Trade Haberleri

Bugün tarihi zirvesini yenilemişti: HSBC'den yıl sonu için dolar / TL tahmini!

HSBC, para politikasının önemli bir derecede geleneksel tarafa yaklaşmasıyla "carry trade" dinamiklerinin Türk lirası (TL) için destekleyici hale geldiğini belirtti. Banka yıl sonu ve 2025 yılı başı için dolar kuru tahminini yine 33 TL seviyesinde tuttu.

Finans 2024-03-01 15:40:23

Dikkatler Türk Lirası’nda! Bu kez radara yakalandı: Yeni dönemin habercisi, tek tek güncelleme geldi

Yeni ekonomi yönetiminin Haziran'dan bu yana attığı adımlar Türk lirası (TL) varlıkları yeniden yabancı yatırımcıların gündemine taşırken, bu kapsamda son dönemde lirada "carry trade" fırsatları dillendirilmeye başlandı. Uzmanlar yatırımcıların Türk Lirası tahvillerine ilgi duymaya başlayacağını dile getirerek, "Yabancılar, dolaylı yatırım olarak döviz bozdurup TL alarak TL borçlanma araçlarında, yerli enstrümanlarda pozisyon almanın karlı olacağını düşünüyor" diyorlar.

Finans 2023-12-02 11:40:39

Türk Lirası oyuna geri döndü! 'Uzun yıllar sonra yeniden mümkün' diyerek duyurdular: Dolar için yeni tahmin

Goldman Sachs, "Türkiye yeniden oyuna dahil oluyor" başlıklı raporunda TL'de 'carry trade' işlemlerinin uzun yıllar sonra yeniden mümkün hale gelebileceğini belirtti. Raporda dolar/TL beklentileri de yer aldı.

Finans 2023-09-28 09:54:17

Emre Kurttepeli Gave a Speech in British Technology Summit

Within the scope of the GREAT campaign to promote trade and investment between the United Kingdom and Turkey, Held on 27th November at the Grand Wyndham Hotel, Emre Kurttepeli participated as a speaker. Gave a speech titled as financing the technology.

Finans 2023-07-06 11:48:38

Çip krizinin Avrupa otomotiv sektörüne maliyeti 100 milyar avroyu bulabilir

Allianz Trade Türkiye CEO’su Ahmet Ali Bugay: - "Avrupa’da otomotiv üretiminin 2022 yılında bir kez daha yüzde 1 azalacağını varsayarsak 47 milyar avroluk bir kayıp daha yaşanabilir ve toplam kayıp 98 milyar avroya ulaşabilir"

Yurthaber 28-09-22 10:08

Trade center ne demek? Trade center birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, anlam kayması veya tür kayması yoluyla ortaya çıkabilirler. Anlam kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcükler gerçek anlamlarını yitirirken, tür kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcüklerin türü değişir. Birleşik kelimeler bu sayede yeni sözcüklere dönüşür ve yeni anlamlara sahip olurlar. Trade center birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Trade center ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 22:43

Swing trading nedir? Swing trading özellikleri ve borsada swing trade

Swaing trade, bir günlük veya bir saatlik grafiklerin incelenmesiyle yapılan bir stratejidir. Yatırım araçlarının alındıktan sonra orta vadede elde tutulmasını ve bu süreçte kar elde edilmesini amaçlayan bir yatırım yoludur. Genellikle hisse senetleri üzerinde yapılan swing trade nedir? Swing trading özellikleri nelerdir?

Finans 06-05-22 09:25

Rusya'ya şok! Dev banka iflasını duyurdu

ABD ve İngiltere tarafından ağır yaptırımlara maruz kalan Rusya'yı sarsan bir haber geldi. Rus Alfa Bankası'nın Hollanda'daki iştiraki olan Amsterdam Trade Bank (ATB) yaptırımlar sebebiyle iflas ettiğini açıkladı. Yapılan açıklamada bankanın yaklaşık 23 bin özel müşterisinin olduğu bilgisi yer aldı.

Finans 23-04-22 14:17

Trading nedir? Borsada trade etmek ne demek?

Trading veya trade etmek ticaret yapmak anlamına gelir. Trade etmek insanlık tarihi kadar eski bir para kazanma yöntemidir. Para kullanmadan önce takas yolu ile para kullanmaya başladıktan sonra ise para aracılığıyla trade edilmiştir. Günümüzde de fiziksel ürünlerden itibari paralara kadar her şeyin ticareti yapılmaktadır. Bir şeyi alıp satmak veya değiş tokuş etmek anlamında kullanılan trading nedir? Trader kimdir?

Finans 21-04-22 15:34

Yatırımcı ve trader arasındaki farklar nelerdir? Trade etmek ne demek?

Yatırımcı ve trader'ların stratejileri piyasadaki finansal hareketleri belirler. Bu noktada yatırımcı ve trader arasındaki farklar merak edilir. Bu fark yatırım ve trade'in bilinmesiyle daha kolay anlaşılabilir. Yatırımcı, daha az risk alarak daha uzun vadeli işlemlere yönelir. Trader ise daha fazla risk alarak daha kısa vadeli işlemler yapar. Ortaya iki farklı yöntem çıkar. Sonuç olarak yatırımcı aylık ve haftalık işlemler yapar, trader ise saatlik ve günlük hareketlerle kâr etmeyi amaçlar.

Finans 20-04-22 12:19

Trader nedir, ne iş yapar? Trade işlemi nasıl yapılır?

Trader, bir şirket adına al sat emirleri verebilen veya kendileri için işlem yapabilen kişilere denir. Sayısal bir bölümden mezun olmak veya deneyimli bir trader'in yanında yetişmek trader olmak için yeterlidir. Piyasadaki hareketleri yakından takip eden trader'lar, doğru zamanda doğru adımlar atabilir, tereddüt etmeden al sat emirleri verebilirler. Traderlar tarafından gerçekleştirilen trade işlemi nasıl yapılır? Nelere dikkat etmek gerekir?

Finans 20-04-22 12:15

Scalp ne demek? Scalping trade nedir, nasıl çalışır?

Scalping, yatırımcıların kazanmak için izlediği pek çok farklı stratejidne biridir. Scalping'i tercih eden yatırımcılar al-sat işlemleri gerçekleştirerek kar elde eder. Elde edilen kar payının büyük olması isteniyorsa dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Burada temel kural fazla kar isteyen yatırımcıların büyük yatırımlar yapmasıdır. Yatırımcıların az zamanda kazanç elde etmesine yarayan scalp pozisyon nedir?

Finans 20-04-22 11:20

Yurtiçi Kargo, Fast Trade ile KOBİ'lere avantajlar sağlıyor

Yurtiçi Kargo Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Hamzaoğlu: - "Yurtiçi Kargo olarak dünyanın 220'den fazla ülkesine teslimat yapıyoruz ve bunu yaparken de e-ihracat yapan girişimcilerimizin dilinden anlayan, sorunsuz ve KOBİ dostu bir sistemle hareket ediyoruz"

Yurthaber 13-04-22 12:17

“Venezuela Makarna Pazarını Türk Markaları Ele Geçirdi”

Trade Data Monitor (TDM) verilerine göre bu yılın ilk yarısında Türkiye’den 140 bin tonun üzerinde makarna ithal eden Venezuela’da, tüketilen her 3 paket makarnadan ikisi Türk malı. Venezuelalı makarna üreticileri, makarna pazarının Türk markaları tarafından ele geçirildiğini belirtiyor

Haber 19-12-21 16:11

Yeni kripto para dolandırıcılığı! Tam 2 milyar dolar buhar oldu

Kripto para dolandırıcılığı iddiasında bulunan bir grup, İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Mağdurlar adına açıklama yapan avukat Adem Ay, "Toplamda ortalama 2 milyar dolardan bahsediyoruz" dedi. Mağdurlar açıklama sonrası Smart Trade Coin isimli kripto para şirketi ve şirketle bağlantılı 11 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber 10-12-21 12:06

Emre Kurttepeli Gave a Speech in British Technology Summit

Within the scope of the GREAT campaign to promote trade and investment between the United Kingdom and Turkey, Held on 27th November at the Grand Wyndham Hotel, Emre Kurttepeli participated as a speaker.

Finans 31-01-20 13:06

Trump threatens with 25 pct. duty on EU cars if no trade deal

United States President Donald Trump threatened to impose a tariff of 25 percent on cars imported from the European Union unless a trade agreement is reached with the bloc, Trump told in an interview by Maria Bartiromo from Fox Business.

Haber 22-01-20 14:12

GLOBAL MARKETS-Europe opens higher after US, China deal, Asian markets closed mixed

Markets in Europe opened with gains on Thursday on trade optimism after the United States and China signed their phase one trade deal and Washington stated that phase two talks are already underway.

Haber 16-01-20 11:54

Beijing refuses to put time limit on trade deal

China will not put a deadline for reaching a trade deal with the United States, Chinese foreign ministry spokeswoman Hua Chunying said on Wednesday.

Haber 04-12-19 16:20

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi

EGM Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mustafa Akmaz: - “Türkiye’de bugüne kadar mavi yakalı çalışanların sadece yüzde 15’i, beyaz yakalıların ise yüzde 35’i kıdem tazminatını hak edebilmiştir. Bu tartışılması gereken konu” - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Başkan Vekili Şule Topçu Kılıç: - "Piyasada nereye gideceğini bilmeyen bir nakit var. Yatırım bankacılığı tarafında hala istenilen ürün çeşitliliği yok. Aynı zamanda kolay şekilde trade edilebilir ürünler olması önemli ki nakitte duran gerçek kişiler de yarın bir gün paraya ihtiyacı olduğunda hemen onu nakite çevirebileceğini bilmeli"

Finans 19-11-19 16:45

PAÜ’de Finans Laboratuvarı açıldı

Teorik bilgilerin pratik uygulamalarla birleştirilerek, uzmanlar tarafından finansal piyasalardaki tecrübelerin öğrenciler ile paylaşıldığı “Trade Master Kampüs” projesinin 25.

Yurthaber 14-11-19 13:43

’Turkeyol’ faaliyetlerine Trade Valley çatısı altında devam edecek

B2B e-ticaret platformu ’Turkeyol’ ticari faaliyetlerini Trade Valley Teknoloji Medya Hizmetleri Danışmanlık ve Pazarlama Ticaret A.Ş.

Haber 17-10-19 10:41

Piyasalarda artan oynaklık para birimlerini baskılıyor

Ticaret savaşı kaynaklı endişeler yatırımcı risk algısında bozulmaya yol açarken, Çin yuanındaki yükseliş sonrası güvenli liman alımlarının Asya seansında Japon yeni üzerinden Türk lirasına taşındığı görüldü - İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan: - "Off shore yuan güne 7,19 civarında başlayınca cuma gününün paniği ile Asya yatırımcısı krizlerde güvenli liman tabir edilen Japon yeni alımına geçti. Bu da hala görece yüksek faiz verdiğimiz için carry trade pozisyonlarının taşındığı yen/TL kurunda stop emirlerinin çalışmasına ve sert bir hareket gerçekleşmesine neden oldu" - "Asya seansı, TL likiditesinin zayıf olduğu bir seans olduğundan önlem almak zor. Algoritma veya insan eli ile yapılan kademelerin boş olduğu bir ortamda hareketler sert olacaktır" - Deniz Yatırım Stratejisti Orkun Gödek: - "Günde 5-6 trilyon dolar işlem hacminin konuşulduğu döviz piyasası işlemlerinde volatilite artışına paralel bu tarz anormal fiyatlama eğilimleri görülebiliyor. Yapmamız gereken diğer ülke örneklerini çalışıp likidite artırıcı ve oynaklık düşürücü başlıklara odaklanmak"

Finans 26-08-19 13:44

Moon asks Japan to cooperate amid trade row

South Korea "will gladly join hands" with Japan if it opts for "dialogue and cooperation," President Moon Jae-in said on Thursday in a national address, toning down the rhetoric that was predominant since the escalation of bilateral disputes.

Haber 15-08-19 11:42

Trump to place 10 pct. tariff on remaining Chinese goods on Sep 1

United States President Donald Trump announced on Thursday that he will place a 10% tariff on the remaining 300 billion dollars of Chinese goods from September 1, which could be hiked up to 25 percent if required and added that US "will be taxing the hell out of China until there is a deal." "Our representatives have just returned from China where they had constructive talks having to do with a future Trade Deal.

Haber 02-08-19 11:43

Türkiye dış ticarette kadın dayanışmasına gidiyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "İhracatta Türk kadın girişimcilerinin aktif olarak yer almasını sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda Türk kadın girişimcilerimiz ile İspanyol kadın girişimcileri bir araya getireceğiz, 'Woman in Trade' projesi ile nasıl ortak ticaret yapabilirler, ihracat yapabilirler, bunu planlayacağız" - "Türkiye-Hollanda Ortak Ticari ve Ekonomik Komisyon toplantısının ikincisini ve yuvarlak masa toplantısını eylülde İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Bu toplantının konularından biri de iki ülkenin kadın girişimcileri arasındaki iş birliğini güçlendirmek olacak" - "Kanada ile imzaladığımız JETCO anlaşmasında da ilk defa kadınlarla ilgili bir maddeye yer verdik. Ekonomik büyümeye olumlu bir etki sağlamak, eşitsizliğin ve yoksulluğun azaltılmasına katkıda bulunmak amacıyla toplumun tüm kesimlerini, özellikle de kadınları güçlendirmeyi hedefliyoruz"

Finans 28-07-19 11:04

AOSB’de Trade Map ve Dış Ticaret Pazar Analizi eğitimi

Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (AOSB) ve Adana Sanayi Odası (ADASO) iş birliğinde, ihracat yapan firmalara, dış ticaret istatistiklerini, ülke analizlerini ve trendlerini doğru ve güncel olarak sunan, Trade Map sitesinin kullanım ve dış ticaret pazar analizi eğitimi verildi.Sanayiciler ile dış ticaret departmanları çalışanlarına yönelik düzenlenen "Trade Map Web Sitesi Kullanımı ve Dış Ticaret Pazar Analizi" konulu eğitim AOSB Ceyhan Salonunda gerçekleştirildi.ADASO Projeler Birim Sorumlusu Gülhan Özdemir’in konuşmacı olarak katıldığı eğitimde, günümüzde ihracatta pazar analizi yapmanın ve güçlü bir istihbarata sahip olmanın büyük önem taşıdığına değinildi.Ülkelerin ithalat-ihracat verilerini doğru, güvenilir ve güncel olarak yayınlayan, ihracat yapan firmaların analiz çalışmalarını kolaylaştıran Trade Map sitesinin kullanımını anlatan Gülhan Özdemir, "Trade Map, Uluslararası Ticaret Merkezi tarafından, dış ticaret ile ilgili kurum ve firmalara istatistiki veriler sağlayarak doğru ve güncel dış ticaret bilgilerine ulaşmalarını sağlayan bilgi servisi hizmeti sunmaktadır" dedi.Dünya Ticaret Merkezi tarafından tanımlı 220 ülkenin 5 bin 300 ürününe GTİP bazında ve 2001 yılına kadar geriye dönük olarak yıllık, çeyrek ve aylık dönemler şeklinde ulaşılabildiği Trade Map sitesinin, kolay kullanımı ile kullanıcı dostu ve hedef odaklı bir kaynak olduğunu dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:"Online veri tabanı üzerine kurulu olan Trade Map, dünyadaki uluslararası ticaret uzmanları tarafından başvurulan kaynakların başında gelmekte, kullanıcılara ürün ve pazar analizi yaparken doğru bilgiye ulaşmada kolaylık sağlamaktadır.

Yurthaber 16-07-19 09:50

US shares slightly lower in premarket trade

Shares on Wall Street were mostly lower in premarket trade on Friday after Independence Day as investors await key US jobs data.

Haber 05-07-19 12:00

US tariffs on cars officially delayed for 6 months

The administration of United States President Donald Trump decided to delay tariffs on imported cars on Friday as it continues to negotiate trade deals with the European Union and Japan, The Telegraph reported on Friday.

Haber 17-05-19 16:58

Japonların 5S projesi ile temizliği ve düzeni öğrenecekler

 İZMİR’de Bayraklı İlçe Eğitim Müdürlüğü ve Japon Ministry of Economy Trade and Industry işbirliği ile sürekli tertip, temizlik ve düzen amaçlayan bir Japon kuralı olan 5S tekniği, 5 farklı okulda uygulanmaya başlanacak.

Haber 27-04-19 11:57

Brezilya Dişçilik Endüstrisi Türkiye’deki yetkinliğini ve kalitesini güçlendiriyor

Brazilian Experience, başarılı uygulamaları göstermek ve Türkiye pazarındaki ilişkilerini artırmak için bir çalıştay düzenledi.ABIMO ve Brazilian Trade and Investment Promotion Agency (Apex-Brasil), Brezilya Sağlık Cihazları Sektör Projesi ile Brezilya’nın dişçilik sektöründeki imajını yabancı sağlık pazarında da güçlendirmek adına bir etkinlik düzenledi.

Haber 22-04-19 13:39

Sanayicilere Trade Map Kullanımı ve Dış Ticaret Pazar Analizi eğitimi

Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB), ihracat yapan firmalara ilgili kurum ve firmaların istatistiki güncel verilerini sağlayarak, doğru ve güncel dış ticaret bilgilerine ulaşmalarını sağlayan "Trade Map" sitesinin kullanımı anlatıldı.AOSB Başkanlığı ile Adana Sanayi Odası (ADASO) işbirliğinde sanayiciler ile dış ticaret departmanları çalışanlarına yönelik düzenlenen “TradeMap Kullanımı ve Dış Ticaret Pazar Analizi” konulu eğitim AOSB Ceyhan Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yurthaber 04-04-19 12:10

Pompeo: US wants to stop Iran oil exports as quickly as possible

United States Secretary of State Mike Pompeo said that the Trump administration has "every intention of driving Iranian oil exports to zero just as quickly as we can." Pompeo said the country's role in oil trade is diminishing and that its exports "have tanked due to our pressure campaign." Pompeo, speaking at the CERAWeek energy summit, accused Iran of using energy to "exert undue influence" in the Middle East, and particularly on Iraq.

Haber 13-03-19 10:33

Battle for Azeroth 8.1.5 Güncelleme Detayları

World of Warcraft: Battle for Azeroth’un yepyeni güncellemesine Azeroth’un kaderini değiştirecek savaşta yer alacak iki yeni müttefik, karakter mesleklerine farklı dinamikler getirecek Tools of the Trade ve Brawler’s Guild’deki esrarengiz olaylar damgasını vuracak.

Trend 12-03-19 23:17

WSJ: US and China could reach trade deal at summit around March 27

US President Donald Trump and Chinese President Xi Jinping could reach a formal trade deal at a summit around March 27 given progress in talks between the two countries.

Haber 04-03-19 12:00

Aktif Bank ile Afreximbank arasında 1 milyar dolarlık anlaşma

Aktif Bank, Afrika İhracat İthalat Bankası ile Türkiye’deki ihracatçılara önemli fırsatlar sunacak garanti anlaşmasını, The Intra-African Trade Fair 2018 kapsamında yapılan bir törenle imzaladı - Anlaşma sayesinde 50 ülkedeki 250 banka vasıtasıyla Türk ihracatçılarına 1 milyar dolar tutarında dış ticaret limiti ve finansman kaynağı sağlanacak

Finans 17-12-18 12:16

Aktif Bank ile Afreximbank arasında 1 milyar dolarlık anlaşma

Aktif Bank, Afrika İhracat İthalat Bankası ile Türkiye’deki ihracatçılara önemli fırsatlar sunacak garanti anlaşmasını, The Intra-African Trade Fair 2018 kapsamında yapılan bir törenle imzaladı - Anlaşma sayesinde 50 ülkedeki 250 banka vasıtasıyla Türk ihracatçılarına 1 milyar dolar tutarında dış ticaret limiti ve finansman kaynağı sağlanacak

Yurthaber 17-12-18 12:16
Haber 27-07-18 09:02

Mnuchin: No progress on trade dispute with China

US Treasury Secretary Steven Mnuchin sait there was no progress on trade dispute in China with a Winston Churchill quote: “To jaw-jaw is always better than to war-war.” Speaking after the G20 Summit in Argentina, Mnuching made following remarks; “There hasn’t been any ‘substantive discussions’ with China about trade during the gathering in Argentina.

Finans 23-07-18 11:17

Adyen shares soar 83 percent on first day of trade in IPO

Dutch fintech firm Adyen’s shares soared by 83 percent on first day of trade on Wednesday in Amsterdam, which makes the initial public offfering IPO among Europe’s biggest technology IPOs in recent times.

Haber 13-06-18 15:02

Private sector's foreign debt rose by USD 5.4 billion in the first four months

As regards private sector’s outstanding loans received from abroad, long-term loans recorded USD 225.1 billion as of April, increasing by USD 3.6 billion whereas short-term loans (excluding trade credits) realized USD 20.1 billion, increasing by USD 1.8 billion in comparison to the end of 2017.

Haber 13-06-18 10:39

Business leaders express support for the WTO and call for action on priority issues

Senior business representatives meeting today (7 June 2018) at the WTO headquarters discussed how the WTO could help them address the challenges they face in conducting global trade.

Haber 08-06-18 16:26

Finance ministers of the world's wealthiest nations at the G-7 summit, trade wars in focus

Finance ministers of the world's wealthiest nations will meet at the G-7 summit Friday in Quebec.

Haber 08-06-18 09:45

Germany Q1 wholesale turnover up by 0.8 pct. in real terms

As reported by the Federal Statistical Office (Destatis), the turnover achieved by wholesale trade in Germany in the first quarter 2018 was in real terms 0.8 percent and in nominal terms 1.9 percent larger than that in the first quarter 2017.

Haber 07-06-18 12:36

EU Council gives the go-ahead to trade negotiations with Australia and New Zealand

The EU Council authorised the Commission to open trade negotiations with Australia and New Zealand and adopted negotiating directives for each of the negotiations.

Haber 22-05-18 11:39