Tümör Haberleri

Sivilcesi olduğunu sandı karpuz kadar büyüdü! Gerçek bambaşka çıktı... Gören gözlerine inanamadı

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan 62 yaşındaki Tim yüzünde çıkan şişkinliğin sivilce olduğunu sandı. Yıllarca büyüyen şişkinlik koca bir karpuz kadar ağırlaştı. TLC'nin Take My Tumor programına katılan adamın boynunun sağ tarafında bulunan ve neredeyse yirmi yıldır büyüyen 2 buçuk kiloluk bir tümör çıkarıldı.

Kadin 19-04-2024 10:52

Böbrek ağrısı için gitti, karnından çıkan şoke etti! 'Gebe bir kadın gibiydim'

Antalya'da böbrek ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Şükrü Genç (48), bağ dokusundan kaynaklanan ve nadir görülen bir kanser türü olan sarkom hastalığına yakalandığını öğrendi. Dünyada nadir görülen bir damar bozukluğuna da sahip Genç'in karnından, 8 kilogram ağırlığında tümör çıkarıldı. Ameliyattan sonra 70 kilodan 55 kiloya düştüğünü söyleyen Genç, "Kocaman bir karnım vardı. Gebe bir kadın gibiydim. İlk başta kilo aldığımı sanıyordum, umursamadım. Ağrılar başlayınca hastaneye gittim" dedi.

Haber 16-04-2024 13:59

İçindeki sese kulak verdi sağlığına kavuştu! Doktorlar bile şaşırdı 'Litratürde bu kadar büyüğünü görmedim'

İstanbul’da glomus tümörüne yakalanan ve doktorların 'masada kalırsın, felç olursun' dediği 22 yaşındaki Fatma Özyurt, içindeki sese kulak verip geldiği Van’da sağlığına kavuştu.

Haber 25-03-2024 14:00

Ağrı şikayetiyle hastaneye gitti, karnından çıkan şoke etti! Tam 10 kilo ağırlığında

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde karın ve bel ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Havva Kara’nın (83) karnından 10 kilo ağırlığında, 30 santimetre çapında tümör çıkartıldı. Başarılı operasyon sonrası sağlığına kavuşan Kara, taburcu edildi.

Haber 22-03-2024 12:59

Yanağından ceviz büyüklüğünde tümör alınan kadın ölümden döndü! Göğsünden doku alınarak yeni bir yanak yapıldı

Kazakistan'da yaşayan 61 yaşındaki Aıganym Yeleuova, 1 yıl önce ağız kanseri olduğunu öğrendi. Ülkesinde ameliyat olan ancak hastalığı nüks eden Yeleuova, tedavi için Türkiye'ye geldi. Konuşma, yeme ve içme gibi hayati fonksiyonlarını kaybetmek üzere olan hastanın ağız tabanından sol çenesine yayılan ceviz büyüklüğündeki tümör 3 saatlik operasyonla alındı. Yeleuova'ya göğsünden doku alınarak yeni bir yanak yapıldı. Pipetle beslenen yavaş yavaş konuşabilen hasta ölümden döndü.

Haber 20-01-2024 14:23

Zayıflamak için hastaneye gitti, karnından çıkan şaşkına çevirdi! 'Hamile gibi hissediyordum'

Eskişehir'de şişkinlik şikayeti olan ve kilo vermek için hastaneye başvuran Gülfer Kurt (44) hayatının şokunu yaşadı. Ultrasonda karnında büyük bir kitle olduğu tespit edilen Kurt, ameliyata alındı. Kurt'un karnından, 85 santimetre büyüklüğünde ve 7 kilo 390 gram ağırlığında tümör çıkarıldı. Kurt, "Ultrasonda kitlenin büyük olduğu söylendi. Hafifleme hissediyorum. Kitle günlük hayatınızı etkiliyor. Hareket kısıtlaması, iştah kaybı oluyor. Hamile gibi hissediyordum kendimi" dedi. İşte detaylar...

Haber 12-12-2023 10:59

Doktorları bile şaşırttı! Kalbini 12 santimetre kaydırdı, akciğerini kağıt gibi ezdi

İstanbul'da halsizlik ve nefes darlığı şikayeti ile doktora giden Burak Aktaş'ın (21) sol göğüs boşluğunda portakal büyüklüğünde bir kitle tespit edildi. Aktaş iki seans kemoterapi gördü ama tedaviye rağmen tümör 2 ay içinde 8-10 kat büyüyerek karpuz boyutuna ulaştı. Kalbini göğüs boşluğunda 12 santimetre sağa iten, sol akciğerini neredeyse tamamen ezen dev tümör, başarılı bir operasyonla çıkarıldı. Bu kadar hızlı büyüyen bir kitle karşısında doktorlar da şaşkına döndü. İşte detaylar...

Haber 05-11-2023 12:52

Ense ağrısı yaşayanlar dikkat: Sakın hafife almayın! Ciddi hastalıkların belirtisi

Ense ağrısı, birçok kişinin sık karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Genellikle gerginlik, stres veya kötü duruş nedeniyle meydana gelir. Ense ağrısı, boyun kaslarında gerginlik, kas spazmları veya boyun omurlarında bir sorun nedeniyle ortaya çıkabilir. Ayrıca, uzun süreli bilgisayar kullanımı, ağır yüklerin kaldırılması veya uyku pozisyonunun yanlış seçimi de neden olabilir. Ense ağrılarına neden olan birçok ciddi hastalık bulunmaktadır. Kalp hastalıkları da bu ciddi hastalıklardan biri.

Haber 22-10-2023 08:56

Kedisi sürekli vücudundaki o bölgeye yatıyordu! Başta 'kedi tırmığı' dediler... Gerçek böyle anlaşıldı Bana böyle bir hayat şansı vereceğini bilmiyordum

İzmir'deki bir hastanede sağlık memuru olarak görev yapan 30 yaşındaki Seden Baş, "Şans" isimli kedisinden kaynaklandığını düşündüğü göğsündeki şişlik için başvurduğu hastanede meme kanseri olduğunu öğrenip aldığı tedaviyle hayata tutundu. Kedisinin sürekli, daha sonra tümör olduğu belirlenen sağ göğsüne yattığını dile getiren Baş, başta doktorlara gittiğinde kedi tırmığı olarak nitelenen bir hastalık olabileceğini söylediklerini belirtti. Baş, "Şans benim gerçekten şansım oldu" dedi.

Haber 04-10-2023 12:14

Yer: Denizli! Karpuz büyüklüğünde, aylarca göğsünde birlikte yaşadı! Ölmek üzereyken kurtarıldı

Denizli'de bir kadın, korktuğu için doktora gitmeyerek aylarca göğsündeki karpuz büyüklüğündeki tümörle yaşamak zorunda kaldı. Alternatif tedavilere yönelen kadın, göğsünü patlatan tümör sebebiyle kan kaybından ölmek üzereyken yapılan başarılı operasyonla kurtarıldı. Op. Dr. İmdat Koçberber, literatürde bu hastalığa çok az rastladıklarını ve bu boyutta ilk defa tümör gördüklerini aktardı.

Haber 29-09-2023 11:53

Yemek yiyemiyor, nefes dahi alamıyordu! 8 saatlik operasyonla tümör alındı... Yüzü yeniden inşa edildi

Yüzündeki tümör her geçen gün büyüyen Angelo, ameliyattan önce yemek yemekte ve nefes almakta zorluk çekiyordu. İyi huylu olduğu tespit edilen 1.50 kilogram ağırlığındaki tümörle yaşamak zorunda kalan Angelo, Milano’daki 8 saatlik operasyonun sonrasında adeta yeni bir hayata başladı.

Trend 07-07-2023 14:08

Günlerce dışarı adım atamadı! 14 aylık kabızlık şikayetiyle hastaneye gidince ortaya çıktı... Sebebi şoke etti

Batman'da 14 ay boyunca süren kabızlık şikayetiyle hastaneye başvuran bir hastanın şikayetinin sebebi şoke etti. Aldığı ilaçlara rağmen şikayeti devam eden hastanın Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan muayenesinde kuyruk sokumunda 10 santimetrelik tümör tespit edildi. Prof. Dr. Emin Özkul, “4,5 saat süren operasyonla tümörü aldık. İleri yaşlarda kabızlık, çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bunu, medikal tedavi ile geçecek bir şey gibi düşünmemek lazım” dedi.

Haber 03-05-2023 13:01

Ramazan ayında geçmeyen baş ağrısına dikkat! Tehlikenin habercisi olabilir

Baş ağrısı günlük hayatta en sık yaşanan sağlık sorunları arasında bulunuyor. Stres, uykusuzluk, açlık gibi nedenlerle yaşanan baş ağrıları nedeniyle bu sağlık sorunu genellikle göz ardı ediliyor. Op. Dr. Mehmet Feryat Demirhan göz ardı edilen ama ciddi sonuçlara yol açabilen geçmeyen baş ağrısının tehlikesini açıklayarak uyarılarda bulundu.

Haber 31-03-2023 16:25

Kahvaltıda severek yiyoruz ama tehlike büyük! Tümör oluşmasına neden olabiliyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Severek yediğimiz birçok yiyeceğin çeşitli hastalık risklerini arttırdığı biliniyor. Kahvaltıda kendimizi şımartmak için en doğru tercih olan reçel ve marmelatların üretiminin ve saklanmasının yanlış koşullarda yapılması tümör riskini oluşturuyor.

Haber 01-03-2023 09:00

Kanserin göz ardı edilen ilk belirtisi! Kanser hastalarının %75'inde görülüyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalığı olarak görülüyor. Giderek artan kanser vakalarına erken müdahale etmemek ölümcül sonuçlara sebep olabiliyor. Kanserin belirtileri çeşitlerine göre değişim gösteriyor. Göz ardı edilen bir belirtinin bu riskli hastalıkta erken uyarıcı olduğu öğrenildi.

Haber 23-02-2023 16:23

Her şey baş ağrısıyla başladı! Beyninden yumruk büyüklüğünde tümör çıkartıldı

Vücutta ortaya çıkan tümörlere erken müdahale etmek hayat kurtarıyor. Tümörler vücutta bulunduğu yere göre farklı belirtiler gösterebiliyor. 14 yaşındaki bir çocuk yaşadığı belirtilerin ardından gittiği doktorda beyninde yumruk büyüklüğünde tümör olduğunu öğrendi.

Haber 17-02-2023 09:04

Ameliyatta içerisinde makas unutuldu! Gerçeği günler sonra...

Ameliyat sırasında yapılan müdahaleler hayati önem taşıyor. Ameliyatta yapılan ufak hatalar hastaların hayatını kaybetmesine neden olabiliyor. Brezilyalı bir meclis üyesi girdiği ameliyattan günler sonra çeşitli belirtiler yaşamaya başlayınca içinde makas unutulduğunu öğrendi.

Haber 07-02-2023 13:32

Her şey ağzında geçmeyen ufak bir yarayla başladı! Çenesi kesilerek kaval kemiğinden parça takıldı

Ağızda görülen yaralar genellikle önemsiz sanılarak göz ardı ediliyor. Ancak geçmeyen bu yaralar riskli hastalıkların belirtisi olabiliyor. Ağzında geçmeyen yara şikayetiyle doktora başvuran Barış Çakmaklı'nın kötü huylu tümöre sahip olduğu öğrenildi. Yapılan müdahalelerle çenesinin bir kısmı alındı.

Haber 31-01-2023 10:04

Bilim adamlarından çığır açan araştırma! Kanseri koklayarak tespit edebiliyorlar

Karıncalar kendi ağırlıklarının beş bin katı ağırlığındaki nesneleri kaldırabilme özellikleri ile biliniyorlar. Son yapılan araştırmalar karıncaların ilginç bir özelliği daha olduğunu tespit etti. Bilim adamları karıncaların idrarı koklayarak kanseri tespit edebildiğini bildirdi.

Haber 26-01-2023 14:00

Sakın önemsiz görmeyin: Tırnağınızda görülen ufak değişikliklere dikkat! Tümör habercisi olabilir

Vücudumuzun belirli alanlarında yaşanan değişimler genellikle önemsiz görülerek geçiştiriliyor. Saç ve tırnak problemleri en sık göz ardı edilen sağlık sorunları arasında yer alıyor. Uzmanlar tırnaklarda ve ellerde meydana gelen değişimlerin tümör habercisi olabileceği belirtiyor.

Haber 17-01-2023 10:26

Farkında olmayabilirsiniz! İlerlemiş kansere sahip herkes aynı dayanılmaz belirtiyi yaşadığını belirtti

Kanser, hem hastayı hem de çevresini derinden etkileyen bir hastalık. Erken teşhis ve doğru tedavi edilmediğinde ölümcül etkileri olabilen kanserin birçok belirtisi bulunuyor. Bu belirtiler kişiden kişiye veya kanserin türüne göre değişim gösterebiliyor. Ancak ilerlemiş kanser hastası olan herkes aynı dayanılmaz belirtiyi yaşadığını belirtiyor. İşte o tehlikeli kanser belirtisi...

Haber 06-01-2023 11:00

Hayat iksiri olarak görülüyor! Kötü huylu tümörleri %85 oranında küçültüyor

Kanser günümüzde en sık karşılaşılan hastalıklar arasında bulunuyor. Kanser üzerine yapılan araştırmalar bu hastalıkla savaşan gıdaları açıklıyor. Bir araştırmanın sonucuna göre yol kenarında bile yetişen iki bitkinin kötü huylu tümörleri %85 oranında küçülttüğü ve kanseri önlediği öğrenildi. Bu bitki eski Mısır'da da hayat iksiri olarak görülüyordu. İşte her mutfakta bulunması gereken o bitki...

Haber 28-12-2022 11:50

Yapılan hata nedeniyle penisini kaybetti! Açtığı davadan 65 bin dolar kazandı

Ameliyatlarda yapılan yanlış hamleler hastanın hayatını tamamen değiştirebiliyor. Fransa'da ismi açıklanmayan bir hastaya yapılan ameliyatta yapılan yanlış müdahalelerin ardından hastanın penisi tamamen çıkartıldı. Yaşanan talihsizliklerin ardından dava açan hasta davayı kazandı.

Haber 26-12-2022 16:58

Göz ardı etmeyin! Terlemeniz büyük tehlike hakkında uyarıyor olabilir...

Terlemek en rahatsız edici sağlık problemleri arasında bulunuyor. Genellikle sıcak havalarda yaşanan terlemeler kışın da görülebiliyor. Vücutta gelişen bazı terlemeler doğal olarak görülse de olağan dışı durumlar kalp krizi ve düşük kan şekeri gibi hastalıklar hakkında uyarıyor.

Haber 20-12-2022 13:40

56 yaşındaki kadının göğüs boşluğundan 3 kilogram tümör çıktı

İzmir'de, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran 56 yaşındaki kadının göğüs boşluğundaki 3 kilogram tümör ameliyatla alındı.

Yurthaber 20-12-2022 12:15

Daha lezzetli oluyor diye yapıyorsanız dikkat! Kanser riskini artırıyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Uzmanlar kansere neden olan etkenler arasında yanlış beslenmenin önemli bir yeri olduğunu vurguluyor. Farkında olmadan yapılan bazı hatalar kanser riskini çok daha fazla artırabiliyor. Uzmanlar yiyeceklerde ortaya çıkan akrilamid hakkında uyarıyor.

Haber 15-12-2022 11:06

Kendisinden iki kat büyük! Doktorlar gözlerine inanamadı: Daha büyüğü görülmedi

Dünya basını Avustralya’da kendisinden iki kat büyük tümörle doğan mucize bebeği konuşuyor. Annenin hamileliğinin 20. Haftasında yapılan kontrollerde bebeğin yaşama ihtimalinin yüzde 25 ila 40 olduğu belirtilmişti. Aynı zamanda üç ay erken doğan bebeğin tümörü, doğumdan sonra gerçekleşen altı saatlik operasyonla alındı. Güçlü bebeğin sağlık durumu şu anda iyi.

Haber 08-11-2022 22:23

Göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, vücudundan 6 kiloluk kitle çıkarıldı!

Denizli'de sağ göğüs bölgesindeki ağrı ve şişlik şikayetiyle hastaneye başvuran itfaiye şoförü Adem Tatık'ın (44) vücudundan çıkan şey şaşkına çevirdi. Tatık'ın vücudundan ameliyatla 29 santimetre çapında, 6 kilo ağırlığında kitle çıkarıldı.

Haber 08-11-2022 17:02

Milyonda bir görülüyordu... 'Felç olabilirsin, ölüm tehlikesi var, kör kalabilirsin' dediler, kimse teşhis koyamadı! Burnundan çıkartıldı

Görme kaybı şikayetiyle hastaneye başvuran 56 yaşındaki Ayşe Gül'ün beyninde ceviz büyüklüğünde tümör tespit edildi. Tümörü endoskopik yöntemle hastanın burnundan çıkardıklarını belirten Doç. Dr. İdiris Altun, tümörün bulunduğu yeri ilk gördüğünde çok şaşırdığını anlattı. Altun, tümörün bu bölgede görülmesinin milyonda 1 olduğunu ve yüzde 80 ölüm riskine rağmen ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi.

Haber 12-10-2022 11:00

Zonguldak'ta sokak kedisinin gözündeki tümör ameliyatla alındı

Zonguldak'ta sokak kedisinin gözündeki tümör ameliyatla alındı

Yurthaber 27-09-2022 14:28

Tümörün yüzünü kapladığı Kamerunlu çocuk Gaziantep'te ameliyat edildi

Türk hayırseverlerin Kamerun'daki faaliyetleri sırasında fark ettiği 9 yaşındaki Fabilou Mohamadou'nun tedavisine Gaziantep'te başlandı - Fabilou'nun ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Can Pamukçu: - "Çok nadir rastlanan ve hastalığın son dönemlerine gelmiş bir hastaydı. Cerrahi olarak tanısını koyduk, tümörü kısmen küçülttük ve onkolojiye yönlendirdik"

Yurthaber 13-09-2022 11:22

Görmezden gelmeyin! Yaşadığı kulak çınlamasını enfeksiyon sandı ama gerçekler bambaşkaydı...

Kulak çınlaması en sık rastlanan günlük rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Oldukça sık rastlandığı ve kolayca geçtiği için görmezden gelinin kulak çınlamaları tehlikeli olabiliyor. Michelle Francis yaşadığı kulak çınlamasını sinüs enfeksiyonu sandı ancak yapılan testler sonucunda beyninde tümör olduğu anlaşıldı.

Haber 11-09-2022 15:20

Böylesi daha önce görülmedi: Kurtarmak için seferber oldular

Brezilya’da bir kadın 5 yıl boyunca tam 100 kilo ağırlığındaki tümörle yaşadı. Ameliyatı yapan doktor, hastasının çarpıcı fotoğraflarını Facebook hesabından paylaştı. Fotoğrafları görenler gözlerine inanamadı. Benzeri görülmemiş prosedür 31 Ağustos tarihinde gerçekleşti. Baş cerrah Glaucio Boechat yaptığı açıklamada, "Bu büyüklükte bir tümör üzerinde her gün ameliyat yapılmıyor!" dedi.

Haber 07-09-2022 07:55

Hareket edemiyor hatta oturamıyordu! 45 yaşındaki kadının içinde 100 kiloluk tümör çıktı

Brezilya’da ismi açıklanmayan 45 yaşındaki bir kadın nefes alamama şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkitlerde kadının karın bölgesinde 100 kilogram ağırlığında bir tümör olduğu tespit edildi. Acilen ameliyata alınan kadının karnındaki tümör cerrahi operasyonla çıkartıldı.

Trend 05-09-2022 14:04

Ebeveynleri uyardı! Bebeğinin gözünde fark ettiği değişiklik…

Bebeklerin sağlıklarını korumak adına ebeveynlerin oldukça bilinçli olması gerekiyor. Bebeğinizin hareketlerinde veya mimiklerinde gördüğünüz ufak değişiklikler çocuğunuzun tüm hayatını etkileyebiliyor. Bebeğinin gözündeki değişikliği fark ettikten sonra oğulları Ted'i kaybeden Jessica ve Lee Neal, tüm ebeveynleri uyardı.

Haber 23-08-2022 15:34

Sakın göz ardı etmeyin: Ciddi hastalıkların belirtisi! Ense ağrısı neden olur, nasıl geçer?

Gün boyunca yorulan vücutta çeşitli ağrılar meydana gelmektedir. Özellikle bilgisayar başında çalışan kişiler duruş bozuklukları nedeniyle sık sık ense ve bel ağrıları çekmektedir. Ancak bu ağrıların altında yatan neden sadece duruş bozuklukları değildir. Ense ağrılarına neden olan birçok ciddi hastalık bulunmaktadır. Kalp hastalıkları da bu ciddi hastalıklardan biridir.

Haber 18-08-2022 09:06

Sağlık raporu almak için gittiği hastanede kalbinde tümör olduğunu öğrendi

Sağlık raporu almak için gittiği hastanede kalbinde tümör olduğunu öğrendi

Yurthaber 09-08-2022 15:06

Su bile içemiyordu! Ameliyatla sağlığına kavuştu

Trabzon'da, ağzındaki tümör nedeniyle su bile yutamayan hasta ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyat sonrası değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Bengü Çobanoğlu, ağız içinde iyileşmeyen yaralarda mutlaka 'Kulak Burun Boğaz' (KBB) hekimine danışılması gerektiğini ifade etti.

Haber 21-07-2022 16:21

Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye gitti, karnından 10 kilo tümör çıkarıldı! 'Meslek hayatımda böylesine rastlamadım'

Sivas'ta nefes darlığı şikayetiyle hastaneye giden Türkan Karademir'in (72) karnından çıkan kitle doktorları şaşkına çevirdi. Son 3 yıldır karın ve bel ağrısı da çeken Karademir'in karnında tespit edilen 10 kilo ağırlığında, 55 santimetre çapındaki tümör 4 saatlik operasyonla çıkartıldı. Operasyonu yapan doktorlardan Doç. Dr. Savaş Karakuş, "25 yıllık meslek hayatımda bu kadar büyük kitleye hiç rastlamadım" dedi. Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Karademir, taburcu edildi.

Haber 05-07-2022 12:24

Böbrek tümörlerinin belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıl yapılır?

Böbrek tümörü, hiçbir bulgu vermediği için teşhis etmesi zor hastalıklardan biridir. Böbrek hücreleri kötü huylu ise böbrek kanserine neden olabilir. Böbrek kanseri, böbreklerdeki hücrelerin anormal büyümesinden kaynaklanır.

Haber 05-07-2022 12:01

Organize suç örgütlerine yönelik Tümör Operasyonunda Sakarya'da 6 şüpheli yakalandı

Organize suç örgütlerine yönelik "Tümör Operasyonu"nda Sakarya'da 6 şüpheli yakalandı

Yurthaber 01-07-2022 15:38

Türkiye’de uygulanmaya başlandı! Beyin tümörünü nokta atışıyla tespit ediyor

Kafatasının içerisinde kontrolsüz büyüyen hücrelere beyin tümörü deniliyor. Oldukça ciddi sonuçlara neden olan beyin tümörü görülme oranı gün geçtikçe artıyor. Beyin tümörünün tedavisinde kullanılan karma sanal gerçeklik teknolojisi Türkiye’de de uygulanmaya başlandı. Bu tedavi yöntemi ile hastalıklı dokuyu görebilme şansı yakalandı.

Haber 27-06-2022 11:22

Öğretmeninin dikkati sayesinde tümörden kurtuldu

Öğretmeninin karnındaki şişliği fark etmesi üzerine hastaneye götürülen öğrenciden, yaklaşık 7,5 kilogramlık tümör başarıyla alındı - Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dağıstan Tolga Arıöz: - "Nadir gördüğümüz, 28 santimetre boyutlarında çok büyük bir tümördü"

Yurthaber 21-06-2022 12:13

Önemsiz diyerek geçmeyin! Mutlaka doktora başvurun

Yağ bezesi olarak bilinen lipom genellikle zararsız görülüyor. Toplumda sıklıkla görülen lipomların birçoğu zararsız olsa da bazı durumlarda tehlikeli durumlar meydana gelebiliyor. Sağlığınız için görülen lipomları göz ardı etmemeniz gerekiyor. Yağ bezeniz varsa mutlaka doktora başvurmalısınız.

Haber 20-06-2022 15:23

Şiddetli ve geçmeyen baş ağrısı ciddi bir hastalığın belirtisi olabiliyor

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa: - "Her bir hastalığın, klinik semptomatolojik yönden çok çeşitli özellikleri olabilir. Önemli olan hasta tarafından baş ağrısının ciddiyetinin dikkate alınması ve geçiştirilmemesidir. Özellikle tekrarlayan, artarak süren, hayat konforunu düşüren, başka yakınmaların da eşlik ettiği baş ağrıları kesinlikle geçiştirilmemelidir"

Yurthaber 17-06-2022 12:01

Boynundaki 3 kilogramlık tümörden Türkiye'deki ameliyatla kurtuldu

Sudanlı Khadija Dahb Ali Abaker'in ameliyatını yapan Doç. Dr Ali Cemal Yumuşakhuylu: - "Ameliyat sırasında sürekli kol sinirinin hareketini görmemizi sağlayan sinir monitörizasyon sistemi kullandık. Bu sayede sinirlere zarar vermediğimizi her aşamada görmüş olduk" - Abaker: - "Türkiye'ye gelip tümörü aldırdım, çok mutluyum. Doktorlarıma teşekkür ediyorum"

Yurthaber 13-06-2022 11:12

Kilo aldığını sandı, gerçek çok farklı çıktı! Tam 11 kilo...

Çin’in Jiangsu eyaletinde, kilo aldığını sanan kadının karnında 11 kilogramlık tümör bulundu. Doktorlar tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla tümör Lin isimli kadının karnından çıkarıldı.

Haber 12-06-2022 10:12

Ölümcül sonuçları var! En yaygın belirtileri...

Kanser çağımızda en sık karşılaşılan hastalıklardan. Sağlıksız yaşamın artması kanser vakalarının da artmasına sebep oluyor. Kanserin birçok türü bulunuyor. Bu kanser türleri arasında bulunan beyin kanseri oldukça ciddi sonuçlara yol açıyor. Beyin kanserini erken teşhis etmek diğer tüm kanser türlerinde olduğu gibi hayati önem taşıyor.

Haber 09-06-2022 10:02

Sivilce sandı! Olacakları asla tahmin edemezdi

23 yaşındaki Siobhan Harrison kıyafetlerini giyerken vücudunda yumru olduğunu fark etti. Bu yumruyu sivilce sanan Harrison yumruyu patlatmaya çalıştı. Ancak sivilce sandığı şişkinliğin ölümcül bir tümör olduğunu öğrenerek hayatının şokunu yaşadı.

Kadin 08-06-2022 10:13