Transdinyester Haberleri

Rusya'dan Ukrayna için flaş iddia: Asker konuşlandırıldı, Transdinyester'i istilaya hazırlanıyorlar

Moldova sınırları içerisinde bulunan ve tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Transdinyester bölgesinde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Transdinyester'i istilaya hazırlanan Ukrayna'nın sınıra asker ve silah konuşlandırdığını iddia etti. Açıklamada, Ukrayna'ya ait insansız hava araçlarının uçuşlarında benzeri görülmemiş şekilde artış olduğu da ifade edildi.

Haber 24-02-2023 01:10

Ukrayna sadece başlangıç! Rus komutan işaret etti: Putin'in işgal listesindeki bir sonraki ülke...

Tüm dünya Rusya-Ukrayna savaşını konuşurken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in işgal listesindeki bir sonraki ülkenin Moldova olduğu iddia edildi. Rusya Merkez Askeri Bölgesi Komutan Vekili Rustam Minnekaev'in özerk bölge Transdinyester'i işaret etmesi Moldova'ya operasyon sinyali olarak yorumlandı.

Haber 24-04-2022 15:56

Kimsenin tanımadığı sosyalist bir 'ülke': Transdinyester! Ülkeye giriş Kuzey Kore kadar zor

Sosyalist bir cumhuriyet olan ve resmi olarak hiçbir ülke tarafından tanınmayan Transdinyester, FC Sheriff Tiraspol adındaki futbol kulübüyle dikkat çekiyor. İspanyol devi Real Madrid'i 2-1, Shakhtar Donetsk'i 2-0 yenen Sheriff Tiraspol, Transdinyester ülkesinin de merak edilmesine neden oldu. Girişin Kuzey Kore kadar zor olduğu ülkede ziyaretçilere kalabileceği süreyi gösteren fişler veriliyor.

Haber 01-10-2021 15:02

Transdinyester sorununun çözümü önceliğimiz

Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon: - "Transdinyester sorununun çözümü önceliğimizdir. Bu sorun, Moldova'nın tarafsız olma statüsünün korunmasıyla çözülebilir" - "Ülkenin tarafsızlık statüsü ile ilgili şüphe uyandırma girişimleri, Moldova halkına yapılan düşmanca bir eylemdir. Bu tür yaklaşımlar, ülkedeki iç anlaşmazlıkları kötüleştirir"

Haber 27-09-2019 00:22

Transdinyester

Transdinyester Hakkındaki Haberler Mynet'te. Transdinyester Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

ANALİZ - Moldova'da siyasi kriz derinleşiyor

Anayasa Mahkemesi'nin, parlamentonun çalışma organlarını oluşturma süresinin dolduğunu gerekçe göstererek koalisyon anlaşmasını geçersiz sayması, Moldova'yı, tarihinin en ciddi ve en karmaşık krizlerinden birine sürükledi - Rusya ve Avrupa yanlısı siyasi güçler Moldova’yı, ülkenin en güçlü oligarkı olarak bilinen Demokrat Parti lideri Plahotnyuk’tan kurtarmak için ittifak kurmuş durumda - Her ne kadar ülkedeki tüm siyasi güçler ve hatta Batı ile Rusya bile Plahotnyuk’a karşı birleşmiş olsa dahi, “Moldova’nın sahibini” sessizce yolcu etmek zor görünüyor

Haber 13-06-2019 14:29

Rusya’dan BM’nin Moldova kararına tepki

Rusya’dan BM’nin Moldova kararına tepki

Haber 24-06-2018 00:15

AGİT Transdinyester görüşmeleri

Taraflar, 1 Ağustos'tan itibaren Dubasari bölgesindeki tarım arazilerinin kullanılması ve 1 Eylül'den itibaren Transdinyester bölgesine ait araçların uluslararası trafikte yer almasına ilişkin mekanizmanın başlatılması taahhüdünde bulundu

Haber 30-05-2018 19:09

Bir daha savaş uçağıyla geleceğim

Rusya Başbakan Yardımcısı Rogozin’in Transdinyester’den Moskova’ya dönerken Romanya hava sahasına girmesine izin verilmedi. Rogozin sert bir tweet ile Romanya’ya tepki gösterdi.

Haber 11-05-2014 03:50