Tourism Sector Haberleri

Kurttepeli: “The internet market is expanding”

KURTTEPELİ: “THE INTERNET MARKET IS EXPANDING” Emre Kurttepeli is the creator of Mynet which is the first Turkish portal in Turkey. Mynet which he founded after he sold Fornet that was founded in 1996 with İzi Adato and sold to Koç.net is competing with the world. Emre Kurttepeli, the Chairman of Mynet, evaluated the development of internet and the future of the sector on the 5th anniversary of Mynet:

Finans 2023-07-06 12:38:24

Emre Kurttepeli becomes an Ashoka fellow

About Ashoka: Ashoka is leading a profound transformation in society. In the past three decades, the global citizen sector, led by social entrepreneurs, has grown exponentially.

Finans 2023-07-06 12:25:58

Emre Kurttepeli : “Entrepreneurship is a passion”

March 26th, 2014, Emre Kurttepeli participated in İTÜ Çekirdek “Coffee Talks” event. Told the story of the founding of Mynet, noticed important aspects related to Turkish entrepreneurship ecosystem and shared with participants his predictions regarding the future of Turkish Internet entrepreneurship sector.

Finans 2023-07-06 11:58:49

Emre Kurttepeli moderated a panel in the Hello Tomorrow: The Future of Energy

Hello Tomorrow Istanbul has brought identify leaders in energy efficiency, renewable, Internet of Things (IoT), predictive maintenance, battery/storage and other high-end technologies that can shape the energy sector.

Finans 2023-07-06 11:09:17

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi

Tourism X Boğaziçi Basketbol: 53 - Urla Belediyespor: 72

Yurthaber 23-09-22 20:24

FÜ öğretim üyeleri, “Ipard III projesi için 4 rapor hazırladı

Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından "Ipard III" projesi kapsamında ülke için önemli 4 rapor hazırlandığı bildirildi.FÜ’den yapılan açıklamada:"Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Avrupa Birliği’nin “TA/2020/SER0002 - Technical Assistance for Sectoral Analysis for Preparationof IPARD III Programme” projesi kapsamında Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından, Kırsal Kalkınma Altyapı Sektörü Analiz Raporu- Rural Infrastructure Sector Analysis Report, Yenilenebilir Enerji Sektörü Analiz Raporu- Renewable Energy Sector Analysis Report, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Kırsal İşletmelerin Geliştirilmesi İçin Değerlendirme Raporu-Assessment Report for Diversification of the Farm Activities and Rural Business Development, Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü Analiz Raporu - Fisheries and Aquaculture Sector Analysis Report” şeklindeki dört rapor, Türkçe ve İngilizce olarak Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri Prof.

Yurthaber 19-03-21 10:15

Antalya'ya eylülde gelen turist sayısı 1 milyonu aştı

Antalya, 'Safe Tourism: Güvenli Turizm' modeliyle koronavirüse rağmen dünyanın en çok turist ağırlayan illerinin başında geliyor. Eylül ayında Antalya'ya 1 milyon 17 bin 804 turist geldi. 1 Ocak'tan itibaren ise toplam 163 ülkeden 2 milyon 576 bin 537 turist rakamına ulaşıldı. Bu sayının 1 milyon 831'ini Rus turistler oluşturdu.

Finans 03-10-20 08:18

ESOGÜ Turizm Fakültesi’nin proje başarısı devam ediyor

KA205 Yüksek Öğrenim Alanında Stratejik Ortaklık türü kapsamındaki "Empowering Rural Tourism through Entreprenuership with Youth" (Ruralyouth) isimli proje 160 bin Euro bütçe ile Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof.

Yurthaber 30-07-20 12:37

SunExpress, Türkiye turizmini destekliyor

SunExpress Üst Yöneticisi Yardımcısı Ahmet Çalışkan - "Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın katkıları ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ve Alman Touristik Aktuell iş birliği ile önemli sayıda Alman turizm seyahat acentelerini İzmir’de ağırlayacağız" - "Amacımız, pandemi ile mücadelede Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın başlattığı 'Safe Tourism' uygulaması çerçevesinde alınan önlemleri misafirlerimize yerinde göstermek"

Yurthaber 15-07-20 10:29

Dünya Turizm Forumu Enstitüsü Başkanı Bulut Bağcı: 50 milyon kişinin işini kaybetmesi bekleniyor

Dünya Turizm Forumu Enstitüsü (World Tourism Forum Institute) Başkanı Bulut Bağcı, küresel turizm pazarının yıllık 1,7 trilyon dolar olduğunu belirterek, koronavirüs nedeniyle bu yıl 1 trilyon dolarlık kayıp beklediklerini ve sektörde 50 milyon çalışanın işini kaybetmekle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Finans 21-03-20 09:16

Bodrum International Optimist Regatta ön kayıtları tamamlandı

Bodrum Belediyesi’nin himayesinde bu yıl 8’incisi düzenlenecek Bodrum International Optimist Regatta (BIOR) ön kayıtları tamamlandı.Türkiye, Hırvatistan, İsveç, Avusturya, Ukrayna, Hollanda, Bulgaristan, Slovenya, Libya, Umman, Malta, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, , K.Makedonya, Gürcistan, Tayland, Fas, Mısır ve Rusya’nın yer aldığı 20 ülke 61 kulüpten 567 sporcunun ön kayıt yaptırdığı 8’inci Bodrum International Optimist Regatta, 3-7 Mart tarihleri arasında Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.Türkiye Yelken Federasyonu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrum Denizciler Derneği ve Akustik Tourism Center’ın da destek verdiği BIOR, 3 Mart Salı günü Kumbahçe Meydanından Bodrum Belediye Meydanına düzenlenecek kortej yürüyüşü ve açılış seremonisi ile başlayacak.

Yurthaber 08-02-20 14:20

Erciyes Tourism Investment Forum’da yatırımcılarla buluştu

TTYD tarafından İstanbul’da düzenlenen Turizm Yatırım Forumu’nda Erciyes’in ve bölgenin zengin turizm potansiyeli anlatılarak yatırımcılar Erciyes’e davet edildi.Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) tarafından ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteği ile düzenlenen ’Turizm Yatırımcıları Forumu’ ulusal ve uluslararası turizm yatırımcılarının katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirildi.

Yurthaber 03-02-20 12:23

Kurttepeli: “The internet market is expanding”

**KURTTEPELİ: “THE INTERNET MARKET IS EXPANDING”** Emre Kurttepeli is the creator of Mynet which is the first Turkish portal in Turkey. Mynet which he founded after he sold Fornet that was founded in 1996 with İzi Adato and sold to Koç.net is competing with the world. Emre Kurttepeli, the Chairman of Mynet, evaluated the development of internet and the future of the sector on the 5th anniversary of Mynet:

Finans 31-01-20 14:23
big

Emre Kurttepeli becomes an Ashoka fellow

About Ashoka: Ashoka is leading a profound transformation in society. In the past three decades, the global citizen sector, led by social entrepreneurs, has grown exponentially.

Finans 31-01-20 13:52

Emre Kurttepeli : “Entrepreneurship is a passion”

March 26th, 2014, Emre Kurttepeli participated in İTÜ Çekirdek “Coffee Talks” event. Told the story of the founding of Mynet, noticed important aspects related to Turkish entrepreneurship ecosystem and shared with participants his predictions regarding the future of Turkish Internet entrepreneurship sector.

Finans 31-01-20 13:17

Emre Kurttepeli moderated a panel in the Hello Tomorrow: The Future of Energy

Hello Tomorrow Istanbul has brought identify leaders in energy efficiency, renewable, Internet of Things (IoT), predictive maintenance, battery/storage and other high-end technologies that can shape the energy sector.

Finans 31-01-20 12:48

Dünyanın önde gelen otel yatırımcıları Turizm Yatırımları Forumuna katılacak

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği tarafından, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle 28-29 Ocak'ta gerçekleştirilecek "Tourism Investments Forum 2020" için dünyanın önemli turizm markaları İstanbul’a geliyor

Finans 26-01-20 13:18

North Korea to offer medical tourism

North Korea is planning to venture into medical tourism, the official newspaper of the country's ruling party Rodong Sinmun reported on Friday.

Haber 06-12-19 14:47

Türkiye’ye 117 ülkeden getirdiği turistler ile 2023 hedeflerine odaklandı

SAN Tourism Software Group (SAN TSG) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk, Türkiye’nin 2023 hedeflerine odaklandıklarını belirterek, "Küreselde 70 ülkede yazılımlarımız kullanılıyor.

Finans 03-12-19 11:19

Türkiye, sağlık turizminde Mısır’a açılıyor

Türkiye’nin, dünyanın önemli sağlık turizmi destinasyonlarından biri olmasını güçlendirecek önemli bir adım atan Sianji Hotels, Mısırlı Boulevard Tourism Development Company ile Wellness otel sözleşmesi imzaladı.

Haber 02-12-19 10:33

Büyükşehir, Londra ve Selanik’te

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği yetkilileri, Londra ve Selanik’te düzenlenen uluslararası turizm fuarlarına katılarak, şehrin tanıtımına katkıda bulundu.Londra’da 40 yıldır düzenlenen WTM Uluslararası Turizm Fuarı (Word Travel Market) ile Yunanistan’ın sektörel en büyük fuarı olan ve Selanik’te gerçekleştirilen Philoxenia International Tourism Exhibition, bu yıl da kapılarını ziyaretçilere açtı.

Finans 16-11-19 13:29

Uzak Doğu’da Bursa’ya büyük ilgi

Bursa’nın sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel değerleri dünyanın farklı ülkelerindeki fuarlarda tanıtan Bursa Büyükşehir Belediyesi, son olarak Japonya’nın en önemli fuarı Tourism Expo Japan’da Uzak Doğulu turizmcilere Bursa’yı anlattı.Bursa’nın turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi adına öncelikle kentin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal değerlerin en iyi şekilde tanıtılmasını hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, uluslararası fuarlarda boy göstermeye devam ediyor.

Yurthaber 30-10-19 10:29

Bilim dünyası Türkiye turizmini tartışacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un onur kurulu üyesi olduğu 20’nci Ulusal Turizm Kongresi (UTK20) ile 4’üncü Uluslararası Turizm Kongresi bilim dünyasını Türkiye turizmi için bir araya getirecek.Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ve Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünün ev sahipliğinde düzenlenecek iki büyük kongre ile Kanada’dan Endonezya’ya 10 ülke Türkiye turizmini masaya yatıracak.Türkiye’de turizmin bilimsel bir platformda tartışılmasına olanak sunan ve artık geleneksel hale gelen 20’nci Ulusal Turizm Kongresi (UTK20) ile 4’üncü Uluslararası Turizm Kongresi (4th International Tourism Congress - ITC2019) 16-19 Ekim tarihleri arasında Eskişehir Anemon Otel’de gerçekleştirilecek.Fransa, Almanya, İngiltere, Kanada, Polonya, İran, Endonezya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Bosna Hersek gibi çok sayıda ülkeden davetlinin bir araya geleceği buluşmada Türkiye turizminin geleceğine yönelik bilimsel bir tartışma ortamı oluşturulacak.Sürdürülebilir turizm, turizm pazarlaması, turizm sosyolojisi, gastronomi ve yönetim alanlarında yaklaşık 100 uluslararası, 200 ulusal bildirinin gönderildiği kongrelerin bu yılki ana teması ise “Şehir Turizm” olacak.Ulusal ve uluslararası iki panelin de düzenleneceği buluşmalarda katılımcılar şehir turizminde yeni trendler, şehir turizminin geleceği ve kapasite, akıllı şehirler, şehirde yaşam kalitesi ve şehir turizminin pazarlanması gibi konularda bilgi paylaşımında bulunacak.

Haber 13-10-19 10:24

DHA DIŞ- Çavuşoğlu, BM’nin ‘Private Sector Engagement in Innovative Solutions for Achieving the SDGs’ etkinliğinde konuştu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Private Sector Engagement in Innovative Solutions for Achieving the SDGs’ başlıklı Birleşmiş Milletler etkinliğinde konuştu.

Haber 23-09-19 21:14

Albaraka Türk ICD ile murabaha sözleşmesi imzaladı

Albaraka Türk İslam Kalkınma Bankası Grubu'nun özel sektör kolu olan The Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD) ile 40 milyon dolar tutarında murabaha sözleşmesi imzaladı.    Bankadan yapılan açıklamada, murabaha sözleşmesinin Türkiye'de KOBİ'lerin büyüme ve verimliliğini desteklemek üzere, ICD CEO’su Ayman Sejiny ve Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku tarafından imzalandığı belirtildi.

Finans 21-08-19 12:47

Financial Services Confidence Index fell by 1.6 pts. in April

Financial Services Confidence Index (FSCI), which was obtained by weighting and consolidating the responses of 155 institutions operating in the financial sector, decreased by 1.6 points in April.

Haber 22-04-19 15:02

Alanya engelli turizmi için harekete geçti

Alanya Beleldiyesi, Avrupa Erişilebilir Turizm Ağı (European Network for Accessible Tourism) üyeliği için imza attı.Etik davranış kuralları ile engelli vatandaşlarla turistler için eşit hakların tanınması, , engellerin kaldırılması, bilgi birikimlerin arttırılmasıyla ilgili paydaşlarına aktarılması sağlayan ve Avrupa Komisyonunda destek verdiği Avrupa Erişilebilir Turizm Ağı üyeliği için Alanya Belediyesi imza attı.Yücel: “Turizmi erişilebilir kılmak için taahhütnamemizi imzaladık”Adem Murat Yücel, “2019 yılı itibarı ile üyelik işlemlerimizi tamamlayıp ENAT üyeleri tarafından uluslararası kabul gören herkes için turizmi erişilebilir kılmak için taahhütnamemizi imzaladık, bu süreç artık engelli vatandaşlarımızın ve ziyaretçilerimiz için daha hızlı ve emin adımlarla ilerleyecek.

Yurthaber 20-02-19 18:10

UK services sector PMI at weakest of last two years

Mahmut Can Emir / Istanbul, Dec.

Haber 05-12-18 17:40

ESOGÜ Tourism Camp kapanış toplantısı ve proje sergisi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından kabul edilen Tarımda İstihdam Sorununa Kırsal Turizm Yaklaşımıyla Çözüm Geliştirme; 2018 İnönü Örneği başlıklı projenin kapanış toplantısı ve proje sergisi ESOGÜ Turizm Fakültesi çok amaçlı salonda gerçekleşti.Toplantıda proje ile ilgili konuşan ESOGÜ Turizm Fakültesi Dekanı ve Proje Yürütücüsü Prof.

Yurthaber 31-10-18 10:55

Anadolu Üniversitesi’nde “Sınırların ve Medeniyetlerin Ötesinde Miras Turizmi” konuşuldu

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi, Mara Teknoloji Üniversitesi, Kuzey Arizona Üniversitesi Turizm Komisyonu ve Uluslararası Coğrafya Birliği’nin iş birliğiyle düzenlenen “The 11th Tourism Outlook Conference”, “Sınırların ve Medeniyetlerin Ötesinde Miras Turizmi” başlığıyla Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Saknat Merkezi’nde gerçekleştirildi.Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Doç.

Yurthaber 04-10-18 11:05

Anadolu’da uluslararası turizm konferansı başlıyor

Ev sahipliğini Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin yapacağı “The 11th Tourism Outlook Conference” 2-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.“Sınırların ve Medeniyetlerin Ötesinde Miras Turizmi” konusuyla düzenlenecek uluslararası kongreye farklı alanlardan araştırmacılar, profesyoneller, lisans ve lisansüstü öğrenciler katılırken doğal ve kültürel miras turizmi ile ilgili araştırma bulgularını tartışabilecek.

Yurthaber 26-09-18 16:01

Anadolu’da uluslararası turizm konferansı başlıyor

Ev sahipliğini Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin yapacağı “The 11th Tourism Outlook Conference” 2-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.“Sınırların ve Medeniyetlerin Ötesinde Miras Turizmi” konusuyla düzenlenecek uluslararası kongreye farklı alanlardan araştırmacılar, profesyoneller, lisans ve lisansüstü öğrenciler katılırken doğal ve kültürel miras turizmi ile ilgili araştırma bulgularını tartışabilecek.

Yurthaber 26-09-18 16:01

Bulgaria pledges to strengthen its banking sector in bid to join Eurozone

Bulgaria has committed to strengthening its banking sector, European Union officials said, two days before a eurozone finance ministers meeting that could shed light on the Balkan country's progress toward joining the euro.

Finans 11-07-18 09:30

Ukrayna'nın en güzel kızı seçildi

Ukrayna’nın Odessa şehrinde düzenlenen uluslararası güzellik yarışı ‘Miss Tourism International, Ukraine, Black Sea 2018’in kazananı Kırgızistanlı model Altınay Abdımomunova oldu.

Haber 08-07-18 09:58

Italy’s manufacturing sector grew strong in June

The headline IHS Markit Italy Manufacturing Purchasing Managers’ Index® (PMI®) picked up in June, rising to 53.3 from 52.7 in the previous month.

Haber 02-07-18 14:04

Germany manufacturing sector new orders fell by 2.5 pct.

Based on provisional data, the Federal Statistical Office (Destatis) reports that price-adjusted new orders in manufacturing had decreased in April 2018 a seasonally and calendar adjusted 2.5 percent on the previous month.

Haber 07-06-18 12:38

Bakan bir daha baktı! Kraliçe adayları Antalya'da

Antalya'da her yıl gerçekleştirilen Miss Tourism Eurasia 2018 Güzellik Yarışması kampının startı verildi.

Haber 05-06-18 07:37

French manufacturing sector growth stabilises in April

The IHS Markit France Manufacturing Purchasing Managers’ Index (PMI) posted 53.8 in April to signal a nineteenth consecutive improvement in the overall health of the French manufacturing sector.

Haber 02-05-18 14:05

Eurozone manufacturing growth slows again in April

The start of the second quarter saw a further slowing in the rate of growth in the eurozone manufacturing sector.

Haber 02-05-18 13:57

FMI y Honduras celebran reuniones técnicas para un nuevo acuerdo

Expertos analizan los resultados económicos del país en 2017, proyecciones del sector público, objetivos de política monetaria, energía y estrategias de crecimiento para el 2018.

Haber 03-04-18 16:21

El Producto Interno Bruto de Argentina creció un 2,9% en 2017

El Indec destacó que el sector de la economía del país sudamericano que más creció durante 2017 fue el de la pesca, con un 14,3%.

Haber 22-03-18 01:01

Otokoç-Avis Budget Yunanistan’daki Avis Budget'i satın aldı

Otokoç Otomotiv ve Avis Budget Group, Yunanistan’ın en büyük araç kiralama şirketlerinden biri olan Olympic Commercial and Tourism Enterprise SA’yı satın aldı.

Haber 15-03-18 17:29

Otokoç ve Avis'ten Yunanistan'da önemli satın alma

Otokoç Otomotiv ve Avis Budget Group, Yunanistan'ın en büyük araç kiralama şirketlerinden biri olan Olympic Commercial and Tourism Enterprise SA'yı satın aldı -Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı ve Otokoç Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Çimen: - "Otokoç, 90'ıncı yılında gerçekleştirdiği bu satın almayla, Türkiye ile birlikte 9 ülkede 80 bin adetlik araç filosuna ulaştı" - "Aktif büyüklüğü 455 milyon avro olan bu operasyon ile Yunanistan'da çok önemli bir yatırım gerçekleştirdik"

Haber 15-03-18 15:13

Turkey: Private sector loans from abroad on rise

Both long- and short-term loans from abroad rose in January, says Central Bank

Haber 15-03-18 11:38

BIOR yarışlarında Country Cup heyecanı

Bodrum International Optimist Regatta (BIOR) üçüncü güne Country Cup (Ülke Kupası) ile başladı.Country Cup’ta ilk iki gün yarışlarında gösterdikleri performansa göre en yüksek puanı alarak kendi ülkesini temsil etmeye hak kazanan optimistçiler yarıştı.Türkiye Yelken Federasyonu, Bodrum Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, B.B.Bodrumspor Yelken Şubesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Denizciler Derneği, Akustik Tourism Center ile Opti-Tur’un destek verdiği BIOR’da heyecan üçüncü gün yarışları ile devam etti.Yarış öncesi sabah saatlerinde, Bodrum Belediyesi Bodrumspor İçmeler Yelken Kulübü önünde hazırlanan kısa parkurda toplam üç etaptan oluşan Country Cup gerçekleşti.

Haber 10-03-18 15:05

Turkish banking sector net profit up over 20 pct in Jan

Banking sector receives $1.2B net profit in January, marking 22.7 percent yearly hike, says banking watchdog

Haber 09-03-18 22:23

Bodrum’da 6’ncı BIOR heyecanı başlıyor

6’ıncı Bodrum International Optimist Regatta (BIOR) yarışları 21 ülke, 90 kulüp ve yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla 7-11 Mart tarihleri arasında Bodrum’da gerçekleşecek.Bu yıl 6’ncı kez düzenlenen BIOR’a; Türkiye Yelken Federasyonu, Bodrum Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, B.B.Bodrumspor Yelken Şubesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Denizciler Derneği, Akustik Tourism Center ile Opti-Tur destek veriyor.Bodrum’un İçmeler Mevkii’nde yer alan B.B.Bodrumspor Yelken Şubesi’nde gerçekleşecek olan BIOR, 7 Mart 2018 Çarşamba günü saat 17.00’de Tepecik Meydanı’ndan Kumbahçe Meydanı’na yapılacak olan kortej yürüyüşü ve açılış töreni ile başlayacak.

Haber 06-03-18 18:11

Los bancarios argentinos entrarán en paro de 48 horas

Los trabajadores del sector bancario rechazan los aumentos salariales propuestos por el gobierno argentino.

Haber 16-02-18 23:31

Turkey: Domestic tourism surges 16.1 pct in 2017 Q3

Nearly 25M Turkish residents took trips in July-September period last year, says government statistics agency

Haber 06-02-18 11:47