Turkiye Gelismekte Olan Spor Branslari Federasyonu Haberleri

Ağrı Kültür ve Turizm Müdür Vekili, 'çocuk sporculara istismar' suçlamasıyla tutuklandı

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili ve Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı E. K., 'çocuk sporculara istismar' suçlamasıyla tutuklandı. Evli ve 2 çocuk babası olan E. K.'nın cep telefonu ile çocuk sporculara yazdığı müstehcen yazışmalar sosyal medyada paylaşılmıştı.

Haber 2023-12-24 22:51:47

Muşlu kadın futbolcular 2. Lig hedefiyle play-in maçlarına hazırlanıyor

Geçen sezon Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Lig 19. Grup'ta şampiyon olan Muş Yağmur Spor, 2. Lig'e yükselmek için play-in müsabakalarına hazırlanıyor.

Yurthaber 2023-09-29 11:46:07

Juventus'un ceza alması bize yaradı! Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'nden bir tur eksik oynayacak

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Spor Hakimliği, adı mali yolsuzluk soruşturmasına karışan Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus'a 10 puan silme cezası verdi. Böylelikle bir mucize olmadığı sürece Inter’in ligi ilk 4’te bitirmesi kesinleşti ve bu olay Türkiye'de şampiyon olacak takıma yaradı.

Spor 2023-05-23 07:59:57

Son dakika: TFF, yabancı kuralını açıkladı! Yeni sezonda uygulanacak sistem...

Son dakika haberleri: Spor Toto Süper Lig'de heyecan devam ederken, gelecek sezon için de flaş bir gelişme yaşandı. Türkiye Futbol Federasyonu, gelecek sezon uygulanacak olan yabancı kuralını açıkladı. İşte detaylar...

Spor 2023-05-15 18:56:02

Erman Toroğlu, canlı yayında bilinmeyenleri anlattı! Galatasaray'ın istifasını istediği MHK'de neler yaşanıyor? Sürpriz Cüneyt Çakır iddiası...

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nda Sabri Çelik'in istifasının ardından Lale Orta görevi devralmış ve Türk futbolundaki ilk kadın MHK Başkanı olmuştu. 29 Ocak tarihinde MHK Başkanı olan Orta, Galatasaray'ın tepkisini çekmişti. 27. haftada oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin ardından ise sarı - kırmızılı kulüp, Lale Orta'nın istifasını istemişti. Spor yorumcusu Erman Toroğlu, MHK içinde yaşananları canlı yayında anlattı.

Spor 04-04-23 16:41

Son dakika: TFF'den Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'a cevap! 'Süper Lig'de play-off olacak mı?' sorusu için resmi açıklama geldi!

Son dakika haberleri: Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Sevilla ile oynanacak olan ilk maç öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulunmuştu. Portekizli çalıştırıcı, kendisine gelen soru üzerine Spor Toto Süper Lig'de play-off sistemine de değinmişti. Jesus'un sözleri sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'den konuya ilişkin açıklama geldi. İşte detaylar...

Spor 08-03-23 15:03

TFF Başkanı duyurmuştu, dünya yıldızları katılıyor! Tarihi yayına Lionel Messi, Kylian Mbappe ve Neymar damgası...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin ardından TFF, profesyonel futbol müsabakalarını mart ayının başına kadar ertelemişti. Spor camiası yardım için kenetlenirken, federasyondan flaş bir hamle daha gelmişti. Türkiye Tek Yürek ortak bağış yayınının ardından Türkiye Futbol Federasyonu da tüm spor kanallarının ortak yayın yapacağı Omuz Omuza Türkiye programının 1 Mart'ta canlı olarak yayınlanacağını duyurmuştu. Lionel Messi, Kylian Mbappe ve Neymar'dan destek geldi...

Spor 18-02-23 13:31

Tarihe geçecek bir yayın! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi büyük kampanyayı açıkladı! Tüm spor kanallarıyla ortak olarak...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremle sarsılan ülkemizde yaşanan felaketin yaraları sarılmaya devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Trabzonspor'un UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off ilk maçında Basel'i 1-0 mağlup etmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, 1 Mart tarihinde "Omuz Omuza Türkiye" kampanyası düzenleneceğini açıkladı.

Spor 16-02-23 23:22

Son dakika: TFF resmen açıkladı! Maçlar ertelendi, Hatayspor ligden çekildi!

Son dakika haberleri: Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, daha önce 17-18-19-20 Şubat Şubat tarihlerinde oynanacağı duyurulan Spor Toto Süper Lig'deki maçların 3-4 Mart'ta devam etmesini planladıklarını açıkladı. Büyükekşi ayrıca Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK ile ilgili de konuştu. İşte detaylar...

Spor 09-02-23 19:25

SON DAKİKA: TFF transfer dönemi öncesi kulüplerin harcama limitlerini açıkladı! Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor...

Son dakika... Spor Toto Süper Lig'de ara 12 Ocak'ta başlayacak olan ara transfer dönemi öncesi Türkiye Futbol Federasyonu, ligdeki 19 takımın transfer dönemi takım harcama limitlerini resmen açıkladı. İşte Trabzonspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve diğer takımların harcama limitleri...

Spor 11-01-23 18:10

Son dakika: Dev derbinin hakemi belli oldu! Galatasaray - Beşiktaş maçını Halil Umut Meler yönetecek...

Son dakika haberleri: Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanacak olan Galatasaray Beşiktaş derbisinin hakeminin hangi isim olacağı merak ediliyordu. Yabancı bir hakemin dev karşılaşmayı yöneteceğine dair iddiaların gündeme gelmesinin ardından bugün resmi açıklama geldi. Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak olan kritik müsabakayı hakem Halil Umut Meler'in yöneteceğini açıkladı.

Spor 02-11-22 16:48

Muğlalı bisikletçiler Türkiye ikincisi

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Alanya’ da düzenlenen Bisiklet Türkiye Şampiyonası’nda Muğla Karya GSK Bisiklet Takımı Türkiye ikincisi oldu. Türkiye ikincisi olan Muğla Karya GSK Bisiklet Takımı bu sonuçla 2022 yılı kapanış yarışı sonunda Genel Klasman da Türkiye'nin en iyi takımları Spor Toto ve Konya BSB'nin ardından Türkiye 3.sü olmayı başardı.

Haber 31-10-22 12:44

Türkiye, kriket sporunda dünyada söz sahibi olmak istiyor

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Kriket Asbaşkanı Hasan Sabit Alta: "Amacımız erkeklerde ve kadınlarda 19 yaş altı takımlarımızla dünya klasmanında yer almak" - Ottoman C.C. Kriket Kulübü Genel Sekreteri Fareed Abrahams: "Umarım bizim Türkiye'ye gelişimiz ve yaptığımız müsabakalar Türkiye’deki kriket algısının yayılmasına yardımcı olur"

Yurthaber 02-10-22 11:07

Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde şampiyon Göktürk Satranç Spor Kulübü oldu

Ligde ikinciliği Türk Hava Yolları Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Deniz Su Aquamatch Satranç ve Gençlik Kulübü elde etti - Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay: "Kupa ile tanışan olur tanışmayan olur, asıl olan mücadele etmektedir"

Yurthaber 27-08-22 18:12

Özel çocuklar spor için evden dışarı adım attı

Kars'ta günlerinin büyük bölümünü evde geçiren 7 yaş ve üzeri otizmli, down sendromlu ve mental rahatsızlığı olan özel çocuklar, basketbol, voleybol ve masa tenisi gibi sportif faaliyetlerle sosyalleşiyor - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Avrupa ve Türkiye Kayak Teknik Kurul Başkanı Erol Karabulut: - "Özel çocuklarımızı sporla tanıştırıp ileride Türkiye ve dünya şampiyonalarında ilimizi, ülkemizi temsil edecek pozisyona getirmek için başlangıç yaptık"

Yurthaber 16-08-22 11:06

TFF'den Süper Lig'e yükselen İstanbulspor'a tebrik

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig'e yükselen son takım olan İstanbulspor için tebrik mesajı yayımladı.

Spor 02-06-22 22:58

Cüneyt Çakır transfer oluyor! Türk spor tarihinde bir ilk...

TFF'nin flaş kararıyla görevden alınan 18 hakemden biri olan Cüneyt Çakır'a transfer teklifi geldi. Tecrübeli hakeme İsviçre Futbol Federasyonu teklif yaptı. Sosyal medyada gündem olan bu konu çok konuşuldu. Kulüplerimizin yabancı hakemleri transfer etme isteğinden sonra İsviçre'nin böyle bir hamle yapması kafa karışıklığı yarattı.

Spor 01-04-22 12:36

Türk voleybolu 13 yıldır okullu

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Voleybol Federasyonu arasında imzalanan protokolle 2009'da eğitime başlayan TVF Spor Lisesi, "ilk tematik spor okulu" özelliğini taşıyor - Voleybol alanında mesleki yeterlilik kazandırılan öğrencilere, branşı voleybol olan beden eğitimi öğretmenleri ve TVF antrenörleri tarafından eğitim veriliyor - TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: "Çok güzel imkanlar sağladığımızda karşılığını, iyi bir sporcu ve voleybolcu kazandırarak alıyoruz"

Yurthaber 04-03-22 11:11

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Genel Kurulu yapıldı

Başkanlığa yeniden Hasan Öztürk seçildi

Yurthaber 01-02-22 12:19

Avrupa Triatlon Birliği Başkanı Renato Bertrandi'den Türkiye'ye övgü

Bertrandi: "Çok mükemmel bir spor geleneğiniz ve potansiyeliniz var" - "İlginç olan şu ki Alanya triatlonu, 30 yıl önce, 1991 yılında Türkiye'de triatlon federasyonu yokken başladı. Bu, genelde olmayan bir durumdur"

Yurthaber 15-10-21 11:06

Ağrılı genç tenisçiler Türk bayrağını uluslararası müsabakalarda dalgalandırmak istiyor

Cudi Kupası Tenis Turnuvası'nda 138 sporcu arasından birinci ve ikinci olan Habip Anak ile Mehmet Semih Aslan, Ağrılılara sevinç yaşattı. - Gençlik ve Spor İl Müdürü Çalgan: - "Amacımız Türkiye Tenis Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımlarıyla Ağrı'dan yetişecek sporcularımızı ülkemizi ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil etme kabiliyetine ulaştırmaktır" - Genç tenisçi Habib Anak: - "Milli takıma seçilerek Türkiye'yi yurt dışında temsil etmek istiyorum"

Yurthaber 08-06-21 11:17

Genç Gönüllüler Platformu buz sporlarına ilgiyi artırdı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca gençlerin belirli alanlarda gönüllü hizmet etmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan platforma 2019'da dahil olan Türkiye Buz Pateni Federasyonu, 2'si uluslararası 28 faaliyette 310 gönüllüden destek aldı - TBPF Short Track Branş Müdürü Nur Köhler: - "Aramıza gönüllü girip buz sporlarına ilgisi artan, hakem ya da antrenörlük kursu açmamızı bekleyen, ailelerinden spora yönelen çok sayıda gönüllüyle buluştuk"

Yurthaber 04-06-21 11:08

Salihli’de online satranç maratonu başladı

Manisa’nın Salihli ilçesinin ilk maraton satranç turnuvası özelliği taşıyan online Kaymakamlık Satranç Turnuvaları Maratonu başladı.Salihli Kaymakamlığının himayesinde, Salihli Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu Salihli İlçe Temsilciliği ve Salihli Sardes Satranç Spor Kulübü organizasyonuyla toplam 4 turnuvadan oluşacak olan satranç maratonu Çanakkale Şehitlerini anma turnuvası ile başladı.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı satranç turnuvası ile devam edecek maraton, Haziran ayında ’Yaza Merhaba’ turnuvası ile sona erecek.

Yurthaber 07-04-21 13:03

Mutlu Önal’dan Soykarcı’nın iddialarına cevap

Yapılacak olan Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Kurulu öncesinde bir açıklama yapan aday Mutlu Önal, mevcut Başkan Musa Soykarcı’nın iddialarına cevap verdi.Mutlu Önal, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanlık seçimleri öncesi , Kayseri’de spora gönül vermiş spor adamlarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmek gayesi ile aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğum doğmuştur .

Yurthaber 30-03-21 14:07

Çocuklar Orda Bir Köy Var Uzakta projesiyle ilk kez badminton ile tanıştı

Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Balçeşme köyü okulunda eğitim gören çocuklar, "Orada Bir Köy Var Uzakta" projesi ile ilk defa badminton oynamanın mutluluğunu yaşadı.Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Badminton Federasyonu tarafından badminton sporunu yaygınlaştırmak ve köy okullarına destek olmak amacıyla 81 ilde başlatılan "Orada Bir Köy Var Uzakta" projesi Ardahan’da da hayata geçirildi.Kentte uygulamaya konulan proje ile Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görevli badminton antrenörü Gökay Karaağaç, Göle ilçesine bağlı Balçeşme köyündeki Şehit Er Cevdet Çelenk Ortaokulunda eğitim gören çocuklara badminton dersleri veriyor.Antrenörlerden badmintonla ilgili teknik ve temel bilgileri alan çocuklar, daha sonra kendi aralarında doyasıya maç yaparak gönüllerince eğlendi.Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürü Bülent Akar, etkinlikte yaptığı açıklamada, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanlığı yetkililerine teşekkür etti.Söz konusu proje ile kentte spora olan ilginin artacağına dikkati çeken Akar, "Son derece önemli ve verimli bir proje.

Yurthaber 25-03-21 15:03

Kars 36 Spor hazırlıklarını sürdürüyor

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) Ligi takımlarından Kars 36 Spor hazırlıklarını sürdürüyor.Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nin futbol sezon takviminin daralmasını da dikkate alarak 2020-2021 sezonunda yerel amatör futbol liglerinin 7-18 Nisan 2021 tarihlerinde oynatılmasına karar vermesinin ardından Kars 36 Spor’da hazırlıklarına hız verdi.2020-2021 futbol sezonunda Kars’ı Kağızman Gençler Birliği Spor il birlikte temsil edecek olan Yeşil Beyazlı ekip, hazırlıklarını Kafkas Üniversitesi Prof.

Yurthaber 21-03-21 10:36

Furkan Akçam’dan büyük başarı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen Uluslararası Alanya Karaburun Mtb Cup yarışlarında Kayserili milli sporcu Furkan Akçam altın madalya kazandı.Daha önce birçok başarıya imza atan milli sporcu Furkan Akçam Alanya’da yapılan Karaburun MTB Cup yarışlarında mücadele ettiği genç erkekler kategorisinde şampiyon olarak altın madalyanın sahibi oldu.Genç bayanlar kategorisinde yarışan bir diğer başarılı sporcu Funda Taşkın ise saniye farkıyla bronz madalyayı kaçırarak yarışı dördüncü olarak tamamladı.Pazar gününe kadar farklı kategorilerde yapılacak olan yarışlarda mücadele edecek olan Kayserili sporcular madalyalarla Kayseri’ye dönmek istiyor.Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, elde edilen derecelerin önemli olduğunu belirterek şampiyon olan Furkan Akçam’ı ve antrenörü Hasan Bayraktar’ı tebrik etti.

Yurthaber 12-03-21 12:29

Kars’ta BAL Ligi heyecanı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Lig (BAL) Ligi karşılaşmalarının Nisan ayında oynanacağı kararının alınmasının ardından Karslıları BAL Ligi heyecanı sardı.TFF tarafından 17-18 Nisan 2021 tarihlerinde başlatılması kararının alınmasının ardından gözler Kars’ı temsil edecek 2 takıma çevrildi.2020-2021 sezonunda Kars’ı temsil edecek olan Kars 36 Spor ile Kağızman Gençler Birliği Spor yönetimleri teknik heyet ve sporcu transferlerini tamamlamak için harekete geçti.BAL Ligi öncesinde hazırlıklarını hızlandıran her iki takım yetkililerden destek beklerken, TFF ise BAL Ligi ile ilgili alınan kararı resmi internet sayfasından duyurusunu yaptı.TFF’nin resmi internet sitesinden yer alan BAL Ligi açıklaması şöyle: “Covid-19 salgını nedeniyle amatör futbol sahalarının antrenman ve müsabakalara kapatılması ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle amatör futbol müsabakalarının oynatılması ile ilgili bir takvim oluşturulamamıştı.Gelinen süreçte Türkiye Futbol Federasyonu, futbol sezon takviminin daralmasını da dikkate alarak 2020-2021 sezonunda yerel amatör futbol liglerinin oynatılmamasına, bununla birlikte şartların uygun olması, ilgili kurum ve kuruluşların onay vermesi halinde sadece Bölgesel Amatör Lig müsabakalarının oynatılmasına karar verdi.Covid-19 salgınının devam ettiği dikkate alınarak aynı il veya birbirine yakın il takımlarının aynı gruplarda yer alması esasına dayalı belirlenecek gruplandırma sistemi ile grup müsabakaları ve bölge birinciliği müsabakaları yaklaşık 15 haftalık bir sürede tamamlanacak.2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig 52 gruptan oluşacak olup, gruplarda yer alacak takım sayılarına göre iki veya üç devreli lig usulü olarak karşılaşmalar oynanacak.

Yurthaber 10-03-21 11:34

Kars’ta atletizm kros il seçmeleri devam ediyor

Atletizm Geliştirme Projesi kapsamında Kros yarışları seçmeleri Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) talimatları çerçevesinde Kars’ta devam ediyor.Kars Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Kars Atletizm İl Temsilciliği tarafından başlayan seçmelerde Küçükler ve Yıldızlar Atletizm İl Seçmesi Kros seçmeleri Sarıkamış’ta yapıldı.Atletizm Geliştirme Projesi çerçevesinde Sarıkamış’ta yapılan seçmelere 2009-2008 doğumlu bayanlar, 2009-2008 doğumlu erkekler, 2007-2006 doğumlu bayanlar, 2007-2006 doğumlu erkekler, 2005-2004 doğumlu bayanlar, 2005-2004 doğulu erkekler kategorisinde toplam 28 bayan ve 83 erkek sporcu yarışmaya katıldı.Kıran kırana geçen yarışmalarda kategorilerinde ilk 6 ya giren sporcular 4 Mart 2021 tarihinde Kars Şehir Stadyumu’nda yapılacak olan il final müsabakalarına hak kazandı.

Yurthaber 26-02-21 16:03

Can: Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Türkiye bocce tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, İtalya’nın La Loanese takımına transfer olan Mersinli Milli sporcu Mehmet Can Yakın’ı kabul etti.Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve Milli takım antrenörü Niyazi Kutlay ile birlikte Mehmet Can Yakın’ı kabul eden, Müdür Demir, başarılı sporcuyu ve antrenörünü tebrik etti.

Yurthaber 13-02-21 11:52

Hakkarili engelli sporcuya davet

Hakkarili Remzi Pala, A Milli Takım kadrosuna davet edildi.Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Hakkari Sümbül Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sporcusu Remzi Pala, 8-19 Şubat’ta Yalova’da gerçekleştirilecek olan genç milli takım kampına davet edildi.

Yurthaber 09-02-21 08:55

Vanlı atletten Türkiye rekoru

Türkiye Atletizm Federasyonu 2021 faaliyet programında yer alan ve Ataköy Atletizm Salonunda yapılan Türkiye Büyükler ve U20 Salon Atletizm Şampiyonası sonucunda dünya şampiyonu olan Mizgin Ay’ın rekoru Vanlı atlet Nevin İnce tarafından kırıldı.Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İstanbul Ataköy Atletizm Salonunda düzenlenen Türkiye Büyükler ve U20 Salon Atletizm Şampiyonasının 400 metre yarışında U18 Salon Türkiye rekoru yenilendi.Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 17 yaşındaki atletizm sporcusu Nevin İnce, 20 yaş altı kategorisinde 400 metrede 55,52’lik derecesiyle birinci olurken, Mizgin Ay’a ait 56.39’luk eski Türkiye rekorunu 0.87 saniye aşağı çekerek, yeni bir rekor kırdı ve Van tarihinde bir ilke imza attı.

Yurthaber 08-02-21 12:13

Kırkpınar değerleri ve kültür vizyonuna bilimsel katkı

Trakya Üniversitesi, olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski sportif faaliyetlerinden biri olan ve 16 Kasım 2010 tarihinde UNESCO’nun “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi”ne giren Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne desteğini sürdürüyor.Ata sporu olan yağlı güreşin gelişmesi ve kalkınması adına bugüne kadar çeşitli organizasyonlara imza atan Trakya Üniversitesi, alanında uzman akademisyen, bilim insanı, ilgili kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla oldukça önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.Trakya Üniversitesi Kırkpınar Değerleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KDAUM) tarafından çevrim içi düzenlenen ve üniversitenin Youtube, Facebook hesaplarından canlı olarak yayınlanan "Kırkpınar Değerleri ve Kültür Vizyonunun Mevcut Durum Analizi ve Yol Haritasının Çıkartılması" başlıklı uluslararası çalıştayda, Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Kırım ve Gürcistan’dan önemli isimler yer aldı.Türklerin ata sporu olan yağlı güreş ve altı buçuk asırdır süregelen Kırkpınar değerlerinin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla gerçekleşen çalıştaya katılan bilim insanları ve Türk sporuna yön veren isimler, tarihî geleneğin gelişmesine ve uluslararası platformlarda adının daha çok duyurulmasına katkı sunmaya çalıştı.Türkiye Judo Federasyonu Genç Bayanlar ve Görme Engelli Spor Federasyonu Büyük Bayanlar Milli Takımlar eski Teknik Direktörü, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Değerleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç.

Yurthaber 05-01-21 11:49

Ağrı’da “Orda Bir Köy Var Uzakta Projesi” kapsamında öğrencilere spor malzemesi hediye edildi

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine bağlı Alakoçlu Köyünde “Orda Bir Köy Var Uzakta Projesi” kapsamında okul öğrencilerine spor malzemeleri hediye edildi.Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Badminton Federasyonunun birlikte yürüttüğü "Orda bir Köy Var Uzakta" projesi kapsamında Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine 22 kilometre uzaklığında bulunan Alakoçlu köyüne gidildi.Proje kapsamında öğrencilere Badminton Federasyonunun gönderdiği raket, top, file, dikme ve spor malzemesi hediye edildi.Proje hakkında açıklamalarda bulunan Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Cihan Demir, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Badminton Federasyonu beraber yürütmüş olduğu "Orda bir köy var uzakta" projesi kapsamında, Taşlıçay ilçemize bağlı en uzak köylerimizden biri olan Alakoçlu köyüne badminton branşı malzemeleri gönderildi.

Yurthaber 30-12-20 14:44

Bartın Üniversitesi öğrencisi milli güreşçi Haydar Yavuz, dünya ikincisi oldu

Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi milli güreşçi Haydar Yavuz, Sırbistan’da düzenlenen Dünya Kupası’nda gümüş madalyayı ülkemizin hanesine yazdırmayı başardı.Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından yapılan 2019 yılı genel madalya sıralamasında 57 madalya ile Türkiye birincisi olan Bartın Üniversitesi’nin milli sporcularından yeni başarı haberleri gelmeye devam ediyor.Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi milli güreşçi Haydar Yavuz, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Kupası’nda gümüş madalya aldı.

Yurthaber 18-12-20 15:41

Bartın Üniversitesi mezunu milli sporcu Buse Tosun, Dünya Kupası ikincisi oldu

Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu milli sporcu Buse Tosun, Sırbistan’da düzenlenen Dünya Kupası’nda ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından yapılan 2019 yılı genel madalya sıralamasında 57 madalya ile Türkiye birincisi olan Bartın Üniversitesi’nde mezun olan öğrenciler de başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Yurthaber 16-12-20 14:51

Melikgazi Belediyespor evinde kaybetti

Melikgazi Belediyespor evinde oynadığı maçta Balıkesir ekibi Bigadiç Belediyespor’a 3-2 mağlup oldu.Türkiye Voleybol Federasyonu Erkekler 1.Lig A Grubunda mücadele eden Melikgazi Belediyespor ligin 8.haftasında evinde oynadığı maçta büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Bigadiç Belediyespor’a son sette kaybetti ve üst üste ikinci mağlubiyetini aldı.Kayseri Atatürk Spor Salonunda oynanan zorlu karşılaşmada konuk ekip Bigadiç Belediyespor ilk seti 22-25 kazanarak 1-0 öne geçti.

Yurthaber 28-11-20 16:31

2020 Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası Mersin’de yapılacak

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Mersin’de yapılacak olan ’2020 Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’ hazırlıklarını yerinde inceledi.9-20 Aralık tarihleri arasında Mersin’in ev sahipliğinde Olimpik Cimnastik Salonunda gerçekleştirilecek olan, ’2020 Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’ hazırlıklarını inceleyen Demir, Yatırım İnşaat Şube Müdürü Abdullah Çakmak ile birlikte yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.Mersin’in ev sahipliğinde yapılacak olan ’2020 Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’ hazırlıklarına son sürat devam ettiklerini belirten Ökkeş Demir, “Ev sahipliğini yapacağımız bu büyük organizasyona, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Cimnastik Federasyonu ile birlikte tesisimizi yetiştirmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik.

Yurthaber 17-11-20 11:26

Sporcular Battalgazi’nin tarihi mekanlarında buluştu

Yerli ve yabancı birçok turistin uğrak yeri olan Battalgazi’nin tarihi mekanları, sportif faaliyetlere de ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ‘Geçmişten Geleceğe Hamle Yapıyoruz’ projesi ile Battalgazi’nin tarihi mekanlarında satranç turnuvası düzenlendi.Birçok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Battalgazi ilçesinin tarihi mekanları, sportif faaliyetlere de ev sahipliği yapıyor.

Yurthaber 30-10-20 17:48

Önal’dan futbol okullarına ziyaret

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkan Adayı Mutlu Önal ve beraberindeki heyet kentte değişik bölgelerinde faaliyet gösteren ve geleceğin yıldızlarının yetişmesinde ilk adım olan futbol okullarına ziyarette bulundu.Kayseri ASKF Başkan Adayı Mutlu Önal, Kayseri’de farklı bölgelerde geleceğin futbolcularını yetiştiren futbol okullarını ziyaret etti.

Yurthaber 21-10-20 11:09

Önal’dan futbol okullarına ziyaret

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkan Adayı Mutlu Önal ve beraberindeki heyet kentte değişik bölgelerinde faaliyet gösteren ve geleceğin yıldızlarının yetişmesinde ilk adım olan futbol okullarına ziyarette bulundu.Kayseri ASKF Başkan Adayı Mutlu Önal, Kayseri’de farklı bölgelerde geleceğin futbolcularını yetiştiren futbol okullarını ziyaret etti.

Yurthaber 21-10-20 11:08

Mumcu’dan Amatör Spor Haftası ziyareti

5-11 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası kapsamında Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, Erzincan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Emin Turan ve Futbol İl Temsilcisi Ayhan Coşkun’u ziyaret etti.Erzincan’da yürütülen sportif faaliyetlerin konuşulduğu ziyarette İl Müdürü Mumcu’ya teşekkür eden Erzincan ASKF Başkanı Emin Turan, Pandemi nedeniyle bu yıl kutlamaların bireysel spor dallarındaki aktiviteler olarak yapılacağını belirtti.Turan, konuşmasına şöyle devam etti; “Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Burak Mumcu Bey 5-11 Ekim tarihleri arasında Türkiye’de kutlanmakta olan Amatör Spor Haftası münasebetiyle sağ olsunlar bizleri ziyarete geldiler.

Yurthaber 08-10-20 13:17

Avrupa Spor Haftası Malatya’da dolu dolu geçti

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından organize edilen Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Avrupa Spor Haftası dolu dolu geçti.Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, bir hafta süren etkinliklerle ilgili verdiği bilgide, “Sağlıklı yaşam ve spor yapma alışkanlığı kazandırmak, spor kültürünün tabana yaymak, Digital medyayı etkin kullanarak spor branşlarının bilinirliğini arttırmak, spor, fiziksel faaliyetler gibi konular hakkında bilgi ve farkındalığı artırmak, bireylerin spor branşlarına daha bilinçli katılımını sağlamak, Sağlıklı Beslenme bilincinin oluşmasını sağlamak, Ülkemizin spor, sağlık ve kültür turizmine katkıda bulunulmasının hedeflendiği spor faaliyetleri, şehrimizin değişik noktalarında gerçekleştirildi” dedi.Korona virüse karşı mücadele kapsamında önlemler alarak şehrin kültürel ve turizm değerlerinin yüksek olan yerlerinde Jimnastik, Masa Tenisi, Bisiklet, Tekvando Poomse, Karate Kata, Futbol penaltı atışları, Dart, Atletizm parkur, Dağcılık ve Eskrim gibi branşlarda etkinlikler yapıldı.Bir hafta boyunca, değişik branşlarda düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinliklerinin doldu dolu geçtiği kaydedildi.

Yurthaber 02-10-20 15:15

Gümüşhane’de rekortmen atıcılara malzeme desteği

Gümüşhane’de milli sporcuların, Türkiye şampiyonlarının, rekortmenlerin ve uluslararası derecelere sahip sporcuların bulunduğu atıcılık sporunda kullanılan malzemeler Vali Kamuran Taşbilek’in destekleriyle yenilendi.Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde uzun yıllardır havalı silahlar atıcılık branşında ulusal, uluslararası antrenman ve müsabakalarda kullanılan, sporcuların atış performanslarını yakından ilgilendiren atış ekipmanları Uluslararası Atıcılık Federasyonu ISSF’nin standartlarına göre modernize edildi.Türkiye’de henüz müsabakalarda kullanılmamış ilk kez Gümüşhane’de kullanılacak olan 2 adet Walther LG 400 Monotec Electronic Tetikli Havalı Müsabaka Tüfeği, bir adet hız ölçer, bir adet Electronic Atış Eğitim Sistemi Scat, 4 takım canvas malzemeden üretilmiş atış elbisesi, 4 çift atış botu, 4 adet atış sehpası, 10 adet atış eldiveni ve 10 adet atış şapkası sporcuların hizmetine sunuldu.Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, antrenör Coşkun Abiş ve sporcularla birlikte Vali Kamuran Taşbilek’i makamında ziyaret ederek destekleri için teşekkür etti.Şampiyon sporculara malzemeleri dağıtan Vali Taşbilek, “Bu alanda ulusal, uluslararası dereceleri olan rekortmen milli sporcularımız var.

Yurthaber 30-09-20 16:22

Hakkari güreşçiler milli takım kampına çağrıldı

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kadın sporculardan Eylem Gök ve Evin Duman Türkiye Güreş Federasyonu tarafından 29 Eylül-12 Ekim Tarihleri arasında İzmir’de yapılacak olan Genç Kadınlar Güreş Milli Takım Hazırlık Kampına çağrıldı.Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, antrenör arkadaşları ve sporcuları tebrik ederek başarılar diledi.

Yurthaber 28-09-20 12:16

Avrupa Spor Haftası Hokey Müsabakaları sona erdi

Avrupa Spor Haftası Hokey Müsabakaları sonunda dereceye giren sporculara ödülleri, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir tarafından verildi.’Avrupa Spor Haftası’ kapsamında Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Hokey Federasyonu Mersin İl Temsilciliği tarafından Yalınayak Beşyüz Kişilik Spor Salonu’nda düzenlenen ve birbirinden zevkli mücadelelere sahne olan müsabakalar sonunda dereceye giren sporcular ödüllerini aldı.

Yurthaber 27-09-20 13:41

Milletvekili Özel ve Genel Sekreter Yardımcısı Bölükbaşı Kayaşehir’i gezdi

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Başkanı Yasin Bölükbaşı, Nevşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan Kayaşehir’i gezdiAvrupa Spor Haftası kapsamında, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) koordinatörlüğünde Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı kutlanan Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri programının en önemli etkinliği olan BeActive (Aktif Ol) Gecesi Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Yurthaber 26-09-20 16:06

Sea To Sky Enduro motosiklet yarışları başlıyor

Antalya’nın Kemer ilçesinde bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları, yarın plaj etabıyla başlayacak.Kemer Belediyesinin ana sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kemer Kaymakamlığı, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Anadolu Hastanesinin destekleriyle Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) tarafından düzenlenen yarışlarda, bu yıl 15 ülkeden yaklaşık 170 sporcunun katılması bekleniyor.Pandemi nedeniyle seyirci etaplarının olmayacağı yarışlarda sporcular, zorlu parkurlarda dereceye girebilmek için mücadele edecek.

Yurthaber 22-09-20 10:49

Yalova’da Sokakta Satranç Var

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF)’nin projeleri arasında olan ve bu yıl 6.’sı düzenlenen “Sokakta Satranç Var” faaliyeti Yalova’da sürüyor.Yürüyen Köşk’teki turnuvaya Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ertan Arabacı ve Türkiye Satranç Federasyonu(TSF) Merkez Hakem Kurulu üyesi Umut Sapan’da Yalova’da bulunan Türkiye’nin ilk Satranç Parkı IM Nevzat Süer Satranç parkında hamle yaparak ortak oldu.

Yurthaber 21-09-20 13:46