Tüp Bebek Haberleri

Çok sahibi olmak isteyen aileler dikkat! Tüp bebek tedavisinde yapay zeka dönemi başladı

Çağın küresel sağlık sorunlarından birine dönüşen kısırlığın tedavi yöntemlerini geliştirme ihtiyacını da beraberinde getirdiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Hakan Özörnek hızla gelişen teknolojiyle birlikte tüp bebek tedavisindeki başarı oranın da arttığını belirtti.

Kadin 26-03-2024 15:57

Embriyolar çocuk sayıldı, tüp bebek tedavisi yasaklandı! O ülkeyi ayağa kaldıran karar

ABD'deki Alabama Üniversitesi, mahkemenin embriyoları çocuk olarak kabul etmesinin ardından tüp bebek hizmetine ara verdi. Karar sonrası bazı sağlık kuruluşlarının tüp bebek tedavisini durdurmaları itirazlara yol açarken, mahkemenin embriyoların çocuk sayılması kararı da büyük tepkiyle karşılandı.

Haber 22-02-2024 13:42

Babasının spermiyle kendisininkini karıştırıp eşine enjekte etti... Dedesi aslında babası, babası aslında üvey kardeşi olabilir

Tüp bebek tedavisine cevap vermeyen karısına hamile kalabilmesi için babasının ve kendinin spermlerini karıştırarak enjekte eden adamın eşi hamile kaldı. Şimdilerde 5 yaşında olan çocuğun asıl babasının dedesi, babası sandığı kişinin de üvey kardeşi olabilme potansiyeli var...

Haber 16-02-2024 09:42

Cinsiyet değiştiren erkek arkadaşıyla ilişkisini paylaşınca tepki çekti! Bebek sahibi olmak istiyoruz dedi

Sosyal medya aracılığıyla tanıştığı trans bir erkeğe aşık olduğunu dile getiren bir kadının ilişkisine dair yaptığı paylaşımları kullanıcılar tarafından eleştirildi. Aşık olduğu adamla bir aile kurmak için sabırsızlandığını dile getiren Chloe, tüp bebek için araştırmalarına başladıklarını ve çocuk sahibi olmak istediklerini söyledi.

Trend 13-01-2024 10:16

Diğer Haber Etiketleri

Tüp Bebek

Tüp Bebek Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tüp Bebek Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Tüp bebek tedavisinde PRP nedir? Tüp bebek tedavisinde PRP kimlere uygulanır?

Tüp bebek tedavisi çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için umut verici bir seçenektir. Ancak bazı durumlarda tüp bebek tedavisinin başarı şansını artırmak ve embriyo tutunma olasılığını yükseltmek için destekleyici yöntemler araştırılmaktadır. Bu bağlamda Platelet Rich Plasma (PRP) tedavisi tüp bebek tedavisi sürecine dahil edilen yeni bir yaklaşımdır.

Haber 29-08-2023 19:41

Tüp bebek nasıl yapılır? Tüp bebek tedavisi ile ilgili merak edilenler

Tüp bebek tıp alanında önemli bir başarı ve umut kaynağı olarak kabul edilen yardımcı üreme tekniklerinden biridir. Tıp literatüründe "in vitro fertilizasyon" (IVF) olarak da adlandırılan tüp bebek, çocuk sahibi olmakta zorluk yaşayan çiftlere ve kısırlık sorunu yaşayan bireylere çözüm sunar. Peki, tüp bebek nedir ve tüp bebek süreci nasıl ilerler?

Kadin 31-07-2023 15:59

Biri evden kaçtı, öbürü tüp bebek tedavisinden! Karşılıklı boşanma davası açan karı koca hakkında çok konuşulacak karar

Bir süredir şiddetli geçimsizlik yaşayan çift karşılıklı boşanma davası açtı. Adam, karısından şikayetçi olurken ilk eşinden olan çocuklarına ilgisiz davrandığını öne sürdü. Kadın ise eşinin tüp bebek tedavisinden kaçındığını, ona ilgisiz davrandığını iddia etti. Yargıtay'dan emsal nitelikte bir karar geldi. Evi terk eden, eşinin ailesiyle görüşmeye gitmeyen kadın az kusurlu, eşinin tüp bebek tedavisinden kaçınan ve ona ilgisiz davranan adam ise ağır kusurlu bulundu.

Haber 21-07-2023 10:47

Eğlenmek için DNA testi yaptıran anne, 12 yaşındaki oğlunun kendi çocuğu olmadığını öğrendi... Tüp bebek karışıklığı...

Genetik mirasları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için DNA testi yaptırmaya karar veren bir aile çıkan sonuçla büyük bir şaşkınlık yaşadı. Johnson ailesi çıkan DNA testi sonucunda en küçük oğullarının biyolojik olarak kendilerinin çocuğu olmadığını keşfetti. Çift tüp bebek tedavisi sırasında yaşanan bir karışıklığının bu duruma neden olduğunu öğrendiğinde ise hayal kırıklığına uğradı.

Trend 31-05-2023 11:58

Bakire doğum gerçek! Seks yapmadan da hamile kalmak mümkün

Hamile kalmak için illa cinsel ilişkiye gerek olduğu düşünülüyor. Ancak döllenme ile bakire olarak doğum yapan kadınlar da mevcut. Bakire Jane dizisinde Jane tesadüfen döllenerek hamile kalıyor ama Daily Mail makalesine göre son beş yılda yaklaşık 25 kadın bilerek hiç cinsel ilişkiye girmeden doğum yaptı.

Kadin 30-11-2022 15:24

Doktoru 'Bir daha anne olamazsın' dedi... Sonrası tüm dünyada haber oldu: 56 yaşında torununu doğurdu

Taşıyıcı anne sayesinde çocuğu olmayan birçok çift bebeklerine kavuşabiliyor. Amerika'da yaşayan 56 yaşındaki Nancy Hauck, oğlu ve gelinin vekili olmaya karar vererek torununu doğurdu. İlginç hikaye tüm dünyada ses getirdi.

Kadin 09-11-2022 09:38

Tüp bebek tedavisi ile her yaşta hamile kalınabilir mi? İlk denemede başarı oranı düşük müdür?

Günümüzde tüp bebek tedavisi infertilite sorunu yaşayan çiftlerde başvurulan en etkin tedavi yöntemi olarak yerini korumaya devam ediyor. Tüm dünyada yaygın olarak başvurulan tüp bebek tedavisi, kadından alınan yumurta ile erkekten alınan spermin birleştirilerek kadına tekrar transfer edilmesi olarak özetleniyor.

Haber 27-09-2022 18:45

İzmir'de tüp bebek tedavisinde kullanılan malzemeler üreten fabrika açıldı

İzmir'de tüp bebek tedavisinde kullanılan malzemeler üreten fabrika açıldı

Yurthaber 15-09-2022 21:55

Kişiye özel tüp bebek tedavisi ile daha başarılı sonuçlar mümkün, tüp bebek tedavisi nasıl yapılır?

Birçok kadının en büyük hayalleri arasında anne olmak yer alıyor. Günümüzde değişen yaşam koşullarının da üremeyi etkilemesiyle birlikte doğal yolla anne olmak giderek zorlaşıyor. Tüp bebek tedavisi ile anne olmak isteyen kadınlarda kişiye özel tüp bebek tedavisi ile daha başarılı sonuçlar alınabiliyor.

Kadin 17-08-2022 14:23

Herkesi şaşırtıyor! Dünya üzerinde doğum yapan en yaşlı...

Hindistan'da Rajasthan'dan gerçekleşen doğum tüm dünyayı şaşırttı. 70 yaşında anne olan Chandravati, dünya üzerindeki en geç doğum yapan kadınlardan biri oldu. Yıllarca çocuk sahibi olmayı bekleyen Chandravati doğum yaptıktan sonra gözyaşlarına boğuldu.

Kadin 11-08-2022 11:28

Kısırlığa yol açıyor! Belirtilere dikkat ederek doktora başvurun

Polikistik over sendromu kadınlar arasında sıklıkla görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Polikistik over sendromu üreme kadınlarda kısırlığa yol açan en önemli etken olarak görülüyor. Bu sendromun etkilerini azaltmak adına belirtilere dikkat edip doktora başvurmak ve doğru tedavi yöntemini uygulamak gerekiyor.

Kadin 05-07-2022 14:38

Tüp bebek uygulaması öncesince hangi problemler tedavi edilmeli?

Halk tabiriyle “tüp bebek” olarak adlandırılan in vitro fertilizasyon (IVF) ile kadından toplanan yumurta ve erkekten toplanan sperm, laboratuvar ortamında cam bir kapta (petri kap) bir araya getirilir. Yumurta ile sperm bir araya konduktan yaklaşık 40 saat sonra, yumurtanın döllenip döllenmediği ve hücre bölünmesinin başlayıp başlamadığı kontrol edilir. Daha sonra döllenmiş yumurtalar (embriyolar) kadının rahmine yerleştirilir.

Kadin 24-06-2022 15:04

Dul kadın ölmüş kocasının spermlerini kullanarak hamile kaldı

41 yaşındaki Sarah Shellenberge 2020 yılının Şubat ayında kocası Scott'ı kalp krizi nedeniyle kaybetti. Kocasının spermlerini dondurarak oluşturulan tedavi yöntemiyle ilk çocuğunu dünyaya getiren Sarah ikinci çocuğuna da kocası öldükten sonra önceden dondurmuş oldukları spermler ile hamile kaldı. Sosyal medyadan yaşadıklarını paylaşan Sarah büyük ilgi gördü.

Haber 22-06-2022 14:49

Kliniği dava etti! Kız bebek beklerken…

Heather Wilhelm-Routenberg ve eşi Robin bir çocuk sahibi olmak istediler ve bir kızları olduğundan emin olmak için tüp bebek sürecinde cinsiyet seçimini yaptılar. Ancak bekledikleri olmadı ve bir erkek çocukları oldu. Olayın ardından zorlu bir süreçten geçen çift kliniğe dava açtılar. Genç anne, doğum sonrası depresyonla mücadele ediyor.

Trend 09-04-2022 14:05

Tüp bebek tedavisinde bu etken çok önemli

Kısırlığa neden olan birçok etken bulunuyor. Son zamanlarda yapılan tüp bebek tedavileri ile gebe kalmak çok daha kolay hale geldi. Tüp bebek sürecinin başarılı ilerlemesi için anne ve baba adaylarının stres ve endişe gibi bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Stres ve endişe tüp bebek tedavisi sürecini zorlaştırıyor.

Haber 21-03-2022 09:29

Uzmanlar uyardı: Anne olmak isteyenler erken yaşta…

Anne olmak isteyip problem yaşayan veya hamileliğini ertelemek isteyen adaylar için birçok tedavi yöntemi bulunuyor. Kadınların yumurtalarının dondurulma işlemi de çok etkili olan yöntemlerden biri. Yumurta dondurma sürecinde bazı noktalara dikkat etmek hamile kalma oranını arttırıyor.

Haber 01-03-2022 09:37

Tüp bebek tedavisine başlamadan önce bunları gözden kaçırmayın

Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayanların ilk tercihi tüp bebek tedavisi oluyor. Tüp bebek tedavisine başlamadan önce olumlu yönlerini olduğu kadar dezavantajlarını da araştırmakta fayda var. Tüp bebek tedavisinin onlarca iyi yönü olduğu açıktır. Gerçek şu ki ne olursa olsun bir tüp bebek döngüsü başarısız olabilir. Bu işlemin başarısı garanti edilmez ve hastalar başarılı olmadan önce genellikle birden fazla tedavi döngüsünden geçmek zorunda kalabilirler.

Haber 17-02-2022 16:13

Rahim tüplerinin tıkanması ciddi sorunlara yol açıyor

Rahim tüpleri olarak bilinen fallop tüpleri bazı nedenlerden ötürü tıkalı olabilir. Rahim tüpleri gebelik için gerekli işlemleri yapmakta rol oynar. Tıkalı rahim tüpleri gebelikte sıkıntı yaratabilmektedir. Rahim tüplerinin tıkalı olması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

Kadin 16-02-2022 14:29

Tüp bebek tedavisinde yeni umut!

Anne olmak isteyenler için yeni bir tedavi yöntemi bulundu. Hamile kalamamak birçok nedenden dolayı olabiliyor. Art arda yapılan tüp bebek tedavilerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından çocuk sahibi olmak isteyenlere yapay rahim tedavisi umut kaynağı oluyor. Yapay rahim tedavisinin nasıl ve kimlere yapıldığını öğrenmek için...

Haber 08-02-2022 11:38

Tüp bebekte başarı şansını arttıran kilit faktör!

Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin yüzde 35’inde hem kadın hem erkek kaynaklı bozukluklara rastlanıyor. Çocuk sahibi olma hayaliyle tüp bebek merkezlerine başvuran adayların ise yaklaşık yüzde 40’ında erkeğe bağlı sperm bozuklukları görülüyor. Tüp bebek tedavisinde başarıya ulaşmak için belirleyici unsurlar arasında yer alan sperm kalitesi ise sağlıklı bir embriyoya sahip olma ihtimalini de büyük oranda artıyor.

Haber 03-02-2022 15:00

Hollanda'da doğurganlık tedavisinde kendi spermlerini kullanan doktor en az 21 çocuğun babası çıktı

Hollanda'nın Leiden kentinde 1973-1986 yılları arasında, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak çalışan Dr. Jos Beek'in, doğurganlık tedavileri sırasında kendi spermlerini kullandığı ve en az 21 çocuğa babalık yaptığı ortaya çıktı.

Haber 01-02-2022 13:00

İlk tüp bebek denemesinde başarı şansı düşük mü? Tüp bebek hakkında doğru bilinen yanlışlar

Tüp bebek tedavisi bir yıl boyunca korunmasız ve düzenli cinsel birlikteliğe rağmen çocuk sahibi olamayan çiftlere uygulanan en etkin tedavi yöntemi olarak yerini korumaya devam ediyor. Tüm dünyada yaygın olarak uygulanan tüp bebek tedavisi en basit tanımıyla; kadından alınan yumurta ile erkekten alınan spermin laboratuvar ortamında birleştirilmesi sonrasında elde edilen embriyonun laboratuvarda 3-5 günlük takibinden sonra, anne adayının rahminin içine yerleştirilmesidir.

Haber 27-01-2022 12:07

Mucize doğum: İki ayrı rahimden aynı anda iki bebek dünyaya getirdi! İlk duyduğumda konuşamadım

İstanbul’da benzerine az rastlanır türden bir olay yaşandı. Elif ve Emre Kaş çifti bebek sahibi olabilmek için yaklaşık 6 yıl mücadele verdi. Doğuştan çift rahmi olan ve gebelikleri düşükle sonuçlanan genç kadın, kişiye özel tüp bebek tedavisi ile hamile kaldı. Genç çift kontrol için gittiği hastanede iki rahimde ayrı gebelikler oluştuğunu öğrendi. Biri doğal yolla diğeri ise tüp bebek tedavisinin ardından yaşama tutunan ikizler, sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. İşte mucize olayın detayları!

Haber 24-01-2022 11:28

İzmir'de bir garip olay! Spermlerim çalındı demişti! İkizlerin babası, o iş insanı çıktı

İzmir'de yaşayan Sevtap Şensarı (45), 7 yıl önce tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirdiği ikiz çocuklarının babasının iş insanı H.S.T. (61) olduğunu iddia ederek babalık davası açtı. Dikkat çeken olayla ilgili DNA raporu geldi. Buna göre, çocukların babasının yüzde 99,99 oranında, spermlerinin çalındığını öne süren H.S.T.'den olduğu belirlendi.

Haber 12-01-2022 11:24

Tüp bebek tedavisi öncesi yaptırılması gereken testler nelerdir?

Tüp bebek tedavisi ve öncesinde yapılması gereken testler hakkında bilgiler veren Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Turgut Aydın, ebeveyn olmak isteyen çiftlerin merak ettiklerini anlattı.

Kadin 13-12-2021 11:43

Tüp bebek tedavisi kimler için uygundur?

Tüp bebek tedavisinin kimler için uygun olduğunu anlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ercan Baştu, kısırlık, adet düzenliği, yumurtlama sorunları, tüplerdeki problemler gibi durumlar söz konusu olduğunda tüp bebek tedavisinin devreye sokulduğunu anlattı.

Kadin 08-12-2021 15:31

Tüp bebek tedavisinde başarı oranını artırmanın yolları

Tüp bebek tedavisinde başarı oranını artırabilecek yöntemleri anlatan Kadın Hastalıkları, Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Telce Ayşen Küçükceran, sperm kalitesini artırma, stresten uzaklaşma, ideal kiloya ulaşma, zararlı alışkanlıklardan uzak kalma ve rahim duvarındaki patolojilere devam edilmesi gibi etkenlerle ilgili bilgiler verdi. İşte detaylar...

Kadin 25-11-2021 07:29

ABD: Tüp bebek tedavisinde yanlış embriyodan bebek sahibi olan çift dava açtı

ABD'nin California eyaletinde, tüp bebek tedavisi (IVF) sırasında yanlış bir embriyonun rahme konulmasından sonra, başka bir çiftin bebeğine sahip olan çift, yaşananlar nedeniyle kliniğe dava açtı.

Haber 09-11-2021 05:50

Tüp bebek tedavisi gören Asena geçmişini sildirdi

Ünlü oryantal Asena, hakkındaki eski haberlerin eşiyle arasında tartışmalara neden olduğunu, bu durumun manevi olarak kendisini yaraladığını ve tüp bebek tedavisi gördüğünü belirterek mahkemeye başvurdu.

Magazin 02-11-2021 10:10

Doktorları ''mümkün değil'' dedi! 70 yaşında anne oldu

Hindistan'da 70 yaşındaki kadın, tüp bebek tedavisinin olumlu sonuçlanması ile ilk çocuğunu dünyaya getirdi. Jivunben'in doktoru Naresh Bhanushali, yaşlı çiftin bebek sahibi olmak için hastaneye geldiklerinde bunun mümkün olmadığını söylemelerine rağmen vazgeçmediklerini dile getirdi.

Haber 19-10-2021 08:24

Tüp bebek tedavisi ne zaman gereklidir?

Tüp bebek tedavisi son zamanlarda en sık başvurulan yöntemler arasında yer alıyor. Doğal yolların yetersiz kaldığı noktada devreye giren tüp bebek tedavisi, çocuk sahibi olmak isteyen ailelerin hayallerine kavuşmalarını sağlıyor. Peki tüp bebek tedavisine hangi noktada başlanması gerekiyor? Kadın Hastalıkları, Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Dr. Telce Ayşen Küçükceran merak edenler için anlattı.

Kadin 13-10-2021 09:11

AK Partili meclis üyelerinden Tanju Özcan'a 'anı' tepkisi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın katıldığı bir Youtube programında kendisinden tüp bebek konusunda yardım isteyen bir kadınla ilgili anlattığı anısı tepkilere sebep oldu. Bolu Belediye Meclisi toplantısında AK Partili meclis üyeleri Tanju Özcan'a tepki göstererek salonu terk etti. Tanju Özcan, "Gerçekten bu anlattıklarımdan siyasi olarak değil de samimi olarak üzülen kadınlar ve kadın dernekleri varsa onlardan da özür dilemek düşer bana" dedi.

Haber 01-09-2021 22:58

Gebelikte Kovid-19 hastalığı ağır geçirilebiliyor

Medicana International İstanbul Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Selman Laçin: - "Yapılan araştırmalar ortaya koymaktadır ki gebelikte Kovid-19 hastalığı geçirilirse daha şiddetli seyredebilmekte ve yoğun bakıma gereksinim daha fazla olabilmektedir. Erken doğum ve ölü doğum oranları da normalden daha fazla görülmektedir. Oysa gebelikte yapılan aşıların ise belirgin bir soruna yol açmadığı, hastalıktan ve ağır formundan büyük ölçüde koruduğu bilinmektedir" - "Çocuk sahibi olmayı planlayan veya bu amaçla tüp bebek tedavilerinden yararlanmak isteyen çiftlerin tedavilerine başlamadan önce aşılarını tamamlamaları uygun olacaktır. Son aşıdan hemen sonra tedaviye başlanmasında da hiçbir sakınca bulunmamaktadır"

Yurthaber 27-08-2021 15:58

İki kalbi olduğu için 9 yıl boyunca baba olamadı! Hayatı ‘Ömür’ ile tamamen değişti

Gaziantep'te yaşayan Murat (32) ve Duygu (26) Ceylan çifti, baba Ceylan’da bulunan Kartagener Sendromu nedeniyle 9 yıl boyunca çocuk sahibi olamadı. İki kalbi bulunan ve organlarının yerleri ters olan baba Murat Ceylan, İstanbul’da gerçekleştirilen özel bir tüp bebek tedavisi sonucu kızı ‘Ömür’ü kucağına aldı.

Haber 16-08-2021 11:38

Tüp bebek desteği devletten! Şartlar tek tek sıralandı

Geçim sıkıntısı nedeniyle tüp bebek tedavisi olamayanlara müjde! Devlet, şartları sağladığınız takdirde son derece pahalı olan bu yöntemi karşılıyor. Başvuru için gereken şartları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Finans 14-08-2021 17:09

Tüp bebek tedavisi hangi durumlarda, kimlere uygulanır?

Tüp bebek tedavisi hangi durumlarda uygulandığı çocuk sahibi olmayı düşünen pek çok çiftin merak ettiği bir konu. Tüp bebek tedavisi uygulanması sperm ve yumurtlama ile ilgili sorun yaşayan çiftler için devreye giren bir uygulama. Peki tüp bebek tedavisinden önce başka yöntemler denenmeli mi? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, doğal yollarla bebek sahibi olamayan çiftlere uygulanan tüp bebek tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Kadin 12-08-2021 16:35

Tüp bebek tedavisinde yumurtalar nasıl geliştirilir?

Tüp bebek (IVF), dünyadaki en etkili, yaygın olarak uygulanan bir kısırlık tedavisidir. İlk olarak, IVF, özel bir laboratuvarda bir kadının vücudunun dışında bir yumurtanın döllenmesini içeren bir dizi prosedürdür. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, tüp bebek tedavisinde yumurta geliştirme yöntemlerini sizler için anlattı.

Kadin 31-07-2021 11:04

Tüp bebek tedavisinde akupunktur mucizesi! Bakın nasıl etki ediyormuş

Tüp bebek tedavisi akupunuktur yöntemi ile başarı oranını arttırıyor. Tüp bebek tedavisi başarısızlıkları altında farklı nedenler yatar. Stres, hormon dengesizlikleri ve endometriumun kalınlaşmaması gibi faktörlere çözüm üreten akupunktur tüp bebek tedavisiyle anne olmak isteyen kişilerde başarı oranını ciddi ölçüde arttırır. Konu ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Kaya Özkuş, akupunkturun gebelikte başarısızlığa sebep olan 3 nedeni de ortadan kaldırdığını söyledi.

Haber 09-06-2021 07:47

Kapsamlı kromozom taraması tüp bebek tedavisinde umut veriyor

Tüp bebek uygulamalarında umut veren gelişmeler arasında yer alan kapsamlı kromozom taramasının, embriyoların içeriğinin incelenmesine yardımcı olan bir yöntem olduğunu söyleyen Embriyolog Necati Fındıklı, sadece belli kromozomlar yönünden değil embriyoların içerdikleri tüm kromozomların incelenmesini sağlayan kapsamlı kromozom taraması sonrasında normal bulunan embriyoların transfer edilmesi sağlandığını, böylece gebelik elde edilebileceğini söyledi. İşte konuyla ilgili detaylar...

Haber 07-06-2021 07:33

Tüp bebek sürecinde başarıyı etkileyen faktörler nelerdir?Tüp bebek sürecinde anne adayına öneriler

Tüp bebek (IVF) yöntemi, doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftlere uygulanan en etkili tedavi tekniklerinden biridir. Son yıllarda popüler olarak kullanılan yöntemde çeşitli etkenler başarı oranını düşürmektedir. Tedaviye başlamadan önce, hamilelik sürecini biraz daha kolaylaştırmak ve başarı şansınızı artırmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var.

Kadin 27-05-2021 16:01

Üçüzlerinden bir tanesini diğerlerinden 5 gün önce doğurarak tıp tarihine geçti

33 yaşındaki Kaylie DeShane, ilk çocuğunu 28 Aralık 2019 yılında, diğer ikisini ise 2 Ocak 2020 tarihinde New York’ta doğurdu. Kaylie’e dünya rekoru ise üçüz bebeklerinin doğumu getirdi. “Üçüzlerin doğumları arasındaki en uzun zaman aralığı” dünya rekorunu kırmış bulunuyor. Bu doğumdan önce rekor iki gündü; Kaylie beş günle bu rekoru kırmış oldu.

Trend 27-05-2021 09:47

Günün en acı haberi! Gülhan Baruönü Sancı'yla ilgili detaylar kahretti

31 yaşındaki Gülhan Baruönü Sancı, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Tüp bebek yöntemiyle hamile kalan Sancı'nın gebeliğinin, 5'inci ayda koronavirüse yakalandıktan sonra sonlandığı öğrenildi.

Haber 19-04-2021 14:12

Tüp bebek tedavisinde anne olmayı kolaylaştıran öneriler

Çocuk isteyen çiftler için tüp bebek tedavisi hayalleri gerçekleştirme noktasında olumlu sonuçlar elde etmeyi sağlıyor. Tüp bebek tedavi sürecinde önerilenleri dikkate almaksa sonucu düşünüldüğünden fazla etkiliyor. Peki tüp bebek tedavisi boyunca nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte 7 maddeyle anne-baba olmanızı kolaylaştıracak öneriler...

Haber 08-04-2021 11:34

Tüp bebek yönteminde sperm ve embriyo kalitesi de sonucu etkiliyor!

Tüp bebek yönteminde çoğu zaman yumurta kalitesine dikkat çekilse de embriyonun kalitesini artırmak için sperm kalitesini de artırmak büyük önem taşıyor. Bu noktada farkındalığın artırılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Yavuz Aydın, tüp bebek yöntemini düşünen çocuk isteyen adaylara konu ile ilgili bilgi verdi.

Haber 05-04-2021 17:52

Tüp bebek tedavisi yöntemleri başarı şansını artırıyor!

Tüp bebek tedavisi, bebek sahibi olmak isteyen birçok çiftin olumlu sonuç elde etmesini sağlıyor. Kısırlık tedavisi olarak da bilinen tüp bebek tedavisinde farklı yöntemler dikkat çekiyor. Tüp bebek tedavi yöntemleri neye göre seçiliyor? Hangisi başarı şansını daha çok artırıyor? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

Haber 26-03-2021 11:57