Turkiye Afrika Haberleri

Burası Afrika değil, Bolu

Bolu’nun Mengen ilçesinde belediyenin eski çöp döküm alanındaki çöp yığınlarına senelerdir kimse önlem almayınca bölge adeta felaketi yaşıyor.

Yurthaber 2024-03-28 13:41:48

Bircan Yıldırım da aralarında... Karabük Üniversitesi paylaşımları sonrası halkı kin ve düşmanlığa sevk suçundan 8 kişi gözaltına alındı!

Karabük Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler arasında yayıldığı iddia edilen yazışmaların ardından yaşananlar gündem olmuştu. Üniversite yönetimi söz konusu olayların doğru olmadığını açıklamıştı. Bugün de Karabük'te Afrika kökenli öğrencilerin arandığı iddia edilmişti.

Haber 2024-03-27 16:35:18

Arabanızın, evinizin camlarını yıkamayın! Türkiye'ye dün gece giriş yaptı: İstanbul'a çamur yağmuru geliyor

Kapıdan baktırıp kazma kürek yaktıran mart ayının ortasına doğru İstanbul için kritik bir uyarı geldi: Yarın mega kentte çamur yağmuru bekleniyor! Afrika toz kütlesinin dün gece Türkiye'ye giriş yaptığı belirtildi. "Bugün (11 Mart) hava nasıl olacak?" sorusunun yanıtını haritalarla paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre de İstanbul'da yarın hava ısınacak ancak yağışa dikkat...

Haber 2024-03-11 08:31:46

'48 saat yaşanacak' 81 şehirde bekleniyor! Kar yağacak mı? 'Ramazanın 3. gününden itibaren...' Meteoroloji'den son dakika 7 - 11 Mart hava durumu

Kar yağacak mı? Kar bekleniyor mu? Kar yağacak iller hangileri? Sıcaklıklar düşecek mi? Yağmur var mı? Son dönemde yaşanan meteorolojik değişimler vatandaşların sık sık bu soruları sormasına neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunu paylaşırken kısa bir süre kalan Ramazan ayında da havanın nasıl olacağı merak ediliyor. Hava Forum'dan yapılan açıklamaya göre Ramazan ayında Afrika ılık hava dalgasıyla başlanacak ancak 3. gününden itibaren Balkan serinlemesi geliyor.

Haber 2024-03-07 10:05:58

Diğer Haber Etiketleri

Bolu Karabük Karabük Üniversitesi çamur yağmur hava durumu meteoroloji toz Avrupa kıta nasıl yazılır tdk yazım kuralları asya kıtası tdk yazım kılavuzu Merkez Bankası galatasaray haber son ligi transfer dönemi yapılan açıklama son dakika serge aurier transfer Sakatlık af maçı maçın Afrika fk iyet Nijerya Fildişi Sahili bıraktı kasımpaşalı afrika uluslar kupası da, galatasarayda verildi hakim ziyech beşiktaş beşiktaş, aboubakar İsrail Gazze Güney Afrika Cumhuriyeti soykırım Recep Tayyip Erdoğan güney afrika Fas galatasaraylı afrika kupası kavga futbol Cedric Bakambu masuaku de ekipleri süper li Süper Lig sıtma netanyahu Ömer Çelik Filistin fitch Orta Doğu erden hedefi sezon manchester yaşında Manchester United Altay Bayındır Eric Bailly Mısır salah taraftar atan pogba mbappe büyü büyücü büyü bozma büyü çeşitleri rüyada büyücü görmek büyü belirtileri büyü belirtileri nelerdir büyü bozan dualar büyü bozma duası büyü gerçek mi büyü nasıl anlaşılır büyü yapanın kim olduğunu nasıl anlarız büyü yapılan insandaki belirtiler büyü gerçek midir büyü nasıl bozulur büyü nasıl yapılır büyü nedir büyü olduğu nasıl anlaşılır büyü yapıldığı nasıl anlaşılır büyü yapıldığını nasıl anlarız büyü yapıldığını nasıl anlarız diyanet büyü yaptıranların başına gelenler merkez bankası faiz kararı ne olur Merkez Bankası faiz kararı merkez bankası faiz kararı saat kaçta 10 manchester united forması united forması Başbakan Nijer Fransa Emmanuel Macron tarifi sivasspor maç David Luiz Şenol Güneş Gabon darbe abd polis İstanbul Oyun fuar Kamerun Ruanda Almanya bm açlık otu açlik otu nasıl yapılır Libya örümcek Malatya Gümüşhane wagner Rusya İtalya hava sicakligi sıcaklık çete dolandırıcılık msb Yaşar Güler montrö Ukrayna Yunanistan terör örgütleri fetö suriye putin brics

'Arabanızı yıkamayın, cam silmeyin' İstanbul, Ankara, İzmir... Yarın 'çamur yağmuru' bekleniyor, işte o harita

İstanbul, Ankara, İzmir bu hafta sonu inanılmaz bir tabloyla karşı karşıya kalabilir. Cumartesi günü için 'çamur yağmuru' uyarısı geldi; üstelik arabaların yıkanmaması, camların silinmemesi çağrısıyla birlikte! Uyarıyla birlikte paylaşılan haritayla da Afrika tozlarının Türkiye'ye yönelişi gözler önüne serildi. İstanbul'da ayrıca hava sıcaklığının düşmesi bekleniyor.

Haber 01-03-24 11:48

Avrupa kıtası nasıl yazılır? Avrupa kıtası büyük mü küçük mü yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dünya üzerindeki kıtalara Avrupa, Afrika ve Antarktika gibi isimler verildiği bilinir. Bu kıtalara verilen adlar özel isimler arasında yer alır. Kıta sözcüğü, coğrafya dışında farklı alanlarda da terim anlamı ile kullanılan bir tür adıdır. Bu yüzden Avrupa kıtası doğru yazılışı üzerine bilgi aktarılırken bu sözcük öbeğinin içerdiği kelimelerin türleri öne çıkarılmalıdır. Bu sayede Avrupa kıtası TDK onaylı yazılışı anlaşılır kılınıp ilgili sözcük öbeğini içeren cümle örnekleri oluşturulabilir.

Egitim 25-02-24 10:30

Asya kıtası nasıl yazılır? Asya kıtası büyük mü küçük mü yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Yeryüzündeki 6 büyük kara parçasının her birine kıta denilir. Bu kara parçalarının tür adı kıta iken aynı zamanda özel adları da vardır. Asya, Avrupa ve Afrika yeryüzündeki 6 büyük kara parçasına verilen özel adların bir kısmını temsil eder. Dolayısıyla Asya kıtasının TDK’ye göre büyük mü küçük mü yazıldığı açıklanırken bu ifadenin içerdiği 2 ayrı sözcük detaylı bir şekilde ele alınmalıdır. Böylelikle Türkçe yazım kurallarına uygun olan Asya kıtası yazılışı kolayca öğrenilecektir.

Egitim 25-02-24 09:49

Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararı açıklanıyor! 'Kaçınılmaz' diyerek faiz tahminlerini duyurdular

Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Yarın saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak. Açıklama öncesi yabancı uzmanlar TCMB'nin faiz kararı ile ilgili beklentilerini paylaştılar. Societe Generale Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal, "TCMB'nin politika faizini yüzde 45 seviyesinde 'gerekli olduğu sürece' tutma amacının sözlü ve yazılı olarak teyidini bekliyoruz, bu 2024'ün geri kalanında faiz indirimlerinden kaçınılması anlamına gelebilir" dedi.

Finans 21-02-24 13:47

Galatasaray'ın yeni transferi Serge Aurier'den kötü haber gelmişti! Yıldız isim Süper Lig ve Avrupa o maçlarda forma giyemeyecek

Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Serge Aurier Afrika Kupası'nda sakatlanırken kaçıracağı maçlar belli oldu. İşte detaylar...

Spor 17-02-24 16:28

Afrika Uluslar Kupası'nda Fildişi Sahili şampiyon oldu!

Kıtanın en önemli futbol organizasyonu Afrika Uluslar Kupası'nın final maçında Fildişi Sahili, Nijerya'yı 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Fildişi Sahili böylece, 1992 ve 2015 yıllarının ardından üçüncü kez Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyonluğa uzandı.

Spor 12-02-24 01:13

Afrika Uluslar Kupası’nda finalin adı Nijerya - Fildişi Sahili oldu

Afrika Uluslar Kupası'nda ev sahibi Fildişi Sahili, yarı finalde Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ni 1-0 yenerek finale yükseldi. Afrika Uluslar Kupası’nda finalin adı Nijerya - Fildişi Sahili oldu

Spor 08-02-24 10:32

Afrika Uluslar Kupası'nda ilk finalist Nijerya oldu

Afrika Uluslar Kupası'nda normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 berabere biten maçta Güney Afrika'ya penaltılarla 4-2 üstünlük sağlayan Nijerya, finale çıktı.

Spor 07-02-24 23:14

Galatasaray'dan yıldız isim Hakim Ziyech için açıklama geldi! Kemik ödemi tespit edilmiştir 1 ay yok...

Galatasaray’dan yapılan açıklamada, Afrika Kupası sonrası Türkiye'ye dönen Faslı futbolcu Hakim Ziyech'e yapılan kontrollerin ardından yıldız ismin sol ayak bileğinde zorlanma ve kemik ödemi tespit edildiğini açıkladı. İşte detaylar...

Spor 06-02-24 09:21

Kamerun Milli Takımı'nda forma giyen Aboubakar için Beşiktaş'tan açıklama! Durumu çok daha ciddi

Beşiktaş, Afrika Kupası'nda mücadele eden Kamerun Milli Takımı'nda sakatlık yaşayan Vincent Aboubakar'ın sağlık durumu için dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Aboubakar'ın sakatlığının Kamerun Milli Takımı'nın açıkladığından çok daha ciddi olduğu duyuruldu. İşte detaylar...

Spor 31-01-24 12:44

İsrail'in talebi reddedildi! Uluslararası Adalet Divanı'ndan soykırım suçuna yeşil ışık!

Uluslararası kamuoyu İsrail hakkında Uluslararası Adalet Divanı'ndan (ICJ) çıkacak karara kilitlenmiş durumdaydı. Mahkeme, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin talebine yeşil ışık yakarken, İsrail'in talebine ise ret yanıtı verdi. Öte yandan ihtiyati tedbirlerin alınması konusunda divan davaya bakma yetkisi olduğuna karar verdi.

Haber 26-01-24 15:21

Soykırım davasında karar bugün! İsrail'i ne bekliyor?

Dünya gündemi Uluslararası Adalet Divanı'ndaki (ICJ) davaya kilitlenmiş durumda. Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından açılan davada İsrail soykırım suçlamasıyla yargılanıyor. Davada ara kararın bugün 15.00'te çıkması bekleniyor. Netanyahu hükümeti endişeli!

Haber 26-01-24 09:52

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 25-01-24 15:55

G.Saraylı taraftarların yüreği ağzına geldi! Hakim Ziyech'ten kötü haber geldi

Afrika Uluslar Kupası F Grubu son maçında Fas, Zambiya'yı Hakim Ziyech'in golüyle 1-0 mağlup etti ve grubu lider tamamladı. Galatasaraylı oyuncu maçta sakatlandığı için oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Spor 25-01-24 09:34

Afrika Kupası karıştı! Beşiktaş ve Galatasaray'ın yıldızları birbirine girdi, kavga tünelde bile sürdü

Afrika Uluslar Kupası'nda heyecan sürüyor. Fas ile Kongo'nun karşı karşıya geldiği mücadelenin son bölümlerine yaşananlar turnuvaya damga vurdu. Mbemba Fas'ın hocası ile tartışırken yaşanan bu olay futbolculara da sıçradı. İşte detaylar...

Spor 23-01-24 17:41

Süper Lig kulüplerini Afrika Uluslar Kupası'nda yaşanan 'sıtma' salgını korkusu sardı! Peş peşe karantinalar geliyor...

Fildişi'nde düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nda yaşanan virüs vakası nedeniyle takımlar büyük endişeye kapıldı. Peş peşe sıtma vakaları görülmesinin ardından ülkeler yeni önlemler almaya başladı.

Spor 19-01-24 15:24

'Soykırım' davasında 2. gün: İsrail sözlü savunma yapacak! Netanyahu'dan açıklama: Dünya tersine döndü

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin, “Gazze'deki Filistin halkına soykırım yaptığı” gerekçesiyle hakkında açtığı davanın dün ilk duruşması görüldü. Bugün ise İsrail cephesinin Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’nda sözlü savunma yapması bekleniyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu duruşma öncesi, "Dünya tersine döndü. Soykırıma karşı mücadele eden İsrail soykırımla suçlanıyor” ifadelerinde bulundu.

Haber 12-01-24 10:15

İsrail'e karşı açılan soykırım davası hakkında Ömer Çelik'ten açıklama: İnsanlık bu davayı izliyor

Güney Afrika, 29 Aralık 2023’te Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları nedeniyle İsrail’e 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen Soykırım Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım davası açmıştı. Söz konusu dava Lahey’de bugün görülmeye başlandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de davayla ilgili, "İsrail’in eylemleri soykırımdır. Ve gereken şekilde cezalandırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Haber 11-01-24 13:53

Yüzyılın davası başladı! Lahey'deki davanın ilk gününde İsrail 'soykırım' suçlamasıyla yargılanıyor: Toplu mezarlar gösterildi

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail'e karşı açtığı "Gazze'deki Filistin halkına soykırım yaptığı" yönündeki dava bugün Lahey'de başladı. Davayı temsil eden avukat Adila Hassim, İsrail'in işlediği toplu katliamları fotoğraflarıyla kanıtladı. Toplu mezarların fotoğraflarını da gösteren Hassim, İsrail'i Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal etmekle suçladı. Batı Şeria'daki Ramallah şehrinde toplanan Filistinliler, "Teşekkürler Güney Afrika" yazılı pankartlarla davaya destek verdi.

Haber 11-01-24 09:26

Fitch: Avrupa, Orta Doğu ve Afrika finansal sektörlerinin görünümü nötr

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da, finansal sektörlerin görünümünün çoğunlukla "nötr" olduğunu bildirdi.

Finans 09-01-24 07:13

Afrika Kupası için ülkesine giden Hakim Ziyech, Erden Timur ile yaptığı görüşme sonrası Galatasaray'a dönmeyeceğini iletti!

Galatasaray'a gelişi büyük ses getiren Hakim Ziyech Sarı-Kırmızılılar'da beklentileri bir türlü karşılayamazken Afrika Kupası'nda mücadele etmek için ülkesine dönmüştü. Faslı oyuncu burada olduğu sırada Erden Timur ile bir görüşme yaparken Galatarasaray'a dönmeyeceğini ve ayrılmak istediğini ilettiği öne sürüldü.

Spor 04-01-24 09:04

Manchester United'da Altay Bayındır'ı yıkan gelişme!

Manchester United'da Altay Bayındır'ı düşündürecek bir gelişme yaşandı. Afrika Kupası nedeniyle Kamerun Milli Takımı'ndan davet alan Andre Onana'nın yerine kaleye geçmesi beklenen Altay Bayındır için beklemedik bir hamle geldi.

Spor 02-01-24 09:43

Zaha ve Bailly, Fildişi Sahili'nin Afrika Uluslar Kupası kadrosunda yer almadı

Galatasaray'dan Wilfried Zaha ve Beşiktaş'tan Eric Bailly, Fildişi Sahili'nin Afrika Uluslar Kupası kadrosuna alınmazken Trabzonspor'dan Nicolas Pepe ve Gaziantep FK'dan Max Gradel ise milli takıma davet edildi.

Spor 29-12-23 11:08

Afrika Dünya Kupası Elemeleri'nde korkutan olay! Taraftar yıldız oyuncu Muhammed Salah'a saldırdı, asker müdahale etti

Afrika Dünya Kupası Elemeleri A Grubu 2. maçında Mısır, Sierra Leona ile deplasmanda karşılaştı. Konuk ekip, Trabzonsporlu yıldız Trezeguet'in golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Karşılaşmanın son bölümünde yaşananlar ise herkesi korkuttu. İşte detaylar...

Spor 20-11-23 13:05

Manchester United’da kaleci Onana sakatlandı, Altay Bayındır'a gün doğdu!

Manchester United’ın Kamerunlu kalecisi Andre Onana, 2026 Dünya Kupası Afrika Elemeleri maçında sakatlandI. Onana’nın durumunun ciddi olması halinde Galatasaray müsabakasında kaleyi Altay Bayındır koruması bekleniyor.

Spor 18-11-23 15:19

Nijerya'da dehşet! 70'den fazla ceset ve çok sayıda insan iskeleti bulundu

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın güneyindeki Abia eyaletinde 70'ten fazla ceset ve çok sayıda insan iskeleti bulunduğu bildirildi. Abia Valisi, cesetlerin 50'den fazlasının çürümüş olduğunu, 20'den fazla da başsız kadın ve çocuk cesedi bulduklarını açıkladı.

Haber 31-10-23 00:26

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SON DAKİKA: 2023 Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı ne oldu, faiz artı mı, azaldı mı?

Merkez Bankası faiz kararı için son dakika açıklaması yapıldı. Societe Generale Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal,TCMB faiz kararına ilişkin yaptığı açıklamada bankanın politika faizini 300 baz puan artırarak yüzde 33'e çıkarabileceğini belirtmişti. Peki, 2023 Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? İşte 2023 Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı...

Finans 26-10-23 14:07

Altay Bayındır'ı üzen haber Manchester United'dan geldi! Daha resmi maça bile çıkmadan başka kaleciyle görüşüyorlar...

Sezon başında Fenerbahçe'den Manchester United'a transfer olan Altay Bayındır, Andre Onana'nın arkasında forma şansı bekliyordu. Yakın zamanda Afrika Kupası'na gidecek Onana'nın yerine kaleyi koruması beklenen Altay Bayındır'a üzen haber geldi.

Spor 26-10-23 13:45

O ülke şokta! Başbakan görevden alındı, hükümet feshedildi!

Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili'nde Başbakan Patrick Achi görevden alınarak hükümet feshedildi. Kararın gerekçesi henüz açıklanmazken, Başbakan Achi'nin yerine gelecek kişi belirlenene kadar görevde kalacağı açıklandı.

Haber 06-10-23 17:15

Macron dünyaya duyurdu! Fransa ile Nijer arasındaki 'büyükelçi' krizinde yeni gelişme

Afrika ülkesi Nijer'de darbeyle başa gelen askeri yönetim ile Fransa arasındaki gerilim sürüyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, geçtiğimiz günlerde ülkesinin Nijer Büyükelçisi Sylvain Itte'nin askeri yönetim tarafından rehin alındığını açıklamıştı. Macron son açıklamasında ise Büyükelçi Itte'nin Fransa'ya geleceğini, ülkede bulunan Fransız askerlerinin de geri çekileceğini duyurdu. Diğer yandan Nijer'de askeri yönetim, hava sahasını ticari uçuşları da kapsayacak şekilde Fransa'ya kapattı.

Haber 24-09-23 22:44

MasterChef bobotie nasıl yapılır, malzemeleri neler? Güney Afrika mutfağından bobotie tarifi!

Bobotie tarifi, MasterChef'te yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Akşam yemeklerinde ve özel günlerde gönlük rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bobotie, misafir sofralarının baç tacı oluyor. Peki, bobotie nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 21-09-23 21:01

Beşiktaş'ta Şenol Güneş tercihini yaptı! Dünyaca ünlü stoper ile anlaşmaya varıldı, resmi açıklama geldi...

Beşiktaş’ta savunma transferi için Nino, Eric Bailly ve David Luiz isimleri ön plana çıkıyor. Ancak Nino’nun 7 milyon Euro’luk çıkış maddesi transferi zora sokarken, Bailly’nin de Afrika Uluslar Kupası’na gidecek olması Teknik Direktör Şenol Güneş’i düşündürüyordu. Sivasspor maçının ardından ise David Luiz ile ilgili resmi açıklama geldi. Siyah - beyazlılar, Brezilyalı yıldızla anlaşmaya vardı.

Spor 04-09-23 14:41

Gabon’da darbe sonrası sınırlar yeniden açıldı

Afrika ülkesi Gabon'da 30 Ağustos’ta bir grup asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu. Gabon’da askeri yönetim, darbe sonrası kapatılan kara, deniz ve hava sınırlarının yeniden açıldığını duyurdu.

Haber 02-09-23 19:41

ABD'de polis skandalı! 'Araçtan in' uyarısını dinlemeyen 2 çocuk annesi hamile kadını...

ABD'nin Ohio eyaletinde skandal bir olay meydana geldi. Polis Afrika kökenli hamile bir kadına 'araçtan in' uyarısı yaptı. Uyarıya uymayan hamile kadını polis silahla vurarak öldürdü. Olay anına ilişkin görüntüler paylaşıldı. İşte o dehşet anları!

Haber 02-09-23 12:49

GameX, İstanbul'da kapılarını açtı: EEMEA bölgesinin en büyük dijital oyun ve eğlence fuarlarından biri

Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EEMEA) bölgesinin en büyük dijital oyun ve eğlence fuarlarından biri olarak düzenlenen “GameX Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı 2023” oyun sektörünü yeniden bir araya getirdi.

Haber 01-09-23 11:39

Afrika kaynıyor: Gabon'daki darbe sonrası iki ülkeden flaş hamle! Devlet Başkanı Bongo'nun evinden çıkanlar şoke etti...

Afrika'da sular durulmuyor. Nijer'den sonra Gabon'da da asker yönetime el koydu. Devlet Başkanı Ali Bongo'nun evinden valizler dolusu para çıktı. Dünya gündemine bomba gibi düşen darbe haberi sonrası Kamerun ve Ruanda'dan da flaş hamleler geldi. İki ülke ordu saflarında değişikliğe gitti. Dünya bir Afrika savaşı çıkması riskine karşı diken üstünde. İşte haberin tüm detayları!

Haber 31-08-23 11:26

Açlık otu nasıl kullanılır? Açlık otu zayıflatır mı?

Açlık otu Cassia senna cinsine ait bir bitkidir. Afrika, Asya ve Orta Doğu'da yetişir. Yaprakları laksatif etkisi için kullanılır. Açlık otu içeriğindeki senna glikozitleri nedeniyle laksatif etki gösterir. Bu glikozitler bağırsak kaslarını uyararak bağırsak hareketlerini hızlandırır. Bu da kabızlık tedavisinde faydalıdır. Peki, açlık otu nedir ve nasıl kullanılır?

Haber 29-08-23 18:51

Libya'da İsrail krizi! Başbakan, Dışişleri Bakanı'nı açığa aldı

Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş'un İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile görüşmesi ülkede krize yol açtı. Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, el-Menguş'u açığa aldı. Kuzey Afrika ülkesi Libya, İsrail'i tanımıyor ve Tel Aviv ile diplomatik ilişkileri bulunmuyor.

Haber 28-08-23 01:37

Dünyanın en zehirli örümceklerinden! Argiope lobata, Gümüşhane'den sonra Malatya'da da görüldü

Dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olan argiope lobata örümcek Gümüşhane'nin ardından Malatya’nın Arapgir ilçesinde de görüldü. Türkiye'de iki türü olduğu bilinen örümceğin Afrika, Asya ve Güney Avrupa’da yaşam alanı buluyor.

Haber 25-08-23 19:45

Prigojin isyandan aylar sonra ilk kez paylaştı! Tehditkar sözler: 'Hayatlarını kabusa çeviriyoruz'

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken paralı ordusu Wagner ile başkaldırarak tüm dünyanın gündemine oturan Yevgeniy Prigojin'den aylar sonra ilk kez görüntülü paylaşım geldi. Prigojin dikkat çeken açıklamaları arasında "DEAŞ, El Kaide ve diğer haydutların hayatını Afrika halkı için bir kabusa çeviriyoruz" dedi.

Haber 22-08-23 10:31

İtalya aşırı sıcaklarla mücadele ediyor! Kırmızı alarm verildi, sayı her geçen gün artıyor

İtalya'da yüksek sıcaklıklar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ülkede Kuzey Afrika kaynaklı yeni sıcak hava dalgası nedeniyle aşırı sıcaklara karşı uyarı için bugün 12, yarın 16, çarşamba günü de 17 kent, en yüksek risk seviyesi olan "kırmızı alarm" kapsamına alındı. Sıcaklıkların 38-40 dereceyi bulması bekleniyor.

Haber 21-08-23 16:12

İtalya'da birçok kentte aşırı sıcaklar yüzünden 'kırmızı alarm' verildi!

İtalya'da aşırı sıcaklar nedeniyle birçok kentte 'kırmızı alarm' veriliyor. Kuzey Afrika kaynaklı sıcak hava dalgasının kıskacında zor zamanlar yaşayan İtalya'da bugün 12, yarın 16, çarşamba günü ise 17 kent, en yüksek risk seviyesi olan 'kırmızı alarm' kapsamına alındı.

Haber 21-08-23 16:08

Instagram'dan askeri fotoğraflar atıp Türkiye'ye 1 milyon dolar sokacağız diyerek kandırıyorlardı! Liderleri Afrika uyruklu... Safari Çetesi'ni bankadaki o anlar ele verdi

Afrika uyruklu 3 kişinin yönettiği Safari Çetesi, İstanbul ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonla çökertildi. Dolandırıcılar kendilerini Amerikan askeri olarak tanıtıyor, mağdurlara Instagram'dan askeri fotoğraflar ve para görüntüleri gönderip akıllarını çelmeye çalışıyordu. Bununla birlikte ellerinde 1 milyon dolar olduğunu söyleyip yardım edenlere 500 bin dolar vadediyordu. Dolandırıcıları hiç beklemedikleri şekilde ele veren görüntüler ise bankada çekildi...

Haber 13-08-23 08:52

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den terörle mücadelede kararlı mesaj! Teröristler için tek yol Türk adaletine teslim olmak

Milli Savunma Bakanı (MSB) Yaşar Güler, gündeme dair Sabah Gazetesi ve A Haber'in sorularını yanıtladı. Bakan Güler, terörle mücadelede gelinen nokta, Türkiye'nin Afrika açılımı, Yunanistan ile ilişkiler, Rusya ve Ukrayna'yla yürütülen tahıl koridoru müzakereleri ve ABD'den istenen F-16'lardaki son durum hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Ayrıca Bakan Güler, Karadeniz'in bir 'huzur denizi' olduğunu ifade ederek, "Montrö'yü uyguladık, uygulamaya devam edeceğiz." dedi.

Haber 12-08-23 14:39