Turk Akimi Boru Hatti Projesi Haberleri

Bakan Dönmez, Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni'nde konuştu:

"Sakarya Gaz Sahası, keşiften ilk üretime kadar dünyanın en hızlı yapılan deniz saha geliştirme projesi olarak tarihe geçecek. 2 bin 200 metre derinliği ve 170 kilometre uzunluğuyla burada dünyanın en derin ve en uzun deniz tabanı iletim sistemini inşa ediyoruz" - "Yapılan çalışmalarla Sakarya Gaz Sahası'ndan ilk etapta günlük 10 milyon metreküp, ikinci etapta günlük 40 milyon metreküp doğal gaza ulaşacağız"

Yurthaber 2022-06-13 19:28:05

Almanya Kuzey Akım 2'nin Ruhsat Sürecini Durdurdu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya’nın Rusya'dan Avrupa'ya uzanan Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı projesi için gerekli ruhsat izni sürecini durdurduğunu açıkladı

Haber 2022-02-22 15:38:35

Erdoğan: “EastMed Konusunda İsrail’le Görüşüyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de İsrail ve Güney Kıbrıs Rum kesimiyle birlikte yürüttüğü boru hattı projesi EastMed konusunda “Türkiye’siz bu iş olmaz” diyerek İsrail yönetimiyle görüşmeler yapıldığını açıkladı

Haber 2022-01-18 19:16:33

TANAP'tan, doğal gaz boru hattı geçen yerlere sosyal proje desteği

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Genel Müdürü Saltuk Düzyol: - "TANAP olarak sadece boru hattı şirketi gibi davranmıyoruz. Boru hattının geçtiği 20 il, 60 ilçe ve 600 köyde aynı zamanda sosyal ve çevresel alanlarda da harcanmak üzere çok ciddi bir fon ayırdık. Bugüne kadar 1000'in üzerinde projeyi hayata geçirdik"

Yurthaber 2021-11-30 15:39:33

Kuzey Akım 2: Tartışmalı Rus boru hattı projesi için Almanya ve ABD anlaştı

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'dan Almanya'ya uzanan Kuzey Akım 2 boru hattı projesinin pürüzleri üzerinde anlaşmaya vardı. İki liderin, Moskova'nın "enerjiyi silah olarak kullanmasını" engellemek noktasında hemfikir oldukları belirtildi.

Haber 22-07-21 07:59

Keystone XL: ABD'de çevrecilerin ve yerlilerin karşı çıktığı boru hattı projesi durduruldu

Kanada'nın Alberta eyaletinden ABD'de Nebraska'ya kadar inen 1900 kilometrelik petrol boru hattının inşaatı, Başkan Joe Biden'in proje ruhsatını iptal etmesinden aylar sonra tamamen durduruldu. Çevre koruma grupları ve Nebraska'da yaşayan Amerikan yerlileri 10 yılı aşkın süredir bu projeye karşı mücadele ediyorlardı.

Haber 10-06-21 12:54

‘‘Kuzey Akım 2 Projesi Tamamlanmak Üzere’’

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksander Novak boru hattının tamamlanmayı bekleyen yalnızca 100 kilometrelik kısmının kaldığını bildirdi

Haber 03-06-21 17:19

Mısır-Türkiye arasındaki ilişki Yunanistan'ı korkuttu!

Mısır hükümetinin hidrokarbon arama faaliyetlerinde Türkiye’nin kıta sahanlığı sınırlarını kabul etmesi ve boru hattı projesi güzergâhından Rum kesimini çıkarma önerisinin ardından Yunanistan'ı korku saldı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, soluğu Mısır’ın başkenti Kahire’de aldı.

Haber 08-03-21 15:23

Bingöl Yedisu Regülatörü ve Sulaması projesi

Bingöl Yedisu Regülatörü ve Sulaması İnşaatı kapsamında maliyeti 8,5 milyon lira olan boru malzeme alımı 1.

Yurthaber 26-11-20 11:21

Bingöl Yedisu Regülatörü ve Sulaması projesi

Bingöl Yedisu Regülatörü ve Sulaması İnşaatı kapsamında maliyeti 8,5 milyon lira olan boru malzeme alımı 1.

Yurthaber 26-11-20 11:21

Bingöl Yedisu Regülatörü ve Sulaması projesi

Bingöl Yedisu Regülatörü ve Sulaması İnşaatı kapsamında maliyeti 8,5 milyon lira olan boru malzeme alımı 1.

Yurthaber 26-11-20 11:21

Asrın projesi askılı boru sistemiyle Anadolu'dan KKTC'ye su taşıyor

"Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi"nin hattaki arızanın giderilmesinin ardından 6 Ekim'de yeniden devreye girmesiyle, Anadolu suyu 107 kilometre uzunluğundaki boru hattıyla KKTC'ye ulaştırılıyor - Mersin'in Anamur ilçesindeki Alaköprü Barajı'ndan 2015 yılından bu yana 236 milyon 457 bin metreküp su, dünyada ilk defa uygulanan askılı boru sistemiyle Girne'deki Geçitköy Barajı'na aktarıldı - Anamur Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran: - "Proje, Türkiye Cumhuriyeti'nin kardeşliğinin ve anavatan olma duygusunun bir yansıması. Anamur halkı olarak böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz"

Yurthaber 19-10-20 11:17

Ergene Havzası, Derin Deniz Deşarj Projesi ile kirlilikten kurtulacak

Proje kapsamında inşa edilen 5 müşterek ileri atık su arıtma tesisinden biri devreye alındı, diğerlerinden 3'ü bu yıl, biri de 2021'in sonunda devreye girecek - Derin Deniz Deşarj Projesi'nde karadaki boru kısmının yüzde 97'si, deniz bölümünün yüzde 99'u ve tünel kısmının yüzde 93'ü tamamlandı

Yurthaber 07-07-20 11:48

Karabük’te su baskınlarını ortadan kaldıracak proje start aldı

Karabük’te sel ve su baskını riskini ortadan kaldıracak olan Yağmur Suyu Drenaj Projesi start aldı.Karabük Belediyesi tarafından gerçekleştirilen başta şehir merkezi olmak üzere, ana arterlerde yağmur suyuna bağlı sel ve su baskınlarını ortadan kaldıracak olan proje, Soğuksu Kapalı Spor Salonu önünde konulan ilk boru ile start aldı.

Yurthaber 19-06-20 15:24

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma Projesi kapsamında 24 milyon TL yatırım yapıldı

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) ile Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi arasında imzalanan protokolle DAP İdaresi’nin sorumluluk alanında bulunan 5 İl’e (Ardahan, Erzurum, Erzincan, Kars ve Sivas), 2 yıl içerisinde toplam 23 milyon 963 bin 939 liralık yatırım yapıldı.Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılan doğal gazı Türkiye’ye ve ülkemiz üzerinden ise Avrupa’ya taşıyan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin Çevresel ve Sosyal Yatırım Programı kapsamında, DAP İdaresi’yle 2016 yılında Mali Destek Protokolü imzalandı.

Yurthaber 20-05-20 14:21

‘Kardeş okuluma hediye’ projesi Bakırlık İlkokulu’nda yapıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi Çocuk Meclisi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Kardeş Okuluma Hediye’ etkinliği Ereğli İlkokulu ve Bakırlık Çınar Boru İlkokulu arasında yapıldı.Kdz.

Yurthaber 21-02-20 16:06

DÜZELTME - İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio, bölgesel gelişmeleri AA'ya değerlendirdi: başlıklı haberimizde yer alan Yunanistan çıkışlı EastMed önerisinin, maliyet ve inşaat süreci dikkate alındığında diğerlerinin yanında orta ve uzun vadeli bir seçenek

İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio, bölgesel gelişmeleri AA'ya değerlendirdi: - "(Libya'da) Ateşkesin izlenmesi için uluslararası bir misyon kurulması, koşullar elverdiğinde değerlendirilebilir" - "Ateşkes ne kadar kırılgan da olsa olumlu bir haber ve siyasi diyalog için vazgeçilmez bir koşuldur" - "Umuyorum ki Hafter sorumluluk duygusu ile ateşkesi koruma taahhüdünü teyit edecektir. Bu kaçırılmaması gereken bir barış fırsatı" - "İtalya, oradaki (Kahire) sonuç bildirisini Türkiye ve Serrac'a yönelik aşırı dengesiz olduğu için imzalamadı" - "(Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı Projesi) Yunanistan çıkışlı EastMed önerisinin, maliyet ve inşaat süreci dikkate alındığında diğerlerinin yanında orta ve uzun vadeli bir seçenek olabileceği açıktır" - "Akdeniz'in iki büyük ülkesi olan İtalya ve Türkiye arasındaki ilişkiler, siyasi ve de özellikle ticari, ekonomik açıdan bakıldığında geleneksel olarak sağlam ve mükemmeldir"

Haber 18-01-20 16:39

İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio, bölgesel gelişmeleri AA'ya değerlendirdi:

"(Libya'da) Ateşkesin izlenmesi için uluslararası bir misyon kurulması, koşullar elverdiğinde değerlendirilebilir" - "Ateşkes ne kadar kırılgan da olsa olumlu bir haber ve siyasi diyalog için vazgeçilmez bir koşuldur" - "Umuyorum ki Hafter sorumluluk duygusu ile ateşkesi koruma taahhüdünü teyit edecektir. Bu kaçırılmaması gereken bir barış fırsatı" - "İtalya, oradaki (Kahire) sonuç bildirisini Türkiye ve Serrac'a yönelik aşırı dengesiz olduğu için imzalamadı" - "(Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı Projesi) EastMed'in maliyet ve inşaat süreci dikkate alındığında diğerlerinin yanında orta ve uzun vadeli bir seçenek olamayacağı açıktır" - "Akdeniz'in iki büyük ülkesi olan İtalya ve Türkiye arasındaki ilişkiler, siyasi ve de özellikle ticari, ekonomik açıdan bakıldığında geleneksel olarak sağlam ve mükemmeldir"

Haber 18-01-20 12:02

Türkiye’den KKTC’ye giden boru hattında arıza meydana geldi

Türkiye’den KKTC’ye su taşıyan boru hattında arıza meydana geldi.Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) su taşıyan ve “Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi" olarak 2013’te başlatılıp 2015 yılında tamamlanan boru hattında arızalanma meydana geldi.

Haber 10-01-20 14:55

TürkAkım: Putin'in isim babası olduğu doğalgaz boru hattı projesi

Rus doğalgazını Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşımak üzere Karadeniz'in altına inşa edilen TürkAkım doğalgaz boru hattı projesi tamamlandı. Putin'in 2015 yılında TürkAkım adını önerdiği projenin açılışı Çarşamba günü yapılıyor.

Haber 07-01-20 20:24

EastMed: Belirsizliklerle dolu boru hattı projesi

Ankara'nın karşı çıktığı EastMed doğal gaz boru hattı projesinin en az 10 milyar euroya mal olması bekleniyor.

Haber 03-01-20 23:22

KKTC Başbakanı Ersin Tatar: EastMed projesi hayal dahi değil, inandırıcı bir proje değil

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi arasında Atina'da imzalanan Doğu Akdeniz Boru Hattı Projesi'nin (EastMed) "Büyük bir yanlış olduğunu" söyledi.

Haber 03-01-20 17:04

 KKTC'den EastMed projesine tepki: ?Ütopik, gasp projesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi arasında Atina'da imzalanan Doğu Akdeniz Boru Hattı Projesi (EastMed) ile ilgili olarak, "Bu mümkün olmayan, ütopik bir projedir" dedi.

Haber 03-01-20 13:13

KKTC’den EastMed projesine tepki: ‘Ütopik, gasp projesi'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi arasında Atina'da imzalanan Doğu Akdeniz Boru Hattı Projesi (EastMed) ile ilgili olarak, "Bu mümkün olmayan, ütopik bir projedir" dedi.

Haber 03-01-20 11:34

Dışişleri Sözcüsü Aksoy'dan, 'Eastmed' projesi anlaşmasına tepki

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve İsrail arasında imzalanan Eastmed (Doğu Akdeniz doğal gaz boru hattı) projesi anlaşmasına tepki göstererek, bölgede en uzun kıyı şeridine sahip olan Türkiye'yi ve Kıbrıs Türklerini yok sayan hiçbir projenin başarılı olamayacağını belirtti.

Haber 02-01-20 22:56

Yunanistan İsrail ve Güney Kıbrıs’tan Boru Hattı Anlaşması 

Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs, Akdeniz’in güneydoğu açıklarında yeni bulunan yataklardan kıta Avrupası’na deniz altından gaz taşıyacak bir boru hattı projesi için anlaşma imzayacak

Haber 02-01-20 17:13

Eastmed Boru Hattı Projesi Söylemleri Ne Kadar Gerçekçi? paneli

Dışişleri Bakanlığı Enerji ve Çok Taraflı Ulaştırma Genel Müdür Yardımcısı Zafer Ateş: - "Uluslararası hukuka göre, bizim deniz yetki alanlarımızdan geçecek bir boru hattı için özellikle güzergah belirleme, çevre etki değerlendirme gibi unsurlar açısından ülkemizin rızasının alınması gerekecek" - "Türkiye'ye rağmen ya da Türkiye'yi dışlayacak girişimler ancak sınırlı etki yaratabilir. Kıta sahanlığımızda hidrokarbon kaynakları varsa bulacağız" - "2020 yılında 5 deniz sondajı daha yapmayı öngörüyoruz. KKTC'nin deniz ruhsat sahaları dahil olmak üzere 2023'e kadar hedefimiz, sondaj sahalarımızı 26'ya çıkarmak"

Haber 02-01-20 15:05

EastMed Boru Hattı Projesi paneli

Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi Başkanı Akyener: - "EastMed Boru Hattı Projesi kapsamında Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve İsrail arasında imzalanacak anlaşmanın uluslararası geçerliliği yok" - "Projeye yönelik maliyet, hukuki anlaşmalar, güvenlik ve hedef piyasa gibi detayların tam olarak netleşmiş ve ortaya konulmuş olması gerekiyor" - "EastMed projesi için daha önce de imzalar atıldı ancak hiçbiri hayata geçmedi"

Finans 02-01-20 14:05

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: “EastMed boru hattı anlaşması, coğrafi gerçeklere aykırı, tamamen politik kaygılarla karar verilmiş bir konudur”

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Bugün Atina’da Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail arasında imzalanacağı duyurulan EastMed boru hattı anlaşması, coğrafi gerçeklere aykırı, ekonomik akla uygun olmayan ve tamamen politik kaygılarla karar verilmiş bir konudur” dedi.Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (EastMed) Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasında bugün imzalanacak.

Haber 02-01-20 13:28

KKTC’den EastMed yorumu: Coğrafi gerçeklere aykırı, ekonomik akla uygun değil

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yunanistan, İsrail ve Rumlar arasında bugün Atina'da imzalanacak olan East-Med doğal gaz boru hattı projesi konusunda açıklama yaptı.

Haber 02-01-20 12:59

Bursagaz, Boru Hatları Bütünsellik Projesi ile ‘Ar-Ge Başarı Ödülü’nü kazandı

Türkiye’nin üçüncü büyük doğalgaz dağıtım şirketi Bursagaz’ın, sektöründe bir ilk olan SPRING projesi, EPDK tarafından ‘Ar-Ge Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Yurthaber 26-12-19 15:32

Akçakale ve Ceylanpınar’a doğalgaz müjdesi

Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerine doğalgaz ulaştırılması amacıyla hazırlanan mühendislik projesi kapsamında, Şanlıurfa Valiliği’nde bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ev sahipliğinde, Vali Yardımcısı Selami Işık, Proje Yürütücüsü Boru Hatları ve Petrol Taşıma A.Ş.

Yurthaber 25-12-19 18:02

ANALİZ - Türkiye-KKTC doğal gaz boru hattı Doğu Akdeniz'de jeopolitik dengeleri değiştirecek

2025 yılında gaz taşınmasına başlanabileceği belirtilen doğal gaz hattının, KKTC ve Türkiye arasındaki su hattına paralel yapılabileceği ve 80 km uzunluğunda olabileceğinin yanı sıra üzerinde durulan en önemli özelliği ise çift yönlü olması - Türkiye’den KKTC’ye gaz taşımasına ek olarak Doğu Akdeniz’de bulunacak olası doğal gazın hem Türkiye’ye hem de batılı piyasalara bu hatla aktarılabileceği hususu bölge jeopolitiğini değiştirecek bir unsurdur - Türkiye-KKTC arasındaki bu boru hattı projesi, GKRY tarafından ortaya atılan Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı Projesine (Eastern Mediterranean- EastMED) ciddi bir alternatif olarak ortaya çıkacak gibi görünüyor

Haber 24-12-19 16:42

Enerjide 2019 böyle geçti (1)

TürkAkım projesi kapsamında doğal gaz boru hattının kara ve deniz bağlantıları tamamlandı - Türkiye'nin ikinci sondaj gemisi Yavuz, Akdeniz'e doğru yola çıktı - Akkuyu NGS'nin ilk reaktörünün temel plakasının beton dökme çalışmaları bitirildi

Finans 18-12-19 10:03

TürkAkım için geri sayım başladı

TürkAkım Proje Sözcüsü Aslı Esen: - "TürkAkım aslında teknolojik olarak son derece zorlu bir proje. Toplam 1870 kilometre uzunluğundaki deniz hatları, 2 bin 200 metreye ulaşan derinliklere döşendi" - "Dolayısıyla TürkAkım, bugüne dek denizde bu derinliklerde inşa edilen en büyük boru hattı projesi oldu" - "Projenin en zorlu etabı, Karadeniz'in Rusya kıyısı yakınında derinliğin 30 metreden birden bire 1500 metreye indiği kıtasal yamaç adı verilen eğimin katedilmesi oldu"

Finans 10-12-19 11:03

Rusya-Çin doğalgaz boru hattı açıldı, Sibirya'nın Gücü yılda 38 milyar metreküp gaz taşıyacak

Rusya, Sibirya'nın Gücü adlı 3000 kilometre uzunluğundaki boru hattından Çin'e doğalgaz pompalamaya başladı. İki ülke arasındaki ilk doğalgaz boru hattının açılması. Rusya ve Çin arasındaki stratejik işbirliği açısından bir dönüm noktası olarak görülüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin boru hattı için "dünyanın en büyük inşaat projesi" dedi.

Haber 02-12-19 13:57

TANAP: Avrupa bağlantısı bugün açılan doğal gaz boru hattı projesi hakkında neler biliniyor?

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Avrupa bağlantısı, Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azeri mevkidaşı İlham Aliyev'in katılımıyla, Yunanistan sınırındaki İpsala ilçesinde düzenlenen törenle açıldı. TANAP projesi hakkında bilinenleri derledik.

Haber 30-11-19 19:15

Enerji Bakanı Dönmez Türk Akım alım terminalini ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türk Akım Doğalgaz Boru Hattı Projesi alım terminalini ziyaret ederek yetkililerinden bilgi aldı.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, BOTAŞ ve TAGTAŞ yetkililerinden oluşan heyet, Türk Akım deniz hattının kıyıya çıktığı Kıyıköy’de yer alan alım terminaline yaptıkları ziyarette, inşaattan sorumlu müdür Erol Yazıcı’dan brifing alarak tesisi inceledi.

Haber 16-11-19 19:40

Bakan Dönmez: Türk Akım projesi bu yıl sonuna kadar tamamlanacak(2)

'AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR PROJE' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus gazını Türkiye'ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarını incelemek üzere geldiği Kırklareli'nin Vize ilçesinde, çalışmalarla ilgili yetkililerden brifing aldı.

Haber 16-11-19 16:19

Bakan Dönmez: Türk Akım projesi bu yıl sonuna kadar tamamlanacak(2)

'AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR PROJE' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus gazını Türkiye'ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarını incelemek üzere geldiği Kırklareli'nin Vize ilçesinde, çalışmalarla ilgili yetkililerden brifing aldı.

Haber 16-11-19 15:19

Bakan Dönmez: Türk Akım projesi bu yıl sonuna kadar tamamlanacak

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye'ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona gelindiğini belirterek, "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" dedi.

Haber 16-11-19 14:39

Bakan Dönmez: Türk Akım projesi bu yıl sonuna kadar tamamlanacak

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye'ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona gelindiğini belirterek, "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" dedi.

Haber 16-11-19 14:33

TANAP'tan engelliler için 'meslek edindirme' projesi

TRANS Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) kapsamında Ankara'da iş görüşmesine hazırlanan engelli vatandaşlar, iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

Haber 07-11-19 16:53

BTC bölgesel kalkınma için Osmaniye’de zeytincilik desteklerine devam ediyor

Atatürk Üniversitesi ve Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ham petrol boru hattı şirketi işbirliği ile yürütülen sosyal yatırım projesi kapsamında Osmaniye iline bağlı Köyyeri köyünde zeytin üreticisi çiftçilere zeytin taşıma kasası, zeytin hasat makinesi, el traktörü ve ekipman desteği sağlandı.BTC ve Atatürk Üniversitesi işbirliği ile yürütülen proje kapsamında bölgesel kalkınma için Osmaniye’de zeytin üreticilerine makine ve ekipman desteği sağlandı.Osmaniye’nin Köyyeri köyünde gerçekleştirilen teslim törenine Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Tarım ve Ormancılık İl Müdür Vekili, ilçe tarım ve orman müdürleri, ziraat odası başkanları, BTC Proje Koordinatörü Prof.

Haber 21-10-19 15:03

TANAP, 20 ilde yaklaşık bin proje ile çevreyi ve kalkınmayı destekledi

Proje süreci tamamlanan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), çevre yönetimi, sürdürülebilir kalkınma ve kamusal fayda alanlarında imza attığı ulusal ve küresel başarıları Ankara’da özel bir resepsiyonla kutladı.

Haber 26-09-19 11:00

Kırklareli İl Özel İdaresi çalışmalarını sürdürüyor

Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından 2019 Yılı Yatırım programında yer alan su ve kanal hizmetleri tamamlanıyor.Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi(KÖY-DES) kapsamında Lüleburgaz, Babaeski, Vize, Pehlivanköy, Kırklareli Merkez ilçe, Demirköy ve Pınarhisar’a bağlı köylerde gerçekleştirilen çalışmaların bir kısmı tamamlanırken bir kısmı devam ediyor.İl Özel İdare tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Babaeski Terzili Köyü’ndeki foseptik ve doğal arıtma, Lüleburgaz Ayvalı Köyü ayaklı depo bakım ve onarım, Kırıkköy gömme depo onarımı, Ertuğrul Köy gömme depo onarımı, Davutlu Köyü gömme depo onarımı, Ertuğrul Köy içme suyu sondaj açılması, Celaliye Köyü içme suyu sondaj açılması, Yenibedir içme suyu sondaj açılması, Pehlivanköy Hıdırca Köyü kanalizasyon ikmali, Vize’nin Hasbuğa Köyü içme suyu sondaj, Küçükyayla gömme depo bakım ve onarım, Çavuşköy isale hattı boru değişimi, Pınarhisar Hacıfaklı Köyü içme suyu isale boru değişim ve Osmancık gömme depo onarım işleri tamamlandı.Babaeski’nin Nadırlı Köyü 1km ilave kanalizasyon şebeke , Pancarköy 2km ilave kanalizasyon şebeke yapımı, Lüleburgaz Eskitaşlı Köyü ilave şebeke yapımı, Merkez İlçe Koruköy-Düzorman köyleri grup içme suyu gömme depo onarımı, Vize Evrenli Köyü ilave şebeke ve kaptaj yapımı,Demirköy Armutveren Köyü içme suyu boru değişimi, Boztaş Köyü içme suyu isale hattı boru değişimi, Demirköy Limanköy içme suyu terfi hattı boru değişimi ile Vize’nin Aksicim köyü kaptaj yapımı, Develi köyü gömme depo bakım onarım, Kızılağaç köyü gömme depo bakım onarım, Kızılağaç-Kışlacık grubu içme suyu isale hattı ve Pazarlı köyü gömme depo onarım işleri ise devam ediyor

Yurthaber 04-09-19 15:45

İBB'DEN EMİNÖNÜ'NE YENİ BORU HATTI 

İSTANBUL DHA İstanbul genelinde Cumartesi günü etkili olan sel nedeniyle Eminönü sular altında kalmıştı.

Haber 21-08-19 16:16

TANAP’tan iki yeni sağlık projesi

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) Doğrudan Fonlama Mekanizması kapsamında iki yeni sağlık projesi oluşturdu.

Finans 08-08-19 15:43

Atina'da Yunanistan, GKRY, İsrail ve ABD arasında enerji zirvesi

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Kostis Hacidakis: - "East-Med'e (Doğu Akdeniz Boru Hattı Projesi) ilişkin çalışmaların hızlandırılmasını kararlaştırdık. Bizim için bu bir öncelik. İtalya ile de iş birliğini sağlayarak en kısa sürede ilerlemeyi planlıyoruz" - Enerji kaynaklarından sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Francis Fannon: - "ABD bu üçlü yapının güçlü bir ortağı" - İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz: - "İsrail gazı yaklaşık bir ay içinde Mısır’a ihraç edilecek. Bu doğal gazın bir kısmı da Mısır’daki enerji tesislerinden Avrupa’ya gönderilecek"

Haber 07-08-19 17:41