Ttb Bildirisi Haberleri

17 üniversiteden 'yabancı öğrenci' bildirisi! 'Sahip çıkmaya devam edeceğiz'

Yabancı üniversite öğrencileri aleyhine yapılan açıklamalara, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği üyesi 17 üniversite ortak bir bildiri yayınlayarak tepki gösterdi. Yapılan açıklamada "Türkiye'nin gönül elçileri uluslararası öğrencilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" denildi.

Haber 2024-04-20 23:38:15

Afetzedelere adli yardımın sağlanacağı tır, Türkiye Barolar Birliğine teslim edildi

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından depremden etkilenenlere adli yardım ulaştırması için hazırlanan tır, Adana'da düzenlenen törenle Türkiye Barolar Birliğine (TTB) verildi.

Yurthaber 2024-04-19 15:06:42

DİSK, KESK, TMMOB, TTB VE TDB'den ortak açıklama: 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz!

DİSK, KESK, TMMOB, TTB VE TDB tarafından 1 Mayıs programına ilişkin Beşiktaş'ta basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "Milyonlarca kalp, Taksim 1 Mayıs alanında atacak" denildi.

Haber 2024-04-16 15:02:14

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri! 'PKK güvenlik tehdidi teşkil ediyor'

Türkiye ile Irak arasında gerçekleştirilen güvenlik mekanizması görüşmesine ilişkin ortak sonuç bildirisi yayımlandı. Ortak bildiride, PKK’nın Türkiye ve Irak için güvenlik tehdidi teşkil ettiğinin altı çizildi.

Haber 2024-03-14 23:38:17

Skandal iddiaların hedefinde! Şebnem Korur Fincanı ile Adnan Oktar arasında 'atlas' bağlantısı: 'Ne tesadüf!'

Adnan Oktar suç örgütünün akıllara zarar faaliyetlerini deşifre eden ve TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında skandal iddiaların yer aldığı 'Adnan' belgeseli gündemi sarstı. Örgütün 1999'da yapılan operasyonun ardından kendilerini işkence görmüş gibi göstermek üzere Fincancı'dan rapor aldıkları öne sürülüyor. Ayrıca Fincancı'nın 2005 tarihli 'İşkence Atlası'na örgütün "sıvıştığını" dönemin Mali Şube Müdürü Furkan Sezer ifade etti!

Haber 12-02-24 09:38

Eski TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında çarpıcı 'Adnan Oktar' iddiası! Sosyal medyadan yanıt verdi: 'Hukuki girişimlerde bulunacağım'

Eski Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, Adnan Oktar suç örgütünü konu alan ‘Adnan’ belgeselinde, örgüt üyelerinin 1999'da düzenlenen operasyondan kurtulması için sahte işkence raporu hazırladığı iddia edildi. Söz konusu iddiaya Fincancı "Diziyi hazırlayanlar öyle olduğunu iddia etse de ne yazık ki bana ulaşmadılar. Herhangi bir açıklama isteği de olmadı" diyerek yanıt verdi.

Haber 11-02-24 19:28

ABD'de Teksas krizi! 25 eyalet bildiri yayınladı! Oklahoma Valisi Stitt, destek için Ulusal Muhafızları gönderiyor

ABD'de Teksas krizi yaşanıyor! Meksika sınırına kaçak göçmenlerin geçişini engellemek için dikenli tel yerleştiren Teksas Valisi, Yüksek Mahkeme'nin kararına uymamış ve ABD sınır devriyesine de izin vermemişti. Olayların ardından ABD'deki 25 eyalet Joe Biden yönetimine karşı çıkarak Teksas'a destek bildirisi yayınladı. Oklahoma Valisi Kevin Stitt ise devam eden sınır anlaşmazlığında Teksas'a destek amacıyla Ulusal Muhafızlarını Meksika sınırına yardıma göndereceğini duyurdu.

Haber 26-01-24 21:54

Can Atalay kararı gündem olmuştu! Yargıtay'dan AYM çıkışı: 5-6 yıldan beri...

Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği 'hak ihlali' kararına ilişkin "Aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen ciddi anlamda derin görüş ayrılıklarımız oldu, bu bir gerçek" dedi. Öte yandan, TTB, Can Atalay hakkında verilen hak ihlali kararının uygulanmaması nedeniyle İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ve Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi üyeleri hakkında ceza soruşturması başlatılması talebiyle başvuruda bulundu.

Haber 05-01-24 16:46

Kaymakam Akıncı’nın bildirisi 102 yıl yıl sonra Düvertepe’de okundu

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Kuvayımilliye haritasındaki 3 nokta işaretlendi.

Yurthaber 27-12-23 11:29

Bakan Koca'dan TTB açıklaması: Tabip odalarının amacı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Tabipler Birliği ile ilgili devam eden adli sürece ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan Koca, "Hekim haklarının ve saygınlığının mücadele yeri sendikalarda değil esas tabip odalarında olmalıdır. Tabip odalarının amacı, sadece hekim hakları ve saygınlığını korumak olmalıdır" dedi.

Haber 07-12-23 12:59

Son dakika: Türk Tabipleri Birliği davasında karar! Görevden alındılar

Son dakika haberi: Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi yönetiminin düşürülmesi talebiyle açılan davada karar açıklandı. Merkez konseyi mahkeme kararıyla görevden alındı.

Haber 30-11-23 19:11

'Gazze’de ateşkes çağrısı' istenen MIKTA Parlamento Başkanları Toplantısı’nın ortak bildirisi Avusturalya engeline takıldı

TBMM - MIKTA 9. Parlamento Başkanları Toplantısı sonrasında imzalanması beklenen ortak bildiri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları karşısında, “sivillere yönelik ayrım gözetmeyen saldırıların kınanması talebi” ve “Gazze’de ateşkes çağrısı”nı içerdiği için Avustralya’nın itirazıyla yayımlanamadı.

Haber 23-11-23 14:48

TBMM'den ortak İsrail- Filistin bildirisi! 'Tüm tarafları barışa davet ediyoruz'

TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, YSP ve SP grup başkanvekillerinin ortak imzası ile İsrail ve Filistin’de devam eden çatışmalara ilişkin ortak bildiri yayımlandı.

Haber 12-10-23 21:52

SON DAKİKA | G7 ülkelerinden 'Ukrayna' bildirisi! 'Rusya'nın saldırganlığına karşı...'

Son dakika haberi: ABD, Kanada, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkeleri, NATO Zirvesi kapsamında, Ukrayna'ya destek için güvenlik çerçevesi sunan ortak bildiri yayımladı. "Ukrayna'nın güvenliğinin, Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu teyit ediyoruz" ifadelerine yer verilen bildiride, "Ne kadar sürerse sürsün, Rusya'nın saldırganlığına karşı kendini savunan Ukrayna'nın yanında olacağız" denildi. İşte bildirinin detayları...

Haber 12-07-23 18:59

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? EYT'de kredi desteği, otomotiv piyasasındaki iddialara inceleme, İmamoğlu'na yeni dava...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. EYT'de kredi desteğinin ayrıntıları, Ekrem İmamoğlu'na açılan yeni dava, Sinan Ateş cinayeti hakkında yeni açıklama, sıfır ve ikinci el araç iddialarına inceleme, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkındaki davada karar, Trabzonspor'dan Abdullah Avcı hakkında resmi açıklama...

Haber 11-01-23 16:39
EYT

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı davasında karar belli oldu! 2 yıl 8 ay hapis cezası...

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Fincancı hakkında 2 yıl 8 ay hapis cezası verilirken tahliyesine karar verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik açıklamaları sebebiyle 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan Fincancı'ya son sözü de soruldu. İşte detaylar...

Haber 11-01-23 13:18

Son dakika: TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın davası 11 Ocak'a ertelendi

Son dakika haberi: Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Reddi hakim talebi kabul edilmeyen Fincancı'nın duruşması 11 Ocak'a ertelendi.

Haber 29-12-22 16:17

İlk kez hakim karşısına çıktı! TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında mütalaa açıklandı: Karar verildi

Son dakika haberi: TSK hakkında kullandığı 'kimyasal silah' sözleri tartışmalara yol açan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. 7,5 yıla kadar hapis cezası talep edilen Fincancı'nın tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi.

Haber 23-12-22 13:20

Son dakika: Hepsine beraat kararı verildi! Montrö Bildirisi davasında karar çıktı

Son dakika haberi: Montrö Bildirisi davasında karar çıktı. 103 emekli amiral 'anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşmakla' suçlanıyordu. Mahkeme emekli amiralin tümünün beraatine karar verdi. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Montrö Bildirisi davasında çıkan beraat kararına itiraz edeceği öğrenildi.

Haber 20-12-22 12:39

Trabzon'da 11 dönümlük alanda Fındık Adası kurulacak

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ile Ortahisar Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında kentte "Fındık Adası" oluşturulacak.

Yurthaber 05-12-22 15:40

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? MGK bildirisi, asgari ücrette kritik tarih belli oldu, EYT'de yeni gelişme, Bursa'da düşen uçak...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Suriye'ye yönelik olası kara harekatı öncesi MGK bildirisinden dikkat çeken detaylar, 2023 asgari ücreti için beklenen kritik tarih belli oldu, EYT'de SGK prim farkı ve kıdem tazminatı müjdesi, Bursa'da düşen tek motorlu uçak, PFDK'den olaylı Göztepe-Altay maçı için karar...

Haber 01-12-22 19:02

SON DAKİKA! Bakan Bekir Bozdağ'dan 'Türk Tabipler Birliği' açıklaması: Çalışmayı neticelendirdik

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk Tabipleri Birliği'ne yönelik çalışmanın tamamlandığını, Cumhurbaşkanı’na arz edildikten sonra kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu. Bozdağ, “Anayasa’nın son şekli verildi. (Muhalefetle istişare süreci) Zaten ziyaretimizi yaptık. Görüşlerini, desteklerini kendilerinden talep ettik. Ayrı bir ziyaret olur mu onu bilemem. Şu anda yeni bir ziyarete ihtiyaç gözükmüyor” ifadelerini kullandı. Öte yandan TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yla ilgili de bir gelişme yaşandı.

Haber 30-11-22 12:20

SON DAKİKA | TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında istenen ceza belli oldu

Son dakika haberi: TSK hakkında kimyasal silah iddialarında bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında istenen ceza belli oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TSK’nın terör operasyonları sırasında kimyasal silah kullandığı iddiaları nedeniyle, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Haber 25-11-22 10:36

TTB Başkanı Ergan, fındık üretim ve ihracatını değerlendirdi

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, fındığın üretimi yanında ihracatı için de çaba gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

Yurthaber 21-11-22 13:54

MHP'den flaş hamle! Türk Tabipleri Birliği için harekete geçildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Türk Tabipleri Birliği için harekete geçti. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın "TSK kimyasal silah kullandı" iddiaları sonrası gündeme gelen "Türk" ibaresi kaldırılsın konusuyla ilgili kanun teklifi veren MHP, Türk Tabipleri Birliği ibaresinin 'Tabipler Birliği' olarak değiştirilmesi talep edildi.

Haber 17-11-22 11:28

İletişim Başkanlığı'ndan Dezenformasyon Bülteni: O iddialar yalanlandı

İletişim Başkanlığı, 24-30 Ekim aralığındaki 'Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı. Bültende TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Basın İlan Kurumu, Türkiye’nin hava savunma sistemi, TOKİ’nin konut projeleri ve KARDEMİR hakkındaki iddialar ve Yunanistan’a ait askeri araçların Türkiye sınırına sevk edildiği iddiaları yalanlandı.

Haber 01-11-22 11:48

Son dakika | Bahçeli'den oyuncu Burak Haktanır'a destek! Ödül törenine 'TTB Başkanı' gerginliği damgasını vurmuştu... Boynumuzun borcudur

Son dakika haberi: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Türkiye Yüzyılı' beyanına desteğini vurguladı. Bahçeli, Millet İttifakı'na sert sözlerle yüklenirken "Alayının aklını toplasanız bir incir kabuğunu doldurmayacaktır" ifadelerini kullandı. Togg konusunda Kılıçdaroğlu'na seslenen Bahçeli "Sana kötü bir haber vereyim" dedi. MHP lider ayrıca oyuncu Burak Haktanır ile yönetmen Özcan Alper arasındaki gerginliğe değinerek Haktanır'a destek verdi.

Haber 01-11-22 11:03

Ödül törenine 'Şebnem Korur Fincancı' gerginliği damga vurmuştu! Burak Haktanır'dan dikkat çeken sözler: Umurumda değil

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın TSK hakkındaki sözlerinin ardından çarpıcı gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Boğaziçi Film Festivali ödül töreninde yönetmen Özcan Alper'in aldığı ödülü Fincancı'ya ithaf etmesiyle oyuncu Burak Haktanır'ın sert çıkışı törene damgasını vurmuştu. Yaşanan bu gerginliğin ardından Haktanır yeni bir açıklama yaptı, "Oyunculuğumla alakalı olumlu, olumsuz yansımaları olur mu umurumda değil" dedi.

Haber 31-10-22 16:10

Uluslararası Sanatçılar Platformu Derneğinden yönetmen Alper'e kınama

Uluslararası Sanatçılar Platformu Derneği (USAP) Başkanı Doç. Dr. Bünyamin Aydemir, Boğaziçi Film Festivali kapanış töreninde yönetmen Özcan Alper'in aldığı ödülü Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) iftira atan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya armağan etmesini kınayan bir mesaj yayımladı.

Haber 31-10-22 14:29

Boğaziçi Film Festivali'nde Şebnem Korur Fincancı gerilimi! Özcan Alper ödülünü ithaf etti, oyuncu Burak Haktanır tepki gösterdi! Mehmet Ali Çelebi de sessiz kalmadı

Boğaziçi Film Festivali'nde ödül alan yönetmen Özcan Alper, ödülünü terör propagandasından tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya ithaf edince ortalık gerildi. Oyuncu Burak Haktanır, Alper'e tepki gösterirken, o anlarda tansiyon yükseldi. Yaşanan olaya bir tepki de milletvekili Mehmet Ali Çelebi'den geldi. Çelebi yaptığı paylaşımda "Burak Haktanır’a helal olsun! Alkışlayanlara yazıklar olsun!" ifadelerine yer verdi.

Haber 30-10-22 10:28

Tutuklanan TTB Başkanı Fincancı hakkında yeni gelişme! Davaname hazırlandı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kimyasal silah kullandığı iddiasını gündeme taşıyan ve başlatılan soruşma sonrası tutuklanan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın görevden alınması için davaname hazırlandı.

Haber 28-10-22 09:52

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? TTB Başkanı Fincancı'nın tutuklanması, 2022 enflasyon tahmini, Halit Kıvanç'ın son yolculuğu...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması, 2022 yılı enflasyon tahmini, Millet İttifakı'nda BTP lideri Hüseyin Baş ile ilgili gelişme, duayen gazeteci ve maç spikeri Halit Kıvanç'ın son yolculuğuna uğurlanması, Amasra'daki maden faciasında gözaltı kararı, PFDK'dan Galatasaray'a verilen cezalar...

Haber 27-10-22 17:48

SON DAKİKA | 'Kimyasal silah' iddiası çok tepki çekmişti! Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı

Son dakika haberi... Türk Silahlı Kuvvetlerinin kimyasal silah kullandığı iddiasını gündeme taşıyan ve bu sözleri sonrası büyük tepki çeken Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, dün gözaltına alınmıştı. Fincancı'nın evinde yapılan aramalarda kalaşnikof mermisi bulunmuştu. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı. Öte yandan Fincancı'nın ifadesi ortaya çıktı.

Haber 27-10-22 16:08

Son dakika: Fincancı'nın sözleri tepkilere yol açmıştı! Bakan Bozdağ'dan 'TTB' açıklaması: Yeni hazırlık yapıyoruz

Son dakika haberi: Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın kimyasal silah iddiasıyla ilgili sözleriyle ilgili hukuki süreç devam ederken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TTB ve TMMOB ile ilgili yeni hazırlık yapıldığını duyurdu. Bakan Bozdağ çalışma bitince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kabineye sunulacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "yasal düzenlemeyle isim değişikliğine" işaret ettiği bir açıklama yapmıştı.

Haber 27-10-22 13:34
ttb

Son dakika: TTB Başkanı Fincancı hakkında yeni gelişme! 'Kimyasal silah' iddiası tepki toplamıştı; tutuklama talep edildi

Son dakika haberi: 'Kimyasal silah' sözleriyle gündemde olan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Fincancı son olarak ’terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Haber 27-10-22 12:12

Açıklamaları gündem olmuştu! Şebnem Korur Fincancı adliyeye sevk edildi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 20 Ekim'de PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle gözaltına alınmıştı. Fincancı, emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.

Haber 27-10-22 09:01

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? TTB Başkanı'na gözaltı, Fakıbaba'dan İYİ Parti'de ilk mesaj, taraftarı heyecanlandıran 'Şenol Güneş' paylaşımı...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması, AK Parti'den istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba'nın İYİ Parti'de ilk mesajı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den tedirginlik yaratan 'dünya savaşı' göndermesi, Sinan Engin'den 'Şenol Güneş' paylaşımı, sanatçı Gülşen'in yurt dışı çıkış yasağıyla ilgili gelişme, dünya tıp literatürüne giren Türk doktor...

Haber 26-10-22 17:59

SON DAKİKA | TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı! Evindeki aramada 'Dağın Ardından Bakmak' kitabı ve kalaşnikof mermisi dikkat çekti

Son dakika haberi: Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, İstanbul'da bu sabah gözaltına alındı. Korur'un evinde arama yapıldığı öğrenildi. Adreste yapılan aramalarda ise, 'Dağın Ardından Bakmak' isimli 1 adet örgütsel el kitabı, tabanca ve kalaşnikof mermisi çıktığı belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca Türk Tabipler Birliği Başkanı Korur'un görevden alınması için Ankara Sulh hukuk mahkemesine talepte bulundu. İşte detaylar...

Haber 26-10-22 10:49

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı kimdir, neden gözaltına alındı? TSK hakkındaki skandal iddiası tepki çekmişti

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile ilgili son dakika gelişmesi sonrası birçok kişi internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Fincancı hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılamak' suçlarından, soruşturma başlatıldı ve bu sabah gözaltına alındı. Peki, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı kimdir, Şebnem Korur Fincancı neden gözaltına alındı?

Haber 26-10-22 09:31

Son dakika: Kimyasal silah iddialarına Bakan Akar'dan çok sert tepki! Net konuştu: Son derece alçakça bir iftira

Son dakika haberi: Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Financı ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da gündeme taşıdığı kimyasal silah iddialarını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar sert ifadelerle yalanlarken "Bu bir iddia değil, son derece alçakça bir iftira" dedi. Bakan Akar, İsrail Savunma Bakanı Gantz'ın ziyaretiyle ilgili ise "Yıllardan sonra ilk defa bu düzeyde bir ziyaret olacak" diyerek görüşmede ele alınacak konulara ilişkin konuştu.

Haber 25-10-22 12:06

SON DAKİKA | 'Kimyasal silah' iddiası! Devlet Bahçeli'den TTB Başkanı'na sert sözler: Türk vatandaşlığından çıkarılsın

Son dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sert tepki gösterdi. Akşener'e 'fesat' göndermesinde bulunan Bahçeli, "Kılıçdaroğlu açık açık adayım diyemiyor. Sayın Kılıçdaroğlu meydan okuyacağına cesaretin varsa adaylığını ilan et" diye konuştu. Öte yandan Bahçeli, 'kimyasal silah' iddiasıyla ilgili açıklamaları bulunan TTB Başkanı'nın Türk vatandaşlığından çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Haber 25-10-22 11:05

Son dakika: Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Tabipler Birliği'ne tepki: 'Bu ismin değişmesini sağlayacağız'

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantı sonrası yaptığı açıklamada Türk Tabipler Birliği ile ilgili de konuşan Erdoğan, "TTB başkanıyla ilgili yargı harekete geçmiştir. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız. Hem bu kişiyle hem de bu kurumla ilgili gereken adımlar atılacaktır." ifadelerini kullandı.

Haber 24-10-22 19:15

TTB Başkanı Fincancı hakkında PKK yayın organına açıklama yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı

TTB Başkanı Fincancı hakkında PKK yayın organına açıklama yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı

Yurthaber 20-10-22 16:45

Son dakika: Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı

Son dakika haberi: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılamak' suçlarından, soruşturma başlatıldı.

Haber 20-10-22 16:32

'Amirallerin Montrö bildirisi' davasında son dakika gelişmesi! İstenen cezalar belli oldu

"Amirallerin Montrö bildirisi" davasında son dakika gelişmesi yaşandı. Bildiride imzası bulunan emekli askerlerin yargılandığı davada 91 sanık için beraat talep edildi. Aralarında Atilla Kıyat, Ergün Mengi, Ramazan Cem Gürdeniz ve Türker Ertürk'ün bulunduğu 12 sanık için ise mahkumiyet kararı talep edildi.

Haber 07-10-22 10:41

Milli Güvenlik Kurulu Bildirisi yayımlandı:

"Gayriaskeri statüdeki adaların silahlandırılması konusunda Yunanistan'ı teşvik eden çevreler aklıselime davet edilmiştir" - "(ABD'nin GKRY'ye yönelik silah ambargosunu kaldırma kararı) Doğu Akdeniz'de barış ve dengeyi menfi yönde etkileyecek ve müttefiklik ruhuna da aykırı olan bu karardan geri dönülmesi çağrısında bulunulmuştur" - "Yunanistan yönetiminin beyhude çabalarına karşı milletimizin hak ve menfaatlerinin muhafazası için uluslararası hukuk çerçevesindeki her türlü meşru yöntem ve aracı kullanmaktan imtina etmeyeceğimiz kuvvetle vurgulanmıştır" - "Kıbrıs Türklerinin haklarının savunulması için yürüttüğü çok boyutlu faaliyetlerini kararlılıkla sürdüreceği vurgulanarak tüm ülkeler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanımaya davet edilmiştir" - "Ukrayna'da sürmekte olan savaşın, bir an evvel sonlandırılmasına matuf adımların gecikmeksizin atılması gerektiği belirtilmiş, Türkiye'nin, tahıl koridorunun tesisi ve esir değişiminin gerçekleştirilmesi girişimlerinde olduğu gibi barışın sağlanması ve insani kriz ile küresel ölçekteki zararların hafifletilmesi için gayret sarf etmeyi sürdüreceği ifade edilmiştir"

Yurthaber 28-09-22 21:42

Amirallerin Montrö bildirisi davasına devam edildi

"Amirallerin Montrö bildirisi" davasına devam edildi

Yurthaber 19-09-22 11:05

Fındıkta erken hasat yapılmasın uyarısı

TTB Meclis Başkanı Arslantürk: - "Sahil kesimlerinde 10 Ağustos, orta kesimlerde 15 Ağustos, yüksek kesimlerde ise 20 Ağustos'tan önce bahçelere girilmemeli"

Yurthaber 26-07-22 13:55

Milli Güvenlik Kurulu Bildirisi yayımlandı:

"Uluslararası hukuku hiçe sayarak iyi komşuluk ve müttefiklik ilişkilerinin hilafındaki tutumunu ısrarla sürdüren Yunanistan'ın, kışkırtıcı eylemlerine ilave olarak karasuyu ve hava sahası ihlallerini artırarak devam ettirmesinin kabul edilemez olduğu ifade edilmiştir" - "Müttefiklerimiz, FETÖ ve tüm isimlendirmeleriyle birlikte PKK/KCK-PYD/YPG ile mücadelede Türkiye'nin yanında yer almaya ve destek vermeye davet edilmiştir" - "(FETÖ) Türkiye'nin istikrarını ve güvenliğini hedef alan bütün odaklar ve terör örgütleriyle iş birliği içerisinde olan bu ihanet şebekesinin tamamen bertaraf edilmesi yönündeki çabaların kararlılıkla sürdürüleceği bir kez daha güçlü bir şekilde teyit edilmiştir"

Yurthaber 21-07-22 20:04