, toksin arındırıcı gibi bir çok derde iyi gelen siyah üzüm tezgahlarda yerini aldı.

Haber 16-08-19 12:30

Türkiye'de 13 milyon migren hastası var

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Ömer Karadaş: - "Migren en yaygın görülen beyin hastalığıdır. Ülkemizde migren görülme sıklığı yüzde 16 civarındadır. Türkiye'de şu anda 13 milyon migren hastamız var" - "Hem ilaç çeşitliliğimiz var hem bu ilaçların dışında sinir blokajı, migren iğnesi, botulinum toksin uygulamalarının dışında da bilişsel davranış tedavi gibi yöntemler kullanılabiliyor"

Yurthaber 22-07-19 14:15

Türkiye'de 13 milyon migren hastası var

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Ömer Karadaş: - "Migren en yaygın görülen beyin hastalığıdır. Ülkemizde migren görülme sıklığı yüzde 16 civarındadır. Türkiye'de şu anda 13 milyon migren hastamız var" - "Hem ilaç çeşitliliğimiz var hem bu ilaçların dışında sinir blokajı, migren iğnesi, botulinum toksin uygulamalarının dışında da bilişsel davranış tedavi gibi yöntemler kullanılabiliyor"

Haber 22-07-19 14:14

Dışarıda yenilen yemek kısırlık nedeni

Sık sık dışarda yemek yiyen kişiler, evde yiyenlere göre, yüzde 35 daha fazla toksik kimyasallara maruz kalıyorlar. Özellikle hamburger ve sıcak sandviçler, diğer gıdalara göre daha fazla toksin içeriyorlar. Bu toksinler, gebeler ve gelişme çağındaki çocuklar açısından daha tehlikeli.

Kadin 05-07-19 17:10

3 günde bağırsakları temizleyen kür

İkinci beynimiz olarak bilinen bağırsakların sağlıklı çalışması için beslenme önemli bir aşama. Sağlıksız beslenme sonucunda bağırsaklarda toksin birikebilir. Bunun üstesinden gelmek için toksinlerden arındıran doğal kürden faydalanabilirsiniz.

Yemek 01-07-19 11:13

Botoks yaptırırken bunlara dikkat edin!

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. İlker İncebıyık, “Botox uygulamaları; ben burada alışılmışın aksine hangi durumlarda botox yaptıralım değilde hangi durumlarda yaptırmamak gerektiğinden bahsetmek ve bazı uyarılarda bulunmak istiyorum. Botilinum toksin, clostridum botilinum denen bakterinin bir salgısıdır, kaslarda geçici gevşeme ve felç yapar” dedi.

Kadin 15-05-19 12:18

Estetik cerrahide botoks kullanımı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, estetik cerrahide botoks kullanımını sizler için anlattı. Estetik cerrahide yüz, boyun ve el kırışıklıklarını yok etmek için yıllardır botoks kullanıyor. Botoks, clostridium botulinum bakterisi tarafından üretilen bir toksin türüdür. Enjeksiyon tekniği ile sinirlerden kaslara iletilen sinyalleri kısıtlar. Botoks enjekte edilen bölgelerdeki kaslar ile birlikte kırışıklar da gevşer ve rahatlar.

Trend 05-04-19 14:09