Turk Dermatoloji Dernegi Haberleri

Baharda o hastalıklar artıyor! 'Özellikle geceleri daha çok...'

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nalan Kükürt, ilkbahar mevsiminde bazı cilt hastalıklarının görülme sıklığının arttığını söyledi. Bu dönemde en sık görülen cilt hastalıklarından olan kurdeşen, güneş alerjisi, alerjik deri hastalıkları, mantar enfeksiyonları ve güneş lekeleri hakkında bilgi veren Kükürt, korunma yollarını anlattı.

Kadin 2024-04-18 11:25:33

Uzman isimden 'kalıcı oje' için önemli uyarı! 'Cilt kanserini tetikleyebilir'

Dermatoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Arzu Gökdemir Yanardağ, "kalıcı oje" işlemi sırasında cildin, UV ışınlarına maruz kaldığını ve sürekli olarak kalıcı oje yaptıran kişiler için bu durumun bir cilt kanseri tetikleyicisi olabileceğini belirtti.

Kadin 2024-03-22 16:10:57

Ellerinde fotoğrafla geliyorlar 'Bu kadar büyük olsun' diyorlar Uygunsuz 'Botoks uygulamaları'na dikkat: Oldukça tehlikeli bir tablo

Estetik uygulamalara ilgi artarken Dermatoloji Uzmanı Dr. Duygu Yamen “Kişiler, ellerinde resimle başvurabiliyorlar, ’Dudaklarımın bu kadar büyük olmasını istiyorum’ gibi. Uygun olmayan ürünler kullanıldığında olumsuz tablolarla karşılaşıyoruz. Son günlerde en çok gündeme gelen botulismus vakaları. Bu çok yüksek dozda botoks uygulaması sonucu gelişen, oldukça tehlikeli bir tablo, yaşamı tehdit edebileceği için yoğun bakımda tedavi gerektiren bir durum” dedi.

Kadin 2024-03-18 13:12:34

Uzmanından ‘yaşlanma karşıtı 13 besin’ önerisi!

Düzenli ve sağlıklı beslenmenin hücre hasarını önlediğini ve yaşlanmayı yavaşlattığını belirten Dermatoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Derya Can, hücreleri canlandıran ve yaşlanma karşıtı 13 besini tek tek sıraladı.

Kadin 2024-02-29 01:27:05

Yaşlanmayı yavaşlatıyor, cilde gençlik katıyor! Yarım saatte etki ediyor... 'Türkiye’de ve dünya genelinde hızla popüler hale geldi'

Dermatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Tümtürk, yaşlanma belirtileriyle mücadele edenler için umut verici bir kök hücre tedavi yöntemi olan eksozom tedavisine başladıklarını duyurdu. Bu tedavi yöntemi, cilt üzerindeki lekelerden saç dökülmesine kadar geniş bir yelpazedeki problemleri hedef alıyor.

Kadin 26-02-24 07:42

'Kışın bu şekilde duş almaktan kaçının' Ciddi sağlık problemlerine yol açıyor

Cilt kuruluğunu tetikleyen kış aylarının, seboreik egzema riskini artırdığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Topçu, “Özellikle kış aylarında cildin kurumasını artırabilecek iç mekân ısıtmaları ve uzun süre sıcak suyla yapılan banyolar semptomları artırıyor” dedi.

Kadin 03-02-24 15:05

Sık sık yaptırmayın uyarısı! Kalıcı oje yaptıranlar bu zararlarından habersiz olabilir

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Ceylan Emir, kalıcı oje düşkünlerine uyarılarda bulundu. Uzm. Dr. Ceylan Emir, “Sık sık yaptırılan kalıcı oje işlemleri tırnak yüzeylerine zarar verebilir. Kişiler alerjik reaksiyonlar ile karşılaşabilir. Kalıcı oje sonrası en az 15 gün ara verilmesini ve tırnakların bu süre içerisinde havalandırılmasını tavsiye ederim.” dedi.

Kadin 31-01-24 11:32

Şoke eden görüntüler...Sosyal medyada gündem olan yeni akım akıllara durgunluk verdi: Yaşadıklarına kendileri de inanamadı

'Kınayla ruj yapma', 'Alt kirpik kesme' ve 'Fondöten akımı'... Sosyal medyada her gün yeni bir akım trend oluyor. Bu kez de 'Karnel kapatıcı' akımı trend oldu. Yani demir kaşıkta kaynamış fondöten uygulaması. Sosyal medyada akıma uyup video çekenlerin görüntüleri şoke etti. Uzmanlar bu akımın yanlış olduğu ve cilde zarar vereceği konusunda uyardı. Dermatoloji Uzmanı Şule Güngör, "Bu kesinlikle yanlış bir akım" dedi.

Magazin 06-01-24 09:37

'30 kat hızla yayılıyor, herkes her an olabilir' Profesörden önemli uyarı! '10-15 saniyelik yakın temasla bulaşıyor'

Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden'den uyuz ile ilgili önemli bir uyarı geldi. Pandemi sonrası uyuz hastalığının hızla arttığına dikkat çeken Özden, "30 kat hızla yayılıyor, hepimizi tehdit altına alıyor, herkes her an uyuz olabilir. Uyuz görülen tüm ailenin aynı anda hasta olsun olmasın tedavi edilmesi çok önemli. Kıyafetler 60-70 derecede yıkanmalı, kızgın ütü ile dikiş araları dahil ütülenmeli" dedi.

Haber 08-12-23 11:10

Vakalarda ciddi artış! Uzman isim uyardı: Denenen kıyafetlerden bulaşabilir

Uyuz, temasla bulaşan bir hastalık olarak biliniyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Vildan Yazıcı ise uyuz vakalarının geçen yıllara göre yüzde 30 arttığını ifade etti. Dr. Vildan Yazıcı, “Kısa süreli tokalaşmalarla uyuz bulaşmaz veya ihtimal daha düşüktür. Fakat daha uzun süren sarılma, aynı kişisel eşyaları, aynı yatak, havlu ve giysileri kullanma gibi yollarla bulaşabilir. Mağazalarda denediğimiz kıyafetlerden de uyuz bulaşma riski var” dedi.

Haber 27-10-23 10:32

'Son 3-4 yılda vakalar 30-40 kat arttı' Uzmanlar uyardı! 'Özellikle depremden sonra...'

Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Durdu, "Şu an, günümüzde polikliniğe gelen hasta sayısını 40 olarak ele alırsak; bunun en az 3- 4'ü uyuz vakası olmaktadır. Bu konuda bazı çalışmalar yapılmış. Son 3- 4 yıl içerisinde 30- 40 kat arttığı ile ilgili veriler var" dedi.

Haber 19-10-23 17:57

Cihazla cilt analizi nasıl yapılır? Cilt analiz cihazı nasıl kullanılır?

Cilt analizi dermatoloji, güzellik endüstrisi ve cilt bakımı alanlarında yaygın olarak kullanılan önemli bir uygulamadır. Cilt analizi cihazları insan cildinin derinlemesine incelenmesini sağlayarak cilt sağlığı hakkında önemli bilgiler sunar. Bu cihazlar cilt tipini belirlemek, cilt problemlerini teşhis etmek ve kişiselleştirilmiş cilt bakımı planları oluşturmak için vazgeçilmez araçlardır. Cilt analizi cihazlarının kullanımı teknolojik gelişmelerle birlikte daha kolay hale gelmiştir.

Kadin 30-09-23 17:08

İnsan vücuduna girdiği an yayılıp evini inşa ediyor! Pandemi sonucu yüzde 50 arttı

Dünya Sağlık Örgütü 'ihmal edilmiş tropikal hastalık' diye tanımladığı uyuzun hala varlığını sürdürdüğünü açıkladı. Türkiye'de Covid-19 pandemisi döneminde uyuz hastalığının görülme sıklığı yüzde 50 artış gösterdi. Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Yürekli, “Skabiyes uyuz hastalığı senkoptes skabiyes adı verilen bir parazit tarafından oluşturuluyor. Bu parazit insan vücuduna girdiği an, insan avcuna girdiği an hemen tünel kazmaya başlıyor.' diye konuştu.

Haber 07-09-23 18:00

PRP tedavisi nasıl uygulanır? PRP kaç seans sürer?

Platelet Rich Plasma (PRP) tedavisi tıp alanındaki yenilikçi yaklaşımlardan biri olarak öne çıkar. Bu tedavi hastanın kendi kanından elde edilen plateletlerin (trombositler) zenginleştirilmiş plazması ile gerçekleştirilir. Plateletler, vücudun iyileşme süreçlerini teşvik eden büyüme faktörleri taşırlar. PRP tedavisi özellikle ortopedi, dermatoloji, estetik cerrahi ve diş hekimliği alanlarında kullanılır.

Haber 29-08-23 19:33

PRP tedavisi nedir? PRP tedavisi ne işe yarar?

PRP tedavisi,modern tıbbın gelişmiş yöntemlerinden biri olarak öne çıkar. Bu tedavi hastanın kendi kanından elde edilen plazma ile zenginleştirilen plateletlerin (kan pulcukları) kullanıldığı bir prosedürdür. Plateletler vücudun iyileşme süreçlerini destekleyen büyüme faktörleri içerir. PRP tedavisi özellikle ortopedi, dermatoloji, estetik cerrahi ve diş hekimliği gibi alanlarda yaygın olarak kullanılır.

Haber 29-08-23 19:28

İstanbul'da yaşayanlar dikkat... Birçok ilçede şikayetler arttı! Evde bebeklerimiz var, çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz

İstanbul’un birçok ilçesinde sivrisinek şikayetleri arttı. Avcılar’da sivrisinek yoğunluğu cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken, mahalle sakinleri görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak yetkililerden yardım istedi. Bir mahalle sakini, "Evde bebeklerimiz var, çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz." dedi. Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit'ten ise yazılı bir açıklama geldi.

Haber 24-06-23 15:51

'Hayatlarında bir kez bile olsa...' Türkiye genelinde o uygulama başlıyor! Ücretsiz olacak '20'nin üzerindeyse...'

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bengü Nisa Akay, Türkiye'de görülme sıklığı artan cilt kanserinin erken dönemde tespiti ve insanları bu konuda bilgilendirmek için 17 il ve 41 merkezde ücretsiz "ben" taramalarının başlatılacağını bildirdi. Benlerin büyüyüp büyümediğinin takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Akay, vücutta 50'nin üzerindeki, kollarda 20'nin üzerindeki benin melanom kanseri gelişimi açısından risk faktörü olduğunu söyledi.

Haber 18-05-23 16:35

En sevdiğiniz meyve kabusunuz olabilir! Bu belirtilere dikkat

C vitamini bombası çilekler yaz aylarının en çok tüketilen meyvelerinden. Sayısız faydası bulunan çilek her hafta tüketiliyor. Küçükten büyüğe herkesin sevdiği çileklerin bazı kişiler için risk oluşturduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Aykut Aldemir, çilek alerjisi hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 08-05-23 16:50

Sivilceye ne iyi gelir, ergenlik sivilceleri nasıl geçer? Sivilce neden olur, evde sivilce tedavisi nedir ve nasıl yapılır?

Günümüzde pek çok kişinin sivilceleri bir haftada veya daha kısa sürede geçiren doğal yöntemleri araştırdığı bilinir. Ancak akneler farklı türlerde olabilirken kişiye özgü nedenlerle oluşabilir. Bu nedenle sivilce tedavisinde veya skarların giderilmesinde ilk adım bir cilt hastalıkları veya dermatoloji uzmanına başvurulmasıdır. Daha sonra cilt doktorunun önerisiyle sivilcelerin önlenmesinde etkili olabilen bazı bitkisel yollara başvurulabilir. Peki, sivilceye iyi gelen doğal çözümler nelerdir?

Haber 27-02-23 17:27

Saçlarınız bu yüzden tel tel dökülüyor! Gür ve sağlıklı saçlara kavuşmak için…

Saç dökülmesi günümüzde en sık görülen sorunlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Yetişkin bir insanda ortalama 100-150 bin saç teli bulunuyor ve günde 50-100 saç telini kaybetmek genellikle olağan kabul ediliyor. Ancak saç dökülmesi fark edilecek yoğunlukta olduğunda, ani veya yama tarzında döküldüğünde, ön saç çizgisi geriye çekildiğinde, tararken veya yıkarken normalden daha fazla saç teli döküldüğünde mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurmak gerekiyor.

Haber 10-12-22 07:14

Hastalık ilk kez duyuluyor, yeni yeni vakalar görülüyor! Kaşıntı ve kızarıklıkla ortaya çıkıyor

Evden çalışma sistemine geçilmesiyle dizüstü bilgisayarların kullanımı arttı, bununla beraber bazı dermatolojik hastalıklar da ortaya çıkmaya başladı. Dermatoloji Uzmanı Dr. Dilek Başaran, "Hafif bir kaşıntı ve kızartı hastalığın ilk belirtisi oluyor. Bilgisayarların sürekli diz bölgesinde tutulmasına bağlı olan vakalar görmeye başladık. Hastaların bize genelde korkarak başvurması ağ şeklinde görülen çok koyu renkli pigmentasyonların olmasıyla kaynaklanıyor" dedi.

Haber 14-10-22 12:28

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden bakım yağlarına ilişkin uyarı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Ali Balevi: - "Sağlıklı ve genç bir cilt için portakal, limon, greyfurt, bergamot, argan gibi uçucu yağlardan faydalanıyorsanız alırken saf olmasına ve raf ömrüne dikkat edin"

Yurthaber 14-10-22 10:11

TURK Fatih Tutak 2 Michelin yıldızı alarak geceye damga vurdu! Fatih Tutak kimdir, kaç yaşında, nereli?

Fatih Tutak ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Michelin Rehberi İstanbul’un ilk seçkisinde 53 restoran yer almayı başarı. 3 Michelin yıldızı almaya hak kazanan restoran olmazken, 2 yıldız ise sadece bir restorana verildi. O da Turk Fatih Tutak oldu. Aralarında Tuba Ünsal, Arzu Sabancı, Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna’nın da bulunduğu birçok ünlü isim Fatih Tutak’ı tebrik etti.Peki, Fatih Tutak kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte ünlü şef hakkında merak edilenler

Magazin 12-10-22 09:38

Michelin Rehberi İstanbul 2023'ün ilk seçkisi açıklandı

Michelin Rehberi İstanbul'un ilk seçkisinde 53 restoran yer alırken, Turk Fatih Tutak 2 Michelin Yıldızı'na, Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ise 1 Michelin Yıldızı'na layık görüldü - Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: - "İstanbul'un yeme, içme alanında sunduğu bu eşsiz zenginlik, uluslararası gastronomi otoritelerinin de ilgisine mazhar oluyor"

Yurthaber 11-10-22 23:38

Medical Point Gaziantep Dermatoloji ve Kozmetoloj Ünitesi cilt lekelerinde iddialı

Hastane tarafından hizmete açılan dermatoloji ve kozmetoloji ünitesi yurt içi ve yurt dışından birçok hastaya hizmet veriyor

Yurthaber 10-10-22 17:13

Sedef tedavi edilmezse tansiyon ve kalp hastalıklarını da tetikleyebiliyor

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz: - "Sedefin vücudun görünür yerlerinde olması insanlarda ciddi ruhsal yıkımlara, içe kapanma dahil birçok soruna yol açabiliyor. Bunların sonucunda da metabolik sendrom dediğimiz başka hastalıklara tansiyon, kalp hastalığına eğilimler artıyor" - "Moral bozan, günlük yaşamı olumsuz etkileyen sedeften kurtulmak artık mümkün, tedavide çokça seçenek var. Akıllı ilaçlar, haplar, iğneler kullanıyoruz"

Yurthaber 09-10-22 11:05

Uzmanından şampuanın az köpüreni makbul tavsiyesi

Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi Dermatoloji Uzm. Dr. Derya Can: - "Köpürme, şampuanın çok fazla temizlediği anlamına gelmez. Şampuan alırken içinde SLES, SLS, paraben ve silikon olamayan ürünleri tercih etmemiz biraz az köpürmesine neden olsa da sağlıklı bir temizlik yapacağımızı garanti eder"

Yurthaber 30-09-22 11:17

Medipol Üniversitesi'nden uyuz ve bit uyarısı

Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Derya Can: - "Her yıl dünyada 300 milyondan fazla kişi uyuz ve bite yakalanıyor. Uyuz ve bit kişiden kişiye yakın temas veya ortak kullanılan eşyalar ile bulaşıyor. Bu yüzden çocuklarınızın kişisel temizliğine dikkat edin"

Yurthaber 27-09-22 12:27

Vaka artışı görülen uyuz hastalığına karşı en kritik yöntem eş zamanlı tedavi

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Selda Pelin Kartal: - "Dünyada uyuz hastalığı son yıllarda farklı ülkelerde, farklı zaman dilimlerinde artıyor. Türkiye'de de son 3,5-4 yılda eski yıllara kıyasla en az 4 kat artış söz konusu" - "Uyuzda bağışıklık olmadığı için hastalık tekrar tekrar aynı kişilere bulaşabilir. Bu nedenle beraber yaşayan, yakın temas içinde olan insanların tedavilerinin mutlaka eş zamanlı yürütülmesi lazım"

Yurthaber 24-09-22 11:05

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Yılmaz'dan medikal estetik kurslarıyla ilgili değerlendirme:

"Medikal estetik uygulamaları ciddi eğitim ve uzmanlık gerektiriyor, 2-3 günlük eğitimle sağlanacak bir şey değildir" - "Uygun olmayan ortamlarda yapılan medikal estetik uygulamaları sonucunda ciddi alerjik reaksiyonlar gelişebiliyor, vücutta kalıcı izlere, ciddi enfeksiyona neden olabiliyor, malzeme damarı tıkayarak büyük yaralara, çukurlara sebep olabiliyor"

Yurthaber 20-09-22 11:05

İstanbul'da sivrisinek kaynaklı alerjik reaksiyonla hastaneye başvurularda artış

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay: - "Hastaneye geçen yıla göre biraz daha fazla gelenler var. İstanbul'un her yerinden benzer şikayetle geliyorlar" - Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Dermatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Zafer Türkoğlu: - "(Sivrisinek ısırması halinde) Bebeği sever gibi derinizi kaşımanız lazım. Yani tırnaklayarak değil de sadece avuç içiyle kaşımanız lazım"

Yurthaber 15-09-22 16:25

Saç dökülmesini hızlandırıyor, kelliğe neden oluyor, saç derisini tahriş ediyor! Kesinlikle uzak durun

Ohio Eyalet Üniversitesi'nden Dr. Susan Massick, erkekleri saç dökülmesi konusunda erken davranmaları için uyarılarda bulundu. Dr. Massick, yeterli protein ve demir içeren dengeli beslenme programı önerdi. Protein saç köklerinin büyümesine yardımcı olurken, demir hücrelerin hayatta kalmasını sağlamak için onlara yeterli oksijenin ulaşmasını sağlayacaktır. Amerikan Dermatoloji Akademisi de saç dökülmesini önlemek için benzer tavsiyelerde bulundu.

Haber 10-09-22 07:04

Yaz aylarında cilt bakımına dikkat edilmeli

Medicana International İstanbul Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Oya Yeşim Hacımustafaoğlu Utkan: - "Gün boyu maruz kalınan kirli hava, ter ve gözeneklerde biriken yağ salgısının uzaklaştırılması için cilt uygun bir temizleyici ile temizlenmeli"

Yurthaber 10-08-22 13:05

Uzmanından güneş ışınlarından korunma önerileri

Medicana Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Herman Mayısoğlu: - "Güneşin dik açıya yakın şekilde geldiği öğle saatlerinde güneşe veya aşırı sıcaklığa maruz kalmaktan kaçınmakta fayda var"

Yurthaber 05-08-22 12:35

10 dakikalık botoks tedavisi ile aşırı terlemeden kurtulmak mümkün

Bayındır Söğütözü Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuba Oskay: - "Tedavinin olumlu etkileri genellikle 3-7 gün sonra görülüyor ve ortalama 6-9 ay süreyle bu bölgede terleme önleniyor" - "Yaşam kalitesi bozulmuş hastalarda, botoks tedavisi doğru doz ve doğru teknik ile uygulandığında yüz güldürücü etkili sonuçlar alınıyor"

Yurthaber 05-07-22 10:57

Dermatoloji ne demek? Dermatoloji kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatın sosyal akışı kurulan iletişimlerle ilerler. Doğru ve etkili iletiler vermenin yolu ise kelimelerin anlam gücünde saklı. Bu noktada kelimelerin nasıl söylendiği kadar ne anlamda söylendiğini bilmek de önemli bir unsur olur. Kendini ifade ederken anlamını bilerek kullanılan kelimeler sosyal açıdan güçlü bir etki sağlar. Bu bağlamda Dermatoloji kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir? Dermatoloji TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 17-05-22 21:52

Dermatoloji Uzm. Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde

Dermatoloji Uzm. Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde

Yurthaber 16-05-22 13:11

Açık tenli ve ileri yaşlı bireylerde deri kanseri riski daha fazla

Bayındır Söğütözü Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Pınar Öztaş: - "Erken tanı, deri kanserinin etkili tedavisinde ilk ve en önemli adımdır"

Yurthaber 13-05-22 13:10

Türk bilim insanı sinekten üretti! Yurt dışından talep yağıyor! Litresi 75 euro

Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, çevre dostu sinek olarak bilinen Black Soldier Fly (BSF) larvasından kozmetik hammadde üretti. Çalıkoğlu, Azerbaycan, Fransa ve Avrupa'nın diğer ülkelerinden şirketlerin BSF yağına büyük ilgi gösterdiğini söyleyerek, BSF yağından elde edilen ürüne ise başlangıç için 75 euro ücret belirlediklerini kaydetti.

Finans 06-05-22 16:02

Türk bilim insanı sinekten kozmetik hammaddesi üretti

Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu'nun siyah asker sineği olarak da bilinen BSF'nin larvasından ürettiği yüksek protein ve yağ içeren hammadde, antiaging kozmetik ürünlerde kullanılacak - Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu: - "Antibakteriyel özelliği, temizleyici özelliği aynı zamanda nemlendirici özelliği olan bir ürün. O yüzden yara iyileşmesinde de başarılı olacağını düşünüyoruz"

Yurthaber 06-05-22 11:03

Gül hastalığına karşı lazer uyarısı

Türk Dermatoloji Derneği Akne Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ayşe Serap Karadağ Gül: - "Uygun olmayan, cildi soyan, tahriş eden işlemler, asit içerikli kozmetikler, peelingler ve soyucu lazerler sonrası cilt bariyerinin yerine gelmesi zorlanmakta, hatta bazı hastalarda bu tarz uygulamalar sonrası hastalık başlayabilmektedir"

Yurthaber 26-04-22 15:09

İnternetten satılan botoks, dolgu ürünleri tehlikeye kapı aralıyor

Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selda Pelin Kartal: - "Botoks, dolgu gibi ürünlerin internetten çok kolayca satılması doğru değil. İnsanlar bu ürünlere rahatlıkla ulaşabiliyor ve ciddi sağlık problemleri yaşayabiliyorlar" - "Dudağına kendi başına dolgu enjekte edip enfeksiyon geçiren, internetten aldığı serumları yüzüne enjekte ettiği için uzun süre kırmızı, nohut büyüklüğünde kabarıklarını tedavi etmeye çalıştığımız hastalarımız bulunuyor"

Yurthaber 17-04-22 11:26

Kalıcı ojede enfeksiyon tehlikesi

Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Pelin Koçyiğit, kalıcı oje ve manikür-pedikür uygulamalarında doğru teknik ve hijyenin önemine dikkati çekerek, "Son zamanlarda giderek artan sayıda kalıcı oje sonrası tırnak çevresi enfeksiyonuyla gelen hastalarla karşılaşıyoruz." uyarısında bulundu.

Kadin 25-03-22 15:40

Türkan Saylan kimdir, neden öldü? Türkan Saylan ne zaman öldü ve kaç yaşındaydı?

Üniversite eğitimini dermatoloji üzerine almış olan Türkan Saylan'ın hayatı ve kariyeri araştırılıyor. Saylan, bir tür deri hastalığı olan cüzzama (lepra) karşı bir tedavi de geliştirmiştir. Kurucusu olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile kız çocuklarının eğitimine katkı sağlayan Türkan Saylan'ın vefat ettiği yaş ve memleketi de merak konusu oldu. Peki Türkan Saylan kimdir, neden öldü? Türkan Saylan ne zaman öldü ve kaç yaşındaydı? İşte hayatı ve merak edilenler...

Haber 16-03-22 13:51

Kök hücre yöntemi saç dökülmesini durduruyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir: - "Kök hücre yöntemi, tek seans uygulanır ve yaklaşık 1 saat sürmektedir. Uygulama ile ilgili sonuçların görülmesi 3-6 ay kadar sürer. Bu işlemle zayıf saç folikülleri uyarılarak güçlendirilir, ince ve hasarlı saçlar iyileştirilir, doğal saç uzaması desteklenir ve saç dökülmesi kontrol altına alınır"

Yurthaber 07-03-22 09:47

Türk Dermatoloji Derneği evde yapılan kozmetik uygulamalara karşı uyardı

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pelin Kartal: - "Yanlış kozmetik ürün seçimi ve uygulaması, alerjik reaksiyon, akne, egzama, renk değişikliği, doku kaybı, yanık gibi ciddi yan etkilere neden olabilir" -"Dermatologlar ve uzman hekimler tarafından yapılması gereken kozmetik uygulamaları amatörce evlerinizde denemeyin"

Yurthaber 07-02-22 14:38

Kaşıntı, önemli hastalıkların habercisi olabilir

Bayındır Söğütözü Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuba Oskay: - "Genel olarak kaşıntı sebeplerini altta yatan nedene göre incelediğimizde cilt hastalıkları, iç hastalıkları, nörolojik hastalıklar, psikolojik nedenler ve ilaçlara bağlı alerjik durumlarla meydana geldiğini görüyoruz" - "Kaşıntının sistemik nedenleri içinde kronik böbrek yetmezliği, diyabet, karaciğer ve tiroit hastalıkları, demir eksikliği anemisi, parazit enfeksiyonları, Hodgkin lenfoma gibi malignensiler ve ilaç alerjileri yer alıyor" - "Basit yöntemlerle iyileşmeyen uzun süreli kaşıntılarda, hastanın mutlaka dermatoloji uzmanına başvurması gerekiyor"

Yurthaber 25-01-22 09:59

Pandemiyle birlikte vakalar arttı! 15 dakikada bulaşıyor: Deride tünel kazıyor

Dermatoloji Kliniği İdari Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Selda Pelin Kartal, pandemide kapalı alanlarda geçirilen sürenin artması nedeniyle uyuz vakalarında yüzde 50 artış yaşandığını söyledi. Kartal, ''El bileklerinde, vücutta, genital bölgede özellikle yoğunlaşan bir kaşıntı vardır. Bu parazitler deri altına girerler ve yumurtalarını bırakırlar. Tünel kazarlar ve oradan yaklaşık 2 ile 6 hafta sonra şikayetler görülmeye başlar" diye konuştu.

Haber 21-01-22 16:52

Çözümü basit! Soğuk günlerde cilt sağlığını korumak için nelere dikkat edilmeli?

Soğuk kış günlerinin genel sağlığın yanı sıra cildi de olumsuz etkileyebileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Hıra, “Yüz, el ve ayak derisinde gelişen şiddetli ve rahatsız edici kuruluk, kış aylarında ciltte en sık karşılaştığımız sorundur. Özellikle kuruluk belirginleştiğinde cildin nem ve yağ dengesini kaybetmesi nedeniyle ciltte kepeklenme, çatlama, kızarıklık, kaşıntı, egzama gibi sorunlar gelişebiliyor” dedi.

Kadin 29-12-21 09:14