Turk Beyin Cerrahlari Dernek Baskani Haberleri

Türk Nöroloji Derneğinden Beynine Sağlık kampanyası

Dünya Beyin Günü kapsamında başlatılan kampanya ile vatandaşlar beyin sağlığının korunması, inme, migren, MS, epilepsi gibi nörolojik hastalıklarda nöroloji uzmanına başvurulması konusunda tanıtım filmleriyle bilgilendiriliyor - Dernek Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu: - "Beyin sağlığında 'yeterince fiziksel aktivite', 'sosyal katılım', 'sağlıklı uyku', 'bol miktarda meyve ve sebze ile beslenme', 'nefesi temiz havada alma' ve 'temiz suya erişim' önem taşıyor"

Yurthaber 2022-07-20 16:38:33

Kendi 53, kalbi 35 yaşına girdi

Kalp yetmezliği nedeniyle uzun süre ölümle burun buruna yaşayan İzmirli gazeteci Çağatay Çağlar, 23 yaşında beyin kanaması geçiren Orhan Şadıllı'dan bağışlanan kalple 12 yıldır hayata tutunuyor - Kalp hastalıklarıyla mücadele edenlere destek olmak amacıyla bir de dernek kuran Çağlar, her yaştan 3 bin hastaya ve yakınına umut vermeye çalışıyor

Yurthaber 2022-01-27 11:24:04

Türkiye'de yılda yaklaşık 140 bin kişi inme geçiriyor

Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir: - "Ülkemizde kalp damar hastalıkları nedeniyle her yıl yaklaşık 40 bin kişi vefat ediyor. İnmeden ölüm ve sakat kalma Türkiye'de azalma gösterirken, sıklık giderek artmaktadır" - "Sigara kullanımı, hipertansiyon, şeker hastalığı, yüksek kolesterol, obezite, hareketsiz yaşam tarzı inmeye yol açabilen faktörlerin başında geliyor" - "Bu yıl dernek olarak inme hakkında farkındalık oluşturmak için kısa film yarışması düzenliyoruz. Yarışmaya, Türkiye ve KKTC'den 18 yaş üstündeki herkes katılabilecek. Yarışmamıza katılmak isteyenler, 10 Eylül'e kadar başvuru yapabilecek"

Yurthaber 2021-05-09 15:35:33

İskender Paşa’nın torunları dedelerini unutmuyor

Trabzon’un en köklü ailelerinden İskender Ailesi’nin soy ağacı 507 yıl önce Trabzon’da yaklaşık 14 yıl valilik yapan İskender Paşa’ya dayanıyor.Aile fertleri uzun yıllar yaptığı araştırmalar sonucu soylarının İskender Paşa’ya dayandığını belirlerken, her bayram öncesi Atatürk Alanı’nda bulunan dedelerinin yaptırdığı caminin avlusundaki mezarını ziyaret etmeyi ihmal etmiyorlar.Aile fertlerini bir arada tutmak, akrabalar arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla 2006 yılında İskenderzadeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurulduğunu belirten Dernek Başkanı Aydoğan İskender, bu amaçla zaman zaman çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi."Vâlilik’te Vezîrlik rütbesi almış ilk Osmanlı devlet adamlarından"Dedelerinin Trabzon’a ve Osmanlı Devleti’ne büyük hizmetleri olduğunu hatırlatan İskender, “1512 yılında Yavuz Sultan Selim Han’ın padişah olmasının ardından Kastamonu ayanı olan Mustafa beyin oğlu İskender Paşa Trabzon Sancak Beyliği’ne atanmış.

Haber 2019-06-03 10:43:11

Beyin Pili Hastaları Derneği (BEYPİLDER) iftar yemeğinde bir araya geldi

Beyin Pili Hastaları Derneği (BEYPİLDER) tarafından düzenlenen iftara, dernek yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda Parkinson ve hareket bozukluğu hastasını bir araya getirdi.

Haber 30-05-19 15:30

Kanserle mücadele eden oğlunun adına dernek kurdu

ANKARA'da bilişim sektöründe kurumsal danışmanlık ve proje yönetimi yapan Ahmet Karaoğlan, 2 yıldır beyin tümörü hastalığı ile mücadele eden oğlu Ahmetcan (10) adına dernek kurdu.

Haber 27-02-19 13:08

Kanserle mücadele eden oğlunun adına dernek kurdu

ANKARA'da bilişim sektöründe kurumsal danışmanlık ve proje yönetimi yapan Ahmet Karaoğlan, 2 yıldır beyin tümörü hastalığı ile mücadele eden oğlu Ahmetcan (10) adına dernek kurdu.

Haber 27-02-19 12:18

Beyin tümörü ile mücadele eden oğlunun adına dernek kurdu

ANKARA'da bilişim sektöründe kurumsal danışmanlık ve proje yönetimi yapan Ahmet Karaoğlan, 2 yıldır beyin tümörü hastalığı ile mücadele eden oğlu Ahmetcan (10) adına dernek kurdu.

Haber 27-02-19 12:04

Aday Adayı Ekinci, Sürgülüler Derneğini ziyaret etti

Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı Ali Ekinci, seçim çalışmaları kapsamında Sürgülüler Derneği’ni ziyaret etti.Sürgülüler Dernek Başkanı Mehmet Sevim, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Battalgazi’de Ali Beyin ciddi bir seveni var, benim şahsi fikrim Ali bey avantajlı, kendisi bu işi layığı ile yerine getirebilecek durumda.

Yurthaber 16-12-18 18:25

Kaliteli eğitimle, 'beyin göçü'nü engelleyip, akışın yönünü değiştirebiliriz

Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurucu Başkanı ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun: - "Kendi yükseköğretim kurumlarımızı kaliteli bir eğitim-öğretime hazır hale getirmek zorundayız. Böylece ülkemizden giden beyin göçünü engelleyip, sadece kendi nüfusumuzu değil, dünyadan Türkiye'ye akacak olan genç nüfusu da arttırıp, akışın yönünü değiştirebiliriz" - "Son dönemde yükseköğretim sistemimizdeki nicel büyümenin küresel eğilimlerle uyumlu olduğunu gözlemliyorum. Ayrıca dünya genelinde kendi ülkelerinde eğitim gören 5 milyon mobil öğrenciye de arz üretme noktasında önemli bir işlev gördüğüne inanıyorum. Bunun sonucu olarak son 10 yılda ülkemizde öğrenim gören uluslararası öğrenci sayısı, oluşturulan kapasiteyle 10 kat artmıştır. Bu sonuç yükseköğretim sistemimizin önemli bir başarısıdır" - ÜNDER Başkanı Muhammet Kurulay: - "Dernek çatısı altında inceleyeceğimiz konular arasında 'Rektörleri denetleyecek bir iç-dış mekanizma var mı, üniversite iç denetim mekanizması nasıl işletilebilir ve bu noktada hakkaniyete uygun nasıl denetlenebilir?' gibi pek çok konuyu konuşabileceğimiz programlar hazırlamak istiyoruz"

Haber 04-11-18 16:24

35. Ulusal Nefroloji, Hipertansiyon, Diyaliz ve Transplantasyon Kongresi

Türk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Kenan Ateş: "'Kaya tuzu tansiyonu düşürür, ödemi çözer.' Bunlar doğru veya yanlış, bazı meslektaşların ağzından verilmeye çalışıldı. Tuz tuzdur, kayadan da çıksa, Himalaya'dan da gelse içindeki yapısı değişmiyor. Fazla tüketilmesi zararlıdır" - Dernek İkinci Başkanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız: "Kadavradan nakil sayısını artırmamız gerekiyor. Beyin ölümü gerçekleşme sayısının bildirimi arttı ama ailelerin kabul oranı az. Yurt dışında yüzde 60, bizde yüzde 30 seviyelerinde"

Haber 09-10-18 01:56

Alevi Bektaşi Derneğinden Başkan Kocadon’a Ziyaret

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.Ziyarete Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın, Alevi Dedesi Mustafa Eyidoğan, Kumköy Muhtarı Ergün Taş, Kumköy-İrmene Güzelleştirme Derneği Başkanı Süleyman Uyan, dernek sekreteri Naciye Bayır ve dernek üyeleri Özay Kartal, Ahmet Sevindi, Leyla Kaplan ve Hüseyin Sağkal katıldı.Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ’ın vefatından duydukları üzüntüyü dile getirerek, “İsmail beyin zamansız ölümü hepimizi derinden sarsmıştır.

Haber 04-04-18 12:59

Tev'den 12'nci Şube Bodrum'a

- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Turk Eğitim Vakfı'nın (TEV) 12'nci şubesinin açılışı nedeniyle düzenlenen törende dernek ofisinin tamamlanmasında destek olan kişi

Yurthaber 09-09-17 15:20

Felç Geçiren Hastalar Için Hasta Derneği Kuruldu

Beyin kanaması ve felci konusunda hastaları bilgilendirmek amacıyla hasta derneği kuruldu. Dernek hem hastalara doğru bilgi, güncel tedaviler ile ilgili

Yurthaber 21-08-17 14:07

Ülkemizde Her 14 Dakikada 1 Kişi Inme Nedeniyle Hayatını Kaybediyor

TÜRK Nöroloji Derneği tarafından Dünya Beyin Günü nedeni ile İnme konusunda yapılan basın açıklamasında Dernek Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk

Yurthaber 19-07-17 11:57

Kadınlar Göçü Tersine Çevirecek

Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD), beyin ve sermaye göçünü tersine çevirmek için düğmeye bastı. Dernek...

Yurthaber 05-02-15 12:12