Tsunami Haberleri

Japonya'daki tsunaminin yeni görüntüleri ortaya çıktı! Kabusu yaşamışlar...

Japonya'da 2024 yılının ilk günü meydana gelen tsunaminin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Araçlarıyla birlikte mahsur kalan bir ailenin zor anları kameraya yansıdı.

Haber 15-04-2024 08:08

SON DAKİKA | Tayvan'da 7,4 ve 6.4 büyüklüğünde peş peşe deprem! Tsunami alarmı verildi: 25 yılın en büyüğü...

Son dakika haberi: Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk depremden 20 dakika sonra bu kez Hualien kentinin 11 kilometre kuzeydoğusunda 6.4 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), Ada'nın kuzey bölgeleri için tsunami uyarısı yaptı. İlk belirlemelere göre depremlerde 4 kişi öldü, 90'dan fazla kişi yaralandı.

Haber 03-04-2024 06:11

İstanbul'da tsunami gözlem istasyonu! Bir ilk... Kartal sahilinde kuruldu: 7 dakika önceden haber verecek!

İstanbul'da deprem ve ardında oluşabilecek tsunami tehlikesine karşı dikkat çeken bir önlem alındı. İstanbul'un ilk tsunami gözlem istasyonu Kartal sahiline kuruldu. Kandilli Rasathanesi tarafından kurulan tsunami istasyonu sayesinde tehlikeden dakikalar önce haberdar olunabilinecek. Dalga yüksekliğini ölçen sensörler sayesinde kaçış için vakit kazandıracak olan tsunami istasyonları Ege ve Akdeniz'de de kurulacak.

Haber 05-02-2024 07:41

Japon deprem uzmanından Türkiye açıklaması! Akdeniz, Ege, Marmara hepsini tek tek saydı; tsunami yüksekliği…

Türkiye deprem korkusu ile yaşarken uzmanlardan gelen son dakika açıklamaları ile ilgili haberler de gündem yaratmaya devam ediyor. Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki Kayseri’de katıldığı bir panelde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Moriwaki açıklamasınra “Akdeniz, Ege ve Marmara'da genel olarak 1-3 metre yüksekliğinde tsunami meydana gelebilir” dedi. Kuzey Anadolu fay hattının geçtiği ülkeleri ise tek tek saydı. İşte detaylar…

Haber 02-02-2024 07:42

İzmir depremi ile ilgili korkutan tsunami hesaplaması! ‘Zorunda kalacağız’ diyerek duyurdu…

Türkiye'de peş peşe yaşanan depremlerin ardından bilimsel çalışmalara da hız verildi. Deprem tehlikesi ile sürekli karşı karşıya olan İzmir’de de bu kapsamda harekete geçilirken çok önemli bir çalışmaya da imza atıldı. İzmir Körfezi’ndeki deprem sonrası tsunami riskinin olacağı alanların hesaplandığı çalışma hakkında konuşan Doç. Dr. Sümer, “Belki de o alanlardan bazılarını toplanma merkezleri arasından çıkartmak zorunda kalacağız” dedi. İşte İzmir’deki deprem ve tsunami tehlikesinin detaylar...

Haber 16-01-2024 11:17

Japonya depremi sonra gündem yine olası Marmara depremi! Japon uzman en kötü senaryoyu açıkladı: O 3 ilçe sular altında kalabilir

Japonya yeni yıla 7.6'lık depremle girdi. Ülke tsunami felaketi yaşarken kamuoyu yine olası Marmara depremi ihtimali üzerinde yoğunlaştı. Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki deprem sonrası katıldığı canlı yayında İstanbul için en kötü senaryoyu açıkladı. İsim isim sayan Moriwaki, "Bu ilçeler suyun içinde kalabilir" dedi.

Haber 01-01-2024 16:44

SON DAKİKA | Filipinler'in Mindanao Adası'nda 7,6 büyüklüğünde deprem! Tsunami uyarısı yapıldı

Son dakika haberi: Filipinler'in Mindanao Adası'nda 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı.

Haber 02-12-2023 17:59

Kandilli'den korkutan tsunami açıklaması! 'Olası İstanbul depreminde...'

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Musavver Didem Cambaz, olası İstanbul depreminden sonra tetiklenebilecek deniz altı heyelanından dolayı tsunami beklediklerini söyledi. Cambaz, "Deniz seviyesinin 2-3 metre yükselmesini azımsamamak gerekiyor. Yarım metre de olsa insanlar 'Ben yüzerim' diye düşünüyor ama 30 santimetrenin üzerindeki su dalgası sizi sürükleyebilme özelliğine sahip" dedi.

Haber 05-11-2023 16:59

İl il beklenen depremlerin büyüklüklerini açıkladı, tsunami uyarısında bulundu! Malatya, Kırklareli, Manisa, Mardin, Muğla, Muş...

Deprem konusunda il il yaptığı uyarılarla son günlerde gündem yaratan Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan yine dikkat çeken bir paylaşım geldi. 6 ilde beklediği depremlerin büyüklüklerini açıklayan Ercan, bir de tsunami uyarısında bulundu.

Haber 20-09-2023 10:41

Japonya'nın flaş hamlesi sonrası çevre ve canlı yaşamı katliamı gerçekleşmesi bekleniyordu! Açıklamalar peş peşe geldi...

Japonya'nın 2011 yılındaki depremin akabinde oluşan tsunami sonrası Fukuşima nükleer santralinde biriken radyoaktif suyu okyanusa dökme hamlesi tüm dünya tarafından kaygıyla takip edilmişti. Çin Japonya'yı bu hamlesi yüzünden kınamış ve Japonya'dan gelen gıda mallarına yasak getirmişti. Güney Kore'den Japonya'ya 'şeffaf' olma çağrıları gelmişti. Japonya ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada, atık suyun radyoaktivite seviyesinin güvenli sınırlar içinde olduğu ifade edildi...

Haber 26-08-2023 11:24

Japonya'nın nükleer santraldeki atık suyu okyanusa dökmesine Çin'den sert tepki! Şiddetle kınıyoruz

Japonya'nın 2011 yılında deprem sonrası meydana gelen tsunamide Fukushima nükleer santralinde biriken radyoaktif suyu okyanusa dökmesine Çin'den çok sert tepki geldi. Çin önce Japonya'dan tüm deniz ürünlerinin ithalatını durdurdu. Ardından ise "Fukushima sularının okyanusa bırakılmasına şiddetle karşı çıkıyoruz." açıklamasında bulundu.

Haber 24-08-2023 14:15

Dünyadaki herkesi korkutan senaryo hayata geçti! Unutulmaz tsunami sonrası çok korkuluyordu, nükleer santraldeki o atık artık...

Japonya'da 2011 yılında gerçekleşen deprem sonrasında meydana gelen tsunamide Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali zarar görmüştü. Buna bağlı olarak nükleer santralde biriken radyoaktif atık suyun boşaltılması işlemi başladı. Çevreci aktivistler duruma tepkilerini göstermek için protesto düzenliyor. Çin'den olayla ilgili flaş Japonya kararı geldi!

Haber 24-08-2023 09:14

İzmir Körfezi'ndeki 30 noktadan depremsellik çalışması için karot örneği alındı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin depremsellik araştırması kapsamında İzmir Körfezi'ndeki 30 noktadan karot örneği alındığı bildirildi.

Yurthaber 10-08-2023 13:47

Deprem anına ait görüntüler dehşete düşürdü! Havuzda yaşananlar tsunamiyi andırdı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kilis'te deprem anı güvenlik kameralarınca görüntülendi. Görüntülerde, deprem anında bir bağ evindeki havuzun suyunun dalgalanarak taştığı görüldü. O anlar tsunamiyi andırdı. Öte yandan görüntülerde; insanların bağrışmaları ve panikledikleri anlar da yer aldı.

Haber 23-03-2023 16:59

Depremden sonra '10 dakika dalga' detayı! Daha büyük tsunami oluşturabilir diyerek açıkladı: Deniz tabanında kritik durum olabilir

Depremden sonra en büyük korkulardan biri tsunami! Hatay merkezli depremin ardından AFAD'ın sonradan geri çektiği tsunami uyarısıyla tehlike yeniden gündeme gelmişti. ODTÜ tarafından tamamlanan tsunami raporuna göre depremin ardından denizde 20 santimetre düzeyinde değişim tespit edildi. Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner "Bu dalga nerede oluştuysa o bölgede deniz tabanında kritik durum olabilir. Başka deprem olacaksa o deniz tabanında hareketlenme ve daha büyük tsunami oluşturabilir" diye konuştu.

Haber 28-02-2023 09:22

İstanbul'da tsunami olur mu? Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan tedirgin eden açıklama! Son noktayı koydu

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "İstanbul'da tsunami olur mu?" sorusuna yanıt verdi. 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 44 bin 218'e yükselirken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da merak konusu olan konuyu açıklığa kavuşturdu. İşte Övgün Ahmet Ercan'ın tsunami ve depreme yönelik yaptığı o açıklama...

Haber 25-02-2023 09:39

Çok konuşulan o çadır kentle ilgili dikkat çeken yorum: ‘Türkiye’de büyük tsunami olmaz ama…’

Hatay'daki depremin ardından yapılan denizlerin yükselebileceği ile ilgili uyarı sonrasında AFAD'ın sahile kurduğu çadır kent tartışmalara neden olmuştu. Yapılan uyarı ile ilgili konuşan Prof. Dr. Zafer Akçığ, yaptığı açıklamada uyarının yerinde olduğunu belirterek “Küçük dalga boyu da olsa zaten görüntülerde de gördüğümüz gibi çadır kentlerden bir kısmı denizin kıyısında, bir metrelik bir tsunami bile olsa orayı etkiler” ifadelerini kullandı.

Haber 22-02-2023 11:28

SON DAKİKA | Tsunami uyarısına açıklık getirildi... Hatay'daki deprem sonrası AFAD'dan yeni açıklama!

Son dakika haberi: Kahramanmaraş ve Hatay'daki depremlerin ardından AFAD Genel Merkezinde açıklamalarda bulunan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, dün akşam verilen 'tsunami' uyarısına açıklık getirdi. Şimdiye kadar gerçekleşen artçı depremlerin sayısının 7 bin 242 olduğu ifade edildi.

Haber 21-02-2023 16:05

AFAD'dan deprem sonrası tsunami uyarısı: Sahil şeridinden uzak durun! Tsunami nedir?

Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Öte yandan Samandağ ilçesinde de saat 20.07'de 5,8 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Yaşanılan deprem sonrası AFAD bölge halkını tsunami tehlikesine karşı uyardı ve bir süre sonra uyarıyı kaldı.

Haber 21-02-2023 01:09

Havuzda tsunami! Deprem anında çekilen görüntü dehşete düşürdü, taşan sular güvenlik kamerasına yansıdı

Türkiye Kahramanmaraş'taki depremin yaralarını sarmaya çalışırken, deprem anına ait yeni görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. 7,6'lık ikinci deprem sırasında Gaziantep'teki kapalı bir yüzme havuzunda kaydedilen görüntüler dehşete düşürdü. Sarsıntıyla birlikte havuzdaki suyun tsunami gibi dalga dalga taşması dikkat çekti.

Haber 15-02-2023 16:04

Kahramanmaraş depremi yüzyılın en kötü doğal afetleri arasındaki yerini aldı! Tüm felaketler tek bir listede topladı

Reuters insanlık tarihinin içinde bulunduğu en kötü doğal afetlerin listesini açıkladı. 21. yüzyılın en büyük doğal afetlerinin açıklandığı listede Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen Türkiye depremi de yerini aldı. Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler yüzyılın en kötü doğal afetler listesindeki yerini aldı.

Trend 11-02-2023 11:58

Ege'deki depremlere dikkat çekti! Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den 'tsunami' uyarısı: 7 civarında bir deprem olursa....

Son 1 aydır Yunanistan'ın başkenti Atina ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinde meydana gelen depremlere dikkat çeken Prof. Dr. Hasan Sözbilir önemli açıklamalarda bulundu. Sözbilir, "Yunanistan tarafından 7 civarında bir deprem olursa, bizim tarafta tsunami meydana gelebilir" dedi.

Haber 07-01-2023 10:18

SON DAKİKA | Tayvan'da 7.2 büyüklüğünde deprem! Tsunami uyarısı yapıldı

Son dakika: Tayvan'da 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı. Ülkede dün 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve ülkenin başkenti Taipei’de de hissedilmişti.

Haber 18-09-2022 10:19

Papua Yeni Gine'de 7,6 büyüklüğünde deprem! Deprem anı kameralara böyle yansıdı: Çok korkutucu

Güneybatı Pasifik'teki Papua Yeni Gine, 7,6 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'na göre ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Kainantu bölgesindeki deprem, 80 kilometre derinlikte gerçekleşti. Papua Yeni Gine depreminin ardından tsunami uyarısı verildi. Depreme dair korkutan anlar ise kameralara yansıdı.

Haber 11-09-2022 16:01

Endonezya'da 5,9 büyüklüğünde deprem! Tsunami korkusuyla...

Endonezya açıklarında 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Görgü tanıklarının aktardığına göre, deprem anında bölgedeki insanlar tsunami korkusuyla paniğe kapılıp evlerini terk etti ve daha yüksek bölgelere koştu.

Haber 29-08-2022 09:30

UNESCO'ya göre 30 yıl içinde Akdeniz'de tsunami tehlikesi var, İstanbul riskli kentler arasında

UNESCO'ya göre, önümüzdeki 30 yıl içinde Marsilya, İskenderiye ve İstanbul da dahil Akdeniz'deki büyük şehirleri ya da çevrelerini etkileyebilecek bir tsunami olma ihtimali yüzde 100'e yakın. Dalga boyunun bir metreyi aşması bekleniyor.

Haber 23-06-2022 15:07

Tsunami hangi olaylar sonucu meydana gelir? Tsunami neden olur?

Tsunami; deniz ve okyanusların dibinde gerçekleşen volkan patlaması, deprem gibi doğal afetlerin sonucunda oluşur. Sismik deniz dalgası şeklinde ifade edilen tsunami sonucunda; deniz ve okyanuslardaki enerji ortaya çıkar. Yıkıcı etkileri büyüktür. Doğal afetler arasında can ve mal kaybına en çok sebep olan afetlerden bir tanesi olarak görülür. Tsunami neden olur, hangi olaylar sonucu meydana gelir?

Egitim 06-06-2022 19:31

Tsunami dalgalarının özellikleri nelerdir? Tsunami dalgaları kıyıya yaklaştıkça yükselir mi?

Tsunami; deniz, büyük göl ve okyanuslarda yaşanan volkanik patlama, deprem gibi olaylara bağlı olarak gelişir. Doğa olayları sonucunda enerji açığa çıkar. Meydana gelen enerji suya geçerek büyük dalgaları oluşturur. Oluşan dalgalar güçlü şekilde kıyıya gelerek büyük tahribata yol açar. Tsunami dalgalarının özellikleri nelerdir?

Egitim 06-06-2022 19:22

Tsunami nedir, nasıl oluşur? Tsunami doğa olayı en çok nerede, hangi kıtada ve iklimde görülür?

Tsunami, dünyanın çeşitli alanlarında -denize ve okyanusa kıyısı olan bölgelerde- risk taşıyan bir doğal afettir. Deniz dibinde meydana gelen depremler neticesinde oluşan tsunami, önemli oranda can ve mal kaybına sebep olabilir. Tsunami nedir, nasıl oluşur?

Egitim 05-06-2022 21:32

İstanbul'da en riskli bölge açıklandı! 'En az 10 dakikalık süremiz var, 3 metreden fazla tırmanırsa...'

İstanbul'da 'Tsunami Eylem Planı' kapsamında bilgilendirme panoları yerleştiriyor. Şu ana kadar 17 ilçede 131 noktada bilgi panoları yerleştirilirken konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, "Depremin habercisi yok ama tsunaminin habercisi var, habercisi deprem. Ardından en az 10 dakikalık süremiz var" dedi. İstanbul’da Yenikapı bölgesinin en riskli bölge olduğunu açıklayan Yalçıner, "3 metreden fazla tırmanırsa can kaybı mutlaka olacaktır" diye konuştu.

Haber 25-05-2022 11:36

Korkutan tsunami uyarısı! 3 metrenin üzerinde...

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat'tan tedirgin eden bir tsunami uyarısı geldi. Kalafat Muğla-Antalya bölgesinde yaşanabilecek büyük bir deprem sonrası 3 metrenin üzerinde tsunami gerçekleşebileceğini ifade etti.

Haber 06-03-2022 12:12

Türkiye'de 3 metrenin üzerinde tsunami olabilir

Boğaziçi Üniversitesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat: - "Yaklaşık 4 ila 7 dakika arasında tsunamiyle ilgili erken uyarıyı verebiliyoruz" - "Tsunami açısından ağırlıklı olarak Ege ve Akdeniz bizim için daha riskli. Tarihsel kayıtlara da baktığımızda Girit ve 12 Adalar civarında önemli tsunamiler olmuş. Marmara'da ise beklediğimiz tsunami, 7 şiddetinde büyük bir deprem sonrası olabilir"

Yurthaber 06-03-2022 11:06

Son fotoğraflar yayınlandı! Tonga'daki yanardağ patlaması adayı haritadan sildi

Tonga'da geçtiğimiz hafta meydana gelen yanardağ patlaması, Hunga Ha'apai Adasının büyük bir kısmını haritadan sildi. Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), uzaydan çekilmiş fotoğrafları paylaştı.

Haber 23-01-2022 09:17

Sosyal medya bu görüntüyü konuşuyor! Tsunami böyle geldi

Tonga'da meydana gelen yanardağ patlaması sonrasında birçok ülke için tsunami uyarısı verilmişti. Sosyal medyaya yansıyan ve henüz nerede çekildiği belli olmayan görüntülerde gelen tsunami saniye saniye görüntülendi.

Haber 16-01-2022 13:30

Son dakika… Deprem sonrası tsunami korkusu! Uzmanlar açıkladı! Antalya, Mersin, Hatay tehlikede mi?

Akdeniz’de olan 6.4 büyüklüğündeki deprem Antalya’nın Alanya ilçesi, Mersin, Hatay, Adana, Konya gibi illerde yoğun bir şekilde hissedildi. Uzmanlar depremin şiddetinin yüksek olduğuna dikkat çekerken tsnami olasılığı hakkında da son dakika açıklamasında bulundular. Prof. Dr. Ersoy, ‘Tsunami olasılığı var. 6'yı geçen depremlerden sonra büyük dalgalar oluşabilir’ dedi. İşte son dakika haberinin detayları…

Haber 11-01-2022 06:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açe tsunamisi mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Küresel Açe Diasporası’nın düzenlediği etkinliğe video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında “Açe Sultanı Alaeddin'in yardım isteğini ecdadımız karşılıksız bırakmayarak, bizlere eşsiz bir miras emanet etmişti. Biz de bugün, Peygamber Efendimizin ‘Müslümanlar kardeştir’ emrine uygun şekilde Endonezyalı kardeşlerimizle dayanışmamızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber 26-12-2021 10:47

Son Dakika: Endonezya'da 7.3 büyüklüğünde deprem! Tsunami uyarısı yapıldı

Son dakika haberine göre Endonezya'da büyük bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 7.3 olarak açıklandı. Maumere kentinin 115 km kuzeyinde denizin ortasında meydana gelen depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.

Haber 14-12-2021 07:39

BM: Tsunamiler 10 yıl içinde dünya nüfusunun yüzde 50'sini tehdit edecek

Birleşmiş Milletler'in (BM) 2020 yılında "Dünya Tsunami Farkındalık Günü" kapsamında yayımladığı rapora göre, tsunami, önümüzdeki 10 yıl içinde dünya nüfusunun yüzde 50'sini tehdit edecek boyutlara ulaşacak. BM ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, son 100 yıl içinde gerçekleşen 58 tsunami sonucu 260 bine yakın insan hayatını kaybetti.

Haber 05-11-2021 07:58

Seferihisar'daki tsunamide hayatını kaybeden yaşlı kadının torunu o günü unutamıyor

Yaşar Erçetin: - "Geçen 1 yılda sağ olsun dostlarımız, arkadaşlarımız, devletimiz, belediyemiz, iş adamları, devletin en üst kademesinden tutun da en alt kademesine kadar herkes geldi, destek verdi. Yaramıza, acımıza ortak oldular. Hepsinden Allah razı olsun"

Yurthaber 30-10-2021 16:20

Tsunami ile felaketi yaşayan Seferihisarlılar o günü unutamıyor

İzmir'in önemli turizm beldelerinden olan ve geçen yıl meydana gelen depremden sonra tsunami gerçekleşen Sığacık Mahallesi'nde, devlet ve millet iş birliğinin ön plana çıktığı koordineli çalışmalarla o günün izlerini silindi - Kaleiçi'nde esnaflık yapan Recai Özyar: - "Depremden 15 dakika sonra denizde suların çekildiğini ve teknelerin karaya vurduğunu gördük. Su tamamen yok oldu. Sonra çok büyük bir gürültüyle su gelmeye başladı. Biz ne olduğunu anlayamadık insanlar can havliyle dükkanlara kaçışmaya başladı" - Esnaf Timuçin Ümit: - "Bilmediğimiz ve aklımıza gelmeyen bir şeyle karşılaştık. Denizin yükselmesiyle bütün işletmeler su altında kaldı. Tam bir felaket yaşadık. Teknelerin sürüklendiğini gördük ve değişik bir doğa olayıyla karşılaştığımızın farkına vardık. Suyun yükselmesiyle beraber kaçmaya başladık. Çok şükür canımızı kurtardık ama işletmelerimiz yerle bir oldu"

Yurthaber 29-10-2021 11:12

Antalya açıklarındaki 6 büyüklüğündeki deprem sonrası endişelendiren açıklama! İşte tehlike altındaki iller

Antalya'nın 155 km açığında bugün sabah saatlerinde 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybı yaşanmazken Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü önemli açıklamalarda bulundu. Yüklü, bölgede 7.4 büyüklüğünde bir deprem görebileceğini belirterek Antalya, Burdur, Isparta, Muğla, Denizli, İzmir ve sahil tarafında bulunan bütün yerleşim yerlerinin tehlike altında olduğunu aktardı.

Haber 19-10-2021 11:22

Marmara Denizi'yle ilgili korkutan tsunami açıklaması: İnsanları denize sürükleyebilir

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Oruç, Marmara Denizi'nde yıkıcı depremde oluşabilecek tsunaminin kıyıya yakın kişileri, araçları ve canlıları denize sürükleyebileceğini belirtti. Oruç, "Marmara Denizi'nde 1200 metrelik çukurluklar var. Yıkıcı depremde Marmara denizinde ortalama 1 metrelik dalga yüksekliği 50 ile 100 metre arasında kıyıya su kütlesinin gelmesine neden olabilir" dedi.

Haber 24-09-2021 13:29

İBB'den hayat kurtaracak uygulama: 'Tsunamiden kaçış' tabelaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Marmara Denizi ile kıyısı olan ilçelerde sahillere 'tsunami tahliye yolu' tabelaları koyuyor. İBB tabelalarla, depremden sonra tsunami tehdidiyle karşı karşıya kalabilecek, kalması muhtemel alanlardan vatandaşların uzaklaşmasının sağlandığını açıkladı.

Haber 09-09-2021 11:43

Vanuatu’da 6.9 büyüklüğünde deprem! Tsunami uyarısı yapıldı

Güney Pasifik Okyanusu’nda yer alan Vanuatu’da meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.

Haber 18-08-2021 14:32

Filipinler'de 7,1 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Filipinler'in Mati kenti açıklarında 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi, bölgede tsunami uyarısı verildi.

Haber 11-08-2021 22:07

İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu kuruldu

İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile Büyükçekmece Belediyesi'nin iş birliğiyle Büyükçekmece'de kuruldu.

Haber 14-06-2021 15:50

Nehirdeki buz kütlesi, buz tsunamisine yol açtı

Rusya’nın Habarovsk bölgesinde Amur Nehri üzerinde bulunan büyük buz kütleleri, nehir akıntısı sebebiyle kıyaya taşarak tsunami etkisi yarattı. Nehir kenarındaki parmaklıklıları kıran buz kütleleri, sahilde gezinenleri korkuttu.

Haber 24-04-2021 17:41

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: Depremler, Datça'da tsunami tehlikesine yol açabilir

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi’nde meydana gelen depremlere ilişkin değerlendirmede bulundu. Bölgede hem volkanik hem de diri fay hareketliliği olduğunu belirten Sözbilir, "Burası volkanizmaya bağlı depremsellik niteliği taşıyorsa bölgedeki depremler sürerse deniz altında heyelanlar devreye girebilir. Datça'da güney kesimlerinde tsunami tehlikesine yol açabilir" dedi.

Haber 14-04-2021 13:43

Ünlü şirket geliştirdi! Tsunamiye bağlı su baskınlarını tahmin ediyor

Mitsubishi Electric, Japon Genel Toplum Vakfı İnşaat Mühendisliğini Destekleme Birliği ile iş birliği içinde çalışarak kıyı bölgelerinde, tsunamiye bağlı su baskını derinliklerini tahmin etmek için bir yapay zeka teknolojisi geliştirdi.

Haber 09-04-2021 13:44