Turkiye Bilimsel Ve Teknolojik Arastirma Kurumu Tubitak Haberleri

İİBF’den TÜBİTAK destekli “Konuk Bilim İnsanı Ziyareti” etkinliği

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından “Konuk Bilim İnsanı Ziyareti Cross-Culturel Management: A Swedish Experience” etkinliği düzenlendi.

Yurthaber 2024-03-28 10:55:18

Altınbaş Üniversitesi'nin 21 projesi TÜBİTAK'tan destek alacak

Altınbaş Üniversitesi'nin 21 projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenecek.

Yurthaber 2024-03-25 11:25:15

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, TEKNOFEST'le yaşanan değişimi değerlendirdi:

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'yle 2018 yılından itibaren tüm Türkiye'de inanılmaz bir şekilde teknoloji bağımlılığından teknoloji tasarlayıcılığı ve geliştiriciliğine doğru bir dönüşüm var. Bu ülkemiz ve insanlık için bir kazanç." dedi.

Yurthaber 2024-03-12 10:25:12

Devlet destekleriyle geliştirilen yük taşıma robotu 30 ülkeye ihraç ediliyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle yerli imkanlarla geliştirilen otonom yük taşıma robotu SEIT, 3 kıtada 30 ülkeye ulaştı.

Finans 2024-01-06 11:38:32

Bursa Teknopark’tan TÜBİTAK Ar-Ge eğitimi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Bursatto ve Bursa Teknopark iş birliğinde “TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Yurthaber 08-11-23 11:33

Meclis'e yapay zeka desteği geliyor: İşte görevi!

Yapay zekaya ilgi artarken, TBMM'nin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile yürüttüğü Tutanak Bilgi Sistemi Projesi'nin devreye girmesi halinde yapay zeka, milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu ve komisyonlardaki sesini tanıyıp, konuşmalarını yazıya dökecek. TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanı Muhsine Çevik, "Yapay zeka da olsa stenografa ihtiyaç her zaman olacak çünkü kavgalı bir oturumda o sesleri ayırt edemez, kimin ne dediğini bilemez. Burada bir insana ihtiyaç var" dedi.

Haber 23-10-23 14:16

TÜBİTAK Başkanı Mandal, Türkiye'nin Ay misyonunu anlattı:

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'nin Ay misyonunun 2026'da sert inişle başlamasının planlandığını söyledi.

Yurthaber 13-10-23 14:39

SON DAKİKA | Ankara Valiliği duyurdu: TÜBİTAK SAGE tesisinde patlama! 1 kişi hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Ankara Valiliği, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü'nde atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Mamak Belediye Başkanı Köse başka yaralanan bulunmadığını ve yangının söz konusu olmadığını belirtti. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından ise "Çıkan yangında ilgili altyapıda bulunan bir çalışma arkadaşımız hayatını kaybetmiştir" açıklaması yapıldı.

Haber 25-09-23 18:04

İki ilde orman yangını: Ekiplerin müdahaleleri sürüyor!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) yerleşkesi ve Bolu'nun Mudurnu ilçesinde orman yangınları çıktı. Kocaeli'deki yangın kontrol altına alındı. Bolu'da müdahale devam ediyor.

Haber 17-08-23 17:42

Doğubayazıtlı öğrenciler, Türkiye Finali’nde birinci oldu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından Ankara’da düzenlenen TÜBİTAK 2204-B 17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finali’nde, Şehit Emniyet Müdürü Zafer Koyuncu YBO öğrencilerin Türkçe alanında "Tulpar Bize Geldi" projesi ile Türkiye birincisi oldu.

Yurthaber 09-06-23 13:29

Deprem önceden tahmin edilebilir mi? ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) merak edilen sorulara cevap verdi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından depreme yönelik bilimsel tartışmalar yakından takip edilmeye başladı. Türkiye’de peşi sıra devam eden depremlerin sonrasında bilim insanların halkın merak ettiği sorulara cevap vermek için televizyonlara çıktı. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) deprem hakkında şehir efsanesine dönen bazı sorulara cevap verdi.

Trend 22-02-23 10:49

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, Osmaniye'deki çadır kenti ziyaret etti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de afetzedelerle bir araya geldi.

Yurthaber 16-02-23 14:30

Deprem felaketini analiz etmek için sahaya indiler! Araştırmalar başladı

Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye’yi derinden etkiledi. Arama- kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ise, Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremleri mercek altına aldı. TÜBİTAK'ın çağrısı ile 18 araştırma ekibi sahaya inerek, sismik gözlem çalışmalarından başlıca hasar modlarının incelenmesine kadar birçok konuda araştırmalara başladı.

Haber 10-02-23 13:42

Biyokimya mezunları ne iş yapar? Biyokimya bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Tercih dönemlerinde seçim yapılabilecek pek çok bölüm bulunmaktadır. Biyokimya bölümü de bu bölümlerden biridir. Biyokimya bölümü, canlı yaşamını moleküler düzeyde inceleyen bir disiplindir. Biyokimya bölümü, beslenme ve çevre olaylarını ilgilendiren konularda bilimsel ve teknolojik alanda katkı yapabilecek profesyonel elemanlar yetiştirmeyi hedefleyen bir bölümdür. Biyokimya mezunları ne iş yapar, nerelerde çalışır?

Egitim 14-07-22 23:15

Türkiye'de bir ilk! Hayata geçirildi: Haberi Bakan Varank duyurdu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk Denizaltı Test Altyapısı (DATA) hayata geçirildi. Test platformu olan DATA, denizaltıya ihtiyaç duymadan denizaltı mühimmatlarının test ve simülasyonunu yapabiliyor.

Finans 22-06-22 13:14

İzmir Körfezi’nde bir ilk! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: heyecan ve mutluluk verici

İZSU Genel Müdürlüğünün Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle yürüttüğü Oşinografik İzleme Projesi çerçevesinde alınan su altı görüntüleri, Körfez’deki iyileşmenin sürdüğünü bir kez daha ortaya koydu. Su altı fotoğrafçısı Murat Kaptan, İzmir Körfezi’nde ilk kez görülen “Janolus cristatus” cinsi kabuksuz deniz salyangozunun fotoğrafını çekerek Başkan Soyer’e hediye etti.

Haber 12-06-22 15:55

Anestezi bilimsel ne demek? Anestezi bilimsel birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız sözcük deryasıyla şekillenen bir dildir. Türkçeye bu şeklini veren kelimeler basit yapıda olabileceği gibi birleşik sözcüklerden de oluşabilir. Birleşik sözcükler incelendiğinde dilbilgisi kurallarıyla ilgili farklı yapılara rastlanabilir. Türk Dil Kurumu tarafından bu bağlamda ele alınan birleşik sözcükler, detaylı şekilde incelenir ve anlamları belirlenir. Anestezi bilimsel birleşik kelimesi de Türkçe konuşan kişilerin merak ederek incelediği bir sözcüktür. Anestezi bilimsel ne demektir?

Egitim 24-05-22 00:01

Ad bilimsel ne demek? Ad bilimsel birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız sözcük deryasıyla şekillenen bir dildir. Türkçeye bu şeklini veren kelimeler basit yapıda olabileceği gibi birleşik sözcüklerden de oluşabilir. Birleşik sözcükler incelendiğinde dilbilgisi kurallarıyla ilgili farklı yapılara rastlanabilir. Türk Dil Kurumu tarafından bu bağlamda ele alınan birleşik sözcükler, detaylı şekilde incelenir ve anlamları belirlenir. Ad bilimsel birleşik kelimesi de Türkçe konuşan kişilerin merak ederek incelediği bir sözcüktür. Ad bilimsel ne demektir?

Egitim 24-05-22 00:01

Taş bilimsel ne demek? Taş bilimsel birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de Taş bilimsel birleşik kelimesi ile ilgilidir. Taş bilimsel ne demektir?

Egitim 23-05-22 23:20

Olay bilimsel ne demek? Olay bilimsel birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız sözcük deryasıyla şekillenen bir dildir. Türkçeye bu şeklini veren kelimeler basit yapıda olabileceği gibi birleşik sözcüklerden de oluşabilir. Birleşik sözcükler incelendiğinde dilbilgisi kurallarıyla ilgili farklı yapılara rastlanabilir. Türk Dil Kurumu tarafından bu bağlamda ele alınan birleşik sözcükler, detaylı şekilde incelenir ve anlamları belirlenir. Olay bilimsel birleşik kelimesi de Türkçe konuşan kişilerin merak ederek incelediği bir sözcüktür. Olay bilimsel ne demektir?

Egitim 23-05-22 23:20

Metal bilimsel ne demek? Metal bilimsel birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız sözcük deryasıyla şekillenen bir dildir. Türkçeye bu şeklini veren kelimeler basit yapıda olabileceği gibi birleşik sözcüklerden de oluşabilir. Birleşik sözcükler incelendiğinde dilbilgisi kurallarıyla ilgili farklı yapılara rastlanabilir. Türk Dil Kurumu tarafından bu bağlamda ele alınan birleşik sözcükler, detaylı şekilde incelenir ve anlamları belirlenir. Metal bilimsel birleşik kelimesi de Türkçe konuşan kişilerin merak ederek incelediği bir sözcüktür. Metal bilimsel ne demektir?

Egitim 23-05-22 23:20

Eğitim bilimsel ne demek? Eğitim bilimsel birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız sözcük deryasıyla şekillenen bir dildir. Türkçeye bu şeklini veren kelimeler basit yapıda olabileceği gibi birleşik sözcüklerden de oluşabilir. Birleşik sözcükler incelendiğinde dilbilgisi kurallarıyla ilgili farklı yapılara rastlanabilir. Türk Dil Kurumu tarafından bu bağlamda ele alınan birleşik sözcükler, detaylı şekilde incelenir ve anlamları belirlenir. Eğitim bilimsel birleşik kelimesi de Türkçe konuşan kişilerin merak ederek incelediği bir sözcüktür. Eğitim bilimsel ne demektir?

Egitim 23-05-22 23:19

Doku bilimsel ne demek? Doku bilimsel birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede sözcükler tek başına bir anlam ifade ettiği gibi bir araya geldiklerinde de farklı anlamlarda kullanılabilir. Bu aşamada sözcüklerde bazı harfler düşebilir, kelimeler birleşebilir ya da hiçbir değişime uğramadan bir araya gelerek kullanılabilir. Yaşanan bu harf ve anlam değişiklikleri ise ortaya çıkan yeni sözcüklerin ve anlamlarının araştırılmasını zorunlu kılar. Türkçede kullanılan kelimelerin anlamları ile ilgili inceleme yürüten Türk Dil Kurumu (TDK), Doku bilimsel birleşik kelimesini de mercek altına almıştır. Doku bilimsel birleşik kelimesi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 23:19

Böcek bilimsel ne demek? Böcek bilimsel birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız sözcük deryasıyla şekillenen bir dildir. Türkçeye bu şeklini veren kelimeler basit yapıda olabileceği gibi birleşik sözcüklerden de oluşabilir. Birleşik sözcükler incelendiğinde dilbilgisi kurallarıyla ilgili farklı yapılara rastlanabilir. Türk Dil Kurumu tarafından bu bağlamda ele alınan birleşik sözcükler, detaylı şekilde incelenir ve anlamları belirlenir. Böcek bilimsel birleşik kelimesi de Türkçe konuşan kişilerin merak ederek incelediği bir sözcüktür. Böcek bilimsel ne demektir?

Egitim 23-05-22 23:19

Yapı bilimsel ne demek? Yapı bilimsel birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan Yapı bilimsel birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Yapı bilimsel ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:01

İnsan bilimsel ne demek? İnsan bilimsel birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan Insan bilimsel birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Insan bilimsel ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:05

Bilimsel deneycilik ne demek? Bilimsel deneycilik birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan Bilimsel deneycilik birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Bilimsel deneycilik ne demektir?

Egitim 17-05-22 21:41

TÜİK Başkanı eleştirilere yanıt verdi: 'İstatistikler şeffaf şekilde paylaşılıyor'

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya açıklanan istatistiklere ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Çetinkaya, kurumun 96 yıldır ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda istatistik ürettiğini belirterek, "Kurumumuzca üretilen resmi istatistikler herhangi bir kişi, makam ya da kurumun talep, talimat veya tahminlerine göre değil, kurumun sahip olduğu bilimsel ve teknik özerklik ile geçerli uluslararası yöntemler kullanılarak bağımsız olarak hesaplanmakta ve ilan edilmektedir." dedi.

Finans 25-04-22 09:48

Köy Enstitüleri ne zaman kapatıldı? Köy Enstitülerinin faydaları nelerdir? Köy Enstitüler neden kapatıldı?

Köy Enstitüleri, eğitim kurumu olarak 82 yıldır dünya çapında önemini korumaktadır. Köy Enstitüleri, bilimsel, laik, demokratik ve karma eğitim ilkelerini yaşamla buluşturan bir eğitim kurumlarıydı. Köy Enstitüleri'nin 82. yılında gündeme geldi. Eğitimi ve dünya görüşü farklı olan Köy Enstitülerine dair merak edilen detaylar!

Haber 17-04-22 16:14

TÜBİTAK personel alımı başvurusu ne zaman 2022? TÜBİTAK iş başvurusu şartları nelerdir?

TÜBİTAK personel alımı ne zaman? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyen vatandaşlar konuya ilişkin yaptıkları araştırmalara hız verdi. Kamu personeli alımları için başvurular kurumun internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Peki TÜBİTAK personel alımı başvurusu ne zaman 2022? TÜBİTAK iş başvurusu şartları nelerdir? İşte Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na ilişkin detaylar...

Haber 15-03-22 13:22

TÜBİTAK bursu ne kadar oldu? 2022 TÜBİTAK burs başvurusu nasıl yapılır?

Eğitim hayatını sürdüren öğrencilerin gündeminde yer alan öncelikli meselelerden biri de burs meselesi oluyor. Bilindiği üzere TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) öğrencilere rahat bir eğitim dönemi geçirmeleri için burs sağlayan kurumların başında geliyor. Peki TÜBİTAK bursu ne kadar oldu? 2022 TÜBİTAK burs başvurusu nasıl yapılır?

Finans 28-02-22 22:40

Son dakika: TÜBİTAK Başkanlığına Prof. Dr. Hasan Mandal atandı

Son dakika haberi: Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararına göre Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu Başkanlığı’na (TÜBİTAK) Prof. Dr. Hasan Mandal atandı.

Haber 21-02-22 01:24

TÜBİTAK ve Selçuk Bayraktar'dan TEKNOFEST'e ayrılan kaynakla ilgili iddialara yanıt

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST için ayrılan kaynakla ilgili iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu bildirdi. Selçuk Bayraktar ise iddialara ilişkin "Ne yalandan utanıyor, ne de algı ve iftiradan usanıyor." ifadelerini kullandı.

Haber 22-08-21 00:27

ÖNLEMİ HAYAT KURTARAN AFET: DEPREM - Doğudaki fay hareketliliği Erzurum Deprem Araştırma Merkezi'nde anlık takip ediliyor

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer: - "Depremler yaşamımızın içindedir ve her zaman da olacaktır. Fakat şunu iyi bilmekte yarar var. Bu zamana kadar herhangi bir bilimsel teknolojik alt yapıyla depremleri önceden kestirmek söz konusu değil" - "Her fayın tekrarlanma aralıkları var, bu zaman gelince deprem fayları hareket geçer. Süreci anlamak için sürekli yer kabuğunun hareketli olduğunu unutmamak gerekir" - "Depremlerden korunmanın yolu mühendislik hizmeti almış bina tasarımlarını sağlam zeminlere oturtmaktan geçiyor. Her bir aile bireyi için mastır planı oluşturulmalı"

Yurthaber 13-08-21 11:08

TÜBİTAK 128 personel alacak! İşte başvuru tarihleri ve alım yapan iller

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezinde (BİLGEM) 128 personel istihdam edilecek. Başvurular ise 16 Ağustos tarihine kadar yapılacak.

Finans 26-07-21 09:31

Yerli VLP aşısında sevindiren gelişme! Tarih verildi

Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altında geliştirilen, virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) Covid-19 aşısında Faz-2 aşamasına geçildi. Aşıyı geliştiren Prof. Dr. İhsan Gürsel, İngiliz varyantına göre tasarlandığını, etkinliğinin yüksek olacağını düşündüklerini söyledi. Aşının, sonbaharda üretim aşamasına gelmiş olacağı belirtildi.

Haber 26-06-21 14:15

TÜBİTAK 71 personel alacak! İşte başvuru tarihleri

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), çeşitli birimlerinde görev yapmak üzere 71 personel istihdam edecek.

Finans 07-06-21 09:53

20 Mayıs Dünya Metroloji Günü nedir? İşte 20 Mayıs Dünya Metroloji Günü mesajları ve sözleri...

Bilimsel ve teknolojik alanlarda yapılan geliştirme ve uygulamalar toplumların yaşamakta olduğu coğrafik şartlar ve benzeri bir çok unsurdan etkilenerek ülkelere özgü ölçüm cihazları ve sistemler oluşturulmuştur. Peki 20 Mayıs Dünya Metroloji Günü nedir? İşte 20 Mayıs Dünya Metroloji Günü mesajları ve sözleri...

Haber 20-05-21 09:59

TÜBİTAK 98 personel alacak! İşte başvuru tarihleri

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı, çeşitli birimlerde görev yapmak üzere 98 personel istihdam edecek.

Finans 26-04-21 09:02

Türkiye'nin ilk orta menzilli füze motoru TEI-TJ300, dünya rekoru kırdı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteği ile geliştirilen, Türkiye'nin ilk orta menzilli füze motoru TEI-TJ300'ün, 240 milimetre çap ile 1342N itki kuvvetine ulaşarak, sınıfında dünya rekoru kırdığı belirtildi. Bakan Mustafa Varank, "TEI-TJ300; hava, deniz ve kara savunma sistemlerine uygulanabilecek" dedi.

Haber 16-04-21 12:56

Denizlililer Dijital Tır ile İHA deneyimi yaşadı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın, Türkiye’de ki milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik dijital sunumların anlatıldığı ‘Dijital Tır’ 8’inci durağı Denizli’de ziyarete açıldı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın, Türkiye’de ki milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik dijital sunumların anlatıldığı ‘Dijital TIR’ projesini hayata geçirdi.

Yurthaber 06-04-21 18:20

TÜBİTAK, ekosistemini kanser araştırmaları alanında da güçlendiriyor

Kanser araştırması yapanlar, TÜBİTAK'ın Sanayi Doktora ile Ulusal ve Uluslararası Lider Araştırmacılar gibi programlarından yararlanabiliyor - Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin etkisiyle gelecek yıllarda kanser tedavisine yönelik çok daha farklı ve yeni çözümler geliştirilmesi hedefleniyor

Yurthaber 04-04-21 11:03

TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında dereceye girdiler

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında dereceye giren öğrencilere belgeleri takdim edildi.Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında ilimizi Bölge finallerinde temsil eden Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi, Ertuğrulgazi Lisesi, Bilecik Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencilerini makamında konuk etti.

Yurthaber 01-04-21 12:31

Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğrencisi, TÜBİAT yarışmasında Türkiye finaline kaldı

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi bu yıl Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 52’inci düzenlenen "Lise Öğrencileri Araştırma" projesi yarışmasında Türkiye finaline kaldı.Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi 11’inci sınıf öğrencilerinden Sena İpçioğlu tarafından, okul öğretmen Sevilay Çakır danışmanlığında sosyoloji alanı finansal okuryazarlık tematik alanında hazırlanan ’Pandemi döneminde lise öğrencilerinin finansal okuryazarlık düzeylerinin karşılaştırmalı olarak incelenmesi’ başlıklı proje, Bursa’da düzenlenen yarışmada ’Bölge sosyoloji’ alanı birincisi seçildi.

Yurthaber 31-03-21 16:19

SÜ’ye projeleriyle değer kazandıran öğretim elemanlarına teşekkür

Selçuk Üniversitesi’nde (SÜ), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ve AB Erasmus+ Programı kapsamında projeleri desteklenmeye değer görülen öğretim elemanlarına teşekkür belgesi verildi.

Yurthaber 30-03-21 17:26

Erciyes Üniversitesi TÜBİTAK’tan En Çok Proje Desteği Alan Üniversiteler Arasında

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) üniversitelerin 2016-2020 yıllarını kapsayan 5 yıllık proje istatistiklerini yayınladı.

Yurthaber 30-03-21 12:50

HKÜ’den Dijital İletişim Müzesi atağı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesi, iletişim tarihine ve kültürüne ışık tutmak, bilimsel çalışmalara kaynak oluşturabilmek amacıyla kurduğu "İletişim Müzesi’ni" dijital ortama da taşıyacak.Raflarda, çekmecelerde unutulan, tarihe tanıklık etmiş; radyo, fotoğraf makinesi, kamera, pikap, plak, makara bant gibi nadide iletişim araçlarını İletişim Müzesi’ne bağışlayan koleksiyoncuların katkılarıyla kurulan müze, müzeciliği çağın getirdiği teknolojik iletişim biçimlerine ve araçlarına adapte ederek, örnek bir çalışmaya imza atacak."Müzemizi web platformunda hayata geçirmeyi hedeflemekteyiz"Dijital dönüşüme hizmet verecek müze hakkında bilgiler veren HKÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Başkanı Prof.

Yurthaber 27-03-21 15:08

Vali Aksoy, Dijital Tır’ı ziyaret etti

Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkıda bulunma amacıyla başlatılan proje kapsamında Aydın’a gelen Dijital Tır’ı ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy; “Benim için anlamlı bir buluşma oldu” dedi.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hayata geçirilen, Türkiye’nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatıldığı Dijital Tır, Aydınlılarla buluştu.

Yurthaber 26-03-21 13:38

Cumhurbaşkanlığı Dijital Tırı’nın 6’ıncı durağı Aydın oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatılacağı Dijital Tır projesini hayata geçirirken, tırın 6’ıncı durağı Aydın oldu.Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkıda bulunma amacıyla başlatılan proje kapsamında dijital ve teknolojik deneyim ve uygulama alanlarıyla donatılmış Dijital Tır 52 ili ziyaret edecek.

Yurthaber 24-03-21 14:12