Türk-Alman Üniversitesi Haberleri

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'den ayrıldı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'den ayrıldı

Haber 24-01-2020 20:04

Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının Açılış Töreni

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç: - "Böyle bir üniversitenin kurulmuş olması, söz konusu ilişkilere ve kurumsal bir yapıya kavuşmasına katkı sağlayacağı açıktır. Bu üniversitenin varlığı Türk ve Alman toplumlarının eğitim ve kültürel açıdan daha da yakınlaşmasını sağlayacak, eğitimdeki gücünü kullanarak değerli bireyler kazanılmasına vesile olacaktır" - Türk Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat: - "Üniversitemiz ülkemizdeki tek örnektir. 5 fakülte bünyesinde 13 lisans, 8 yüksek lisans ve 2 doktora programı yürütülmektedir. 2385 olan öğrenci sayımız 6 bine kadar çıkacaktır. 2017 yılından itibaren mezun vermeye başlayan üniversitemizin 193 mezunu bulunmaktadır"

Haber 24-01-2020 13:24

Erdoğan, Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının Açılış Töreni'nde konuştu: (2)

"Şayet bir an önce sükunet sağlanmazsa Libya'daki kaos ortamı tüm Akdeniz havzasını etkileyecektir. DEAŞ ve El-Kaide gibi terör örgütleriyle lejyonerlerin bu ülkede tekrar palazlanmasını istemiyorsak çözüm sürecini hızlandırmamız gerekiyor" - "55 maddeden oluşan barış planı Libya'da siyasi istikrarın yeniden tesisi yönünde önemli bir adım olmuştur. Ancak bu planın başarısı alınan kararların sahada uygulamaya geçirilmesine bağlıdır. Bu konuda özellikle darbeci Hafter ve destekçileri üzerinde baskı kurulması önem arz ediyor" - "Dünden itibaren Trablus'taki sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıların artması, Mitiga Havalimanı'nın hedef alınması kimin barıştan kimin de kan ve göz yaşının sürmesinden yana olduğunu göstermiştir"

Haber 24-01-2020 12:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının Açılış Töreni'nde konuştu:

"Uluslararası öğrenci sayımız, 15 binden 172 bine ulaştı. Türkiye bursları yanında kendi imkanlarıyla çeşitli üniversitelerimize gelen öğrenci sayısındaki büyük yükseliş, ülkemizin yükseköğrenimdeki cazibesinin de arttığını gösteriyor" - "Ülkemizdeki yükseköğretim seviyesinin hem nicelik hem de nitelik olarak yükseltilmesi amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" - "Beklentimiz, ülkemizin nitelikli yabancı öğretim elemanları için de cazip hale gelmesi, bir başka ifadeyle beyin göçünün çekim merkezlerinden biri durumuna dönüşmesidir" - "Bizler de diğer devlet üniversitelerimize olduğu gibi Türk-Alman Üniversitesine gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" - "(Merkel'le görüşme) İkili ilişkilerimizin yanı sıra Libya başta olmak üzere bölgesel meseleleri de ayrıntılı şekilde ele alacağız"

Haber 24-01-2020 12:17

Türk-Alman Üniversitesi

Türk Alman Üniversitesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Türk Alman Üniversitesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya'daki krize ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya'daki kriz ile ilgili "Libya sorununa çözüm bulunmazsa tüm Akdeniz havzası etkilenecektir. Putin ile yaptığımız ateşkes çağrısı 19 Ocak'ta yapılan Berlin Konferansı'nın önünü açmıştır. Libya'daki krizi sonlandırmak en büyük hedefimiz." diye konuştu.

Haber 24-01-2020 11:25

Erdoğan imzaladı! Teknoloji geliştirme bölgeleri belirlendi

Teknoloji geliştirme bölgelerinin belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Trend 22-05-2019 07:52

Türkiye'nin başarısından mutluluk duymalıyız

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff: - "Türkiye yollar yapıyor, tüneller açıyor, sanayisini geliştiriyor ve dünyanın en büyük ekonomilerinden biri haline geliyor. İstanbul’da dünyanın en büyük havaalanı olacağını görmek ve kabul etmek gerekiyor. Alman dostlarım belki bunu duymaktan çok fazla mutlu olmayacaklar ama Türkiye’nin bu gelişmesini kabul etmeliyiz. Çünkü Türkiye’nin gelişmesinde Alman şirketler de çok önemli rol oynadı. Türkiye'nin başarısından mutluluk duymalıyız" - "Türkiye kadar hiçbir ülkeyle bu kadar yoğun iç içe değiliz. En az 4 milyon Türk ya da Türk kökenli vatandaşımız var ve Almanya’nın başarısında çok katkıları var. Mesut Özil ile birlikte Dünya Şampiyonu olduk. Fatih Akın en önemli sinemacılarımızdan. Feridun Zaimoğlu önemli yazarlarımızdan. Türkiye kökenliler ülkemizi daha da zenginleştirdi"

Haber 29-04-2019 23:15

İlber Ortaylı: Cumhurbaşkanı'na yanlış bilgi veriliyor

Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) tarafından Ankara'da düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türk-Alman Üniversitesi’nin açılışının gecikme nedeninin Almanya’daki FETÖ’cü profesörler olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ortaylı, “O mektebin gecikme nedeni Merkel’in ilgi göstermemesi değil, FETÖ’cüler ele geçirmiş. Almanya’da FETÖ’cü çok profesör var” dedi.

Haber 02-03-2018 10:24

Türk Alman Üniversitesi eğitime başlıyor

Türkiye ile Almanya arasındaki işbirliğinin önemli örneklerinden biri olarak görülen Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ), bu sene İstanbul'un Beykoz ilçesindeki kampüste eğitim hayatına başlayacak.

Haber 25-07-2013 16:07