Turk Doktorlar Haberleri

Kıl dönmesi komaya soktu! Yaşama şansı sadece %4 denildi... Doktorlar bile 'mucize vaka' olarak isimlendirdi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas bölgesinde yaşayan 36 yaşındaki Steven Spinale isimli bir adam batık kıllarını aldırmaya çalışırken hastanelik oldu. Aylarca komada kalan ve doktorların yaşama şansını %4 olarak gördükleri Spinale sayısız tıbbi müdahaleden sonra sağlığına kavuştu. Spinale'in ölüme yakın deneyimini kız kardeşi TikTok'tan yaptığı paylaşımla belgeledi.

Trend 2024-03-27 13:59:19

İçindeki sese kulak verdi sağlığına kavuştu! Doktorlar bile şaşırdı 'Litratürde bu kadar büyüğünü görmedim'

İstanbul’da glomus tümörüne yakalanan ve doktorların 'masada kalırsın, felç olursun' dediği 22 yaşındaki Fatma Özyurt, içindeki sese kulak verip geldiği Van’da sağlığına kavuştu.

Haber 2024-03-25 14:00:25

Doktorların seçim heyecanı erken başladı

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı, doktorlar için özel ve önemli bir gün. Sağlıkta şiddet haberleri, yurt dışına göçenler ve özlük haklarıyla ilgili birçok sorunları var doktorların. Meslek odaları tıbbiyelilerin bu sorunlarını takip eden, dile getiren kuruluşlar. Şimdilerde yerel seçim yaklaşırken İstanbul’daki doktorlar için başka bir seçim heyecanı daha kapıda. İstanbul Tabip Odası da oda seçimlerine hazırlanıyor.

Haber 2024-03-14 10:43:13

Tıp literatüründe nadir: 10 binde bir görülüyor! Sağlık raporu almaya gitti hayatının şokunu yaşadı

Tıp literatüründe nadir görülen, çok büyük bir aort anevrizmasının yanı sıra aort damarında daralma, kalpte delik ve aort kapak hastalığı olan genç, yapılan tek seanslık açık ameliyatla hayata tutundu. 10 binde 2 ile 8 arasında görülen bir doğumsal kalp rahatsızlığı olan aort koarktasyonu sebebiyle yaptıkları ameliyat ile hastanın hayatını kurtaran doktorlar, erken teşhisin öneminde dikkat çekti.

Haber 2024-03-13 18:32:35

Boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu! Boynundan 15 cm uzunluğundan sülük çıktı... 1 aydan fazla süredir orada yaşıyormuş

Vietnam'da ismi açıklanmayan 53 yaşındaki bir erkek hasta, boğaz ağrısı ve ses kısıklığı şikayetiyle doktora başvurdu. Boğazında büyük bir şişkinlik fark edilen hasta çıkıntıda nabza benzeyen bir atımın olduğunu dile getirince doktorlar acilen ameliyata aldı.

Trend 13-03-24 11:56

Doktorlar koşamazsın dedi, o şampiyon oldu

İzmir’de yaşayan 63 yaşındaki Murat Sağlam, geçirdiği 10’a yakın ameliyattan sonra doktorlarının koşamazsın demesine rağmen madalyalar kazanıp Türkiye şampiyonu oldu.

Yurthaber 12-03-24 11:16

Bahar'ın asistan doktoru Seren'i canlandıran Nil Sude Albayrak sosyal medyayı salladı! Doktorlar Zenan yorumu

Bahar dizisinin Seren'i Nil Sude Albayrak dizide hırçın bir asistan doktoru canlandırıyor. Dizideki sahneleriyle sosyal medyada gündem olan Albayrak'a yapılan Doktorlar Zenan yorumu dikkat çekti.

Magazin 06-03-24 13:48

Yemek yedikten sonra birden rahatsızlandı... Doktorlar gördükleri karşısında şaşkına döndü: Tam 5 santimetre!

Singapur'da bir kişi yemek yedikten sonra kendini kötü hissetmeye başladı. Yutkunmakta zorlandığını ifade eden adam hastaneye kaldırılınca duydukları karşısında şoke oldu.

Trend 04-03-24 11:05

Değişimiyle gündem olmuştu! Doktorlar'ın Ela'sı Yasemin Özilhan ekranlara geri mi dönüyor?

Yayınlandığı dönemde büyük bir ilgiyle izlenen Doktorlar dizisinde hayat verdiği 'Ela Altındağ' karakteri ile hafızalara kazınan Yasemin Özilhan evlendikten sonra ekranlara ara vermişti. Son dönemde lüks yaşantısı ile dikkat çeken Özilhan'ın ekranlara dönüp dönmeyeceği ise merak ediliyordu. Ünlü isimden açıklama geldi.

Magazin 02-03-24 15:03

Aralarında doktor ve eczacılar da var... Eski eczacı kalfası organize etmiş! Devleti milyonlarca lira zarara uğratmışlar

İstanbul Beylikdüzü'nde gerçeğe aykırı reçete düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 3 doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 18 zanlı tutuklandı. Eski eczacı kalfasının organizesinde Beylikdüzü Devlet Hastanesinde görevli doktorlar ile bazı eczacıların maddi değeri yüksek ilaçları gerçeğe aykırı reçete ederek SGK'nin yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratıldığı belirlendi.

Haber 24-02-24 10:17

Doktorun verdiği ilacı içti, derisi çürüdü ve parmakları kesildi! 40'tan fazla ülke o ilacı yasakladı

İspanya'da yaşayan bir kadın doktorun verdiği ilacı kullanınca vücudunda şaşırtıcı derece kötü sonuçlar ortaya çıktı. Derisi çürümeye başlayan kadının bazı el ve ayak parmakları da kesildi. Doktorlar tarafından verilen ilacın 40'tan fazla ülkeden yasaklandığı ve ülkede yaşayan yabancılara verildiği belirlendi.

Haber 13-02-24 15:20

Sosyal medyada gündem oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan duraklayınca Bakan Koca ve doktorlar yürüyen merdivene takıldı

Sosyal medyada paylaşılan bir video gündem yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan durup burnunu silince yürüyen merdivendekiler, geri inmeye çalıştı. Yürüyen merdivene takılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve doktorlar düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Haber 10-02-24 22:37

Şoke eden iddia! 'Doktorlar doğum sırasında bebeğimizin kafasını koparttı' dediler... Hastaneyi dava ettiler

Jessica Ross ve eşi Treveon Isaiah Taylor Sr doğum sırasında doktorun çok sert çekmesi sonucunda bebeklerinin başının koptuğunu iddia ederek hastane ve doktora dava açtı. Bebeğin ölümü yapılan otopsinin raporuna göre cinayet olarak değerlendirildi.

Trend 08-02-24 08:57

Yeni bir eve taşındığından beri hastaydı! Doktorlar sebebini bulamadı, tesadüfen fark ettiğinde hayatının şokunu yaşadı

ABD'de yaşayan bir kadın, altı aydan beri noktaların sebebini bulamadığı bir hastalıkla mücadele ediyordu. Bu süre, yeni bir eve taşındığı tarihe denk geliyordu. Kadın, bir gün evde tesadüfen fark ettiği korkunç manzarayla hayatının şokunu yaşadı ve doktorları bile şaşkına çevirdi. Kadının evinden paylaşılan 'zehirli kabus' görüntüleri sosyal medyayı dehşete düşürdü.

Kadin 06-02-24 15:57

Tarım Bakanlığı el attı! Satışı durduruldu... Artık market raflarında olmayacak

Margarinin sağlığa zararlı oluğu konusunda doktorlar hem fikir. Son yıllarda bu konuda ciddi bir bilinç de oluştu. Artık tüketicilerin büyük bir kısmı tereyağı kullanmaya çalışıyor ancak bazı firmalar margarinlerin ambalajını ve raftaki markasını tereyağına benzeterek pazarlıyor. Neyse ki Tarım Bakanlığı bu duruma müdahale etti ve margarinlerin tereyağı görselleriyle satışı yasaklandı.

Haber 03-02-24 09:16

Van'da geliştirilen İriskop cihazı göz bebeğinden vücudun röntgenini çekiyor

Van'da, İranlı mühendis ile doktorlar tarafından gözün iris tabakasından çekilen fotoğrafla vücuttaki hastalıkların tespit edilmesini sağlayan yapay zeka destekli İriskop cihazı geliştirildi.

Yurthaber 30-01-24 11:10

Su bir anda kana bulandı! Hiçbir şeyden habersiz yüzen kadına köpek balığı saldırdı... Doktorlar açıkladı:Durumu kritik

Avustralya'nın Sidney şehrinde yaşanan bir köpek balığı saldırısı herkesi şaşkına çevirdi. Bölgede köpek balığı saldırıları nadir görülse de iklim değişikliği nedeniyle sayıları artmaya başladı. Hiçbir şeyden habersiz yüzen 25 yaşındaki kadın köpek balığı saldırılarının son kurbanı oldu. Bacağından yaralanan kadın hastaneye kaldırılırken durumunun kritik olduğu belirtildi.

Trend 30-01-24 08:12

Sadece duştayken fark edebilirsiniz! Uzmanlar o hastalığın ilginç belirtisini açıkladı... Banyo yaparken kontrol edin

Uzmanlar; insanların banyo yaparken ya da duştayken fark edebileceği demans belirtisini ortaya çıkardı. Yeni bir çalışmaya göre; demansa yol açabilecek Alzheimer hastalığının erken uyarı işareti belirlendi. Bu semptomun doktorlar tarafından durumun daha hızlı teşhis edilmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor. İşte banyo yaparken / duş alırken mutlaka kontrol etmeniz gereken o belirti...

Kadin 29-01-24 12:12

Doktorlar'ın Ela'sı Yasemin Özilhan plaj tarzıyla dikkat çekti! Gelinlik gibi

Doktorlar dizisiyle hafızalara kazınan ve oyunculuğu bırakan Yasemin Özilhan, bir haftadır Maldivler tatiline devam ediyor. Sosyetik güzelin plaj kıyafeti sosyal medyanın diline düştü.

Magazin 28-01-24 13:56

Dünyada bir ilk! Türk doktorlar başardı... 'Bütün dünyadaki hastalara ümit olacak! Amerika'da veya çok gelişmiş ülkelerde gerçekleştirilemiyor'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Dünyanın ilk 6'lı çapraz karaciğer nakli ameliyatı Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü'nde yapıldı" dedi. Koca, Enstitü Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın, ameliyat sürecini anlattığı videoyu da paylaştı. Yılmaz, "Çapraz karaciğer naklinin merkezi Malatya Üniversitesi olacak diye düşünüyorum" dedi.

Haber 26-01-24 16:46

Doktorlar'ın Ela'sı Yasemin Özilhan yeni yaşını lüks tatilde kutladı! Görenler Kendine ne yaptın dedi

Doktorlar dizisiyle hafızalara kazınan ve şimdilerde oyunculuktan uzakta lüks bir yaşam süren Yasemin Özilhan yeni yaşını Maldivler'de kutladı. Yasemin Özilhan'ın son halini görenler tanıyamadı.

Magazin 24-01-24 12:15

Pazardan kapış kapış alacaksınız! Kırışıklıklara veda... Gençleştiren 5 altın besin! Kimse bu etkisini bilmiyordu, doktorlar her gün yiyor

Ciltten beyin sağlığına ve DNA onarımına kadar, iyi yaşlanmanız hatta yaşlanma etkilerini önleyip kırışıklıkları engellemeniz mümkün mü? Uzmanlara göre yanıtı bazı sağlıklı yiyeceklerde saklı. Pek çokları, sağlık üzerindeki büyük etkilerinden dolayı doğru ve besleyici seçimler yapmaya özen gösteriyor. Yaşlanma karşıtı besinler de bunlardan. Doktorların her gün tükettiği 5 altın besinle sağlıklı yaş almaya ve yaşlanma etkilerini azaltmaya hazır olun. Öğrenince pazardan kapış kapış alacaksınız.

Kadin 18-01-24 10:39

Epsom tuzu nedir? Epsom tuzunun faydaları nelerdir, ne işe yarar?

Modern tıbba alternatif olarak kullanılan çeşitli alternatif tıp yöntemleri, çok eski çağlardan beri uygulanmaktadır. Günümüzde de geçerliliğini koruyan ve bazıları alanlarında uzman doktorlar tarafından da onay gören bu yöntemlere genel olarak doğal ürünler, meyveler, otlar ve bitkiler eşlik eder. Az bilinen ama son günlerde adı çok duyulmaya başlayan epsom tuzu da doğal tedavi yöntemleri söz konusu olduğunda tercih edilen bir bileşiktir.

Haber 13-01-24 07:50
tuz

Ev hallerini paylaşan oyuncu Yasemin Özilhan giydiği minicik şortuyla gündem oldu!

Doktorlar dizisindeki Ela karakteriyle hafızalara kazınan Yasemin Özilhan bir süredir sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettiriyor. On iki yıldır ekranlardan uzak olan Özilhan'ın setlere geri döneceği öğrenilmişti. Ünlü oyuncu şimdide sosyal medya hesabından ev hallerini paylaştı. Oyuncunun minicik şortu dikkat çekti.

Magazin 06-01-24 16:09

Tam 15 yıldır oradaydı! Doktorlar adamın gözüne batan kıymığı 15 yıl sonra buldu... Bu olağanüstü

Amerika Birleşik Devletleri'nin Michigan eyaletinin Detroit bölgesinde rutin bir göz muayenesi sırasında doktor hastasında ilginç bir keşfe imza attı. Doktorlar başlangıçta hastanın gözlerinde bir sorun görmediler ancak sonrasında gözün en dış tabakası olan korneada yabancı bir cisim fark ettiler. Bu yabancı cismin 15 yıl önce adamın bahçeyle uğraştığı sırada gözüne batan bir kıymık olduğu ifade edildi.

Trend 24-12-23 09:11

Doktorlar'ın Ela'sı Yasemin Özilhan 12 yılın ardından setlere geri dönüyor! Bölüm başı ücreti dudak uçuklattı!

Doktorlar dizisindeki Ela karakteriyle izleyicinin hafızasında yer edinen Yasemin Özilhan bir süredir sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettiriyor. On iki yıldır ekranlardan uzak olan Özilhan'ın setlere geri döneceği öğrenildi.

Magazin 23-12-23 21:19

Yer Denizli… Boynunu gören doktorlar bile şaşkına döndü! ‘50 yıl’ detayını duyan inanamadı…

Denizli’de bir kadın doktordan korktuğu için 50 yıldır hiç hastaneye gitmediğini belirtti. Hastaneye gelmekten korkan 67 yaşındaki Zeliha Çaylan'ın boynunda oluşan 2 kiloluk guatrı gören doktorlar bile şaşkına döndü. Hastalığının artması ile yüzü tanınamaz hale gelen Çaylan'ın boynundaki devasa kitleye anında müdahale eden doktorlar yaşlı kadını sağlığına kavuşturdu. İşte Denizli’deki inanılmaz olayın detayları…

Magazin 22-12-23 14:56

Canan Karatay'dan ezber bozan sözler! Doktorlar bunu kabul etmiyor diyerek uyardı! Beyin sağlığı için en önemli unsur...

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı çarpıcı açıklamalarla da adından söz ettiren ünlü doktor Canan Karatay, koronavirüs sonrası yaşanan unutkanlık ve konsantrasyon eksikliğine değinip 'beyin' sağlığı konusunda uyarıda bulundu. Konuya dair unsurları bir bir sıralayan uzman isim "Doktorlar bunu kabul etmiyor!" diyerek "Beyinde bozukluk meydana geliyor." ifadesini kullandı.

Haber 14-12-23 12:00

Doktorlar'ın Ela'sı Yasemin Özilhan üzerine yapışan elbisesi, yüzündeki değişim ve harcadığı parayla adından söz ettirdi

Doktorlar dizisinde 'Ela' karakteriyle tanınan Yasemin Özilhan, sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Kendini spora veren ve fiziğiyle dikkat çeken Özilhan yüzündeki değişimle de gündem oldu. Özilhan'ın tarzının değeri de sosyal medyada konuşulan konular arasındaydı.

Magazin 14-12-23 11:07

Vücudunda ortaya çıkan şaşkına çevirdi: Tam 17 santim! Regl sancısı sandı aldırış etmedi, 8 organını kaybetti

İngiltere'de Faye Louise adındaki 39 yaşındaki kadın, aşırı regl sancısı ve şişkinlik şikayetleriyle doktora başvurdu. Ağrıyı dindirebilmek için mefenamik asit kullanan kadının vücudunda 17 santimlik bir kist keşfedildi. Kist iyi huylu olduğu için doktorlar aldırış etmedi fakat ilerleyen süreçte kist, bir faciaya yol açtı. Zavallı kadının, 'ağrıyı dindirmek için ağızdan morfin alıyordum' diyerek ifade ettiği sürecin tüm detayları haberimizde.

Haber 12-12-23 10:15

Doktorları şoke eden vaka! Gözlerinin içi solucanla doluydu...Kadının gözünden 60 canlı solucan çıkartıldı

Çin'in Kunming kentindeki yerel bir hastanede yaşanan olaya doktoları şaşkına çevirdi. Gözlerinin kaşındığını söyleyerek hastaneye başvuran kadının gözbebekleri ile göz kapakları arasındaki boşlukların solucanlarla kaplı olduğu fark edildi. Doktorlar hastanın gözünden 60 canlı solucan çıkarttı.

Trend 08-12-23 10:03

Öldüğünü zannettiler! Morgun içindeki ceset torbasında nefes aldığı fark edildi... Ölü ilan edilen kadın canlı çıktı

90 yaşındaki bir kadın doktorlar tarafından ölü olarak ilan edilmesinden sonra cenaze işlemlerinin tamamlanabilmesi için hastane morguna kaldırıldı. Ancak yaşlı kadının morgun içinde bulunan ceset torbasında nefes aldığı tespit edildi. Yaşlı kadının ailesi olay karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Trend 01-12-23 08:00

Deprem uzmanlarının uyarısı bu kez başka! Dördü de aynı noktaya parmak bastı: Yerel seçim yaklaşırken İstanbullu seçmene çağrıları var

Deprem uzmanları Türkiye'nin gündemine paralel olarak bu kez yerel seçimler üzerinden İstanbullu seçmenleri uyardı. Profesör doktorlar Naci Görür, Mikdat Kadıoğlu, Ahmet Ercan ve Cenk Yaltırak aynı noktaya parmak bastı: 'Seçmenin oy vereceği aday İstanbul'da deprem planına sahip olmalı.' Uzmanlar seçilecek kişinin de depremle ilgili uzmanlığının bulunmasının önemini vurguladı. Kadıoğlu'nun "İstanbul'u depreme hazırlayacak vizyon olmazsa tonlarca betonun altında kalıp ölürüz" sözleri dikkat çekti

Haber 27-11-23 10:58

Bu belirti büyük riskin uyarıcı işareti! Hemen uzmana görünün, yüksek tansiyon hastası olabilirsiniz

Yüksek tansiyon muayene ve testler yapılmadığı takdirde teşhisi zor olan hastalıklar arasında yer alıyor. Uzmanların yaptıkları açıklamalara göre; oldukça sinsi bir hastalık olan hipertansiyona müdahale edilmemesi kalp krizi ve felç riskini artırıyor. Doktorlar, gözde görülen yüksek tansiyon belirtisi için herkesin bilinçli olması gerektiğini ifade ediyor.

Haber 26-11-23 15:13

Estetikle değişimi gündem olmuştu! Kendini spora veren Yasemin Özilhan'ın akşam yemeği sosyal medyanın diline düştü

Doktorlar dizisiyle hafızalara kazınan ve şimdilerde oyunculuktan uzakta lüks bir yaşam süren Yasemin Özilhan son dönemde yüzündeki değişimlerle dikkat çekmişti. Lüks evinde kocaman bir spor alanı olan güzel isim son olarak yediği akşam yemeğini paylaştı sosyal medyanın diline düştü.

Magazin 23-11-23 15:24

'Hiç görmediğimiz vakaları görüyoruz! Birçok salgın görülebilir' Uzmanlardan korkutan uyarı

Son zamanlarda birçok hastalığın önlenmesi amacı ile tavsiye edilmesine rağmen aşı retleriyle karşılaştıklarını ifade eden uzmanlar kritik bir uyarı da bulundu. Aşılarda doz eksikliği, aşı reddinin çoğalmasının bulaşıcı hastalıkların toplumda artışına neden olabileceğini belirten doktorlar, bu konuda farkındalık oluşturulması gerektiğini ifade ediyorlar.

Haber 23-11-23 11:06

Kadının vajinasından 3.5 yıl sonra mantar şişe tıpası çıkartıldı! Utandığı için senelerce doktora bile gidemedi

Sırbistan'da yaşanan bir olay tıp dünyasında ilgi çekmeyi başardı. İsmi açıklanmayan 19 yaşındaki bir hasta cinsel bir oyun oynadığı sırada vajinasına mantar bir şişe tıpası yerleştirmişti. Tıpayı çıkartmayı başaramayan 19 yaşındaki hasta tam 3.5 yıl sonra hastaneye başvurdu. Doktorlar yaşanan olay karşısında şaşkına döndü.

Trend 09-11-23 10:37

Doktorları bile şaşırttı! Kalbini 12 santimetre kaydırdı, akciğerini kağıt gibi ezdi

İstanbul'da halsizlik ve nefes darlığı şikayeti ile doktora giden Burak Aktaş'ın (21) sol göğüs boşluğunda portakal büyüklüğünde bir kitle tespit edildi. Aktaş iki seans kemoterapi gördü ama tedaviye rağmen tümör 2 ay içinde 8-10 kat büyüyerek karpuz boyutuna ulaştı. Kalbini göğüs boşluğunda 12 santimetre sağa iten, sol akciğerini neredeyse tamamen ezen dev tümör, başarılı bir operasyonla çıkarıldı. Bu kadar hızlı büyüyen bir kitle karşısında doktorlar da şaşkına döndü. İşte detaylar...

Haber 05-11-23 12:52

Hayali bir ses ona yapmasını söyledi! Cinsel organına çivi çaktı... Günler sonra hastaneye gidince gerçek ortaya çıktı

Tunus'taki La Rabta Hastanesi'ndeki doktorlar bir sesin ona yapması gereken hareketleri söyleyen adamın cinsel organına iki adet çivi çaktığını söyleyerek hastaneye geldiğini dile getirdi. Doktorların hemen müdahale ettiği adama şizofreni teşhisi konuldu. İsmi açıklanmayan hastanın tedavi altına alındığı belirtildi.

Trend 31-10-23 09:15

Doktorlar'ın Ela'sı Yasemin Özilhan'ın son hali şaşırttı! Dudaklarındaki değişim sosyal medyayı salladı

Doktorlar dizisinde canlandırdığı Ela Altındağ karakteriyle hafızalara kazınan Yasemin Özilhan, sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Ünlü ismin dudaklarındaki değişim sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 30-10-23 14:46

Aşırı doz cinsel gücü arttırıcı ilaçla hastanelik oldu! Üç gün boyunca ereksiyon ve dayanılmaz acı yaşadı...Doktorlar bile şoke oldu

Kimliği gizli tutulan 46 yaşındaki Brezilya'da yaşayan bir adam, aşı dozda viagra aldıktan sonra hastanelik oldu. 3 gün boyunca ereksiyon yaşayan adam dayanılmaz acı hissettiği için hastaneye başvurdu.

Trend 18-10-23 09:14

Tıp dünyasını şaşkına çeviren vaka! 6 yaşındaki kızın hastalığını durdurmak için beyninin çalışmayan diğer yarısı kapatıldı

Nadir bir beyin hastalığıyla mücadele eden 6 yaşındaki Güney Kaliforniyalı 6 yaşındaki Brianna Bodley isimli bir kız kalıcı beyin hasarına ve motor becerilerde bozulmaya yol açabilen kronik bir beyin iltihabı olan Rasmussen ensefalitinden kaynaklanan günlük nöbetlerle uğraşıyordu. 10 saat süren cerrahi operasyonun ardından 6 yaşındaki kızın beyninin çalışmayan kısmı doktorlar tarafından kapatıldı.

Trend 10-10-23 14:26

Korku dolu anlar! Hasta ve yakınları, tartıştıkları 3 doktora tekme-tokat saldırdı

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde hasta ve hasta yakınları, tartıştıkları 3 doktora saldırdı. Yaralanan doktorlar tedaviye alındı. Sağlık merkezinde bulunan hastalar kavgayı ayırmaya çalışırken ise korku dolu anlar yaşandı.

Haber 06-10-23 21:58

Mide ağrısıyla hastaneye giden adamın midesinden 60 adet ev eşyası çıkarttılar! Doktorlar bile şaşkına döndü

Hindistan'ın Pencap bölgesinde yaşanan bir vaka herkesin dikkatini çekmeyi başardı. 35 yaşındaki Kuldeep Singh isimli bir adam yıllardır devam eden mide ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle doktora başvurdu. Sağlık görevlileri sorunlu bölgeyi taradı ve bunun üzerine endişe verici bir keşifte bulundular. Yıllardır karın ağrısı çeken hastanın kulaklıktan düğmelere kadar onlarca ev eşyasını yuttuğu keşfedildi.

Trend 29-09-23 09:03

Sağlıklı sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Bu besinler beyni küçültüyor, zararları saymakla bitmiyor

Doğru beslenmenin sağlık üzerindeki etkisi yadsınamaz bir gerçek. Uzmanlar, sebze ve protein ağırlıklı beslenen kişilerin daha güçlü bir hafıza ile daha çevik bir vücuda sahip olduklarını belirtiyor. Beynin sağlıklı bir şekilde çalışması için doğru beslenmenin mühim olduğunu belirten doktorlar tüketilmemesi gereken yiyeceklere karşı uyardı. İşte beyni küçülten besinler...

Haber 26-09-23 15:23

Sakın tüketmeyin! Uzmanlar uyardı, bu besinler adeta sindirim sistemini çökertiyor

Düzenli beslenmenin sağlık üzerindeki olumlu etkisine değinen uzmanlar, sindirim sistemini bozan besinleri açıkladı. Tek tip beslenmenin sakıncalarından bahseden doktorlar; gaz, şişkinlik ve daha birçok sorunun kaynağı olan bu besinlerin mümkün oldukça tüketilmemesi gerektiğini vurguluyorlar.

Haber 25-09-23 14:06

Vajinal fitil nedir? Vajinal fitil nasıl kullanılır?

Vajinal fitil, kadın hastalıkları ve sorunlu gebeliklerde doktorlar tarafından tavsiye edilen ilaç türlerinden biridir. Fitil tedavisi pek çok rahatsızlığın giderilmesinde uygulanır. Kadınlar da vajina bölgesinde pek çok rahatsızlık meydana gelebilir. Bunlardan birisi de vajina bölgesinde oluşan mantar rahatsızlığıdır. Mantar rahatsızlıklarında da fitil tedavisi etkili yöntemlerden biridir. Birçok kadın kullanmayı bilmeyebilir, zorlanabilir. Peki vajinal Fitil Nedir, Nasıl Kullanılır?

Haber 20-09-23 23:13

Mucize kurtuluş! İnşaat işçisi metrelerce yüksekten demir çubukların üzerine düştü... Santimlerle hayatta kaldı

Hindistan'da bir inşaat işçisi metrelerce yüksekten demir çubukların üzerine düştü. Göğsüne saplanan demir çubuklarla hastaneye kaldırılan inşaat işçisi mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başardı. Doktorlar 21 yaşındaki işçinin demir çubukların kalp gibi hayati organlarının yalnızca santimetre farkla vücuduna saplanmasından sonra hayatta kalmasını mucize olarak yorumladı.

Trend 19-09-23 08:24

Bestlak damla nedir? Bestlak damla nasıl kullanılır?

Yeni anne olan kadınlar, laktasyon adı verilen süt verme dönemi yaşarlar. Bu dönemde kişilerin bünyelerine ve fiziksel durumlarına göre bazı ihtiyaçlar duyulabilir. Önceleri daha düşük olan süt verimi zamanla artabilir. Anne sütünün bebek için son derece önemli olduğu bilinmekte ve annenin iki yıl sonuna dek süt vermeye devam edebilmesi için doktorlar tarafından bazı takviyeler önerilebilmektedir.

Haber 15-09-23 19:39